Cześć
Postanowiłam stworzyć ten temat ponieważ tytuł tego kącika brzmiał dla mnie aż za bardzo znajomo, choć szczęśliwie od lat mnie już nie dotyczy.
Może okaże się, że któraś z Was zainspiruje się i wypróbuje to, co nie tylko pozbawiło mnie nieśmiałości i kompleksów dotyczących mojego ciała, ale stało się także największą życiową pasją, którą codziennie dzielę się z innymi kobietami.
Lekiem na moją zaniżoną samoocenę okazał się taniec, a konkretniej niezwykły taniec orientalny (często znany bardziej pod nazwą taniec brzucha).
Wszystkim kobietom, a zwłaszcza tym mniej lub bardziej zakompleksionym, serdecznie polecam zapoznanie się z tą formą ruchu i sztuki, która ogromnie zwiększa akceptacje swojego ciała, a w wielu przypadkach także akceptacje samej siebie, asertywność i ogólnie rozumianą pewność siebie.
Zachęcam więc do wyszukania i zapisania się na zajęcia w Waszej okolicy. Ja uczę w Poznaniu, jeśli któraś z Was będzie miała chęć dołączyć do moich grup, nie wahajcie się napisać - będzie mi bardzo miło.
Pozdrawiam serdecznie i życzę Wam zakochania się w sobie mimo niedoskonałości!
Alex
(jeśli będziecie zainteresowane, moją taneczną stronkę znajdziecie na [spam])