Niska samoocena - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

Temat: Niska samoocena

Witam

Od jakiegoś czasu mam okropne mysli. Typu jestem beznadziejna, głupia,  do niczego sie nie  nadaje itp itd. Wiem, że mam niska samoocenę i to bardzo .  Ostatnio przytrafiła mi się taka przykra sytuacja i ona również bardzo odbiła się na moim poczuciu wartości.  Facet mnie wykorzystal nie radzę sobie z tym, często płacze. Nie mam za bardzo z kim pogadać bo też nie chce zadreczac tymi bzdetami.
Od zawsze mialam problem z kontaktem z innymi a relacje damsko-meskie porażka. Przykladowo w gimnazjum zawsze byłam cicha na uboczu nikt mnie nie zapraszał itd itp . Mama mowila pojdziesz dalej do szkoły to kogoś poznasz i co powtórka z rozrywki. Minęło już dużo lat już nawet tam Nie mieszkam z nikim ze szkoły nie utrzymuje kontaktu. Smutne ale niestety ....
Uważam się jednak za osobę miła, można mi zaufać i jestem pomocna . Nie weim co jest  ze mną nie tak, że tak wszystkich odpycham od siebie. W tamtej miejscowosci tak na prawdę czułam się jak w klatce zawsze chciałam uciec no i się udało mieszkam w pięknym mieście nad morzem ;-) zawsze chcialam tu być.
Wracając do tematu mojej niskiej samooceny to próbowałam się skupić bardziej na pracy ale tez nie potrafię . Czuje, ze tez się Nie nadaje na te stanowisko a od nowego roku zostałam kierownikiem sklepu odzieżowego. Nie mam predyspozycji, nie potrafię delegowac zadan itd i wole czasami coś sama zrobić. Zgodzilam się na to bo raz większa stawka dwa ładnie wygląda w cv ale co z tego jak ja sobie z tym nie radzę.  Nie wiem c robic ide do pracy bo ide robie swoje i do domu, wyniszczajace.Wiele rzeczy mogę jeszcze napisać na temat mojej samooceny ale to może być zbyt chaotyczNe .
Wiem, że  nie ma co myśleć w ten sposób ale to jest silniejsze . Różne doświadczenia nas uczą,  każdy człowiek napotkany na swojej drodze . Każdy popełnia bledy. Tez się zastanawiam nad terapia może mi pomoże nie wiem.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Niska samoocena

Moim zdaniem, dobra terapia nie jest zła wink . Dobrze poprowadzona i dobrą metodą oczywiście.

3

Czasem jest w życiu taki gorszy okres. Ciebie wykorzystał facet, czyli osoba, którą zapewne uważałaś za kogoś bliskiego i godnego zaufania. A tu się okazuje, że niestety, nie był jednak godzien tego zaufania, ani tego zbliżenia się, otwarcia na drugiego czlowieka. To jest bolesne. Więc nie dziwię się, że masz gorszy nastrój teraz.
Mam jednak nadzieję, że za jakiś czas przebolejesz tego faceta i pójdziesz dalej. Będziesz poznawać nowe osoby. Daj sobie czas, teraz jest Ci ciężko, ale w końcu o nim zapomnisz, poznasz kogoś nowego, kto będzie bardziej odpowiedni. Może nawet wtedy będziesz się cieszyć, że ten tutaj poszedł w cholerę. Bo i po co Ci taki typ. Uwierz, że zasługujesz na kogoś porządnego, dobrego. Jak taki nie był, to znaczy, że to bardzo dobrze, że go w Twoim życiu już nie ma.
W pracy jesteś w nowej sytuacji, więc nie patrz tak negatywnie na siebie, może się jeszcze wdrożysz w to wszystko? Zwłaszcza, że sama widzisz nawet, gdzie popełniasz blędy (nie delegujesz zadań, a powinnaś). Dobrze, ze dostrzegasz obszar, w którym możesz coś poprawić. Jak się tylko odważysz, to będziesz już wiedziała, co zrobić, żeby praca szła Ci lepiej. Poza tym, prawda też jest taka, że ogólny nastrój łatwo zabrać ze sobą do pracy, mało kto potrafi tak odciąć zupełnie problemy prywatne od pracy i przez całą pracę nie myśleć o swoich problemach. A to niestety też wpływa na wyniki w pracy. Rzeczywiście powinnaś się starać by ograniczyć myślenie negatywne, tak w pracy, jak w zyciu prywatnym. Nie uogólniać złych sytuacji, bo z pewnością miałaś i w życiu dobre chwile, i różne sukcesy (np. masz pracę, do tego awans - wiele osób Ci może tego pozazdrościć!).
Z facetami jest różnie, raz lepiej, raz gorzej, a bywa, że w ogóle nie wyjdzie. Myślę, że tak jest u większości ludzi, chyba niewielu takich jest, że ich życie to pasmo sukcesów. Zwykle zalicza się różne porażki po drodze. Tu na forum ile jest kobiet, to chyba nie ma takiej, której by zawsze z facetami wychodziło smile U panów zresztą podobnie. Może i są ludzie, którzy poznali pierwszą osobę i to był strzał w 10, ale jest takich ludzi bardzo, bardzo mało. Tak że się nie załamuj. Życie to nie tylko wzloty, ale też upadki. Liczy się, żeby po takim upadku jednak w końcu wstać, otrzepać się i iść dalej.

Poleciłabym wizytę u terapeuty. 3mam za Ciebie kciuki!

5

Barszo polecam przeczytać noy artykuł WYsokich Obcasów "Dołącz do naszej reweolucji. Nasze ciałą są piękne bo są nasze" Barzo polecam każdej dziewczynie..

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024