Dom naszych marzeń - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » W KRĘGU DOMOWEGO OGNISKA » Dom naszych marzeń

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 29 ]

Temat: Dom naszych marzeń

Każda z Nas na pewno ma jakieś wyobrażenia i marzenia na temat swojego domu czy mieszkania. Okolicy, ogrodu, formy, rozkładu, ilości pokoi, wyposażenia i umeblowania, wykończenia, dodatków...

Pochwalcie się swoimi marzeniami. Wymarzonymi mieszkaniami czy domami, takimi, jakie chciałybyście mieć.

A może któraś z Was ma już taki wymarzony dom?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Dom naszych marzeń

Niedługo zaczniemy z moim narzeczonym remontować domek, który on dostał od babci. Jest to mały domek, ale wiadomo, ze najważniejsze, ze go mamy. Byłam w nim chyba ze 2-3 razy, stoi pusty, ale już w mojej glowie jest mnóstwo pomysłów, jak go urządzimy smile Tam będą 3 pokoje, kuchnia i łazienka.  Kuchnia, łazienka i pokój dzienny będzie na dole domu a na piętrze wymarzyłam sobie, ze będzie nasza sypialnia i pokój dziecięcy smile Nasza sypialnia to przede wszystkim duże łóżko, na nim kolorowa kapa. Może jakaś toaletka, szafa czy komoda i tyle. Kolor ścian na przykład jasnożółty czy coś w tym stylu. Pokój dziecinny pełen zabawek, łóżko czy łóżeczko, mebelki i chciałabym, zeby pokój był taki wesoły, kolorowy. Pokój dzienny to przede wszystkim wygodna kanapa, może zabudowana szafa, telewizor itp. Marzył mi się kominek,ale niestety nie można go zrobić. Za to do siostry będę jeździć, gdy będę chciała posiedzieć przy kominku wink W łazience duuuużo luster. Zawsze marzyła mi się ogromna wanna, ale łazienka jest niestety za mała. Ale postaramy się tak zrobić, żeby wszystko, co trzeba się pomieściło wink Oczywiście cała w kafelkach. Marzy mi się jasny fiolet, ale jak to będzie w rzeczywistości to się okaże. Kuchnia jest nietypowa, bo w kształcie litery L, więc musimy troszkę pomyśleć, jak ją urządzimy. Ale chciałabym, zeby znalazł się tam stół, gdzie moglibyśmy wspólnie jeść. No i w domu musi być mnóstwo kwiatów doniczkowych, które kocham smile
Przed domem jest mało miejsca, ale najważniejsze, ze można postawić ławeczkę, gdzie można troszkę posiedzieć wink

3

Dom pod górami, blisko Bielska, na uroczej działeczce najlepiej pod lasem, może Bystra, Meszna? W góralskim stylu, drewniany, ekologiczny, z kominkiem. Taki do którego chciałoby się wracać po wyprawach smile. Przytulny, parterowy ale i z dużą sypialnią na poddaszu... Na pewno mała siłownia i gabinet-biblioteczka też by się przydały.

4

My właśnie budujemy nasz wymarzony domek, nie mogę doczekać się kuchni otwartej na salon, dużego stołu, który będzie gromadził rodzinkę po całym dniu, no i oczywiście kominek smile

5

Domek na obrzeżach miasta, koniecznie z ogrodem gdzie rosłoby duużo drzew smile Ze trzy - cztery pokoje, żebym mogła się pomieścić ze swoimi książkami big_smile Niezbyt zagracony, jak najwięcej przestrzeni, stonowane kolory, miękkie dywaniki smile Kuchnia koniecznie w takim "starym" stylu - przytulna, z drewnianymi meblami ;] Okna sypialni i kuchni wychodzące na ogród. Musiałabym mieć jakiś kącik z wygodnym fotelem, gdzie mogłabym czytać w spokoju, a także kawałek parkietu do treningów ^^

6

A ja bym chciala domek z drewnianych pali,3 sypialnie w pieknych kolorach,dwie lazienki z jacuzii,kuchnia nie za duza,ale taka przytulna,salon jakis wiekszy,kominek......a na okolo las iglasty!!!
I jakies jezioro,staw albo rzeka smile  no i niech bedzie ogrod:)

7

Dom moich marzeń to taki w którym będę czuła się dobrze i bezpiecznie. Nie jest dla mnie bardzo istotny kolor ścian czy meble, bo tak naprawdę to jest drugorzędna sprawa. Na razie jeszcze długa droga przede mną,ale bardzo się staram

8 Ostatnio edytowany przez norman (2010-03-09 10:17:36)

My już mamy swój wymarzony domek. Teraz tylko wykańczamy. Tylko...:) No jeszcze sporo kasy i pracy trzeba w niego włożyć. Domek niewielki, w sam raz na potrzeby trzyosobowej rodziny. Do tej pory mieszkałam w wynajmowanych mieszkaniach i miała do dyspozycji jeden pokój. Teraz kiedy jestem na parterze i zostawiłam coś na piętrze to muszę biegać po schodach. Smieszne uczucie - bo mam tyle miejsca. Ciekawa jestem jak mieszka się w willach. Kto to sprząta i jak można znaleźć zgubione rzeczy:D

9

Hm, wszyscy piszą o domkach, a ja marzę o własnym, przytulnym mieszkanku niedaleko od centrum miasta - takim nie za małym, nie za dużym, w spokojnej okolicy, bez uciążliwych sąsiadów. W domu jednorodzinnym mieszkam od 13 lat i wiem, że jedynymi jego zaletami są przestrzeń, cisza (choć to z biegiem czasu może zamienić się w wadę dla niektórych) i możliwość posiedzenia latem w ogródku, zrobienia grilla itp. Oprócz tych przyjemności jest jeszcze masa obowiązków: koszenie trawnika, przycinanie gałęzi (jeśli ma się drzewa), grabienie liści, usuwanie chwastów, no i w samym domu jest najczęściej znacznie więcej metrów kwadratowych do posprzątania. A do tego, jeśli mieszka się dalej od miasta (w końcu tam jest najciszej i najbardziej zielono), to wszędzie jest daleko.
Dlatego w swoim już jak najbardziej dorosłym życiu, kiedy zacznę żyć na własny rachunek, chciałabym mieć swoje mieszkanko w mieście.

10

hehe tak Anemonne co racja to racja ale pomimo wszystkiego nie zamieniłabym swojego domku. Przynajmniej jak wystawie głośnik przez okno nie muszę słuchać marudzeń sąsiadów big_smile

Rano kawa na tarasie....w południe obiad w altance...........a późnym wieczorem rozmowa z moim Kotkiem bujając się na huśtawce..........

11

apoteoza23 napisał/a:

Rano kawa na tarasie....w południe obiad w altance...........a późnym wieczorem rozmowa z moim Kotkiem bujając się na huśtawce..........

Latem tak, owszem, jest świetnie smile (No, oprócz koszenia trawnika, bo ja mam 1200m kw. do skoszenia.) Ale moje doświadczenia związane z zimą są takie, że rachunki za gaz są pod sam sufit, a w domu 13 stopni, a do tego - jeśli zima jest tak nieprzyjazna jak w tym roku - codzienne odśnieżanie...
Powiedziałabym w ten sposób: mały domek - mały problem, duży domek - duży problem wink A korzyści podobne.

12

ha! Mam idealnie tyle samo do skoszenia smile z odśnieżaniem ten sam problem

Anemonne napisał/a:

Powiedziałabym w ten sposób: mały domek - mały problem, duży domek - duży problem  A korzyści podobne.

hehe widocznie duże problemy to mój żywioł. big_smile
Ja znowu wcześniej mieszkałam w małym mieszkanku ok 45m2 , nie miałam własnego kąta...etc etc i zawsze mażyłam o czymś większym smile dlatego może mam inne podejście do tego, bo to jest coś czego wcześniej nie miałam. smile

13 Ostatnio edytowany przez Amelia* (2010-03-10 16:51:41)

chciałabym mieć mały dom,może być parterowy.
Z niewielką kuchnią,elegancką łazienką i przytulną sypialnią;)
Pokoje...to bez znaczenia.
Przydałby się mały ogródek,na podwórku mnóstwo kwiatów....
może altanka?
Chciałabym móc w przyszłości postawić dom na mojej działce...
z moim mężczyzną oczywiście;)

14

mi się zawsze marzył mały dom, z szarym dachem, otynkowanym na biało.W salonie drewniane okna z brązowymi żaluzjami, juka na parapecie i mąż na skórzanej, czarnej kanapie.Marzy mi się też jakaś stylowa fototapeta i ogromny żyrandol z przezroczystych kamieni, świecący. Kuchnia w stylu prowansalskim- białe meble, z ciężkiego drewna i drewniane, białe panele na suficie.Niezbyt praktyczne ale mi się podoba:)

15

domek bądz mieszkanie- najważniejsze żeby było to miejsce jasne, przestronne; meble funkcjonalne i dużo wolnej przestrzeni.
kuchnia mogłaby łączyć się z jadalnią; łazienka z wanną i prysznicem, w sypialni mogło by być okno w suficie. i kominek smile

16

Piękne Dziewczynki "macie " te domki smile   .. ja kiedyś tez marzyłam , o domu i ogrodzie ale nie mam i nie wiem

czy kiedykolwiek miec będę ??? Mieszkam w domu , / nie swoim sad/ gdzie wookoło wiel;e zieleni ,drzew, niedaleko staw i las ... hustawki w ogrodzie, krzewy i drzewka owocowe.... nie chciałabym nic więcej

gdybym miała KOgoś kto mnie kocha i rozumie sad .. niestety sad

pozdrawiam Was Julia

17

My zaczynamy budowe domu zaraz po świętach. I z jednej strony bardzo się ciesze a z drugiej stracznie boje. Tylu ludzi trzeba pilnować. Może któraś z was też to właśnie przechodzi. W grupie zawsze raźniej:-)

18

Chciałabym być w twojej sytuacji, nawet pomimo obaw. Jesteś na początku drogi do własnego domu, co mi się może tylko pomarzyć... chociaż, może za klika lat. Chciałabym mieć nieduży piętrowy domek, koniecznie z ogródkiem, z kilkoma drzewami, żebym miała gdzie przesiadywać w letnie wieczory.
Tym niemniej, powodzenia "w budowie":)

19

Ja chcę mieć fioletową sypialnie. smile Taką nie za ciemną.

20

Marzy mi się taki średniej wielkości domek, najlepiej z widokiem na jeziorko morze zatokę lub staw smile
Jeśli to nie będzie możliwe to mieszkanie na poddaszu smile

Po za tym w domku chcilabym mieć dużą kuchnię z jadalnią i żeby były tak ładne drewniane ale nowoczesne meble smile
Ładny salon w jasnych kolorach, jakiś drugi pokoik taki do relaksu, fajnie było by mieć kominek w salonie i duży telewizor.
Kilka łazienek, oczywiście na piętrze sypialnie.
Piętro powinno mieć już ukośne ściany, znaczy te spady smile a w sypialni taki duży parapet na którym można siedzieć smile   taki głupi przykład ale dla tych młodszych to z kreskówki aparatka- ona miała taki parapet w swojej sypialni tongue
Sypialnia powinna mieć pastelowe barwy(ciepły fiolet, zieleń, brzoskwinka, pomarańcza, żółć, delikatny róż i wiele takich innych) duże łóżko i dużo poduszek- uwielbiam poduszki.
Powinno to mieć taki romantyczny klimat... jakiś duży balkon wychodzący z sypialni i innego pokoju na piętrze, żeby móc codziennie rano otworzyć okno i wyjść czując wiatr.
Oczywiście ogród powinien być przestronny mieć miejsce na grilla i do siedzenia, kilka ładnych roślin, no i garaż by się przydał.
Ogólnie dom ciepły przytulny ale z nowoczesnymi elementami, przestronny ale nie żeby wydawał się pusty.
To chyba tyle, bo to najlepiej obrazy opisały by ten mały raj na ziemi. smile

21

Mi się marzy taki dom z bali drewnianych, najlepiej tych ciosanych ręcznie. Ostatnio sporo z mężem rozmawialiśmy na ten temat i jeżeli wszystko pójdzie zgodnie z planem, to zamiast kupna mieszkania zdecydujemy się na budowę takiego domu. Na tę chwilę muszę zadowolić się przeglądaniem ofert i stron w internecie, ale może już niebawem będziemy szukać już konkretnego wykonawcy.

22

Dom moich marzeń....
Gdzieś nad morzem,z pięknym widokiem na bezkres i ogromną plażę.Daleko od "cywilizacji".
"Zimny",szklany,jasny,przestronny.
Urządzony nowocześnie,ergonomicznie,bez kwiatków,słoników czy innych bibelotów.Dużo wolnej przestrzeni.

23

Dom marzeń?
Tylko jeden- taki w którym zawsze będzie miłośc, zgoda i szczęście smile

24

strzała napisał/a:

Dom marzeń?
Tylko jeden- taki w którym zawsze będzie miłośc, zgoda i szczęście smile

O jak pięknie napisane! ja też się pod tym podpisuję i tylko dodam pełen ludzi, niech będzie wesoło, gwarno i szczęśliwie w małym domku pod lasem:)

25

Co dajecie pod krzewy owocowe, by nie zarastały trawą? (borówka, agrest itd.) A może lepiej nic i po prostu często kosić?

26 Ostatnio edytowany przez JuliaUK33 (2024-06-17 12:50:28)

Ja juz mam swoje mieszkanie. W styczniu dostalam. Jeszcze jest troche do zrobienia,ale podoba mnie sie okolica taki mix wsi z miastem to jest najlepsze wg mnie wyjde na zewnatrz mam przed soba pola i las, park odwracam sie i widze centrum z daleka kino,supermarket,restauracje itp.Ogrod tez mam swoj. Moje mieszkanie wyglada jak domek, bo mieszkam w tzw maisonette. Budynek ma 1 pietro tylko.  Mieszkaja 4 rodziny w kazdym mieszkaniu. Ja mieszkam na parterze.  Sasiadow mam fajnych jedno starsze malzenstwo, spokojne sasiadka mi zawsze daje fajne rady jak uprawiac ogrod. Druga to kobieta z dziecmi tez spoko, a trzecie to rodzina z dziecmi moja corka sie czesto spotyka z corka sasiadow i razem do tej samej klasy chodza.  Ogolnie jest super.  Zima tak tego nie odczuwalam, ale jak jest teraz cieplo i czesciej wychodze to bardzo mnie sie podoba. Duzo lepiej niz w centrum miasta, gdzie ludzie leza przed siebie i zachowuja sie jak roboty. W malych miejscowosciach jest duzo lepiej, ludzie maja lepszy kontakt ze soba. No ogrod mam raczej maly, ale zasadzone kilka warzyw plus kwiaty. Teraz mi partner weekend pomogl wyciac wielkiego krzaczora to zaraz sie miejsce zrobilo wiecej. Kuchnie man duza I nowa zrobiona z urzedu tak samo lazienke i wc-mam odobno.  Ja zrobilam juz caly jeden pokoj dla corki,  u siebie w pokoju mam narazie tylko lozko podwojne i TV. Inny pokoj ten goscinny stoi pusty I musze wziasc sie za jego remont, bo to bedzie pozniej pokoj drugiego dziecka. No korytarz musze jeszcze dkonczyc.

27

Agrowłóknina i dopiero kora. Dałam samą korę i chwastów wyrosło mnóstwo, a kora zaczęła się rozkładać w kontakcie z ziemią, dopiero jak dałam agrowłóknine mam spokój. Od siebie polecam zajrzeć sobie jeszcze na strone:
https://www.podkarpackiesady.pl/23-porzeczki

Będziesz mogła tam w dobrej cenie kupić sadzonki porzeczki. Oraz innych krzewów owocowcych do posadzenia w ogrodzie.

28

JuliaUK33 napisał/a:

Ja juz mam swoje mieszkanie. W styczniu dostalam. Jeszcze jest troche do zrobienia,ale podoba mnie sie okolica taki mix wsi z miastem to jest najlepsze wg mnie wyjde na zewnatrz mam przed soba pola i las, park odwracam sie i widze centrum z daleka kino,supermarket,restauracje itp.Ogrod tez mam swoj. Moje mieszkanie wyglada jak domek, bo mieszkam w tzw maisonette. Budynek ma 1 pietro tylko.  Mieszkaja 4 rodziny w kazdym mieszkaniu. Ja mieszkam na parterze.  Sasiadow mam fajnych jedno starsze malzenstwo, spokojne sasiadka mi zawsze daje fajne rady jak uprawiac ogrod. Druga to kobieta z dziecmi tez spoko, a trzecie to rodzina z dziecmi moja corka sie czesto spotyka z corka sasiadow i razem do tej samej klasy chodza.  Ogolnie jest super.  Zima tak tego nie odczuwalam, ale jak jest teraz cieplo i czesciej wychodze to bardzo mnie sie podoba. Duzo lepiej niz w centrum miasta, gdzie ludzie leza przed siebie i zachowuja sie jak roboty. W malych miejscowosciach jest duzo lepiej, ludzie maja lepszy kontakt ze soba. No ogrod mam raczej maly, ale zasadzone kilka warzyw plus kwiaty. Teraz mi partner weekend pomogl wyciac wielkiego krzaczora to zaraz sie miejsce zrobilo wiecej. Kuchnie man duza I nowa zrobiona z urzedu tak samo lazienke i wc-mam odobno.  Ja zrobilam juz caly jeden pokoj dla corki,  u siebie w pokoju mam narazie tylko lozko podwojne i TV. Inny pokoj ten goscinny stoi pusty I musze wziasc sie za jego remont, bo to bedzie pozniej pokoj drugiego dziecka. No korytarz musze jeszcze dkonczyc.

Wrzuć zdjęcia tego ogródka i kuchni.

29

ja mam dom na wsi, który jest bardzo bardzo stary bo z 1869 roku. Ogólnie długa historia, jak moja rodzina się tam znalazła. Kiedyś opowiem o tym w osobnym wątku. W każdym razie dom jest czesciowo już odnowiony, został jeszcze dach nad stodołą i dawna stajnią do zrobienia. Jak jesteśmy w temacie ogrodu, czy ktoś dawał może fusy jako nawóz https://gdansk24.pl/fusy-z-kawy-jako-na … -ogrodzie/ ? Pytam, bo nigdy tego nie robiłam tylko dawałam nawóz z kompostownika.

Posty [ 29 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » W KRĘGU DOMOWEGO OGNISKA » Dom naszych marzeń

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024