Pomoc w stylizacji. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » WIZAŻ - STUDIO MODY I WIZAŻU » Pomoc w stylizacji.

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 31 ]

1 Ostatnio edytowany przez Magda123456789 (2017-05-25 14:53:31)

Temat: Pomoc w stylizacji.

Witam! Jestem Magda i tradycją naszego liceum plastycznego jest w czerwcu taki dzień/happening, gdzie każdy się przebiera. To jest mój 1 rok i pierwszy raz.
Nie miałam pomysłu na przebranie, wymyśliłam takie jak na zdjęciu. Ogrodniczka/farmerka Ew. coś sobie na górę zarzucę, jakaś koszula ew. Proszę o pomoc, chcę wyglądać fajnie.
Zdjęcie pomysłu:
https://zapodaj.net/images/9d238183219f3.jpg

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Pomoc w stylizacji.

Niech ktoś napiszę, nie musze dostać jakieś oceny modowej, jak wyglądam, czy taki strój to dobry pomysł, proszę.

3 Ostatnio edytowany przez Cougarzyca (2017-05-25 15:43:43)

Dla mnie to nie wygląda jak przebranie, ale ubiór codzienny, choć mocno wybrakowany.

4 Ostatnio edytowany przez Magda123456789 (2017-05-25 15:49:56)

Cougarzyca napisał/a:

Dla mnie to nie wygląda jak przebranie, ale ubiór codzienny, choć mocno wybrakowany.

Tylko za bardzo codziennie bym tak nie wyszła. A konkretne elementy może jak wypadają? Kapelusz, spodenki, koszulę będę mieć chyba, buty ( a właściwie ich brak )? Może ogólnie niech ktoś jeszcze się wypowie, będę wdzięczna.

5

Magda123456789 napisał/a:
Cougarzyca napisał/a:

Tylko za bardzo codziennie bym tak nie wyszła. A konkretne elementy może jak wypadają? Kapelusz, spodenki, koszulę będę mieć chyba, buty ( a właściwie ich brak )?

Dlatego napisałam, że wybrakowany smile
Kapelusz, spodenki, koszula, buty (lub ich brak) - dla mnie to wciąż ubranie, a nie przebranie, choć ten kapelusz do tej stylizacji kompletnie nie pasuje. Załóż jakiś farmerski kapelusz, do tego kowbojki, to już będzie ciut lepiej.

6

Kowbojek nie posiadam, niestety Za bardzo butów, które by pasowały też nie. Ustalaliśmy z klasą/ mniej więcej co ubrać, no i nie chcę już mieszać. Większość twierdziła, że na boso do takiej stylizacji będzie właśnie odpowiednio. Spodenki ok, tylko koszulę może założę, w końcu cały dzień po szkole tylko w tych spodenkach mogę zmarznąć. Kapelusz słomiany/ jakiś taki bardziej pozyskam, skoro lepszy ok.

7 Ostatnio edytowany przez Cougarzyca (2017-05-25 16:16:53)

Kowbojek nie posiadam, niestety Za bardzo butów, które by pasowały też nie. Ustalaliśmy z klasą/ mniej więcej co ubrać, no i nie chcę już mieszać. Większość twierdziła, że na boso do takiej stylizacji będzie właśnie odpowiednio. Spodenki ok, tylko koszulę może założę, w końcu cały dzień po szkole tylko w tych spodenkach mogę zmarznąć. Kapelusz słomiany/ jakiś taki bardziej pozyskam, skoro lepszy ok.

No to załóż gumiaki, jeśli masz być przebrana, a nie ubrana. I jakiś wianek z mlecza na szyję albo na głowę. Wtedy będziesz ogrodniczka. Ten kapelusz mi kompletnie nie pasuje do tej stylizacji, chyba że stłumisz go właśnie tymi kwiatkami.

8

Chodzi o to, że urządzamy międzyszkolny konkurs na przebranie. No i prezentowane zdjęcie to właśnie na ten konkurs, więc dużo zmieniać nie mogę. Kapelusz, ten wianek, koszulę ewentualnie i to wszystko. Niestety gumiaki też odpadają, musze już być jak na zdjęciu bez butów. No wiem, jak to będzie wyglądało?

9

No wiem, jak to będzie wyglądało?

Tak jak na zdjęciu.

10

Cougarzyca napisał/a:

No wiem, jak to będzie wyglądało?

Tak jak na zdjęciu.

Czyli jak?

11 Ostatnio edytowany przez Magda123456789 (2017-05-26 10:34:04)

Proszę o opinię, naprawdę chcę wypaść dobrze, nie wiem czym taka stylówka jaką wybrałam i nie za bardzo mogę zmienić będzie dobra. Może po postu napisze mi ktoś jeszcze coś jak w tym wyglądam? I czy wytrzymam tak cały dzień po szkole?

12

Skoro nie możesz zmienić to co za różnica jak będziesz wyglądać?
Dziwne pytania zadajesz.  Zakladasz zwykle ciuchy a nie 50 kilogramową zbroje rycerza, wiec na czym to wytrzymanie cały dzień  ma polegac?  Jak  Cie ogrodniczki w kroku będą uwierac to poluzujesz szelki wink

13

Bardziej mi chodzi o kwestie butów, resztę już wiem. Czy faktycznie jak ustalone wystąpić na boso, jak na zdjęciu, wygląda to ok? Pasuje do stroju? Nie chcę mieszać klasie, bo za takie zamiany ryzykuje dyskwalifikację klasy z konkursu. Z drugiej strony czy wytrzymam bez butów cały dzień o szkole? Czy poświęcić się aż tak dla klasy? Nie wiem jak to będzie?

14 Ostatnio edytowany przez Magda123456789 (2017-05-26 14:19:54)

To co robić, pomoże ktoś w kwestii tych butów?

15

Proszę o poradę, będę bardzo wdzięczna, czasu mam mało, a nie wiem co robić. Proszę.

16

Z drugiej strony czy wytrzymam bez butów cały dzień o szkole?

To włóż buty.

17 Ostatnio edytowany przez Magda123456789 (2017-05-27 14:43:57)

Przecież pisałam dlaczego się waham... post 13. Czy ryzykować spędzenie dnia na boso dla klasy i tego konkursu?

18

Czy ryzykować spędzenie dnia na boso dla klasy i tego konkursu?

Nie.

19

dlaczego?

20

Bo będzie Ci niewygodnie, być może zimno i pobrudzisz sobie stopy.

21

W jakim sensie niewygodnie? Zimo, może być faktycznie cały dzień, a mamy kafelkową podłogę w szkole.

22

Sorry, cierpliwość mi się skończyła.

23

W jakim sensie niewygodnie? Zimo, może być faktycznie cały dzień, a mamy kafelkową podłogę w szkole.

W takim sensie,ze ktoś Cię nadepnie,nie będziesz mogła nikogo kopnąć jak się wkurzysz,nadepniesz na upuszczony długopis,pinezkę lub g.... w toalecie.
smile

24

Może po postu napisze mi ktoś jeszcze coś jak w tym wyglądam? I czy wytrzymam tak cały dzień po szkole?

Nie możemy ocenić jak w tym wyglądasz, bo to Ciebie musiałybyśmy widzieć na zdjęciu, a nie modelkę.
Zgadzam się, że kapelusz kompletnie nie z tej bajki, załóż farmerski albo zwykły słomkowy. Do tego jakąś lnianą koszulę, najlepiej z podwiniętymi rękawami. Jeśli nie chcesz wystąpić boso, to na stopy załóż jakieś zwykłe, skórzane, w naturalnym kolorze i jak najprostsze w formie sandały albo tzw. espadryle na słomianej podeszwie.

P.S. Farmerki raczej nie chodziły w tak krótkich spodenkach wink.

25

Otóż nastąpiła zamiana koncepcji przebrania, bo przesunięto termin ,, imprezy '' i teraz mam być niestety, stety ,,typową karyną '' no i takie coś se wymyśliłam, tym razem już ja, nie modelka. https://zapodaj.net/7d04f695586e0.jpg.html.
Co jeszcze zmienić? Kolczyk w pępek na pewno.

26

Starsza pani ze mnie... kto to jest i jak wygląda "typowa karyna"?  Bo tak prawdę mówiąc to co pokazałaś na zdjęciu wygląda dla mnie jak typowe ubranie większości nastolatek w okresie wiosenno - letnim...

27

https://www.google.pl/search?q=typowa+k … mp;bih=643
ogólnie łopatologicznie ,,dziewczyna dresiarza''

28

Hmmm... "typowa karyna" według Twojego zestawienia wink
http://wallpapers.filmibeat.com/ph-1024x768/2014/10/dakota-johnson_141216412200.jpg

Albo jeszcze lepsze:

https://i.ytimg.com/vi/4GmNa2lkrbY/maxresdefault.jpg

Skoro to ma być przebranie, to moim zdaniem wszystkie te charakterystyczne cechy wyglądu powinny być mocno przesadzone. Jak makijaż, to taki, żeby oczy aż bolały od patrzenia - rzęsy na pół kilometra, brwi odrysowane od kątomierza, tona pudru na twarzy, dekolt do pępka, push-ap najlepszego sortu, mocna, żółtawa opalenizna, tatuaż nad pośladkami, wystrzępione spodenki do pół tyłka i niebotycznie wysokie szpilki. Oraz cały czas głupi wyraz twarzy typu np. "dziubek".

Chociaż tak prawdę mówiąc, po uczniach liceum plastycznego spodziewałabym się większej fantazji w wymyślaniu motywu głównego przebrania. Te "karyny" jakieś takie banalne i za proste... A za co/za kogo przebierają się wasi klasowi faceci?

29

Akurat mój kolega ma być moim ,,chłopakiem - dresiarzem''. Co myślałam? Jak z fotki https://zapodaj.net/7d04f695586e0.jpg.html. brzuch na wierzchu, kolczyk w pępku, nie wiem, czy brzucha bardziej nie wyeksponować? Dresik na to, czapka prawilna oczywiście, make - up do tego mocna, paznokcie żarówkowo - czerwone i z butami mam taki pomysł na formę żartu - otóż szpile do łapy, niebotycznie wysokie, że nie dała rady na nich wychodzić, bo to często się taki dziewczynom zdarza, wtedy mogę wziąć jakie najwyższe do przesady i do tego żarówkowy czerwony jako pedicure na stopy i na bosaka.

30

Moim zdaniem, jak na przebranie - to wyglądasz "za normalnie". Przynajmniej to tak z boku wygląda - bo przecież nie wiem jak wyglądasz na codzień.
A według mnie "prawdziwa karyna" będzie cierpieć niebotycznie, ale ze swoich wypasionych szpilek na nogach w życiu nie zrezygnuje. Więc jak to na bosaka? big_smile

31

Dla mnie to też zwykłe ubranie, nie przebranie, żadnej w tym kreatywności, czego od uczennicy liceum plastycznego chyba jednak należałoby oczekiwać. Gdybym w tej stylizacji zobaczyła Cię na ulicy, to nie zwróciłabym uwagi stwierdzając, że się w jakikolwiek sposób wyróżniasz z tłumu. Nie zrozum mnie źle, bo nie oceniam ani urody, ani sylwetki, chodzi mi wyłącznie o to, co masz na sobie, a co w tych okolicznościach powinno przecież przyciągać wzrok. I wreszcie - co to za zabawa, jeśli się naprawdę nie bawicie? wink

Posty [ 31 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » WIZAŻ - STUDIO MODY I WIZAŻU » Pomoc w stylizacji.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024