Trampki Converse - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » WIZAŻ - STUDIO MODY I WIZAŻU » Trampki Converse

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 17 ]

1 Ostatnio edytowany przez alisesa (2016-07-04 19:22:13)

Temat: Trampki Converse

Mam pytanie do dziewczyn noszących trampki Converse. Otóż ja, zagorzała przeciwniczka trampków za 300zł zobaczyłam ostatnio białe niskie conversy i się zakochałam. Objechałam pół miasta w poszukiwaniu rozmiaru i wreszcie w jednej z galerii znalazłam mój. Zmierzyłam buty w galerii i absolutnie nie wydawały mi się za małe, takie na styk, nie uciskały, ale były delikatnie ciaśniejsze. No więc zakupiłam. Pochodziłam w nich po domu i było w porządku, a potem poszłam na spacer i tak mnie obtarły, miałam wrażenie, że były za małe! A rozmiarowo (wkładka itd.) są identyczne jak moje ukochane baleriny skórzane. Jeszcze prawy but w miarę, ale lewy strasznie ciśnie. Dodam, że zakupiłam rozmiar 40.

Dziewczyny, czy wy też miałyście taki problem, takie otarcia i takie przeżycia? Zamiast się cieszyć butami to cierpię. Powiedzcie proszę, czy conversy się rozciągają, rozczłapują? Macie jakieś metody jak je rozbić? Moja mama mówi, że to szmaciaki, więc, żebym obkleiła stopy plastrami, żeby nie zrobiły się otarcia i pomęczyła się tydzień. Mnie też się wydaje, że powinny się rozbić, bo to materiałowe buty, ale wolę spytać dziewczyn, które już nosiły.

Mam teraz dwie pary skarpet, na otarciu poprzyklejałam plaster ze srebrem i łążę po domu, ale strasznie ciśnie. Pomocy smile

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Trampki Converse

Dziewczyny, podnieście mnie na duchu i powiedzcie, że się da wink

3

Jeśli się da wyciągnij wkładkę. Gdy nie chodzisz w nich, to i tak wypychaj je czymś. Kiedy chodzisz, cierp tongue
Miałam kiedyś podobny problem, ale nie powiem, że zakończył się sukcesem. Zabrakło siły zaparcia i bodźca w postaci wywalonych 300 zł. Moje za ciasne trampki kosztowały mnie 20 zł i uznałam, że bardziej szkoda mi siebie i swoich stóp, niż tych 20 zł.

4

Można też, przynajmniej tymczasowo, podłożyć pod pięty podkładki, co spowoduje, że stopa odczuje ulgę, a dodatkowo będzie Ci wygodniej chodzić, dlatego będziesz robić to częściej i buty powinny szybciej się dopasować.

5

Zakładaj dwie pary WILGOTNYCH skarpet i chodź w nich jak najwiecej, ale najpierw poczekaj kilka dni az otarcia sie wygoja.

6

myślę, że z biegiem czasu (i użytkowania, jak Ci już stopki odpoczną) powinny się rozciągnąć...w końcu jakby nie było to szmaciaki wink

7 Ostatnio edytowany przez alisesa (2016-07-06 18:57:12)

dziewczyny, dzięki za wszystkie podpowiedzi :) nie ukrywam, że liczyłam na to, że któraś mi powie: nic się nie martw, moje trampki rozciągnęły się o 1,5 numeru :D dzisiaj zrobiłam dzień przerwy, a teraz znowu chodzę po domu. prawy but powoli zaczyna być znośny, chociaż dalej obciera, nie dusi się noga, ale lewy to rzeź na żywca ;) bodziec jest! a z tą podkładką pod piętę to w sumie niezły pomysł. dzięki! co do wkładki, próbowałam wyciągnąć, ale przyklejona. czubki wypchałam skarpetami :) żeby się tak masakrować dla trampek :))))

8

Nie chcę Cię martwić, ale moja trampki rozeszły się nieznacznie. Dodam, że baaaardzo dużo chodzę i mam je ponad rok. Ogólnie jestem średnio zadowolona z conversów. Albo raczej tak: są ok, ale wg mnie jak na taką cenę powinny być bardzo ok. tongue

9 Ostatnio edytowany przez alisesa (2016-07-06 22:14:01)

daenerys, zmartwiłaś mnie i to przed samym położeniem się spać wink a tak na poważnie, to jak szukałam w necie info o tych trampkach (oczywiście czy się rozchodzą i o ile) to natrafiłam na dużo negatywnych opinii, że trampki są niewygodne, że obcierają. a z drugiej strony wyglądają na prawdę na porządnie uszyte i jeżeli guma wytrzyma to ok, chociaż fakt faktem, to ciągle za mało dla trampek za 250 zł. mogliby je jakoś w środku wyprofilować...

a co do moich cierpień, to prawy już tuż tuż, jeszcze obciera, ale już nie ciśnie (mam 3 skarpety i ostro chodzę po domu). wciąż mam nadzieję, że jednak się dziady rozciągną wink

10

Nie chcę Cię martwić, ale nawet jeżeli je teraz rozciągniesz, to po każdym praniu prawdopodobnie będą wracały do obecnego rozmiaru. I zabawa z rozciąganiem będzie się zaczynała od nowa.
Może lepiej póki nie mają jeszcze za bardzo śladów używania wystaw je na jakiejś aukcji - może odzyskasz większość kasy i po prostu kupisz sobie nowe w odpowiednim rozmiarze.

11

kiedyś też  mialam takie trampki i wydaje mi się, że ona są dość wąskie. Powiem szczerze, że wolę sobie gdzie indziej kupić  kilka par w innych kolorach niż takie trampki za kilkaset zł

12

Ja?ka897 napisał/a:

kiedyś też  mialam takie trampki i wydaje mi się, że ona są dość wąskie. Powiem szczerze, że wolę sobie gdzie indziej kupić  kilka par w innych kolorach niż takie trampki za kilkaset zł

Właśnie mnie to zastanawiało: czym różni się trampek Converse od trampka marki trampek? (oprócz ceny oczywiście). Czyli jest to wąskość tongue
Nigdy nie miałam parcia na trampka Converse i myślę, że po części dzięki temu stać mnie było na tęczową kolekcję trampków marki trampek. Podzielam więc zdanie, że nie ma co wydawać więcej, jeśli można mniej. Chyba, że wąskość to nie jedyna przewaga trampków Converse i może coś w nich jeszcze takiego wyjątkowego siedzi...

13

naprawdę tyle zwykle trampki kosztuja?
Znaczy converse?
Wow

14

Numer z mokrymi skarpetami nie przejdzie w szmacianych trampkach, jest to raczej sposób na ciasne szpilki. Sama jestem miłośniczką conversów, trampki same się "rozchodzą" musisz tylko chodzić w nich wszędzie. Na bolące poobcierane stopy, kup sobie plastry żelowe w aptece na pęcherze i otarcia na to wkłądaj skarpetki, tramki i ruszaj na spacer! smile

Co jest takiego wyjątkowego w conversach? cena? jest wysoka bo za oryginalne marki tak się płaci, ale to wysoka jakość tych trampek jest wyjątkowością. Wierzcie lub nie, ale ja w swoich conversach chodzę już rok i na pewno jeszcze rok w nich pochodzę. Jestem użytkowniczką białych conversów, może ta biel nie jest już tak śnieżnobiała co wynika z częstego prania trampek ale buty trzymają się bardzo dobrze! zero pęknięć, przetarć. Trampki są bardzo wygodne, mogłabym w nich przejść na koniec świata. Naprawdę polecam smile

15

no w ogóle sa wąskie i jak dla mnie niezbyt wygodne, może trafiłam na taki egzemplarz

16 Ostatnio edytowany przez Nadiaaa123 (2016-08-11 19:46:32)

Też jestem posiadaczką conversów. Alisesa a może kupiłaś po prostu za ciasne? Ja wiele razy miałam tak, że jak mierzyłam buty w sklepie wszystko pięknie, ładnie a w domu wychodziło, że są niewygodne bądź wybrałam zły numer.Moim zdaniem jak założyłaś buty w domu i było coś nie tak to powinnaś od razu przejść się do sklepu.Skoro kupowałaś buty w galerii to pewnie istnieje możliwość wymiany na większy rozmiar(w conversach jest o tyle udogodnienie że numery mają też połówki smile ) lub jeżeli nie mają większych to w ostateczności zwrot pieniędzy.Tylko teraz trochę za późno bo pewnie już usunęłaś metkę.Wiesz co powiem Ci, że moje conversy też na początku mnie lekko obcierały,jak to wiadomo jest z nowymi butami muszą się "rozchodzić", ale nie do tego stopnia co twoje.Potem już tego nie odczuwałam.Nie wiem czy jest jakaś rada, żeby się rozciągnęły.Pochodź kilka dni może się zmieni, tylko najpierw poczekaj trochę zanim się obtarcia zagoją,bo tylko stopy namęczysz.

17

Muszę przyznać, że ja jestem wielką fanką Converse! Mam już 3 pary i uwielbiam je! Ale nigdy nie miałam z nimi takiego problemu, że mnie obtarły.. sad może przy dłuższym użytkowaniu rzeczywiście Ci się trochę rozciągną..

Posty [ 17 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » WIZAŻ - STUDIO MODY I WIZAŻU » Trampki Converse

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024