Uciążliwi współlokatorzy - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » STUDIA, SESJA I ŻYCIE STUDENCKIE » Uciążliwi współlokatorzy

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 4 ]

1

Temat: Uciążliwi współlokatorzy

Witajcie. Jestem studentką drugiego roku, wynajmuję pokój jednoosobowy w mieszkaniu studenckim. Oprócz mnie mieszkają jeszcze dwie dziewczyny i chłopak. Początki były super, ale wszystko zmieniło się gdy wprowadziła się K. Z pozoru milutka, sympatyczna, ale gdy się ją bliżej pozna i zobaczy jak ona mieszka... zdanie o niej można bardzo szybko zmienić. Jest niesamowitą bałaganiarą, nie myje po sobie naczyń i garnków, gdy gotuje to nawet nie wytrze po sobie blatu. W łazience jest pełno jej włosów...
Zresztą reszta współlokatorów to też syfiarze... Widać to trochę tak jakby robili syf bo ona robi.
Kłuje mnie to w oczy, ja wiem że może przesadzam, wiem że na studiach mieszka się z różnymi dziwnymi i kłopotliwymi ludźmi. Ale zostałam wychowana w domu w którym zawsze było czysto i nawyk sprzątania mam "we krwi". W dodatku ona chyba odwróciła resztę lokatorów przeciwko mnie - żyją sobie w takiej "trójcy". Gadają razem wieczorami w kuchni, śmieją się, no widać że się dobrze bawią w swoim towarzystwie. Jednak kiedy do nich przyjdę, dosłownie w ciągu kilku minut wszyscy się rozchodzą.
Jest to przykre.. Przyznaję się, że kilka razy zdarzyło mi się ich ochrzanić za to że nie ma nawet na czym zjeść bo wszystkie talerze są brudne, ale myślę że to nie jest powód do patrzenia krzywo na mnie. Z miesiąca na miesiąc jest coraz gorzej. Wyprowadziłabym się stąd ale trzyma mnie tutaj dobra cena za wynajem, spokojna okolica i gwarantowane miejsce parkingowe (jeżdżę do domu autem).
Powiedzcie mi czy życie studenckie tak właśnie wygląda, czy to ja mam takie "szczęście" do mieszkania? sad

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Uciążliwi współlokatorzy

Nie każde mieszkanie to mieszkanie z przyjaciółmi, herbatkami i bezproblemową współpracą - wszystko zależy od ludzi. Jeśli chodzi o sprzątanie, to każdy ma inne standardy. Ja generalnie mam duży luz i stojące 3 dni gary mi nie przeszkadzają i mojej współlokatorce też nie. W akademiku przeszkadzało moim współlokatorom, więc zmywałam częściej, ale też bez przesady - karaluchów nie ściągałam ani katastrofy ekologicznej nie ma, więc wychodziłam z założenia, że ich wygórowane potrzeby higieniczne to ich problem, i jak im przeszkadza mój talerz to niech sobie go umyją. Ja to zrobię wtedy, kiedy będę miała na to czas i ochotę.

Teraz z moją współlokatorką mamy wspólne talerze etc. ale jest ich mnóstwo, więc zanim zużyjemy wszystkie to w końcu któraś z nas się zlituje i pozmywa. Sprzątanie włosów komentowałam i ścigałam za to, bo mnie obrzydzają leżące w zlewie kłaki, chociaż sama kiedyś po sobie nie posprzątałam i też dostałam ochrzan.

Generalnie w ogóle super jest jak ludzie się pod tym względem dobiorą i mają podobne standardy. Inaczej jest wojna.

3

Kochan masz pecha, bo wszystko jest kwestią dogadania. Poszukaj innego lokum, po co masz się męczyć,

4

A może się postarajcie dogadać? Czasami imprezy łączą ludzi big_smile Widziałam, że moja koleżanka bierze udział w akcji barmańskiej, to się nazywa before barmańskiej, może to spoko okazja do poznania nowych ludzi, albo chociaż się dogadać obcnymi? smile

Posty [ 4 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » STUDIA, SESJA I ŻYCIE STUDENCKIE » Uciążliwi współlokatorzy

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024