Zostałam świadkową i to ja muszę zorganizować wieczór panieński mojej przyjaciółce. Towarzystwo na wieczór nie jest zgrane i każda chce coś innego. Przyjaciółka ciągle mówi jak widziała jak ktoś tam jechał na gokartach i jej się bardzo podobało. Siostrom przyjaciółka dała do zrozumienia, że chciałaby coś takiego. Przyjaciółka nie wyobraża sobie również żeby sobie nie potańczyła w ten dzień wiec klub tez musi być. I tu zaczyana się problem wyjazd na gokarty( jest to w innym większym miescie) jest o godz : 10 rano jazda 2 godziny, potem jazda na gokartach z godzinke, potem musimy przetransportować się do apartamentu( przyjaciolka chciała panieński z noclegiem) w tym apartamencie musimy się wyszykować, a będzie nas 9 osob zajmie nam to mysle 4 godziny no i po godzinie 19 impreza w tym apartamencie, a potem o godz 22:30 wyjście do klubu. Nie sadzicie, że tego jest trochę za dużo? Nie będzie to dla nas zbyt meczace? Boje się ze laski pospijają się za szybko.... wiec wpadłam na drugi pomysł zamiast gokartow sesja fotograficzna, będzie to tansze rozwiązanie blisko apartamentu, z tym ze sesja w plenerze wszystko zależy od pogody i polowa jest na nie a polowa dziewczyn na tak z gokartami jest to samo i jak to pogodzis. Sesja będzie mniej meczaca bo już się wyszykujemy w swoich domkach:D Jeżeli opcja z gokartami to koszt na osobe 225 zł a jeżeli sesja to koszt na osobe 200 zł.
Proszę was o wsparcie i jakieś wskazówki. Kolezanki przyjaciolki tylko się buntują a ja już sama nie wiem co mam robic i nie mam u nikogo pomocy. Może się tym zbytnio przejmuje, ale jest dla mnie bardzo ważne, aby wszystko było zorganizowane jak należy.
25 PLN roznicy to nie znowu tak wiele, a jesli przyszlej pannie mlodej ma to sprawic frajde, to ja bylabym za tym zeby wybrac gokarty. Jesli jestes swiadkowa i glowna organizatorka wieczoru panienskiego, to proponuje napisac zbiorowego maila do uczestniczek (bez panny mlodej), ze gokarty to jej marzenie i na pewno bedzie szczesliwa. To nie wieczor dziewczyn, tylko jej. Oczywiscie goscie sa rowniez wazni, wiec moze wytycz glowne punkty programu typu przejazd, gokarty, apartament i before party, potem impreza i podpytaj o propozycje atrakcji "pomiedzy". Bedziecie musialy przeciez tez cos zjesc (obiad), wiec moze ktoras zna jakas fajna knajpke? Moze ktoras umie robic makijaz i bedzie mogla podczas przygotowan do imprezy sie wykazac? Moze ktoras umie robic dobre drinki na ten before party? Moze mozecie zaczac troszke pozniej, zeby to nie trwalo caly dzien? Np. gokarty na 16, od 18 w apartamencie babska impreza polaczona z przygotowaniami do wyjsca, makijaze, robienie fryzur jedna drugiej przeplatane jakimis smiesznymi zabawami, propozycji na wieczor panienski w necie mozna znalezc sporo.