Nieidealna dziewczyna - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 10 ]

Temat: Nieidealna dziewczyna

Hej. Czytam wasze forum i chciałabym abyście rzuciły okiem na moja sytuacje i poradziły co mogę dalej zrobic. Mam 24 lata, prace i związek. Związek nie jest idealny ale o tym pisałam juz kiedys na tym forum. Teraz chciałbym napisać cos o sobie ponieważ od dawna towarzysza mi pewne dziwne stany emocjonalne. Jestem bardzo zakompleksiona dziewczyna, mam problemy z samoakceptacja. Co za tym idzie jestem bardzo zazdrosna o każda koleżankę chłopaka, ciagle obawiam sie zdrady. Mam jakies schizy. Kiedy nie widzimy sie a ja sama wychodzę na miasto obawiam sie, ze mogę go spotkac np w towarzystwie innej kobiety. Jest to kompletnie irracjonalne sad mam problemy z motywacj, nic nie robie, nie jestem w stanie pisac pracy mgr. Mam wrazenie, ze wszytsko co złego dzieje sie w moim życiu spowodowane jest tym, ze nie wyglądam dostatecznie dobrze sad patrzę na kobiety na ulicach i czuje sie gorsza od każdej z nich. Nie akceptuje siebie. Miewam tez ostatnio bardzo ziemne nastroje. Czasem jestem przybita tym, ze chłopak nie odpisuje jakis czas, potrafie leżeć w lozku i płakać a czasem jestem w tak świetnym humorze, ze w ogole o nim nie mysle, czuje, ze nie jest mi potrzebny. Zaczynam sie martwić o siebie czy to nie jest objaw choroby czy depresji. Z góry dzięki za kazdy komentarz.

Zobacz podobne tematy :
Odp: Nieidealna dziewczyna

Raczej ciazy

I powiem tylko tak- piekno mozesz w sobie wydobyc wlasnie poprzez samoakceptacje! Ona dziala i to bardzo dobrze. Mowie Ci z wlasnego przykladu! Odezwij sie do mnie na emaila jesli potrzeba Ci wiekszej motywacji big_smile

Pozdrawiam cieplutko :d

4 Ostatnio edytowany przez Bogini Wrazliwosci (2017-04-12 21:37:25)

lalique napisał/a:

Mam wrazenie, ze wszytsko co złego dzieje sie w moim życiu spowodowane jest tym, ze nie wyglądam dostatecznie dobrze sad

/
patrzę na kobiety na ulicach i czuje sie gorsza od każdej z nich. Nie akceptuje siebie.

Hormony Ci szaleja/ z tymi zmiennymi nastrojami.
Popracuj nad samoocena i pamietaj ze Sztuka jest bycie pewna siebie kobieca,pomimo bycia NIEIDEALNA ...
Na codzien widuje prawie idealne /piekne kobiety,ale czesto sa one tylko piekne jak z obrazka ...
Sa piekne,ale czesto nie sa pociagajace /seksowne, sa tylko piekne ...
Wiec chcialabys byc taka ? Bo Ja nie,gdybym byl Kobieta  ...

Uroda sie znudzi,a to ukryte piekno jak nieoszlifowany diament zawsze zostanie,znasz takie przyslowie

"Kto w życiu piękno przedkłada nad pożytek, z pewności w końcu, jak dziecko, które przedkłada słodycze nad chleb, popsuje sobie żołądek i bardzo kwaśno na świat patrzeć będzie." - Fryderyk Nietzsche

Dlaczego tak bardzo skupiasz sie na wygladzie,ktos dokucza Ci z powodu wygladu ?Ludzie ktorzy wysmiewaja kogos wyglad to biedni ograniczeni,pusci ludzie,zakompleksieni,czesto toksyczni a i bardzo czesto sami nie sa idealni,wiec zastanow sie czy warto z takimi  ludzmi spedzac czas/utrzymywac kontakt,przejmowac sie ich zachowaniem? Takie zachowanie mowi o nich wiele,jakimi sa ludzmi ...
Sama zastanow sie skad to sie bierze/wzielo.

I zastanow sie kim sa ludzie ktorzy skupiaja sie tylko na wygladzie,dla ktorych wyglad jest prawie najwazniejsza rzecza i najczesciej wybieraja kogos ze wzgledu na "wyglad" ... ?

Piekno zewnetrzne czesto oszukuje czlowieka,nabiera Nas ... i zycie daje do myslenia ... Czy ten "wyglad zewnetrzny" da Nam to szczescie ktore szukamy ? ...

I wez pod uwage ze rozne sa gusta ... Dla jednego ladny jest pies Buldog francuski,dla innego jork.Dla kogos bedziesz atrakcyjna,dla kogos innego nie ...

Sa ludzie oszpeceni,oszpeceni przez choroby i oni sa po to na swiecie/pomimo ze czesto cierpia/ sa odrzucani przez ograniczonych,pustych ludzi/wsmiewani...
Ci oszpeceni,inni sa po to by uczyc innych ludzi.
DOCEN to co masz !

Moze moj post da Ci do myslenia ...

5

Tak czytam tytuł tematu i się zastanawiam... Jest ktoś na świecie idealny?

6

Revenn napisał/a:

No jak możesz w to wątpić ? Ideałów nie brakuje wink np. taka Doda, albo prezes Jarosław, albo ojciec dyrektor big_smile

7

jeśli to cię pocieszy to powiem ci, że mnóstwo kobiet ma identycznie jak ty
świat jest wypełniony sztucznymi ideałami, często te ideały są osiągane poprzez bardzo niezdrowe praktyki albo masę pieniędzy, nie czuj się gorsza bo uroda jest bardzo względna co się jednemu podoba to nie koniecznie drugiemu będzie, miałam taką sytuacje kiedy dbałam masakrycznie o dietę i biegałam a kolega i tak stwierdził za moimi plecami do znajomej, że on to woli takie okrąglejsze kobiety (kobiece) ja się tylko uśmiałam bo przecież nie robiłam tego dla niego! tylko dla siebie! także nie myśl co pomyślą o tobie inni czuj się piękna, miej pozytywne myśli i to wystarczy, żeby twoje piękno wydobyć (ok czasem idź do fryzjera, czy zrób fajny makijaż ale na boga nie płacz nad tym tylko zrób coś, działaj !)

8

wilczysko napisał/a:
Revenn napisał/a:

No jak możesz w to wątpić ? Ideałów nie brakuje wink np. taka Doda, albo prezes Jarosław, albo ojciec dyrektor big_smile

Hmmmmm nie no bez przesady wink Zgodzić się mogę tylko z Jarkiem, to człowiek mały ciałem ale wielki duchem ;P

9 Ostatnio edytowany przez Bogini Wrazliwosci (2017-04-14 23:50:00)

genialna napisał/a:

o uroda jest bardzo względna co się jednemu podoba to nie koniecznie drugiemu będzie,

miałam taką sytuacje kiedy dbałam masakrycznie o dietę i biegałam a kolega i tak stwierdził za moimi plecami do znajomej, że on to woli takie okrąglejsze kobiety (kobiece) ja się tylko uśmiałam bo przecież nie robiłam tego dla niego! tylko dla siebie! także nie myśl co pomyślą o tobie inni czuj się piękna, miej pozytywne myśli i to wystarczy, żeby twoje piękno wydobyć (ok czasem idź do fryzjera, czy zrób fajny makijaż ale na boga nie płacz nad tym tylko zrób coś, działaj !)

Mnie dziwi ze co niektorzy jeszcze nie dojrzeli do tego by zrozumiec to,ze sa rozne gusta,rozni ludzie,rozne potrzeby ...
Dla jednego pociagajaca jest chuda,
a dla innego chuda,badz szczupla kobieta bedzie aseksualna,i nie bedzie mu sie podobac/pociagac,
i woli troche zaokraglona kobiete/wcale nie musi byc idealna.

Jednemu podobaja sie blondynki niebieskookie,innego pociagaja zielonookie kocicie z fajna pupa ...

Sa ludzie ktorzy wzoruja sie /swoj ideal z Tv,gazet,ze niby to/tamto piekne/idealne.Sa tez tacy ktorzy nie potrafia dostrzec piekna ...

Sa ludzie ktorzy wzoruja swoj gust od opini innych,co kto mowi...
jak ktos mowi ze ktos jest brzydki/nieatrakcyjny,to tez przytakuja,chodz niekoniecznie ten ktos jest brzydki.
Boja sie wylamac.Wiec bierz poprawke!

Znani aktorzy,prominenci maja kobiety na ktore niektorzy mowia ze nieatrakcyjna/brzydka itp ,
a on jest z nia ,chodz ona bardzo odstaje od tego promowanego "IDEALU"
jest" inna" niedoskonala, ale ma w sobie cos pieknego,co inni nie dostrzegaja
i to wlasnie ona mu sie podoba/pociaga go!
a nie idealna laleczka jak z okladki! i On opinie innych ma gdzies !

Autorko a jak juz tak  bardzooo nie znosisz swojego wygladu,to teraz przy obecnej medycynie,wszystko mozna poprawic,wiec gdzie problem? ...
Nudne jest jak wszyscy ludzie maja takie same nosy,jak malpy ... Takie same sylwetki itp itd.

10 Ostatnio edytowany przez Bogini Wrazliwosci (2017-04-15 00:52:55)

Nie moge edytowac posta wyzej ?

Autorko drobne przyklady z zycia,obecnie wiele dziewczyn robi sie na styl Kylie Jenner,to przerazajace !
Kylie Jenner przed i po operacjach
Przed operacjami PunBB bbcode test
Po PunBB bbcode test

Albo zona jednego z najprzystojniejszych facetow czyli Georga Clooneya nie kazdemu sie podoba,a on za nia szaleje,uwaza za piekna.
PunBB bbcode test

Ps.Dodam bardzo WAZNA rzecz,mianowicie ...  Mezczyzna silny,dojrzaly,bez kompleksow nie boi sie opinii innych ludzi.

Posty [ 10 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024