Jak poprawić stosunki z koleżanką - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Jak poprawić stosunki z koleżanką

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 12 ]

1

Temat: Jak poprawić stosunki z koleżanką

Witam,

Od dłuższego czasu byłem zakochany w swojej koleżance. Byliśmy tylko przyjaciółmi, ja jednak miałem nadzieję na coś więcej, z czasem zacząłem bywać o nią dosyć często zazdrosny i kilkakrotnie kłóciliśmy się z tego powodu. Pewnego dnia nasz wspólny znajomy powiedział mi coś na jej temat co jak się okazało później nie było prawdą, ja natomiast przesadziłem i w złości powiedziałem do niej wiele nieprzyjemnych słów. Jest mi naprawdę przykro że skrzywdziłem kobietę na której mi zależy i chciałbym naprawić tę sytuacje. Nie rozmawialiśmy ze sobą przez dłuższy czas, dopiero w okresie świątecznym spotkałem ją na mieście i udało mi się z nią pogadać na spokojnie. Powiedziała mi że już się na mnie nie gniewa i od tamtego czasu mamy ze sobą kontakt jednak wiem że to wciąż nie jest to samo co wcześniej. Dwukrotnie próbowałem zaprosić ją na spotkanie jednak za pierwszym razem ona odpisała mi że jaki jest sens się spotykać skoro prawdopodobnie zakończy się to jak poprzednio, obiecałem jej że tym razem będzie inaczej a ona odpowiedziała mi na to że się zastanowi. Gdy dzisiaj zapytałem się jej czy chciałaby gdzieś wyjść w tym tygodniu to odpisała mi że pracuje cały tydzień i domyślam się że po prostu chciała mnie spławić, odpisałem jej że ok rozumiem i nic więcej już nie napisałem.

Chciałbym się dowiedzieć jak mogę poprawić moje stosunki z koleżanką, wiem że poprzednio ją skrzywdziłem jednak tym razem naprawdę nie zamierzam spieprzyć sprawy ponownie. Co muszę zrobić aby koleżanka zaufała mi ponownie i chciała się wciąż czasem spotykać?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Jak poprawić stosunki z koleżanką
Quinn napisał/a:

Chciałbym się dowiedzieć jak mogę poprawić moje stosunki z koleżanką, wiem że poprzednio ją skrzywdziłem jednak tym razem naprawdę nie zamierzam spieprzyć sprawy ponownie. Co muszę zrobić aby koleżanka zaufała mi ponownie i chciała się wciąż czasem spotykać?

Ale chcesz, żeby te stosunki były koleżeńskie czy płciowe? Te pierwsze załatwisz ponawianymi co jakiś czas przeprosinami, na te drugie bym nie liczył.

3

T-28 napisał/a:
Quinn napisał/a:

Ale chcesz, żeby te stosunki były koleżeńskie czy płciowe? Te pierwsze załatwisz ponawianymi co jakiś czas przeprosinami, na te drugie bym nie liczył.

Będę szczęśliwy nawet jeśli nasze stosunki będą tylko koleżeńskie. Chciałbym po prostu mieć z nią normalne relacje, móc czasem wspólnie wyjść gdzieś do miasta ze znajomymi.

4

jesli jest rozsądna, to nie bedzie sie pchala w zwiazek z chłopakiem, który nawet nie jest jej chlopakiem, a już pozwala sobie na sceny zazdrosci i ocenianie w formie epitetów.

ps. nie zeby bycie czyims chlopakiem pozwalalo na takie zachowania

po prostu nie rokujesz dobrze jako ewentualny chlopak

5

_v_ napisał/a:

jesli jest rozsądna, to nie bedzie sie pchala w zwiazek z chłopakiem, który nawet nie jest jej chlopakiem, a już pozwala sobie na sceny zazdrosci i ocenianie w formie epitetów.

ps. nie zeby bycie czyims chlopakiem pozwalalo na takie zachowania

po prostu nie rokujesz dobrze jako ewentualny chlopak

Masz rację i całkowicie się z tobą zgadzam. Zachowywałem się okropnie w stosunku do niej i osobiście uważam że ona zasługuje na kogoś lepszego niż ja. Spieprzyłem sprawę po całości jednak jeśli mam wybierać pomiędzy byciem tylko przyjaciółmi a utratą ponownie kontaktu próbując z nią być to wolę pozostać przyjaciółmi.

6

moj drogi, przyjaźń kieruje sie dokladnie takimi samymi zasadami jak miłość. czyli np. wzajemne zaufanie, szacunek, nieosadzanie na podstawie plotek, nieublizanie itp.

7

_v_ napisał/a:

moj drogi, przyjaźń kieruje sie dokladnie takimi samymi zasadami jak miłość. czyli np. wzajemne zaufanie, szacunek, nieosadzanie na podstawie plotek, nieublizanie itp.

Tak wiem i uwierz mi że doskonale zdaje sobie sprawę z tego faktu. Nie jestem typem faceta który ubliża innym, nie okazuje szacunku itp. Ciężko jest mi wgl wytłumaczyć jak mogłem zachowywać się w ten sposób i skrzywdzić kogoś na kim naprawdę mi zależy. Czasu niestety nie jestem w stanie cofnąć ale wiem że jeśli dostanę szansę to tym razem jej nie zmarnuję.

8

Quinn napisał/a:
_v_ napisał/a:

Tak wiem i uwierz mi że doskonale zdaje sobie sprawę z tego faktu. Nie jestem typem faceta który ubliża innym, nie okazuje szacunku itp. Ciężko jest mi wgl wytłumaczyć jak mogłem zachowywać się w ten sposób i skrzywdzić kogoś na kim naprawdę mi zależy. Czasu niestety nie jestem w stanie cofnąć ale wiem że jeśli dostanę szansę to tym razem jej nie zmarnuję.

wybacz ale... skoro ciężko jest Ci to wytłumaczyć, to jak chcesz to zmienić?
piszesz, ze nie jestes takim typem człowieka.
ale jednak sie tak zachowales.
i co gorsza nie wiesz dlaczego.

9

_v_ napisał/a:
Quinn napisał/a:
_v_ napisał/a:

wybacz ale... skoro ciężko jest Ci to wytłumaczyć, to jak chcesz to zmienić?
piszesz, ze nie jestes takim typem człowieka.
ale jednak sie tak zachowales.
i co gorsza nie wiesz dlaczego.

Chodzi o to że po prostu pierwszy raz w życiu naprawdę na kimś mi zależy. Tak wiem jak to brzmi, zależy mi na niej a tak się zachowywałem.  hmm Często bywałem o nią zazdrosny gdy ktoś z nią flirtował bądź po prostu rozmawiał gdy byliśmy np gdzieś w klubie i to był główny powód przez który dosyć często się kłóciliśmy. Wielokrotnie powtarzała mi iż nie jest jeszcze gotowa na związek z kimkolwiek i lubi gdy np ktoś z nią flirtuje ale do niczego by nie doszło. Plotka o której pisałem wcześniej dotyczyła właśnie tego że ponoć doszło do czegoś pomiędzy nią a jednym gościem z klubu i wgl że często chodzi do łóżka z innymi, oczywiście była to nieprawda ja jednak jak kompletny idiota w złości pod wpływem alkoholu powiedziałem do niej wiele nieprzyjemnych słów. Byłem wściekły i po prostu w tamtym momencie nie byłem sobą. Naprawdę wiem że spieprzyłem i jest mi przykro z tego powodu. Był okres gdy widywaliśmy się niemal codziennie, chodziliśmy razem na basen, do kina, na dyskotekę itp, ciężko było być tylko przyjacielem z kimś na kim bardzo ci zależy i widzisz tego kogoś niemalże codziennie.

Jak chciałbym to zmienić? Przede wszystkim chcę ograniczyć zazdrość i z całą pewnością nie okazywać jej w takim stopniu. Rozumiem że jesteśmy tylko przyjaciółmi i nawet gdyby doszło do czegoś pomiędzy nią a kimś innym to nie mam prawa się na nią o to wściekać. Chciałbym jej pokazać że możemy być po prostu przyjaciółmi i nie chcę się z nią więcej kłócić.

10

Quinn napisał/a:

Plotka o której pisałem wcześniej dotyczyła właśnie tego że ponoć doszło do czegoś pomiędzy nią a jednym gościem z klubu i wgl że często chodzi do łóżka z innymi, oczywiście była to nieprawda ja jednak jak kompletny idiota w złości pod wpływem alkoholu powiedziałem do niej wiele nieprzyjemnych słów.

Wierzysz plotkom, a nie przyjaciółce? Olałabym takiego "przyjaciela", co też mądrze Twoja przyjaciółka zrobiła. Na co komu kolega/przyjaciel, który będzie sceny zazdrości o byle dziadostwo odwalał?

A tak z drugiej strony - nawet jeśli to zrobiła naprawdę, to co Cię to interesuje? Jakie masz prawo urządzać jej sceny?

11

Quinn napisał/a:

Plotka o której pisałem wcześniej dotyczyła właśnie tego że ponoć doszło do czegoś pomiędzy nią a jednym gościem z klubu i wgl że często chodzi do łóżka z innymi, oczywiście była to nieprawda

Dlaczego nieprawda? Może akurat prawda, po prostu nie chodzi do łózka z Tobą i stąd cały ból.

Serio chcesz się katować przyjaźnią damsko-męską, mając ochotę na coś więcej? Ej no, nie bądź masochistą smile

12 Ostatnio edytowany przez Quinn (2017-01-30 23:37:16)

santapietruszka napisał/a:
Quinn napisał/a:

Plotka o której pisałem wcześniej dotyczyła właśnie tego że ponoć doszło do czegoś pomiędzy nią a jednym gościem z klubu i wgl że często chodzi do łóżka z innymi, oczywiście była to nieprawda ja jednak jak kompletny idiota w złości pod wpływem alkoholu powiedziałem do niej wiele nieprzyjemnych słów.

Wierzysz plotkom, a nie przyjaciółce? Olałabym takiego "przyjaciela", co też mądrze Twoja przyjaciółka zrobiła. Na co komu kolega/przyjaciel, który będzie sceny zazdrości o byle dziadostwo odwalał?

A tak z drugiej strony - nawet jeśli to zrobiła naprawdę, to co Cię to interesuje? Jakie masz prawo urządzać jej sceny?

Oczywiście że wierzę przyjaciółce, to nie do końca tak. Chodzi o to że nasz wspólny znajomy a jej dobry przyjaciel powiedział mi to dlatego też w to uwierzyłem. Jak się jednak okazało chciał bym po prostu dał sobie z nią spokój.  Masz rację nawet jeśli to zrobiła to nie mam prawa tak się zachowywać, dlatego napisałem "Rozumiem że jesteśmy tylko przyjaciółmi i nawet gdyby doszło do czegoś pomiędzy nią a kimś innym to nie mam prawa się na nią o to wściekać."

T-28 napisał/a:
Quinn napisał/a:

Plotka o której pisałem wcześniej dotyczyła właśnie tego że ponoć doszło do czegoś pomiędzy nią a jednym gościem z klubu i wgl że często chodzi do łóżka z innymi, oczywiście była to nieprawda

Dlaczego nieprawda? Może akurat prawda, po prostu nie chodzi do łózka z Tobą i stąd cały ból.

Serio chcesz się katować przyjaźnią damsko-męską, mając ochotę na coś więcej? Ej no, nie bądź masochistą smile

Wieżę jej i wiem że to nie prawda. Chciałbym być dla niej kimś więcej niż tylko przyjacielem ale wolę być tylko przyjacielem niż znów utracić kontakt.

Posty [ 12 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Jak poprawić stosunki z koleżanką

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024