Mam mały dylemat i proszę o poradę .
Mój syn lada dzień ma dwie studniówki, na jedną, która odbędzie się w przyszłym tygodniu, został zaproszony w roli osoby towarzyszącej, druga jest jego. Jego klasa zadbała, aby wszystkie partnerki miały kwiaty na przegubie dłoni, ale nie mamy pewności jak to wygląda z tej drugiej strony, czyli w klasie dziewczyny, przez którą to on został zaproszony.
Syn został przeze mnie "pouczony", że dziewczyna ten wieczór zapewne będzie pamiętać do końca życia, więc ma zrobić wszystko, aby było co pamiętać, , oczywiście w sensie pozytywnym, a taki drobiag jak kwiat/bukiecik jest przecież miłym akcentem. Nie wiem jednak czy obecnie na studniówkach to standard? Z jednej strony nie chcielibyśmy, aby była jedyną osobą, która taki kwiat otrzyma, a z drugiej jeszcze gorzej byłoby, gdyby większość dziewcząt miała, a ona nie.
Mamy córek i synów w wieku studniówkowym oraz te z Was, które niedawno brały udział w takiej imprezie - poradźcie, proszę, dzieląc się swoim doświadczeniem, czy obecnie takie kwiaty wręcza się standardowo czy tylko na wybranych imprezach?