Witam
Jestem z moją rodziną(meżem i synem) w Uk i nie możemy przyjechac na święta do pl ani moja mama nie może przyjechać do nas ze względu na pracę. Nie mogę sobie poradzić z wyrzutami sumienia, że będzie sama. Zawsze mi mówiła że nawet psa się nie zostawia samego na święta ale naprawdę choćby nie wiem co i tak nie damy rady przyjechać.
Pocieszcie jakoś bo mi strasznie teraz żle .
Dziękuje
O rety. Współczuję Ci bardzo.
Czy mama dała Ci odczuć, że ma do Ciebie pretensje?
Czy na miejscu w Polsce nie ma kogoś, kto mógłby mamę przygarnąć na czas świąt?
3 2016-12-21 20:57:52 Ostatnio edytowany przez tajemnicza75 (2016-12-21 21:01:21)
Współczuję, ale skoro nic się nie da zrobić, to nikt do nikogo nie powinien mieć pretensji.
Nie macie nikogo, kto by mamę w tym roku przygarnął chociaż na wigilię? Ta kolacja jest taką najważniejszą, pozostałe dni może być sama. Może jest ktoś w rodzinie kto ma skype, to pojechałaby tam i pogadała z Wami. chyba, ze sama się zna na komputerze, ma internet, to pośpiewajcie razem kolędy ... wiesz... cokolwiek aby wiedziała, ze robicie co możecie, by nie czuła się samotna.
A może jest w rodzinie, sąsiedztwie ktoś samotny, kto chętnie przyjedzie do Twojej mamy.
Pamiętam do dziś wigilię, gdy mama zaprosiła samotną sąsiadkę. Mama była podekscytowana, że robi coś niezwykłego, a kobieta była wniebowzięta, ze z kimś posiedzi tego wieczoru.