Kiwanie sie niemowlaka - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » WYCHOWANIE, ZDROWIE I EDUKACJA DZIECKA » Kiwanie sie niemowlaka

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

Temat: Kiwanie sie niemowlaka

Witam jestem mama 10mc chlopaka.
Od ok miesiaca zauwazylam ze maly kiwa sie do przodu i w tyl. Glownie robi to jak sam siedzi. Co to moze oznaczac bo czytalam o zespole askerbera to moze byc to?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Kiwanie sie niemowlaka

Nie ma czegoś takiego jak zespół askerbera.
Istnieje zespół Aspergera, ale także wcześnie się go raczej nie stwierdza.

Jeśli zachowanie dziecka Cię niepokoi, zabierz je do pediatry - na początek.

3

Moja się tak huśtała na czworakach. Pytałam pediatry i odpowiedział, ze na tym etapie dziecko prezentuje różne "tiki" i nie trzeba się tym przejmować. A też już widziałam autyzm itd

4

Jest za wcześnie aby to stwierdzić, ale nie popadajmy w paranoje i nie wyobrażajmy sobie najgorszego... Jednak jak czujesz się z tym niepewnie to od tego są lekarze...

5 Ostatnio edytowany przez Olinka (2016-12-29 23:46:26)

Mnie też się wydaje, że to przejściowe "zjawisko", dzieci tak mają. Syn mojego brata miał problemy z mową, pierwsze wyrazy zaczął mówić po 3 r. życia. Teraz ma 6 lat i usta mu się nie zamykają smile Jeśli sytuacja u Ciebie naprawdę wygląda poważnie to możesz napisać do specjalisty np. na portalu [spam]. Jest też tam artykuł na temat autyzmu [nieregulaminowy link]

6

albo są ośrodki wczesnego wspomagania. Pediatra wystawi Ci opinię i z nią jedziesz i tam na podstawie 3 osobnych konsultacji z róznymi specjalistami wystawią orzeczenie  skierują na rehabilitację jeżeli coś jest nie tak

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » WYCHOWANIE, ZDROWIE I EDUKACJA DZIECKA » Kiwanie sie niemowlaka

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024