Pieluszki dla niemowlaka. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Pieluszki dla niemowlaka.

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 10 ]

1 Ostatnio edytowany przez Lady Siggy (2018-06-19 12:24:13)

Temat: Pieluszki dla niemowlaka.

Kiedyś były białe pieluchy tetrowe, natomiast teraz są flanelowe, bambusowe, muślinowe. Jakie polecacie? Czy najlepiej pozostać przy zwykłych tetrowych?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Pieluszki dla niemowlaka.

Ale do czego konkretnie chcesz używać tych pieluch? Bo chyba w tych czasach raczej rzadko ktoś używa ich jako zabezpieczenie przed moczem i kałem u dziecka.
Moje dzieci jeszcze używały pieluch tetrowych w tradycyjnej roli smile Plusem używania ich było to, że chcąc się jak najszybciej pozbyć obowiązku ciągłego sprawdzania czy przypadkiem nie mają już mokro i przewijania dziecka kilkunastokrotnie w ciągu dnia było szybkie przyzwyczajanie do korzystania z nocnika. Pieluch flanelowych używałam do przykrywania dziecka gdy było gorąco i do owijania go po kąpieli razem z ręcznikiem po posmarowaniu oliwką.

Tetrowe pieluchy bardzo się przydają do mycia okien, świetna sprawa big_smile A poważnie, to na pewno przyda się parę tetrowych i flanelowych do jakichś pobocznych czynności przy dziecku, ale zakładam, że do głównych celów będziesz używać pampersów?

4

Jasne, że nie zamiast pampersów.

To moje pierwsze dziecko i kompletuję pierwszą wyprawkę. Zawsze te pieluchy tetrowe kojarzyły się z wycieraniem buzi jak się dziecku ulało smile czyli lepiej kupić kilka takich i kilka takich

5

Moim zdaniem kilka takich kilka takich. Zawsze się przyda smile ale generalnie raczej tetrowe i flanelowe.
Bez sensu kupować bambusowe albo inne jakieś kosmiczne big_smile

6

ja to jednak jestem zwolenniczką pieluch jednorazowego użytku pod pupę. Jednak mam trzy pieluszki muślinowe z pink no more (swoją drogą polecam). Jednak ja ich używam tak bardziej jako jakiegoś nakrycia, kocyka itp smile

7

my mamy 10 tetrowych, których używam do odbekiwania i wycierania buzi, a takze jako sliniaczek, gdy karmię dziecko butelką. Mamy też 5 flanelowych i te są dobre, jak idzie się do lekarza, czy gdziekolwiek, gdzie trzeba położyć dziecko na "obcym przewijaku", wadze itp. Jak jesteśmy u kogoś to też na flanelowych kładziemy dziecko do przewinięcia. Kupiliśmy też dwa bambusowe otulacze- takie duże pieluchy jakby tylko, ze z kolorowymi wzorami, używaliśmy ich na spacerach do przykrycia jak było zimno, ale jeszcze nie tak jesiennie i wietrznie jak teraz. Dodatkowo mamy dwa kocyki, które z jednej strony są polarowe, pod jednym śpi w łóżeczku, drugi zabieramy na spacery. ogólnie polecam kupować wszystkiego po dwa, bo jednak często się pierze przy dziecku. A i ma jeszcze jedną tetrową pieluchę z kolorowym nadrukiem do której się przytula przy zasypianiu.

8

ja mam kilka pieluszek muślinowych i bambusowych z pink no more (zdecydowanie polecam!), ale raczej nie używam ich jak pampersów. Bardziej jako takie kocyki czy narzutki, śliniaki, żeby wytrzeć maluszka smile U mnie się sprawdzają smile

9 Ostatnio edytowany przez Olinka (2019-04-18 02:03:44)

Według położnych z [spam] więcej rodziców decyduje się na pieluszki wielorazowe. Jak zapewniają ich zwolennicy: są delikatniejsze dla pupy maluszka, rzadziej pojawiają się problemy skórne, maluszek szybciej przechodzi odpieluchowanie, a ich koszt użytkowania jest niższy w porównaniu z jednorazówkami. Korzystając z wielorazówek dbamy także o środowisko. Z drugiej jednak strony: jednorazowy koszt jest dość duży w porównaniu z pieluszkami jednorazowymi, wymagają większego nakładu pracy - jednorazówek nie musimy prać i suszyć.

10

U nas są wykorzystywane jedno- ( spacery i noc) i wielorazowe (pobyt w domu). W domu dziecko korzysta z nocnika, widać kiedy dziecko ma swoje potrzeby fizjologiczne załatwić. Trochę jest zabawy z pieluszkami tetrowymi, ale to kwestia organizacji dnia.

Posty [ 10 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Pieluszki dla niemowlaka.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024