Witajcie, proszę Was o porady jak zawalczyć o to wszystko. Posiadamy dwójkę małych dzieci do 3 lat. Jestem z kobietą od 5 lat, ale bez ślubu. Różnie bywało jak to w związkach raz cudowanie, a raz źle. Odrazu podkreślę, że na początku naszego związku wystąpiła zdrada z jej strony. Poskładaliśmy to wszystko, potem była dwójka dzieci, kochaliśmy się itp. wszystko było ok strasznie jej na nas zależało aż przyszedł jakiś problem ze mną hmm... stałem się jakiś chłodny, obojętny dla niej. Zaczeło być coraz więcej kłótni itp walczyła z tym, próbowała rozmawiać a ja byłem jakiś taki jakbym stanął w miejscu i się zawiesił aż wreszcie powiedziała, że to koniec, żebym się wyprowadził i że tym zachowaniem odkochałem ją w sobie, że straciła uczucia.
Nie jesteśmy ze sobą 2,5 miesiąca, jest mi bardzo źle, chcę o to wszystko walczyć, kocham ją i dzieci bardzo i co teraz mam zrobić ? Rozmawialiśmy wielokrotnie powiedziała, że nikt jej nie może zmusić do uczuć a ja jej to zabrałem...
Przestań się przed nią płaszczyć bo nie wzbudzisz tym nic w jej oczach tylko poczucie tego ,że można zrobić z Tobą co się chcę .
Poniżasz się i niszczysz swoją godność dlatego ,że wybaczyłeś jej zdradę, teraz masz poczucie winy mimo że nie była Twoja .Mogliście wcześniej iść gdzieś na terapię i przepracować tą zdradę a tak ona traciła w twoich oczach i chłód z tym związany był normalny.
Po prostu nie przepracowałeś tej zdrady i być może nigdy jej nie wybaczysz. Nie ma co na siłę ciągnąć związku dlatego ,że stanie się toksyczny i obydwoje będziecie się ranić.
Temat jest przepracowany z psychologiem pół roku temu kiedy po 4 latach zaczęły się ze mną problemy. Nie obwiniam siebie, ale wiem ile walczyła o to żeby było dobrze przez 4 lata.
No to już miała dość walczenia.
Pół roku temu zanim poszedłeś do psychologa mogła już Cię nie kochać i było za późno na terapię.
Nie masz co sobie zarzucać zdrada jest ciężka do udźwignięcia.
Za dużo złego się wydarzyło między wami i niestety nie zmusisz nikogo do miłości.
Musisz dogadać się z nią co do wizyt z dziećmi i alimentów może nie będzie robić problemów.