Hej dziewczyny, proszę o pomoc i szczere słowa. 3 tygodnie temu a dokładnie w 8 dniu cyklu (ostatnie 3 cykle były po 29 dni, wcześniej po ok. 27) kochałam sie z moim chłopakiem. Pękła nam prezerwatywa ... Po kilku godzinach po wizycie u ginekologa zażyłam tabletkę po "Escapelle" czy jakoś tak. Po 3 tygodniach czyli dzisiaj zrobilam test beta HCG z krwi i wynik 0,1 (dziś powinnam dostać miesiączkę) jakie są szanse abym jednak była w ciązy ? Strasznie panikuje bo na chwilę obecną nie planujemy dzidziusia. Pomocy . Naczytałam się głupot i nie moge normalnie funkcjonować.
Przy takiej becie nie możesz być w ciąży, spokojnie
Nie jestes w ciazy.
Dziękuję za odpowiedz, ale ja dalej wariuje. Dziś 3 dzień jak nie mam okresu
Nie masz okresu, bo się stresujesz.
W ciąży na pewno nie jesteś.
A po Escapelle ile okres może się spóźniać ?
A po Escapelle ile okres może się spóźniać ?
Przeczytaj ulotkę, jest dostępna w internecie.
Pękła gumka.. Albo używaliście jej przez kilka godzin, albo masz noże zamiast paznokci.
Kochaliśmy sie na boku na łyżeczkę i jakoś było chyba ciasno i sucho i zrobiła się dziura na boku prezerwatywy i jak wyjął to główka penisa z tej dziurki wychodziła. Sam stosunek była bardzo krótki
Jednego nie rozumiem . Escapelle działa przez 72H a Ellaone przez 120h i opóźnia owulacje. Czyli odpowiednio 3 i 5 dni. A Plemnik moze przezyc do 7 dni max. To jak to jest? Jeżeli sie myle wytłumaczcie. :prosi:
Jednego nie rozumiem . Escapelle działa przez 72H a Ellaone przez 120h i opóźnia owulacje. Czyli odpowiednio 3 i 5 dni. A Plemnik moze przezyc do 7 dni max. To jak to jest? Jeżeli sie myle wytłumaczcie. :prosi:
Plemniki może przeżyć dłuższy czas w sprzyjających warunkach, czyli w śluzie, najlepiej płodnym. Skoro było tak sucho,że prezerwatywa się rozdarła, to marne szanse, żeby takie warunki były.
Aniaolsztyn napisał/a:Jednego nie rozumiem . Escapelle działa przez 72H a Ellaone przez 120h i opóźnia owulacje. Czyli odpowiednio 3 i 5 dni. A Plemnik moze przezyc do 7 dni max. To jak to jest? Jeżeli sie myle wytłumaczcie. :prosi:
Plemniki może przeżyć dłuższy czas w sprzyjających warunkach, czyli w śluzie, najlepiej płodnym. Skoro było tak sucho,że prezerwatywa się rozdarła, to marne szanse, żeby takie warunki były.
Skoro Autorka była tak sucha, że przez to pękła prezerwatywa to jak dała radę się kochać? Podziwiam wysokiego progu bólu.
Mam jeszcze pytanie. Beta po 3 tygodniach (w dzień przewidywanej miesiączki) od stosunku jest 0,0 czyli negatywne. Okres spóźnia się 5 dni, dziś zrobiła test płytkowe 4 szt różnych producentów ale nie z pierwszego moczu rano tylko drugiego ok. godz. 11 nastej i też negatywne. Można ten test również uznać za wiarygodny ? Wszędzie piszą aby robić z porannego ale 5 dni po terminie miesiączki i tylu dniach po stosunku to już by wykryło nawet wieczorem prawda?