@ aannaa
Dzięki, ale jednak jest mała różnica. Moja dziewczyna jest w ciąży i potrzebuje teraz wsparcia a nie takich informacji.
Ale rozważę jeszcze raz wszystkie za i przeciw.
Dobra, przetarlam oczu że zdumienia, mogę kontynuować.
Kiedy paręnaście lat temu usłyszałam, że prof Giertych podważa teorie ewolucji, to sie smialam. Dziwiłam się jak ktoś z takim tytułem mógł kwestionować coś tak moim zdaniem oczywistego. Od paru lat zaczynam chyba łapac
Taki szampans zwyczajny, najbardziej zbliżony do rodzaju Homo. Oni tam mieli hierarchię. Jak taki szampans chciał zapładniac i mieć pierwszy dostęp do samic, musiał pokonać kilku innych pretendentów w walce. Szampans umiał sobie zrobić gniazdo na drzewie, zdobyć pożywienie, posługiwać się patykiem. Jak opanował takie umiejętności, to dopiero uderzał w konkury. Generalnie w tej dżungli był jakis porządek. Dla najgłupszych osobników po prostu nie było samic.
I teraz tak sobie wyobrażam Ciebie z Twoimi trzema samicami w dżungli. Wybacz podejrzenie, ale obawiam się, że pierwsze co byś zrobił to spółkowal z wszystkimi trzema. Miałbyś gdzies zbudowanie jakiejś osady czy wynalezienie koła.
Jak czytam Twoje wypowiedzi a potem zwyczaje szampansow, to jednak dochodzę do wniosku, że człowiek nie pochodzi od małpy...