Przyjaźń, partnerstwo, związek, sex ... - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Przyjaźń, partnerstwo, związek, sex ...

Strony Poprzednia 1 2 3 4 5

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 261 do 281 z 281 ]

261

Odp: Przyjaźń, partnerstwo, związek, sex ...
Lamia07068 napisał/a:

Czemu ludzie doceniają co mieli po 70 roku zycia lub na lozu śmierci? Kurde dziewczyna jest niesmiala w łóżku i juz zostaje skreślona? A podobno w sferze seksu tez można sie dogadać.  Podobno to sztuka rozmowy chęci i zaangażowania? Szukaj dalej autorze a podobno po życiowych przejsciach ludzie zaczynają dostrzegać szczęście w najmniejszych szczegółach ale to tylko podobno

Dlatego że w wieku lat 70-ciu sex nie ma już żadnej wartości i nie jest już brany pod uwagę jako ważna część związku.

Zobacz podobne tematy :

262

Lamia07068 napisał/a:

Hejo nie doczytałam wszystkich postów do konca gdzies na 5 stronie stanęło bo nasunął mi się pewien wniosek. Byles w związkach jak mówiłeś toksycznych bylo zle teraz masz pozadna dziewczynę tez zle. Nie jestem wybitnym radca ale mi to się wydaje ze ludzie zamiast cieszyć sie tym co maja na sile szukają ciągle czegos nowego a bo może to będzie lepsze. Analizuj rozkladaja na czynniki pierwsze a nie można by tak poprostu być pomagać sobie rozmawiać i juz? Czemu ludzie doceniają co mieli po 70 roku zycia lub na lozu śmierci? Kurde dziewczyna jest niesmiala w łóżku i juz zostaje skreślona? A podobno w sferze seksu tez można sie dogadać.  Podobno to sztuka rozmowy chęci i zaangażowania? Szukaj dalej autorze a podobno po życiowych przejsciach ludzie zaczynają dostrzegać szczęście w najmniejszych szczegółach ale to tylko podobno

to trzeba było doczytać do końca. SEDNO  w tym, że ona NIE CHCE SIĘ DOGADAĆ .

263 Ostatnio edytowany przez brunett (2016-03-04 00:16:15)

Bulka napisał/a:
Lamia07068 napisał/a:

Hejo nie doczytałam wszystkich postów do konca gdzies na 5 stronie stanęło bo nasunął mi się pewien wniosek. Byles w związkach jak mówiłeś toksycznych bylo zle teraz masz pozadna dziewczynę tez zle. Nie jestem wybitnym radca ale mi to się wydaje ze ludzie zamiast cieszyć sie tym co maja na sile szukają ciągle czegos nowego a bo może to będzie lepsze. Analizuj rozkladaja na czynniki pierwsze a nie można by tak poprostu być pomagać sobie rozmawiać i juz? Czemu ludzie doceniają co mieli po 70 roku zycia lub na lozu śmierci? Kurde dziewczyna jest niesmiala w łóżku i juz zostaje skreślona? A podobno w sferze seksu tez można sie dogadać.  Podobno to sztuka rozmowy chęci i zaangażowania? Szukaj dalej autorze a podobno po życiowych przejsciach ludzie zaczynają dostrzegać szczęście w najmniejszych szczegółach ale to tylko podobno

raczej nie potrafi, tak to widzę

264

finea napisał/a:

Dbanie o siebie nie jest egoizmem. Oczywiscie, ze o siebie trzeba dbac, ale trzeba tez dbac o bliskich. Egoizmem jest dbanie tylko o siebie. Ale to akurat nie istotne, bo chce dojsc do konca moich przemyslen w temacie.

jeśli sam o siebie nie zadbasz, nie licz na kogoś. Podobnie z szacunkiem - jeśli sam nie szanujesz siebie, nikt Ciebie nie będzie szanował. Może w tym przypadku tak już jest i Pani z przymrużeniem oka patrzy na te piruety nieszczęśnika, seksuolog itp, przeczeka w kiblu az dziad pójdzie spać wink

265 Ostatnio edytowany przez Krejzolka82 (2016-03-04 00:17:11)

...

266

Bulka, co sie wypowiadasz w imieniu kogos  kogo nawet nie znasz. Czy ona chce, czy nie to tylko ona wie. Masz kobieto problem i jeszcze jestes strasznie agresywna. Pewnie sama nie nadajesz sie do zwiazku i nadajesz na kogos kogo nie znasz.

267

Bulka, ja bym z kims takim nie była. Ale ja nie jestem zahukana, zakompleksiona kobieta z kompleksem znalezienia ksiecia.

Od początku pisze w tym watku, ze ten związek jest jednym wielkim niewypalem, bo przyczyny dla których został zawarty maja maly związek z miloscia. Kobieta chciała uciec z opresyjnego mieszkania z babcia, a Brunett szukal jakiejkolwiek kobiety, która stworzy z nim dom. Nie było zakochania, nie było chemii- była za to desperacja po obu stronach. To tak jakby samochod kupować niezależnie od tego czy ma silnik.

Moja rada, to rozstać się, dopóki dzieci nie zostały jeszcze strasznie poharatane, bo to nie zmierza do zadnego happy endu.

268

Ja wymiekam, nie nadaje sie widze na kobiecym forum i jeszcze pisze z telefonu. Powodzenia

269

finea napisał/a:

Ja wymiekam, nie nadaje sie widze na kobiecym forum i jeszcze pisze z telefonu. Powodzenia

Czemu nie nadajesz się?
Po prostu czasem przemyśl co chcesz napisać.

Zostań, czasem fajnie tutaj jest smile

270

Ja tez miałam problemy podobne do twojej partnerki tyle ze z uczucia do partnera mojego do dzis proboje uczyć sie swojej seksualności i jest coraz lepiej. Mój facet nie skreślił mnie z powodu mojej nieśmiałości tylko próbował pomoc. Mamy w ogóle odmienne preferencje i potrzeby seksualne ale staramy sie by nam obojgu bylo milo smile tyle. Staramy sie doceniac wiele w nasze związku i klocic sie tez potrafimy. Może nie mam racji ale dla mnie seks to uzupełnienie nie podstawa związku. Ale skoro ty nawet w niej nie zakochany jesteś to co tu mówić, co to za związek bez tej nutki zauroczenia.  Może nie umie sie dogadać bo czuje ze nie jest kochana to po co ma sie dogadywać bo co bo może po dobrym seksie ja pokochasz? Nie burz sie ja glosno mysle nie musze miec racji całkowitej.

271

finea napisał/a:

Bulka, co sie wypowiadasz w imieniu kogos  kogo nawet nie znasz. Czy ona chce, czy nie to tylko ona wie. Masz kobieto problem i jeszcze jestes strasznie agresywna. Pewnie sama nie nadajesz sie do zwiazku i nadajesz na kogos kogo nie znasz.

Finea, a Ty co się wypowiadasz jak wyrocznia i przypisujesz sobie boskie prawa do oceniania? nigdy nie wypowiadam się za kogoś, czytanie ze zrozumieniem się kłania.

272

Lamia07068 napisał/a:

Ja tez miałam problemy podobne do twojej partnerki tyle ze z uczucia do partnera mojego do dzis proboje uczyć sie swojej seksualności i jest coraz lepiej. Mój facet nie skreślił mnie z powodu mojej nieśmiałości tylko próbował pomoc. Mamy w ogóle odmienne preferencje i potrzeby seksualne ale staramy sie by nam obojgu bylo milo smile tyle. Staramy sie doceniac wiele w nasze związku i klocic sie tez potrafimy. Może nie mam racji ale dla mnie seks to uzupełnienie nie podstawa związku. Ale skoro ty nawet w niej nie zakochany jesteś to co tu mówić, co to za związek bez tej nutki zauroczenia.  Może nie umie sie dogadać bo czuje ze nie jest kochana to po co ma sie dogadywać bo co bo może po dobrym seksie ja pokochasz? Nie burz sie ja glosno mysle nie musze miec racji całkowitej.

Widzisz, ale Twój Facet Cię nie skreślił, pomaga Ci, nie mówi Ci, że Cię nie kocha, nie pożąda.
Ale Ty właśnie masz racje, przy czym Ona wie , że nie jest kochana ani pożądana.

273

brunett napisał/a:
Bulka napisał/a:
Lamia07068 napisał/a:

raczej nie potrafi, tak to widzę

no ok. tylko uważam, że jak ktoś chce, znajdzie sposób, a jeśli nie chce, znajdzie powód.

274

Lamia07068 napisał/a:

Taka jest teoria miłości. Zaangażowanie + intymność + namiętność. Wszystkie trzy jak sa może powstać miłość. Bez namiętności związek przechodzi od razy do fazy czwartej czyli związku przyjacielskiego.

275

Znam ta teorie miłości. Dostałeś tu duzo rad . Nie wiem czy cos można tu jeszcze dodac. Sam wiesz co czujesz. Skoro nie kochasz jej rozstancie cie pomóż jej w wyprowadzce sam to zaproponuj i tyle. Będzie jej łatwiej bo sama pewnie nie będzie umiala podjąć decyzji o wyprowadzce. Tez wiem z autopsji smile a z reszta rob jak uważasz.

276 Ostatnio edytowany przez brunett (2016-03-04 01:16:43)

brunett napisał/a:
Lamia07068 napisał/a:

Taka jest teoria miłości. Zaangażowanie + intymność + namiętność. Wszystkie trzy jak są może powstać miłość. Bez namiętności związek przechodzi od razy do fazy czwartej czyli związku przyjacielskiego.

I tak się stało w naszym przypadku. Nie było chemii ani miłości, namiętności ani pożądania. Było zaangażowanie i desperacka chęć założenia rodziny, potem pojawiła się intymność ale namiętność nie przyszła nigdy bo nie dopasowaliśmy się w łóżku, może rzeczywiście moje zaloty były bardziej słoniowe niż romantyczne a może jej bagaż doświadczeń nie pozwolił ruszyć się w żadnym kierunku a może jeszcze jedno i drugie. Ona oczekuje, że ją pokocham a ja nie potrafię. Ona nieszczęśliwa a ja sfrustrowany. Sprawy łóżkowe nie grają, oboje nie jesteśmy zadowoleni. Rozstaniemy się, jej złamie to serce i od dawna już cierpi a ja stracę bliską mi osobę i przyjaciółkę i jak wiele osób tu wspomniało, przejdą przez to tez dzieci.
Zaproponowałem jej zamieszkanie razem, naiwnie myśląc, że samo się wszystko poukłada, Ktoś słusznie tu zauważył, że skalkulowałem to na chłodno. Mimo że miałem dobre intencje wykazałem się egoizmem, naiwnością i niedojrzałym podejściem. Tak taka jest w tym moja wina. Wygląda na to że to koniec tematu...

Można by się jeszcze ewentualnie zastanowić jaka przyczyna tej desperackiej potrzeby założenia rodziny i chyba nic więcej nie trzeba już tu dodawać.

277 Ostatnio edytowany przez Krejzolka82 (2016-03-04 01:22:47)

brunett napisał/a:
brunett napisał/a:
Lamia07068 napisał/a:

Taka jest teoria miłości. Zaangażowanie + intymność + namiętność. Wszystkie trzy jak są może powstać miłość. Bez namiętności związek przechodzi od razy do fazy czwartej czyli związku przyjacielskiego.

I tak się stało w naszym przypadku. Nie było chemii ani miłości, namiętności ani pożądania. Było zaangażowanie i desperacka chęć założenia rodziny, potem pojawiła się intymność ale namiętność nie przyszła nigdy bo nie dopasowaliśmy się w łóżku, może rzeczywiście moje zaloty były bardziej słoniowe niż romantyczne a może jej bagaż doświadczeń nie pozwolił ruszyć się w żadnym kierunku a może jeszcze jedno i drugie. Ona oczekuje, że ją pokocham a ja nie potrafię. Ona nieszczęśliwa a ja sfrustrowany. Sprawy łóżkowe nie grają, oboje nie jesteśmy zadowoleni. Rozstaniemy się, jej złamie to serce i od dawna już cierpi a ja stracę bliską mi osobę i przyjaciółkę i jak wiele osób tu wspomniało, przejdą przez to tez dzieci.
Zaproponowałem jej zamieszkanie razem, naiwnie myśląc, że samo się wszystko poukłada, Ktoś słusznie tu zauważył, że skalkulowałem to na chłodno. Mimo że miałem dobre intencje wykazałem się egoizmem, naiwnością i niedojrzałym podejściem. Tak taka jest w tym moja wina. Wygląda na to że to koniec tematu...

Z mojej strony na koniec prośba, wyciągnij proszę lekcję z tego związku.
Pamiętaj o swoich wnioskach i wprowadź je w życie.
Pamiętaj miłość ma wiele "imion", ale musi współgrać z namiętnością.
Porozmawiaj z Nią na spokojnie i jak najszybciej.
Wytłumaczcie to Dzieciom i zapewnijcie, że to nie Ich wina.

Powodzenia!!!

Aha i pamiętaj, że pisaliśmy tutaj, żeby Ci pomóc, a nie dokopać, chociaż możliwe, że tak to momentami odbierałeś.

278 Ostatnio edytowany przez brunett (2016-03-04 01:24:13)

Krejzolka82 napisał/a:

Z mojej strony na koniec prośba, wyciągnij proszę lekcję z tego związku.
Pamiętaj o swoich wnioskach i wprowadź je w życie.

Ta prośba nie jest potrzebna, ja już wyciągnąłem z tego wnioski.

279 Ostatnio edytowany przez brunett (2016-03-04 01:32:38)

Krejzolka82 napisał/a:

Aha i pamiętaj, że pisaliśmy tutaj, żeby Ci pomóc, a nie dokopać, chociaż możliwe, że tak to momentami odbierałeś.

I czasami tak było, że niektórzy przyszli mi tu dokopać, bo za bardzo emocjonalnie podchodzili do tematu, ale OK. Jesteśmy tylko ludźmi. Przefiltrowałem to co przydatne i wyciągnąłem wnioski.

280

No to powodzenia!

281

brunett napisał/a:
Krejzolka82 napisał/a:

I czasami tak było, że niektórzy przyszli mi tu dokopać, bo za bardzo emocjonalnie podchodzili do tematu, ale OK. Jesteśmy tylko ludźmi. Przefiltrowałem to co przydatne i wyciągnąłem wnioski.

brunett jak można się z Tobą skontaktować?

Posty [ 261 do 281 z 281 ]

Strony Poprzednia 1 2 3 4 5

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Przyjaźń, partnerstwo, związek, sex ...

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024