Ciążowe "góry i doliny" :) :( - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Ciążowe "góry i doliny" :) :(

Strony Poprzednia 1 2 3 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 66 do 130 z 139 ]

66

Odp: Ciążowe "góry i doliny" :) :(

oby:) ja chodze do faceta, chcoiaz zawsze chodzilam do kobiety, ale ze raz nie mialam wyjscia to sie przekonala do niego, facet jest bardzije delikatny niz kobieta smile trafilam na dosc fajnego wiec juz pierwszy strach przeszedl;p chcoiaz czekajac na swoja wizyte to brzuch mnie ze strachu zaczyna bolec hehe
mnie znowu zaczelma glowa bolec i kregoslup;/ tez bym taka chciala ale nie wiem czyt sie da eheh smile
ojj duzo. narazie nie pracuje, do skzoly dopiero od pazdziernika wiec wiekszosc czasu spedzam w domu, a Ty? studjuesz , pracujesz?:)

Zobacz podobne tematy :

67

nie pracuje, studiuje pedagogike zaocznie na pierwszym roku jestem, po pierwszym semestrze prawie.... od pazdziernika idziesz?? ja to wezme sobie chyba urolop dziekanski od pazdziernika bo nie bedzie mi mial kto siedziec z dzidzia, moja mama tez chodzi do szkoly, a moj chlopak ma prace na zmiany i nie zawsze mu wypada wolny weekend. zreszta ja tez mam w tygodniu ćwiczenia w szkole...i nie zawsze mialabym z kim dziecko zostawic ale za to bede miala duzo czasu dla dziecka smile co chcesz studiowac??:) zreszta to dobre wyjscie ten urlop:) bo placi sie jednorazowo kwote, a nie co miesiac. A i z kasa teraz trzeba oszczedzac, to akurat smile
a z kolezankami duzo sie spotykasz??

68

Hej:)
Ja jestem juz w siódmym tygodniu ciązy,mdłości i wymioty  mam do tej pory bóle kręgosłupa straszne a co do bólu głowy to niestety nie przechodzi:( Ja oczywiscie ruchy czuje juz od dawna ucz\ucie niesamowite! ogólnie jestem na podtrzymaniu biore fenoterol 10x dziennie,a moze zna któras dobry sposób na puchnięcie? strasznie zaczynam puchnąć:( pozdrawiam przyszłe mamusie:)

69

do asiuleczka:

A ty pewna jestes ze to ruchy?? bo z tego co slyszalam od lekarza i czytałam to pierwsze ruchy dziecka mozna poczuc dopiero okolo 16 tyg ciazy, i to i tak na poczatku podobno jest jakies bulgotanie nie ruchy.
sprobuj oklady zimne robic, moze Tobie tez przejdzie,mi pomagaja:)
nie ja juz jestem w 13 tyg ciazy, wiec mdlosci mama bardzo rzadko. bole kregoslupa owszem,ale na to to i aj nieznma sposobu niestety;/
na puchniecie tez nie bardzo, bo nie mam takich objawow.

70

do malinka.

no tak teraz to ci sie ta dziekannka przyda zeby posiedziec z dzieckiem:)
ja zaocznie, ale dziecko ma jeszcze tatausia ktory na weke nie pracuje wiec on bedzie siedzial hehe;D
jeszcze sama nie wiem, moze turystka labo hotelarstwo, zastanaiwma sie ejszcze sama:)

z kolezankami dosc sporo, w sumie duoz mam czasu wiec chodze na ploteczki;D hehe
a TY?

71

do Asiuleczka:

No nie powiedzialabym, ze to ruchy dziecka. To jest o wiele za wczesnie. Pierwsze ruchy moga byc w 16tyg dopiero a i tak nie kazda je przezywa juz w 16tyg... wiec to po prostu moga byc jelita, a nie ruchy dziecka.
Nie mam pojecia co moze pomóc na puchniecie...

do Black89:

to bedziesz miala dobrze smile tatus bedzie mial okazje duzooo sie nauczyc smile ja tez sie spotykam ze swoimi smile chociaz wczesniej wiecej z domu wychodzilam... hotelarstwo, turystyka dobrze płatane kierunki:) ja zaluje ze tez nie poszlam na dzienne, pracowac mi sie zachciało ale teraz wyszlo jak wyszlo to nawet lepiej ze jestem na tych zaocznych.

72

nom moim zdaniem to tez nie sa ruchy dziecka to owiele zawczesnie.

juz sie deklaruje ze jak bede chciala wyjsc do kolezanek czy na zakupy itd to moge isc i on zostanie z dzieckiem;D hehe jakos trzeba sie dogadywac;D
trzeba miec jakas odskocznie od codziennych zajec i pojsc na ploty;D
ja tak smao wiecej wychodzilam, no a teraz to wiecej w domu, tylko innych po imprezach woze czasmai a sama nie pojde ;/ szkoda no ale smile

nom i dosc ciekawe;P

ja powinnam od tego roku isc na studia, ale tez pracy mi sie zachcialo, wyjechalam do wawy i juz nie poslzma na studia.
A ty jak sie ogolnie czujesz z mysla ze bedziesz mamcia?;D

73

oczywiscie, ze trzeba bedzie troche wyskoczyc, oderwac sie od codziennych zajec smile nie mowie ze co drugi dzien, bo dojda inne obowiazki i trzeba sie z tym liczyc i poniesc konsekwencje....

no imprezy to odpadaja teraz hehe... impreze to my mamy w brzuszkach, tam malenstwo ma zabawe smile
na poczatku bylo kiepsko, jakos nie dawalam sobie rady z tym, jakos nie widzialo mi sie zeby byc juz teraz mama,mialam troche doła nawet.... no ale coż, tak sie stało to tak musi byc... a teraz juz ok smile szczescie miec czastke siebie smile a jak mialam usg to az łzy mi sie w oczach zakreciły smile taki widok to bezcenny smile a u ciebie jak?? smile

74

Kochane dziewczyny ciesze sie ze macie sie dobrze jutro moja rybka konczy pol roku ma 2zabki i w ogole sama radosc - czeka was to samo.A propo tego wozka mam bardzo podobny tez kupiłam komplet troszke drozej swietnie nim sie jezdzi dla dziecka bardzo wygodny bo duzy i przestronny ALE wazy 15-17 kg pusty a z dzieckiem i pelnym koszykiem zakupow nie mam pojecia ile ... ja musze go wniesc na 4 schodki i ledwo zyje ... pamietajcir ze w pologu nie mozna dzwigac a po cesarce 3 miesiace... jesli musicie wnosic wozek dolozcie troche i kupcie na aluminiowym stelazu aha zapytajcie  sprzedawce o atest fotelika ...

75

do lady. sweet:
a dziekowac za rady smile na pewno sie przydadza smile bede pamietac o tym wózku...

ja dzisiaj byłam u lekarza i wszystko jest ok z dzidzia smile mam zrobic usg za dwa tyg i bede wiedziala czy dziewczynka, czy chłopiec smile ale nie ukrywajac wolałabym synka smile no ale zobaczymy smile aby zdrowe.

76

do malinkaa:
no jasne ze trzeba;D nie mamy po 60 lat zeby siedziec w domu, a bedzie cieplutko to na spacerki i wg:)
hehe masz racje imprezy mamy w brzuszkach;Dhehe narazie takie musza nam stykac;)
u mnie tez tak bylo , totlana zalamka i wg:( zreszta teraz tez jest dosc ciezko, bo wychodzi na to ze bede samotna mama, ale jakos moze dam rade:)
ja dzisija ide do lekarza i okaze sie co i jak:) chcialabym juz wiedziec co bedzie:)

77

do lady.sweet

Dziekujemy za rady:)napewno sie przydadza:)

78

i jak było u lekarza?? wszystko dobrze??:)
jak to bedziesz samotna mama?? nie bedziecie razem mieszkali z chłopakiem??

79

witam;)
torbiela juz nie mam, wszytko jest ok:)
chyba nie, zreszta to ja juz sama nie wiem, za duzo klotni miedzy nami i jakos nie bardzo sie to wszytko uklada..
powinno byc coraz lepeij a jest coraz gorzej..

80

no to dobrze, ze wszystko ok i ze nie masz tego torbiela juz... smile

uuu... kiepsko ;/ pomyslcie o dziecku i nie dajcie sie ponosic emocjom... kłótnie i takie sytuacje sa tobiee teraz jak najmniej potrzebne..on niech tez to zrozumie... i nie powinien teraz w takiej sytuacji cie zostawiac itd. tez jest odpowiedzialny za dziecko.... mam nadzieje, ze ułoży wam sie, trzymam kciuki smile

81

nom tez sie ciesze;)

nom coz zrobic, moze z czasem cos sie zmieni:) ale narazie to ciekawie nie jest;/ ja jestem non stop na nerwach wiec nie ejst ciekawie;/  i ja mam taka nadzieje:)
a Tobie jak sie uklada z chlopakiem??

82

a mi z moim bardzo dobrze:) nie mam co narzekac smile
trzeba byc dobrej mysli, nie mozesz sie poddawac... moze to tylko chwilowy kryzys miedzy wami....a co twoi rodzice na to co sie miedzy wami dzieje??

83

To zebys tak caly czas miala:)

mnie w nim wkurza to ze zachowuje sie jakby nic sie nie stalo, jakby nie bylo dziecka i non stop jakies zajecie sobie wynajduje;/ kombinuje ze wszytskim;/
ja to jzu czasami mysle ze predzej dam sobie rade sama niz z nim..;/
zero dojrzalosci z jego strony  no ale coz..;/ ehhh

84

a moze nie radzi sobie z mysla,ze bedzie ojcem i probuje znalezc sobie zajecia zeby o tym tak nie myslec, nie wiem... zapytaj sie go dlaczego tak robi, czemu sie tak zachowuje... ja bym sobie raczej nie dala rady sama... to chyba by mnie przerosło... no ale miejmy nadzieje, ze sie facet poprawi smile

85

nie to nie chodzi o to ze sobie nie radzi, tylko nie zmienil podjescia do tej calej sytuacji. ja mam sie martwic o siebie, dziecko i jeszcze o niego, pomagac jemu, i go wspierac, ale mi juz to nie potrzebne i on tego nie robi, nie mam w nim wsparcia wg...
mysli tylko o sobie i jak robic zeby jemu bylo dobrze, reszta ja mam sie amrtwic.. sad

86

Przepraszam pomyliłam się w poście ja jestem w siódmym miesiącu a nie tygodniu,zapędziłam się z pisaniem i zle napisałam smile no ja juz jestem przy koncówce z tego co lekarz mówi z jednej strony cieszyłabym się znosze ta ciąze strasznie,puchnę,wymiotuję ,mam zawroty co się ruszę,bóle kręgosłupa straszne a z drugiej wolę przezyc to wszystkko a miec zdrową córeczkę:) ale juz tak nie mogę się doczekac az ją zobaczę:) ostatnio tak silnie kopie ze az cały brzuch mi skacze:) jeszcze troche i zobaczycie jakie fajne uczucie:)

87

Black 89
Naprawdę Ci współczuję,nie ma nic gorszego w okresie ciązy niz brak zainteresowania ja się ciesze jak mój prawie;) mąż głaska mi brzuch rozmawia z kruszynką co chwile biega i pyta czy cos potrzebuje (czasem to az denerwujące).Moze przejdzie mu i dojrzeje jak urodzisz,dziecko zmienia naprawde wszystko albo jak zaczniecie razem czuc ruchy maleństwa:) trzymam kciuki

88

do asiuleczka.
aaa no to calkiem co innego jak w 7:) no ty juz przy koncu, niedlugo ja zobaczysz:) ja juz nie moge sie doczekac az bede czula ruchy dziecka:)
tez chcialbym miec coreczke:)
to wszytkiego dobrego zycze Tobie:)

89

fajnie ci, chcialabym choiaz troche zeby moj chlopak robil chcoiaz w polowie takie rzeczy..:)
wolalabym zeby teraz sie zmienil, chcialabym zeby pomgaal mi podczas ciazy a nie tylko po porodzie..:)

90

do Asiuleczka:
jak ja bym chciała byc na twoim miejscu byc w 7 miesiacu smile to juz tylko odliczac do porodu smile

do Black89:
nie martw sie Twój tez moze zrozumie, ze trzeba tak a nie inaczej smile musisz go przycisnac do sciany i pokazac kto tu teraz jest najważniejszy smile

91

do malinkaa.

ja go szantazuje, krzyczena niego, obrazam sie, staje na rzesach a on dalje swoje;/ juz czasami watpie ze sei zmieni:(

92

to moze badz dla niego obojetna...nie wiem... a to co on takiego robi??

93

jestem i chyba przez to jest jeszcze gorzej:(
zachowuje sie tak jakby nic sie nie stalo, ciezko znim porozmawiac o ciazy, bo zmienia temat. jakos malo wnim odpowiedzialnosci.

A tak wg jak ty sie czujesz? duzy masz juz brzuszek?czujesz juz ruchy?:)

94

Dziękuję dziewczyny:)
Oj nie macie pojęcia jaki ten brzusio juz cięzki;P ale najbardziej uwielbiam jak malutka kopie niesamowite! a co do 7 miesiąca..now iecie coraz częsciej mysle o porodzie snią mi sie niesamowite głupoty z tym związane i ogólnie czasem jak pomysle to wcale nie chciałabym rodzic;)

95

A chciałam się pochwalic dzisiaj zaczełam zakupy ciuszkowe jejc! znalazłam taakie malusienkie sliczne rózowe spiochy poprostu bomba! oczywiscie kasy to wszytsko kosztowało niezle hihi ale jaka radocha przy kupowaniu!

96

ja tez juc cos pomalu kupuje:)

a mam pytanie ?czy macie lub mialyscie uczulenie na brzuchu? mi jakies krostki wyskauja i nie wiem co to jest;/

97

do Black89:
a czuję sie bardzo dobrze smile smile kregoslup mi tylko dokucza, a tak pozatym to wszytsko ok smile
a ruchy czuje,czuje smile coraz bardziej odczuwalne te ruchy smile nieraz to az oczy mi wychodza jak kopnie hehe smile a jutro juz bede wiedziala pleć big_smile o ja smile

nie,nic nie mialam zadnego uczulenia... zglos sie do lekarza moze z tym... nie mam pojecia co to moze byc...
a co do Twojego faceta to jak lepiej chociaz troche, czy bez zmian?? powiedz mu jak ci jest cieżko teraz z tym wszystkim samej, ze powinien byc z Tobą,wspierac Cie...

98

do malinkaa:

to dobrze ze czujesz sie ok, mi juz te najgorsze dni przeszly tez juz czuje sie znacznie lepiej:)
ja jeszcze ruchow nie cuzje i juz doczekac sie nie moge, jak to bedzie:)
to jak bedziesz wiedziala to napisz czy chlopa czy dziewczynka:) ja moze teraz jak pojde to cos mi powie mnije wiecej, bo juz ciekaowsc mnie zrzera:)

słyszlam ze jak podczas ciayz rosna włosy na brzuchu to podobno bedzie chlopak i mi rosna hehe tongue

z nim?bez zmian a nwet jeszcze gorzej.. ale dam sobie jakos rade..

99

chłopak bedzie smile smile
no mi akurat rosna na brzuchu i wyszło, ze chłopak hehe.... wiec moze i u ciebie bedzie smile
nie moglam sie doczekac az mi powie kto tam jest smile no i oczywiscie wszystko w porzadku smile najwazniejsze zdrowko.
to dobrze, ze czujesz sie lepiej... niedlugo juz bedziesz czuła ruchy smile a ktory juz tydzien masz??

100

to gratulacje mamusiu!:D
ja to marze o dziewczynce he:)ale synio tez moze  byc:)
a w ktorym tyg ty jestes juz ze Ci pow?
ja jestem w 15 i mam nadzieje ze jak pojde pod koniec lutego to mi powie czy chcloapczek czy dziewczynka.:)

101

w 21tyg jestem smile aby zdrowe.
no płec moze juz rozpoznac w 16tyg najwczescniej smile wiec raczej powinien ci juz powiedziec smile no ja wole raczej synka hehe smile i Tobie tównież zycze upragnionej córci smile a jakies male bulgotanie cos juz moze czujesz??:)

102

a jak sie czujesz ogolnie?:)
tak aby bylo zdrowe, to najwazniejsze:)
ja teraz ide w czwartek an wizyte i mam nadzieje ze mi juz powie:)
czasami czuje jakies bulgoty w brzuchu:P
a imie juz wybrałas?

103

Agatka napisał/a:

post przeniesiony

LadyBrunette napisał/a:

Czy któraś z przyszłych mam zna może jakieś domowe sposoby na ciążowe zaparcia?.. Jestem już nimi ostatnio wykończona. Jestem w 6 miesiącu ciąży, mimo to nie chcę brać żadnych tabletek. Czy może mają panie jakieś własne metody na tą przykrą i dokuczliwą dolegliwość? Pozdrawiam serdecznie smile

Witam!
Mam identyczny problem.Ostatnio już z płaczem udawałam sie na "posiedzenie".Zapytaj w aptece ponieważ ginekolog mówił mi o kroplach które wspomagają.Jeśli nie chcesz produktów aptecznych to polecam jeść naprawde regularnie.Mnie ostatnio pomaga jedzenie większej ilości ciemnego chleba oraz codziennie zupy-różnego rodzaju
pozdrawiam

104 Ostatnio edytowany przez żuczek (2010-02-12 14:09:58)

Ja jestem w 22 tygodniu i dopiero wczoraj po raz pierwszy tak wyraznie poczułam ruchy dzieciątka. Już się zaczynałam niepokoić, że na usg jest taki ruchliwy, a ja go w ogóle nie czuję. Ale dał w końcu znać, tak delikatnie i kilka razy... Fajne uczucie:) Męczą mnie jedynie bóle brzucha związane z trawieniem, niby przemianę mam dobrą, ale ciągle jednak coś tam odczuwam. No i mąż zaczął narzekać, że wieczorem tak szybko śpiąca się robię. Niepokoi mnie trochę szybkie i mocne bicie serca... Mam wrażenie jakbym ciągle biegała...Czy Wy też tak macie? Ostatnio zastanawiałam się czy możliwe jest właśnie - jak w  którymś wątku - czucie serduszka dziecka? Oj tyle pytań i niepewności...

105

do Zuczek:
ja jestem 1 17 tyg ciazy, i czasami czuje jak cos sie przerwaca w srdoku, ale nie wiem czy to ruchy dziecka. na usg tez warjowal w srodku:)
ja tez czesto mam bole brzucha, ale to co jakis czas tylko.
z tym biciem serca to chyba jajaks norma bo i ja tak mam dosc czesto;/
tak masz racje jest tyle pytan i niepwensoci..

106

ale wam zazdroszczę

107

na zaparcia polecam jeść jabłka mi położna poleciła jak byłam w ciąży i sprawdzało się

108

do Black89:
ogolnie to ok.... tylko nogi mnie strasznie bolą czesto i kregosłup... chyba Kubuś bedzie smile moj facet juz nawet tak zwraca sie do brzucha hehe smile i jak wizyta u lekarza??

do Żuczek:
a płec juz znasz?? ja tez szybko usypiam hehe smile przejde sie troche i od razu zadyszke mam  a ze jeszcze w tej kurtce i juz całkiem...

109

do malinkaaa.
mnie nogi tez bola i kregoslup;/ przejde sie kawaleczek i jestem zmecozna tak jakbym buiegla 2 km bez przerwy ehehe
ja jeszcze w sumie nie wiem ajkie imiona;p
jak juz mysle nad jakism to dla dziewczynki, a dla chlopca to nie wiem, w sumie to ostatnio naslzo mnie zeby mial na imie jak bedzie chlopak "wiktor" smile
dobrze na wizycei:)

110

Black - znam płeć:) Będzie syn na 99,99% ;D Czyli tak jak chcieliśmy:) Będzie Samuel albo Tymoteusz. Jakie to niesamowite uczucie kiedy czuje się takie delikatne kopniaczki maleństwa ;D Co do tego zmęczenia to jest to uciążliwe, niby brzuszek nie jest jeszcze zbyt duży, przytyłam tez niewiele, a jednak męczę się jak kobieta z duzą nadwagą ;/ Ehh....

111

do żuczek:
to gratualcje;D
u mnie tez wszyscy mowia ze chlopak bedzie:) chcoiaz ja bym chciala corcie, ale zeby zdrowe i to najwazniejsze:)
ładne imionka;Pja jeszcze nie myslalam o imieniu dla chlopca:)

112

JA TEŻ CHŁOPCA BĘDĘ MIEĆ;-)
Jeśli jest to w Waszej mocy napiszcie jakie macie dylematy z imieniem, bo mnie to spędza sen z powiek.
Pozdrawiam Was!!

113

do żuczek:
oryginalne imiona smile mało spotykane smile no te ruchy to sa niesamowite smile ja tez chcialam synka i bedzie chlopak smile imie wybrałam i chyba juz zostanie Kuba.

114

do agnieszka09011982:
mi dla chlopca podobaja sie imiona:wiktor, kuba, dominik, natan, nikodem, kacper, filip:)i pewnie z tych cos wybiore jak bedzie chloapczek:)

115

to bedziesz miala trudny wybór smile bo sporo imion ci sie podoba smile a dla dziewczynki jakie??

116

To i ja sie dolacze:) dopiero 7 tydzien ciązy a o dzidzi wiem od niecalego tygodnia a w moim zyciu w ciagu tego czasu juz tak sie namieszalo i tyle dzialo ze sama sie zastanawiam co bedzie przez kolejny okres:)

117

do malinkaa.: dla dziewczynki: majka, nadia, wanessa,lena  ale pewnie cos jeszcze mi sie spodoba:)
a/twoj synus napewno bedzie kubus?mojeje maie starsznie sie podoba to imie:)

118

do jawatoczysen.:
i jeszcze wiecej pewnie namiesz, dziecko to ciagle mziany humorow itd:)a;e sa tez i pozytywne strony tego wszytskiego:)
czasmai zmiany sa dobre.

119

Domyslam sie ze moje zycie odwroci sie do gory nogami ale jestem tak szczesliwa faktem ze Ono we mnie jest:) dojrzalam jeszcze bardziej przez to:) zreszta stalam sie jeszcze bardziej odpowiedzialna:)

A co do imion to:
dziewczynka: laura, lenka, tosia, amelka, oliwka:)
chłopiec: damian, filip, kubus(jak wyzej), maciej, oliwier, rafal smile

Naprawde horomony az tak buzuja ze zmiany nastroju sa tak czeste??  I jak sadzicie, jestem masazystka, do jakiego czasu moge pracowac??

120

do jawatoczysen:
odwroci sie odwroci i to jak:) zobaczysz jak w pozniejszych tyg bedzie rozl brzuch i dziekco bedzie sie ruszac wtedy jest jeszcze wieksza radosc:)
bardzo ładne imionka:)

ja ogolnie mam ciezki charakter,a le teraz to juz tragedia, hehe, ciezko ze mna wytrzymac, wszytsko mnie wkurza i drazni.
jezlei nie dziwgasz i sie nie emczysz za bardzo to chyba do konca ciazy mozna pracowac:)

121

No i zaczely sie uroki ciazy:) wymiotuje, jedzienie mnie brzydzi, chce mi sie ciagle pic:) A do tego chce mi sie z tego wszystkie smiac, bo partner "wymiotuje" razem ze mna, nie je razem ze mna i pije wtedy kiedy ja:) Powiedzial ze ciaze przetrwamy razem tylko ja z dzidzia w brzuszku a on bez:)

122

smile oo to najgorsze uroki ciazy heheh;P
oo to masz wspanialego faceta, skoro cicazye przezywacie3 razem;D
poswieca sie:)

123

Bede miała córeczke !!!!!!!!!!!!!!!!!!!;D
jaka wielka radosc hehehe big_smile
az humor sto razy lepszy;D

124

do jawatoczysen:
ooo to masz wspaniałego faceta smile az pozazdrościc smile a to juz zalezy od ciebie jak Ty bedziesz sie czula, z duzym brzuszkiem chyba niewygodnie bedzie ci wykonywac te czynnosci....wiem, ze mozna nawet do 7miesiaca pracowac ale to juz zalezy od stanowiska pracy i od samopoczucia kobiety.

do Black89:
gratuluję córci! smile smile ciesze sie razem z Toba smile
ja również mam trudny i ciężki charakter hehe... znacznie wiecej teraz mnie rzeczy denerwuje, drazni mnie duzo osób ;/

125

Black -gratuluję córeczki smile Wiem jaka to radość bo ja strasznie marzyłam o pierwszym chłopcu no i będzie synuś smile Wiecie co, czytałam, że na rozwój dziecka w brzuszku dobrze wpływa muzyka poważna. Oczywiście wtedy gdy jego słuch będzie juz na tyle wykształcony, że będzie słyszał odgłosy i muzykę z zewnątrz. I tak od jakichś kilka dni wieczorkiem włączam muzykę poważną i przykładam wielkie słuchawki do brzucha, mały zawsze jakoś reaguje - albo się uspokaja i przestaje brykać, jakby się wsłuchiwał, albo wręcz przeciwnie zaczyna brykać jeszcze bardziej smile

126

smile
tak to duza radosc;D
tez to czytalam i czasmai puszczam taka muzyke dziecku:)

127

A ja jestem dopiero w 6 tygodniu ciązy ale zauważyłam u siebie  dziwną rzecz. Tzn. ciągle sie czegoś boje. Pies głosniej zaszczeka ja od razu skacze do góy, telewizor musi grać cicho bo jak tylko zrobie głosniej to aż boję sie siedziec. Nawet jak jedziemy autkiem to boje sie ze ktoś w nas uderzy albo jak jedzie po równoległym pasie to sie boje ze zaraz zjedzie na nas.... Czy Wy też takie coś miałyście ??

128

ja zawsze bylam lękliwa, ale aż tak to nie mialam... powiedz moze o tym swojemu lekarzowi, może boisz sie o dziecko zeby nic sie nie stało...

129

Przeczytałam wszystko co tu piszecie. I bardzo serdecznie wam gratuluje!!! Ja też chciałabym być już w ciąży:-(

130

Dorota24 napisał/a:

Przeczytałam wszystko co tu piszecie. I bardzo serdecznie wam gratuluje!!! Ja też chciałabym być już w ciąży:-(

kochana dużo nie trzeba, aby byc mamusia wink smile możesz działać big_smile

Posty [ 66 do 130 z 139 ]

Strony Poprzednia 1 2 3 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Ciążowe "góry i doliny" :) :(

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024