Małolaty a seks - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 66 do 90 z 90 ]

66

Odp: Małolaty a seks
Malinowy_Elf napisał/a:

ale sie off-top zrobił pod tytułem "dojrzewanie cynicznej"
załóżcie może taki wątek bo Olince chyba o coś innego chodziło i niż rozważanie na temat czyjejść aktywności seksualnej..

Racja, szkoda nerwów. Sorry Olinko.

Zobacz podobne tematy :

67

Malinowy_Elf napisał/a:

załóżcie może taki wątek bo Olince chyba o coś innego chodziło i niż rozważanie na temat czyjejść aktywności seksualnej..

Zgadzam sie.
smile

68

Cynicznahipo napisał/a:

Witchmoth, możesz mi wytłumaczyć, jakie ryzyko masz na myśli? Jeżeli za każdym razem byłam zabezpieczona po uszy: prezerwatywa plus globułki plus na wszelki wypadek tabletka 72h po?

Ale ja nie wiem czy byłaś zabezpieczona po uszy czy po czubek głowy, ja tylko wyrażam swój punkt widzenia, że... gdybym tylko pod tymi dwoma względami była na twoim miejscu (ojciec alkoholik i nieodpowiedzialna mama) to w wieku 14 lat nie zdecydowałabym się na współżycie, bo zwyczajnie obawiałabym się tego, co by było w razie ciąży. Małoletnia mama z dzieckiem i brak wsparcia rodziców to nie najlepsza wizja szczęśliwego życia. I owszem, nie twierdzę, że nie dałabyś sobie rady - istnieją miejsca, gdzie pewnie otrzymałabyś pomoc, ale pytanie czy w takich okolicznościach warto w tak młodym wieku sięgać po coś, co może jeszcze bardziej skomplikować nam i tak już dość smutne życie.

69

mariola856 napisał/a:

ale trochę mniej agresywnie dobrze?;)
uważam ze zaczelas wcześnie wspolzyc bo nie mialas w domu tej bezwarunkowej akcepatcji i ciepla,  wtedy szuka się tego poza domem, ale ok bo tak możemy i do jutra rozmawiać, a watek nie jest o tobie przecież ani o mnie

Mariolu, ja zaczęłam jak miałam mniej więcej 15 lat, a wiesz mi że mam wspaniałych, kochających rodziców, dorastałam w jak najbardziej normalnym, wzorowych wręcz warunkach, więc jak wytłumaczysz to w przypadku tongue?

70

Ja mam to samo Malpa big_smile
Ja seks uwazalam i uwazam za swietosc, ale nie szukalam w nim akceptacji i ciepla,a napewno nie w takim znaczeniu w jakim moze je dac rodzic czy bliscy.

71

NinaLafairy napisał/a:

Ja mam to samo Malpa big_smile
Ja seks uwazalam i uwazam za swietosc, ale nie szukalam w nim akceptacji i ciepla,a napewno nie w takim znaczeniu w jakim moze je dac rodzic czy bliscy.

A już myślałam, że ze mnie jakiś odludek...

72 Ostatnio edytowany przez Ola_la (2014-08-06 22:13:29)

i co wy teraz piszecie?:)
wiesz co Cyniczna przez takie osoby jak ty przestaje się chcieć wchodzić na to forum, a szkoda
ale bądź sobie przekonana ze ty jesteś madra dojrzala od dziecka, itd.,
a co do Małpy co ja mam ci tlumaczyc, co mnie to obchodzi tak wogole? czy ty zaczelas jak mialas 15 czy w innym wieku, co mnie to obchodzi ze bronicie Cynicznej, ośmieszacie się troszkę w tym momencie , a poza tym to od kiedy to Cyniczna potrzebuje adwokatów?

73

Mariola856 - nikt nikogo nie broni. A juz na pewno nie cynicznej wink bo z nią mialam wiele spięć big_smile na forum.

Ja potrafie zrozumieć ze byla gotowa na współżycie, choć byla "mala" dziewczynka. Chciala i to zrobia.
Jasne ze na pewno nie byłaby gotowa na "dziecko" w razie wpadki. Bo jednak 14 latka to jeszcze dziecko, wiek gimnazjalny. Ale teraz dużo dziewczyn jak i chłopców uprawiają swój pierwszy raz w tym wieku.

Wazne jest to aby wiedzieć wszystko na temat antykoncepcji. To jest podstawa do rozpoczęcia współżycia, jeśli nie chce sie wpaść.

74

Mysle, ze Ty sie osmieszasz jako, ze przyczepilas sie do tej Cynicznej sama robiac jej psychoanalize.
Moim zdaniem to Ty nie potrafisz  odpowiedziec na pytanie Malpy i w tym problem i tyle.
Nie zgadzam sie czasami z Cyniczna, ale nigdy nie zauwazylam zeby byla niegrzeczna, albo agresywna - rowniez w tym temacie taka nie byla.

75

Malinowy_Elf napisał/a:

Bardzo dziękuję za pomoc smile, bo istotnie wątek coraz mniej skupia się na problemie, dla którego go założyłam, za to coraz bardziej staje się miejscem słownych ataków i przepychanek. Drobne odstępstwa nie są ani rażące, ani naruszające regulaminu, ale już osobiste wycieczki i złośliwości jak najbardziej. Dlatego, tym razem jeszcze nieoficjalnie, bardzo proszę o ich zaniechanie.   

------------
Uzupełniając informacje podane przez Vian, powtarzam za Ladies Magazine (artykuł jest długi, wklejam więc najważniejsze fragmenty):

" (...) Co? Zapobiegliwy rodzic, który wyposaży swojego niepokornego nastolatka do lat 15 w narzędzie zapobiegania ciąży w postaci tabletki lub prezerwatywy, ma być ukarany grzywną bądź w najgorszym wypadku pójść do więzienia na 2 lata. To pomysł Fundacji Prawo do Życia, która argumentuje akt jako deprawację seksualną młodzieży, porównywalną z namawianiem do spożycia substancji nielegalnych.

Geneza ?gumka gate?

(...) Fundacji właśnie zawdzięczamy nowy projekt: stopedofilii.pl, który bardzo obrazowo ukazuje przyszłość polskich nastolatków, którzy zostaną poddane edukacji seksualnej, zbliżonej do światowych standardów. Założeniem nowelizacji ustawy, zgodnie z wytycznymi światowej organizacji zdrowia WHO, jest m.inn. uczenie dzieci o homoseksualizmie, masturbacji i o rodzinie, która niekoniecznie musi się składać z mamusi, tatusia i dzidziusia. 

Niestety fundacje tj. PRO skutecznie blokują wszelkie racjonalne posunięcia w edukacji seksualnej dzieci, która jak wszyscy wiemy z okresu młodości, zatrzymała się na dość archaicznym systemie wiary w bociany i kapustę. Poza obowiązkową wiedzą z zakresu budowy układów rozrodczych przekazywanej z wypiekami na twarzy przez panią od biologii, aż do twierdzeń, że kalendarzyk małżeński jest doskonałą metodą na kontrolę urodzin, a rodzina heteryków, nawet pijanych, naćpanych i bez uczuć jest lepsza niż jednopłciowe zboczenie. Szczerze mówiąc, przeglądawszy wiadomości poranne i ilość afer pedofilskich, skłaniam się ku wnioskowi, że rozbudowana edukacja seksualna młodocianych powinna być wdrożona w tempie przyśpieszonym, a świadomość własnej płciowości i ochrony mienia uczona od zarodka.
Wg fundacji natomiast edukacja seksualna zmierza do rozbudzenia seksualnego, przytaczając przykłady broszur z innych krajów, które mają udowodnić, że zamiast edukować, myślą przewodnią wszelkich nowelizacji jest nawoływać do aktów seksualnych.

Niestety, jak wykazują badania zachowań seksualnych, statystyki są nieubłagane i wraz z reformą państwa polskiego, otwarciem granic i globalną myślą kulturalną, napłynęła do Polski również seksualna wolność, nieco więcej świadomości, ale również przestępstw na tym tle. Seks jest wszędzie. Nie ma programu telewizyjnego, filmu, reklam, teledysków bez odwoływania się w mniejszym lub większym stopniu do płciowości i współżycia. Przykro mi, że aktywiści tego nie widzą. Jeśli jednak zauważają nieznośną tendencję do seksualizacji wszystkiego i wszystkich, dlaczego sprzeciwiają się właściwemu rozumieniu tego faktu przez dzieci? Czy uświadamianie dzieciom ich praw jest niewygodne dla kogoś? Czy może przeszkadza zdemoralizowanym dorosłym w dotarciu do młodych umysłów i wmawianiu im, że są z kapusty,a pan ma narzędzie, którym robi się kiszoną? Dzieci widząc różnice między sobą, naturalnie są ciekawe i chcą się za wszelką cenę dowiedzieć, dlaczego Kasia ma dziurkę, a Adaś siusiaka i dlaczego należy je ukrywać przed szerszą publicznością, a jako dorośli używać godnie i zgodnie ze swoimi preferencjami. (...) "

76 Ostatnio edytowany przez Ola_la (2014-08-06 22:39:22)

tyle ze ja nie dalam zadnej tezy dlaczego dziewczyny wspolzyja w wieku nastu lat, nawet mnie to nie obchodzi, po prostu tak jest
a Malpa sama dobrze wie kiedy i dlaczego zaczela wspolzyc, nic mi do tego,
nie jestem psychologiem,
no i ok osmieszylam się bo osmielilam się podwazyc cos co powiedziała Cyniczna,
tyle ze każdy ma prawo do swojej opinii
ja uważam ze w wieku 14 lat nie jest się bardzo dojrzałym i tyle, a co do tego wieku inicjacji seksualnej czy ja napisałam ze nie można wcześniej niż te 17-18 lat, czy ze nie jest możliwe być na to gotowym wcześniej?
przecież  to jest indywidualna sprawa każdej kobiety,
a nie bylam agresywna czy niegrzeczna jak mi się to zarzuca, nie sypie przekleństwami i nie obrazam, nie mowie ze ktoś jest głupi majac inne poglądy czy ze nie umie sam myslec

teraz zobaczyłam tekst Olinki, fakt nie powinna mieć miejsca taka dyskusja, ja już miałam dawno to zakonczyc ale zobaczyłam jeszcze te wpisy wywolujace mnie do tablicy, wiec jeszcze odpowiedziałam ale nie będę już pisać tu szczególnie na teamt Cynicznej, bo to się zrobila bardzo glupia przepychanka slowna

77 Ostatnio edytowany przez Małpa69 (2014-08-06 23:00:13)

mariola856 napisał/a:

wiesz co Cyniczna przez takie osoby jak ty przestaje się chcieć wchodzić na to forum, a szkoda
a co do Małpy co ja mam ci tlumaczyc, co mnie to obchodzi tak wogole? czy ty zaczelas jak mialas 15 czy w innym wieku, co mnie to obchodzi ze bronicie Cynicznej, ośmieszacie się troszkę w tym momencie , a poza tym to od kiedy to Cyniczna potrzebuje adwokatów?

Mariolu nie odbieraj mojej odpowiedzi jako atak, albo jako obronę Cynicznej, jestem jedynie ciekawa jak w tym wypadku byś to wytłumaczyła, ot luźna dyskusja, jestem osobą daleką od spinania się i raczej ciężko wyprowadzić mnie z równowagi, za to jestem ciekawska i otwarta na dyskusję, dlatego spytałam tongue

Dalej ja nie uważam że w wieku 14 lat byłam mega dojrzałym człowiekiem i jak patrzę na to co robiłam kiedyś myślę sobie ale ja byłam głupia, ale nie w sprawach seksu, wiedziałam jak się zabezpieczyć i z kim to robić żebym czuła się z tym dobrze, ot cała historia.

Dla mnie jedno jest pewne, nie ma wieku idealnego, bo każdy człowiek jest inny, my zaczęłyśmy wcześnie, ale co z tego? wiedziałyśmy jak się zabezpieczyć, nie skończyłyśmy z chorobami wenerycznymi i nie mamy z tego powodu żadnych urazów, nasze podejście do seksu jest normalne. A ileż jest osób w wieku 20 + które nawet jeśli zaczną w tym wieku, to podejmują ryzykowne zachowania seksualne, ryzykowne zarówno zdrowotnie jak i ciążowo i traktują swoje ciała jak kible, nie ważne z kim i gdzie byle by było i coś takiego jest rzeczywiście straszne i w dodatku głupie. Dlatego dynda mi czy moje dziecko zacznie mając lat 15 czy 20, ważne jest dla mnie to aby było na to przygotowane, pod kątem edukacji, emocjonalnym.

78

Cyniczna czyli wskoczyłaś do łóżka facetowi bo miałaś nieciekawą sytuację w domu i przez to musiałaś stać się dorosła ?

Nie to, że próbuję na Ciebie naskoczyć, ale gdy właśnie patrzę na siostrę która za 3 lata skończy 14 lat to nie chce mi się wierzyć, że takie dziecko może być w jakiś sposób dojrzałe.
Ja też zaczęłam uprawiać seks bardzo młodo, nie żałuję, ale w pewnym sensie uważam to za błąd. Nie uważam że byłam na to w 100% gotowa psychicznie. To raczej hormony a nie mózg i jego dojrzałość do tego doprowadziły... Wolałabym gdyby to stało się później. Sama też miałam nieciekawą sytuację w domu, ale nie tłumaczę sobie tego tym że wcześniej zaczęłam życie erotyczne.

Olinko co do samego tematu... Rozmawiasz z synem i to jest najważniejsze. W większości domów to niestety temat tabu. I zazwyczaj właśnie tam szybciej dochodzi do takich sytuacji. Moja mama po 2 latach mojego współżycia z chłopakiem, przyszła do nas i strzeliła nam wywiad o prezerwatywach. Ba ! Nawet dała nam koszulki unimila big_smile Dlatego po tym wiem, że sama zacznę rozmawiać o tych sprawach z córką dużo dużo wcześniej. Dzieci są mniej ciekawe gdy wszystko już wiedzą.

79 Ostatnio edytowany przez Małpa69 (2014-08-07 00:33:41)

Szczesciara19 napisał/a:

Cyniczna czyli wskoczyłaś do łóżka facetowi bo miałaś nieciekawą sytuację w domu i przez to musiałaś stać się dorosła ?

Uważam że taki komentarz jest nie na miejscu, ponownie odbiega od tematu i jest delikatnie mówiąc niemiły. Możemy mieć różne zdanie i inne poglądy, ale należy wypowiadać się kulturalnie, a nie robić z kogoś nie powiem kogo...

80 Ostatnio edytowany przez Ola_la (2014-08-07 08:49:36)

Małpa69 napisał/a:
mariola856 napisał/a:

Mariolu nie odbieraj mojej odpowiedzi jako atak, albo jako obronę Cynicznej, jestem jedynie ciekawa jak w tym wypadku byś to wytłumaczyła, ot luźna dyskusja, jestem osobą daleką od spinania się i raczej ciężko wyprowadzić mnie z równowagi, za to jestem ciekawska i otwarta na dyskusję, dlatego spytałam tongue

Dalej ja nie uważam że w wieku 14 lat byłam mega dojrzałym człowiekiem i jak patrzę na to co robiłam kiedyś myślę sobie ale ja byłam głupia, ale nie w sprawach seksu, wiedziałam jak się zabezpieczyć i z kim to robić żebym czuła się z tym dobrze, ot cała historia.

Dla mnie jedno jest pewne, nie ma wieku idealnego, bo każdy człowiek jest inny, my zaczęłyśmy wcześnie, ale co z tego? wiedziałyśmy jak się zabezpieczyć, nie skończyłyśmy z chorobami wenerycznymi i nie mamy z tego powodu żadnych urazów, nasze podejście do seksu jest normalne. A ileż jest osób w wieku 20 + które nawet jeśli zaczną w tym wieku, to podejmują ryzykowne zachowania seksualne, ryzykowne zarówno zdrowotnie jak i ciążowo i traktują swoje ciała jak kible, nie ważne z kim i gdzie byle by było i coś takiego jest rzeczywiście straszne i w dodatku głupie. Dlatego dynda mi czy moje dziecko zacznie mając lat 15 czy 20, ważne jest dla mnie to aby było na to przygotowane, pod kątem edukacji, emocjonalnym.

o właśnie o to chodzi, podoba mi się twoja wypowiedz, wiec zakończmy ta dyskusje, zgadzam się z toba z tym co pisalas oprócz tego kiedy zaczna moje corki, akurat tutaj mnie obchodzi będzie czy to nie za wcześnie, ale na pewno musza być przygotowane ale to już dużo zależy tez od nas rodzicow,
a jeszcze co do twojego pytania czy ja napisałam ze tylko dzieci z rodzin dysfunkcyjnych wcześnie zaczynają współżycie? pisałam o wszystkich?, nie ja pisałam wtedy tylko o konkretnym przypadku odnosiłam się tylko do słów Cynicznej,
nie napisałam ze jedynym motywem wczesnego współżycia jest zła sytuacja w domu, a ze gdy ktoś ma normalna kochajaca rodzine to dzieci później zaczynają wspolzycie bo tak nie jest,

81 Ostatnio edytowany przez Małpa69 (2014-08-07 12:40:43)

Mariolu ja oczywiście też wolałabym żeby moja córka zaczęła później niż wcześniej, ale śmiem wątpić żeby ją to interesowało wink (o ile kiedykolwiek będę ją mieć).

82

Małpa69 napisał/a:
Szczesciara19 napisał/a:

Uważam że taki komentarz jest nie na miejscu, ponownie odbiega od tematu i jest delikatnie mówiąc niemiły. Możemy mieć różne zdanie i inne poglądy, ale należy wypowiadać się kulturalnie, a nie robić z kogoś nie powiem kogo...

Małpo tak jak napisałam wcześniej, nie chcę skakać po Cynicznej tylko po prostu pytam smile Z resztą to pytanie do Cynicznej... Zabrzmiało to absurdalnie.

83

Rozumiem Szczęściaro, ale zabrzmiało to trochę tak jakby cyniczna była hm...rozumiesz już o co mi chodzi? Trochę niefortunny dobór słów, moim zdaniem oczywiście.

84

Szczesciara19 napisał/a:
Małpa69 napisał/a:
Szczesciara19 napisał/a:

Małpo tak jak napisałam wcześniej, nie chcę skakać po Cynicznej tylko po prostu pytam smile Z resztą to pytanie do Cynicznej... Zabrzmiało to absurdalnie.

Uśmiecham się, bo nie sądziłam, że wywołam taką burzę.
Nieciekawa sytuacja w domu zmusiła mnie, bym dorosła wcześniej. To nie ma nic wspólnego z seksem. Poszłam do łóżka, bo chciałam. To Mariola wkręca cały czas, że ja twierdzę, że byłam dojrzała emocjonalnie, bo poszłam do łóżka mając 14 lat. Co jest zresztą totalną bzdurą, bo nic takiego nie napisałam.

85

Witam cyniczna smile juz myślałam ze zapomniałaś o tym wątku wink big_smile

86

Ja myślę że się po prostu nie zrozumiałyście i ot cała historia.

87

cisowianka napisał/a:

Witam cyniczna smile juz myślałam ze zapomniałaś o tym wątku wink big_smile

Skąd, gości mam ;-).
No nie zrozumiałyśmy się, dlatego prosiłam Mariolę, żeby przeczytała dokładnie moją wypowiedź, najwyraźniej jej się nie chciało, nie ma problemu.

88

Cyniczna zaglądam tu, ale skończyłyśmy dyskusje, co mam jeszcze pisać. Ani nie chce się kłócić ani ciebie oceniać. Koniec tematu i nie ma co tego ciągnąć dalej.

89

Raz jeszcze, tym razem oficjalnie, bardzo proszę o zaniechanie luźnych konwersacji. Przypominam, że off-top jest sprzeczny z naszym regulaminem, a temat został ściśle określony. Od tej chwili wszelkie posty, które nie będą nawiazywać do tematu wątku, zostaną usunięte. Uprzedzam także, że dalsze ignorowanie moderatorkich uwag może zakończyć się ostrzeżeniem.
Z pozdrowieniami, Olinka

Posty [ 66 do 90 z 90 ]

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024