Co myślicie o takim tatuażu? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA TWARZY I CIAŁA » Co myślicie o takim tatuażu?

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 66 do 73 z 73 ]

66

Odp: Co myślicie o takim tatuażu?
luc napisał/a:

[
Też nie zgodziłabym się aby mój facet taki tatuaż sobie zrobił.

Tak, bo jestes opiekunem prawnym partnera ^ ^

Zobacz podobne tematy :

67

NinaLafairy napisał/a:
luc napisał/a:

[
Też nie zgodziłabym się aby mój facet taki tatuaż sobie zrobił.

Tak, bo jestes opiekunem prawnym partnera ^ ^

Nie, nie jestem. Podobnie jak on nie jest moim.
Tak, nie zgodziłabym się. Na szczęście z moim mężem pewne rzeczy dyskutujemy wspólnie. Tak samo np. nie ogoliłabym głowy na łyso (gdybym miała taki pomysł), a on na to nie zgadzałby się. I nie jest to kwestia ubezwłasnowolnienia, tylko dogadywania się.
Zdaję sobie jednak sprawę, że nie wszyscy wiedzą/potrafią/chcą, że ze swoim mężem/partnerem trzeba osiągać kompromisy.

68 Ostatnio edytowany przez truskaweczka19 (2015-07-06 03:26:28)

Kompromisy są ważne, ale jeżeli np jedna osoba bardzo chce mieć tatuaż, a druga osoba nie i jednak sobie nie zrobi tatuażu, to jednak chyba nie do końca jest to kompromis. Jak zrobi sobie mały tatuaż, a naprawdę chciałby mieć duży i zawsze chciał mieć to też nie będzie to dla tej osoby takie dobre rozwiązanie. Jeżeli bym wiedziała, że mój facet chce mieć duży tatuaż, to ok, może samej mnie się to nie podoba, nie uważam tego za ładne, ale myślę, że wolałabym już, by sobie zrobił i był zadowolony niż np miał poczucie, że zrezygnował z czegoś ważnego dla siebie dla mnie (piszę o sytuacji, gdy bardzo chce tatuażu, np od dawna o tym marzy). No chyba, że porozmawia się o tym na początku jak się poznaje osobę, tutaj wtedy wie się jakie druga osoba ma zdanie, choć wiadomo też nie ma nigdy pewności, że tak samo będzie w tym temacie uważać.

W sumie nie pamiętam czy jak poznawałam mojego faceta to czy pytałam o to, może nie, bo ważniejsze jest dla mnie mimo wszystko czy ma podobny światopogląd na te najbardziej ważne sprawy, bo jak ma, to to, że chciałby mieć tatuaż, a mnie się one nie podobają, to już mniej istotna kwestia, charakter jest ważniejszy, zwłaszcza jak jest się z kimś dłużej. Niemniej akurat fakt, akurat mój facet nie przepada za tatuażami też i nie myśli o żadnym z tego co wie, ale gdyby chciał, to nie zabraniałabym, bo jak piszę, bo mimo wszystko od mojego poczucia estetyki ważniejsze by było dla mnie by był zadowolony, a ja bym się w końcu przyzwyczaiła do tatuażu. Wiadomo, że nie wszystko co by chciał zrobić, to bym była taka na tak, ale tutaj jest to na tyle nic strasznego, że nie przedkładałabym aż tak mojej estetyki nad to, że naprawdę on tego bardzo by chciał.

69

Jak dla mnie kazdy robi ze soba co chce i tyle. Druga osoba moze co najwyzej na to zareagowac. Cenie sobie swoja wolnosc i z tego powodu musze cenic wolnosc partnera.

70

Zrezygnowałabym z motylka, ale poza tym ok.

71

luc napisał/a:

Co do tatuaży kobiet, uważam, że - nieco przewrotnie - one rzadziej robią to aby zwrócić na siebie uwagę, mimo iż powszechnie uważa się, że to kobiety robią wszystko aby zwrócić na siebie uwagę wyglądem. Mam wrażenie, że kobiety robią tatuaże bardziej dla siebie , a mężczyźni aby zwrócić na siebie uwagę.

Hm... to jest w sumie ciekawy pomysł na badanie społeczne... ^^
Ale chwilowo mam wolne i nawet mi się nie chce pogrzebać w bazie, czy takowe były robione. big_smile

Ja bym sie nie związała z nikim, kto by mnie pytał o POZWOLENIE przed zrobieniem sobie tatuażu. big_smile W drugą stronę oczywiście też nie. Fajnie jakby mi o tym wcześniej powiedział, że chce sobie wytatuować np. wielkiego transformersa na plecach, ale jakby po moim "to obciachowy wzór..." dalej chciał, to niech się tatuuje. Jakbym nie mogła znieść tego to najwyżej bym poszukała innego faceta, aczkolwiek dla mnie to jakiś kosmos jest - rzucić kogoś, bo mi się jego tatuaż nie podoba. big_smile

72

Moim zdaniem jest wykonany estetycznie, a jeżeli ma dla Ciebie sens i wartość emocjonalną, to nic innego nie ma tutaj do naszej oceny. Podejrzewam że jeżeli bym zobaczyła taki tatuaż na ulicy to mialabym skojarzenia negatywne, bo to bardzo często widywany motyw, ale poniewaz sama mam tatuaze to na pewno nie wpłynęłoby to na moją opinię o danej osobie. Byłabym ciekawa historii, jaka się kryje za takim napisem.

73

Moim zdaniem jest kiepsko wykonany. Jestem z wykształcenia plastykiem i denerwowałoby mnie, gdyby ktoś zrobił mi tatuaż na tym poziomie.

Posty [ 66 do 73 z 73 ]

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA TWARZY I CIAŁA » Co myślicie o takim tatuażu?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024