Gdzie spotkać wolnego mężczyznę? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SAMOTNOŚĆ » Gdzie spotkać wolnego mężczyznę?

Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 … 478 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 131 do 195 z 31,052 ]

131 Ostatnio edytowany przez peeter (2014-06-01 14:43:14)

Odp: Gdzie spotkać wolnego mężczyznę?

Cos trzeba robic a wystarczy zwykle dobre nastawienie, ktos w necie odezwie sie co raczej malo zaskakuje bo spodziewasz sie skad i czemu ktos odzywa sie ale w realu ile jest mozliwosci?
Wlasnie tam powinno najwiecej sie dziac niz tu bo wodolejstwa i lania lez w czym malo kto pomoze nie widzac i nie poznajac sytuacji doglebnie. Ktos zapyta o droge, godzine czy np sprzedasz mu bilet, cokolwiek co daje pretekst i od slowa do slowa mozna niezle trafic smile Tak samo tez masz mozliwosci by sprobowac choc przekonac sie ze podobasz sie a facet zaryzykuje rozmowe - tak to okreslam bo splawianie jest domena kobiet ktorego chyba ich celowo ucza hmm Dlatego to kobieta jest w lepszej sytuacji do poznawania niz najlepszy nawet uwodziciel.
Jak o mnie chodzi jestem domatorem to jedno, drugie ze szczuply, kiedys uwazali ze za chudy i juz duzy minus choc tak zaprzeczaja ze wyglad nie liczy sie - no nie wcale, klamczuchy i kretyni tylko tak uwazaja bo co wiem to z wlasnego zycia i nie ja jeden. Poza tym ze podoba mi sie polowa kobiet tez nie daje mi duzych szans jesli sa nastawione na to co widza w tv oraz pismidlach. Maja przesadzona mocno poprzeczke ktorej wstydza sie tak ze nam wmawiaja jaka niby wysoka, tak jak i niezadbanie to ich wada jednak oczekujac czegos super u kogos a na co tak naprawde nie zasluguja ani fizycznie patrzac ani sluchajac jaka maja nijaka czy pusta osobowosc sad

Zobacz podobne tematy :

132

To nie jest Twoja wina ze nie masz smialosci i jestes sama .. moze sa tacy co powiedza ze jest inaczej ja natomiast tak nie uwazam. Powody tego moga byc rozne.. moze u nas takie same moze inne. Zycie doswiadzcza nas i ksztaltuje na takich. Peeter masz racje cos trzeba robic i nawet zagladanie na takie fora popisanie i poczytanie co inny mysla moze byc tez krokiem do tego zeby zmienic nastawienie lub zebrac sie na odwage by odmienic swoj los. A noz poznasz pokrewna dusze i sie uda moze przyjazn a moze wiecej. Swiat sie zmienia pary poznaja sie w internecie i wielu sie udaje. Oczywiscie sa takie ktorym nie ale w duzej liczbie przypadkow problem to odleglosc.
Co do stawianej wysoko poprzeczki.. Nie tylko kobiety tak robia a i faceci.

133

peeter napisał/a:

Moze prawdziwej milosci ale ta nie jest zauroczeniem ktore mija po z gory znanym czasie bo nie daloby rady cale zycie miec typowe objawy zadurzenia, ma przelamac obawy na poczatku by ludzie poznali sie a natura zaprogramowala nas by latwiej dzieki temu dorobic potomstwa.
Milosc to jest co robi sie swiadomie dla danej osoby, jak poswieca, planuje i malo kto umie odroznic objawy popedu od tego uczucia hmm
Teraz tendencja jest nienaturalna i dziwna jak ktos zda "testy" ma mase zalet ktore nie sa konieczne (i ona sama nie wie ze tak jest) to moze z kims umowi sie albo sprobuje. Rodzaj megalomanii, lenistwa, fanaberii i nie wiem jak to nazwac - zwyklego kretynizmu. Sa tacy co maja rozne wady, nie wyrozniaja sie i potrafia znalezc kogos wiec wina lezy w kobietach - ktore jak wiemy wybieraja bo wiekszosci facetow obojetne jak ladna ktora jest i ile ma zalet byle nie odstraszala czyms.
Do desperacji dzis daleko i dziwi mnie jesli zarzuca sie tym ktorzy chca i cos robia w przeciwienstwie do reszty ktora czeka w domu na milosc jak "manne z nieba".

Czy sam chciałbyś się związać z kobietą, która cię nie pociąga? Czy naprawdę warto budować głębszą relację z osobą, która w niczym dla nas się nie wyróżnia? I tylko dlatego się nią zainteresować, bo ma waginę?
Nie wiem czy dobrze zrozumiałem, ale proponujesz, żeby spotykać się z kimś, kto jest nam obojętny, ale rozwiąże nasz problem samotności. W takiej sytuacji nie musimy się obawiać, że uczucie wygaśnie, bo nigdy go nie było. Spoiwem może być kredyt. 

Zgadzam się, że miłość to coś więcej niż popęd, ale element pożądania jest bardzo ważny w związku na każdym etapie jego trwania.

W normalnej relacji damsko-męskiej najpierw jest pożądanie, motylki w brzuchu, itd., dopiero później budowanie wspólnego życia w codziennych czynnościach. Jeśli okaże się, że w związku było tylko pożądanie, to wtedy się on rozsypuje i nie ma nad czym kruszyć kopii. Po prostu nie pasujemy do siebie i tyle. Ona ma inne oczekiwania jeśli chodzi o wspólną przyszłość niż on. Chemia wyparowuje z głowy i szukamy innego obiektu westchnień.

134

Mowie o tym by min 1 by spotkac sie i do kobiet kieruje co tak szczyca sie ze wygladu nie zauważają,
Wazne by to nastapilo o co teraz ciezko, jesli nie w swiom typie zupelnie nie bedzie powtorki. Jednak czekajac na modelowa osobe, milosc (powstala wirtualnie to bajka) i dopiero umowic w realu to błąd bo masa czasu minela nim pojawila sie i okaze ze jest jakis haczyk, bo tak to nie poznalby jej nigdy hmm
Pisze ciagle o modnym dzis idealizmie co w polaczeniu "udaje ze nie szukam i mi nie zalezy na kims" daje to co widzimy - mnostwo bezsensownej samotnosci, ludzi co mecza sie, starzeja sami i marnuje im zycie yikes

135

Ale nie każdy tak ma ze nie szuka choć jest wiele takich ze twierdzi ze nie potrzebuje a pózniej otwarcie oczu i poznanie rzeczywistości jestem samotna/ny. Na świecie rożne są przypadki i nie należy wrzucać wszystkich do jednego worka. ..

136

Wiekszosc szuka drugiej polowki jest to ogromnie wazne w zyciu..Dla jednych jest to latwe dla innych nie. Oczywiscie ze sa ludzie ktorzy tego nie potrzebuja a wsrod nich sa tez tacy ktorzy sie oklamuja. Mysle ze spora grupa osob samotnych choc przez chwile rozwazala "a moze jednak samemu lepiej" co nie jest prawda bo przyjdzie moment w zyciu ze brakuje tej osoby i samotnosc zacznie doskwierac bardzo.

Peeter: Milosc powstala wirtualnie nie jest bajka.. znam przypadki gdzie ludzie sie poznali i sa teraz szczesliwi razem mimo iz dzielilo ich tysiace kilometrow. Jednak jest to ciezkie i trzeba sporo walki z obu stron aby sie udalo.

Nie tylko Kobiety tak mysla i nie chodzi o to ze wygladu sie nie zauwaza a jedynie o to ze nie dla wszystkich jest on najwaznieszy to co ktos mysli lub czuje jakaim jest czlowiekiem a nie oceniac po powloce bo nie jestesmy doskonali... a i "uroda" jest pojeciem wzglednym.. jednemu sie podoba to a drugiemu cos innego..

137

Rob nie ważne co kto mówi ale zgadzam sie w 100% Ludzie są różni i każdy inaczej myśli. Oczywiście zdazaja sie ludzie którzy wola być sami bo tak im wygodnie i lepiej. Jednak są to pojedyncze przypadki a reszta z nas marzy o związku idealnym. Niestety w dzisiejszych czasach większość ludzi rozwala swoje związki na własne życzenie. Taki jest nasz świat...

138

Witajcie jesyem tutaj nowy ale takie sam dylemat ma facet gdzie znalesc odpowidnia kobiete do zycia ?

139

Fajnie ale poki kobietom nie chce sie palcem ruszyc to nawet z tego samego miasta moze byc gosc a dla niej i tak bedzie za daleko hmm Zenada i tyle, pod tym wzgledem przylaczam sie do narzekan starszego pokolenia ze z dzisiejszych ludzi nic nie bedzie i nie zostanie nic po nich ani dzieci ani dokonan - chyba ze w stylu durnot z reality show ale do tego trzeba byc niezlym debilem.

140

Hetera22 napisał/a:

Rob nie ważne co kto mówi ale zgadzam sie w 100% Ludzie są różni i każdy inaczej myśli. Oczywiście zdazaja sie ludzie którzy wola być sami bo tak im wygodnie i lepiej. Jednak są to pojedyncze przypadki a reszta z nas marzy o związku idealnym. Niestety w dzisiejszych czasach większość ludzi rozwala swoje związki na własne życzenie. Taki jest nasz świat...

Niestety tak sie dzieje i jest to przykre ze niektorzy ludzie ktorym przychodzi to latwo nie szanuja tego o czym inni tak marza a jest im ciezko znalesc.. Dlatego ja nie tylko marze a nadal w to wierze smile

141

Kobiety nie są bez wad ale faceci tez nie są doskonali. A nie wszystkie są takie zeby je pakować do jednego worka. Moze ty na takie natrafiales i dlatego masz takie zdanie. Rob odp poszła tak jak mówiłam w miarę możliwości;)

142

ehh...
no właśnie gdzie ????
ja mam dwójkę dzieci, więc po pracy jadę do domu....:))
nie...nie jestem strasznie samotna, ale czasami gdzieś tam coś zakłuje w środku..i tak sobie myślę, rok za rokiem przemija i może zostanę sama już tak na zawsze...i może powinnam oswajać się z ta myślą

ufff, pierwszy wpis za mną
mam nadzieję, że nie ostatni wink

143

Hetera22 napisał/a:

Kobiety nie są bez wad ale faceci tez nie są doskonali. A nie wszystkie są takie zeby je pakować do jednego worka. Moze ty na takie natrafiales i dlatego masz takie zdanie. Rob odp poszła tak jak mówiłam w miarę możliwości;)

Dostalem i odpisalem smile

Asiaasj.. nie oswajaj sie z ta mysla to nic nie pomoze a moze odebrac nadzieje.. wiem ze takie mysli nachodza ale trzeba wierzyc i je odganiac

144

Asiaaj nie zalamuj sie to ze masz dzieci nie znaczy ze nie masz prawa do znalezienia partnera do związku. Każdy ma prawo do szczęścia. Jesteś szczesciara ze masz dzieci dzięki nim nie czujesz sie tak bardzo samotna. A jeśli ktoś ci powie ze przez to ze masz dzieci nie masz szans na związek to olej to bo to bzdura. wink

145

hmm.....
czasami trudno odgonić wink, zresztą....który mężczyzna widząc mnie i dzieci w ogóle podejdzie smile
mało jest takich
i niby wiem, że przecież mogę żyć szczęśliwie tak jak teraz...niby,
cieszę się tym czasem z dziećmi, planami na wakacje, fajną grą, wyjściem do kina czy teatru...ale naprawdę czasami mi samotno i smutno sad
miłego dnia wszystkim smile

146

Mysle ze kazdemu samotnemu to dokucza chociaz od czasu do czasu ale posiadanie dzieci nie skazuje Cie na bycie samej moze jest trudniej spotkac kogos a bo i okazji i czasu masz mniej.. prawda ze czesc facetow Cie nie zaczepi ale uwierz mi nie wszyscy a i Ty mozesz sprobowac nawiazac rozmowe jesli nie sprawia Ci to klopoty jak nam.. Jak Hetera napisala jesli ktos Ci wmawia ze dzieci sa przeszkoda to nie zwracaj uwagi niech mysli co chce a Ty sie nie poddawaj

147

Może mnie wiele osób zakrzyczy ale powiem tak: Przez internet.

Ja byłam już w związku z chłopakiem poznanym przez internet, byliśmy razem dwa lata i to był w większości piękny czas. Teraz też jestem z kimś poznanym przez internet i nie sądzę, abym w realu miała kiedykolwiek okazję poznać kogoś równie ciekawego.

Ale trzeba być ostrożnym. Wcześniej przed moim obecnym i byłym chłopakiem spotkałam się (bardziej z ciekawości niż z jakąś nadzieją) z dwoma facetami z netu i jeden był świrem a drugi jakiś niedojrzały...    ale są wyjątki.

Ja jestem na żywo nieśmiała więc przez internet było mi łatwiej. A że dzisiaj facetów prawdziwych jak na lekarstwo, musiałam sama ich poszukać z obawy, że jak będę czekać na cud to nigdy sam się nikt pierwszy nie nawinie.

148

Co masz na myśli, pisząc że "prawdziwych mężczyzn jest jak na lekarstwo"?

149

Nigdy nie sadzilabym ze jest możliwość Poznania szczęścia w necie. Ale coraz częściej słyszy sie ze ludzie sie poznają w taki sposob o dziwo moja koleżanka która zawsze powtarzała ze nie potrzebuje faceta poznała go na forum internetowym. Pisali bardzo długo pózniej sie spotkali i mimo ze dzieli ich wiele kilometrów są naprawdę zakochani i szczęśliwi. Moze wiele osób powie ze to niemożliwe ( sama tak sądziłem) jednak jest to możliwe. Nie należy przestać wierzyc i mieć nadzieje. Nie ważne czy problemy rodzinne, wygląd, dzieci, czy zawody miłosne. Należy wierzyc i mieć otwarte oczy. Życzę powodzenia każdemu kto pragnie szczęścia. Moze z czasem i do nas los usmiechnie;)

150

Milosc mozna znalezc wszędzie, tylko trzeba sobie pomóc, a nie się ograniczać przez mylne przekonania...

151

No i to jest nadzieja dla niesmialych czy tych ktorych bariera jest wyglad ze malo kto chce podejsc czy dac sie zagadac. Szkoda ze malo kto jest tego swiadomy.
Latwiej pisc byle co i na darmo niz skorzystac z netu jak swietnej mozliwosci poznawania.
Lepiej utrwalac ukochane mity wiekszosci ze tu sama zbieranina i nikogo z kim warto zamienic nawet pare slow sad

152 Ostatnio edytowany przez Rob1984 (2014-06-02 18:37:25)

Oczywiscie ze mozna a jak ktos jest niesmialy to czesto latwiej w ten sposob choc bywaja ludzie rozni ktorych spotykamy online.. Wystarczy jednak chwila i los moze sie odmienic poznamy kogos wyjatkowego kogos kto mysli jak my.. szokujace to bywa i ciezko nie raz uwiezyc ale tak jest. Nie wolno sie poddawac. To ze nie wszystkim sie udaje nie znaczy ze nie uda sie nam.

153

big_smile:D
Rob powtarzaj  to czesciej a ochrza Cie desperatem smile smile
Inni jak wrozki wiedza ze nie ma tu dla nich nikogo i to jest jak chory dogmat.
Poklikac i pojsc spac - to jest caly pozytek z netu dla wydawaloby sie dojrzalych ludzi hmm

Ty zaczepisz to choc masz o czym gadac jestes nudny z odgornego zalozenia, za to pojawi sie ciacho, tepak czy najlepiej jakis ciemnoskory i choc pisze 'ja byc ok, stop, pogoda ladna lasko...' to jest "mistrzem" slowa i "megazalotny" a sam mozesz sobie pojsc tylko z podwinietym ogonem i narzekac na forum jaki olewacki pustostan poznajesz !!

154

Peeter smile
jaki Ty jesteś negatywnie nastawiony...do osób w necie, a może to tylko wrażenie?

155

Popieram roba to prawda ze w necie mozna spotkać kogoś wyjątkowego. Zarówno przyjaciół jak i jeśli sie los usmiechnie partnera. Nie rozumiem czemu zniechecania ludzi do prowadzenia konserwacji na forum. Moze ktoś potrzebuje rady , czasem moze tylko napisać. Mimo ze już chwile tu pisze jak czytam niektóre wpisy to mnie szokuje czemu ktoś jest tak negatywnie nastawiony na osoby co potrzebują rady...

156

Niemniej temat gdzie można spotkać wolnego mężczyzne - w necie to jak w sanatorium ludzi pełno, a ci wolni nie bywają w sanatorium smile

157

Moze taki pozytek z tego wszystkiego jest dla Ciebie.. A inni cos zyskaja zastosuja sie do rad a moze i kogos poznaja.

158

asiaasj79 napisał/a:

Peeter smile
jaki Ty jesteś negatywnie nastawiony...do osób w necie, a może to tylko wrażenie?

Krytykuje zle nastawienie innych do tego bo ile mozna traktowac serio tych ktorzy robia sobie jaja ze wszystkich tylko dlatego ze sa wirtualni ?? W taki sposob podchodzac to bedzie zawsze tu glupia zabawa bez zadnych wynikow hmm
Kolezenstwa tu nie szukam bo nie o tym marzylem jak zaczynalem a na tym jednak konczy sie bycie w sieci

Remi napisał/a:

Niemniej temat gdzie można spotkać wolnego mężczyzne - w necie to jak w sanatorium ludzi pełno, a ci wolni nie bywają w sanatorium smile

Natomiast wolni w necie i owszem.

160

peeter,mam pytanie za 100 punktów:
jesteś taki zgorzkniały z ntury,czy "nadzialeś się" na minę z internetu?
Swoją malkontencką postawą jesteś każdą potencjalną kobitkę zniechęcić.
Mnie- z pewnością -skutecznie odstraszyłeś tongue

161

Wolnego faceta można spotkać pod nickiem Abizer. Ale to zależy w jakich godzinach;)

162

asiaasj79 napisał/a:

hmm.....
czasami trudno odgonić wink, zresztą....który mężczyzna widząc mnie i dzieci w ogóle podejdzie smile
mało jest takich
i niby wiem, że przecież mogę żyć szczęśliwie tak jak teraz...niby,
cieszę się tym czasem z dziećmi, planami na wakacje, fajną grą, wyjściem do kina czy teatru...ale naprawdę czasami mi samotno i smutno sad
miłego dnia wszystkim smile

Wiesz, moim zdaniem mało jest facetów, którzy poznaliby Cię jako fajną dziewczynę i odrzuciliby, gdyby się dowiedzieli, że masz dzieci. Spotkałem kiedyś pewną dziewczynę i od razu bardzo mi się spodobała. Chwilę później okazało się, że ma dwójkę dzieciaków, ale już zdążyłem ją przez ten czas poznać jako pogodną i energiczną osobę. Za chwilę się okazało, że kręci się koło niej jakiś facet i miałem tylko nadzieję, że to nie jej facet smile
Jeśli chodzi o portale randkowe, to kobiety często afiszują się swoimi dziećmi - po co? Jest to coś, co faceta na początku przeraża i od razu rezygnuje z dalszej znajomości. Ale gdyby ją najpierw poznał, to te dzieci już nie były dla większości facetów przeszkodą. Spotykam nawet takie opisy, w których kobieta informuje, że jej dziecko jest dla niej najważniejsze i nic tego nie zmieni. Z całym szacunkiem, ale gdyby nawet kobieta, z którą miał bym dziecko powiedziała mi coś takiego, to miałbym poważne wątpliwości. Jeśli więc chciałabyś się z komuś związać, to musisz sobie najpierw przemyśleć, czy ten ktoś mógłby być dla ciebie równie ważny co dzieci.

A poza tym spraw sobie koszulkę z napisem "jestem fajna, wolna i lubię dzieci" smile

163

Pytanie było gdzie poznać wolnego mężczyznę :)skoro wracam po pracy do dzieci....to po prostu mam mniejsze możliwości....:)
Byłam w związku..., który skończyłam i usłyszałam....o zgrozo.....,że tak się poświęcił, bo chciał być ze mną mimo, że mam dwójkę dzieci smile no i co by ludzie powiedzieli... wink ale On chciał mimo to wink a ja teraz mówię " koniec" wink
mam już do tego dystans. I myślę sobie, że dobrze, że taką podjęłam decyzję.

a i....wiem...,mam świadomość ,że w związku najważniejsza jest druga osoba

164

pomysł z koszulką świetny wink

165

Oczywiście znajda sie wariaci na necie jak i osoby które robią sobie jaja ale są rownież ludzie normalni. Ludzie na necie są porozmawiać z innymi jak rownież tez szukają szczęścia. To co - znaczy to ze to idioci? Kto tak sadzi to sam jest troszkę nie tego i sam sie powinnien zastanowić czy warto sie widuje wypowiadać bo to świadczy o nim a nie o innych.

166

Ludzia w kazdym wieku dokucza samotnosc maja rozne problemy i sytuacje w zyciu. Jesli pomaga im poszukanie zrozumienia w internecie czy nalezy ich osadzac? Mysle ze trzeba ich zrozumiec i jesli sie wie co powiedziec zeby choc w malym stopniu pomoc lub podniesc na duchu to trzeba sprobowac.
Peeter jesli chcesz myslec o mnie ze jestem desperatem to prosze bardzo. Kazdy ma powod znalezienia sie na tym forum dla jednych jest to ciekawosc dla innych potrzeba rady dla innych proba znalezienia szczescia i daje to rozne skutki..
Ja sie ciesze ze tu sie znalazlem choc byl to czysty przypadek a udalo mi sie poznac kogos jak ja. Wiec polecam innym niech nie rezygnuja nie wazne co inni mowia.

167

asiaasj79 napisał/a:

Pytanie było gdzie poznać wolnego mężczyznę :)skoro wracam po pracy do dzieci....to po prostu mam mniejsze możliwości....:)
Byłam w związku..., który skończyłam i usłyszałam....o zgrozo.....,że tak się poświęcił, bo chciał być ze mną mimo, że mam dwójkę dzieci smile no i co by ludzie powiedzieli... wink ale On chciał mimo to wink a ja teraz mówię " koniec" wink

Tak jak by spotkał cię zaszczyt z jego strony, że akceptuje dwójkę twoich dzieci. To lepiej już być samym, niż liczyć na łaskę:)

@antykobieta
Kobiety po prostu chcą być szczere wobec potencjalnych partnerów, dlatego piszą o posiadaniu potomstwa. To że dla kobiety dziecko jest najważniejsze, nie ma nic dziwnego. Zastanawia mnie, dlaczego umieszcza taką "informację" w swojej wizytówce na portalu randkowym. Co próbuje w ten sposób zakomunikować? smile

168

Wielbiciel Lidiji Bacic napisał/a:
Remi napisał/a:

Pobożne życzenia, czy nieznajomość netu?

169

Rob1984 napisał/a:

Ludzia w kazdym wieku dokucza samotnosc maja rozne problemy i sytuacje w zyciu. Jesli pomaga im poszukanie zrozumienia w internecie czy nalezy ich osadzac? Mysle ze trzeba ich zrozumiec i jesli sie wie co powiedziec zeby choc w malym stopniu pomoc lub podniesc na duchu to trzeba sprobowac.
Peeter jesli chcesz myslec o mnie ze jestem desperatem to prosze bardzo. Kazdy ma powod znalezienia sie na tym forum dla jednych jest to ciekawosc dla innych potrzeba rady dla innych proba znalezienia szczescia i daje to rozne skutki..
Ja sie ciesze ze tu sie znalazlem choc byl to czysty przypadek a udalo mi sie poznac kogos jak ja. Wiec polecam innym niech nie rezygnuja nie wazne co inni mowia.

Pisze o tym jak inni postrzegaja nawolywania do otrzezwienia, to co powtarzam ironicznie to czesto cudze mity denerwujac gdy wstydza sie ze wg nich mysla i zyja. Ludzie powinni sami rozumowac a tak nie robia - to powod wieeelu problemow hmm

170

Też jestem wolny:)

Remi napisał/a:
Wielbiciel Lidiji Bacic napisał/a:
Remi napisał/a:

Pobożne życzenia, czy nieznajomość netu?

Ani jedno, ani drugie.

172

tykwer napisał/a:
asiaasj79 napisał/a:

Tak jak by spotkał cię zaszczyt z jego strony, że akceptuje dwójkę twoich dzieci. To lepiej już być samym, niż liczyć na łaskę:)

@antykobieta
Kobiety po prostu chcą być szczere wobec potencjalnych partnerów, dlatego piszą o posiadaniu potomstwa. To że dla kobiety dziecko jest najważniejsze, nie ma nic dziwnego. Zastanawia mnie, dlaczego umieszcza taką "informację" w swojej wizytówce na portalu randkowym. Co próbuje w ten sposób zakomunikować? smile

Co chcą zakomunikować?
Może po prostu nie ukrywają prawdy, żeby zaoszczędzić ewentualnych rozczarowań..typu...a to Ty masz dziecko? To nie dziękuję!

173

asiaasj79 napisał/a:

Wiesz...może to po prostu był nie ten facet.
Ja miałam szczęście trafić na mężczyznę, który pokochał moją córkę jak własną. Ma dwóch synów z poprzedniego związku.
Szczęśliwa byłam, gdy powiedział...całe życie marzyłem o córce, to teraz mam smile
Nie trać nadziei smile

174

Wiadomo faceci są różni. Jeden zaakceptuje i cienkie i twoje dzieci a innemu będzie to przeszkadzać. Nie zalamuj sie. Popieram moze to nie ten facet, ale nie poddawaj sie;) głowa do góry;)

175

lukasz51237 napisał/a:

Powodów do chwały nie ma.
Zauważyłem, że wolni faceci w necie, są wolni gdyż są w realu postrzegani jako mało atrakcyjni dla kobiet. A co atrakcyjne dla kobiet - jak facet zaradny, wygadany, przystojny albo pewny siebie. Brak cech przeciwnych owocuje brakiem partnerki. Zupełny brak zainteresowania, nawet w necie wzbudzają faceci niezbyt urodziwi i nie umiejący rozmawiać.

Co do kobiet - mój kolega rozmawiał z dziewczyną 2 mce, a ta na 1 randce go oświeciła, że ma dziecko. Więc nie wszyscy afiszują się z tym.

176

Widze na tym forum jedno - najglupsze pytania generuja najwiecej postow, w tym przypadku pytanie tendencyjne jak te gdzie kupic mleko czy wypic piwo hmm Tak jak pytanie gdzie poznac kobiete, gdyby bylo normalnie, jak dawniej - w kazdym miejscu ale ze ludzie sa dzis dziwni nie pomaga im nic - nawet internet co dla naszych dziadkow bylby objawieniem a w ktorym latwo mozna poznac czy "przerzucic" tysiace osob by poznac ideala, za duzy wybor czy zepsucie ludzi ze nie pomaga im obecnie?

177

Remi napisał/a:
lukasz51237 napisał/a:

Zauważyłem, że wolni faceci w necie, są wolni gdyż są w realu postrzegani jako mało atrakcyjni dla kobiet. A co atrakcyjne dla kobiet - jak facet zaradny, wygadany, przystojny albo pewny siebie. Brak cech przeciwnych owocuje brakiem partnerki. Zupełny brak zainteresowania, nawet w necie wzbudzają faceci niezbyt urodziwi i nie umiejący rozmawiać.

Co do kobiet - mój kolega rozmawiał z dziewczyną 2 mce, a ta na 1 randce go oświeciła, że ma dziecko. Więc nie wszyscy afiszują się z tym.

No cóż... Ja powiedziałam od razu, ze mam dziecko. I jakoś faceta to nie odstraszyło.
A później mi powiedział, ze ten fakt nawet go zachęcił...
No cóż...więc nie generalizujmy może.

178

moniaCo napisał/a:
Remi napisał/a:
lukasz51237 napisał/a:

No cóż... Ja powiedziałam od razu, ze mam dziecko. I jakoś faceta to nie odstraszyło.

Sugerujesz, że faceci wolą kobiety z dzieckiem, bo to ich zachęca. To jest generalizowanie raczej. Ja mówię, tak - kobieta z dzieckiem, mogło się nie ułożyć, życie bywa różne, nie można więc skreślać takiej osoby.

179

uff..... smile
oczywiście.....czasami sobie myślę, że może jeszcze spotkam kogoś....no nie wiem....na parkingu jak będę walczyła z zamarzniętym zamkiem w samochodzie wink oczywiście, że nie mówię, w pierwszym zdaniu : cześć mam na imię Asia i mam dwójkę dzieci...bo to niedorzeczne...ale przecież to często gdzieś tam " wychodzi" w rozmowie....uważam, że to ważne, żeby o tym powiedzieć jak umawiamy się z kimś na kawę...bo to tak bardzo ważna część naszego życia...
ok. mojego życia
Zastanawiam się tylko...czy rzeczywiście kiedyś tak się stanie....czy spotkam fajnego, mądrego mężczyznę....który mnie polubi smile

no i gdzie..... smile jak w pytaniu wink

180

moniaCo napisał/a:

Może po prostu nie ukrywają prawdy, żeby zaoszczędzić ewentualnych rozczarowań..typu...a to Ty masz dziecko? To nie dziękuję!

Miałem na myśli to, co chcą zakomunikować kobiety, piszące w swojej wizytówce, że dzieci są dla nich najważniejsze.

181

tykwer napisał/a:
moniaCo napisał/a:

Miałem na myśli to, co chcą zakomunikować kobiety, piszące w swojej wizytówce, że dzieci są dla nich najważniejsze.

Właśnie, też mnie to zastanawiało zawsze gdy widziałem profil kobiety samotnie wychowującej dziecko i niemal jedyna informacja na jej temat to: moje dziecko jest dla mnie najważniejsze. Ja rozumiem że dla matki jej własne dzieci są ważne, tylko dlaczego tak o tym krzyczeć?

182

Kobiety robia rozne opisy, nie ma co sie nimi sugerować. Wiele pisze "jestem jaka jestem, mnie nie zmienisz". A pozniej ani krzty asertywnosci, czy stanowczosci w nich nie ma, uzalezniaja sie i daja sie totalnie zdominowac ;p w ogole nie ma co zwracac na to uwagi, bo jest to wyraz emocji przy pisaniu tego opisu, a nie tego jak sie bedzie zachowywała wobec mena.

183 Ostatnio edytowany przez prekvapenie (2014-06-05 00:13:00)

"Jestem jaka jestem" w polu "O mnie" to hit portali randkowych. Zawsze takie dziewczęta zagadywałem smile

184 Ostatnio edytowany przez Revenn (2014-06-05 01:38:28)

Ale taki opis jest według mnie trochę bezpłciowy.

185

a może taki opis gdzieś na portalach to tylko konsekwencja wcześniejszych doświadczeń?

186

W kwestii dzieci - dzieci w wieku kobiety >35 lat to naturalna kolej rzeczy. Może świadczyć tylko o ich normalnym toku rozwojowym. Generalnie pozytyw.

187

Remi napisał/a:
moniaCo napisał/a:
Remi napisał/a:

Sugerujesz, że faceci wolą kobiety z dzieckiem, bo to ich zachęca. To jest generalizowanie raczej. Ja mówię, tak - kobieta z dzieckiem, mogło się nie ułożyć, życie bywa różne, nie można więc skreślać takiej osoby.

Niczego takiego nie zasugerowalam. Stwierdziłam po prostu, że posiadanie dziecka nie zawsze dyskwalifikuje w oczach faceta.

188

Asiu, ja parę miłych znajomości nawiązałam na portalu Zakochany Rodzic. Ostatecznie te znajomości pozostały na płaszczyźnie przyjaźni, ale może warto?
Ja mojego partnera poznałam na imprezie u koleżanki. To był znajomy jej znajomych. Sympatyczna rozmowa, potem jedna randka, druga...
I jesteśmy parą od półtora roku :-)

189

Napewo czesc facetow odrzucila by dziewczyne poniewaz ma dziecko lub dzieci nawet nie probujac Jej poznac. Jest to dla mnie dosc dziwne.. Moze moja sytuacja jest inna poniewaz od lat pomagam w wychowaniu 3 i to nie od swieta ale na codzien.. Lubie dzieci jestem do nich przyzwyczajony i napewno nie zrazilo by mnie to. Rozumiem ze wiele kobiet zamyka sie na nowy zwiazek z powodu posiadania dzieci ale naprawde nie robcie tego tez macie prawo i szanse na szczescie z innym.

190

Różnie bywa w życiu. To ze kobieta ma dzieci nie znaczy ze nie ma już szans na znalezienia kogoś bliskiego. Jednym będzie przeszkadzać, drugiemu nie a trzeci sam moze mieć własne dzieci. Należy sie nie poddawać tylko wierzyc ze jednak istnieje gdzieś ten właściwy.

191

Co do opisow w profilach o dzieciach. Moze jest to po czesci rezultat wczesniejszych doswiadczen a moze poprostu dana Kobieta mysli ze jesli ktos bedzie nia zainteresowany do napisze mimo tego a na innego ktorego to odrzuca nie bedzie tracic czasu ani robic sobie nadzieji.
Tak czy tak uwazam ze nieraz trzeba sprobowac mimo obaw i strachu przed odrzuceniem choc moze sie to roznie potoczyc. Ale przypadek czasem rodzi szczescie i mimo strachu poprostu warto bo inaczej nam ucieknie.

192

Mnie bardziej dziwi, że kobiety na darmowych portalach wrzucają po 10 fotek dzieci, za np ze dwie swoje. Mozna i tak... ale co to znaczy? Jakos mało przyciąga.

193

Podbijam temat wątku :)Chętnie takiego poznam big_smile

194

To masz do wyboru do koloru. Popatrz ilu się zgłosiło, a to w koncu tylko jedna strona w internecie ;p

195

Przepraszam, że się tak wtrącam do dyskusji.
Pomyśleliście o tych mężczyznach, którzy chcą miec dzieci, a nie mogą? Kobieta z dziecmi jest wówczas wymarzoną partnerką.

Posty [ 131 do 195 z 31,052 ]

Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 … 478 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SAMOTNOŚĆ » Gdzie spotkać wolnego mężczyznę?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024