Chłodne rozstania-podejście drugie, jak obudzić w sobie siłę. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Chłodne rozstania-podejście drugie, jak obudzić w sobie siłę.

Strony Poprzednia 1 108 109 110 111 112 134 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7,086 do 7,150 z 8,665 ]

7,086

Odp: Chłodne rozstania-podejście drugie, jak obudzić w sobie siłę.

Hej jak się trzymacie ?
Ja mam gorszy dzień. On ciagle pisał smsy częstotliwość zwiększyła się, ciągłe gadki o trudnym dzieciństwie, że mnie kocha,  przeprasza, prosi o przebaczenie i teksty typu że ludzie popełniają błędy i on się zmieni...i inne poematy. Wkurzyłam się i zadzwoniłam do niego powiedziałam, że to definitywny koniec i jak będzie mnie nękał smsami zablokuje go. Przebaczyłam mu to ale nie potrafię być z nim w związku po tym wszystkim i nie chcę.
A on chce poczekać, może za jakiś czas uda się. Kazałam nie czekać i życzyłam powodzenia. Zła jestem na siebie, że zadzwoniłam -  znowu mnie zmanipulował.
No cóż uczymy się na błędach to fakt. Ale cieszę się, że znowu byłam stanowcza i nie uległam jego pięknym obietnicom.

Zobacz podobne tematy :

7,087

Aga ale czemu zła ? Powiedziałaś mu konkretnie i dobitnie,zadzwoniłaś w złości więc nic sie nie stało. Czemu go nie zablokowałaś,czy to nie jest tak,że boisz się tego ostatecznego cięcia ?
Pogoda nie pomaga też ex wink

7,088 Ostatnio edytowany przez agnieszka855a (2016-10-07 17:53:37)

On zmienił numer żeby odciąć się od swojej ex która przewijała się w naszym byłym związku. (kolejna rzecz którą zrobił żeby udowodnić że się stara i sięzmienił, a wczesniej się doprosić nie mogłam)
Wcześniej nie pisał nic. Ale dzis to jakieś apogeum. I na biężąco skasowałam smsy i ze spisu połączeń i nie znam jego numeru i nie mam jak zablokować go.
Jeszcze 2 tygodnie temu bałam się ostatecznego cięcia. Teraz nie. Jak napiszę i wyświetli się jego numer to zablokuję go.
Czemu zła ? Że on pisząc smsy sprowokował mnie do kontaktu. Tak milczalam już parę tygodni...i pewnie ma satysfakcję, że zadzwoniłam. Zmanipulował mnie i stąd ta złość po fakcie eh.

Motto na najbliższy czas:
"Możesz być jeszcze uczciwym wyborem jakiegoś fajnego faceta a nie skutkiem ubocznym histerycznej łapanki znudzonego toksyka"
Źródło: Dwie głowy

7,089

U mnie źle. Idealizowanie, brak wiary w spotkanie kogoś równie dobranego, żal za tym, co było - jednym słowem, wszystko w pakiecie.
sad

7,090 Ostatnio edytowany przez agnieszka855a (2016-10-07 20:53:44)

Wchodzę do domu a tam kwiaty w pokoju.
Wściekłam się na rodziców, mamę która wie o tym wszystkim, że tego nie odesłała. Zero wsparcia. Pokłóciłam się z mamą o brak wsparcia. A on dalej nic nie przyjął do wiadomości że to koniec. Kwiaty pocztą kwiatową leżą już w śmietniku.
Aj...kiepski ten piątek...

7,091

Autre napisał/a:

U mnie źle. Idealizowanie, brak wiary w spotkanie kogoś równie dobranego, żal za tym, co było - jednym słowem, wszystko w pakiecie.
sad

Autre, miewam takie same myśli jak Ty. Jedna rada - przestań rozglądać się za innymi, nie potrzebujesz nikogo do szczęścia. Jest weekend, zrób coś miłego dla siebie, wyjdź gdzieś, obejrzyj film, poczytaj książkę. Idź pobiegać, na basen, odwiedź rodzinę. Popraw sobie humor - albo przez "sztuczną" produkcję dopaminy sportem, albo robiąc coś fajnego dla siebie. W ten sposób podbudujesz wiarę w siebie - w nikogo i nic innego wierzyć nie musisz, przynajmniej jeszcze nie teraz smile Teraz zajmij się poszukiwaniem szczęścia w sobie.

7,092

Autre, nieeeee! Nie, tylko nie Ty!!! Ty jestes moim wzorem ostatnio, hej!
Co z Toba?!

Aga on probuje Cie zlamac, ale Ty sie nie dasz, prawda?

7,093

Autre nie możesz się łamać. Jesteś taka silna !
Wiecie co dziewczyny boję się, że którego dnia wam napiszę, że do niego wróciłam...

7,094

Aga, jestes duzo wiecej warta niz powrot do niego. DUZO WIECEJ!!!!
Ale to Ty musisz sobie to uswiadomic...

7,095

Wiem staram się...naprawdę...tylko brak wsparcia ze strony mamy strasznie mnie zdołował sad

7,096

Kamil, dziękuję Ci. Nie próbuję nikogo znaleźć, nawet nie szukam. Tylko dziś wieczorem wydaje mi się, że to było to, że nikogo takiego już nie spotkam. I dlatego pojawia sie żal czemu ten związek sie skończył.

Dziewczyny, nie martwcie sie, jutro znów stanę prawą noga i sobie przetłumaczę.

7,097

Autre znajdziesz bo zasługujesz na wszystko co najlepsze. To co nas spotyka jest po coś, żeby zrozumieć i później dokonywać wyborów zgodnych z nami samymi. Jutro będzie lepszy dzień smile

7,098

Autre, tez przez to przechodzilam. Wiem, co czujesz. To normalne...
Ej, to idz szybko spac, zeby szybciej bylo jutro! smile

7,099

Miłych i spokojnych snów oraz udanego weekendu z uśmiechem dla Was smile
Dzięki, że jesteście smile

7,100

no no co to ma być Autre trzymaj sie cieplo , jutro nowy dzien dasz rade to chwilowe wiesz ze ten stan minie a pamietaj ze to wszystko dzieje sie po cos trzymaj sie dzielnie , bedzie jeszcze lepiej !

Aga kwiaty niczemu nie winne, odezwalas sie efekt jest jaki jest coz mam ci powiedziec widac nie wział tego na serio a wiesz czemu tak robi ? bo zawsze działało

dobranoc

7,101 Ostatnio edytowany przez agnieszka855a (2016-10-07 23:01:21)

Łapie się wszystkiego..każdej formy kontaktu... Eh ta manipulacja...udalo mu się tym razem ale ja nie mam siły już mu tłumaczyć, że to koniec bo ileż można. On w ogole nie przyjmuje tego co mówię do wiadomości. Metoda zero kontaktu jednak niezastąpiona.
Do jutra smile

7,102

tylko taka  zadna inna

7,103

Autre mialem dokladnie taki sam stan wczoraj. Dzisiaj o niebo lepiej. Takze jestem pewien, ze jutro obudzisz sie z dobrym humorem. To chyba jednak nieuniknione spadki formy. Na szczescie krotkotrwale. Milego weekendu

7,104

Najbardziej mnie denerwuje i zarazem przeraża ta zmienność. To, że jednego dnia jest źle, dół, smutek przeogromny a następnego dnia cudownie, radośnie i zapominam o tym, co było. W związku z tym wniosek jest prosty, że nie jestem stabilna emocjonalnie.  Tak bym to nazwała wprost, brutalnie i prostymi słowami.

Dobrego weekendu dla was :-)
Ciekawe jak tam Mel :-)

7,105

Autre, bo tak jest. Tez to mialam. Ale i to przejdzie...

Mel sie dobrze bawi big_smile

7,106

Dzień dobry smile
Autre no nie jesteś cyborgiem,każdego łapie gorszy dzień,mam nadzieje,że dziś bedzie lepszy dzień smile
Ja weekend spędzam na wypadzie,wczoraj było ostro więc nie było czasu na myślenie o ex. Dzis bedzie powtórka wink za to śnił mi się ale jskoś nie zrobiło to na mnie wrazenia.
Kamil ma racje to nie jest czas na nowe "romanse" to czas dla nas i ja sie do tego stosuje!
Kochani wypije dziś wasze zdrowie wink
Miłego weeku!

7,107

U mnie tez dzisiaj tanecznie, takze wypije wasze zdrowie. Samopoczucie ch...we ale stabile, takze do przezycia smile milego dnia.

7,108

Dziewczynki kochane smile i chłopaki wink
Jestem, jestem, czytam, zaglądam i analizuję.
Nie udzielam się bo nie mam za bardzo kiedy, urlop mam krótki to i czas wypełniony do maksimum. Kto ma Fb ten wie smile
Pomimo dobrej zabawy też mam czasem chwile zwątpienia w przyszłość, zajrzałam dziś tam gdzie nie trzeba i znów przypomniał się ex....  proces zapominania trwa i będzie trwał.
Myślę że po powrocie z wakacji znowu złapie mnie dołek bo coś czuję że już nadchodzi sad

Autre
chwiejnosc emocjonalna jest normalna, mam tak samo. Nadal, pomimo mijającego czasu.
Ale pozwalam przepłynąć tym emocjom przeze mnie, nie rozmyslam i nie zatrzymuje się nad nimi..  cieszę się tym że następny dzień jest lepszy i spokojniejszy.

7,109

Hej Kochani jak się macie ?
U mnie dziś lepszy dzień. Kupiłam meble do pokoju smile Zaraz zrobię sobie grzańca i zasiadam do Magii dzień 3 tylko dylemat kogo zdjęcia wybrać...:)

7,110

hejka

u mnie dziś spadek , może dlatego że malowałam panne młodą na ślub i jakoś ten smuteczek mnie wziął , w końcu dotarłam do domu wziełam sie za porządki ale dziś brakuje mi go sad

7,111

Doris trzymaj się, musisz być silna aura jesienna nikomu nie sprzyja pewnie nie jeden dołek przed nami wszystkimi ale poradzimy sobie smile
Mi też go brakuje paradoksalnie. Ale to tylko wina tego, że nie umiem być sama i tak sobie to tłumacze, nie tęsknie za nim tylko za kimś byle nie być sama.

7,112

wiem wiem staram sie tez sie wezme chyba za książke aga wiadomosć na ista wysłałam

7,113

http://ohme.pl/zwiazek/list-do-meza-nie … tanowilam/

podsyłam zabawny artykuł wink

7,114

A u mnie dzisiaj pół dnia spędzone z przyjaciółką, przy dobrej kawie. Właśnie wróciłam. Brakowało mi jej towarzystwa smile Podsumowując, u mnie stabilnie.

7,115

Autre cieszę się, że u Ciebie stabilnie smile
U mnie chwilowy zjazd c.d
Jakoś mnie napadło przed chwilą. Łzy leciały jak grochy.
Postanowiłam napisać do niego list, żeby wylać emocje. Oczywiście nie wyśle go po wypisaniu tego wszystkiego co czuje nie mam takiej potrzeby pozatym zablokowałam go.
Spokojnej nocy smile

7,116

Pocieszyc was? U mnie tez zjazd. O dziwo. Wlasnie w tej chwili mnie naszlo, bo ujrzalam cos na facebooku.
Bo wszedzie pary. Znajomi na fejsie non stop sie zareczaja, biora sluby. Wrzucaja foty z drugimi polowkami. A ja co...

7,117

Girl, a Ty nie zadowalasz się byle czym, żeby tylko być w związku. Nie godzisz się na niesatysfakcjonujące relacje i to jest piękne. Wygrywasz przez to. Owszem, są i złe strony, które teraz odczuwasz, brak bliskości, ale skup się na tych dobrych. Pomyśl, że Ci znajomi wrzucają zdjęcia z polowkami, bo zaniedbali przyjaźnie. Na szczęście, Ty masz ludzi, na których możesz liczyć. Kiedy ostatnio robiłaś coś dla siebie? Jeśli nie musisz iść do pracy, niech ten dzień będzie Twoją leniwą niedzielą. Idź na spacer po okolicy albo tam, gdzie jeszcze nigdy nie byłaś. Zrób coś ze sobą, żeby nie siedzieć w miejscu. To najlepiej pomaga na smutki

Aga, jak tam dzisiaj? W ogóle jak tam wszyscy?

7,118

To nie kwestia tego, ze oni sa w zwiazkach, zeby zadowalac sie byle czym. Chodzi o to, ze im sie najwidoczniej udaje. O sam fakt...
Dzis ide do pracy, ale jutro mam wolne i tak wlasnie zrobie smile

7,119

Ale nikt nie powiedział, że Tobie się nie uda :-) Myślisz, że już przeżyłaś życie i teraz zostało Ci czekać na śmierć? Przecież młoda jesteś, jeszcze co najmniej jeden zwiazek przed Tobą. Co do nich, też nie wiadomo czy będą razem cały czas, czy im cos nie odbije albo się nie wypali. Ostatnio myślę, że związki to bardzo krucha materia i zbyt szybko zawiązywana.

7,120

Oczywiscie, ze nikt nie mowi, ze mi sie nie uda. I nie to, ze desperacko chce, bo nie. Bo z desperacji nie wynika nic dobrego. Czasem tylko brakuje tej bliskosci, czulosci. Ale tylko czasem. I to czasem bylo wczoraj, dzis jest lepiej smile
Po prostu przykre, ze takim dupkom sie udaje, a dobrzy ludzie maja problemy w tej sferze. Dziwne to.

7,121

Wiesz, myślę, że to nie kwestia dupków czy nie-dupków. Tu chyba chodzi o coś innego. Popatrz, Ty jesteś teraz sama a pomyśl jak wiele osób jest w związku a i tak nie umie go zakończyć, mimo że czuje się również samotnie. Nie robią tego z różnych powodów. Bo kredyt, bo może się zmieni, bo co ja zrobię bez niego, bo, bo i bo... To, że widzisz jak ktoś jest szczęśliwy, nie znaczy, że po kwadransie od wrzucenia zdjęcia na fb nie lecą wyzwiska albo nie oznacza to, że za miesiąc, dwa, trzy czy parę lat ten związek się nie rozpadnie. Nie wiesz jak jest. Widzisz tylko to, co Ci pokazują. Nie wiesz czego ci ludzie się boją, jacy są w związkach i czy to nie jest nieustanna przepychanka emocjonalna.

Dobrze, że już u Ciebie lepiej, cieszę się smile Rozumiem, że brakuje Ci bliskości, czułości, to naturalna ludzka potrzeba miłości. A my kobiety jesteśmy ciut bardziej czułe na tym punkcie. I dobrze, że świadomie decydujesz, że nie szukasz tej bliskości za wszelką cenę, z desperacją.

Kiedy siedziałam tak wczoraj z moją przyjaciółką, pomyślałam, że mi tak dobrze. Spotkamy się raz na jakiś czas. Oprócz niej mam jeszcze zaległe kawy z innymi ludźmi, którym obiecałam a nie ustaliłam terminu. Jest praca, jest hobby, kręci się to życie. Owszem, fajnie byłoby dzielić ten świat z kimś, ale nie za wszelką cenę. Nie za cenę fochów, kłótni w miejsce normalnej rozmowy. Myślę, że my, ludzie, jednak po jakimś czasie miękniemy właśnie z tęsknoty z tą czułością i obniżamy standardy. Na początku w fazie gniewu jest: zasługuję na najlepsze", "nie dam sobą pomiatać", "nie pozwolę dać mu więcej od siebie niż otrzymać" a kilka lat-miesięcy i odrobina zainteresowania, parę ładnych bukietów kwiatów i trochę czasu razem sprawia, że pojawiają się emocje, pod wpływem których miękniemy. I karuzela kręci się dalej, od początku. Przyjaźń oznacza, że mogę być dla kogoś na zasadach, jakie pasują nam obu. A jednocześnie nie muszę bać się, że przez to moja partnerka będzie zazdrosna. Póki co, czuję po sobie, że zniechęcam się do związku, lodowacieję. Nie wierzę w to, że są jeszcze dojrzałe kobiety. Nie wierzę w to, że gdy pozwolę sobie się zaangażować, ktoś tego nie wykorzysta. Ok, może miałam za mało dobrych przykładów wokół, ale myślę, że kiedyś ludzie naprawdę mieli wartości. Dziś w epoce "na twoje miejsce jest czterech innych", zmieniamy ludzi jak gumy do żucia, gdy jedna przestaje nam smakować. Nie mówię, że wszyscy, nie chcę nikogo oskarżać. Ale słuchając kolejnej historii i kolejnej i kolejnej o związkach (nie tylko homoseksualnych, żeby nie było), przeraża mnie to i zastanawiam się czy są jeszcze na tym świecie dojrzali mężczyźni i dojrzałe kobiety.

7,122

helo ja dzisiaj tak nijako sama nie wiem co mi dzis jest lub nie stan nieuzasadniony yhhhhh dzis od niepamietnych czasów odpoczywam ,  szok dosłownie , mysli sa atakują tez ale jakos dzis bez emocji podchdze do tego

Girl tez czesto mam ten stan taki żal aż mnie bierze w sercu

7,123

Witajcie smile
Ja muszę iść wreszcie spać bo nie śpię od wczoraj smile
Zdarzyłam przez week wyjsć za mąż adoptować 27 letniego syna i uśmiać się do łez big_smile
Week bardzo bardzo udany!
Nie miałam czasu myślec,wspomniać ot żyłam naprawdę chwilą i powiem wam było cudownie. Tylko takich dni życzę sobię w moim życiu smile
Miłego kochani!

7,124

Hej wszystkim u mnie trochę lepiej. Bylam w kinie z kolezanka na dziewczynie z pociągu.  Film odebralam osobiscie bo opowiada o przemocy psychicznej i fizycznej. I pomyslalam o 2 związkach ze faceci sie nie zmieniają i dawanie kolejnych szans to zabieranie szacunku samej sobie. Polecam film wszystkim smile

7,125

Ja jestem w tak dobrym nastroju,że mogę góry przenosić big_smile
Małżeństwo mi sprzyja big_smile
Powiem Wam,że nie pamietam kiedy tak świetnie się bawiłam,żyłam tu i teraz i to było piękne smile

7,126

Little, brawo tak trzymać !
Wszystkim życzę takiego humoru i wspaniałych dni jakie masz smile

7,127

Autre, racja. Nie wiem, co sie dzieje poza obrazkiem ale na obrazku widac szczescie. No ale coz...  nie bede tego chyba rozkminiac big_smile
Aga, a ksiazke czytalas? Bo ja tak. I teraz pora na film wink
Little, kto zostal twoim mezem? smile

7,128

Temat na czasie,jeśli chodzi o mnie,to coś nasmaruje. 3 miesiące temu wróciłem do swojej ex,po 1.5 rocznej przerwie. Zapewniała,ze cały czas mnie kochała,ze zalowala,ze zerwała (wtedy twierdziła,ze chce się rozstać,bo nie kocha jak na początku. Miała wtedy skonczone 19 lat,ja 24). Bardzo to wtedy przeżyłem,bo naprawdę ja kochałem (chodź popełniłem sporo błędów,przez małe doświadczenie w związkach). No i 3 miesiące temu,ujawnilem się na pewnym chacie.. szybko się spotkaliśmy i kwestia tygodnia,jak wróciliśmy do siebie,chyba trochę za szybko..starała się,jak przyjezdzalem zza granicy (pracuje,jestem co 2 tygodnie w domu na weekend), to widziałem,ze tęskni..Ale tak było tylko na początku. Z biegiem czasu,zauważyłem,ze jak przyjeżdżam,to już nie ma entuzjazmu na jej twarzy. Było sporo sytuacji sam na sam,a ona wtedy przysypiala,tłumacząc się zmęczeniem. No i ta frustracja narastala,aż zacząłem jej wszystko wytykać..między czasie pozyczylem jej 2 tysiące na długi. Ostatnio nie wytrzymałem,gdy cały dzień do mnie nie pisała (tłumaczyła się,ze spała,bo jest chora,ale miała problem,żeby na pytanie odpowiedzieć) i zerwalem przez sms. Nawet nie czekałem do weekendu. Już nic do niej nie pisze,ona też milczy. Ma tylko znać,jak pieniądze przeleje i tyle....bardzo żałuję,ze dałem jej szanse..z naszego powrotu nic nie wyszło,a tylko rozdrapalem rany,które się już w sumie zagoily. Tak ja kocham,zrobilbym wszystko,a ona nie potrafiła zauważyć tego,ze ja potrzebuje zainteresowania,miłości. Przez to z nią zerwalem..Nie mogę napisać,ze jestem wrakiem człowieka,bo wiem,ze ma dużo wad,które mi przeszkadzały w niej i moze wyjdzie mi to na dobre...Ale wiem,ze gdyby była bardziej czuła dla mnie,więcej rozmawiała i dała więcej od siebie,to byłbym szczesliwy z nią...Tak mało od niej wymagalem,ale jak widać,ja to przerosło..

7,129

witajcie

do mnie moj byly wczoraj napisal z pytaniem co u mnie yhhhh wkurzylam sie , nie odpisalam nic , ilerazy mozna kogos kopac w dupe i znowu potem sie odzywac zero godnosci ehhhhh emocje we mnie zawrzały......

Theo tak to jest z powrotami daja chwilowe upojenie a potem jest tylko gorzej a wyjscie kolejny raz z kolejnego rozstania z ta osoba jest ciezsze znam to na wlasnym przykladzie. Szacunek przede wszystkim

Miłego kochani

7,130

Dokładnie szacunek ponad wszystko smile
Miłego dnia smile

7,131

Hej! smile
Hm, z tymi powrotami, to wlasnie jest trudny temat. Chyba zwiazek zwiazkowi nierowny. Nigdy nie wiadomo, czy warto, czy nie, dopoki czlowiek nie zaryzykuje.
Warto wchodzic drugi raz do tej samej rzeki czy nie? Co myslicie?

Szacunek przede wszystkim w zwiazku! Bez tego nie ma nic...

7,132

Witajcie!
Poruszyliście fajny temat Powrót do ex,myślę,że to nie ma sensu chyba że obie strony przepracowały i zrozumiały błędy i naprawdę sie starają chociaż ja nie wierze,że to może się udać.
Doris moje zdanie znasz więc nie bede nic już pisała smile
Miłego dnia wszystkim smile
Ps. Zarwalam noc z mężem na gadaniu Hahaha takie pozytywne głupoty wink

7,133

Czy w koncu powiesz kto jest tym szczesliwcem Little?! big_smile

7,134 Ostatnio edytowany przez agnieszka855a (2016-10-10 16:27:44)

Pierwszy związek: dałam drugą szansę potem trzecią i padło...
Drugi związek: dałam drugą szansę, drugą, trzecią...czwartą..padło
Nie warto. Mimo obietnic, łez, kwiatów, czekoladek i innych akcji typu uwierz mi - zmienię się, oni się nie zmieniali.
Właśnie co to za mąż o co chodzi ?! big_smile

7,135

To ja wam powiem, że warto, ale może po kilku latach,gdy obie strony przeanalizują swoje błędy. To jest też ważne, żeby były gotowe, aby wzajemnie się nie oskarżać, nie przerzucac na jedną stronę całej odpowiedzialności za związek. Świadomie zahaczam tu o dojrzałość emocjonalną. Jeśli jej nie ma w obu osobach, nie uda się. Z drugiej strony, rację mają też przeciwnicy wchodzenia do tej samej rzeki (która notabene taka sama nie jest). Po co dawać komuś więcej czasu, więcej uwagi, odgrzewać ten stary kotlet, skoro można dać szansę komuś, kto może okazać się 'miloscia zycia'? To wszystko zależy od tego, ile jesteśmy w stanie sobie dać nawzajem i razem wypracować. Jeśli partner jest egoistą, nie myśli o naszych potrzebach albo prowadzi rozmowy, z których wynikają tylko słowa a nie czyny, to raczej nie ma szans na zmianę. Na pewnych osobników może i działa terapia szokowa w postaci rozstania, ale na krótko,zanim nie uświadomi sobie, że już nikt mu nie gada nad uchem i jest wolny. A czy będzie wam się chciało czekać aż zrozumie i doceni, to możecie się nie doczekać. To już indywidualna sprawa i decyzja każdego co zrobi i czy da kolejną szansę.

7,136

myślęęę , ze moze faktycznie było jej zbyt dobrze z Tobą, nie doceniła tego, co posiada. Dłuższy czas i zaczęło ciągnąć do czegoś nowego, nieznanego, nieprzewidywalnego ? Może dziewczyna szuka nowych wrażeń.. ?
Ja to bym jej na Twoim miejscu teraz pokazała , że też potrafię olać sprawe, mieć chwile zawahania, czy to aby to. xD
jestem nieco zawziętą osobą, zagryzłabym wargi i nie dała pokazać po sobie. Myśle, że traktuje Cie , jak taką bezpieczną przystań. Ze jak bedzie coś nie tak, przybiegnie i schowa się w Twoich ramionach.
ZŁY - zle, DOBRY - jeszcze gorzej......

7,137

Na pytanie czy wrocilabym do ex odpowiadam : NIE
Dopuszczam możliwość powtórnego spróbowania jeśli para była ze sobą krótko, np. parę miesięcy.
Kiedy ludzie dopiero się poznają i coś nie zagra albo nie potrafią się dotrzeć i potrzeba czasu na dorosnięcie do bycia ze sobą.
Wtedy zejście się za jakiś czas może mieć sens.

Jeżeli to były lata razem i doszło do rozstania z wypalenia bądź zdrady nie wrocilabym absolutnie.
Nie na darmo buduję z kimś cierpliwie swój własny świat by ktoś mnie z niego po latach wyrzucał a potem próbował odzyskać stracone zaufanie.
Poczucie krzywdy spowodowane utratą zainwestowanych uczuć, czasu, zaufania i reszty jest zbyt duże bym chciała dawać komuś kolejną szansę.
Nigdy nie wracałam do ex w swoim życiu bo nigdy nie cofam się wstecz. Mogę co najwyżej iść powoli i pod górkę ale zawsze to do przodu :)

7,138

Theo, tak wyszukując dobre strony, przynajmniej wiesz, że kolejne powroty nic by nie dały. Dziwi mnie, że w ogóle się zeszliście, skoro półtora roku bez siebie byliście. To masa czasu na to, żeby o niej zapomnieć i ułożyć sobie w głowie na nowo. Czemu tego nie zrobiłeś? Co ona Ci dawała, czego nie możesz dać sobie sam albo poprzez innych ludzi czy przedmioty (żeby nie traktować nikogo instrumentalnie)? Pozwoliłeś jej wrócić, ale panna pomyślała, że skoro wracasz, to się dowartościuje, bo będziesz się o nią starał. A gdy się skończyła początkowa euforia związana z powrotem, przestało jej zależeć (o ile w ogóle kiedyś zależało jej bardziej na Tobie niż na sobie). To taki kopas w dupas od życia. Przeżyjesz, jak każdy tutaj wśród nas :-) Witaj w rodzinie i śmiało mów co Cię boli ;-)

7,139

Po akcji z kwiatami mam spokój od 3 dni smile
Chociaż gdzieś z tyłu głowy łapie się na tym że czekam na smsa od niego.
Ale zaraz sobie przypominam złe chwile i jakoś mija.
Wiem tylko, że czas bardzo mi pomaga.
Tak jak mówi Autre witamy w rodzinie big_smile

7,140

Witamy kolegę smile
Ahhh mowię Wam ten mój mąż to czysty przypadek albo wypadek Hahaha
Fajny koleś z "mojej bajki" zaczęło się dla jaj wiecie wygłupy ale on ciągnie temat i to coraz bardziej poważnie big_smile
U mnie prawie zero myśli o ex.
Aga super się trzymasz! A Takie myśli są jeszcze normalne.

7,141

Dziś 3 dzień z magią wink
Byłam na siłowni mega endorfiny smile
Jestem wdzięczna dzisiaj za:
- siłę Doris - Ty wiesz o co chodzi smile
- za to, że miałam miejsce parkingowe pod siłownią a jak wyjeżdżałam miły pan wysiadł z auta i mi pomógł wyjechać bo było bardzo ciemno i dużo aut pozastawiane smile
- za fajny dzień w pracy i miłą atmosferę
- za to że tu jestem i mam Was
Trochę mi go brakuje ale to chyba normalne bo łapię się na wspominaniu dobrych chwil, leci kolejny miesiąc od rozstania. Chcę być silniejsza i nie być podatna na pułapki swojej podświadomości smile
Jak u Was ?

7,142

Autre napisał/a:

Theo, tak wyszukując dobre strony, przynajmniej wiesz, że kolejne powroty nic by nie dały. Dziwi mnie, że w ogóle się zeszliście, skoro półtora roku bez siebie byliście. To masa czasu na to, żeby o niej zapomnieć i ułożyć sobie w głowie na nowo. Czemu tego nie zrobiłeś? Co ona Ci dawała, czego nie możesz dać sobie sam albo poprzez innych ludzi czy przedmioty (żeby nie traktować nikogo instrumentalnie)? Pozwoliłeś jej wrócić, ale panna pomyślała, że skoro wracasz, to się dowartościuje, bo będziesz się o nią starał. A gdy się skończyła początkowa euforia związana z powrotem, przestało jej zależeć (o ile w ogóle kiedyś zależało jej bardziej na Tobie niż na sobie). To taki kopas w dupas od życia. Przeżyjesz, jak każdy tutaj wśród nas :-) Witaj w rodzinie i śmiało mów co Cię boli ;-)

Już tłumaczę. Ona się przeprowadziła do innego miasta, a ja..poznałem naprawdę fajną dziewczynę (oczywiście przez sieć). Wyskoczyliśmy kilka razy na parę dni w różne ciekawe miejsca, spędziliśmy razem wakacje, ale niestety nie zaiskrzyło..jesteśmy przyjaciółmi, aktualnie ma chłopaka i jest szczęśliwa. A czemu pozwoliłem jej do siebie wrócić? Nie wiem. Nie jest moim typem kobiety (nadwaga i nic z tym nie robi), charakter kiedyś miała straszny, myślałem, że dorosła i się trochę zmieniła..a tak poza tym jestem ciamajdą i z nikim wcześniej nie byłem w związku..sam się nie raz sobie dziwie, dlaczego..przede wszystkim nigdy nie miałem towarzystwa do imprez, tylko wyjścia do baru,a tam ciężko kogoś poznać. No i jestem ciapa w kontaktach z dziewczynami, to trzeba przyznać smile. I tak się jej uczepiłem, choć wiem, że dużo, dużo wcześniej powinienem jej podziękować (choć próbowałem, ale strszyła samobójstwem, etc. stare czasy smile ). Aktualnie czuję się dobrze, bo przechodzę to po raz drugi, jestem doświadczony. Nie piszę do niej, ona ma uregulować długi, wtedy usunę ją ze znajomych na facebooku i spróbuję wymazać z pamięci. Niestety, w głębi duszy, chciałbym aby się do mnie odezwała i wytłumaczyła, czemu tak mnie traktowała w ostatnim czasie. Będę teraz w Polsce i ona o tym wie, może się odezwie, albo mnie odwiedzi...kto wie smile.

7,143

Aga
cieszę się że zaczęłaś ćwiczenia z książką smile
Teraz pójdzie jak z płatka, gwarantuję ci to.
Zaczniesz dostrzegać coraz więcej dobrych ludzi dookoła i pozytywnych zdarzeń a tym samym będziesz przyciągać ich jeszcze więcej.  Za chwilę będziesz tym tak zaaferowana że ex uleci ci z głowy bezpowrotnie.
Ja od dziś zaczynam drugą turę z Magią aczkolwiek będę upraszczać niektóre rozdziały bo chce się skupić głównie na prowadzeniu dziennika wdzięczności.
U mnie cały czas do przodu, wspomnień o ex pozostał niewielki procent w mojej głowie. Nie odzywamy się do siebie od tygodnia i niech tak pozostanie.
Magia owocuje nadal - poznaję mnóstwo nowych osób obojga płci,  planuję kolejny urlop za niedługo,  praca nigdy nie była przyjemniejsza niż teraz a jesienna aura wydaje sie byc na moją miarę szyta smile
Mam w sobie tyle radości życia jak nigdy wcześniej, czasem aż mi wstyd ze tak mi z tym dobrze wink

Little,
chyba coś wisi w powietrzu, tak czuję; )
Cieszę się bardzo że idziesz do przodu, jak widzisz przyroda nie lubi próżni i fajnie że twoje myśli wypełnia teraz inna osoba. Tak trzymac!

7,144

Aga,Mel super się Was czyta!
Co do mnie hmmm nie wiem,nie myślę o nim w charakterze faceta,fajnie nam się gada smile dużo nas łączy ale kurcze nie wiem big_smile

7,145

Little, jak sie dobrze gada, to juz baaaardzo duzo smile bardz dobrze big_smile
Ale najlepiej sie nie nakrecac, nie nastawiac smile

7,146

Little
o to właśnie w tym chodzi żeby nie było presji ani ciśnienia na związek. Ma być sympatycznie i na luzie a jak się przy okazji coś urodzi to tym lepiej.
Trzymam kciuki za twoje ozdrowienie wink

7,147

Dziewczyny nie mam ciśnienia,gada się super on mi też imponuje w"mojej bajce" tzn hobby wiec ma dużego plusa.
Jest sympatycznie ot tyle smile

7,148

Hej, u mnie dziś stabilnie w miarę smile
Jak u Was ?

7,149

Rano miałam lekki kryzys ale moja Doris była na posterunku :*
Teraz już bardzo dobrze,małżeństwo mi służy wink
Jak u reszty?
Mel dziś kupiłam Magię smile
Autre jak sie czujesz ???
Gdzie panowie ???

7,150

:* ja jak strażnik tongue

Posty [ 7,086 do 7,150 z 8,665 ]

Strony Poprzednia 1 108 109 110 111 112 134 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Chłodne rozstania-podejście drugie, jak obudzić w sobie siłę.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024