Chłodne rozstania-podejście drugie, jak obudzić w sobie siłę. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Chłodne rozstania-podejście drugie, jak obudzić w sobie siłę.

Strony Poprzednia 1 107 108 109 110 111 134 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7,021 do 7,085 z 8,665 ]

7,021 Ostatnio edytowany przez Melpomena (2016-10-04 10:00:18)

Odp: Chłodne rozstania-podejście drugie, jak obudzić w sobie siłę.

Zakochana
Kochana wiem jak się czujesz musząc widywać ex sad twoje rany nie mają szans się zagoić jak należy bo do tego potrzeba całkowitego cięcia a macie przecież dziecko....
Pomyśl jednak w ten sposób - jeżeli to przetrwasz a wiem że dasz radę, staniesz się tak silną ze nic cię już nie wzruszy, nie złamie. Będziesz wzorem i autorytetem dla córki i choć by dla tego warto przeć do przodu.
Kup prosze i przeczytaj książkę, z braku innych lepszych perspektyw na tą chwilę uważam że jest ci to potrzebne. Zmieni sie twoje myslenie, co wcale nie sprawi ze wroci ex ale przyciagniesz do swojego życia prawdziwie wartościowych ludzi i zdarzenia.

Moja nowa znajomość wcale nie rokuje poważnie, jest to rodzaj relaksu i wzajemnej potrzeby miłego spędzenia czasu ale jestem tym w pełni usatysfakcjonowana.
Wierzę że jest to dokładnie to czego mi w tym momencie potrzeba i wszechświat mi to właśnie  podarował.
Jakkolwiek się to dalej potoczy stworzyło już  grunt w mojej świadomości ze mogę być z kimś innym niż ex, że świat idzie naprzód a ja z nim.

Zobacz podobne tematy :

7,022

Witajcie!
Super Mel,że kogoś poznałaś,że jest po Twojej mysli to przecież najważniejsze! Pisz nam tu wszystko smile
Zakochana Tobie jest najciężej wiem to sad masz wasze dziecko przy sobie i musisz jego oglądać ale myślę sobie,że z dnia na dzień ze spotkania na spotkanie widząc jego postawę bedzie Ci przechodzić. Ty czujesz w głowie,że to nie jest facet dla Ciebie,serce jeszcze nie słucha ale z czasem przestanie. Skup się na sobie i malutkiej! Ściskam mocno. :*
Aga a jak u Ciebie? Odzywa się? Czy odpuścił ?
Gdzie się podziewa reszta?
U mnie dziś poranny smuteczek,zdarzały się dni bez niego ale dziś o sobie przypomniał sad trzeba walczyć dalej.
Miłego dnia Kochani!

7,023

Dziewczyny... W ogóle nie czuje nawet, że macie rację...serce chce, a rozum tak jakby wierzył. Ze mu się odmieni. W moich snach stoi pod drzwiami z kwiatami i przeprasza. Te zdarzenia generuje mózg... Zaczynam już głupiec powoli. Widzę jak się zachowuje, ale tak jakby... Mi to nie przeszkadza? Nie przeszkadza w dalszym wyobrazaniu sobie, że nagle on zaczyna żałować swojego zachowania... Kurcze już nie wiem co się ze mną dzieje... Codziennie płacze, jest mi tak potwornie ciężko.

Nie mam kiedy czytać tej książki, naprawdę. Jak mam czas to staram się do was pisać, albo chociaż czytać to co piszecie...

Mel, jak to mówią "nic nie dzieje się bez przyczyny". Widocznie to jest Twój kolejny krok, który jest Ci potrzebny. Zobaczymy co przyniesie ta znajomość smile

Little, najważniejsze, że jesteś zawzięta smile skuteczni są jak najbardziej normalne

7,024

Zakochana
kochanie weź też pod uwagę to że w tobie szaleją hormony sad 
to jak się teraz czujesz jest zintensyfikowane przez nagły spadek hormonów po porodzie więc wiem że będzie ci podwójnie ciężko przez jakiś czas.
Skup się jak tylko możesz na malutkiej, niech on będzie tylko echem w twojej głowie. Co będzie dalej to czas pokaże ale ty żyj tu i teraz.
Bierz wsparcie od rodziców ile tylko możesz bo będzie ci ono teraz bardzo potrzebne.  Rodzina to siła a jest ci ona teraz niezbędna.

7,025

Dzięki Mel... Czuję, że się staczam jeżeli chodzi o to. Mała mi daje dużo siły, ale nie na tym podłożu...  Niestety... No nic. Muszę tak jak mówisz skupić się na tym co jest tu i teraz

7,026

zakochana wiem jak ci ciezko i cokolwiek by sie nie napisalo to nie wiele ci pomoze wiele na tobie spoczywa bardzo duzo wazne ze nie jestes z tym sama , a wierze ze za pare miesiecy bedziesz jeszcze silniejsza i nie bedziesz na to patrzec , jak on nie wyrosl trudno on za to zaplaci ty niestety placisz teraz ale potem ty bedziesz na górze

Mel gratuluje i ciesze sie ze jestes tak do przodu trzymam dalej kciuki

Little wiesz ze ciagle serduszkiem z Toba nawet w tych porankach :*

7,027

Doris :* wiem Ty ciagle ze mna jestes smile
Autre gdzie sie podziewasz ? Camaro ? Kurcze wywołuje do tablicy wink

7,028

Nie wiem czy to sprawa wypiajana 3x dzienie melisy ale jakos taka spokojniejsza jestem. Nawet jego smsy już mnie nerwowo nie pobudzają.
Regularnie chodzę na siłownię a w pracy mam urwanie głowy więc jest dobrze smile
Zakochana musisz być silna dla córeczki. Twój ex nie dojrzał do bycia dorosłym i odpowiedzialnym mężczyzną. Karma wraca prędzej czy później. Bądź cierpliwa.
Dorota jak tam się trzymasz ?

7,029

Agula różnie wspomnienia wracają czasemżal czasem złość czasem smutek taka mieszanka a wiadomo jak sie miesza to i kac jest wiec mam nadzieje ze ten etap przejdzie. Ciesze sie ze Ty jestes spokojniejsza to duzy sukces , odzywasz sie?

7,030

Życzę wam dziewczyny żeby was spokój i rozsądek nie opuszczaly w trudnych chwilach. Myślcie o sobie przede wszystkim.
Nikt inny o was nie zadba jeśli wy tego nie zrobicie.

Ja uciekam na urlop, wrócę do was w niedzielę.
Jesteśmy silne i tak trzymać!

7,031

Mel dziękuje i baw się dobrze!!!
Cudownych wakacji !!

7,032 Ostatnio edytowany przez agnieszka855a (2016-10-04 22:16:27)

Przejdzie smile Tyle już przeszłaś nawet nie wiesz jak bardzo silna jesteś.
Ja też mam huśtawki nastrojów. Raz lepiej raz gorzej
Nie utrzymuję z nim kontaktu. On szuka kontaktu ale już mniej.
Mel udanego urlopu, odpoczywaj smile

7,033

Mel, odpoczywaj i zbieraj piękne wspomnienia. Korzystaj z chwili :-*

A u mnie sporo pracy ostatnio. Przepraszam was, że nie możecie na mnie liczyć tu za bardzo. Narzuciłam sobie sporo spraw do załatwienia, również tych zaległych, które czekały od ładnych kilkunastu tygodni, i jest właśnie tak, że nie mam czasu na nic. Psychicznie częściej górki niż dołki. Dołek ostatnio miałam w niedzielę. Jak zwykle ten sam schemat: jakiś bodziec wywołujący wspomnienia, oczywiście tylko te dobre, a za nim żal, smutek i poczucie bycia niechcianą i teraz na 100 lat do przodu :-) Najczęściej jest tak, że po prostu o tym nie myślę.

Cieszy mnie, że się trzymacie. Odwagi, dziewczyny, i dużo siły. Damy radę :-)

7,034

Witajcie !
U mnie dziś równo miesiąc od rozstania,dacie wiarę? Minął już miesiąc.
Podsumowanie miesiąca-nie było mega doliny(to mnie aż zaskakuje) smuteczki ranne,które mi towarzyszą to coś jak efekt odstawienny smile górki są i to przyjemne chwile ale najczęstszy stan jaki mi towarzyszy to nicość taka obojętność do wszystkiego. Tęsknie i brakuje mi go ale jest to uczucie,które nie przeszkadza mi normalnie funkcjonować,zwyczajnie żyć.
Jesień nie sprzyja samotnym.
Miłego dnia i zaglądajcie tu bo pusto tu jakoś sad

7,035

Oj, nie sprzyja :-) Ale pomyśl ile możesz zrobić i jak wiele masz. Możesz robić coś, na co zawsze miałaś ochotę, możesz nauczyć się czegoś nowego. Miesiąc to już trochę. Widzę, że pod względem czasu stoimy tak samo :-) Ja na ogół po prostu o niej nie myślę. Jakiś strzęp wspomnienia, przelotna myśl czy jej dobrze teraz, ale już bez żalu (poza dołkami). Po prostu nie mam czasu na rozczulanie się nad sobą. Zapal świeczkę, poszukaj jesiennych liści, Little.  Jesień też może być piękna. Dziś na insta widziałam taki tekst, że jesienią liście spadają po to, byśmy dostrzegli, że odpuszczanie też jest piękne :-)

7,036

Little u mnie jutro minie miesiac od rozstania, miesiąc jak mnie wyszarpal i upokorzyl, jak oklamal. Poczatki byly ciezkie teraz z dnia na dzien jest lepiej mam duzo pracy i remont pokoju dodatkowo silownia i czas sie zapelnia. Najgorsze weekendy. Ale spotykam sie z kolezankami. Duzym sukcesem jest to ze otwierajac rano oczy nie powtarzam motywu z filmu Dzień Świra tylko powtarzam sobie to to będzie piękny dzień dam radę i tak w kółko az wejdzie w nawyk smile
Little widzisz jak czas szybko leci niczym sie obejrzysz a bedziesz juz o wiele dalej i o wiele bardziej szczesliwa smile

7,037

Dziękuje dziewczyny!
Dziś wracam do porządków więc nie bede myślec. Siłownia od połowy miesiąca więc zrobie coś dla siebie zupełnie nowego.
Może za miesiąc czy dwa bedzie już naprawdę dobrze smile

7,038

Dzien dobry kochani smile
A u mnie w Anglii piekna jesien, chyba z Hiszpanii przywiozlam pogode big_smile
Wczoraj rozmawialam z Mel na temat "Magii" i doszlysmy do wniosku, ze wow, to naprawde dziala.
Tez czytam, robie notatki. Nie mam nic do stracenia, a moge tylko zyskac smile

7,039 Ostatnio edytowany przez camaro81 (2016-10-05 11:25:24)

little.owl napisał/a:

Witajcie !
U mnie dziś równo miesiąc od rozstania,dacie wiarę? Minął już miesiąc.
Podsumowanie miesiąca-nie było mega doliny(to mnie aż zaskakuje) smuteczki ranne,które mi towarzyszą to coś jak efekt odstawienny smile górki są i to przyjemne chwile ale najczęstszy stan jaki mi towarzyszy to nicość taka obojętność do wszystkiego. Tęsknie i brakuje mi go ale jest to uczucie,które nie przeszkadza mi normalnie funkcjonować,zwyczajnie żyć.
Jesień nie sprzyja samotnym.
Miłego dnia i zaglądajcie tu bo pusto tu jakoś sad

Little obecnie mam taki sam stan jak Ty. Z tym, ze u mnie juz 2 miesiace.

7,040

A tak z ciekawości, jakie macie myśli, które wam przeszkadzają? Może wspólnymi siłami sobie z nimi poradzimy? :-)

7,041

Hmm. Mysli o bylym mi troche przeszkadzaja ostatnio. Sama nie wiem. Czasem on mi staje przed oczami. Nie boli mnie to, nie tesknie, nie kocham, ale irytuje mnie to, ze tak naprawde nigdy o nim nie zapomne. Po prostu sam fakt, ze cos mi sie czasem przypomina. Wkurza mnie to.

7,042

Jakie myśli? Hmm widzę coś ładnego w sklepie i myślę "wiem,że to w Twoim stylu" sprzątam i mysle,że gdyby wpadł byłby zadowolony z takich porządków. Robie obiad i myśle,że to czy tamto lubi. Smakuje czegoś nowego i mysle " to Twoje smaki.
Najgorsze jest to,że od kilku dni "czekam na wiadomość" wcześniej tego nie było a teraz mam wrażenie,że ściągam go myślami. sad

7,043

Dokładnie też mam często takie myśli. Dzis wracając z pracy zobaczyłam auto podobne do niego odrazu mi ciśnienie skoczyło jednak tablica relejestracyjna inna całej nie pamiętam tylko pierwsze dwie cyfry. Kiedy to zapomne ? Eh..kiedy przestane go szukać wśród ludzi, szukać jego auta będąc na mieście. To denerwuje. Codziennie pisze do mnie smsy. Napisał, że nie chce mnie osaczać dlatego mniej pisze i bedzie czekał tyle ile trzeba. Tylko, że nie wiem po co on czeka przecież już nic nie bedzie. Czasami wydaje mi się, że jest mistrzem manipulacji. Ostatnio pytał czy kogoś mam bo jest zazdrosny. Szkoda słów...szkoda, że nie rozumie, że przez krzywdę jaką mi wyrządził już zawsze będe bała sie wejść w związek, zaufać że inny mnie nie będzie szarpał i oszukiwał...

7,044

Oj dziewczyny... szkoda zycia! Swiat jest pelen cudnych ludzi, ktorych mozna kochac. Tak sadze...
Aga, manipulanci sa najgorsi. Od takich to na kilometr. Wiem co mowie, moj ex tez taki byl.

Autre? Powiesz co madrego, wiem to. Czekam smile

7,045

Grill ale to nie jest tak,że ciagle myśle tylko sa takie momenty.
U Ciebie minęło dużo wiecej czasu inaczej do tego podchodzisz,czerpiesz radość z zycia a ja poki co odczuwam "nijakość",staram sie i nie jest źle a tu moge powiedzieć swobodnie o tym co czuję.

7,046

Wiem, ze to sa momenty. Bo ja wciaz te momenty miewam rowniez, choc inaczej to juz odczuwam. Czas... tylko czas tutaj pomaga i tez nasze nastawienie oczywiscie.

7,047

elo elo

ja dzis nijak i w pracy kiepsko jak nigdy kuwaaa i jakas bojowa jestem bóle kregosłupa dokuczają , ja mam jak camaro dwa miesiace zaczyna sie trzeci yhhh, mysli mam ah moze on tez teskni moze nie , a on by wiedzial to czy tamto nie moge sie spytac , to najgorsze , potem to poczucie pustki yhhhhhhhhhhhhhhhhhhh ale co zrobic coco jambo i do przodu

7,048

A ja wam powiem, że się zgadzam z Girl. Nastawienie to już bardzo dużo. Wiecie co mi pomaga ostatnio? Mam takie wrażenie marazmu jak Ty, Little. Niby jest dobrze, mam swoje chwile absolutnego szczęścia (najczęściej w weekendy;)), ale są tez i takie, gdy mi źle. Wówczas pomaga mi, gdy sobie siebie wyobrażę jako wojowniczkę. Dobra, możecie się śmiać, ale gdy sobie siebie wyobrazicie w ten sposób, od razu problem obecności czy nieobecności eks nabiera innego znaczenia smile Wyobraźcie sobie go jako kogos, kto chce zniszczyć waszą wolność, wasze opanowanie. Przeciez tak cudownie radzicie sobie bez niego. Nie jesteście uzależnione. Macie swoje marzenia, pasje, plany. Wiem, że czasem trudno jest zrobic cos samej, gdy się robiło we dwoje. Albo zaplanować. Ale zawsze można wziąć koleżankę, kolegę, grupę znajomych. Rzucić hasło czy tos wybiera się do kina np. smile Wyobraźcie sobie, że te chwile, małe dołki są po to, byscie mogły sprawdzić swoją siłę. Pokazać i umocnić charakter. jesteście wszystkie piekne, madre i wartościowe (i nie mówię tego dlatego, że rozmawiałam na fb czy widziałam na insta wink). Uwierzcie w to. uwierzcie w siebie, kochane. I uwierzcie w to, że gdzieś tam jest ktoś, kto chce was odkryc, poznać od czubka głowy aż po czubki palców u stóp. Nie namawiam, żebyście poukładały się dla niego. Zróbcie to dla siebie, żeby czuć się ze sobą dobrze i ocenic co jest dla was niedobre a czego pragniecie w kolejnym związku. I gdy nadejdzie taka gorsza chwila, to wojowniczka nie spierdziela pod kołdrę płakać czy sie załamywać, tylko dzielnie stawia czoła problemom. Wy tez tak potraficie. Cieszę się, że was poznałam, bo wszystkie bez wyjątku jestescie po prostu cudowne smile I nie poddawajcie się. Z tego naprawdę sie wychodzi. To nie jest wasz pierwszy związek, jakos dawałyście sobie radę wcześniej. teraz też potraficie.

7,049

Kochane, jeszcze jeden szczegół, troche w nawiązaniu do tego, co napisała Doris. Nie ma znaczenia czy to będzie miesiac, dwa czy trzy od rozstania. Środkiem, centrum waszego świata macie być w tej chwili wy same lub inni ludzie. W żadnym razie nie eks. I jeśli łapiecie się na tym, że myslicie co o robi, z kim albo czego nie możecie robić z nim i czy żałuje, czy też się świetnie bawi, to prędko zmienić punkt widzenia na siebie. Bo w ten sposób władza i moc jest po jego stronie smile Wy to nadal przeżywacie a jego to nie obchodzi. Zrozumcie to, proszę. Jeśli ciągle jest "on, on, on", to nie dziwcie się, że się cofacie :* Bo same sobie źle robicie w tym momencie.

7,050

Pewnie, ze nie pierwszy zwiazek, ale nikt tak jak on nie trafil do mojego serca. Naprawde nikt. To taki paradoks tej calej sytuacji. Takie bagno, iluzja i falsz, a jednak to wlasnie jemu otworzylam drzwi do serca i duszy. Dlatego tak dlugo mi zeszlo, zeby sie pozbierac. Ale wywalczylam to. Choc mysli o nim czasem mnie jeszcze nachodza.
Oczywiscie, ze jestesmy waleczne smile i jestesmy fajne, cieple kobiety, o ktore warto zabiegac, ja w to wierze, ja to wiem! smile
Plus nasi panowie tu obecni rowniez sa fajnymi mezczyznami, jakies szczesciary juz tam gdzies czekaja na nich smile

7,051

Autre moze i nei jest pierwszy i ostatni związek ,  ale wiesz nie zawsze jest sila by robic cos dla siebie, kiedy czuje sie brak, czasami juz mam dosc  o zadbanie  siebie samej bo kino bo nie wiem inne pasje i co z tego? ok dasz to sobie do konca zycia ale nic nei zastapi uczucia drugiej osoby i mozna jasne robic dla siebie milion rzeczy i  mimo to brak kogos bedzie zawsze odczuwalny,  bo zawsze chcemy isc z kims przez zycie to jest  ból i choc mozna isc sobie samemu ze soba i odkrywac pasje nie zastapi tego druga połówka

7,052 Ostatnio edytowany przez Autre (2016-10-05 23:04:04)

Girl, rozumiem Cię, bo mój ostatni zwiazek był taki. Mogłam mówić o wszystkim i nie czułam w sobie blokady, że nie powinnam czy nie chcę. I widzisz, rozstaliscie się czyli on wcale tak cudowny nie był. Zasługujesz na lepszego i lepszego przyciągniesz smile :* Myśli będą Cię nachodziły raz na ruski rok, tak z sentymentu. W końcu czującą istotą jesteś, z ogromnym sercem smile

Grono nam się babskie zrobiło, bo panowie zamilkli big_smile

Doris, jesteś uzależniona od miłości? Od bycia w związku? Kochania kogoś?
Moze źle wyczytałam, ale dlaczego nie chce Ci sie dbac o siebie? Nie masz takich rzeczy, na które brakowało Ci czasu, bo musiałas spotkac się ze swoim mężczyzną? Poza tym, nawet jeśli nie masz, zastanów się prosze ile jeszcze rzeczy w życiu nie robiłaś. Mi np. dziś przeszło przez myśl, że nigdy nie widziałam filmu z tego miejsca, pokoiku (wybaczcie, nie wiem jak to się profesjonalnie nazywa), w którym go wyświetlają. I pójdę przy najbliższej okazji do kina i spytam czy jest taka możliwość. Albo jeszcze nie skakałam na bungee. Zobacz jak wiele jest rzeczy, które mozesz zrobić po raz pierwszy smile Tylko trzeba ruszyć dupkę i chcieć :*

7,053

Nie napisałam ze nie chce a tylko , że nie zawsze mam siły na to bo chciałabym czuc kogos kolo siebie po prostu , zaznaczyłam ze  mozna dawac sobie wszystko , ale czlowiek zostal stworzony do zycia w stadzie a nie samotnosci i cokolwiek bedzie robci spelniac sie przyjdzie wczesniej czy pozniej moment ze bedzie brakowalo kogos obk

7,054

Tu się z Tobą zgadzam, że będzie brakowało. No ale jeśli tej osoby nie ma, to przecież jej nie wyczarujesz ani nie wejdziesz z kimś w związek, bo już tak bardzo chcesz z kimś być, prawda?

7,055

no jasne ze tak , ale etap rezygnacji w srodku niestety jest i chyba poddania ? nie wiem

7,056

Dorota w pewnym sensie ma racje... ale uwazam wlasnie, ze jesli sie bedzie spelniac te pasje i kochac siebie, rozwijac sie, to nawet nie przyjdzie taki moment, ze sie czlowiek poczuje samotnym, bo ktos bedzie juz w tym zyciu. Rozumiesz? Bo o to wlasnie w tym wszystkim chodzi. Kochac w pelni swiadomie siebie, zeby ktos mogl nas pokochac.

Autre :* chyba sie do Ciebie odezwe na fejsie na dniach, bo tak madrze mowisz, ze zaszczytem bedzie porozmawiac z Toba 'live' big_smile
Ja przyciagne kogos extra? Hm, ostatnio mam przeczucie mocne, ze cos sie kroi wink

7,057

rozumiem Girl jak widac nastapil etapp zobojetnienia lub poddania, dobrej nocy dla was kochane , niech  moc bedzie z wami wink

7,058

Doris, jakie poddanie? Jaka rezygnacja? Kiedy? W jakiej sytuacji?  :-)

Girl, o, o, właśnie. Jak Ty ładnie ubierasz w słowa to, co chcę powiedzieć :-) Możesz mi o tym mężczyznie opowiedzieć live :-P

7,059

Autre jakos tak ogolnie moze wewnetrzna bezzsilnosc na bycie silną juz we wszystkim , ze swiadomoscia ze na glupie uczucie sie nie zaslugiwalo lub dobryc i najgorzej jak wpadaja mysli no przeciez moglas z nim isc mieszkac rzucic wszystko a teraz masz co masz

7,060

Dorota! Jakie "nie zaslugiwalo" o czym Ty do jasnej ciasnej tutaj? No ej!
Autre, to nie jest mezczyzna, moj ex. Mezczyzna sie tak nie zachowuje. Zreszta opowiem Ci, to sama sie przekonasz wink

7,061

Doris, jesteś sama swoim najsurowszym krytykiem. Miałaś prawo pójść za głosem serca, miałaś prawo zaufać, miałaś prawo się zakochać i miałaś prawo dostać po dupie. Do wszystkiego miałaś prawo. Zrozum, kochana. Kiedy zaczniesz tak siebie obwiniać, spróbuj dla równowagi znaleźć coś dobrego. Np. gdy myślisz: mogłam z nim zamieszkać, wtedy wszystko byłoby dobrze. Zamiast tego dopowiedz sobie resztę historii uwzględniając to, czy mogłabyś tam mieszkać, jak byś sobie poradziła, czy miałabyś jego wsparcie. Zauważ dobre rzeczy w sobie :-) Popatrzyłam na to Twoje jesienne zdjęcie i pomyślałam: Boże, czego tej kobiecie brakuje? Jesteś piękna :-) Tylko uwierz w to wewnątrz i na zewnątrz. Uwierz w swoje dobre serce, umiejętności, pasje.  I wyjdź z tym do ludzi, daj się znaleźć :-)

Girl, chodziło mi o tego, z którym coś się kroi ;-)

Kobiety, ja już śpię :-) Do jutra, czyli za jakieś pół godziny i parę godzin ;-)

7,062

Autre no patrz, a ja pomyslalam z marszu o ex... koniec z tym smile
Dorotka, sluchaj Autre! Dobrze to ujela smile wiesz, tez mialam taki etap, ze myslalam sobie, ze inna ze mna wygrala i ze to ona go ma, ma wszystko, a ja zostalam z niczym i jestem widocznie taka beznadziejna, paskudna, niewystarczajaca, bo przeciez on jest naaaaaj i wgl ideal chodzacy. Guzik prawda. I uwierz mi, nie warto tak zle myslec o sobie! Nie warto sie obwiniac. Zrobilas wszystko, co moglas. Jak nie wyszlo, to znaczy, ze czeka na Ciebie cos spektakularnego smile
Buziaki smile

7,063

Hej kochanii

Aga ,Autre dziekuje bardzo ze bylyyscie na.posterunku, ja nie mysle o sobie zle , bierze mnie żal na to wszystko, jakies umeczenie nawet praca ,wszystko mnie meczy. Brakuje mi go choc nie byl zbyt dobry dla mnie samej , oczywiście dopowiadam historie wtedy sobie jak to wygladalo. Jesienne zdjecie ,jesienny nastroj tak jakos smile dziekuje za slowwa otuchy i wsparcia babeczki. Dla was sily  i spokoju , chcialabym sobie juz tak radzic jak wy. Milego dzionka.

7,064

Kochana, jesień idzie. Każdy najchętniej by się do kogoś przytulił. Pogoda nie sprzyja też i wszystko razem prowadzi do koca i łez. Taka prawda. Raz są lepsze,raz gorsze dni. Mnie np. podświadomość atakuje w snach ostatnio. To dlatego, że myślę: napisz do niej, zakoncz to, postaw tą cholerną kropkę nad i. Ale wiem,że to tylko głosy w mojej głowie,które próbują wymusić nawiązanie kontaktu, co nie byłoby dla mnie dobre, więc wtedy odkładam telefon i milczę. Doris, nie będzie łatwo,ale będzie warto, zobaczysz :-)

7,065

Hej smile
Dorotka, chcialas napisac moze Girl zamiast Aga? big_smile
Polecam sie wink

Od paru dni powtarzam jak mantre i wizualizuje jedno zdanie. Ze podrozuje i robie zdjecia. Przyciagne to, myslicie? big_smile

7,066

Doris, mysle podobnie do Ciebie. Jednak uwazam, ze pasje (mozemy to tez nazwac hobby lub poprostu zainteresowaniami) pomagaja nam w:
* Rozwijaniu siebie
* Zajmowaniu mysli czyms niezwiazanym z ex
* Podnoszeniu swojej samooceny
* Poznawaniu nowych, interesujacych osob
* zwyklym poprawianiu sobie samopoczucia
* Przyciaganiu do siebie innych a docelowo poznaniu tej odpowiedniej polowki.

Nie chodzi o szukanie/robienie czegos na sile, wbrew swojej woli. Zeby tylko udowodnic sobie, ze szczescie to my i nasze pasje, tymbardziej jesli tak nie czujemy. Moim zdaniem jest nam to potrzebne aby odciac sie od przeszlosci i zaczac zyc na nowo, w pojedynke. Gdy juz sie tego nauczymy pojawi sie i milosc. Siedzenie i uzalanie sie nad soba jest wygodne i uzalezniajace (tez mi sie to zdarza) ale na dluzsza mete destrukcyjne. Dlatego ja powtarzam sobie za kazdym razem ze BEDZIE DOBRZE, PORADZE SOBIE Z TYM, BEDE SZCZESLIWY...Mimo ze czasem w to sam nie wierze. Ale sama chec walki moim zdaniem juz stawia nas na lepszej pozycji. Poza tym inni to przeszli, to przejdziesz i Ty, i ja i inni. Milego dnia dla wszystkich. Chyba sie rozpisalem

7,067

Witajcie!
Camaro napisał dokładnie to co myślę i czuję smile
Nie potrafie udawać,że wyjście do kina sprawia mi radość kiedy nie sprawia. Jestem już nauczona żeby nie robić nic wbrew sobie bo to nie działa.
Teraz chce spróbować nowych ćwiczyć i zajęć na fitnessie i zrobie to ale naprawdę tego chce. Jeżeli chodzi o użalanie się nad sobą to tego nie robie,jestem jaka jestem pracuje nad soba i nie chce powielić starych schematów. Codziennie powtarzam,że odchodząc podjęłam dobra decyzje bo to nie był facet dla mnie. Nie twierdzę,że nie było w tym wszystkim mojej winy bo była ale nie czułam się w tym wszystkim szczęśliwa. Teraz może nie tryskam szczęściem ale nie mam tego wewnętrznego niepokoju,który mnie wykańczał.
Pisaliście,że to byli wyjątkowi partnerzy u mnie było tak samo po wielu latach wpuściłam kogoś do środka niestety ale się pomyliłam...
To nie pierwszy zawód i wiadomo,że czas leczy rany i za jakiś czas bedzie dobrze,tylko ja teraz staram sie przepracować wszystko dokładnie,żeby nie popełnić tych samych błędów smile
Miłego dnia kochani !

7,068

Girl tak pisałam rano z telefonu i z rozmachu wybacz :*

Ja nie.mowie o uzalazniu sie nad soba co to to nie , ja tylko jakos zawsze moalam wizje jego i jego to jest najgorsze oczywiście wizja jaka chcialam w nim widziiec nie zwiazana z prawda. Watpie czy dam rade sie kiedys zwiazac

7,069

U mnie dzisiaj wiekszy spadek formy. Cholerne idealizowamie. Mozecie mi to wybic z glowy? Moze byc ostro smile

7,070

Camaro kogo Ty idealizujesz??? Kogoś kto Cię zostawił ??? Co miała takiego czego nie maja inne? Moze daj szanse jakies fajnej wartościowej dziewczynie,która gdzieś tam czeka na Twój sygnał smile
Śpimy pod jedna kołdra a na kawie nie byliśmy wink Hahaha ile mamy z Doris czekać wink
Jestes fajnym poukładanym facetem,który jak im zasługuje na kogoś równego Tobie a nie kogoś kto nie docenia,że ma obok skarb.
Nie jesteśmy pozbawieni kręgosłupa moralnego,mamy swoje wartości,staramy się żyć w zgodzie z sobą wiec chyba na kogoś podobnego zasługujemy prawda? Nasi exowie nie byli zwyczajnie nas godni wink

7,071

Idealizowanie to częsty schemat po rozstaniu bo wspominamy te dobre chwile jednak warto skupić się też na tych złych momentach. Nikt nie jest idealny.
Ja dziś zdałam sobie sprawę z tego, że po rozstaniu mniej płakałam niż będąc w związku z nim. Do tej pory jestem w szoku. Niezły cyrk smile

7,072

a ja Ci napisze camaro ze ostatnie dni sa straszne rowniez u mnie. Najlepiej jest spac zeby nie plakac. Ale wiem tez dlaczego. To nadzieja umiera i to tak boli.

7,073

Camaro mam to samo idealizowanie wspominki najgorzej czasem odruchowo nawetpatrze w telefon masakra ;/ jakbym chciala mialabym pretekst by sie odezwac ale w zyciu tego nie zrobie , dzis wpadla mi mysl czy mozna kgos kochac i z kims byc mimo to ze on nie ma szacunku? czy czlowiek jest wstanie stanac sam za soba  czy moze dalej wybrac ta miłość??? moze taki czas ostatnio...

7,074

Doris Miłość = Szacunek u obojga partnerow, takze masz odpowiedz. Little wiem, ze nie ma kogo idealizowac, chociaz mowie z reka na sercu, ze w rozpadzie mojego zwiazku ja tez mialem swoj udzial. Nie obwiniam sie, ale wiem ze obydwoje popelnilismy mase bledow. Musze z tego wszystkiego wyciagnac wnioski na przyszlosc i kolejny zwiazek budowac na solidnym fundamencie. Mimo wszystko mysli wracaja jak bumerang. Wiem ze tylko czas je pokona. Chicago mi spanie nie pomaga, za to poszedlem dzisiaj na godzinny spacer z muzyka na uszach - pomoglo uspokoic emocje. Polecam. Ps. Little kawe zawsze mozemy wypic smile mysle ze byloby nas troche...

7,075

Napisałam wiadomość ale się nie dodała oj smile
Doris miłość jednostronna jest...ale wiesz jak to się nazywa masochizm. Toksyczna miłość.
Camaro ma racje. Miłość to wzajemny szacunek. Tego u Ciebie i u mnie zabrakło. Musisz być silna zobaczysz, że z czasem mniej będziesz sięgała po telefon i mniej będzie tych natrętnych myśli. Czas bardzo pomaga..musimy uzbroić się w cierpliwość. Wszyscy smile

7,076

U mnie powtarza sie schemat taki, ze jestem zabawka poki co. Ale nigdy wiecej. O nie smile

7,077

A czasami jest szacunek bez miłości wink
Ja właśnie skończyłam ćwiczyć do skocznej muzyki. Czuje sie znacznie lepiej smile
Kochani pogoda za oknem nam nie pomaga ale z drugiej strony jak sobie przypomnę to wszystkie moje rozstania były na jesień wiec myślicie,że mam skłonności masochistyczne wybierając taki czas wink
Camaro każdy z nas popełnił bledy i zawsze obie strony ponoszą winę za rozpad związku tylko czasem nie widzimy tego od razu. Czasem też nie chcemy widzieć swojej winy bo tak jest łatwiej ?
Ja wiem gdzie popełniłam błedy i zrobie wszystko żeby ich nie powielić.
Aga poruszyła fajna kwestie,że w związku było wiecej łez niż po,dokładnie tak jest.
Będąc razem my kłóciliśmy się,wkurzalismy na siebie,ja płakałam,on nie wiedział co sie dzieje i ciagle było coś. Teraz nie mam tych nerwów w sobie i łezki kilka sztuk smile poleciały mi raz jeden jedyny raz przez miesiac czasu. Czy to nie świadczy o tym,że we wnętrz mamy teraz święty spokój?
Dzis spotkałam sie z moimi dziewczynami i jakos trochę pogadałyśmy też o moim ex,pierwszy raz od rozstania poczułam w środku,że on sie jeszcze odezwie to tylko kwestia czasu..babskie przeczucie.. wrrrr

7,078

miłośc jednostronna jest najgorsza tylko niektórym sie wydaje ze mimo ze nie maja szacunku to maja ta milosc bo przeicez tak łatwo tym zmanipulować? Ja wiem zeczy ja czy ex nie bylismy swiadomi pewnych rzeczy w samych nas  boli to jesli to jedna strona chce walczyc druga nawet nie zada sobie ani grama wysiłku to miłość jest owszem ale on ma ja sam do siebie tylko i wylacznie

7,079

Doriss,kochani - DO TANGA TRZEBA DWOJGA!
Miłość jednostronna to masochizm i należy ją przerwać dla dobra nas samych.
Jeżeli strona która nie kocha nie pozwala nam odejść to jest to z jej strony czysty egoizm,własne wygodnictwo i najgorsze Skurwysyństwo!
Tak robia ludzie po rozstaniach,którzy nic nie czują do nas i chcą się z nami przyjaźnić,najgorsi egoiści na świecie bo póki my ich kochamy to cały czas cierpimy.

7,080

Little ma duzo racji.
Analizujac swoj zwiazek to było pasmo lez, strachu i nerwow żeby przypadkiem go nie zdenerwowac..mimo ze ciagle pisze do mnie smsy ze kocha, ze zaluje... nie wierze w to. Juz nie. Bo ilez mozna dawac szans...trzeba walczyć o siebie i to jest priorytet mimo ze wspomnienia i myśli wracaja do niego

7,081

tak Aga najwieksza presja by on byl zadowolony a noz widelec nie bede musiala zjeby dostac a w cholere , najwyzej bede sama forever ever yhhhhh
little wiem wiem co pisane to pisane i koniec kropka

7,082

Dlatego ja zerwalam kontakt z ex bo on chcial tego, a ja nie potrafilam. Powiedzial mi wtedy, ze on sobie przelacznik wylaczyl pt "chce ciebie" ot tak po prostu, bo on potrafi. No to tylko pogratulowac wink

7,083

Little, nie mam nic do dodania, cudownie to ujęłaś :-)

Hej, mamy te nasze górki i dołki, ale jakoś idzie do przodu,prawda? Mówicie, że mniej placzecie, mniej tego zawieszenia myśli przy eks, tylko okazjonalnie. I dobrze. Nawet na waszym przykładzie,na tym, że jesteście, widzę, że brak jednej osoby zastępowany jest grupą wspaniałych ludzi i to jest piękne,że gdybyśmy tak zaczęli się poznawać nawzajem, mieć ze sobą kontakt, nie odczujecie tego braku eks,zapewniam was :-) Niektórzy z nas już kogoś poznają,  inni dają sobie czas. I jedno i drugie jest dobre. Radzimy sobie,wspieramy się,wychodzimy z tego. Po prostu: wow :-) To lepsze niż niejedna terapia grupowa :-) Mel pewnie powiedziałaby, że siebie przyciagnelismy nawzajem i może tak jest. Ale popatrzcie, że z każdym dniem każdy z nas idzie do przodu. Pamiętacie ten etap tuż po rozstaniu? Żale, wyrzuty sumienia? Jeśli jeszcze macie wątpliwości, to wam mówię. Tak, ten związek musiał się skończyć. Tak,poznasz kogoś, przy kim będziesz absolutnie szczęśliwa/y. Tak, to nie była tylko Twoja wina, że się rozpadliscie. Tak,naprawdę zrobiłaś/es co w Twojej mocy. I wreszcie: tak,wspaniale sobie radzisz :-)

Chronicznie mi brakuje czasu ostatnio, więc wchodzę tu praktycznie rano i wieczorem, ale nieodmiennie zastaję  tu prawdziwych wojowników, którzy są silni, wytrwali i niezłomni.  Jeśli nikt wam tego dziś nie powiedział, to ja dziękuję za to, że jesteście. Za wiadomości, zdjęcia na fb, insta, za to, że gdyby było źle,mogę napisać albo prywatnie, albo tu na forum. Dziś jestem naprawdę wdzięczna za was wszystkich :-)
A w jutro wchodzimy z uśmiechem :-) Będzie dobrze, w końcu zaczyna się weekend :-)

7,084

Dzień dobry smile
Ja dziś obudziłam się przed 6 rano z myślą,że podjęłam właściwa decyzje. Wiele fragmentów ułożyło mi się w cała układankę pokazując prawdziwy obraz. Nie potrafie Wam tego wytłumaczyć ale czuje się zupełnie inaczej. Mam nadzieje,że to już się utrzyma i bede "wolna" od przeszłości.
Miłego kochani!

7,085

Super kochana! O to chodzilo smile dzielna jestes, brawo!

A ja mam inne rozkminy, to nie temat milosci jednak, a pracy. Wiec nie tu. Jednym slowem nie jest za dobrze hmm

Posty [ 7,021 do 7,085 z 8,665 ]

Strony Poprzednia 1 107 108 109 110 111 134 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Chłodne rozstania-podejście drugie, jak obudzić w sobie siłę.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024