Kafejka "Nowa" - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Kafejka "Nowa"

Strony Poprzednia 1 20 21 22

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 1,366 do 1,388 z 1,388 ]

1,366 Ostatnio edytowany przez Summerka (2015-07-02 22:22:59)

Odp: Kafejka "Nowa"

Witaj Marial! Nareszcie pełnia lata.Jak dla mnie mogłaby trwać wiecznie:) Sezon na truskawki też w pełni. I czereśnie. Te ostatnie ostatnio przypadły mi  do gustu. Nie  o to chodzi, żebym się spierała, które owoce są smaczniejsze,tylko zawsze nam lepiej smakuje to, czego jest mniej. Truskawki królują teraz wszędzie. Dosłownie, nie  da się wyjść  z domu, żeby gdzieś  nie natknąć się  na sprzedających. I są wreszcie tanie. Z czereśniami jest trochę inaczej. Niby sezon jest, a jest ich mniej i bywają  droższe. Ogólnie rzecz biorąc  owoc mniej dostępny albo zakazany lepiej smakuje.
Często zastanawiałam się nad etymologią  nazwy tych owoców. Jeśli ktoś, coś wie, prosiłabym o wypowiedź.
Życzę wszystkim pięknego dnia!

Zobacz podobne tematy :

1,367

Nieaktywny
Lubię Was tu słuchać. Chowam się czasem w kąciku Kafejki Marial, i mam nadzieję, że nikt nie zauważa, że się rozsiadam . Lubie tu być. Lubię czuć, jak Summerka się zastanawia, czy warto tu jeszcze napisać słowo zez.
Pozwólcie mi być! Najwyżej wywalicie mnie znowu. Ale czy na pewno tak bardzo nagrzeszyłem?

1,368

Witam w niedzielne popołudnie. Takiej kawy jeszcze nie piłam, Summerko..  Dziękuję..  I jak zawsze...
DobraBabo, żyrafy rzeczywiście wyglądają niezwykle dostojnie. Aż zazdroszczę takich widoków.
Wielbicielu Lidiji Bacic, nie znamy się jeszcze, ale zajrzałam ukradkiem do Twojej kafejki. Jest bardzo przyjemnie. Pozwolę sobie wpaść na chwile nastrojowej muzyki i wspomnienia o Chorwacji. Byłam tam niestety tylko raz, ale zrobiła na mnie duże wrażenie.
Zawsze tylko wpadam na kawę/herbatkę i znikam. Pozwoliłam sobie na zbyt duże nadużycie gościnności.
Mam nadzieję, że nasze relacje pozostaną bez zmian.. W zamian upiekłam ciasto. 
Zez, mam nadzieję, że też się poczęstujesz. Proszę...
Częstuję ....

1,369

Wigilia ... trzeba wybaczać ....

1,370

Wigilia ... trzeba wybaczać ....

1,371 Ostatnio edytowany przez Summerka (2017-12-25 05:50:13)

No, nie, wszelki duch... Kafejka umarła i wskrzeszona. Cud prawdziwy. Witaj ponownie na pokładzie.  Co u ciebie? To znaczy u Was?

1,372

miło jest jak sie wraca , bo milo jest spedzac ze znajomymi czas
http://scouteu.s3.amazonaws.com/cards/images_vt/merged/swiateczna_kawa_0.jpg

1,373

Witaj Elżbieto, dzięki za kawę świąteczną, można się nią dziś spokojnie delektować, tylko jakoś naszej gospodyni kafejki, Marial,  brakuje. Jak mija świąteczny poranek?  Prawda, że trochę inny i wcale nieśnieżny. Ludzie żartują, że Boże Narodzenie i Wielkanoc zamieniły się miejscami I na  Wielkanoc śnieg będzie na bank.:|

1,374

Tak Summerko pogoda sie zmieia . U nas po lekkich przymrozkach juz od kilku dni deszczyk pada bezustannie .
A coz poranek mija przy porannej kawie .
I zapowiada sie przy iej cały dzien ,

1,375

Mnie też poranek leniwie upływa i  jakoś sennie. U mnie pogoda była podobna. Właściwie to się cieszę, że ciepło.  Kolejne święta mijają. Już niedługo do 2018 roku. Aż nie wierzę jak czas szybko leci, nie wiadomo o czym.

1,376

Tak te lata tak szybko umykaja .
Czas tak szybko biegnie , iebawem konczy sie rok2017 a nie tak dawno jakby sie zaczol .
Znowu o rok starsi

1,377

O rok starsi i o rok bardziej doświadczeni i mądrzejsi:)  Dzisiejsze święta mają bardziej materialny wymiar. Kiedyś mało liczyły się prezenty, prawie nikt nie słyszał, zresztą wystarczyły słodycze, a choinkę ubierało się dopiero w Wigilię.

1,378

Tak choinke ubierało sie w dzien wigilii .
A dzis juz swieta zaczyaja sie w listopadzie bo wszystko markietingowo pojawia sie w sklepach .
Dzis prezenty nie ciesza tak jak kiedys .
A idzis rodzinnych swiat praktycznie nie ma bo kazdy w swym domu .
Sporadycznie sa rodziny gdzie swieta sa pokoleiowe

1,379

Mam nadzieję, że kiedyś ten duchowy wymiar świąt będzie ważniejszy.  Prezenty są dobre kiedy są trafione. A zresztą modę na prezenty chyba też wykreowano.
Od listopada  ludzie kupują jedzenie, żeby potem je przechować w zamrażarce. Rozumiem praca i chęć uniknięcia kolejek  w sklepach, jednak chyba lekka przesada. Z drugiej strony powinniśmy się cieszyć, że nie ma niedostatku.
Każdy przeżywa święta jak uważa.

1,380

tak kazdy ma prawo i wybor
i wie co jest najlepsze dla siebie .

1,381

Dokładnie, mamy dobrze pod tym względem.Nie uważasz, ze coś  nam zostało w spadku z tych "polowań" po sklepach?

1,382

wiesz ja przedswiateczne zakupy robie przed swietami
prezenty tez bo zawsze na ostatni czas wszystko zostawiam .
w tym roku nawet jeszcze nie wiedzialam do konca co upitrasze

1,383

Ja się nie zastanawiam, bo tradycja nakazuje  te same potrawy co roku. Produkty nabyłam w tym roku  wcześniej jak nigdy, i prezenty też, właściwie drobiazgi, bo nie mamy zwyczaju kupowania droższych.

1,384

potrawy tak ale ciasta tradycyjnie sernik
a reszte to zazwyczas co lubia domownicy . w tym roku robiłam owe ciasto makowa panienke i super ciacho .
wiesz ryby jem tylko ja
bo reszta nie jada ryb
wiec dla samej kupuje gotowce tylko tyle dla mnie

1,385

Ja z ciastami tez jestem do tyłu, bo ich ogólnie nie jadam, tylko goście. Podstawowe te, co zwykle. A makowa panienka to jakie to ciasto?

1,386

z makiem i kokosem przełozony smietana i maskarpone

1,387 Ostatnio edytowany przez Summerka (2017-12-26 11:18:12)

Smacznie brzmi. Czy to ciasto biszkoptowe?:) Masa z mascarpone i śmietaną jest pyszna. Przygotowywałam kiedyś ciasto z tymi składnikami,dodawałam jeszcze cząsteczki pomarańczy. Poszło jak woda.
Dziś też zaczynam kawą.
PunBB bbcode test

1,388

Znów miesiąc minął ... był smutny Summerko ... zaglądałem tu ... i przez ten miesiąc i dawniej też ... dziwnie człowiek się czuje odwiedzając w mojej roli ... To ciasto od Elżbiety tak jakby dla mnie troszkę było ... dziękuję ... Ta Kafejka nigdy nie umrze ... cieszę się, że stoliki stoją, jak dawniej .... Siadałem sobie w swoim kąciku .... Mimo, że to miejsce tylko dla Kobiet ...   patrzyłem i odpoczywałem ... nie szkodzi, że cicho ... stworzyłaś tu Summerko coś z serduszkiem .... 3 stycznia straciłem kogoś bardzo, bardzo bliskiego .... ale to nie jest temat do Kafejki ... Co jeszcze u mnie? Bartuś ma już trzy i pół roku ... świetny chłopczyk ... mój i nie mój ... ale raczej mój ... rozwinięty nad wiek ... i w główce i w serduszku i fizycznie ...  tęskniłem za Wami ... napiszcie coś do mnie od czasu do czasu ... macie we mnie wielkiego przyjaciela ... Chyba Wszystkie ... Niech Wam będzie ... Zezowatego trochę może ... ale nie ma ludzi idealnych prawda? Ściskam Summerko ...  Wierz w to, co robisz, proszę! Nie możesz pewnie napisać, co u Ciebie .... a chętnie bym zapytał ... Redaktorko Działu .. a może się uda ... ? Zez smile

Posty [ 1,366 do 1,388 z 1,388 ]

Strony Poprzednia 1 20 21 22

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Kafejka "Nowa"

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024