Samiec alfa - szkolenia uwodzenia dla nieśmiałych facetów ? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NIEŚMIAŁOŚĆ, NISKA SAMOOCENA, KOMPLEKSY » Samiec alfa - szkolenia uwodzenia dla nieśmiałych facetów ?

Strony Poprzednia 1 … 10 11 12 13 14 15 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 716 do 780 z 912 ]

716

Odp: Samiec alfa - szkolenia uwodzenia dla nieśmiałych facetów ?
Czarna Kotka napisał/a:

E tam na temat chorób. Wszystko tam jest. Zdaje się że temat Cię interesuje, wiec miłego szukania wink
12k wyników w samym Pubmedzie big_smile

Tylko skąd brać czas na przeszukiwanie netu? smile
Przydałoby się żeby doba miała kilka dodatkowych godzin smile

Zobacz podobne tematy :

717 Ostatnio edytowany przez zecior (2015-05-26 21:21:48)

Czarna Kotka napisał/a:

emocjonalnie Zecior wydaje się funkcjonować bardzo obronnie, całe jego podejście jest zbudowane na strachu przed odrzuceniem i urazie do kobiet związanej z byciem odrzucanym.

Aleś ty mądra. W taki sposób zachowuje się większość mężczyzn, którzy zostali odrzuceni przez kobiety setki razy i nawet nie wiedzą dlaczego tak się stało. Gdy pies jest non stop bity przez swojego pana, to po pewnym czasie boi się ludzi i traktuje ich jak wroga. To normalne.   

Czarna Kotka napisał/a:

Podejście "jak je przechytrzyć" jest w tej sytuacji kompensacyjne, a ludzie intuicyjnie wyczuwają takie kompensacyjne, pachnące desperacją zachowania i momentalnie się dystansują.

Podejście ''jak je przechytrzyć'' wydaje się całkiem sensowne i logiczne, ponieważ gdyby mężczyzna był zbyt bezpośredni, czyli gdyby od samego początku komunikował kobiecie swoje prawdziwe intencje, np. podszedł do obcej kobiety na ulicy i powiedział jej coś w stylu ,,podobasz mi się tak bardzo, że na twój widok dostałem wzwodu. Podszedłem, aby ciebie zdobyć, później przelecieć i ożenić się z tobą'', to automatycznie dostałby kosza. Dlatego musi zachowywać się w neutralny sposób, aby nie uruchamiać jej mechanizmów obronnych, czyli musi przemknąć się pod jej radarem .

Uwodzenie to GRA oporów i pozorów, ale wy kobiety nie chcecie się do tego przyznać. Aby GRA była sprawiedliwa, obie strony muszą znać jej zasady, a nie tylko jedna. Gdy facet nie zna zasad tej GRY, czyli nie zna potrzeb kobiet i ich oczekiwań wobec mężczyzn, nie rozumie ich psychiki, to dostaje zawsze kosza lub ląduje w szufladce PRZYJACIEL.

Co jest według ciebie desperacją? Podchodzenie do obcych kobiet, aby je poderwać, czy stanie całe życie pod ścianą jak kołek i czekanie na pierwszy ruch ze strony kobiet?

Tak na marginesie dodam, że gdyby ta dyskusja miała miejsce na męskim forum, to 80-90% facetów przyznałoby mi rację.

718 Ostatnio edytowany przez oldorando (2015-05-26 21:31:28)

zecior napisał/a:
Czarna Kotka napisał/a:

emocjonalnie Zecior wydaje się funkcjonować bardzo obronnie, całe jego podejście jest zbudowane na strachu przed odrzuceniem i urazie do kobiet związanej z byciem odrzucanym.

Aleś ty mądra. W taki sposób zachowuje się większość mężczyzn, którzy zostali odrzuceni przez kobiety setki razy i nawet nie wiedzą dlaczego tak się stało. Gdy pies jest non stop bity przez swojego pana, to po pewnym czasie boi się ludzi i traktuje ich jak wroga. To normalne.   

Czarna Kotka napisał/a:

Podejście "jak je przechytrzyć" jest w tej sytuacji kompensacyjne, a ludzie intuicyjnie wyczuwają takie kompensacyjne, pachnące desperacją zachowania i momentalnie się dystansują.

Podejście ''jak je przechytrzyć'' wydaje się całkiem sensowne i logiczne, ponieważ gdyby mężczyzna był zbyt bezpośredni, czyli gdyby od samego początku komunikował kobiecie swoje prawdziwe intencje, np. podszedł do obcej kobiety na ulicy i powiedział jej coś w stylu ,,podobasz mi się tak bardzo, że na twój widok dostałem wzwodu. Podszedłem, aby ciebie zdobyć, później przelecieć i ożenić się z tobą'', to automatycznie dostałby kosza. Dlatego musi zachowywać się w neutralny sposób, aby nie uruchamiać jej mechanizmów obronnych, czyli musi przemknąć się pod jej radarem .

Uwodzenie to GRA oporów i pozorów, ale wy kobiety nie chcecie się do tego przyznać. Aby GRA była sprawiedliwa, obie strony muszą znać jej zasady, a nie tylko jedna. Gdy facet nie zna zasad tej GRY, czyli nie zna potrzeb kobiet i ich oczekiwań wobec mężczyzn, nie rozumie ich psychiki, to dostaje zawsze kosza lub ląduje w szufladce PRZYJACIEL.

Co jest według ciebie desperacją? Podchodzenie do obcych kobiet, aby je poderwać, czy stanie całe życie pod ścianą jak kołek i czekanie na pierwszy ruch ze strony kobiet?

Tak na marginesie dodam, że gdyby ta dyskusja miała miejsce na męskim forum, to 80-90% facetów przyznałoby mi rację.

zecior- bo tu po prostu brak kobiet grajacych w te gre...
dlatego tu nie znajdziesz zrozumienia.
tyle osob ci pisalo- casting na idiotke!

jest taki dzial"trudna milosc, zazdrosc, nalogi"
tam sa kobiety zachowujace sie w sposob nie pojety- tam moze bys znalazl zrozumienie, wsrod tych rozmowcow, niestety, ....

719 Ostatnio edytowany przez Elya (2015-05-26 22:54:21)

zecior napisał/a:

[Dlatego musi zachowywać się w neutralny sposób, aby nie uruchamiać jej mechanizmów obronnych, czyli musi przemknąć się pod jej radarem .

Ten koles pisze jak gwałciciel, zboczeniec.
Sam nie lubisz siebie. Cos Ci sie pokreciło, ze aby byc lubianym i szanowanym trzeba udawac.

zecior napisał/a:

uwodzenie, gra, nie ma czegos takiego...a czemu skrajnosci, jest inna opcja - zakochanie sie w kims za to ze lubisz z nim byc, ale do tego trzeba najpierw osobe poznac a ty chcesz byc kiedy jej nie znasz, wiec na jakiej podstawie chcesz?

720

zecior napisał/a:

W taki sposób zachowuje się większość mężczyzn, którzy zostali odrzuceni przez kobiety setki razy i nawet nie wiedzą dlaczego tak się stało. Gdy pies jest non stop bity przez swojego pana, to po pewnym czasie boi się ludzi i traktuje ich jak wroga. To normalne.

To jak najbardziej normalne. Jako etap, nie jako przystanek końcowy.   

zecior napisał/a:

Podejście ''jak je przechytrzyć'' wydaje się całkiem sensowne i logiczne...

Tylko że Wam wychodzi: "podobasz mi się tak bardzo, że na twój widok dostałem wzwodu. Podszedłem, aby ciebie zdobyć, później przelecieć i ożenić się z tobą, ale będę udawał że tylko pytam o godzinę". Dziewczyny to wyczuwają i się dystansują.

Po raz kolejny, nie tędy droga. Tak, od faceta wymaga się zrobienia "pierwszego kroku", ale coś z tego wyjdzie TYLKO wtedy, jeśli kobieta uzna że jesteś w jakiś sposób atrakcyjny. W przypadku faceta na atrakcyjność w dużej mierze opiera się na cechach osobowości. Inteligencja, pewność siebie (przy pewnej dozie wrażliwości - wybuchowa mieszanka), własne zdanie, uprzejmość (ale nie nadskakująca), poczucie humoru. Tak, uwodzenie to gra, ale nie ugrasz dużo, jeśli na stój klauna narzucisz marynarkę od smokingu - peruka, makijaż i spodnie klauna będą wciąż rażąco widoczne, nawet jeśli marynarka będzie od Armaniego.
Sam podkreślasz, że jedni faceci mają wzięcie, a inni nie. Przyczyna, dla której kobiety nie uznają Cię za pociągającego leży w Tobie - bo innych uznają, a różnica nie leży tylko w wyglądzie. Ty zamiast zmienić siebie, uparcie starasz się znaleźć drogę na skróty (marynarka), a najlepiej by było żeby to kobiety się zmieniły i "dały Ci szansę". Cóż, kiedy już zwiążesz się z jakąś kobietą (za kilka lat jak dojrzejesz ;p) to miej nadzieję, żeby nie "postąpiła słusznie i dała szansę" jakiemuś innemu biednemu misiowi w stroju klauna, który uważa że to mu się od niej należy.

721

czarna kotko...wszystko co piszesz to prawda, i ma uzasadnienie...

ale zecior szuka kobiety, ktora zakocha sie(zauroczy, podnieci, poczuje chemie, jak zwal, tak zwal) wylacznie na podstawie tego, ze koles, ktory do niej podszedl jest brawurowy, bezczelny i ma tupet.

i - jak poczytalam niektore watki na tym forum, to mysle, ze sa takie kobiety...
sa takie kobiety, ktore sie zakochuja bo on ja zwyzywal obelzywie, uderzyl, ponizyl....sa takie kobiety...

sa kobiety, ktore miekna jak wyczuja chama, ktory podchodzi "na chama", a jak ktos nie bardzo ma cos innego do zaoferowania, to tupet jest jakas deska ratunku...
i olewanie nieudanych prob.
wiesz, podchodzi na bezczela do 40 kobiet dziennie...statystycznie w koncu trafi na taka, ktorej to zaimponuje...

znajdzie potwierdzenie dla swoich teori..(w szalenstwie jest metoda)

ty oceniasz po sobie, ja po sobie, kazdy ocenia po sobie,
a wsrod rozmowcow tutaj brak osob, ktore by na cos takiego daly sie uwiesc...

i tyle...

722

Raczej nie byłbym taki tego pewien.

723

Szufladka przyjaciel. To takie straszne. Jakby to automatycznie oznaczało, że nie ma szans na związek. Jak już to ktoś pisał wcześniej. Tylko 3-5% to związki powstałe w wyniku poznania się przypadkowych osób na ulicy. 70% to osób które poznały się w pracy, szkole, paczce przyjaciół. Ja znam niejedną parę która poznała się w grupie przyjaciół, a dziś są w szczęśliwym związku. Nie rozumiem więc dlaczego "szufladka" przyjaciel jest traktowana jako takie zło. To jest chyba właśnie niezrozumienie psychiki kobiet, a nie jej zrozumienie. Wszystko się zgadza, tylko jest dokładnie odwrotnie jak mawiał klasyk.

724

M?rtainn napisał/a:

Nie rozumiem więc dlaczego "szufladka" przyjaciel jest traktowana jako takie zło

Dlatego,że przyjaciel,to osoba aseksualna,zapytaj jakiejkolwiek kobiety,czy poszłaby do łóżka z przyjacielem...
Oczywiście,że przyjaźń jest ważna w związku,ale najlepiej,jeśli najpierw dojdzie do zbliżenia,a potem do  nawiązania przyjaźni,w odwrotnej kolejności właśnie ciężko...

725

Jak dobrze, że nigdy mnie teoria nie interesowała....

726 Ostatnio edytowany przez oldorando (2015-05-27 09:33:58)

tez sie spotkalam z taka teoria i to wsrod starszych(doswiadczonych) mezczyzn...

ze jak sie zostaje przyjacielem, to nie ma szans na seks i na zwiazek.
ze kobiete przyjaciel nigdy nie bedzie podniecal, i bedzie tylko powiernikiem. a jesli bedzie zwiazek, to z rozsadku, i nieudany.

otoz odpowiadam jako "ktorakolwiek kobieta" w imieniu swoim i kobiet ktore znam:

goowno prawda!
wlasnie predzej poszlabym do lozka z przyjacielem, niz z kims obcym.
jesli znam kogos dobrze, dlugo, mam do niego zaufanie, lubie go i cenie, to tym bardziej jest dla mnie pociagajacy.
bardziej niz ktos obcy, o kim nie wiem, jaki jest na prawde.

znam sporo par, ktore wyszly od przyjazni.

tak jak pisze martain- ludzie sie najpierw poznaja, potem zschodza w pary.
w pewnym wieku jest to trudne, bo brakuje okolicznosci do poznawania sie, i nad tym wiele kobiet ubolewa.
ubolewaja tez nad nad ta teoria- nie mozna kogos blizej poznac- bo facet boi sie przyjazni(nie chce poswiecac czasu na poznanie sie)

stad opinia o portalach (jebadoo)
albo seks- albo nic.
a jak trudno znalezc partnera na portalu, kazdy wie, kto probowal...

727

Nie rozumiesz czego pragną kobiety, bo jesteś kobietą:) Hehe:)

728

piroman1981 napisał/a:

Wybrałbyś sobie raczej zadbaną/przeciętną czy zaniedbaną/ładną? Dlaczego kobieta zadbana ma wybrać sobie zapuszczonego leniwego zasiedziałego spaślaka jak sama dba o figurę bo np. uprawia sport i swój wygląd? Gdzie tu sprawiedliwość?

Szpachla na twarzy nie swiadczy o zadbaniu. Co z tego, ze kobieta ma wysmarowana twarz mazidlami, jak pod makijazem kryje sie np brzydka cera, albo dziewczyna ma ubytki w zebach, zaniedbne stopy, ale za to make-up na twarzy.
Poza tym nie musze wybierac miedzy zadbana/przecietna a zaniedbana/ladna, bo moja zona jest super ladna a jednoczesnie jest zadbana. ( ?° ?? ?°)

ZrezygnowanaSky napisał/a:

jakby nie patrzec  to tak naprawde wszystko jest manipulacją,rowniez   TY-ladnie  sie ubierasz  czeszesz,golisz ,perfum uzywasz,niektorzy  gola  klate ,niektorzy chodza   na  silowie robia sobie cialo-bo nie chca  wygladac  tak  jak ich Bog stworzyl..Chca to poprawic,jedza odzywki  na miesnie itp  wink By sie podobac kobietom;)

Ale ladny ubior i wysportowana sylwetka, nie jest manipulacja. Jakby nie ptrzec faceci nie nosza na sobie powszechnie piankowych miesni i nie oszukuja na swoim wygladzie, tak jak kobiety nosza powszechnie makijaz, ktory pewna manipulacja jednak jest ;-)
Zobacz:

https://www.youtube.com/watch?v=lpQS5i6nSH8

729

Takie są oczekiwanie społeczne wobec kobiet i mężczyzn.
Mężczyzna ma być zaradny, a kobieta ładna.
Więc kobieta się maluje, a facet wyolbrzymia swoje sukcesy.
W jednym i w drugim wskazany jest umiar wink

Zresztą, osoba roztaczająca wokół siebie czar pełnej natury (uwzględniając w tym pełną paletę naturalnych zapachów, bo mydło to w koncu wynalazek podstępnej cywilizacji) miałaby w dzisiejszych czasach niewielkie szanse na znalezienie partnera.
Narzekasz że kobieta udaje coś malując się, przestań udawać że naturalnie nie śmierdzisz wink

730 Ostatnio edytowany przez Fahkir (2015-05-27 13:11:27)

Czarna Kotka napisał/a:

Zresztą, osoba roztaczająca wokół siebie czar pełnej natury (uwzględniając w tym pełną paletę naturalnych zapachów, bo mydło to w koncu wynalazek podstępnej cywilizacji) miałaby w dzisiejszych czasach niewielkie szanse na znalezienie partnera.
Narzekasz że kobieta udaje coś malując się, przestań udawać że naturalnie nie śmierdzisz wink

Mycie sie nie jest manipulacja i nie zmienia czesowo wygladu i rysow twarzy, jak makijaz. Napisalem wczesniej, ze make-up, nie przekresla u mnie kobiety, ale jednak kiedy dzieczyna sprawia wrazenie super laski, a potem dostrzegam ze czesc tego wrazenia jest zludna i sztuczna, to ogarnia mnie rozczarowanie. Dlatego zawsze bardziej preferowalem kobiety ladne z natury, z naturalnie ladna skora, naturalnie gestymi wlosami, bardzo delikatnym makijazem jesli juz a nie szpachla, jakimis sztucznymi rzesami i innymi badziewiami.
Kobiety tez patrza sie na wyglad u facetow, a mimo wszystko mezczyzni nie doczepiaja sobie sztucznych miesni i nie nosza skarpet w majtkach   (? ?? ?? ??)
Ps. widzialas ten film z mojego wczesniejszego komentarza?

731

Mycie się jest manipulacją. Gdyby nie ono, pachniałbyś inaczej.
Kobiety poszukujesz przede wszystkim ładnej (atrakcyjnej fizycznie dla Ciebie). Cechy osobowości są brane pod uwagę w drugiej kolejności, kiedy już warunek atrakcyjności fizycznej zostanie spełniony. Wychodząc naprzeciw tym oczekiwaniom, kobiety starają się być jak najbardziej atrakcyjne fizycznie.
Atrakcyjność mężczyzn jest bardziej oparta na cechach osobowości, a mniej na wyglądzie,  więc to tam mężczyźni starają się wypadać jak najlepiej i tuszować braki.
Co do fizyczności, to faceci ćwiczą na siłowniach, żeby mieć umięśniona sylwetkę, bo ta kojarzy się z siła i umiejętnością walki. Tymczasem umiejętność walki to nie tylko mięśnie. Mierzenie obwodu bicepsa to taka męska wersja poprawiania włosów przed lustrem wink

732 Ostatnio edytowany przez Fahkir (2015-05-27 13:16:15)

Czarna Kotka napisał/a:

Mycie się jest manipulacją. Gdyby nie ono, pachniałbyś inaczej.

Nie jest manipulacja, bo nie  zmienia rysow twarzy,wielkosci, oczu ust czy nosa. Mycie ciala jest tak samo naturalne jak jedzenie czy spanie, nawet zwierzeta sie myja i nawet male niemowle placze kiedy jest brudne.

Czarna Kotka napisał/a:

Kobiety poszukujesz przede wszystkim ładnej (atrakcyjnej fizycznie dla Ciebie).

Uroda kobiety dla mnie jest wazna bo jestem wzrokowcem, ale nie jest jedynym waznym atrybutem. Najwazniejsza jest milosc( ?° ?? ?°) Jakbym mial byc w zwiazku bez uczuc , to w ostatecznosci wolabym byc sam.

Czarna Kotka napisał/a:

Atrakcyjność mężczyzn jest bardziej oparta na cechach osobowości, a mniej na wyglądzie,  więc to tam mężczyźni starają się wypadać jak najlepiej i tuszować braki.

I faceci tych brakow nie tuszuja np, sztucznymi banknotami z monopoly w portfelu (? ?? ?? ??)

Czarna Kotka napisał/a:

Co do fizyczności, to faceci ćwiczą na siłowniach, żeby mieć umięśniona sylwetkę, bo ta kojarzy się z siła i umiejętnością walki. Tymczasem umiejętność walki to nie tylko mięśnie. Mierzenie obwodu bicepsa to taka męska wersja poprawiania włosów przed lustrem wink

To nie jest istotne w jakim celu faceci cwicza na silowni. Istotne jest, ze rzeczywiscie sa umiesnieni, po sciagnieciu ubrania nie musza sciagac swoich doczepianych piankowych miesni, tak jak kobiety sciagaja swoja umalowana twarz przed pojsciem spac
Poza tym, masz strasznie stereotypowe podejscie.

733

Manipulacja nie sprowadza się do zmiany rysów twarzy.
Zresztą kiedy widzisz kobietę ze sztucznymi rzęsami albo ostrą czerwoną szminką na ustach, to chyba naprawdę nie wierzysz że to jej rzęsy i jej naturalny kolor ust?

"Mycie ciala jest tak samo naturalne jak jedzenie czy spanie"
To spróbuj nie jeść przez miesiąc, albo nie spać przez miesiąc albo nie myć się przez miesiąc - w którym przypadku przeżyjesz?

"Najważniejsza jest miłość". To sie zakochaj w kaszalocie. Mahne szansE, jak mawiają Francuzi, prawda? Rozmawiamy w tej chwili jakie kobiety byłbyś skłonny obdarzyć uczuciem (pierwszy etap selekcji - ładne), a nie czy wolisz być w związku bez miłości czy sam.

Tuszuja te braki nie sztucznymi banknotami, tylko opowieściami o swojej zaradności, pomysłowości, sprycie i sile. Często podkoloryzowanymi. (Swoją drogą, Picasso zachwyciłby się Twoimi emotikonami).
To nie jest istotne dlaczego faceci ściemniają na te tematy. Istotne jest, że jak przychodzi co do czego, to się okazuje, że nie studia, tylko technikum, nie menadżerskie, tylko hotelarskie i nie w Warszawie, tylko we Wróblewie Ćwirkowskim.

734

oldorando napisał/a:

zecior- bo tu po prostu brak kobiet grajacych w te gre...
dlatego tu nie znajdziesz zrozumienia.
tyle osob ci pisalo- casting na idiotke!

Z jednym się z tobą zgodzę: nie znajdę tutaj zrozumienia, bo kobiety, które odpisują na moje komentarze są skończonymi idiotkami nie potrafiącymi czytać ze zrozumieniem. Polecam wam pracę w TVN, ponieważ nadajecie się idealnie do przekręcania cudzych słów i wyciągania debilnych wniosków.

Ty za to nie grasz w tą grę, i dlatego jesteś nadal sama.

oldorando napisał/a:

jest taki dzial"trudna milosc, zazdrosc, nalogi"
tam sa kobiety zachowujace sie w sposob nie pojety- tam moze bys znalazl zrozumienie, wsrod tych rozmowcow, niestety, ....

A jest taki dział ''nauka czytania ze zrozumieniem dla debili''?

735 Ostatnio edytowany przez Martainn (2015-05-27 19:49:10)

Kultury na tych kursach jak widać nie uczą. I opanowania również.

ponieważ nadajecie się idealnie do przekręcania cudzych słów i wyciągania debilnych wniosków.

Odpowiedział mistrz wciskania ludziom jacy są. Nie kompromituj się chłopaczyno.
I ucz się opanowania, bo Ci żyłka pęknie jak Ci kobita powie coś nie po Twojej myśli i wbrew Twojej teorii. Większość ludzi traktuje ten wątek w kategoriach humorystyczno-kabaretowych, a ty się jeżysz jak wściekły pies.

736

zecior napisał/a:

[Dlatego musi zachowywać się w neutralny sposób, aby nie uruchamiać jej mechanizmów obronnych, czyli musi przemknąć się pod jej radarem .

elya napisał/a:

Gratuluję wyciągania debilnych wniosków. Zapisz się na kurs czytania ze zrozumieniem - jeszcze nie jest za późno.

elya napisał/a:

Sam nie lubisz siebie. Cos Ci sie pokreciło, ze aby byc lubianym i szanowanym trzeba udawac.

A jakie to ma znaczenie, czy ja lubię siebie, czy nie lubię?! Piszę ogólnie o relacjach damsko-męskich widzianych z perspektywy mężczyzny, a nie o sobie.

To normalne, że gdy facet nie ma powodzenia wśród kobiet, bo jest nieśmiały i ma niskie poczucie własnej wartości, to chce to zmienić albo przynajmniej ukryć przed kobietami. Dlaczego ma tkwić całe życie w pieprzonym kokonie, bo usłyszał od koleżanek, od kobiet z tego forum i od własnej mamusi ''złotą'' radę ,,bądź sobą?''. Właśnie dlatego, że jest sobą non stop dostaje kosza lub trafia do szufladki z napisem PRZYJACIEL. 

zecior napisał/a:

elya napisał/a:

uwodzenie, gra, nie ma czegos takiego...a czemu skrajnosci, jest inna opcja - zakochanie sie w kims za to ze lubisz z nim byc, ale do tego trzeba najpierw osobe poznac a ty chcesz byc kiedy jej nie znasz, wiec na jakiej podstawie chcesz?

Znowu debilny wniosek kobiety nie potrafiącej czytać ze zrozumieniem. Nigdzie nie napisałem, że chciałbym być z kobietą, której nie znam.

Uwodzenie jest jednocześnie poznawaniem i może prowadzić do tej waszej miłości.

Uwodzenie to GRA, ponieważ kobiety malują się, stroją, aby zwrócić na siebie uwagę mężczyzn. Grają role trudnych do zdobycia, bo nie chcą wyjść na łatwe: strzelają fochy, nie odbierają telefonów od facetów ani nie odpisują na ich SMSY-y, grają przed facetami zimne suki, gdy przebywają razem z nimi w towarzystwie swoich koleżanek, flirtują na oczach zainteresowanych mężczyzn z innymi facetami, aby wzbudzić w nich zazdrość itp.

Mężczyźni z kolei oprócz dbania o swój wygląd zewnętrzny (fryzura, zarost, ubiór) pracują nad swoimi cechami charakteru takimi jak pewność siebie, poczucie własnej wartości, dominacja itp. Starają się zaprezentować przed kobietami w jak najlepszym świetle. Czasami kłamią na swój temat - to normalne.

Jeśli nadal tego nie rozumiesz, to przeczytaj sobie ,,Grę'' Neila Straussa.

737 Ostatnio edytowany przez zecior (2015-05-27 20:32:33)

M?rtainn napisał/a:

Kultury na tych kursach jak widać nie uczą. I opanowania również.

ponieważ nadajecie się idealnie do przekręcania cudzych słów i wyciągania debilnych wniosków.

Odpowiedział mistrz wciskania ludziom jacy są. Nie kompromituj się chłopaczyno.
I ucz się opanowania, bo Ci żyłka pęknie jak Ci kobita powie coś nie po Twojej myśli i wbrew Twojej teorii. Większość ludzi traktuje ten wątek w kategoriach humorystyczno-kabaretowych, a ty się jeżysz jak wściekły pies.

,,- Co studiujesz?
  - Kulturę i sztukę. Gdy mam do czynienia z taką sztuką, to trudno o kulturę''.

Gdy ktoś wypisuje takie debilizmy, to należy nazywać rzeczy po imieniu.

738

zecior napisał/a:

Uwodzenie to GRA, ponieważ kobiety malują się, stroją, aby zwrócić na siebie uwagę mężczyzn. Grają role trudnych do zdobycia, bo nie chcą wyjść na łatwe: strzelają fochy, nie odbierają telefonów od facetów ani nie odpisują na ich SMSY-y, grają przed facetami zimne suki, gdy przebywają razem z nimi w towarzystwie swoich koleżanek, flirtują na oczach zainteresowanych mężczyzn z innymi facetami, aby wzbudzić w nich zazdrość itp.

Mężczyźni z kolei oprócz dbania o swój wygląd zewnętrzny (fryzura, zarost, ubiór) pracują nad swoimi cechami charakteru takimi jak pewność siebie, poczucie własnej wartości, dominacja itp. Starają się zaprezentować przed kobietami w jak najlepszym świetle. Czasami kłamią na swój temat - to normalne.

Owszem, ale tego typu zachowania są charakterystyczne dla południowców. Wiem bo trochę czasu spędziłem na południu Europy. Przyzna Ci rację Włoszka, Hiszpan ale nie Polka, choć bywają Polki z temperamentem i mentalnością kobiet z południa.

739

Zbanowali zeciora? Nawet nie zdążył uwieść żadnej użytkowniczki he he :-)

740 Ostatnio edytowany przez Fahkir (2015-05-27 23:24:09)

Czarna Kotka napisał/a:

Manipulacja nie sprowadza się do zmiany rysów twarzy.
Zresztą kiedy widzisz kobietę ze sztucznymi rzęsami albo ostrą czerwoną szminką na ustach, to chyba naprawdę nie wierzysz że to jej rzęsy i jej naturalny kolor ust?

Manipulacja wygladem sprowadza sie do zaklamywanie realnego wizerunku - i to mam wlasnie na mysli. Przykladowo czyste wlosy sa naturalne, ale peruka lub doczepiane juz nie, bo zafalszowuja rzeczywisty wyglad.
Dbanie o higiene fizyczna jest jak najbardziej normalnym zjawiskiem u czlowieka, niedbalosc o czystosc jest przyczyna chorob np prochnicy i swiadczy nie o naturalnosci, ale o zaniedbaniu. 

Czarna Kotka napisał/a:

Tuszuja te braki nie sztucznymi banknotami, tylko opowieściami o swojej zaradności, pomysłowości, sprycie i sile.

Ale tak robia tylko nastolatkowie hhehehe

Czy to nie jest manipulowanie wygladem ( ?? ????)?

http://x3.cdn03.imgwykop.pl/c3201142/comment_3jYUORVf1RMFAAwR9sxHqUjr2u9orYAy,w400.jpg

Oby sie w hadesie smazyla oszustka ;-).

741

oldorando napisał/a:

goowno prawda!
wlasnie predzej poszlabym do lozka z przyjacielem, niz z kims obcym.
jesli znam kogos dobrze, dlugo, mam do niego zaufanie, lubie go i cenie, to tym bardziej jest dla mnie pociagajacy.
bardziej niz ktos obcy, o kim nie wiem, jaki jest na prawde.

Ilu masz przyjaciół z którymi poszłabyś do łóżka(podobają ci się seksualnie)?

Miałem nie pisać już w tym wątku, ale jest szeroko wspomniane tzw. friendzone. Więc wytłumaczę jak ja to widzę. Piszecie o wyjściu z przyjaźni do miłości - to jest jak najbardziej możliwe. Tylko, że taki przyjaciel godzi się z rolą przyjaciela, szuka w tym czasie innych kobiet, z którymi sypia itd... Zaryzykuję wręcz stwierdzenie, że w takiej sytuacji to kobieta zakochuje się pierwsza, a facet w końcu zauważa zielone światło i działa.

A friendzone jest wtedy, gdy facet jest przyjacielem, ale zakochanym w swojej przyjaciółce. I na dodatek ona o tym doskonale wie(nie trzeba być po kursach, żeby zauważyć, że ktoś jest w tobie zakochany, zwłaszcza dotyczy to kobiet, bo po pierwsze lepiej czytają z twarzy, zachowania itp..., a po drugie facet jako ten bardziej racjonalny jest o wiele łatwiejszy do zdemaskowania, gdy dla jakiejś kobiety traci głowę). Tylko, że dla własnej wygody to wypiera, bo taki facet doskonale podbudowuje samoocenę. Nie powie mu JASNO, żeby nie robił sobie nadziei. Podkreślam JASNO, bo kobiety po raz kolejny dla własnej wygody tkwią w czymś takim usprawiedliwiając się przed samą sobą, że przecież kiedyś tam mu to powiedziałam, a może nawet przecież powinien się domyślić.

oldorando napisał/a:

tak jak pisze martain- ludzie sie najpierw poznaja, potem zschodza w pary.
w pewnym wieku jest to trudne, bo brakuje okolicznosci do poznawania sie, i nad tym wiele kobiet ubolewa.
ubolewaja tez nad nad ta teoria- nie mozna kogos blizej poznac- bo facet boi sie przyjazni(nie chce poswiecac czasu na poznanie sie)

A może nie dlatego, że facet się boi wchodzić w ramki przyjaciela czy myśli tylko jedną głową, ale po prostu po x niepowodzeniach ma dosyć zaczynania od początku. Jako przykład mogę podać czaty. Ile można pisać z dziewczynami, zaczynać każdą rozmowę od standardowych pytań(czasem można rzucić jakiś otwieracz jak to znawcy tematu nazywają, ale na początku musisz zapytać o imię, miejsce zamieszkania itp...). Zwłaszcza, że większość kobiet traktuje faceta jako czasoumilacz i to facet ma prowadzić rozmowę. Powiecie, że to czat...w realu nie jest lepiej. Jak już wielokrotnie wspomniałem, stopień zaangażowania kobiety w rozmowę w 100% zależy od WYGLĄDU. I jeśli facet jest nieatrakcyjny to zostaje skreślony nawet jeśli jest zabawny, inteligentny. Wspomniana została miłość do kaszalota - cudów nie ma, zgodzę się, ale prędzej znajdę faceta, który przyjaźni się z grubą czy tam brzydką dziewczyną niż ładną laskę kumplującą się z brzydkim facetem. Bo facet właśnie u tej grubej doceni np., że jest dobrym kompanem do kieliszka i będzie ją traktował jak dobrego kumpla. A ładna laska może temu brzydkiemu zaproponować jedynie matkowanie. Właśnie - myślę, że to bardziej adekwatna polska nazwa dla friendzone, bo problem polega na tym, że chłopak czuje do dziewczyny miłość, a ona - litość.
Prawie to samo.

742 Ostatnio edytowany przez Czarna Kotka (2015-05-28 01:43:20)

Fahkir napisał/a:

zafalszowuja rzeczywisty wyglad.

Ale Wy nie chcecie kobiet z ich rzeczywistym wyglądem. Z ich (można sobie wybrać): jasnymi rzęsami, małymi oczami, niedoskonałą cerą, owłosionymi nogami, grubymi brwiami i włosami mysiego koloru. To zarzucanie "fałszowania wyglądu", kiedy się leci na kobiety o wyglądzie jak z żurnala ma w sobie tę samą hipokryzję, co pogarda dla prostytutek spotykana czasem wśród mężczyzn, którzy korzystają  z ich usług: to oni są fundamentem całego procederu, ale to one są te złe.

Fahkir napisał/a:

Ale tak robia tylko nastolatkowie hhehehe

Żebyś się nie zdziwił...

743 Ostatnio edytowany przez ZrezygnowanaSky (2015-05-28 04:22:51)

Fahkir napisał/a:
Czarna Kotka napisał/a:

Mycie sie nie jest manipulacja i nie zmienia czesowo wygladu i rysow twarzy, jak makijaz. Napisalem wczesniej, ze make-up, nie przekresla u mnie kobiety, ale jednak kiedy dzieczyna sprawia wrazenie super laski, a potem dostrzegam ze czesc tego wrazenia jest zludna i sztuczna, to ogarnia mnie rozczarowanie. Dlatego zawsze bardziej preferowalem kobiety ladne z natury, z naturalnie ladna skora, naturalnie gestymi wlosami, bardzo delikatnym makijazem jesli juz a nie szpachla, jakimis sztucznymi rzesami i innymi badziewiami.
Kobiety tez patrza sie na wyglad u facetow, a mimo wszystko mezczyzni nie doczepiaja sobie sztucznych miesni i nie nosza skarpet w majtkach   (? ?? ?? ??)

A jak kobieta dba o siebie,a i tak ma problemy ze  skora,  nic jej nie pomaga-alergia pokarmowa,problemy z hormonami , to tez ja wysmiejesz,wytkniesz.."e jaka  ma zla skore";  Czlowieku   PRZECIEZ  Ona nie ma na to wplywu ..

Twoja zona tez nie bedzie wiecznie idealna ladna..Np  nagle twoja  zona,zaczyna miec  problemy z hormonami-tradzik  ,wiele lekow  nie  pomaga,dba o skore,ale nic nie pomaga i co wtedy ? Ona zaczyna sie mocniej malowac,bo zle sie czuje..

tak jak  juz pisalam, faceci robia cialo-jedza cos sztucznego- odzywki itp  wkladaja to do ciala-zjadajac-,sterydy,wstytrzykuja "cos" w miesnie smile  przeeciez to nie jest  naturalne i  PO  ,nie   wygladasz jak wczesniej-   jak Pan Bog stworzyl..  smile  wiec  robienie  miesniow to manipulacja,ale kobiety nie robia z tego  wielkie Halooo,jak faceci z makijazu..

jakby nie patrzec  to tak naprawde wszystko jest manipulacją,rowniez   TY-ladnie  sie ubierasz  czeszesz,golisz ,perfum uzywasz,niektorzy  gola  klate ,niektorzy chodza   na  silowie robia sobie cialo-bo nie chca  wygladac  tak  jak ich Bog stworzyl..Chca to poprawic,jedza odzywki  na miesnie itp  wink By sie podobac kobietom;)

jakby facet przestal to robic,stalby  sie nieatrakcyjny,widzialam  na  zywo   przyklad,w programie  Faceta wyslalali do  jungli,na jakis czas i sam nawet zauwazyl  ze brzydko wyglada,gorzej  :)uciekl stamtad jak naszybciej,a  facet,byl naprawde lady+ przystojny meski,ale  przy  tym  mial  naprawde pokladane  w glowie bardzo madry czlowiek,gentelmen szanujacy  kazdego.

744

Tyle, że jak facet ćwiczy to wygląda tak cały czas. Nie jest tak jak z mocnym makijażem, że budzisz się rano a koło Ciebie leży ktoś kto wygląda całkiem inaczej. Mięśnie nie znikają ot tak wciągu kilku godzin.
PS. Odżywki sztuczne? A twaróg jest sztuczny? Bo to taki sam produkt przemysłu mleczarskiego jak odżywka wyosokobiałkowa.

745

Jak się boicie spod makijażu wyjdzie Hulk, to się umawiajcie na randkę na basen wink

Zresztą, obie płcie odchudzają się na przykład i kiedy "siądą na laurach", to potrafią szybko i sporo przytyć.
To nie jest kwestia jednego dnia, ale powiedzmy kilku tygodni lub miesięcy. Liczy się?
Facet, który po pewnym czasie ćwiczy jedynie mięsień piwny, liczy się?
Facet, który po jakimś czasie ma brodę, w której mógłby schować małą wannę (jemu się podoba, partnerce nie), liczy się?

746

Liczy się.
Moja akurat ma bardzo lekki makijaż i wygląda dokładnie tak samo. Czasami mi mówi, że musi się pomalować, bo nie wiadomo czy to gęba czy to dupa, a ja nawet nie zauważam, żeby się nie pomalowała. Ale są takie które wyglądają całkiem inaczej. A to już fajne nie jest. Makijaż ma podkreślać, a nie zmieniać całkowicie wygląd.
A właśnie. Fajna jest ta moda teraz na drwala Janusza z Bieszczadów. Zdaniem Januszy to się podoba kobietom. Zdaniem znajomych mi kobiet podoba się Januszom:) Poza tym że większość wygląda w nich jak debil (poza nielicznymi wyjątkami, który wyglądają ok) to mnie tam taka moda pasuje. Więcej kobiet dla mnie bo brodaczy nie chcą:D

747 Ostatnio edytowany przez Elya (2015-05-28 09:37:21)

zecior napisał/a:
zecior napisał/a:

elya napisał/a:

Gratuluję wyciągania debilnych wniosków. Zapisz się na kurs czytania ze zrozumieniem - jeszcze nie jest za późno.

Własnie tak jak ty postrzegał sprawę nauczyciel, ktory molestował dziewczynki w szkole, za długo myślał o "omijaniu radaru" i w końcu zabral się za dzieci.

elya napisał/a:

zecior napisał/a:

A jakie to ma znaczenie, czy ja lubię siebie, czy nie lubię?! Piszę ogólnie o relacjach damsko-męskich widzianych z perspektywy mężczyzny, a nie o sobie.

Ma znaczenie ogromne, ale żeby na to wpasć trzeba częściej wychodzic do ludzi-NORMALNYCH LUDZI, twoje pisanie o relacjach to popłuczyny obserwacji zakompleksionych grup kobiet i mężczyzn, pomieszane z lękiem społecznym. Ty nawet rozmawiac nie potrafisz.

zecior napisał/a:

To normalne, że gdy facet nie ma powodzenia wśród kobiet, bo jest nieśmiały i ma niskie poczucie własnej wartości, to chce to zmienić albo przynajmniej ukryć przed kobietami. Dlaczego ma tkwić całe życie w pieprzonym kokonie, bo usłyszał od koleżanek, od kobiet z tego forum i od własnej mamusi ''złotą'' radę ,,bądź sobą?''. Właśnie dlatego, że jest sobą non stop dostaje kosza lub trafia do szufladki z napisem PRZYJACIEL.

Własnie: nalezy to zmienić, nie zamieciesz niesmiałości pod dywan, trzeba Ci psychologa, nie czytaj ksiażek napisanych przez masturbującego sie zakompleksionego pozera, który tylko w burdelu spotyka kobiety.

zecior napisał/a:

Uwodzenie jest jednocześnie poznawaniem i może prowadzić do tej waszej miłości.

ale po co uwodzić skoro kogos nie znasz?
"tej waszej miłości"???
a co mnie to obchodzi że jacys frajerzy/frajerki, którzy maja problemy ze soba nie odbieraja telefonu? odbiło ci bo dziewczyna nie odpisała na sms, wyzej opisane po prostu trzeba omijać, sa inni normalni ludzie

Fahkir napisał/a:

Czy to nie jest manipulowanie wygladem ( ?? ????)?

http://x3.cdn03.imgwykop.pl/c3201142/co … y,w400.jpg

Oby sie w hadesie smazyla oszustka ;-).

a niech Bóg dziewczynę błogosławi za to, że robi sobie makijaż jak wychodzi do ludzi  i przez to obracają się w zadbanym, przyjemnym  otoczeniu
nigdy nie zapomne jak będąc w liceum podszedł do mnie na ulicy chłopak, który chciał sie ze mną umówić a miał czarne zeby od kamienia w wieku 16 lat, brrr horror

748 Ostatnio edytowany przez Elya (2015-05-28 09:37:46)

.

749

elya napisał/a:

a niech Bóg dziewczynę błogosławi za to, że robi sobie makijaż jak wychodzi do ludzi  i przez to obracają się w zadbanym, przyjemnym  otoczeniu
nigdy nie zapomne jak będąc w liceum podszedł do mnie na ulicy chłopak, który chciał sie ze mną umówić a miał czarne zeby od kamienia w wieku 16 lat, brrr horror

Ale jak bym się z taką umówił, jak ze zdjęcia, a na drugi dzień zobaczył tę drugą to mocno bym się rozczarował:P

750 Ostatnio edytowany przez Czarna Kotka (2015-05-28 10:12:50)

Ja też nie jestem zwolenniczką grubej warstwy makijażu (ok, może na scenę w operze wink), bo nie da się ukryć że ona jest gruba (w życiu, nie na zdjęciu) i najczęściej takie laski wygladają trochę groteskowo.
Za pomocą makijażu da się zrobić sporo, ale nie wszystko. W rzeczywistym życiu po lasce z tych fotek po prostu byłoby widać, że ma grubą warstwę makijażu (sztuczne rzęsy widać nawet na fotce) i nie rozumiem jak możecie nie brać na to poprawki, że ona bez tego makijażu wygląda inaczej. Zresztą, ok, ma trochę nierówną cerę, ale pomijając to, ogólnie jest ładna. Ładna w naturalny sposób. Ten sposób, który podobno najbardziej Wam się podoba...
Ale spokojna głowa, nadchodzi era rzeczywistości wspomaganej. Jeden mały chip i obok nas będzie budzić się nawet Mama Kangurzyca, albo Tatuś Muminka, o ile tego właśnie zapragniemy wink

751

Czarna Kotka napisał/a:
Fahkir napisał/a:

zafalszowuja rzeczywisty wyglad.

Ale Wy nie chcecie kobiet z ich rzeczywistym wyglądem. Z ich (można sobie wybrać): jasnymi rzęsami, małymi oczami, niedoskonałą cerą, owłosionymi nogami, grubymi brwiami i włosami mysiego koloru.

E tam, ja wole naturalne, nie interesuja mnie malowidla, ani sztuka na twarzy. Nie znam sie, ale makijaz jesli juz powinien subtelnie podkreslac urode, a nie robic nowa twarz jak na zalaczonym obrazku powyzej. Poza tym u mlodej kobiety, ktora ma w miare ladna cere, czysta skora bez makijazu zawsze bedzie ladniej wygladala, niz ta taka maka na twarzy (nie wiem jak to sie nazywa, ale wyglada z bliska jak maka)
A tak swoja droga, to co to sa mysie wlosy?

elya napisał/a:

A skad wiesz, ze ta wymaziana dziewczyna ze zdjecia, nie ma czarnych zebow? ( ?? ????)

752

Mi się akurat nie podoba, ale tylko dlatego, że to nie mój typ urody.

753

Fahkir napisał/a:

A skad wiesz, ze ta wymaziana dziewczyna ze zdjecia, nie ma czarnych zebow? ( ?? ????)

za duzo horrorów się naogladałes, takich z zaskoczenia, haha

754

Pooglądałem sobie trochę zdjęć z makijażem i bez. Straszne:P

755 Ostatnio edytowany przez Fahkir (2015-05-28 10:33:47)

elya napisał/a:
Fahkir napisał/a:

za duzo horrorów się naogladałes, takich z zaskoczenia, haha

Prawdziwy horror, to jak zmyla makijaz (? ?? ?? ??)

M?rtainn napisał/a:

Pooglądałem sobie trochę zdjęć z makijażem i bez. Straszne:P

Noo.. zobacz to:

https://www.youtube.com/watch?v=lpQS5i6nSH8

756

Widziałem;) Żona mi parę dni temu pokazywała:)

757 Ostatnio edytowany przez ZrezygnowanaSky (2015-05-28 22:43:38)

Ehhhhhh  alee  niektorzy  z  was  dziecinni...chyba zycie   nie  dalo wam porzadnie  w... ze nasmiewacie  sie z tych  dziewczyn...Bo lubia makijaz,lubia malowac sie,zaraz jakis  glupawek podlapie i bedzie  mowil,ze wszystkie  ktore sie  maluja sa brzydkie..

"Fahar"  NIE ODPOWIEDZIALES mi..

758 Ostatnio edytowany przez Elya (2015-05-29 08:26:57)

przeciez dziewczynie z tego filmiku wcale nie chodzi o bycie ładną, tylko o ukrycie azjatyckich rysów i zrobieniu sie na europejkę
a dziewczyna z foto bez makijazu traktuje swoja powierzchownośc jak przeciętny chłopak, mężczyzna (nie o rysach mówię, bo widac że to kobieta), który się nie powinien przestraszyć bo sie przyzwyczaił gdy codziennie patrzy w lustro big_smile

759

Tyle, że facet co dzień jest taki sam. Czy to rano czy wieczorem:D A z tym u tych Pań bywa bardzo różnie:D Można się bardzo mocno zaskoczyć skoro osoba wygląda całkowicie inaczej.

760

"Tyle, że facet co dzień jest taki sam."
Ogolony albo nie smile

761

Ja się golę 2 razy dziennie:P

762

A niektórzy się golą dwa razy do roku wink

763 Ostatnio edytowany przez Fahkir (2015-05-29 12:24:11)

elya napisał/a:

przeciez dziewczynie z tego filmiku wcale nie chodzi o bycie ładną, tylko o ukrycie azjatyckich rysów i zrobieniu sie na europejkę
a dziewczyna z foto bez makijazu traktuje swoja powierzchownośc jak przeciętny chłopak, mężczyzna (nie o rysach mówię, bo widac że to kobieta), który się nie powinien przestraszyć bo sie przyzwyczaił gdy codziennie patrzy w lustro big_smile

O widze ze, Ty na podstawie jednego zdjecia jestes w stanie napisac caly portret psychologiczny danej osoby i wiesz co jej w glowie siedzi(? ?? ?? ??)

A jak kobieta dba o siebie,a i tak ma problemy ze  skora,  nic jej nie pomaga-alergia pokarmowa,problemy z hormonami , to tez ja wysmiejesz,wytkniesz.."e jaka  ma zla skore";  Czlowieku   PRZECIEZ  Ona nie ma na to wplywu ..

Nigdy nie smialem sie z czyjegos wygladu.
Mysle ze kobieta, ktora ma problemy ze skora (tradzik), jeszcze bardziej pogarsza sytuacje nakladajac na twarz roznego rodzaju mazidla. Chora skora powinna raczej miec mozliwosc "oddychania", a pod centymetrem szpachli jest to raczej malo mozliwe.

764

Fahkir napisał/a:

O widze ze, Ty na podstawie jednego zdjecia jestes w stanie napisac caly portret psychologiczny danej osoby i wiesz co jej w glowie siedzi(? ?? ?? ??)

Ale ja wcale nie usiłuję odgadnąć czego chce ta dziewczyna i co jest jej celem, widzę jedynie, że podświadomie lub nie niweluje azjatyckie rysy, a biorąc pod uwage trendy wśród azjatek, to one wcale nie ubierają sie i nie maluja aby byc "ładne" ale  chodzi o bycie ekscentrycznym. Podobne zabiegi robi taka jedna kobieta chyba Rosjanka - nie pamiętam jej nazwiska, na pewno ja kojarzycie, ma hobby - operacje, szkła kontaktowe (które dziwnie powiekszaja tęczówkę, brrr) i makijaż w stylu anime.

765

A ładne dziewczyny po prostu nie muszą się specjalnie malować, bo są ładne naturalnie. Zresztą na części tych zdjęć przed i po, lepiej wygląda bez niż z makijażem:)

766

Nie muszą się malować, ale chcą. Umiejętnie wykonany makijaż nie tylko zakrywa niedoskonałości, ale również podkreśla urodę.

767 Ostatnio edytowany przez ZrezygnowanaSky (2015-05-30 03:59:49)

Fahkir napisał/a:
elya napisał/a:

Nigdy nie smialem sie z czyjegos wygladu.
Mysle ze kobieta, ktora ma problemy ze skora (tradzik), jeszcze bardziej pogarsza sytuacje nakladajac na twarz roznego rodzaju mazidla. Chora skora powinna raczej miec mozliwosc "oddychania", a pod centymetrem szpachli jest to raczej malo mozliwe.

Moj  drogi,to Ty nie wiesz,ze istnieja kosmetyki kolorowe Naturalne ,albo mineralne-przyjazny sklad dla skory smile twoj zwykly krem  do twarzy,moze  zawierac gorsze   swinstwo.

martain napisał/a:

Tyle, że facet co dzień jest taki sam. Czy to rano czy wieczorem:D A z tym u tych Pań bywa bardzo różnie:D Można się bardzo mocno zaskoczyć skoro osoba wygląda całkowicie inaczej.

juz  Nie przesadzajmy wink Nie  wyolbrzymiajmy..

768

Jasne, bo (okropnie lubię to twoje M?rtainn określenie zjawiska) Janusz z brodą to nie jest charakteryzacja. Albo dwudziestolatek w co drugim poście głoszący: "Uwaga, uwaga! - ja mam Zasady" - to także nie jest charakteryzacja.
A to zaledwie czubek góry lodowej.

769 Ostatnio edytowany przez ZrezygnowanaSky (2015-05-31 01:27:32)

Fahkir napisał/a:

Nie znam sie, ale makijaz jesli juz powinien subtelnie podkreslac urode, a nie robic nowa twarz jak na zalaczonym obrazku powyzej.

Poza tym u mlodej kobiety, ktora ma w miare ladna cere, czysta skora bez makijazu zawsze bedzie ladniej wygladala, niz ta taka maka na twarzy (nie wiem jak to sie nazywa, ale wyglada z bliska jak maka)

?)

To ty nie wiesz,ze   kobiety czasami  stosuja make Ziemniaczana(tani sposob na przetlszczanie,pocenie skory)-na  twarz-zeby im sie twarz nie pocila,nie przetluszczala tongue

faceci robia cialo-jedza cos sztucznego- odzywki itp  wkladaja to do ciala-zjadajac-,sterydy,wstytrzykuja "cos" w miesnie   przeeciez to nie jest  naturalne i  PO  ,nie   wygladasz jak wczesniej-   jak Pan Bog stworzyl..    wiec  robienie  miesniow to manipulacja,ale kobiety nie robia z tego  wielkie Halooo,jak faceci z makijazu..
jakby nie patrzec  to tak naprawde wszystko jest manipulacją,rowniez   TY-ladnie  sie ubierasz  czeszesz,golisz ,perfum uzywasz,niektorzy  gola  klate ,niektorzy chodza   na  silowie robia sobie cialo-bo nie chca  wygladac  tak  jak ich Bog stworzyl..Chca to poprawic,jedza odzywki  na miesnie itp   By sie podobac kobietom;)

Martaiann napisał/a:

Mięśnie nie znikają ot tak wciągu kilku godzin.

PS. Odżywki sztuczne? A twaróg jest sztuczny? Bo to taki sam produkt przemysłu mleczarskiego jak odżywka wyosokobiałkowa.

Przeciez jak facet  przestaje brac-jesc- odzywki itp,  przestanie  cwiczyc,to klata po czasie zapada sie,znikaja miesnie smile  sad

770

M?rtainn napisał/a:

A ładne dziewczyny po prostu nie muszą się specjalnie malować, bo są ładne naturalnie. Zresztą na części tych zdjęć przed i po, lepiej wygląda bez niż z makijażem:)

Bo nadmiar tapety === coc do ukrycia. Zawsze.

Moj  drogi,to Ty nie wiesz,ze istnieja kosmetyki kolorowe Naturalne ,albo mineralne-przyjazny sklad dla skory smile twoj zwykly krem  do twarzy,moze  zawierac gorsze   swinstwo.

Nie uzywam kremu do twarzy ani zadnych tego typu mazidel ( ?° ?? ?°).

771

Przeciez jak facet  przestaje brac-jesc- odzywki itp,  przestanie  cwiczyc,to klata po czasie zapada sie,znikaja miesnie smile  sad

Jak przestanie ćwiczyć to pewnie tak się stanie. Prosta fizjologia. Natomiast nie stanie się to w dzień, dwa, tydzień czy nawet miesiąc. A jak ktoś już ćwiczy i złapie bakcyla to robi to prawie cały czas. Zresztą... tak naprawdę dobrze wyglądających ludzi ćwiczących na siłowniach jest niewielu. Są albo opasłe koksy, albo cała rzesza ludzi wyglądający "normalnie". A tych szczupłych z atletyczną sylwetką jest mimo wszystko najmniejszy procent. Wypracowanie sylwetki wymaga miesiecy, czy nawet lat morderczego treningu i odpowiedniego odżywiania. To nie jest tak, że każdy sobie pójdzie na siłownię i po miesiącu wyjdzie Arnold. Dlatego porównanie z makijażem jest tu lekko nie na miejscu;) Makijaż zrobisz w godzinę. "Mięśnie" w miesiące i lata.

772

cholercia...przyszlo mi do glowy, ze ciuchy tez moga maskowac mankamenty urody(figury)

to moze od dzis chodzmy wszyscy nago!
lato idzie, damy rade:))))))

773

oldorando napisał/a:

cholercia...przyszlo mi do glowy, ze ciuchy tez moga maskowac mankamenty urody(figury)

Noo push-upy to tez oszustwo :-)

oldorando napisał/a:

Heh, przypomnialo mi sie, ze jak bylem nastolatkiem to marzylem zeby miec takie okulary, pozwalajace zobaczyc jak wygladaja nagie dziewczyny mijane na ulicy(???).

774 Ostatnio edytowany przez ZrezygnowanaSky (2015-06-01 01:30:13)

oldorando napisał/a:

No wlasnie bo  jak  zdejme  ciuchy,a tam brzydkie cialo,duzo celulitu  itp..:o

FAHKIR-a co to szpachla i jak wyglada ?

Preciez jak kobieta  ma problem ze   skora to widac  smile  i nic tego  nie  zakryje  smile,chyba ze profesjonalny  makijaz  Kamuflarz,..

Faceci maja gorsze niedoskonalosci.:Niski jak na faceta,lysiejacy,...zmarszczki,wade wzroku ,zapadnieta   klata,chudy,swinska twarz ,chude nozki,poprostu gruby ,piegowaty,brzydki brzuch itp,itd..

Co sie  porobilo,teraz to    kobieta  jest  wieksza  od"faceta",a on chuderlak chudy ANTYmESKI...... sad  chude  nozki yikes  . A to  mezyczna powinen byc postawny-zbudowany..-SILNY ..

Ale tak jak  juz wspominalam ,sa gorsze rzeczy w  zyciu...

http://demotywatory.pl//uploads/201305/ … ax_600.jpg

http://demotywatory.pl//uploads/201305/1367397964_dsmrax_600.jpg

775 Ostatnio edytowany przez Fahkir (2015-06-01 02:16:47)

Preciez jak kobieta  ma problem ze   skora to widac  smile  i nic tego  nie  zakryje  smile,

No wlasnie, dlatego nie ma sensu nakladac na twarz mazidel skoro i tak widac niedoskonalosci. Lepiej dac skorze oddychac( ?? ????).

Faceci maja gorsze niedoskonalosci.:Niski jak na faceta,lysiejacy,...zmarszczki,wade wzroku ,zapadnieta   klata,chudy,swinska twarz ,chude nozki,poprostu gruby ,piegowaty,brzydki brzuch itp,itd..

Te cechy rowniez  mozna przypisac wielu kobietom, no oprocz niskiego wzrostu i lysiny

Co sie  porobilo,teraz to    kobieta  jest  wieksza  od"faceta",a on chuderlak chudy ANTYmESKI......

Jestem z jakies 26cm wyzszy od swojej zony i duuuzo silniejszy - dzieki czemu moge nosic ja na rekach, wziac na plecy pod pache zabrac taka malusia kobitke   (? ?? ?? ??)

Ale tak jak  juz wspominalam ,sa gorsze rzeczy w  zyciu...

To prawda, dlatego za bardzo przejmujesz sie wygladem

776

Fahkir napisał/a:

Jestem z jakies 26cm wyzszy od swojej zony i duuuzo silniejszy - dzieki czemu moge nosic ja na rekach, wziac na plecy pod pache zabrac taka malusia kobitke   (? ?? ?? ??)

Ja to mogę dwie takie żony spokojnie wziąć;) Jedną na jedno ramie, drugą na drugie:) Tak, jestem silny;) Ale co z tego. Siłę może sobie każdy wypracować dość dużą;)

Co sie  porobilo,teraz to    kobieta  jest  wieksza  od"faceta",a on chuderlak chudy ANTYmESKI...... sad  chude  nozki yikes  . A to  mezyczna powinen byc postawny-zbudowany..-SILNY ..

Nie martw się. Jako facet też widzę ten problem w męskim plemieniu:)

777

M?rtainn napisał/a:

Tak, jestem silny;) Ale co z tego. Siłę może sobie każdy wypracować dość dużą;)

Na silowni? dla mnie silownia jest nudna jak cholera, to juz wole kopanie w pilke na swiezym powietrzu. Najfajniejsza sprawa to sporty walki, chociaz sa dosyc kontuzjogenne. Uprawiam szermierke i silat z udzialem bagnetu, podciagam sie na drazku w domu, w sumie to mi to wystarczy.

778

A ja lubię siłownię. Parę lat kopałem też półamatorsko, aż doznałem kontuzji i przestałem:)

779

Szkoda ze  nie zyjemy w swiecie,gdzie  ludzie nie patrza  na  wyglad,tylko na to jaki dany  czlowiek jest w stosunku do drugiego czlowieka..   

A  moze gdzies istnieje taki swiat ?... smile

780 Ostatnio edytowany przez nowy12345 (2015-06-04 14:13:19)

Przeczytalem caly topic i przyznam, ze naprawde mozna sie posmiac, nonstop rozwazania zamkniete w psychologicznych aspektach, grach, udawania a nikt nie wspomina, ze w milosci, w zyciu, w zwiazku trzeba sie po prostu dobrac. Jezeli facet jest ciapowaty, niesmialy to moze popracowac nad pewnoscia siebie, otwartoscia, jednak w dluzszej perspektywie czasu ta jego ciapowatosc, uleglosc, bycie mily, dobrym spokojnym i tak bedzie przewazac i musi trafic na kobiete, ktorej wlasnie taki sie bedzie podobal, dla ktorej wlasnie te cechy beda odpowiednie i wlasnie w tym sie zakocha, w takim czlowieku. I tak samo w druga strone, mozna sie opierac na psychologii i nawet miejscami trzeba, ale psychologia nie tlumaczy dlaczego CZUJEMY to cos do tej konkretnej do osoby, nie tlumaczy dlaczego akurat o nia sie martwimy, z nia chcemy byc, na niej nam zalezy, dlaczego to wlasnie ona sie sni, dlaczego nawet jak logika mowi co innego to wierzymy, staramy sie i nie odpuszczamy. To jest cos wiecej i wykracza poza ramy mechanicznych, prostych zachowan i chlodnych, racjonalnych kalkulacji.

Nie da sie oprzez zwiazku na iluzji, klamstwie, manipulacji a po takim kursie wlasnie takie cos soba prezentujemy. Jest to dobre na chwile, na przygode, ale nie na szczesliwe zycie z kims bo to jacy jestesmy zawsze wyjdzie z nas i lepiej od razu byc po prostu normalnym, otwartym na poznawanie nowych ludzi, pozytywnym czlowiekiem.

I szukaj milosci posrod osob ktore znasz, widujesz, nie na ulicy. Jezeli w sklepie z bulkami do ktorego chodzisz sprzedaje urocza blondynka, zapytaj za ktoryms razem, wrecz niesmialo nawet, czy moze mialaby ochote ktoregos dnia po pracy napic sie dobrej kawy. Jezeli na weslu u kumpla siedzi piekna szatynka, zapros ja do tanca. Jezeli na stacji benzynowej gdzie zawsze tankujesz pracuje fantastyczna ruda i proponuje Ci hotdoga/kawe, usmiechnij sie do Niej i powiedz "Jesli tez sie napijesz to czemu nie:)" I to jest bycie otwartym, bycie naturalnym i jesli cos bedzie miala z tego wyjsc to wyjdzie, tak to widze. A jak sie nie uda to idziesz dalej, nie robisz nic na sile ale pozostajesz otwarty i ozytywnie nastawiony.

Problemem osob niesmilych ejst to ze sie boja, boja odrzucenia, krytyki, strach przed tym ze ktos to zle odbierze, zle o nich pomysli, ale do tego trzeba nabrac dystansu do wlasnej osoby, pewnosci siebie, a nie kursow uwodzenia.

Posty [ 716 do 780 z 912 ]

Strony Poprzednia 1 … 10 11 12 13 14 15 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NIEŚMIAŁOŚĆ, NISKA SAMOOCENA, KOMPLEKSY » Samiec alfa - szkolenia uwodzenia dla nieśmiałych facetów ?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024