Netcafe 50+ dla kobiet z zasadami ... - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netcafe 50+ dla kobiet z zasadami ...

Strony Poprzednia 1 … 93 94 95 96 97 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6,111 do 6,175 z 6,268 ]

6,111

Odp: Netcafe 50+ dla kobiet z zasadami ...

Ewcia ... nie martw sie, tata da rade, a najwazniejsze, ze leczenie juz sie zacznie, nareszcie ...
Bede trzymac za Twojego ojczulka kciuki ... smile   i Ty tez mysl tylko o tym, ze bedzie dobrze, a bedzie ... smile

Ja tez juz sie pozegnam, bo ciagnie mnie mocno lozeczko ...
D O B R A N O C  Dziewczynki, spijcie slodko  i  d o  j u t r a ... smilebig_smile:)

http://wgrywacz.pl/images/930ro087.gif

Zobacz podobne tematy :

6,112

http://wgrywacz.pl/images/527Dobranoc_zima_gotowy13.jpg

6,113

Dzień dobry Dziewczynki lol Sorry, że tak na biegu, ale trochę mi się przysnęło, także na biegu kawa smile

http://wgrywacz.pl/images/645541322080965166.gif

6,114

Witam cieplutko bo u mnie 5 na plusie tylko pochmurno więc samo poczuciie też w dół.
Pije kawe i zastanawiam się co przyniesie dzisiejszy dzień.Rano mój men wyjechał do szpitala w Suwałkach ,pojechał z nim syn.

nanusiu pytałaś o moje dzieciaki,mam ich troje dwie córki 24,31 lat i syn 29 .Syn prowadzi działalność i wtedy jak pisałam ,że pojechał w sprawie pracy to chodziło o przedłużenie umowy ,niby sie udało ale tylko na 4 miesiące.

A w sprawie szycia,przerubek to ja jestem antytalencie ,no może poza przyszyciem guzika smile a wogóle to nie lubie zbyt długo wykonywać jednej czynności.

Takze podziwiam Was dziewcynki,ze jsteście takie zdolniachy.

Jovi jak  Pysia.

Miłego dnia życze.http://wgrywacz.pl/images/118milutkiego.jpg

6,115

Witajcie Gwiazdeczki piatkowo ... Ewa i Rybka ... smilebig_smile:)

Dzisiaj ja tez troche przysnelam, a wlasciwie, to wstalam o swoim typowym czasie zimowym ...
Ostatnie dwa dni wstawalam wczesniej z powodu Pysi ... nie, zeby mnie budzila, ale tak na wszelki wypadek, bo zal mi sie jej zrobilo,
ze miala baaaaaardzo pilna potrzebe, a ja spalam i musiala wstrzymywac ...

Jestem juz po pierwszym spacerku i z przyjemnoscia przysiadam sie do Was z kawusia ... big_smile

U mnie jest dzis kolejny pochmurny, mglisty i mokry dzien, ale cieply. W tej chwili jest 8 st.C, a ma byc 11 ...
Od jutra zapowiadano sloneczko i oby ta prognoza sie sprawdzila , bo juz tej zgnilizny mam dosyc ...

Zycze Wam, Dziewczynki, udanego dzionka  i  d o  z a r a z ... smilebig_smile:)

http://wgrywacz.pl/images/356Zima_piatek_21122011.jpg

6,116

Mialam odwolac wizyte u lekarza, bo wczoraj wieczorem czulam sie juz calkiem dobrze, ale po nocy znowu mi sie pogorszylo ... hahaha big_smile
i taka hustawke mam niemal codziennie ... cos najwyrazniej moja sypialnia mi nie sluzy ... big_smile
I sama nie wiem, co zrobic, bo moge wybrac sie do lekarza, a on stwierdzi, ze antybiotyk jest mi niepotrzebny i wtedy chyba
bym sie wsciekla ... hahaha lol  ze cala moja wyprawa i zwiazany z nia trud - na nic ...
Wiem, ze gdybym nie musiala wychodzic z domu i mogla kilka dni posiedziec w ciepelku, to by mi samo przeszlo, ale wychodzic musze ...
a najgorsze sa spacery w lasku, bo dlugie ...

Rybko ... cokolwiek dzien przyniesie, musimy temu stawic czola, zeby nie wiem, jak bylo to ciezkie ... nie ma rady ...
Nic nie trwa wiecznie, wiec zla passa tez musi minac i zrobic miejsce dla tej dobrej, szczesliwej ... smile 
Zycze Ci sily i aby ta pozytywna, dla Ciebie, zmiana nastapila, jak najszybciej ... smile:)
http://wgrywacz.pl/images/5828871zz4655.gif
Stan Pysi jest tez w zawieszeniu ... Dzis rano zrobila tylko siusiu, bo wiecej nie miala po czym, poniewaz kolacji nie jadla, a te troche
bagietki, polanej rosolkiem, ktora zjadla wczoraj po poludniu juz wczoraj wykupkala na rzadko, ale jednorazowo ...
Teraz dosypia sobie obok mnie na kanapie, ale to robi zawsze, rowniez, gdy jest zdrowa ...
W ciagu dnia wykazuje zainteresowanie jedzeniem, ale nic jej nie pasuje ... 
Dzis dostane probiotyki, ale jesli nie bedzie nic jadla, to nie bede mogla ich jej podac, bo jak ? ...
W sumie tylko jeden dzien glodowala, ale zjadla kilka drobnych ciasteczek, wiec tak calkowicie na czczo nie byla ...
a tak, to codziennie troszke zje, chocby tej bagietki z rosolkiem ... no i co najwazniejsze - pije ...
Ma w ciagu dnia gorsze momenty i lepsze, akurat tak, jak ja ze swoim przeziebieniem ... hahaha big_smile
Zdecydowanie wiecej poleguje i jest spokojniejsza, choc sa chwile, ze sie ozywia i w lasku bawi sie z psami i biega, tylko szybciej
sie meczy, bo jest slabsza ...
Dzis kupie jej dobre buleczki - ja, osobiscie, ich nie lubie  lol - i pokropie je activia ... ech, juz sama nie wiem, co wymyslic,
zeby tylko zjadla i zeby jej posluzylo ... 
Najchetniej pewnie pojadlaby trawy, ale tej, jej ulubionej, teraz nie ma ... przynajmniej nie na naszej trasie ...
Gdybym dobrze sie czula, to pochodzilabym po osiedlu i moze gdzies bym te trawe znalazla ...

http://wgrywacz.pl/images/6076194pv82e.gif

6,117

Witajcie Gwiazdeczki
Wczoraj dałam czadu. 10 godz. w papierach ale dobrnełam do końca. Dzisiaj tylko wydruki i mam wolne do 29.02. big_smile
NANUSIU skalopki tak brzmi poprawna nazwa tych przegrzebków. Zjadłam "a" i wyszedł dziwoląg.
Miałam nadzieję, że jednak nie zasmakują ci krewetki i będę miała wspaniałe śniadanie. Ale widzę, że nic z tego. Narobiłaś mi tylko apetytu. Wszamałabym jakąś rybkę.
Całe szczęście, że zaniedługo przechodzimy na tryb weekendowy. W tym tygodniu wybieram sie na jakieś zakupy. Qrcze przez te mrozy nie nabyłam żadnej nowej sztuki odzieży dla Księciunia ani dla siebie a wiosna tuż..tuż...
To by było na tyle. Jakaś przymulona jestem..wszystko przez te PIT-y.
Pozdrawiam i życzę miłego dnia.

6,118

Witajcie Kobietki smile
Zakupy już zrobione, mieszkanie pogarnięte, pies wyprowadzony i nareszcie mogę spokojnie posiedzieć. big_smile

Ewka
I znowu doczekałaś się weekendu.   hehe   A do końca miesiąca jeszcze tylko 3 dni  pracy i co będzie dalej ? 
pewnie nowa umowa, na kolejny miesiąc. lol
Wieczorem mi się od ciebie dostanie, że gadam, jak Nanusia i Jovita.   hehe

Ryba
A to Cię paskudnie dopadło, bo i mama w szpitalu i mąż. Szczerze Ci współczuje.  Trzymaj się Kobietko. 
A mój syn ma 31 lat, a córka 36, ech, jak ten czas leci.
Tak naprawdę, to ja szyć też nie umiem, ani nie mam specjalnego daru. Najczęściej skracam spodnie, wszywam suwak,
albo wykonam jakieś drobne naprawy i wszystko z konieczności, a nie z zamiłowania.  big_smile

Jovita
I co byłaś w końcu u tego lekarza ? a Pysi już trochę lepiej ?

Nanas
Zasłużyłaś sobie na długi weekend.  Mnie papierzyska przerażają.  Tylko na nie spojrzę, to od razu boli mnie głowa. hehe big_smile
Ja jeszcze o wiośnie nie myślałam, ale masz rację, że trzeba się zacząć już rozglądać za czymś nowym do odzienia.

http://wgrywacz.pl/images/15136770_2_ZOLTE_GERBERY_.jpg

6,119

Witam Zasadówki

Mam dużo nadprogramowej roboty,ale jak dobrze pójdzie ,to pochwalę się na koniec przyszłego tygodnia.
Na razie mam łeb kwadratowy od myślenie i kalkulowania,no i wróżenia
z fusów.

Nanas
tak pysznych krewetek ,jak te z Twojego przepisu,to jeszcze nie jadłam.
A najważniejsze,że mój nie marudził,że nie może wchodzić do kuchni,bo dziesiatki czarnych oczu,na niego patrzą.
Jak skończyłaś papierzyska,to aż do liczenia pieniędzy ,masz spokój.

Widzę,że tylko Jovita i ja mamy jedynaków.
Reszta dziewczyn ,się lepiej starała.
Trudno ,nie przyłożyłam się do zwiększenia znacznie populacji.

Ewka
Czekamy na następną odsłonę.
Obie z Rybą myślcie o swoim zdrowiu,bo niestety nie macie wpływu na zdrowie najbliższych.
Może mój pogląd wygląda egoistycznie,ale zamartwianie się nikomu nie wyjdzie na zdrowie.

Malibu
co gotujesz dobrego,może coś załapiemy .
Z Nanas,to raczej z zakupami,nie bierz przykładu,bo będziesz musiała dokupić szafę na buty i torebki i na dodatek zapamietać,co w nich masz,żeby nie kupić drugiej takiej samej pary butów.  lol
Albo odkryć przy okazji robienia porządków,że w dużej torebce są schowane jeszcze małe. lol

Chociaż prawdę mówiąc,chciałabym mieć za dużo butów,a nie łazić ciagle w tych samych.
Ale musiały by same zajść do tej szafy ,bez mojego przymierzania.

6,120

Witajcie Dziewczynki wieczorkiem ... smilebig_smile:)

Lekarza odwolalam, bo jak sobie pomyslalam o tej drodze przez cale miasteczko, to czulam, ze mi sie pogarsza ... hahaha lol
Poza tym spodziewalam sie przesylek ... i rzeczywiscie, 2 z nich dostalam : witaminy + probiotyki i prasowane kosci - wszystko dla Pyski ... 
Przed 12-ta poszlysmy do lasku ... Na parkingu zobaczylam samochod starszej pani buldozki Indy ...
One szukaly nas, a my ich i na szczescie, sie spotkalysmy ... Zrobilysmy razem duze kolko i nasze psie dziewczynki byly cale szczesliwe ... big_smile
Z radoscia wykapaly sie w kanale i wytarzaly w blocie ... lol i oczywiscie, trudno bylo im sie rozstac ... big_smile
Umowilysmy sie na poniedzialek.
Powiedzialam jej o problemach Pysi, ze nie mam pojecia, co jej dac zrec i ona wyciagnela z kieszeni granulki karmy Indy i  poczestowala
Pyske, a ta je zjadla i to nawet bardzo chetnie. 
Nie wiem, czy to byla tylko atrakcyjnosc innosci, czy rzeczywiscie, jej pasowala ...
Na razie i tak nie moge kupic tej karmy, bo juz zamowilam inna i musze najpierw zobaczyc, jak ta nowa bedzie Pysce smakowala ...
Po powrocie z lasku poszlam do supermarktu, odeslac kaloszki i zobaczyc, czy nie maja tej karmy Indy, w malym opakowaniu,
ale nie mieli jej w ogole ...
W tym moim sklepie jest totalne ubostwo ... coraz mniej produktow dobrych marek, a coraz wiecej wlasnej marki sklepowej ...

Kupilam Pysce Jakult, filety rybne i selera ... i w domu zaraz zaczelam pichcenie, ale najpierw dalam jej sie napic tego Jakult ...
ale nie wiem, czy to byl dobry pomysl, bo wprawdzie wychleptala go bardzo chetnie, ale dopiero dostala po tym sroki ...  hahaha  lol
tak, ze w ciagu 1,5 godz. bylam z nia na dole 3 razy ... lol:lol:  i zalowalam, ze jej to dalam do wypicia ...

Ugotowalam marchew z selerem i rybne filety.  Zapachy tak Pyske podkrecily, ze az zapuscila sie na srodek kuchni ... lol 
Oczywiscie, zaraz ja przegonilam,  bo kto jest blisko zarcia, ten ma wladze, a wiec NIE pies ... lol
Dalam Pysce kawalek rybki i zjadla ze smakiem, wiec przygotowalam posilek z dwoch filetow, marchewki z selerem i troche ryzu ...
Zjadla z apetytem i jak na razie cisza ... spi ... a co bedzie dalej, zobaczymy ... big_smile

Tak wiec, Pysi ma sie na zycie, ale nie moze jesc wszystkiego i musze zmienic jej zywienie. 
Widac, ma wrazliwy przewod pokarmowy i to juz jej, niestety, zostanie ... taka jej uroda ... big_smile
No, nie ... dlugo nie pospala ... juz rozrabia .... hahaha lol  ale po tym widac, ze jej sie polepszylo ... big_smile

6,121

Jovita
A to dogodziłas Pysi tym Jakut hehe big_smile  nic dziwnego, że ją po tym pogoniło, tak na pusty żołądek.
Jeśli Pysia kręci się wokoło jedzenia, to znaczy, ze ma się już  dobrze.
Zwierzęta bywają kapryśne, a Pysia, jak pisałaś, zawsze jadła trawe, wiec miała jakieś problemy trawienne.
Będzie dobrze. Jak dostanie nową karmę, to się uspokoi.
A na razie czeka Cię gotowanie. hehe  same dobre rzeczy, rybka, warzywka, ryż, az się robię glodna. big_smile 

Nanusia
Ze mnie akurat taka kucharka, jak i krawcowa. hehe  Gotuję same proste potrawy. Mój cały tydzień je w drodze, to może sobie
zajadać wykwintności, a ja gotuję tylko tak, żebyśmy nie byli głodni i żebyśmy się nie struli. lol 
Jak na razie to mi się to nawet udaje. hehe
Nie mam zacięcia do gotowania, już wolę sprzątać, bo przynajmniej zawsze wiem, co mi wyjdzie. 
W mojej rodzinie wszystkie kobiety są takie, więc nie mam kompleksów. big_smile
A z dziećmi wyrobiłam polską normę. hehe  bo tak się kiedyś mówiło. Mój, jak to facet, chciał mieć syna, a pierwsza urodziła się córka,
więc trzeba było dalej próbować. big_smile   Dobrze, że syn był drugi, bo może próbowalibyśmy do trzech razy. big_smile
A z ciuchów to mam słabość do bluzeczek.  Jak mi jaka wpadnie w oko, to nie mogę się powstrzymać i muszę kupić.
Dobrze radzisz Ewce i Rybie, o siebie trzeba dbać, bo na zdrowie naszych bliskich nie mamy wpływu, ale na swoje tak.

6,122

Caly wieczor latam z Pyska i to calkiem niepotrzebnie, bo jestem po prostu przewrazliwiona. Co usiadzie i sie na mnie gapi, to ja mysle,
ze chce wyjsc i lece z nia na dol ... hahaha  lol  ale juz koniec z tym ... zreszta, niedawno popila kartoflanki, to pewnie wszystko
jej sie zatrzyma i rano tez bedzie spokoj ...
Wlasnie dostalam wiadomosc, ze karme juz wyslano, ale nie wiem, czym, bo jesli poczta, to moge dostac ja juz jutro, a jesli innym
przewoznikiem, to dopiero w poniedzialek.

Nanusiu ... wiesz, ze ja nie jestem macierzynska ... hahaha big_smile   wiec z gory zalozylam, ze dziecko bedzie tylko jedno ...
a najchetniej wcale, ale w tamtych czasach, to nie bylo przyjete, by rezygnowac z macierzynstwa z wlasnej woli. 
Moj byly calkowicie sie ze mna zgadzal, bo on tez nie byl ojcowski ... big_smile  Moja siostra miala takie samo zdanie na temat macierzynstwa
i tez ma jedno dziecko, corke ...

Ja za butami az tak nie szaleje, a za torebkami wcale ... big_smile  Lubie miec kilka w roznych kolorach, do butow ... a wiec czarna,
granatowa i bezowa, kiedys rowniez brazowa, ale teraz juz nie.  Z tym, ze zwykle chodze i tak w jednej, czarnej, bo mam problem
z przekladaniem rzeczy ... Robi mi sie takie zamieszanie, ze macham reka i torebki nie zmieniam ...
Oczywiscie, mowie o zyciu w Holandii, bo w Polsce bylo inaczej ... ale tutaj powoli upodabniam sie do miejscowych ... lol

A co do dbania o swoje zdrowie, to masz calkowita racje i to nie jest zaden egoizm, tylko nasz swiety obowiazek.
Kochamy naszych bliskich i to zrozumiale, ze chielibysmy, by byli z nami zawsze i by byli zdrowi, ale kazdy czlowiek ma swoja droge
i swoj czas, i my nie mozemy tego zmienic, a z naszego zamartwiania sie, nie mamy pozytku ani my, ani nasi bliscy ...
bo to jest negatywna energia, ktora nie moze przyniesc niczego dobrego, jedynie szkodzi ...

Malibu ...  niby ugotowalam Pysce dobre rzeczy, ale dla mnie niejadalne ... lol  bo bo bez soli i zadnych przypraw ... big_smile
A ja juz wole gotowac, a nawet zmywac, jak sprzatac ... lol  bo gotowanie, jest jednak praca tworcza, a sprzatanie,  syzyfowa ... lol
Ja tez ma slabosc do bluzeczek i do spodni ... hahaha big_smile  Najgorsze tylko, ze wszystkie spodnie musze przerabiac ... lol

6,123

Witam Gwiazdy bardzo wieczorowo smile Przyszłam już jakiś czas temu do domu ale musiałam się trochę za wszystkim pozbierać.
Tata miał mieć dzisiaj chemię i ... Pobrali mu krew na badanie i popsuła się aparatura. Wszystkich, którzy czekali na chemię wysłano do domu. Tata ma się zgłosić w poniedziałek na 8.30. Kur*a jakoś to wszystko idzie strasznie pod górkę sad

6,124

Sorry Dziewczynki ale jestem tak bardzo tym wszystkim przybita, że idę spać. Jutro odezwę się bardziej "obszernie".

http://media3.mojageneracja.pl/oituoiyupi/mediumkq2swe624ab128ce5689820100.jpg

Zwykle u największych nawet pesymistów
istnieje choćby cień nadziei.  Nadzieja,
bowiem jest warunkiem życia; musi istnieć
wiara w przyszłość, gdyż życie jest
ustawicznym dążeniem do przyszłości.
  Człowiek nie interesowałby się innymi
  ludźmi, gdyby nie nadzieja, że trafi kiedyś
  na kogoś jeszcze bardziej zacukanego
  niż on sam

Dobranoc Gwiazdy

6,125

Ewo ... czytam i oczom nie wierze, zabieg taty znowu sie nie odbyl, to jakis koszmar ...
Odpoczywaj po trudach tygodnia, a jutro jestes nasza, chociaz czesciowo ... lol

D O B R A N O C  Dziewczynki, spijcie smacznie  i  d o  j u t r a ...   smilebig_smile:)

http://wgrywacz.pl/images/6964696eb8bcaf2b852eef85a.jpg

6,126

http://wgrywacz.pl/images/855Dobranoc_Zima_1gotowy.jpg

6,127 Ostatnio edytowany przez Jovita (2012-02-25 09:23:33)

Witajcie Gwiazdeczki weekendowo ...  smilebig_smile:)  http://wgrywacz.pl/images/68023_130_3.gif
Widze, ze wszystkie odsypiacie pracowity tydzien, wiec ja zaparze dla Was poranna kawusie ...  http://wgrywacz.pl/images/336729kawa2.gifhttp://wgrywacz.pl/images/336729kawa2.gif
U mnie jest dzis pierwszy, po dluzszym czasie, dzien pogodny ... 
Wprawdzie sloneczko zakryla czesciowo brzydka, czarna chmura,ale reszta nieba jest ladna ...  Cieplo nie jest, bo tylko 3 st.C,
ale ma byc 9 st.C i przy sloneczku na pewno bedzie, a moze nawet i wiecej ... big_smile
O, wlasnie sloneczko sie wyswobodzilo i swieci pelnym blaskiem ...  http://wgrywacz.pl/images/150_dblpt_pogoda03_dblpt_.gif

Zycze Wam, Drogie Zabcie, bardzo przyjemnej soboty, spedzonej na luzie ... smilebig_smile:)

http://wgrywacz.pl/images/104Zima_sobota_22122011.jpg

6,128 Ostatnio edytowany przez Jovita (2012-02-25 10:13:12)

Znowu odwolalam kurs, bo nie bylam pewna pogody - wczoraj wieczorem padalo i dzisiejszy ranek tez nie wrozyl nic dobrego ...
Gdy wstalam dzis, przed wpol do osmej, bylo pochmurno i tylko 2 st.C, wiec nie wiedzialam, czy optymistyczna prognoza sie sprawdzi ... big_smile
W Holandii na pogode nigdy nie mozna liczyc, bo jest z nia tak, jak z przyslowiowa choragiewka na dachu ... hahaha big_smile

Pyska czuje sie juz lepiej, ale tez jeszcze nie calkowicie dobrze i do poludnia sobie dosypia.
Jest jeszcze oslabiona tym dlugim postem i nawet nie mialabym dla niej odpowiednich smakolykow, zeby ja zachecac do pracy,
bo wlasciwie nic jej nie podchodzi ... raz wezmie jakies ciasteczko, a 10 razy nie ...

Poza tym ten kurs nie jest az tak wazny, jak sie spodziewalam, zeby tak sie dla niego poswiecac ...
W sumie niewiele stracimy, bo teorie przeciez dostane, to pocwiczymy w domu lub w lasku, gdy juz obie bedziemy w lepszym stanie ...
Przed nami jeszcze kilka tygodni lekcji, wiec ew. pytania zdaze zadac pozniej.

Wlasnie teraz zajarzylam, ze nie dostalam e-mailem teorii z poprzedniej soboty, a co tydzien dostawalam ... 
Trenerka miala dla nas  przygotowac rady, jak skutecznie oduczyc psa od skakania na ludzi ... no i w ogole do kazdej lekcji
praktycznej nalezy tez czesc teoretyczna ...
Musze jej napisac e-maila z prosba o przyslanie mi tego brakujacego materialu.  Bylam na lekcji czy nie bylam, ale za nia zaplacilam,
wiec nalezy mi sie komplet ...

Widac, wczorajsza kartoflanka zadzialala, bo dzis rano Pyska tylko posiusiala, choc przeszlam sie z nia dodatkowy kawalek,
tak na wszelki wypadek, gdyby namyslila sie na cos wiecej ... big_smile
Przed wyjsciem z domu zagladala do pustej miski, wiec po powrocie rozkruszylam 1,5 buleczki i polalam cienkim rosolkiem dla smaku ...
Ku mojemu zdumieniu ochoczo skonsumowala wszystko, co do okruszynki ... big_smile   a przeciez tak wczesnie rano nigdy nie jadala,
dopiero w poludnie ...
Biedna psina, przez ten tydzien solidnie sie przeglodzila ... big_smile   Na jedno to nawet dobrze, bo odzyskala zgrabniejsza linie  lol
jak na dorastajaca panienke przystalo ... lol

http://wgrywacz.pl/images/734Buziaki082011.jpg

6,129

Hej Gwiazdeczki Jak to miło rano wstać ze świadomością, że w końcu nie idzie się do pracy. lol Postanowiłam, że przez dwa dni zabawię się w nicnierobienie smile:):) No oczywiście oprócz prania http://wgrywacz.pl/images/563pranie.jpeg i ogólnego tym razem "ogarnięcia" mieszkania http://wgrywacz.pl/images/458sprz_tanie1.gif

Cześć Jovita http://wgrywacz.pl/images/232Hej.gif Jak miło pić kawusię zaparzoną przez Ciebie. Już zakładam szlafrok i dosiadam się lol

http://wgrywacz.pl/images/965ChomikImagecd.jpeg

6,130

Witam Zasadówki

Pogoda nie ciekawa.

Tak sobie pomyślałam,że z Malibu i ze mnie byłaby całkiem dobra gospodyni.
Malibu by sprzątała a ja bym gotowała.
Jedyny minus ,że miałybyśmy miliondziewięćset bluzeczek. lol

Ewka
Czy ja dobrze liczę,że jeszcze masz 3 dni ciężkiej pracy,przed sobą?
Czy znowu o czymś nie wiemy,żeby gromy nie poleciały na Ciebie?

Czekamy na dalszy odcinek!!!!.

6,131

Nanusia napisał/a:

Ewka
Czy ja dobrze liczę,że jeszcze masz 3 dni ciężkiej pracy,przed sobą?
Czy znowu o czymś nie wiemy,żeby gromy nie poleciały na Ciebie?

Czekamy na dalszy odcinek!!!!.

A cóż by to miało być to coś o czym nie wiecie ? Czy to może dotyczy tego, że podpisałam jeszcze umowę na marzec ? lol

6,132

Czesc Ewcia ... jak milo, gdy jest dla kogo parzyc kawe i z kim wypic ... big_smile

Ladnie wyglada to Twoje nicnierobienie hahaha lol  dla mnie, to strasznie ciezka praca, chwalilabym sie nia przez caly tydzien  lol
albo i dluzej ... lol   no, moze nie wstawieniem prania, ale pogarnianiem mieszkania, tak, bo odkad mam Pyske, sprzatam tylko po lebkach ...

Mialam nadzieje, ze za kilka m-cy bede mogla przeprowadzic sie do domku, to przez ten czas az tak bardzo w brudzie bym nie zarosla ... lol
ale z powodow finansowych sprawa pewnie sie przedluzy, wiec nie wiem, jak dlugo jeszcze tak pociagne ... big_smile

Skorzystalysmy ze slonca i poszlysmy do lasku. Wzielam nawet aparat i porobilam Pysiakowi pare zdjec ... i cale szczescie, bo teraz
przyszly ciemne chmury i nastapila calkowita zmiana pogody ... jak nie ten sam dzien ...

Zaraz obrobie zdjecia i jakies wstawie ... big_smile  Zobaczycie, jak moja panienka wyrosla ... hahaha

6,133

Już Ci Jovita zazdroszczę tego słońca lol W Warszawie wichura, że mało łba nie urwie http://wgrywacz.pl/images/620wiatr27.gif i właśnie w takie wietrzysko muszę jechać zaraz do rodziców. Skończę pranie i śmigam smile

6,134

Ewka
Ty żartujesz,czy poważnie ,podpisałaś jeszcze umowę na marzec?

Coś mi się wydaje,że polecą gromy. lol

6,135

Cześć Gwiazdeczki
Teraz już sobie odpoczywam, posprzatałam, ugotowałam i laba. Przed południem wybrałam się z córka na mały shopping. Byłysmy na trgowisku którego nie odwiedzałam od dawna. Kupiłam sobie sweterek rozpinany w kolorze ecri i zamówiłam ale już w innym sklepie płaszczyk również w kolorze jasnego beżu.....tak dla rozjaśnienia garderoby bo wszystko mam czarne albo ciemne popiele. Odbieram w środę. No i własnie tak sobie myślę, że przydałaby sie nowa torebka w kolorze pasującym do płaszczyka. big_smile

NANUSIU wcale  nie zdziłabym się gdyby okazałom się, że EWKA przedłużyła umowę na dodatkową robotę. Ona bez niej (pracy) chyba nie może żyć big_smile

Pozdrawiam Was Dziewczyny serdecznie, odkopałam kilka książek więc zabieram się za lekturę. Miłego wieczoru.

6,136

Dzis korzystalam ze sloneczka i duzo spacerowalam.  Przy okazji zrobilam Pysiakowi obszerna sesje zdjeciowa, w dwoch czesciach ... big_smile
a miedzy wypadami obrabialam zdjecia ... Narobilam ich mnostwo, ale niestety, wiele bylo nieudanych, bo kiepska ze mnie fotografka,
a z Pyski modelka ... hahaha big_smile
Okolo czwartej nadciagnely brzydkie chmury i juz zostaly, zakrywajac slonko na dobre ...
Jakos wcale tego dzisiejszego ciepla nie czulam, bo byl i jest nadal zimny wiatr ...

Ewo ... no i wyszlo szydlo z worka ... hahaha lol  Wszystkie mialysmy racje .... i kto tu bedzie szczekal ... lol
Malibu jest chyba jasnowidzem, bo wczoraj napisala, ze pewnie podpiszesz umowe na kolejny m-c ...:D 
Ja bylam bardziej pesymistyczna, bo myslalam, ze wezmiesz te posade juz na stale ... hahaha lol  ale m-c po m-cu i w koncu i tak
wyjdzie na moje ... lol  ze Ci ta praca juz zostanie ...
Ale podobno mialas zostac dzis w domu i nic nie robic, to gdzie jestes ??!! ... lol

Nanusiu ... to prawda, swietnie byscie sie z Malibu uzupelnialy, gdyby nie te bluzeczki ... lol  no, ale nikt nie jest doskonaly ... lol 
za to Twoje torebki rozdzielilyby sie na Was dwie ... big_smile
Ja zadnych prac domowych nie lubie, ale za to lubie chodzic, wiec Pyska jest z panci zadowolona ... lol

Nanas ... ja tez uwazam, ze Ewa tyraczke kocha ... i jest to milosc z wzajemnoscia ... lol   Niby sobie tak zazartowala, zeby
nas delikatnie przygotowac, ale wedlug mnie jest to na 100 % prawda, bo to idealnie pasuje do jej portretu psychologicznego ... lol
A wiec do wiosny jestes juz przygotowana, powitasz ja w nowym plaszczyku ... big_smile 

A co to, Malibu dzisiaj sie nie pokazala ...  ach, weekend spedza ze swoim Menem ... big_smile

6,137

A to moj Pysiulek ... big_smile

http://wgrywacz.pl/images/377100_0924ciete.jpg

http://wgrywacz.pl/images/277100_1061ciete.jpg

http://wgrywacz.pl/images/841100_0980ciete.jpg

6,138

Pysia prześliczna.
Zawsze miałam obiekcje,do tej rasy,ale widzę,że jest słodka.
A Pysia szczególnie.

Nanas
Taki płaszczyk jak nasza koleżanka?
Bardzo mi sie podobał ten fason,ale ona ma rozmiar 36 ,to zawsze ładnie wyglada we wszystkim.
Nic nie musi tuszować.
Muszę tam jechać,bo jasno beżowy,to juz potrzebuje od kilku lat.
Ale ja potrzebuję z wełenki ,a Ty pewnie prochowiec kupiłaś na wiosnę.
W przyszłym tygodniu jadę na WGO,zobaczyć czy mnie tam nie ma.
A tak prawdę mówiąc,to jadę z synową i jej mamą ,żeby obadać kreację dla jej mamy.

Ewka woli nie wchodzić,żeby nie oberwać.
A tak się zarzekała,że koniec harówki.

Albo leci serialu ,ciąg dalszy i nie może kompa odpalać. lol

6,139 Ostatnio edytowany przez Ewka58 (2012-02-25 23:54:16)

Właśnie wróciłam z baletów i idę spać smile Wytańczyłam się za wszystkie czasy smile

http://media8.mojageneracja.pl/oiirotqrue/mediumka0utw554915b614bf2f916719.jpg

Są takie chwile, kiedyś czyjaś pomocna dłoń
jest niezbędna; czyjaś obecność jest ratunkiem,
wybawieniem, otuchą, pocieszeniem.
Jak dobrze, że jest ktoś,
do kogo możesz zwrócić się o pomoc.
Jak dobrze, że ty jesteś,
by komuś przyjść z pomocą,
po prostu przy nim być, gdy tego potrzebuje.
Jak dobrze, że jesteś...

Dobranoc Gwiazdy

6,140

Nanusiu ...  Pysia jest, rzeczywiscie, bardzo ladna panienka, ladniejsza, niz na zdjeciach i jest bardzo przyjazna ... big_smile
Do tego z wiekiem robi sie coraz grzeczniejsza, co oczywiscie, bardzo mnie cieszy.
Buldogi, sa tak szczegolne, ze po jednym doswiadczeniu, nie chce sie juz psa innej rasy ...:D
A co do Ewy, to pewnie i jedno i drugie ... hahaha lol  no, prosze, weszla z dobranocka i uciekla ... big_smile

Ja tez juz sie pozegnam i ide lulu ...:D

D O B R A N O C  Dziewczynki, spijcie slodko  i  d o  j u t r a ... smilebig_smile:)

http://wgrywacz.pl/images/891Dobranoc_zima_gotowy13.jpg

6,141

Witajcie Gwiazdeczki niedzielnie ... http://wgrywacz.pl/images/352044.gif
W weekend ja parze dla Was poranna kawusie ...  http://wgrywacz.pl/images/231234kawa5.gifhttp://wgrywacz.pl/images/231234kawa5.gifhttp://wgrywacz.pl/images/231234kawa5.gif   na ktora baaaaardzo sedecznie Was zapraszam ... big_smile

U mnie dzis zamiast zapowiadanego dnia slonecznego, jest znowu dzien pochmurny i ponury ... tem. 5 st., a ma byc 9 ...
Na razie jeszcze nie pada, ale jest duza wilgoc i wciaz utrzymuje sie zimny wiatr. 

Juz jestem po spacerku na trawnik  http://wgrywacz.pl/images/600813piesek_spacer.gif  i chociaz odbylam dluzsza rundke, skonczylo sie na siusiu ... big_smile

Wczoraj skorzystalam ze sloneczka i nie ogrzewalam mieszkania, bo w ciagu dnia mialam nawet 20,5 st.C, a wieczorem 19,5 st.C,
co za oszczednosc na gazie ... hahaha  big_smile 
Niestety, w dni pochmurne, tak dobrze nie mam i juz od rana ogrzewanie chodzi ...

Zycze Wam, Dziewczynki, baaardzo przyjemnego, relaksujacego dzionka  i  d o  z a r a z ... smilebig_smile:)

http://wgrywacz.pl/images/127Zima_niedziela_2212201.jpg

6,142 Ostatnio edytowany przez Jovita (2012-02-26 10:58:09)

Wczoraj wieczorem dostalam od trenerki materialy z teorii.   Mialam o nie poprosic, ale nie zdazylam, przyslala je sama ...
Dotyczyly one skakania na ludzi, aportowania, sposobow zabawy i korygowania niewlasciwych zachowan.

Zostalam tez powiadomiona o egzaminie, ktory odbedzie sie juz za 2 tygodnie ... tak szybko ?... kompletne zaskoczenie ... big_smile

A tak naprawde, to nawet nie wiedzialam, ze bedzie jakis egzamin ... hahaha big_smile  no i mialo byc 10 lekcji, tak przynajmniej bylo
podane na stronie tej szkoly - 8 lekcji + 2 teorii - ale trenerka sobie uproscila i dolozyla teorie do kazdej lekcji, wydluzajac czas
jej trwania ... dla mnie to nawet dobrze, bo mniej uciazliwego jezdzenia, no i moglam wpasowac sie w godzine odjadu autobusu ...
Na pierwszej lekcji nie bylam, przez trudnosci transportowe, pozniej na trzech bylam i teraz na dwoch ostanich nie i jeszcze
przede mna dwie lekcje, w tym egzamin ...
Zaproponowala mi, ze moge te dwie ostatnie lekcje odbyc poza planem, w dowolnym terminie, jesli oczywiscie, chce ...
no, pewnie, ze chce ... jesli tak mozna, to czemu nie ?... big_smile

Co do egzaminu, to nie ma zadnych szans, zebysmy go zdaly ... chyba, ze nie bedzie rygorystyczny ...
Przede wszystkim, watpie, zebym zdazyla nauczyc Pyske komendy "lezec", poniewaz teraz ma problemy z jedzeniem, wiec nie mam
jej czym zachecic, a ulozyc sie odpowiednio, nie pozwala ...
Z aportowaniem tez totalna klapa, bo Pyska aportuje tylko w domu i wylacznie pluszowe zabawki, ktorymi po przyniesieniu
ja wytarmosze ... lol   a na zewnatrz nie ma nawet mowy, zeby aportowala, bo sa tam rzeczy o wiele ciekawsze, od glupiego
biegania za pileczka, ktorej nie lubi ... hahaha  lol
Za to ma dobrze opanowana komende "wez" i "pusc", ale tego nauczylam ja, gdy byla jeszcze mala ...
Duzo chyba bedzie zalezalo od umiejetnosci tych pozostalych pieskow. Jesli one beda wszystko umialy, to my wypadniemy na ich
tle kiepsko, ale jesli one tez beda mialy problemy, to moze nam sie udac ...
Tak naprawde, to ten egzamin mi zwisa, bo juz widze, ze nigdzie dalej trenowac nie pojdziemy.  Same treningi, a jeszcze bardziej
ich warunki i dojazdy, sa dla Pyski zbyt stresujace, by mogla sie uczyc ...
W sumie na lekcjach nie nauczyla sie wlasciwie niczego nowego, czego by wczesniej nie umiala ... a rady odnosnie skakania
na ludzi sa dla mnie bezuzyteczne, bo odnosza sie wylacznie do skakania na wlasciciela psa i osoby znajome ...
Pyska na mnie nie skacze, na moich gosci i osoby znajome, ktore sa blisko nas tez nie, bo jej na to nie pozwole ... big_smile
Problem robi sie dopiero z osobami obcymi i dziecmi, napotkanymi przypadkowo w lasku, gdy biega luzem, bo wtedy na jej zachowanie
nie mam wplywu, gdyz jestem za daleko ...
Okazuje sie, ze powinnam poinformowac te osoby, jak maja sie zachowywac ... hahaha lol  ale to jest totalna bzdura, bo nikt obcy
nie bedzie ze mna wspolpracowal, tylko nie zyczy sobie, by pies na niego skakal i juz ... i ma racje ... 
Nasz kumpel, bokser Igor, ma juz 3 lata (byl jeszcze kumplem Kuby), jest po dwoch kursach w stowarzyszeniu dla tej rasy
i zdal stosowne egzaminy ... i nadal goni rowerzystow, skacze na ludzi, zwlaszcza na dzieci, a jest 2 razy wiekszy od Pyski ... lol
a nawet skacze na swoja pania ... tylko na pana nie smie ...
Troche zaluje, ze nie moglam wybrac sie na kurs do tego trenera, u ktorego Pyska byla na treningu wewnetrznym ...
Wprawdzie moglabym dojezdzac tym samym autobusem, tylko do konca, a wiec duzo dluzej, ale nie wiem, jak daleko musialabym
dojsc od przystanku, no i godziny zajec nie pasowaly mi do godzin przyjazdu i odjazdu autobusu ...
Metody tego trenera bardziej mnie przekonywaly, no i o ich skutecznosci moglam przekonac sie sama ...

http://wgrywacz.pl/images/452289juag.gif

6,143

Witam Gwiazdeczki lol Wyspałam się jak nigdy smile Najpierw kawa a potem zdradzę gdzie wczoraj byłam i co robiłam smile

http://wgrywacz.pl/images/837filizankamotylki.gif

6,144

Byliśmy wczoraj trochę, no może więcej niż trochę potańczyć http://wgrywacz.pl/images/356taniec6.gif Już nie pamiętam kiedy ostatnio byłam na jakiś "baletach" http://wgrywacz.pl/images/667taniec_emot89.gif Gnaty dziś bolą, bo chyba zakwasy się ruszyły. Ale to nic, przejdzie lol Najważniejsze, że było ekstra smile:):)

6,145

Witam Zasadówki

Pogoda piękna .to i uśmiech od ucha do ucha.
Poszłam do ogrodu zobaczyć,czy już coś kwitnie,ale tylko prymulki mają nowe listki.
Przebisniegów i krokusów juz nie mam.
Hołota stratowała.

Ewka
To gdzie Ty byłaś wczoraj?
Na tańcach ,czy na baletach
bo to ogromna różnica dla mnie.

Pozdrawiam pozostałe Netki.

6,146

Witajcie Dziewczynki popoludniowo ... smilebig_smile:)

Po szarym, pochmurnym poranku nastapilo sloneczne poludnie, wiec zaliczylysmy z Pyska drugi spacerek po lasku ...
Nie byl on zbyt udany, bo z ladnej pogody skorzystalo, jak zwykle, wielu spacerowiczow, rowniez z dziecmi, wiec wiekszosc trasy
Pyska musiala odbyc na smyczy ... 
Zanim ja uwiazalam, zdazyla wyploszyc z jedynej lawki na polance, przy kanale, starszego goscia, ktory wygrzewal sie na sloneczku ...
Nie posluchala mojego wolania i do niego poleciala. Facet najwyrazniej nie byl psim fanem i nie okazal jej nalezytej, wedlug niej, uwagi,
wiec postanowila wziac ja sobie sama, pakujac mu sie na kolana ... lol  35-kilowy chihuahua ... lol:lol:
Teraz sie z tego smieje, ale tak naprawde, to uwazam to za okropne ...
Na szczescie, teraz Pyska reaguje na moje oddalanie sie, zostawiajac swoja "ofiare" i biegnac za mna, wiec to wykorzystalam ...
Jednak zburzyla facetowi spokoj ... biedak poczul sie zagrozony i zaraz sobie poszedl ...
Z pewnoscia zlorzeczyl w duchu mnie i Pysce, i mial calkowita racje ...
Z drugiej jednak strony musze gdzies wypuscic psa, zeby sobie pobiegal.  Omijam glowne alejki i miejsca bardziej uczeszczane
i chodze z nia po kniejach, ale niektorzy ludzie zapuszczaja sie wszedzie ...

Ewo ... jakie znowu tance ?... pisalas, ze jedziesz do rodzicow ... lol  Widze, ze szybko zmieniasz scenerie ... hahaha lol

Nanusiu ... masz racje, dla mnie tez tance i balety, to dwie rozne odmiany ruchu ... lol:lol:

6,147

Położyłam się tylko na godzinę i ... dopiero wstałam smile Ciekawa jestem co będę robiła w nocy ? smile:):)

A co do tańców to byłam na dancingu smile
Idę chyba dalej spać tongue

6,148

Witajcie Gwiazdeczki
Niedziela minęła mi bardzo pracowicie. "Obrabiałam" lekturę fachową..łeb mam teraz jak sklep tongue
Po tym intensywnym treningu umysłowym Dziad wyprowdził mnie na spacer. Za daleko nie poszliśmy bo nasza Warta jeszcze zamarznięta a tam gdzie lody puściły nie dało sie przejsć. Ale pierwsze kroki poczynione..czyli marsze czas zacząć!!!!
NANUSIU płaszczyk kupiłam w sklepie na deptaku niedaleko Browaru. Sklep oferuje okrycia w róznych fasonach, kolorach i rozmiarach. Ja wybrałam sobie płasczyk typu dyplomatka o długości do kolan. A że nie było rozmiaru na sklepie, muszę poczekać do następnej dostawy czyli do wtorku. Płaszczyk jest ...no właśnie nie wiem z jakiej materii ale nie jest to prochowiec. Chodziło mi o coś co mogę założyć po zdjęciu grubej kurtki a jeszcze nie prochowiec.

EWKA w poście..tańce?!?!?!? bedziesz miała krzywe nogi tongue....ale wazne , że dobrze bawiłaś się!!!!!

A teraz zasuwam do kuchni....Dziad jest głodny.
Miłego wieczoru

6,149

Trudno Nanas to będą krzywe lol i tak chodzę w spodniach to nie będzie widać smile
Wstyd się przyznać ale nawet się dzisiaj nie ubrałam. Przechodziłam cały dzień w szlafroku, pół dnia przespałam. A do tego nic mi się nie chce big_smile Totalne lenistwo http://wgrywacz.pl/images/366luzik.gif

6,150 Ostatnio edytowany przez Jovita (2012-02-26 21:02:17)

Jestemw szoku ...
Pyska spala na swojej poduszce i nagle wstala, usiadla skierowana pyskiem w rog miedzy sciana i bokiem regalu i przyjela poze,
jakby do sikania. Spojrzalam na nia zdziwiona, co ona robi, a ona po chwili szybciutko zeskoczyla z poduszki na podloge ...
Poszlam zobaczyc i zaniemowilam ... kaluza ...  koniec swiata !!!
Nie wiem, co jej odbilo ... moze snilo jej sie, ze lezy na trawie ...  Fakt faktem, ze naciskajac poduszke lapa przy zeskoku,
spowodowala, ze siku splynelo ze srodka na podstawe grubego walka i jest to dramat ...
Nie moge wyprac tego fragmentarycznie, a cala poduszka nie miesci sie do pralki.  Z tych wlasnie powodow narzucalam jej kocyk,
zeby poduszka sie nie brudzila ...
Nie mam tez, gdzie tego wysuszyc, nie o tej porze roku ... alez narobila mi roboty !!! 
Bardzo chcialabym wiedziec, co jej strzelilo do tego psiego lba, ale niestety, nigdy sie tego nie dowiem ... oszalec mozna ...

Nanas ... wlasnie mi uswiadomilas, ze Ewa szalala na parkiecie w post  big_smile  ale o tych krzywych mogach nigdy
wczesniej nie slyszalam ... lol    swietne !!! hahaha lol
Oj, to prawda, marsze czas zaczac ...  big_smile  Ja tez bylam dzis w lasku 3 razy, tak jak w porze cieplej i ten trzeci raz byl to
dluuugi spacer ...:D   I spotkalysmy sporo znajomych, oczywiscie, z pieskami ...  Wszyscy poczuli juz nadchodzaca wiosne ... big_smile

Ewo ... tak sobie myslalam, ze krzywymi nogami sie nie przejmiesz, bo spodnie zakryja ... lol

6,151

Jovita może rzeczywiście coś jej się przyśniło ???

A co do postu to nie jestem aż tak zagorzałą katoliczką, żeby ściśle tego przestrzegać.

6,152

Wszystko co dobre szybko się kończy sad Chyba czas szykować się do snu http://wgrywacz.pl/images/317_pi_21.gif bo jutro rano, ta łajza - budzik http://wgrywacz.pl/images/875budzik.jpeg zadzwoni o 5.00. http://emots.yetihehe.com/1/bezradny.gif

6,153

Ewo ... mysle, ze naprawde cos sie jej przysnilo, bo wygladala, jak lunatyczka ... hahaha lol
i nagle ocknela sie, i skoczyla, jak oparzona, i patrzyla na mnie wystraszona, gdy szlam obejrzec poduszke ...
Fakt faktem, mam teraz strasznie duzo roboty i to niezwykle trudnej. Na razie rece mi opadly, a jutro bede walczyc z ta poduszka,
bo innej rady nie mam ...

6,154

http://media4.mojageneracja.pl/oiryyoroei/mediumkwstrg564b5d75ac393ce36281.jpg

W małych rzeczach
...odnajdujemy szczęście
W pięknej muzyce
...szukamy chwili spokoju
W cudownym obrazie
...odkrywamy inspiracje
W słowach wiersza
...poszukujemy natchnienia
A ciepła
... w sercach przyjaciół...

Dobranoc Gwiazdeczki

6,155 Ostatnio edytowany przez Jovita (2012-02-26 23:37:16)

Pogadalam troche ze znajoma ... Jest nadzieja, ze sprzeda dom po matce ... po ponad trzech latach wystawienia go na sprzedaz ...
Ona tez mowi, ze musialo sie Pysce cos przysnic ... big_smile

D O B R A N O C  Dziewczynki, spijcie slodko, kolorowych snow Wam zycze  i  d o  j u t r a ... smilebig_smile:)

http://wgrywacz.pl/images/332_pijslodko233.gif

6,156

http://wgrywacz.pl/images/132Dobranoc_gotowy3.jpg

6,157

I znowu poniedziałek sad
Witam Gwiazdeczki z rana i zapraszam na kawę

http://wgrywacz.pl/images/8691222.jpg

6,158

Spadam już do pracy sad Miłego dnia Wam życzę !!!

http://wgrywacz.pl/images/974mediuml6d0bf524c527cdb.jpg

6,159

Witajcie Gwiazdeczi poniedzialkowo  smilebig_smile:)   Witaj ranny rodzynku, Ewo smilebig_smile:)

Przysiadam sie do Ciebie z kawusia ... szkoda, ze tylko w mojej wyobrazni ... big_smile   bo choc dzis tez dosc wczesnie wstalam, jak na mnie,
to jednak nie tak wczesnie, jak Ty ... hahaha  big_smile   
Widac, az tak nie nagrzeszylam, zeby zrywac sie o swicie ... lol:lol:

Po wczorajszym pieknym, wiosennym dniu, dzis jest znowu pozna jesien ... pochmurno, mglisto i wilgotno ... temp. tylko 3 st.C,
a ma byc 8 ... Jesli pozniej wyjdzie sloneczko, to moze tez bedzie calkiem ladnie, ale na razie jest ... bleeeeeeee  big_smile

Zycze Wam, Zabcie, bardzo milego poczatku tygodnia  i  d o  z a r a z ...smilebig_smile:)

http://wgrywacz.pl/images/977Z.jpgima_poniedzialek_.jpg

6,160

Trzodka juz wyprowadzona i nawet nakarmiona ... big_smile   
W tych niestrawnosciach zmienil sie psinie rytm jedzenia i teraz rano jest glodna i wczesnym popoludniem, a wieczorem nic juz nie chce ...
Najbardziej smakuja jej ciemne buleczki, polane rosolkiem z pokrojona, gotowana piersia kurczaka ...
Tylko niech nie mysli, ze tak bedzie zawsze ... hahaha  lol   ze ona bedzie zjadac piers, a ja obgryzac kosci ... lol:lol:

Poduszke wcisnelam na przymus do pralki, z trudem zamykajac drzwiczki i niby sie pierze, ale dzwieki, ktore wydobywaja sie z pralki
sa bardzo niepokojace ... lol
Jeszcze pol godz. bede siedziala w napieciu, nasluchujac, czy pralka wytrzyma do konca prania i wczesniej nie pusci ... lol:lol:

Dzis powinnam dostac nowa karme dla Pyski.
Jestem bardzo ciekawa, czy bedzie jej smakowala, bo dlugo na tych buleczkach z rosolkiem i mieskiem byc nie moze. 
Bez mielonego miesa trudno mi jej podawac witaminy i mineraly, bo nie mam jak ich ukryc.
Probiotyki tez stoja i czekaja ...

O 13-tej jestesmy umowione w lasku z pania buldozki Indy, ale jesli do tego czasu nie przyjdzie karma, to nie pojdziemy, bo w tym
wypadku, zarcie jest wazniejsze od przyjemnosci ... big_smile

http://wgrywacz.pl/images/7742in1hx.png

6,161

Witajcie Kobietki  smile

Nie było mnie cały weekend, bo soboty i niedziele zawsze spędzamy rodzinnie, a to ktoś do nas przyjdzie, a to my gdzieś pójdziemy,
no i Mój ma wolne, więc czas szybko leci.
W sobotę była bratanica z młodą i małym, już mu lepiej, ale pewnie zaraz znowu coś podłapie, bo to straszny chorowitek. 
Pobawil się z psem, pojeździł na nim i wytargal go za uszy. hehe big_smile   Astor jest cierpliwy i na wszystko mu pozwala.
A w niedzielę skoczyliśmy do kuzynki. Kupili nowe autko i chcieli to uczcić.  big_smile

Ewka
To co, z ta praca to tak na poważnie ? przedłużyłaś jednak ? o miesiąc ? 
Jeśli tak, to rzeczywiście mi się udało  hehe  a ja sobie tylko tak zażartowałam. big_smile 
Już lepiej by Ci zrobiły te dancingi, czy balety, niż dodatkowa robota.
No nie, to chemia znowu przełożona ? jeszcze się z tym nie spotkałam, jak można się tak znęcać nad ludźmi, straszne.

Nanusia
To prawda, świetnie byśmy się uzupełniały w domu. big_smile   Na szczęście, Mój nie jest wymagający i wszystko mu smakuje. big_smile

Jovita
Śliczna ta Twoja Pysia, ma słodką mordkę  smile   ale nie znam tej rasy.
A czy juz jej przeszlo ?

http://wgrywacz.pl/images/171FAJNEGO_POPO_321_UDNIA.gif

6,162

Witajcie Dziewczynki wieczorkiem ...  smilebig_smile:)

Dzisiejszy dzien minal mi na spacerach, bo Pyska miala nadprogramowe potrzeby ... big_smile
Karma przyszla przed poludniem, gdy bylysmy pierwszy raz w lasku, na szczescie, zostawili ja u sasiadki ...
Po spacerze Pyska miala wielka ochote wrzucic cos na ruszta, wiec bardzo sie ucieszylam, ze juz nie musze glowkowac, co jej dac ...
Nowe zarcie bardzo jej smakowalo i co godzine zagladala do pustej miski ... hahaha lol   
Widac, przez te 10 dni diety mocno sie przeglodzila ...

Ale najlepszy numer wyszedl z malarzamina zewnetrznym korytarzu ...  Juz z 1,-2 tyg. temu wymalowali na moim pietrze wszystko,
co trzeba. Tymczasem dzisiaj znowu sie pojawili, ale dlubali cos przy drzwiach sasiadek, wiec az tak mnie to nie interesowalo.
Gdy wyszlam nastepnym razem, odkrylam ze zdumieniem, ze przy moich drzwiach urzedowali rowniez i zdrapali swieza farbe, a jutro
beda ... znowu malowac ... hahaha lol:lol:  Ciekawe, czy policza Sp-ni podwojnie za te podwojna robote ... lol:lol:
Najgorsze jest to, ze po malowaniu musze strasznie uwazac, by sie nie wybrudzic farba.  Ucieszylam sie, ze mam to juz za soba,
ale, niestety, bede to przerabiac powtornie, a kto wie, moze na tym sie nie skonczy ... lol 
Jutro ich spytam, ile razy jeszcze maja zamiar malowac to samo ...  hahaha lol

Malibu ... dzieki smile  Pysiak ma naprawde slodka mordule i do tego robi sie juz coraz grzeczniejsza ... big_smile
Jeszcze jej nie przeszlo, ale przynajmniej odzyskala apetyt. Dzisiaj dalam jej do picia rumianek ...
Widze, ze u Ciebie zycie rodzinne kwitnie, a w weekendy masz pelna chate ... big_smile 
To bardzo milo, gdy rodzina sie szanuje ... tak byc powinno, choc czesto jest inaczej ...

6,163

Dziewczynki Tata już po chemii smile Właśnie od niego wróciłam. Jest w domu. Ogólnie ok. ale ma zawroty głowy. Reszta jutro bo spadam już spać.

http://media7.mojageneracja.pl/oiuurpupiw/mediumkege6s55498749d4118ec63675.jpg

Dobranoc Gwiazdy

6,164

Ewo ... no ... wazne, ze leczenie juz sie zaczelo ... w tate wstapi nowy duch i nadzieja ... smile

Ja tez juz ide spac,  czekalam  tylko na Ciebie ... smile

http://wgrywacz.pl/images/151Dobranoc27022012.jpg

6,165

http://wgrywacz.pl/images/590Dobranoc_Zima_2gotowy.jpg

6,166

Hej Dziewczynki Zaspałam i to okrutnie sad Kończę pić kawę i spadam do pracy.

http://wgrywacz.pl/images/800kawa_dla_ciebieAnimati.gif

6,167

Witajcie Dziewczynki wtorkowo ... smilebig_smile:)

Ewa dzis zaspala, a ja wlasnie obudzilam sie wczesniej ... big_smile  za to wczoraj wieczorem bylam wyjatkowo padnieta ... big_smile

Za oknem mam typowa holenderska pogoda - pochmurno i mglisto i mzawkowo ... temp. 6 st.C, a ma byc 10 st.C i moze po poludniu
troche sie wypogodzi, bo ranki bywaja tutaj najczesciej brzydkie ...

Zycze Wam, Drogie Zabcie, baaardzo przyjemnego dzionka  i  z a p r a s z a m  na  wirtualne  s n i a d a n k o  ... smilebig_smile:) 

http://wgrywacz.pl/images/364Zima_wtorek_22122011.jpg

6,168 Ostatnio edytowany przez Jovita (2012-02-28 09:56:47)

Dzis, gdy bylam juz gotowa do pierwszego spacerku na trawnik, Pyska jeszcze smacznie spala ...   
To dobry znak, ze nie miala pospiechu ... big_smile
Troche to niesmaczny temat, tak od rana, ale pochwale sie, ze po raz pierwszy od 12 dni zrobila normalna kupe, a wiec jest to,
najprawdopodobniej, koniec jej trawiennych problemow, przynajmniej na razie ... 
Nowa karma najwyrazniej jej sluzy i do tego rowniez bardzo smakuje.  Jest wprawdzie sporo drozsza, bo z jagniecina, a nie z kurczakiem,
ale i tak nie az tak droga, jak Royal Canin czy Eukanuba, ktorej Pyska samej wcale jesc nie chciala ...
Szkoda tylko, ze nie jest dostepna w kazdym sklepie online, a w tym, w ktorym jest, sa akurat wysokie koszty wysylki, ktore
znacznie podwyzszaja koszt samej karmy. 
W wielu sklepach zamowienia powyzej pewnej kwoty dostarczaja gratis, np. w ZOOPLUS juz od 19 euro, a w innych od 50 euro,
ale tam tej karmy akurat nie maja, a w tym sklepie, w ktorym ja zamowilam, wrecz przeciwnie - im wieksza waga przesylki,
tym wyzsze koszty jej dostarczenia, wiec nie wchodzi w gre zamowienie np. dwoch workow na raz ...
Oczywiscie, jaka droga by karma nie byla, bedzie i tak zawsze tansza od kosztow weta ... big_smile   wiec w ogolnym rozrachunku
i tak sie oplaci ...  Zawsze lepiej zapobiegac, niz leczyc ...  big_smile  bo to nie tylko wieksze wydatki, ale i duze klopoty ...

Rozmawialam w windzie z jednym z malarzy i okazalo sie, ze za pierwszym razem to byl tylko podklad, a teraz bedzie nakladana
jeszcze jakas inna farba i znowu starta, i dopiero ten wlasciwy lakier ...
Podobno ma byc baaardzo ladnie ... big_smile   
Mnie sie ten podklad tez podobal ... hahaha   bo wygladal duzo ladniej, niz ta stara farba ... big_smile  chociaz uwazam, ze stara farba
byla w calkiem dobrym stanie i przynajmniej na moim pietrze, nie wymagala jeszcze odnowienia ...
http://wgrywacz.pl/images/8351064radosnego_dnia_bie.gif

6,169

Witajcie Miłe Kobietki smile

Dziś zaglądam do Was już z rana, bo wstaliśmy z Moim wcześniej.
On wyszedł za mnie z psem, a ja w tym czasie zrobiłam mu śniadanie. 
Żeby się tylko do tego luksusu  nie przyzwyczaił  hehe   bo to było tylko jednorazowo, a jutro będzie po staremu. big_smile

Głowę mam nabitą problemami kuzynki, chyba się będzie rozwodzić ze Swoim.
I po co im to potrzebne na stare lata, zawsze dobrze żyli, ale odkąd on przeszedł na emeryture, zrobił się niemożliwy.
Kuzynka się żaliła, że on cały dzień siedzi przed telewizorem, a jeśli w niego nie patrzy, to we wszystko się jej miesza, co ona robi
i wszystko mu źle. Nagle nic mu nie pasuje, zrzędzi i zrzędzi, od rana do wieczora.
Mój z nim troche rozmawiał na osobności, jak chłop z chłopem, ale nie wiadomo, czy to coś da.
To nowe autko, no owszem, ładne, ale według kuzynki nie było konieczne, bo stare jeszcze całkiem dobrze jeździło. 
Kuzynka zgodziła się na zmianę auta tylko dla świętego spokoju, bo to był kaprys jej męża.
Chciał chłop nową zabawkę, bo stara choć jeszcze dobra, ale mu się już znudziła. Sąsiedzi kupili nowe auto, to on musiał też. hehe
Dobrze chociaż, że za babami nie lata i nie pije.
Kuzynka z tych nerwów dostała ciśnienia i ciągle ją boli głowa, to jemu też się nie podoba, bo każe mu ściszyć telewizor. 
I tak cały boży dzień toczą w domu wojnę o pierdoły.
Mam nadzieję, że Mój aż tak nie zgłupieje, gdy już przestanie pracować. 
Jednak męskie przekwitanie jest gorsze od kobiecego. big_smile 

http://wgrywacz.pl/images/907ChomikImageqpi.jpeg

6,170

Witam Zasadówki

Dzisiaj mam dostać decyzje z banku.
Od niej zależy ,czy będę ciągnąć firmę jeszcze rok czy jeszcze 5 lat.
Prawdę mówiąc,to nie wiem,która decyzja bedzie lepsza.
Już sie parę lat temu nastawiłam,że powoli likwiduję cały ten bajzel,ale co ja będę robić z nudów.
Ile można ogladać TV i siedzieć w necie.

Malibu
masz rację .Baby w pewnym wieku narzekają,ale chłopy robią się upierdliwe.
Dobrze,że mój ma jeszcze 10 lat do emerytury.
Ale lepsze to,niż mieliby nie dożyć do niej.

Trochę siedzę jak na szpilkach,więc myśli mam też daleko.

6,171 Ostatnio edytowany przez nanas (2012-02-28 14:29:16)

Witajcie Gwiazdeczki
Dzisiaj pogoda w P. pod przysłowiowym psem. Cały czas pada, zawiewa brrrrr... dla mnie, jak siedzę w aucie to pikuś alejak widzę tych maszerujących, skulomych ludzi to samej robi mi sie zimno.

JOVI to juz dobre objawy, jak kupka zdrowa. Tak jak u dzieci..:D

MALIBU jak przeczytałam Twój post o kłopotach kuzynki....wypisz wymaluj  moi rodzice. Przeszli na emerytury razem. Mama na normalną a ojciec na wcześniejszą. My...córki musiałysmy interweniować, bo ojceiec był nie do strawienia. Mieszał się w każdą sprawę nawet ilości mąki do klusek. Dopóki nie znalaz dodatkowej pracy nie dało się z nim żyć. To chyba przypadłość facetów z klapkami na oczach...oprócz pracy nic nie widzieli. Mój ojciec taki był, potrafił pracować 48 godz. bez wytchnienia.

NANUSIU nie wiem o co chodzi ale trzymam kciuki za powodzenie sprawy.

A teraz zabieram sie do roboty.  Dzisiaj odbieram płaszczyk więc chciałabym wyjśc punktualnie.

Pozdrawiam Was cieplutko i życzę miłęgo dnia.

6,172

Witajcie Dziewczynki popoludniowo, Malibu, Nanusia i Nanas smilebig_smile:)

Niestety, u mnie nadal pochmurno i mzawkowo ... i tylko 8 st.C, zamiast 10 ... Wiaterek jest umiarkowany, ale bardzo zimny,
przynajmniej ja tak czuje ... big_smile
Zaliczylam juz wypad do lasku i sklepu, pojadlam cieplej bagietki i w blogim nastroju odpoczywam ... big_smile

Pyska znowu wybrzydza z zarciem, ale mam ja w doopie, bo zadnych zoladkowych sensacji na razie nie ma ...

Malarze pomalowali same futryny i musze teraz bardzo uwazac, gdy wychodze, zeby sie nie przylepic.  Zamek jest tak blisko futryny,
ze trzeba klucz przekrecac doslownie dwoma palcami.

Malibu ... to, ze faceci robia sie z wiekiem bardziej upierdliwi, jest znane od pokolen ... big_smile   
Kolezanka mojej mamy zawsze mowila, ze chlop w chalupie, to jak wrzod na doopie ... lol  i ze faceci powinni pracowac
do samego konca, bo emerytura pada im na glowe ... lol  oczywiscie, jak ktoremu, bo sa tacy, ktorzy maja sporo zainteresowan
i nadal pozostaja aktywni, ale w duzym stopniu jest to prawda ... big_smile

Nanusiu ... skoro sama nie wiesz, co tak naprawde, byloby dla Ciebie lepsze, to Gora zadecyduje ... big_smile  i mam nadzieje,
ze to Ci sie tez spodoba ... big_smile  Mysle, ze Tobie tez trudno byloby zyc bez pracy, jak Ewie... hahaha lol   
Dopoki jeszcze nie toczy Cie SKS i swietnie dajesz sobie rade ze wszystkimi obowiazkami, to czemu nie pociagnac tego dluzej ?...
Zawsze to i wiecej kasy, bo wiecej okazji do wypadow do CPN-u ... lol:lol:

Nanas ... masz racje, to tak jak u dzieci ... i nawet leczylam tak samo,  kartoflanka i rumiankiem ... lol
Najwazniejsze, ze kupka zdrowa, a reszta, to juz zwykle kaprysy, ktore wyleczy glodowka ... big_smile

6,173

Nanusia
To Twój do emerytury ma jeszcze kupę czasu, a mój tylko 3 lata, ale na pewno będzie sobie dorabiał, dopóki tylko zdrowie mu dopisuje.
Niech się spelni to, co dla Ciebie najlepsze. smile

Nanas
Mój ojciec emerytury nie doczekał, ale pewnie nie byłby taki upierdliwy, bo miał działkę i lubił na niej robić, ale znam parę małżeństw,
żyjących bardzo zgodnie do emerytury, a później, jak pies z kotem.  Ech, ludziom z bezczynnosci na mózg pada.
Mój dziadek ze strony mamy też był taki. Cały dzień siedział z babcią w kuchni i patrzył jej na ręce, do wszystkiego się mieszał.
A to za dużo czegoś dała, a to za mało, wyglądalo na to, że babcia nagle nie umie gotować, za to z niego wielki kuchmistrz się zrobił. big_smile 
Babcia się nie dawała i nieraz lychą go zdzieliła, gdy wtykał nos do garnka i wąchał, czy czegoś nie przypaliła  lol  to póżniej chodził
i się skarżył, że babcia go bije. hehe     
Masz rację, że dla takiego najlepsze jest jakieś zajęcie, ale kuzynki mąż mówi, że już się napracował i teraz chce odpoczywać.
Ich synowie na razie nie chcą się mieszać, ale pewnie będą w końcu musieli.

Jovita
Ja też uważam, że facet powinien się czymś zająć, może to być działka, zberanie znaczków, majsterkowanie, czy cokolwiek innego,
a najlepiej poza domem. hehe  żeby kobieta miała trochę wolnego.

A to wprawdzie nie na temat, ale mi się podobalo. big_smile

http://wgrywacz.pl/images/401679e1a6e389ec8462f807a.jpg

6,174

Idę teraz na mój ostatni spacerek z psem i już dzisiaj więcej nie wychodzę.

Nanusia
Pochwal się, jaką tą decyzję dostałaś, bo już chyba listonosz chodził.

Jovita
To w końcu Pysia jadła dzisiaj te nową karmę, czy nie jadła ?  Masz Ty z nią trzy światy, taki z niej francuski piesek. big_smile

6,175 Ostatnio edytowany przez Jovita (2012-02-28 19:00:04)

Tak, tak , Nanusiu, pochwal sie,  ja tez jestem ciekawa ... big_smile

Malibu ... Pysia jest buldogiem staroangielskim, pochodzacym z USA, wychodowanym w Holandii, wychowanym przez Polke,
a udaje pieska francuskiego ... hahaha lol  ale mieszanka roznych nacji ... lol
Nie, jeszcze karmy nie jadla ... rano zjada tylko jedna buleczke, pokropiona rosolkiem i do tej pory nic wiecej nie chciala, ale jest ruchliwa,
chetna do zabawy, wybiegala sie z psami i wyglada na zdrowa ... zobaczymy dalej ...

Posty [ 6,111 do 6,175 z 6,268 ]

Strony Poprzednia 1 … 93 94 95 96 97 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netcafe 50+ dla kobiet z zasadami ...

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024