Co na chrzciny dla dziecka w prezencie? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » WYCHOWANIE, ZDROWIE I EDUKACJA DZIECKA » Co na chrzciny dla dziecka w prezencie?

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 66 do 82 z 82 ]

66 Ostatnio edytowany przez Bubuś (2012-11-23 16:51:00)

Odp: Co na chrzciny dla dziecka w prezencie?

Jeżeli nie jestes matka chrzestną to jakaś ciekawa zabawka może być. Sa maty edukacyjne, Bujaczki i inne takie pierdoły.(oczywiście upewnić się trzeba czy rodzice juz tego nie mają) Wg mnie nawet ładna książka z bajkami może być.

Ja swojej bratanicy - nie byłam chrzestną - kupiłam wypasiony kombinezonik zimowy. Rodzice byli zachwyceni mimo, że chrzest był w maju. Brzdąc zaczyna teraz chodzić, na zimę będzie jak znalazł.

W zależności od zamożności Twojej i rodziców maluszka można kupić całkiem praktyczne rzeczy. Koleżanka, której się nie przelewało dostała od gości  (nie chrzestnych) zapas kosmetyków dla bobaska - piękny wiklinowy kosz oliwek, pudrów, kremików smile Takich "uniwersalnych" z Johnsona. Nie muszę chyba nikomu mówić jak bardzo się cieszyła, bo to jednak kosztuje sad

To tylko chrzest, a ty jesteś tylko gościem wink

Zobacz podobne tematy :

67

jeśli znasz się z chrzestnymi to może podpytaj w takim razie co kupują i będziesz przynajmniej wiedziała czego masz NIE kupować hehe.

68 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2012-12-13 21:21:35)

Niee, niestety nie za bardzo się znam big_smile

Poszperałam trochę po necie, i znalazłam różnego rodzaju pamiątki. Co myślicie o czymś takim na przykład  spam  wypada coś takiego dać? I do tego może po prostu pieniądze? Pieniądze zawsze się przydadzą, a to to taka będzie trwała pamiątka. Bo zabawki różne jakoś mi nie podchodzą. Wydaje mi się po prostu, że nie na tą okazję, że tak powiem.

Witam, tak sobie zaczełam zwiedzanie forum i natknęłam się na ten post a jestem na czasie - bo syn miał ostatnio chrzciny to pomogę:)
Generalnie chrzestni Antka - mojego synka tez mieli problem z prezentem i wiem,ze głowili sie niesamowicie.
Ja miałam tio szczęście, że urządziliśmy "imprezę" na 20 osób, więc prezentów trochę się nazbierało, więc chrzestni nie musieli wybierać z pośród prezentów praktycznych.
Pomyslałam, że fajnie gdyby po chrzcie pozostała jakas pamiątka, wiec poprosiłam o coś trwałego, no i Antek dostał:):):)
Własnie srebrny grawerowany smoczek:) Fajna sprawa na serio!Dodatkowo jest tam wygrawerowane jego imię, data urodzin i data chrztu.
Jesli chcesz, to mogę podac stronę, z której wybrałam smoczek:)
Pozdrawiam!

Zbereznica30+ napisał/a:

Witam

Chcialam prosic o podpowiedz.
W swieta mam zostac chrzestna, u synka mojego brata ;-))
Co obecnie daje sie dzieciaczkom w prezencie?
Mam srebrny smoczek dla niego z wygrawerowanym napisem ale wydaje mi sie, ze to za malo.
Jesli pieniadze, to ile?
Bede wdzieczna za podpowiedzi, moze ktoras z Was byla ostatnio na chrzcie i wie cos na ten temat...
Dzieki ;-))

70

agness myślę, że jak najbardziej fajna pamiątka i oczywiście, że wypada.
tak jak wyżej pisała Agnieszka1985 dobry pomysł jak tam będzie grawer indywidualny. np właśnie imię, data itp. Niech to będzie po prostu bardziej spersonalizowane.

71

No ja zamówiłam wreszcie. czekam na przesyłkę i mam nadzieję, że będzie się fajnie prezentować na żywo. i do tego dołożę coś symbolicznie w kopercie i będzie git big_smile

72

A myślicie że jakiś fajny, porządny kocyk i do tego kasa w kopercie mogą być na prezent? Zaznaczam, że ja nie jestem chrzestną tylko zwykłym gościem na chrzcinach wink

73

moim zdaniem jak najbardziej kocyk się nadaje na prezent. tylko wzór wybierz jakiś odpowiedni "do okazji" wink masz już coś na oku? bo jak nie to mogę coś zasugerować co sama mam big_smile
no i kasy nie za dużo w tej kopercie tongue

74

daśka napisał/a:

moim zdaniem jak najbardziej kocyk się nadaje na prezent. tylko wzór wybierz jakiś odpowiedni "do okazji" wink masz już coś na oku? bo jak nie to mogę coś zasugerować co sama mam big_smile
no i kasy nie za dużo w tej kopercie tongue

Za polecenie dzięki, ale jak coś to mam już na stówę coś upatrzonego. Sama mam pościel z bebelini i wiem, że mają bardzo dobre jakościowo te swoje rzeczy. Dlatego kocyk też chciałam kupić od nich.
Także jaki, gdzie - to wiem big_smile
Miałam tylko problem czy to faktycznie dobry pomysł jest wink
No a sam kocyk myślę że fajny. Tzn jakościowo to już pisałam. A co do wzoru to z kolekcji sweeti dotti mają w 3 kolorach-i one sa takie eleganckie, "subtelne".

75 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2014-07-14 15:06:24)

Moja córcia na pamiątkę chrztu od chrzestnych dostała srebrny łańcuszek z wisiorkiem personalizowanym. Mieścił się na nim odcisk jej malutkiej rączki  imię i data chrztu. Przyznam świetny prezent pamiątka na lata.
Polecam wszystkim!

76

Ja sezon chrztów mam za sobą, ale niedawno znajomi się wybierali i pokazali mi swój zakup - mata edukacyjna skiphop. Jest śliczna, to chyba dobry prezent na chrzciny? Co prawda rodzice maluszka chcieli coś takiego, więc nie był to pomysł znajomych wink Ale efekt świetny!

77

Ja też zostałam ostatnio wybrana na matkę chrzestną. Co powinnam dać dziecku, biorąc pod uwagę, że:
a) jego rodzice nie chcą pieniędzy
b) jestem studentką, która nie ma stałych dochodów?

Przeszukałam już pół internetu, ale większość opinii bazuje na tym, by "zastawić się, a postawić się" i że mniej niż tyle, a tyle w kopercie lub prezent poniżej jakiejś tam kwoty to wstyd, już nie wspominając o srebrnych łyżkach, smoczkach itp., co według mnie jest wyrzucaniem pieniędzy w błoto - będzie leżeć na półce i się kurzyć, a dziecko nie będzie miało z tego żadnego pożytku.
Podpytałam mamę malucha i za jej sugestią zamówiłam zestaw audiobooków o Kubusiu Puchatku (mieszkają za granicą, a dziecko ma być dwujęzyczne) razem z książką i do tego ręcznie malowany obrazek Anioła Stróża do powieszenia nad łóżeczkiem.
Myślicie, że wystarczy?

78

Myślę ze wystarczy. Liczy sie jakość a nie ilość. Tym bardziej ze jestes studentką.

79

Oczywiście że wystarczy, jak dla mnie super pomysł z Kubusiem Puchatkiem smile i myślę, że to dużo fajniejsze niż kupowanie jakichś shitów, z których ono i tak nie skorzysta.

80 Ostatnio edytowany przez vinnga (2015-10-08 12:40:19)

Jest wiele naprawdę fajnych prezentów, wszystko zależy czy dla chłopca, czy dla dziewczynki, w każdym razie zamiast Ci je wymieniać, poradzę Ci tak: wejdź na stronkę SPAM  i sama zdecyduj, ze zdjęciami zawsze łatwiej jest się zdecydować, a wklejanie tych wszystkich ofert zajęłoby mi wieki;)

81

Witaj !
W październiku zostałam Chrzestną smile
Kupiłam małej Laurce troszkę ubranek, złoty łańcuszek z medalikiem (z tyłu grawer) i w kopertę 500 zł.
Wiem, że to dużo, ale maleństwo musi otrzymać co najlepsze smile

82

Wybór prezentu na chrzciny nie jest łatwy, ostatnio sama stanęłam przed tym ciężkim wyborem smile Wszystko zależy od tego ile chcemy przeznaczyć na swoich chrześniaków, ale myślę, że najlepszy prezent to taki, do którego za kilkanaście lat wrócą z uśmiechem. Ja dla swojej chrześnicy wybrałam srebrny łańcuszek z przepięknym aniołkiem w sklepie online z biżuterią chrześcijańską holyholy.pl  Zrezygnowałam z praktycznych prezentów typu stoliczek edukacyjny, nosidełko czy kojec... Zależało mi na czymś ponadczasowym, taka biżuteria nie straci na wartości, no i jest piękna!

Posty [ 66 do 82 z 82 ]

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » WYCHOWANIE, ZDROWIE I EDUKACJA DZIECKA » Co na chrzciny dla dziecka w prezencie?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024