chrzciny-czy mozna wyprawić podczas wielkiego postu - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » RELIGIA - DUCHOWE POSZUKIWANIA » chrzciny-czy mozna wyprawić podczas wielkiego postu

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

1

Temat: chrzciny-czy mozna wyprawić podczas wielkiego postu

witam
mam małego synka i chciałabym go ochrzcić w marcu przed świętami ale nie wiem czy praktykuje się chrzciny w czasie wielkiego postu, czy ktoś może chrzcił dziecko w poście, czy są jakieś przeciwwskazania, jeśli tak to dlaczego?kiedy najlepiej ochrzcić, może dopiero po świętach?
z góry dziękuje za pomoc

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: chrzciny-czy mozna wyprawić podczas wielkiego postu

ja chrzciłam,nie spotkałam się jeszcze z jakimiś przeciwwskazaniami

3

Z tego co wiem to nie ma w tym ograniczeń, jednak może tak być, że ksiądz poprosi o przesunięcie na okres Wielkanocny. Jeśli dobrze pamiętam w tym okresie zwykle chrzci się dorosłych. Jednak data nie ma znaczenia, liczy się Sakrament smile

''Być czy mieć?
Być z tym, co się ma.''

4

Tez uwazam ze nie ma z tym problemu, choc u nas chrzci sie w kazda ostatnia niedziele miesiąca, co parafia to inny obyczaj wink

Bo choćby człowiek był nie wiadomo jak dzielny, czasami czuje sie bardzo samotny....

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » RELIGIA - DUCHOWE POSZUKIWANIA » chrzciny-czy mozna wyprawić podczas wielkiego postu

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2021