Co myśleć o prezencie od chłopaka? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Co myśleć o prezencie od chłopaka?

Strony 1 2 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 1 do 65 z 120 ]

1 Ostatnio edytowany przez Blanxa (2023-02-15 08:54:17)

Temat: Co myśleć o prezencie od chłopaka?

Ostrzegam przed cringiem. Otóż urodziny mam zaraz na początku lutego. Nie dostałam od chłopaka kompletnie nic. Nic się na ten temat nie odzywałam, dusiłam w sobie to bo przecież się go nie spytam ej dlaczego nie kupiłeś mi prezentu, ale podczas jednej kłótni nie wytrzymałam i wypomniałam mu to, a on że chce połączyć mój prezent urodzinowy z walentynkowym. No myślę ok. Kilka dni przed Walentynkami pokazywał mi na Zalando jakieś drogie torebki powyżej 500 zł i zapytał się która mi się podoba ja się zmieszałam i poczułam się niezręcznie, powiedzialam, że nie potrzebuję aż tak drogiego prezentu. W końcu w dzień walentynek zabrał mnie na kolację, wszystko super i dostałam.... Świecę zapachową, czekoladki no ok, sobie myślę prezenty w klimacie Walentynkowym ale oboje mamy już ponad dwadzieścia lat i bliżej nam do trzydziestki. To mi się trochę kojarzy z takim prezentem od jakiegoś chłopaczka co chodzi do liceum. Plus do tego uwaga.... Tulipany owinięte folią z ryneczkiem Lidla i słuchawkę pod prysznic. Cóż, moi drodzy naprawdę nie jestem materialistką, cena nie gra roli, ale sądzę że włożył niski nakład pracy w prezent. Tulipany mógł kupić przy okazji robiąc zakupy na obiad w lidlu, a słuchawkę pod prysznic kupił też przy okazji bo szukał uszczelki do okien. Ja nie pozostałam mu dłużna też oczywiście prezent mu kupiłam.Ech jestem rozczarowana. Od tamtego roku od listopada jakby jesteśmy razem. Mogę się spodziewać, że z każdym kolejnym rokiem będę dostawać od niego takie prezenty zależne od tego co będzie do domu potrzebne jak zamieszkamy razem. Chyba nic w tym złego, że chciałam bardziej romantyczny prezent.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Co myśleć o prezencie od chłopaka?

A chwalisz się czy żalisz?
Nie wiem czy wiesz, ale walentynki to nie jest drugi dzień kobiet, tylko święto zakochanych, obydwojga.

Piszesz że " zabrał cię na kolację" w takim razie gdzie ty go zabrałaś?

Piszesz że nie postarał się z prezentami, a jakie prezenty ty mu podarowałaś?

Bo kokardka na dupie to nie prezent, to poniżenie faceta.

3

Edytowałam post i napisałam, że nie pozostałam mu dłużna i też mu prezent kupiłam.

4

Zawsze myślałam, że prezenty to jest coś z czego powinnismy się cieszyć. Z samego faktu, że ktoś kupił nawet jeśli jest to drobny upominek. Liczy się gest. Według mnie problem nie leży w tym co dostałaś tylko w tym czego oczekiwałas, jaki prezent sobie wyobraziłaś. Żaden człowiek nie ma zdolności by czytać innym w myślach. Twojego chłopaka mogło nie być stać również na drogi prezent albo najzwyczajniej w świecie pomyślał akurat nad takim bądź ktoś podsunął jemu taki pomysł. Myślę, że to nie jest koniec świata a jeśli zależy ci tak na prezentach to z nim porozmawiaj tylko nie za bardzo do głowy mi przychodzi scenariusz jakby taka rozmowa miała wyglądać bo o ile można zwrócić uwagę na cos co przeszkadza w związku , go ogranicza, psuje jego jakość tak o tyle myślę, że prezenty są tak sprawą poboczną, ruchomą.. że aż jestem w szoku , że można dodawać posty w internecie dotyczące rozczarowania z prezentu. A tak na marginesie co otrzymał Moś od swojej Mandoliny? Co kupiłaś. Był zaskoczony? Szczerze. Gdyby mi ktoś zwrócił uwagę na to , że kupiłam taki prezent nie jaki chciał to bym się mocno zastanowiła czy dostanie następnym razem a jeśli już to czy nie będzie cringe. Jasne pod słońcem, że nie mówię by dziewczynie kupić żelazko czy garnki, proszek do prania a chłopakowi skarpetki ale też bez przesady. Myślę, że w takie święta bardziej powinno się celebrować uczucie z uwzględnieniem okazji do tego by się wybrać do knajpy, ciekawego miejsca i jakiś upominek. Chyba, że kogoś stać, ma taką wizję, pomysł to może kupić nawet wyspę. Ale pozwólmy innym dokonywać własnych wyborów bez narzucania swoich akurat w tak prostych kwestiach jak prezenty

5

Co jest złego w kupieniu czekolady po 30tce? big_smile że jak po 30tce to tylko biżuteria?

6 Ostatnio edytowany przez Legat (2023-02-15 09:38:09)

Status nie ten. Daj chłopakowi spokój i sama powiedz, że nic z tego nie będzie.
Ktoś o wyższym statusie i większej zasobności portfela, powinien dopieścić twoje ego.

7 Ostatnio edytowany przez blueangel (2023-02-15 10:06:01)

a ja nie rozumiem, co jest nie tak w tych prezentach. kolacja akurat super-mogliscie spedzic czas we dwoje.
bo moglprzyokazji kupowania uszczelki do okien? a kupowal w ogole taka uszczelke? a nawet jesli to  moze przyokazjisie na natknal na te sluchawke ipomyslal: o jaka zajefajna sluchawka, na bank sie mojej przyda, bedzie mogla sie relaksowac podczas prysznica i bedzie jej milo smile  i ze fajny taki praktyczny, bo gdy bedziesz go uzywac to za kazdym razem pomyslisz o nim wink

a na drugi raz podsun mu, co chcialabys dostac to nie bedzie problemu. ja z moim musialam tez tak robic, bo poprostu niemial gustu smile sam z siebie trafil z prezentem tylkjo raz smile
a czekoladki i kwiatki to chyba standard, nie wiem, co w tym zlego?

a tak z ciekawosci to co mu kupilas? bo wspomnialas tylko, ze jakis prezent mu dalas, aleon tobie przeciez tez. i skad wiesz, ze on jest zadowolony? moze tez robi dobra mine do zlej gry

wedlug mnie chlopak zachowal sie przyzwoicie. ja bym nie narzekala.
tylko faktycznie szkoda, ze nie dal ci nic na urodziny. nawet glupiego kubka. choc z drugiej strony,nic straconego,bo juz wtedy bys narzekala, ze nie to chcialas smile

8

Nie rozumiecie mnie ludzie. Chodzi mi o to, że ja uwielbiam robić komuś prezenty szczególnie jeśli ta osoba jest dla mnie ważna. Jest jakieś wydarzenie ja już z kilka tygodni  wcześniej rozmyślam co mogę tej osobie kupić. Chodzę po sklepach, szukam, bardziej się tym przejmuje, sprawia mi to przyjemność. Wspominał nie nie raz że chciałby się takiego wina napić co akurat ciężko go dostać w sklepach, to zamówiłam mu u producenta. Od niego prezenty wydają mi się takie kupione na szybko i przy okazji. Czuję się dla niego nie tak ważna jak myślałam.

9

on tobie wspomnial, cochcialby dostac, a ty tez wspomnialas? moze nie wiedzial? to facet moze nawet nei wie po jakich sklepach chodzic? niektrozy naprawde sa beznadziejni jezeli chodzi o prezenty. i to nawet nie jest zla wola. musisz go tego nauczyc.

10 Ostatnio edytowany przez blueangel (2023-02-15 10:13:29)

i tez widzisz. kazdy jest inny. ja z wina niespecjalnie bym sie ucieszyla. wypijesz i wlasnie nie masz nic, co mogloby ci o tej  osobie przypominac jak sluchawka czy kubek smile

wino dostalam tylko raz. z czekoladkami. ale nie od chlopaka tylko zwyklego znajomego, za to ze mu w czyms pomoglam, w formie podziekowania. ale od chlopaka wolalabym cos, co bym mogla wziac do reki, gdy nie bedziemy sie widziec i sobie onim pomyslec smile

11

Nie rozumiem waszej wyrozumiałości wobec chłopaka autorki. Jak dla mnie to też się nie postarał, bo... nie włożył w to serca. Ja też nie lubię takich przypadkowych prezentów, kupionych przelotem w sklepie, bez większego przemyślenia. Wtedy wolę nic nie dostać. Tu nie chodzi o pieniądze, na co go stać, ale za kwotę którą wydał na prezent mógł spokojnie kupić coś z czego autorka się ucieszy, co jest bardziej dopasowane do niej. 
Uważam że między innymi też po prezentach można sprawdzić na ile kogoś się zna, ile wie się o nim.

No i mógł chociaż zdjąć osłonkę z tulipanów big_smile

12 Ostatnio edytowany przez blueangel (2023-02-15 10:15:16)

faktycznie.  a przeciez mogl jej zrobic laurke smile

13 Ostatnio edytowany przez blueangel (2023-02-15 10:18:19)

tak czy siak nastepnym razem podsun mupomysl na prezent. jesli znowu nie wypali to porozmawiaj wprost. innego wyjscia nie widze.

bo to nawet nie chodzi o to, ze ja bym byla zadowolona. ale  o to, ze ty nie jestes. komunikacja w zwiazku jest wazna. jesli o tym nie bedziesz potrafila porozmawiac to codopiero gdy bedzie cos powazniejszego, ale trudnego. kazdy w nowym zwiazku sie uczy na nowo ze soba rozmawiac. zaczyna od wlasnie takich pierdul

14

Wiem, że to głos wołającego na puszczy. smile Radziłbym zmienić podejście do życia. Oszczędzi ci to w przyszłości przykrych rozczarowań i zawodów. Ale właśnie. Kobieta i jej ego. To tak łatwo nie jest, jakby mnie mogło się wydawać. To musi być wymaganie, urażone ego, niedomówienia, on ma się starać, miał się domyśleć, ważne są pozory itd itd. Inaczej to pewnie wyglądać nie może.

15 Ostatnio edytowany przez blueangel (2023-02-15 10:26:41)

Legat napisał/a:

Wiem, że to głos wołającego na puszczy. smile Radziłbym zmienić podejście do życia. Oszczędzi ci to w przyszłości przykrych rozczarowań i zawodów. Ale właśnie. Kobieta i jej ego. To tak łatwo nie jest, jakby mnie mogło się wydawać. To musi być wymaganie, urażone ego, niedomówienia, on ma się starać, miał się domyśleć, ważne są pozory itd itd. Inaczej to pewnie wyglądać nie może.

no ja tez przez toprzechodzilam. Moj trafil za pierwszym razem, a potem rownia pochyla smile zeby znowu mi nie zepsul dnia zaczelam mu podsuwac mysl, co chialabym dostac, dorzucil kwiatki i juz.

16

I tego się właśnie obawiałam, że zostanę uznana za jakąś materialistkę, dziunię co leci na prezenty. Nie. Dla mnie prezent to jest szansa pokazania drugiej osobie jak bardzo mi na niej zależy. Ma to działać w dwie strony, a nie że tylko facet ma wiecznie zabiegać i się starać. Kupiłam mu to wino, wydaje się pomysł bardzo prosty i banalny. Jednak byłam świadkiem jak nie raz pytał się o to wino w sklepach i nie mógł go nigdzie dostać. To wzięłam , poszperałem w internecie i znalazłam, zamówiłam. nie wydałam kupy pieniędzy, ale bardzo chciałam mu sprawić przyjemność, był jaki kolwiek z mojej strony nakład czasu i wysiłku. A on? Nie dość że nic na urodziny to jeszcze szybko szybko tulipany z hipermarketu i w budowlanym słuchawka pod prysznic

17 Ostatnio edytowany przez blueangel (2023-02-15 10:36:25)

a powiedzialas mu o tym? co on na to? bo to, ze ponarzekaszz na forum i tak nic nie rozwiaze.

18

Blanxa napisał/a:

I tego się właśnie obawiałam, że zostanę uznana za jakąś materialistkę, dziunię co leci na prezenty. Nie. Dla mnie prezent to jest szansa pokazania drugiej osobie jak bardzo mi na niej zależy. Ma to działać w dwie strony, a nie że tylko facet ma wiecznie zabiegać i się starać. Kupiłam mu to wino, wydaje się pomysł bardzo prosty i banalny. Jednak byłam świadkiem jak nie raz pytał się o to wino w sklepach i nie mógł go nigdzie dostać. To wzięłam , poszperałem w internecie i znalazłam, zamówiłam. nie wydałam kupy pieniędzy, ale bardzo chciałam mu sprawić przyjemność, był jaki kolwiek z mojej strony nakład czasu i wysiłku. A on? Nie dość że nic na urodziny to jeszcze szybko szybko tulipany z hipermarketu i w budowlanym słuchawka pod prysznic

Nie dla każdego wręczanie prezentów ma taki sam wymiar.

19

No powiedziałam mu o tym, a on że nie liczą się prezenty tylko uczucia.

20

Blanxa napisał/a:

No powiedziałam mu o tym, a on że nie liczą się prezenty tylko uczucia.

No a Ty mimo to pultasz się i pultasz.

21 Ostatnio edytowany przez jjbp (2023-02-15 11:06:32)

Autorko poczytaj sobie o językach miłości, bo możliwe że macie po prostu inne sposoby wyrażania zaangażowania i uczuć. Może dla Ciebie podarki mają duże znaczenie symboliczne (jak bardzo ktoś się stara, jak dobrze mnie zna, jak bardzo mu zależy), a może dla niego nie, bo wyraża uczucia innym sposobem (np wspólnym spędzaniem czasu, stąd zorganizował Wam fajną kolację i wieczór, a te prezenty to w jego oczach były tak tylko w ramach dodatku). I tak naprawdę obojgu Wam może zależeć tak samo mocno, ale rozminęliście się w sposobie okazania tego, szczególnie, że to świeży związek i nadal się siebie nawzajem uczycie.

22 Ostatnio edytowany przez wieka (2023-02-15 11:06:01)

Blanxa napisał/a:

Nie rozumiecie mnie ludzie. Chodzi mi o to, że ja uwielbiam robić komuś prezenty szczególnie jeśli ta osoba jest dla mnie ważna. Jest jakieś wydarzenie ja już z kilka tygodni  wcześniej rozmyślam co mogę tej osobie kupić. Chodzę po sklepach, szukam, bardziej się tym przejmuje, sprawia mi to przyjemność. Wspominał nie nie raz że chciałby się takiego wina napić co akurat ciężko go dostać w sklepach, to zamówiłam mu u producenta. Od niego prezenty wydają mi się takie kupione na szybko i przy okazji. Czuję się dla niego nie tak ważna jak myślałam.

Właśnie z prezentami ma problem ten, kto lubi je dawać, choć dostawać też, ale bardziej rajcuje własnie to wyszukiwanie.
Tylko nie potrafisz zrozumieć, że nie wszyscy tak mają, więc nic nie stoi na przeszkodzie, jak Ty będziesz uszczęśliwiaka innych, często na siłę, bo uwielbiasz i tylko to się liczy tongue
Możesz jedynie zasugerować chłopakowi, że lubisz dostawać kwiaty, bo tak może się wysilić, ale nie oczekuj prezentów, bo generalnie faceci nie mają do tego glowy, do tego widać, że on tego nie lubi.

Ja uważam, że jak ma się mówić co się chce to można kupić samemu, a jak ktoś kupi, to może trafić kulą w płot, tak przeważnie bywa.

Dlatego do tej kolacji brakowało mi tylko kwiatka.

23

wieka napisał/a:
Blanxa napisał/a:

Właśnie z prezentami ma problem ten, kto lubi je dawać, choć dostawać też, ale bardziej rajcuje własnie to wyszukiwanie.
Tylko nie potrafisz zrozumieć, że nie wszyscy tak mają, więc nic nie stoi na przeszkodzie, jak Ty będziesz uszczęśliwiaka innych, często na siłę, bo uwielbiasz i tylko to się liczy tongue
Możesz jedynie zasugerować chłopakowi, że lubisz dostawać kwiaty, bo tak może się wysilić, ale nie oczekuj prezentów, bo generalnie faceci nie mają do tego glowy, do tego widać, że on tego nie lubi.

Ja uważam, że jak ma się mówić co się chce to można kupić samemu, a jak ktoś kupi, to może trafić kulą w płot, tak przeważnie bywa.

Dlatego do tej kolacji brakowało mi tylko kwiatka.

Ale ona dostala kwiatki z lidla smile

24

A ja Ciebie autorko rozumiem. Były 2 różne święta a Twój men w ramach oszczędności załatwił 2 w 1. Tulipany z Lidla no mega słabe. Nie postarał się. Nie wymuszałabym jednak tłumaczenia się, powiedziałabym raz, że prezent urodzinowy był beznadziejny i oczekujesz większego zaangażowania. Akurat kolację dla dwojga w Walentynki uważam za fajny gest.

25

Jeszcze jedno, gdyby połączenie tych świąt byłoby spowodowane naprawdę drogim prezentem to spoko ale ten Pan chyba chciał pokazać jak bardzo mu NIE zależy

26

To, ze oglądał torebki dla Ciebie  świadczy tylko tyle, że chciał coś praktycznego  na dłużej, a nie wiedział bardzo co. A ty mu kupiłaś coś bardzo romantycznego?
Wygląda na to, ze chłopak nie lubi nieprzydatnych drobiazgów, a  z tego to się wypada raczej cieszyć.
Zamiast krytykować wybory mogłabyś podsunąć mu, że ucieszyłoby cię to albo to.Ty też pewnie nie wiesz, z czego chłopak by się ucieszył. Rozmowa o tym wskazana.
Chłopak nie rozumie śmieszności bukietu z Lidla, bo wybrał kwiaty, które były niedrogie i ładne jego zdaniem. A słuchawki to już w ogóle nie komentuję:) Trzeba było się nie obrażać, a skwitować żartem. Wtedy zapamiętałby niestosowność.

Blanxa napisał/a:

I tego się właśnie obawiałam, że zostanę uznana za jakąś materialistkę, dziunię co leci na prezenty.

Przeczytałam co dostałaś i wydaje mi się że to bardzo słabe. Dlaczego boisz się wyjść na materialilstkę? Nie ma w tym nic złego. Dawanie prezentów to właśnie okazywanie sobie uczuć przez rzeczy materialne. Jeśli komuś to kiepsko idzie to masz prawo być rozczarowana.
Myslę że twój chłopak mógł wynieść takie wzorce z domu i rozmowa czy prośby tego nie zmienią.
Jakie są relacje między jego rodzicami? Czy jego tata zabiera mame do restauracji? Czy widziałaś jak daje jej prezenty na rocznice i urodziny? Czy może jego tata traktuje mame jak gosposię domową i jedyne na co go stać to skomplementowanie obiadu, który zrobiła? Nie każdy mężczyzna ma gest i nie każdy wynosi z domu przekonanie, że o kobietę trzeba dbać.
Zastanów sie jak chcesz być traktowana przez męzczyznę i czy twój chłopak na pewno umie temu sprostać.

28

Pomyśl o tym prezencie ciepło.
Zaprosił na kolację, kupił Ci rzecz przydatną, dał kwiaty.
Ładny gest. Może dla Ciebie jest mało wyszukany, ale dla niego to mogło być coś dużego.
Uczycie się siebie.

W sumie kwiaty, to kwiaty. Te z Lidla wcale nie muszą być gorsze od kwiatów z kwiaciarni - mogą być bardziej świeże i dłużej stać w wazonie, chociaż nie kosztowały kroci.

Szczerze to ja nie przywiązuję tak wielkiej wagi do prezentów. Co prawda na 20 rocznicę ślubu to sobie już zażyczyłam konkretną, drogą rzecz, a mąż spełnił to życzenie z wyraźną radością.
W innych przypadkach cieszyłam się, że pamięta i chce mi zrobić przyjemność.

29

jjbp napisał/a:

Autorko poczytaj sobie o językach miłości, bo możliwe że macie po prostu inne sposoby wyrażania zaangażowania i uczuć. Może dla Ciebie podarki mają duże znaczenie symboliczne (jak bardzo ktoś się stara, jak dobrze mnie zna, jak bardzo mu zależy), a może dla niego nie, bo wyraża uczucia innym sposobem (np wspólnym spędzaniem czasu, stąd zorganizował Wam fajną kolację i wieczór, a te prezenty to w jego oczach były tak tylko w ramach dodatku). I tak naprawdę obojgu Wam może zależeć tak samo mocno, ale rozminęliście się w sposobie okazania tego, szczególnie, że to świeży związek i nadal się siebie nawzajem uczycie.

podbijam ten post bo pomyślałam sobie to samo i uważam, że tu jest clue. Autorko, ja też mam wysoko prezenty jako język miłości i doskonale rozumiem co masz na myśli. jak widać Twój chłopak nie wyraża w ten sposób uczucia, co niekoniecznie znaczy że tego uczucia nie ma i że go nie wyraża. pogadajcie o tym.
nawet są testy w internecie na języki miłości, zróbcie je razem.

30

anna.zakochana napisał/a:
jjbp napisał/a:

podbijam ten post bo pomyślałam sobie to samo i uważam, że tu jest clue. Autorko, ja też mam wysoko prezenty jako język miłości i doskonale rozumiem co masz na myśli. jak widać Twój chłopak nie wyraża w ten sposób uczucia, co niekoniecznie znaczy że tego uczucia nie ma i że go nie wyraża. pogadajcie o tym.
nawet są testy w internecie na języki miłości, zróbcie je razem.

Dobry pomysł z testami - można to zrobić nawet w formie zabawy, wtedy nie wyjdzie sztywno smile

Prezenty można sobie robić bez okazji - jeśli widzimy, że partnerowi jakaś rzecz się podoba gdy jesteśmy razem, albo mówi, że coś by mu się przydało, wtedy można to życzenie spełnić od razu. To też forma wyrażenia uczuć, taka na co dzień.

31

Ja Cię autorko rozumiem i widzę, że to zupełnie nie o ilość PLNów chodzi, ale o podejście i wkład własny chłopaka. O ile kolacja i świeczka na walentynki są bardzo ok, to brak prezentu na urodziny i dopchanie walentynek słuchawką prysznicową (wtf?) wydaje się już niezręczne i na siłę. Plus to, że pytał cię o torebki i miałaś prawo jakoś tam się nastawić. 
Wydaje się, że macie inne wzorce wyniesione z domu. Są osoby, które nic nie dostawały od bliskich i nic dla nich nie kupowały, więc nie mają wdrukowanej tej formy wyrażania uczuć. Może wystarczy spokojna rozmowa o waszych przyzwyczajeniach i oczekiwaniach? Powiedz, jak się czujesz z tą słuchawką na urodziny, co byś wolała zamiast niej i zapytaj, jak on widzi prezenty dla siebie. I od kolejnej okazji będziesz mieć jasność, czy mu zależy na twoim szczęściu, czy zignorował prośbę, bo nawyki okazały się silniejsze.

32 Ostatnio edytowany przez blueangel (2023-02-15 14:10:36)

sooooryyyy malo spalam i moze temu nie zajarzylam, ze on ci nie kupil cos w sensie glosniczka tylko taka konkretna sluchawke prysznicowa smile smile smile yikes hahhahahaha ja bym chyba wybuchla smiechem, jakbym takie cos dostala w formie prezentu

jego urodziny polacz z prezentem od zajaczka i daj mu deske klozetowa smile moze dotrze smile

z ciekawosci zapytam, ta sluchawka jakas fazowa? mialas zepsuta? jakim cudem na to wpadl.. hahahha

33

Przecież już sama kolacja na którą ja zaprosił jest romantycznym prezentem. Musiał wybrać knajpę, zarezerwować stolik, co w walentynki nie jest łatwe. I podejrzewam że mniej niż 1k nie zapłacił. Te kwiaty i słuchawka to podejrzewam taki dodatek.

Bo przypomnę że autorka nie chciała drogiego prezentu, gdy pokazywał jej torebki, tą stwierdziła że nie chce drogiego prezentu.

34

Nie wiem nie była zepsuta ani nic ;(

35

Stolik ja zarezerwowałam ale on zapłacił

36 Ostatnio edytowany przez blueangel (2023-02-15 14:37:29)

Szeptuch napisał/a:

Przecież już sama kolacja na którą ja zaprosił jest romantycznym prezentem. Musiał wybrać knajpę, zarezerwować stolik, co w walentynki nie jest łatwe. I podejrzewam że mniej niż 1k nie zapłacił. Te kwiaty i słuchawka to podejrzewam taki dodatek.

Bo przypomnę że autorka nie chciała drogiego prezentu, gdy pokazywał jej torebki, tą stwierdziła że nie chce drogiego prezentu.

kolacja to super pomysl, kwiatki tez, swieczka tez ok, ale wpadles kiedykolwiek na pomysl kupienia sluchawki prysznicowej na prezent? smile juz lepiej mogl branzoletke a nawet taki drobiazg jak jakis kubek z seruszkiem, ale sluchawke? moze nastepnym razem kran, plytki, a moze kontakt elektryczny mu gdzies w domu zalega? smile

rozejrzyj sie w domu, moze masz jakis jeszcze nieuzywany walek do malowania scian, nie bedziesz musiala kupowac tej deski klozetowej wink

37 Ostatnio edytowany przez Blanxa (2023-02-15 14:41:17)

No to mówię podejrzewam, że na szybkiego robił zakupy w Lidlu to od razu wziął te tulipany i pojechał po uszczelki i kupił słuchawkę prysznicową. Jak ja się mam czuć, że nie wysilił się ani odrobinę. Spodziewałam się po nim większej klasy. Rozumiem jakby miał problemy finansowe czy coś, ale on zarabia prawie dwa razy więcej ode mnie, ale mnie zależało mu kupić z wyższej półki wino. Mam obawę, że po prostu bawi się mną.

38

A rozmawialiście o tym? Powiedz mu jak Ty widzisz kwestię świętowania ważnych okazji prezentami i zobacz co on na to. Może sam wie że glupio wyszło albo się zreflektuje i na kolejna okazję będzie wiedział że chciałabyś większego zaangażowania w tej kwestii. No a jak zareaguje na zsadzie "ale o co chodzi, super prezent, nie wiem co się czepiasz" no to cóż, masz czarno na białym że nie masz co na przyszłość oczekiwać żadnych fanfar w tej kwestii

39 Ostatnio edytowany przez Szeptuch (2023-02-15 15:53:35)

blueangel napisał/a:
Szeptuch napisał/a:

kolacja to super pomysl, kwiatki tez, swieczka tez ok, ale wpadles kiedykolwiek na pomysl kupienia sluchawki prysznicowej na prezent? smile juz lepiej mogl branzoletke a nawet taki drobiazg jak jakis kubek z seruszkiem, ale sluchawke? moze nastepnym razem kran, plytki, a moze kontakt elektryczny mu gdzies w domu zalega? smile

rozejrzyj sie w domu, moze masz jakis jeszcze nieuzywany walek do malowania scian, nie bedziesz musiala kupowac tej deski klozetowej wink

No z tą słuchawką to faktycznie trochę słabo, ale bierz poprawkę na to że faceci myślą o takich rzeczach na innych kategoriach, jest przydatne, jest, więc to super prezent. Zobacz jak żyją kawalerowie, trudno w ich mieszkaniach o coś, co nie jest niezbędne, nie ma tam ozdób.

Ale fakt, tą słuchawką to słabo

40 Ostatnio edytowany przez jjbp (2023-02-15 15:04:44)

W przydatny prezent typu mikser kuchenny (bo dziewczyna lubi gotować) jeszcze uwierzę, w słuchawkę prysznicową już niezbyt big_smile Jeszcze gdyby faktycznie ta u niej w domu nie domagała, ale autorka mówi że z jej prysznicem wszystko ok. To tak jakby jej z kapelusza kupił kafelek podłogowy mimo że żadnego w jej domu nie brakuje, no sorry, nie tłumaczmy tego "męskim podejściem" big_smile

41

jjbp napisał/a:

W przydatny prezent typu mikser kuchenny (bo dziewczyna lubi gotować) jeszcze uwierzę, w słuchawkę prysznicową już niezbyt big_smile Jeszcze gdyby faktycznie ta u niej w domu nie domagała, ale autorka mówi że z jej prysznicem wszystko ok. To tak jakby jej z kapelusza kupił kafelek podłogowy mimo że żadnego w jej domu nie brakuje, no sorry, nie tłumaczmy tego "męskim podejściem" big_smile

A dywan?

Kilka dobrych lat temu,znałem gościa który chciał kupić zonie właśnie dywan na walentynki.
Fakt, dywan za kilka k euro, ale od razu powiedziałem mu że to strasznie głupi pomysł.
Stwierdził że jako kawaler sie nie znam, że żony lubią przydatne prezenty.
Stwierdziłem że raczej nie ejst to prawda, no ale co miałem więcej do powiedzenia, ja w tedy żony nie miałem, on miał.

Jak sie domyślasz, zona z dywanu nie była zadowolona.

42

Facet nie lubi kupować prezentów i tyle... żeby takie problemy były w życiu...
Jesteście ze sobą tak krótko, praktycznie go nie znasz, a już masz wymagania i krytykujesz... I to o prezenty, bo to niby ma być miarą uczuć, nawet jakby tak mierzyć, to te uczucia się jeszcze na dobre nie rozwinęły...

Jeszcze trochę, a może się okazać, że rozjedziecie się w ważniejszych sprawach, więc związek się rozleci, tym samym zniknie tak ważny dla Ciebie problem prezentów.

43

Szeptuch napisał/a:
jjbp napisał/a:

A dywan?

Kilka dobrych lat temu,znałem gościa który chciał kupić zonie właśnie dywan na walentynki.
Fakt, dywan za kilka k euro, ale od razu powiedziałem mu że to strasznie głupi pomysł.
Stwierdził że jako kawaler sie nie znam, że żony lubią przydatne prezenty.
Stwierdziłem że raczej nie ejst to prawda, no ale co miałem więcej do powiedzenia, ja w tedy żony nie miałem, on miał.

Jak sie domyślasz, zona z dywanu nie była zadowolona.

Ej, dywan nie jest takim złym pomysłem. Jeśli ładny, dobrej jakości (np ręcznie tkany) i trafiony w gust obdarowanej - ja bym się ucieszyła. To samo z innymi dodatkami do domu (obraz, milusi kocyk na kanape).

Mimo że nietypowy w ramach prezentu, dywan wygrywa z słuchawka prysznicową, jeśli mnie pytasz big_smile

44 Ostatnio edytowany przez SmutnaDziewczyna007 (2023-02-15 18:46:53)

Blanxa napisał/a:

Stolik ja zarezerwowałam ale on zapłacił

Sama się masz na randki zapraszać? To nie kwestia języka miłości. On wyglada na związkowego lenia. Jeśli chcesz chłodny i wykalukulowany związek to on wygląda na super kandydata do niego.
Moim zdaniem powinnaś przystopować. Co się stanie jeśli przestaniesz szukac dla niego win w internecie i organizowac wyjscia? Czy on czuje się jakoś odpowiedzialny za tworzenie dobrej atmosfery w waszym związku, czy jesteś z tym sama? Spróbuj wkładać w te relacje tyle samo zaangażowania co on i zobacz, jak to będzie wyglądało.

45 Ostatnio edytowany przez paslawek (2023-02-15 19:28:54)

"Koleżanki,koleżanki" - najlepiej
zerwij z nim big_smile

A tak poważniej to temat wątku jest przykładem gdzie takie rzeczy najlepiej przegadać ze sobą a nie z obcymi ludźmi
Nawet interesujące oceny zachowań, próby odniesień - na niewiele się zdadzą - idealni ludzie doskonali w przyrodzie nie występują

Wy dwoje macie się akceptować i jednocześnie dostrajać jeżeli chcecie, a nie my za was
szukanie haków i powodów minusów to jedna strona medalu - co dominuje jest istotne i granice wytrzymałości
dobrze że chłopak nie udawał kogoś kim nie jest, albo przedobrzył i przekombinował
życie  to zweryfikuje
don't panic big_smile

46

paslawek napisał/a:

"Koleżanki,koleżanki" - najlepiej
zerwij z nim big_smile

I tak pewnie będzie, bo nie pasują do siebie, jeszcze nic, a już kłótnie, naginanie pod siebie, dobrze nie wróży...

47

Chyba moja psycholog kiedyś miała rację. Trzymać się na razie od facetów z dala z moim niskim poczuciem własnej wartości. On podpadł mi także pisaniem ze swoją tylko koleżanką, której napisał, że jest śliczna. Miałam nadzieję że prezentem mi pokaże, że jestem wyjątkowa.

48

Blanxa napisał/a:

Mam dokładnie tak samo i rozumiem Cię w 100%.

49

Blanxa napisał/a:

Chyba moja psycholog kiedyś miała rację. Trzymać się na razie od facetów z dala z moim niskim poczuciem własnej wartości.

Jak pokazuje szereg wypowiedzi kobiet w tym wątku, niskie poczucie własnej wartości, to nie taki rzadki przypadek.

50 Ostatnio edytowany przez SmutnaDziewczyna007 (2023-02-15 22:37:08)

Blanxa napisał/a:

Chyba moja psycholog kiedyś miała rację. Trzymać się na razie od facetów z dala z moim niskim poczuciem własnej wartości. On podpadł mi także pisaniem ze swoją tylko koleżanką, której napisał, że jest śliczna. Miałam nadzieję że prezentem mi pokaże, że jestem wyjątkowa.

Psycholog nie powinien dawać takich porad. Rolą psychologa nie jest ingerowanie w życie pacjenta. Wszelkie próby sterowania twoimi zachowaniami to nadużycie.
Przykro mi, że masz wdrukowane takie myślenie o sobie. Nie podoba ci się słuchawka od prysznica, więc jesteś złą materialistką i dziunią co leci na PLNy. BZDURA. Masz prawo do własnych uczuć. Jeśli ci się coś nie podoba, to nie musisz sie przejmować czy masz prawo się tak czuć i pytać obcyh ludzi w internecie co o tym sądzą.  Twoje uczucia są ważne nawet jeśli nie umiesz ich uzasadnić. Masz prawo być zła nawet w sytuacji w której większość kobiet by była szcześliwa.
Czy twój chłopak zastanawiał się co poczujesz jak będziesz otwierać słuchawkę na walentynki? Czy czytał o językach miłości i zastanawiał się jak najlepiej okazać Ci swoje uczucia? Nic z tych rzeczy. Wyluzuj i zacznij dawać od siebie to co dostajesz od niego. Ani więcej ani mniej. Dawaj tyle samo co on i zobacz gdzie cie to z nim zaprowadzi. Pewnie nigdzie bo wygląda mi na lenia.

51

Blanxa napisał/a:

Jak masz nieskie poczucie własnej wartości to to jest clue całej tej sytuacji - bo zwyczajnie przyciągłaś osobie która Ci pokazuje że masz rację ze tak o sobie myślisz, tym że on Ci udowadnia że dla Ciebie starać się nie będzie.
Jak pokochasz prawdziwie siebie to takich ludzi przyciągać nie będziesz - ale to jest dużo, ciężkiej pracy której trzeba w to włożyć.
Ty przynajmniej jesteś tego świadoma i czujesz że coś tu nie gra z tym człowiekiem. Lepiej nie będzie niestety, ten typ tak ma.

Olaodkota napisał/a:
Blanxa napisał/a:

Jak masz nieskie poczucie własnej wartości to to jest clue całej tej sytuacji - bo zwyczajnie przyciągłaś osobie która Ci pokazuje że masz rację ze tak o sobie myślisz, tym że on Ci udowadnia że dla Ciebie starać się nie będzie.
Jak pokochasz prawdziwie siebie to takich ludzi przyciągać nie będziesz - ale to jest dużo, ciężkiej pracy której trzeba w to włożyć.
Ty przynajmniej jesteś tego świadoma i czujesz że coś tu nie gra z tym człowiekiem. Lepiej nie będzie niestety, ten typ tak ma.

Myślę podobnie jak Olaodkota. Przyciągasz osoby które nie traktuja ciebie tak jakbyś w głębi serca tego chciała. Do tego wstydzisz się nawet tego, że masz jakiekolwiek oczekiwania. Prezent ze sklepu budowlanego jest cringem.

53

Jak na dłoni widać, kto rozumie mężczyzn.
Kobiety mające mężów i trochę starsze, mówią, że faceci nie przykładają takiego zaangażowania do prezentów i może prezent nie trafiony, to jednak ok.
Samotne kobiety, bez dużego doświadczenia związkowego piszą, że on jest dziwny, bo kupił słuchawkę prysznicową itp. i w ogóle się nie stara i się nie nadaje.

Ciekawe dlaczego te samotne kobiety są samotne ???

Standardowy zestaw z lidla na walentynki, to kwiaty, wino i paczka prezerwatyw smile
A ty dostałaś kolację, za którą on zapłacił.

Okaz, którego masz, to jeden z tych (większość), któremu trzeba przypominać, o rocznicach, urodzinach itp. podpowiadać, że trzeba dać prezent.
Czy on nie kocha, jeśli nie daje prezentów?
Ten typ tak ma.

Uważasz, że prezenty które on od ciebie dostaje są rzeczywiście odpowiednie dla niego?
To, że ty się starasz wcale nie oznacza, że trafiasz z prezentami (na 99% prezenty są z czapy, ale tego on otwarcie nie powie).

PS. Wychodzisz na materialistkę.

54

Krzywdzące jest nazwanie dziewczyny materialistką, poruszany problem nie ma z tym nic wspólnego.
Potrzebuje dowartościowania, ale od faceta bym tego nie oczekiwała, bo nawet jakby teraz się starał, to po czasie mu przejdzie, więc trzeba samemu pracować nad podniesieniem swojej wartości.

55

wieka napisał/a:

Krzywdzące jest nazwanie dziewczyny materialistką, poruszany problem nie ma z tym nic wspólnego.
Potrzebuje dowartościowania, ale od faceta bym tego nie oczekiwała, bo nawet jakby teraz się starał, to po czasie mu przejdzie, więc trzeba samemu pracować nad podniesieniem swojej wartości.

Zgadzam się. Tylko to już wymaga wysiłku. Czy autorka zdobędzie się na coś takiego?

56

Zabrał na kolację (300 zł minimum) + świeczka i czekoladki (ok 100 zł) i tulipany, to w sumie cenowo podobnie co torebka hm. A Ty co kupiłaś? Wino za 50 zł ? Meeh

Ogólnie mi się bardzo podoba prezent jaki dostałaś, kocham świeczki

My sobie kupiliśmy wino na Walentynki i byliśmy zadowoleni spędzając ten wieczór przy winie, świeczkach, pod kocykiem oglądając serial o zombie. Stać nas na spędzanie tego czasu na wysokim poziomie, ale po co? O to w tym wszystkim chodzi by miarę miłości oceniać po wartości prezentów?

Przede wszystkim naucz się komunikować z facetem, jeśli czegoś oczekujesz to powiedz o tym, a jeśli trzeba będzie to nawet wybierz sobie prezent. Niby macie koło 30 lat a zachowujesz się niedojrzale, na zasadzie "domyśl się".
W zeszłoroczne Walentynki powiedziałam wprost facetowi by mi kupił sztuczną różę a ja zrobię striptiz big_smile

57 Ostatnio edytowany przez jjbp (2023-02-16 11:48:03)

Farmer napisał/a:

Jak na dłoni widać, kto rozumie mężczyzn.

Podejście tego kolesia do prezentów nie jest reprezentatywne dla mężczyzn jako ogółu. To jest bardziej kwestia ten typ tak ma, a nie mężczyźni tak mają.

Autorka się związała akurat z tym typem i pytanie brzmi, czy jej to pasuje czy nie, a nie że każdy facet by kupił słuchawkę prysznicową na walentynki i to ona musi zmienić swoje oczekiwania bo się czepia i "nie rozumie mężczyzn"

58

E tam, tę słuchawkę pewnie kupił przy okazji, bo ze starą było coś nie tak /a może tylko zarosła kamieniem/ i dał przy okazji razem z czekoladkami, a tu jest rozbierana na czynniki pierwsze....

Reasumując, od tego gościa nie należy oczekiwać prezentów, a wymuszanie nie ma sensu.

Istotka6 napisał/a:

Zabrał na kolację (300 zł minimum) + świeczka i czekoladki (ok 100 zł) i tulipany, to w sumie cenowo podobnie co torebka hm. A Ty co kupiłaś? Wino za 50 zł ? Meeh

Ogólnie mi się bardzo podoba prezent jaki dostałaś, kocham świeczki

My sobie kupiliśmy wino na Walentynki i byliśmy zadowoleni spędzając ten wieczór przy winie, świeczkach, pod kocykiem oglądając serial o zombie. Stać nas na spędzanie tego czasu na wysokim poziomie, ale po co? O to w tym wszystkim chodzi by miarę miłości oceniać po wartości prezentów?

Przede wszystkim naucz się komunikować z facetem, jeśli czegoś oczekujesz to powiedz o tym, a jeśli trzeba będzie to nawet wybierz sobie prezent. Niby macie koło 30 lat a zachowujesz się niedojrzale, na zasadzie "domyśl się".
W zeszłoroczne Walentynki powiedziałam wprost facetowi by mi kupił sztuczną różę a ja zrobię striptiz big_smile

Ale tu nie chodzi o to jak inni spędzają walentynki, ani czy ty jesteś zadowolona z taniego wieczoru przy winie i serialu o zombie. To nie jest konkurs kto jest fajniejszą i lepsza dziewczyną. Chodzi tylko i wyłącznie o Blanxe.
Ona chciała dostac spersonalizowany prezent, bo dla niej to jest ważne. Dla niej dostawanie i dawanie prezentów jest ważną częścią relacji. Ma do tego prawo. Ma prawo czuć się rozczarowana, nawet jeśli ty byś sie nie czuła.

Spójrz też trochę szerzej na całą sytuacje. Nie dostała prezentu na urodziny, chłopak twierdził że połączy prezent na walentynki z urodzinowym. Każdy rozumie taka sytuacje tak, że prezent będzie naprawdę fajny i wyszukany. Wychodzi na to że kłamał, bo wcale nie planował żadnego prezentu. Pewnie o urodzinach zapomniał, a na walentynki złapał coś w ostatniej chwili. Myślisz, że planował już od jej urodzin zakup słuchawki przy okazji zakupu uszczelek? Raczej nie. Co ona zrobiła? Udawała że wszystko jest okej i przyszła w internecie szukać walidacji dla swojej złości i niezadowoloenia. Czy to jest normalne? Jest w związku który nie wygląda tak jakby sobie tego życzyła. Zamiast od razu powiedzieć co jej się nie podoba Blanxa przyszła tutaj upewnić się, że ma prawo być niezadowolona. Dla mnie to wygląda bardzo smutno. W związku nie chodzi o to żeby jedna strona ciągle się zastanawiała, czy jej coś wypada. Robiła analizy, czytała o językach miłości i ciągle się dostrajała, kiedy druga osoba robi sobie co chce, nie zastanawia nad niczym.

Ktos napisał, że ten typ tak ma. A co jeśli Blanxa ma inaczej? Dlaczego to ona ma się dostosować do niego, a nie on do niej? Blanxa ma tak, że lubi dostawać przemyślane prezenty. Czy jej chłopak umie się do tego dostosować?

60

SmutnaDziewczyna007 napisał/a:

Ktos napisał, że ten typ tak ma. A co jeśli Blanxa ma inaczej? Dlaczego to ona ma się dostosować do niego, a nie on do niej? Blanxa ma tak, że lubi dostawać przemyślane prezenty. Czy jej chłopak umie się do tego dostosować?

Ja napisałam, że ten typ tak ma i napisałam to dokładnie w tym kontekście co Ty - że autorka musi zdecydować, czy jej to odpowiada czy nie, zamiast się dostosować i zmieniać swoje oczekiwania bo "faceci nie myślą o takich rzeczach".

jjbp napisał/a:

Ja napisałam, że ten typ tak ma i napisałam to dokładnie w tym kontekście co Ty - że autorka musi zdecydować, czy jej to odpowiada czy nie, zamiast się dostosować i zmieniać swoje oczekiwania bo "faceci nie myślą o takich rzeczach".

Farmer też tak napisał, ale troche w innym konetekście. Odnosiłam się do jego wypowiedzi.

62

A jesli nie potrafi, albo nie chce się dostosować do jej podejścia odnośnie prezentów?
Skreślamy delikwenta?
Blanxa - jak będzie? smile

Agnes76 napisał/a:

A jesli nie potrafi, albo nie chce się dostosować do jej podejścia odnośnie prezentów?
Skreślamy delikwenta?
Blanxa - jak będzie? smile

Masz racje, że to pytanie tylko i wyłącznie do Blanx. Oprócz tego nietrafionego prezentu nie wiemy jak jest w innych kwestiach i to już tylko ona umie ocenić czy jest szczęśliwa.

64

Może ja jestem jakaś inna ale w walentynki cieszę się naprawdę z drobiazgów. Dla mnie to co dostałaś to już duży prezent bo parę rzeczy dodatkowo kolacja. Moim zdaniem właśnie nie można powiedzieć że facet się nie postarał. Ja nie dziele prezentów na te co daje się po 20 stce a na te co po 30 stce. Sama mam 31 lat a bardzo lubie dostać świece zapachowa. Taka rzecz też mnie cieszy. Większe rzeczy tez możemy dać sobie na inne okazję lub sama sobie kupię. Nie widzę problemu gdzie kupił kwiaty i inne rzeczy. To dobrze ze teraz też są w sklepach. Ja nie widzę problemu. Cieszyłabym sie nawet z czekoladek. Prezenty nie graja dla mnie jakiejś dużej roli czy te daty. Jednak jeżeli to dla Ciebie ma takie znaczenie to powinnaś mu powiedzieć. Skąd sam ma wiedzieć.

65

Blanxa napisał/a:

Ojojoj...!
I ktoś musi lubić, umieć, chcieć - tak jak masz Ty?
Jesteś chyba zbyt roszczeniowa.
Prezenty /moim zdaniem/ zobowiązują i obdarowany biega by ofiarodawcę przebić
przy najbliższej okazji swoim.
A okazji w roku jest multum.
Szczerze powiem, że ja właśnie nie lubię prezentów dostawać, żeby nie mieć zobowiązań.
Ciepłe życzenia, zaproszenie do teatru, opery, kina, kawiarni z podkreśleniem,
że to z tej właśnie okazji, jest super, bo ukulturalnia.
Kupowanie nietrafionych prezentów, też nie jest ok.
Właśnie uruchamiają w Internecie różne grupy pt. "Nietrafiony prezent" i są to
fora dyskusyjne i grupy sprzedażowe .
Wybierać sobie prezent? Wówczas nie ma niespodzianki.
No, ale to jest jedynie moje zdanie.
Dodam, że przy okazji remontu mieszkania, pozbieraliśmy z wnuczkiem wszystkie
stójki i leżujki, i oddaliśmy je na różne licytacje dla chorych dzieci.
Zrobiło nam się luźniej w szufladach.

Dodam, że mnie można kupić  wink  kwiatami.
Uwielbiam je, taka jakaś dziwna jestem.

Posty [ 1 do 65 z 120 ]

Strony 1 2 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Co myśleć o prezencie od chłopaka?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024