Przywileje - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Przywileje

Strony Poprzednia 1 2 3 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 66 do 130 z 195 ]

66

Odp: Przywileje
KoralinaJones napisał/a:
Palec Boga napisał/a:
Jack Sparrow napisał/a:

. Wierzyć nie musisz. To twoja sprawa. A ja nie mam potrzeby jakiegoś szczególnego udowadniania.

lol
Napisał facet, który nic innego nie robi przez ostatnie kilka wypowiedzi tylko udowadnia, że w wieku 40 lat wygląda jak 20 latek.

lol lol lol

Przecież z ciebie kompleksy wychodzą na kazdym kroku tutaj, teraz wlasnie doszedł potęzny na punkcie wyglądu.

Luz. Ich tutaj jest już dwóch big_smile. Pierwszy, wyglądający jak 20 - latek, to dobijający do 50 - tki Farmer big_smile.

A to nie Legat? Ten od studentek?

Zobacz podobne tematy :
Palec Boga napisał/a:
KoralinaJones napisał/a:
Palec Boga napisał/a:

lol
Napisał facet, który nic innego nie robi przez ostatnie kilka wypowiedzi tylko udowadnia, że w wieku 40 lat wygląda jak 20 latek.

lol lol lol

Przecież z ciebie kompleksy wychodzą na kazdym kroku tutaj, teraz wlasnie doszedł potęzny na punkcie wyglądu.

Luz. Ich tutaj jest już dwóch big_smile. Pierwszy, wyglądający jak 20 - latek, to dobijający do 50 - tki Farmer big_smile.

Nie to nie on. To Farmer

68

SmutnaDziewczyna007 napisał/a:

Kolejny wątek miał być na luzie i ZNOWU wyszła terapia jednego z zakolaków których nie lubimy.

Toż przecie jest na luzie.
Wpadł Jacek i znowu, jak zwykle, jest dużo śmiechu z jego wypowiedzi.

69 Ostatnio edytowany przez Jack Sparrow (2025-12-14 15:03:34)

Tak ale młodzi też o siebie dbają. 15 lat temu to kolesie wyglądali jak z memów "student potrafii".

Ty chyba nie masz za dużo na karku i sama masz pod 30stkę, co? Bo ewidentnie nie żyłaś w tamtych czasach, a jeśli już to byłaś średnio kumatą nastolatką, która gardziła rówieśnikami jako dzieciuchami, a starsi co się tobą interesowali to musiały byś same obślizgłe creepy.

Nie moja droga. 15 lat temu to była moda na metroseksualnych kolesi. O latach 90tych i wczesnych 2000 to masz wyobrażenie rodem z serialu 40-latek, który powstał w latach 70tych. Lata 90te czy wczesne 2000 to standardem był wygląd przypominający Mela Gibsona czy Danny'ego Glover'a z Zabójczej Broni. To były przeciętne sylwetki tamtych czasów. Te wyjebane w kosmos to oczywiście Arni, Sylwek i van damme.

Teraz co drugi siłka, fryzura, modne ciuchy.

A w jakim kraju? Bo nie w PL.  U nas sytuacja jest tak fatalnie, że dzieciaki dzisiaj nie potrafią rzucać piłką czy kozłować (była nie tak dawno temu duża kampania MENu na ten temat), a normy z WF obniżone są do tego stopnia, że krok mniej to są testy na niepełnosprawność. Jest za to mowa o incelach, gniazdownikach, fali otyłości i depresji wśród facetów 20-30letnich.

Większość siłek to akurat padła z braku obłożenia. Jedyne co zostało to sieciówki. Bo tak mało ludzi u nas podejmuje aktywność fizyczną. W krajach rozwiniętych (w tym PL) łatwiej natknąć się na milionera niż faceta z kaloryferem na brzuchu.

Taki przykład z brzegu, z jednymi z nowszych danych:

Ponad połowa kobiet i dwie trzecie mężczyzn ma nadwagę, wśród dzieci i młodzieży nadwagę ma 20% dziewcząt i 31% chłopców, (5% dziewcząt i 13% chłopców jest otyłych). Te statystyki przypominamy przy okazji Światowego Dnia Otyłości, który przypada 4 marca i namawiamy, żeby znaleźć tego dnia chwilę i zastanowić się, czy ja, czy ktoś z moich bliskich, nie ma problemu z otyłością. A jeśli tak, pomyśleć, jak ją leczyć.

"co drugi siłka"

Kurwa, zajebiście by było (bo to akurat zahacza o moją branżę). Ale tak to jest tylko w twojej głowie. Marzenia są wszak za darmo.

70 Ostatnio edytowany przez SmutnaDziewczyna007 (2025-12-14 15:10:00)

Jacek na początek mowisz że mamy źle wyobrażenie o 20-40 latkach bo nie mamy z nimi kontaktu. To ja ci mówię, że znam masę zadbanych kolesi przed 30 i takich w okolicach 40 i to nie ma podjazdu w ogóle. To teraz że nie znam statystyki.
Przecież mnie nie obchodzi statystyka tylko to co widzę- co sam zresztą zasugerowałeś. Nie ma bata że y zadbany 40 latek.mial.podjazd do 20 latka. Jasne, czasem niski koleś może wyglądać na młodszego, ale to nie ma związku z atrakcyjnością, czy tym czy ćwiczy, jak się ubiera itp. Po prostu jest niski- a niski= dziecko. Koniec tematu.

71

. Jasne, czasem niski koleś może wyglądać na młodszego, ale to nie ma związku z atrakcyjnością, czy tym czy ćwiczy, jak się ubiera itp. Po prostu jest niski- a niski= dziecko. Koniec tematu.

Smutna, no to już było okrutne... wink

Palec Boga napisał/a:

Kolejny wątek miał być na luzie i ZNOWU wyszła terapia jednego z zakolaków których nie lubimy.

ja mam już go dość. Dorośli chcą pogadać, powygłupiać się a taki smark musi zwrócić na siebie uwagę. Jego żona powinna nam kupić jakiś prezent za to że siedzi u nas w ochronce całymi dniami i ma go z głowy.

Palec Boga napisał/a:

ja mam już go dość. Dorośli chcą pogadać, powygłupiać się a taki smark musi zwrócić na siebie uwagę. Jego żona powinna nam kupić jakiś prezent za to że siedzi u nas w ochronce całymi dniami i ma go z głowy.

big_smile big_smile taki smark

74

Julia life in UK napisał/a:
Palec Boga napisał/a:
KoralinaJones napisał/a:

Nie to nie on. To Farmer

Melduję się.

Tak. Nie ma nic lepszego jak studentki pierwszego roku.

75

Palec Boga napisał/a:

. Jasne, czasem niski koleś może wyglądać na młodszego, ale to nie ma związku z atrakcyjnością, czy tym czy ćwiczy, jak się ubiera itp. Po prostu jest niski- a niski= dziecko. Koniec tematu.

Jak się stanie na portfelu, to już nie przeszkadza smile

76

Pewnie obaj mają "urodę" jak Thomas Brodie-Sangster wink

77

Jack Sparrow napisał/a:
Tamiraa napisał/a:
Jack Sparrow napisał/a:

Miałem ich więcej niż ty smile

Nie rozumiem dlaczego się tak ośmieszasz.

Będziesz kobietą, to będziesz coś o nich wiedział naprawdę smile

Tak, bo to logiczne, że trzeba być kobietą, żeby wiedzieć które są ładne.

Zejdź na ziemię, bo pierdolisz.

O, to cała twoja wiedza na temat kobiet "wiedzieć, które są ładne"  lol   Zapędziłeś się za bardzo i to jest zabawne.

Farmer napisał/a:
Palec Boga napisał/a:

Nie to nie on. To Farmer

Melduję się.

big_smile big_smile chyba w Twojej wyobrazni

79 Ostatnio edytowany przez KoralinaJones (2025-12-14 18:53:49)

Palec Boga napisał/a:

To przejaw męskiej solidarności czy coś bardziej osobistego? big_smile
Tak tylko "ustalam fakty".

80

Farmer napisał/a:

Nie to nie on. To Farmer

Melduję się.

Kobiety się starzeją, a studentki pierwszego roku, zawsze pozostaną studentkami pierwszego roku smile

Farmer napisał/a:
Farmer napisał/a:

Melduję się.

Kobiety się starzeją, a studentki pierwszego roku, zawsze pozostaną studentkami pierwszego roku smile

Ty tez sie starzejesz big_smile

Kiedyś jak jechało się do.niemiec było widać ogromną różnicę. Polki zadbane, bez makijażu nawet po kartofle nie wychodziły, bez szpileczki, kiecki. Niemki wywalone kompletnie. Teraz to przeszło na Polskę - laski coraz częściej bez makijażu, buty na szpilce to może na sylwestra wszystkie w trepach albo adidasach. Nawet recepcjonistki i krlnerki- praca z wyglądem już bez makijażu.
Zastanawia mnie czy to nowy przywilej krajów bogatych, że kobiet olewają wygląd?

Mieszkam na zachodzie i za każdym razem, z okazji urlopu, mam niezły mindfuck.

Nie napiszę że wszystkie czy większość, ale dporo w Polsce kobiet, które zwracają uwagę wyglądem. A raczej, chcą nim zwracać uwagę.

Moda na czarne skrzydła ptaka nad oczami, często tatuowane, kolorowe fryzury, zatrzęsienie kolczyków w różnych miejscach twarzy, pazury takie że od patrzenia oczy krwawią, ubrania niedopasowane do sylwetki i w kilku różnych kolorach, itp itd.
Za każdym razem potrzebuję kilku dni by się otrząsnąć i przestać zwracać uwagę na ten "festiwal smaku".
Eleganckie kobiety to wyjątki.

Na zachodzie, na codzień, kobiety są ubrane schludnie, mają o wiele mniej rzucający się w oczy styl. Nie zależy im na przyciąganiu uwagi.
Wyjątkiem są krwistoczerwone pomadki, często spotykane. Ale to potrafi być nawet sexy jeśli reszta pasuje.

Tak czy owak, Polska to wciąż Inna mentalność. W moim odbiorze, czuć smak wschodu, orientu. Podobnie zresztą z wystrojem wnętrz, te wszystkie firany, zasłony  dywany, ilość kwiatów. Inny świat trochę.

Trzeba jednak przyznać, że w krajach bardziej na wschód jest to jeszcze bardziej nasilone.

RozrabiakaWmalinowymGaju napisał/a:

Kiedyś jak jechało się do.niemiec było widać ogromną różnicę. Polki zadbane, bez makijażu nawet po kartofle nie wychodziły, bez szpileczki, kiecki. Niemki wywalone kompletnie. Teraz to przeszło na Polskę - laski coraz częściej bez makijażu, buty na szpilce to może na sylwestra wszystkie w trepach albo adidasach. Nawet recepcjonistki i krlnerki- praca z wyglądem już bez makijażu.
Zastanawia mnie czy to nowy przywilej krajów bogatych, że kobiet olewają wygląd?

Nie napiszę że wszystkie czy większość, ale dporo w Polsce kobiet, które zwracają uwagę wyglądem. A raczej, chcą nim zwracać uwagę.

Moda na czarne skrzydła ptaka nad oczami, często tatuowane, kolorowe fryzury, zatrzęsienie kolczyków w różnych miejscach twarzy, pazury takie że od patrzenia oczy krwawią, ubrania niedopasowane do sylwetki i w kilku różnych kolorach, itp itd.
Za każdym razem potrzebuję kilku dni by się otrząsnąć i przestać zwracać uwagę na ten "festiwal smaku".

Na zachodzie, na codzień, kobiety są ubrane schludnie, mają o wiele mniej rzucający się w oczy styl. Nie zależy im na przyciąganiu uwagi.
Wyjątkiem są krwistoczerwone pomadki, często spotykane. Ale to potrafi być nawet sexy jeśli reszta pasuje.

Tak czy owak, Polska to wciąż Inna mentalność. W moim odbiorze, czuć smak wschodu, orientu. Podobnie zresztą z wystrojem wnętrz, te wszystkie firany, zasłony  dywany, ilość kwiatów. Inny świat trochę.

Trzeba jednak przyznać, że w krajach bardziej na wschód jest to jeszcze bardziej nasilone.

Ale to pewnie sie tak młodzież ubiera kolorowo jak papugi ewentualnie kobiety po 20 roku zycia co? Pozniej z wiekiem tem styl się zmienia... ja tez sie kiedyś ubieralam jak upior z bagien a taki okres buntu mialam big_smile

Ale to pewnie sie tak młodzież ubiera kolorowo jak papugi ewentualnie kobiety po 20 roku zycia co? Pozniej z wiekiem tem styl się zmienia... ja tez sie kiedyś ubieralam jak upior z bagien a taki okres buntu mialam big_smile

Chyba u młodszych najbardziej jaskrawo, to prawda. U starszych trochę mniej, ale często też widać różnicę.

Julka, ale Ty chyba już jesteś w micno podeszlym wieky, u schyłku życia, prawda?
Trzydziestkę skończyłaś.

tongue

Chyba u młodszych najbardziej jaskrawo, to prawda. U starszych trochę mniej, ale często też widać różnicę.

Julka, ale Ty chyba już jesteś w micno podeszlym wieky, u schyłku życia, prawda?
Trzydziestkę skończyłaś.

tongue

No tak 35 lat- stara juz jestem jak ten świat jednom nogom juz jestem w Niebie  big_smile

86 Ostatnio edytowany przez KoralinaJones (2025-12-14 23:05:24)

Jeśli chodzi o tę swojską "mentalność" to zapomniałeś o tym że obok tych "badziewnych" kwiatów i firan na ścianie musi być krzyż, koniecznie krzyż.

KoralinaJones napisał/a:

Jeśli chodzi o tę swojską "mentalność" to zapomniałeś o tym że obok tych "badziewnych" kwiatów i firan na ścianie musi być krzyż, koniecznie krzyż.

Tak krzyz musi być i ladnie kwiatkami ozdobiony, i na firanki swiatelka powiesic

88 Ostatnio edytowany przez RozrabiakaWmalinowymGaju (2025-12-15 00:19:25)

KoralinaJones napisał/a:

Nie zapomniałem. Nie zauważyłem, że musi.
Czasem jest, czasem go nie ma. Akurat w miejscach gdzie jest, które znam, uważam to za duży + bo życie tych ludzi jest spójne z wiarą, która ma na nich dobry wpływ.
Tu akurat zachód przegrywa jeśli chodzi o kult ego, jednostki, podejście do drugiego człowieka, szeroko pojęty  materializm.

Te 'badziewne' to sobie sama dodałaś. Ja tego akurat nie oceniłem, zauważyłem roznice.

No tak 35 lat- stara juz jestem jak ten świat jednom nogom juz jestem w Niebie  big_smile

Łohoho, dajesz radę jeszcze funkcjonować, reumatyzm Cię nie poskładał? big_smile

KoralinaJones napisał/a:

Czasem jest, czasem go nie ma. Akurat w miejscach gdzie jest, które znam, uważam to za duży + bo życie tych ludzi jest spójne z wiarą, która ma na nich dobry wpływ.
Tu akurat zachód przegrywa jeśli chodzi o kult ego, jednostki, podejście do drugiego człowieka, szeroko pojęty  materializm.

Te 'badziewne' to sobie sama dodałaś. Ja tego akurat nie oceniłem, zauważyłem roznice.

Łohoho, dajesz radę jeszcze funkcjonować, reumatyzm Cię nie poskładał? big_smile

Oczywiście, że dam rade z koścmi na szczęście wszystko ok jeszcze big_smile. Na starosc poki co jeszcze sie trzymam w jednym kawalku

90

KoralinaJones napisał/a:

Lubię białe, proste, klasyczne firany. A tak w temacie, od wielu lat nie maluję się i nie narzekam – jak sądzisz, to na plus?  big_smile

KoralinaJones napisał/a:

Lubię białe, proste, klasyczne firany. A tak w temacie, od wielu lat nie maluję się i nie narzekam – jak sądzisz, to na plus?  big_smile

Ja nie jestem jakimś wielkim fanem makijażu ani też wrogiem. Myślę że wszystko ma swoje miejsce, czas, okazję. Malowanie się na codzień wydaje mi się dziwne, szczególnie w mocny sposób. I te nieszczęsne czarne ptaki.
Ale podkręcić trochę wygląd z okazji np wyjścia, ze smakiem, czemu nie?
No i kwestia urody, niektóre tym sposobem potrafią sporo zmienić.
Ty masz ładną twarz, więc akurat do tego makijaż Ci niepotrzebny.

https://m.youtube.com/watch?v=g9jls0F74Wo

92 Ostatnio edytowany przez JohnyBravo777 (2025-12-15 02:04:48)

Smutna, tak sie zlozylo, ze pare dni temu zaczalem czytac ksiazke jednej z feministek na ten temat "The Beauty Myth: How Images of Beauty Are Used Against Women".

Fragment:

The affluent, educated, liberated women of the First World, who can enjoy freedoms unavailable to any women ever before, do not feel as free as they want to. And they can no longer restrict to the subconscious their sense that this lack of freedom has something to do with—with apparently frivolous issues, things that really should not matter. Many are ashamed to admit that such trivial concerns—to do with physical appearance, bodies, faces, hair, clothes—matter so much. But in spite of shame, guilt, and denial, more and more women are wondering if it isn’t that they are entirely neurotic and alone but rather that something important is indeed at stake that has to do with the relationship between female liberation and female beauty.

The more legal and material hindrances women have broken through, the more strictly and heavily and cruelly images of female beauty have come to weigh upon us. Many women sense that women’s collective progress has stalled; compared with the heady momentum of earlier days, there is a dispiriting climate of confusion, division, cynicism, and above all, exhaustion. After years of much struggle and little recognition, many older women feel burned out; after years of taking its light for granted, many younger women show little interest in touching new fire to the torch.

During the past decade, women breached the power structure; meanwhile, eating disorders rose exponentially and cosmetic surgery became the fastest-growing medical specialty. During the past five years, consumer spending doubled, pornography became the main media category, ahead of legitimate films and records combined, and thirty-three thousand American women told researchers that they would rather lose ten to fifteen pounds than achieve any other goal. More women have more money and power and scope and legal recognition than we have ever had before; but in terms of how we feel about ourselves physically, we may actually be worse off than our unliberated grandmothers. Recent research consistently shows that inside the majority of the West’s controlled, attractive, successful working women, there is a secret “underlife” poisoning our freedom; infused with notions of beauty, it is a dark vein of self-hatred, physical obsessions, terror of aging, and dread of lost control.

Autorka - jak to feministka - doszukuje sie powodow tej sytuacji w spisku jakiejs tajemniczej grupy mezczyzn, ktorzy w jakis tajemniczy sposob uknuli tajemniczy plan rozwalenia feminizmu poprzez przekierowanie uwagi kobiet na ich wyglad smile

Moim zdaniem kobiety musza wyrzucic z siebie ta chorobe umyslowa, ktora powoduje miks niskiego poczucia bezpieczenstwa, glupich ideologii i braku w edukacji (ktora pozwolilaby na krytyczne myslenie pozwalajce glupote w tej ideologii zauwazyc).

Wiec caly temat dbania o wyglad kobiet jest jalowy.

Te nieszczesliwe kobiety powinny raczej przeczytac "The Globalization of Addiction" Bruce Alexandra, ktory tlumaczy skad ten brak satysfakcji u kobiet. I uzaleznienia, ktore sa jego konsekwencja.
"Uwolnione" kobiety, ktore juz nic nie musza tylko fruwac jak Julka na zasilkach, nie bedac zonami, nie pelnia juz zadnej istotnej funkcji spolecznej i kompletnie zatracily - cos co Bruce Alexander nazywa - psycho-spoleczna integracje.
Odczuwaja emocjonalna pustke bo zyja w pustce.
Nie pelnia zadnej roli.
Sa wolne.

Tak wlasnie smakuje wolnosc.

Bo najpiekniejsza w zyciu jest zaleznosc.
Wszystkie najpiekniejsze chwile jakie przezylismy w zyciu zwiazane sa z innymi ludzmi.
Z sytuacjami, w ktorych bylismy wrazliwi, mogli nas skrzywdzic lub zignorowac - ale zdecydowali sie o nas zadbac.
Wolnosc ma wartosc tylko do momentu, do ktorego pomaga nam zyc wspolnie z tymi, ktorych kochamy i wzajemnie sie z nimi wspierac.
Cokolwiek ponadto - to tylko pusty frazes, ktory prowadzi do pustego zycia.

JohnyBravo777 napisał/a:

Smutna, tak sie zlozylo, ze pare dni temu zaczalem czytac ksiazke jednej z feministek na ten temat "The Beauty Myth: How Images of Beauty Are Used Against Women".

Fragment:

The affluent, educated, liberated women of the First World, who can enjoy freedoms unavailable to any women ever before, do not feel as free as they want to. And they can no longer restrict to the subconscious their sense that this lack of freedom has something to do with—with apparently frivolous issues, things that really should not matter. Many are ashamed to admit that such trivial concerns—to do with physical appearance, bodies, faces, hair, clothes—matter so much. But in spite of shame, guilt, and denial, more and more women are wondering if it isn’t that they are entirely neurotic and alone but rather that something important is indeed at stake that has to do with the relationship between female liberation and female beauty.

The more legal and material hindrances women have broken through, the more strictly and heavily and cruelly images of female beauty have come to weigh upon us. Many women sense that women’s collective progress has stalled; compared with the heady momentum of earlier days, there is a dispiriting climate of confusion, division, cynicism, and above all, exhaustion. After years of much struggle and little recognition, many older women feel burned out; after years of taking its light for granted, many younger women show little interest in touching new fire to the torch.

During the past decade, women breached the power structure; meanwhile, eating disorders rose exponentially and cosmetic surgery became the fastest-growing medical specialty. During the past five years, consumer spending doubled, pornography became the main media category, ahead of legitimate films and records combined, and thirty-three thousand American women told researchers that they would rather lose ten to fifteen pounds than achieve any other goal. More women have more money and power and scope and legal recognition than we have ever had before; but in terms of how we feel about ourselves physically, we may actually be worse off than our unliberated grandmothers. Recent research consistently shows that inside the majority of the West’s controlled, attractive, successful working women, there is a secret “underlife” poisoning our freedom; infused with notions of beauty, it is a dark vein of self-hatred, physical obsessions, terror of aging, and dread of lost control.

Autorka - jak to feministka - doszukuje sie powodow tej sytuacji w spisku jakiejs tajemniczej grupy mezczyzn, ktorzy w jakis tajemniczy sposob uknuli tajemniczy plan rozwalenia feminizmu poprzez przekierowanie uwagi kobiet na ich wyglad smile

Moim zdaniem kobiety musza wyrzucic z siebie ta chorobe umyslowa, ktora powoduje miks niskiego poczucia bezpieczenstwa, glupich ideologii i braku w edukacji (ktora pozwolilaby na krytyczne myslenie pozwalajce glupote w tej ideologii zauwazyc).

Wiec caly temat dbania o wyglad kobiet jest jalowy.

Te nieszczesliwe kobiety powinny raczej przeczytac "The Globalization of Addiction" Bruce Alexandra, ktory tlumaczy skad ten brak satysfakcji u kobiet. I uzaleznienia, ktore sa jego konsekwencja.
"Uwolnione" kobiety, ktore juz nic nie musza tylko fruwac jak Julka na zasilkach, nie bedac zonami, nie pelnia juz zadnej istotnej funkcji spolecznej i kompletnie zatracily - cos co Bruce Alexander nazywa - psycho-spoleczna integracje.
Odczuwaja emocjonalna pustke bo zyja w pustce.
Nie pelnia zadnej roli.
Sa wolne.

Tak wlasnie smakuje wolnosc.

Bo najpiekniejsza w zyciu jest zaleznosc.
Wszystkie najpiekniejsze chwile jakie przezylismy w zyciu zwiazane sa z innymi ludzmi.
Z sytuacjami, w ktorych bylismy wrazliwi, mogli nas skrzywdzic lub zignorowac - ale zdecydowali sie o nas zadbac.
Wolnosc ma wartosc tylko do momentu, do ktorego pomaga nam zyc wspolnie z tymi, ktorych kochamy i wzajemnie sie z nimi wspierac.
Cokolwiek ponadto - to tylko pusty frazes, ktory prowadzi do pustego zycia.

"Uwolnieni" mężczyźni,ktorzy pierdziela jak Johnny  bedac mezami nie pełnią żadnej funcji oprocz siedzenia na forum i wypisywania kocopolow. Nie pełnią żadnej roli oprócz trollowania

A ciekawa jestem od kogo Ty jestes zależny? Skoro zależnośc jest taka piekna wg Ciebie big_smile

Trudno się odnieść do jednego paragrafu. Kogo dotyczą zaburzenia odżywiania i operacje plastyczne? To jest w Ameryce w Polsce?

Trudno się odnieść do jednego paragrafu. Kogo dotyczą zaburzenia odżywiania i operacje plastyczne? To jest w Ameryce w Polsce?

Wszedzie to chyba jest

96 Ostatnio edytowany przez SmutnaDziewczyna007 (2025-12-15 13:08:57)

Wszedzie to chyba jest

Moim zdaniem zaburzenia odżywiania to raczej domena nastolatek i sportowców. Z kolei operacje plastyczne są zależne od środowiska - aktorki, modelki, kosmetyczki.
No i to jest ewidentnie o Amerykanach. Slaba ta książka - dużo mądrych słówek, mało konkretów.

Wszedzie to chyba jest

Moim zdaniem zaburzenia odżywiania to raczej domena nastolatek i sportowców. Z kolei operacje plastyczne są zależne od środowiska - aktorki, modelki, kosmetyczki.
No i to jest ewidentnie o Amerykanach. Slaba ta książka - dużo mądrych słówek, mało konkretów.

To prawda głównie nastolatki i kobiety po 20 rz maja zaburzenia odżywiania,  z operacjami plastycznymi tez prawda... Nie liczac wyjatkow

Plus i tak jesteś zjebany więc spierdalaj Johny. Wszędzie chcesz przepchnąć tezę że jesteś w szczęśliwym małżeństwie i każdy powinien iść w twoje slady, co wydaje się mało prawdopodobne biorąc pod uwagę ile czasu trollujesz nienawistnie kobiety na forum. To nie jest twoja terapia małżeńska- wypad z mojego wątku.

99

wypad z mojego wątku.

Masz tam gdzies przycisk "wyrzuc z watku" lub "zbanuj" przy moim profilu?
Nie?

Oj.... smutne... wychodzi na to, ze jedyne co mozesz to nadal plakac xD
Taka silna, niezalezna kobieta... a tak bezsilna zarazem big_smile:D

100

JohnyBravo777 napisał/a:

wypad z mojego wątku.

Nie?

Ty tez mozesz plakac i byc bezsilny, ze nikt Ciebie tutaj nie slucha Twojego trollowania i tez jesteś taki niezalezny zarazem big_smile

101

KoralinaJones napisał/a:
Palec Boga napisał/a:

To przejaw męskiej solidarności czy coś bardziej osobistego? big_smile
Tak tylko "ustalam fakty".

Nic z tych rzeczy, Droga Panno de Jones smile

102 Ostatnio edytowany przez Palec Boga (2025-12-15 14:53:59)

Johny Bravo znalazłem kolejny tekst bardzo trafnie opisujący Ciebie smile:

Narcyzm to cecha osobowościowa, która wyolbrzymia ważność własnej osoby i nazbyt mocno nadaje znaczenie własnym umiejętnościom. Freud w 1910 roku po raz pierwszy użył terminu narcyzm. Definicja odnosiła się wówczas do osób, które potrafią kochać tylko siebie lub kogoś, kogo kiedyś traktowały jako część swojej osoby. Narcyzm (zaburzenie osobowości) odnosi się do ludzi, którzy wierzą, że są wybitnie obdarzeni talentami, nie przyjmują do siebie żadnej krytyki i czasem postępują wręcz bezlitośnie wobec bliskich osób.

Narcyzm charakteryzuje się brakiem poczucia własnej wartości oraz nadwrażliwością na wszelką krytykę. Jak poznać, że ktoś jest narcyzem? U osoby z tym zaburzeniem można często zauważyć samouwielbienie oraz przesadną pewność siebie, rekompensującą niską samoocenę, którą odznacza się narcyz. Cechy towarzyszące takiej osobie to m.in.:
wyolbrzymianie swoich talentów; chęć bycia lepiej traktowanym od innych i bycia podziwianym czy komplementowanym; zazdrość wobec innych i/lub przekonanie o tym, że to inni są zazdrośni; aroganckie, wyniosłe zachowanie i traktowanie ludzi z góry; wyobrażenia o wielkim sukcesie i doskonałości; wykorzystywanie innych ludzi, aby osiągać osobiste zamierzenia; brak empatii, niechętne utożsamianie się z sytuacją, w której znajdują się inni.

JohnyBravo777 napisał/a:

wypad z mojego wątku.

Nie?

Mela na morde i wypad pizdusiu.

104 Ostatnio edytowany przez SmutnaDziewczyna007 (2025-12-15 15:08:56)

JohnyBravo777 napisał/a:

wypad z mojego wątku.

Nie?

Ty tez mozesz plakac i byc bezsilny, ze nikt Ciebie tutaj nie slucha Twojego trollowania i tez jesteś taki niezalezny zarazem big_smile

Już i tak nikt nie chce z tym wariatem pisać.

Palec, moim zdaniem koleś naoglądał się dr Housa i myśli że jak zrobi wrzutkę a'la chatagpt to się posikamy od jego mundrosci, bo to jakoś rekompensuje jego sranie się do kobiet z forum. Już Jack mimo że jest agresywny i przeklina ma więcej ciekawego do powiedzenia niż ten copy- pastuś  pozujący na intelektualistę.

105

JohnyBravo777 napisał/a:

Nie?

Już i tak nikt nie chce z tym wariatem pisać.

Palec, moim zdaniem koleś naoglądał się dr Housa i myśli że jak zrobi wrzutkę a'la chatagpt to się posikamy od jego mundrosci, bo to jakoś rekompensuje jego sranie się do kobiet z forum. Już Jack mimo że jest agresywny i przeklina ma więcej ciekawego do powiedzenia niż ten copy- pastuś  pozujący na intelektualistę.

Dokładnie on udaje mądrego tylko

106

Mela na morde i wypad pizdusiu.

wypad z mojego wątku.

LOL

https://i1.kwejk.pl/k/obrazki/2025/12/2FPPanRorbsrRMb2.jpg

107 Ostatnio edytowany przez Palec Boga (2025-12-15 15:49:19)

Johny Bravo ma po prostu narcystyczne zaburzenie osobowości, tutaj to książkowy, definicyjny przypadek smile . Musi być podziwiany, wywyższa się nad innymi, cały czas opisuje jaki to on nie jest za-ye-by-sty, wierzy, że jest lepszy od innych a równocześnie jest pełen nienawiści do ludzi. 
Cały czas prezentuje to tutaj na forum smile
Zabawnie i bardzo przewidywalnie się czyta jego posty, jak już spojrzysz z tej perspektywy smile

108

Palec Boga napisał/a:

Johny Bravo ma po prostu narcystyczne zaburzenie osobowości, tutaj to książkowy, definicyjny przypadek smile . Musi być podziwiany, wywyższa się nad innymi, cały czas opisuje jaki to on nie jest za-ye-by-sty, wierzy, że jest lepszy od innych a równocześnie jest pełen nienawiści do ludzi. 
Cały czas prezentuje to tutaj na forum smile
Zabawnie i bardzo przewidywalnie się czyta jego posty, jak już spojrzysz z tej perspektywy smile

To prawda w dodatku trolluje i pisze bajki"ze ma zone, ktora robi wszystko co on chce". Chyba w jego wyobraźni ma taka żonę sobie, bo tutaj non-stop siedzi wkurzony na forum,a jak by mial zone co sie go tak slucha jak pisze to byl by tutaj zadowolony z życia i zyczliwy,a nie ciagle miał wscieklizne i kazdemu pisał chamskie rzeczy.

109 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2025-12-15 16:54:55)

czy przywilej? jeśli w takim sensie że możesz czuć się w domu swobodnie bez makijażu, a inna ma faceta co w domu musi być w makijażu i nie może w dresie, to jesteś uprzywilejowana.
kiedys do eleganckiego stroju szpilki były obowiązkowe, teraz białe sneakersy są ok i super.
całosciowy makijaż robię tylko na wielkie wyjscia, a takie mam na tyle rzadko, że mój obecny od lat męzczyzna w takim make upie mnie nie widział.
na co dzień ubieram się sportowo raczej, biały tshirt, dzinsy i sneakersy i dobrej jakości płaszcz to mój ulubiony wygląd. Makijaż minimalny, ale jest zawsze jakiś jest. W domu nie. mój męzczyzna ma podobnie- podejrzewam że gdyby On wychodził glównie w garniturze na miasto, dostosowałabym się, ale spędzamy najwięcej czasu aktywnie w sportowych strojach.

PS pielegnacji skóry nigdy nie odpuszczam- goła cera bez filtra UV? nigdy, od 15 roku życia,  chyba że uważasz że po 50 zmarszczki mieć trzeba.

Ela210 napisał/a:

czy przywilej? jeśli w takim sensie że możesz czuć się w domu swobodnie bez makijażu, a inna ma faceta co w domu musi być w makijażu i nie może w dresie, to jesteś uprzywilejowana

Tak, w tym sensie było pytanie. Czy to jest coś na co można sobie pozwolić dopiero powyżej pewnego poziomu.

111 Ostatnio edytowany przez SmutnaDziewczyna007 (2025-12-15 17:49:48)

Ela210 napisał/a:

PS pielegnacji skóry nigdy nie odpuszczam- goła cera bez filtra UV? nigdy, od 15 roku życia,  chyba że uważasz że po 50 zmarszczki mieć trzeba.

Powaga? Nie wysusza ci to skóry? Też używam UV ale tylko latem , bo mi skórę wysusza przy dłuższym okresie noszenia.
Czym nawilżasz? Jaka masz cerę? Jakie kremy UV polecasz takie daily use?
Plus myślę że UV jest przereklamowane. Po ludziach 50+ widać różnicę tylko jeśli ktoś pracuje na powietrzu albo fanatyk opalania. Normalna osoba vs osoba z filtrem nie ma różnicy. Chociaż to też jest taki efekt, że atrakcyjne kobiety dbają więcej o wygląd żeby go zachować, więc mogą wyglądać lepiej. imo to dlatego że od początku były atrakcyjniejsze niż rówieśniczki i 99% kosmetyków to ściema. Warto UV dopiero jak jeździsz do pracy rowerem albo pracujesz w ogrodzie namiętnie całe lato.
Może po prostu masz dobre geny.

112

Ciekawy temat i na pierwszej stronie jack fantazjuje że wygląda na 20 lat, typie nikogo nie obchodzi jak wyglądasz, obcych ludzi przekonuje że wygląda dobrze. Strasznie mnie to gówno obchodzi, zakładam że wyglądasz beznadziejnie i staro j stąd te popisy tu.

Co do samego wątku, już kiedyś z koleżanką o tym rozmawiałyśmy jak dobrze że czasy się zmieniły, że obecna moda bo to jest efekt mody, pozwala na to żeby było wygodnie, trampy do sukienek, zero makijażu. Ale jest też tak dużo świetnych kosmetyków, wiedzy o tym jak dbać o siebie, że zadbana twarz, myślę w dzisiejszych czasach to już nie jest taki wyczyn jak te 20 lat temu. Oczywiście nie mówię o chorobach skóry, trądziku itp.

Co do samych facetów, znów, nie ma co powielać wątku gdzieś obok gdzie paru typów twierdzi coś tam i zakładają że wszystko mają jak oni. Ale napewno każdy facet chce mieć ładną kobietę, która może się pochwalić tylko że teraz wygląd to trochę za mało. Fajnie jakby robiła coś fajnego w życiu. Nie mowie o wielkiej karierze ale dobra temat nie o tym.
Wydaje mi się i z tego jakich mam znajomych to jednak takie ostre wystrojenie się laski już chyba trochę traci desperacja, próba bycia najładniejsza laska we wsi. Teraz chodzi o prostą stylowke, bycie naturalnie ładna.
Oczywiście są amatorzy medycyny estetycznej ale jednak moda w medycynie też przeszła z agresywnej bardzo naturalna i subtelna. Kwasy, botoks owszem ale w delikatny sposób.

Wszystko wg mnie wyznacza moda, trendy itp.
A młodzi ludzie wbrew temu co stary dziad próbuje sobie wmówić to dalej ładnie mlodzie ludzie i żadne rysy starego zruchanego i zniszczonego życiem dziada nie będę nawet miały podjazdu do ładnej młodej 20 letniej twarzy. I nie chodzi o brak zmarszczek lol a o owal twarzy, V line etc.

113 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2025-12-15 22:06:29)

Ela210 napisał/a:

Powaga? Nie wysusza ci to skóry? Też używam UV ale tylko latem , bo mi skórę wysusza przy dłuższym okresie noszenia.
Plus myślę że UV jest przereklamowane. Po ludziach 50+ widać różnicę tylko jeśli ktoś pracuje na powietrzu albo fanatyk opalania. Normalna osoba vs osoba z filtrem nie ma różnicy. Chociaż to też jest taki efekt, że atrakcyjne kobiety dbają więcej o wygląd żeby go zachować, więc mogą wyglądać lepiej. imo to dlatego że od początku były atrakcyjniejsze niż rówieśniczki i 99% kosmetyków to ściema. Warto UV dopiero jak jeździsz do pracy rowerem albo pracujesz w ogrodzie namiętnie całe lato.

sunbrella- używam 3 opakowanie, nie wysusza- jest wersja dla skóry wrażliwej też.
nawilżam kremami naturalnymi z only bio np, olejkami,
zmieniam co jakiś czas, bo skóra się przyzwyczaja. generalnie mam zawsze dobry krem na dzień i na noc.
oraz serum z kwasem hialuronowym, czasem krem działajacy mocniej np Lierac ma serie 50 +
chyba jednak słońce..nie geny. Bo na wierzch dłoni nie używałam i tam musiałam walczyć z przebarwieniami.
tak że słońce lubię, ale nogami je łapię, w lecie w spodenkach..

114 Ostatnio edytowany przez Jack Sparrow (2025-12-15 22:22:10)

Ela210 napisał/a:

sunbrella- używam 3 opakowanie, nie wysusza- jest wersja dla skóry wrażliwej też.
nawilżam kremami naturalnymi z only bio np, olejkami,
zmieniam co jakiś czas, bo skóra się przyzwyczaja. generalnie mam zawsze dobry krem na dzień i na noc.
oraz serum z kwasem hialuronowym, czasem krem działajacy mocniej np Lierac ma serie 50 +
chyba jednak słońce..nie geny. Bo na wierzch dłoni nie używałam i tam musiałam walczyć z przebarwieniami.
tak że słońce lubię, ale nogami je łapię, w lecie w spodenkach..

Dobre kosmetyki i dostosowanie ich do aktualnych potrzeb oraz pogody to taka oczywista oczywistość. Jednak na stan skóry ogromny wpływ na też dieta, aktywność fizyczna i zabiegi typu masaż, sauna i podobne.

Spróbuj sobie kosmetyków z tramellą. To taki grzyb. Działa lepiej niż kwas hialuronowy. Można też to szamać jako suple lub na talerzu jako element diety. Z tym UV to Smutna w tym wypadku ma rację - to marketing w większości przypadków. Pracownik biurowy zimą to ile ma tej ekspozycji na światło dzienne w naszej szerokości geograficznej? Nie ma sensu przeciążać skóry. Lepiej uzupełnić dietę w produkty bogate w beta karoten i inne produkty wspierające produkcję melaniny.

https://www.medonet.pl/leki-od-a-do-z/i … 93201.html

115

KoralinaJones napisał/a:

Ja nie jestem jakimś wielkim fanem makijażu ani też wrogiem. Myślę że wszystko ma swoje miejsce, czas, okazję. Malowanie się na codzień wydaje mi się dziwne, szczególnie w mocny sposób. I te nieszczęsne czarne ptaki.
Ale podkręcić trochę wygląd z okazji np wyjścia, ze smakiem, czemu nie?
No i kwestia urody, niektóre tym sposobem potrafią sporo zmienić.
Ty masz ładną twarz, więc akurat do tego makijaż Ci niepotrzebny.

https://m.youtube.com/watch?v=g9jls0F74Wo

Heh, czarne ptaki big_smile. Z brwiami jest ten problem, że są bardzo ważnym elementem wyglądu twarzy. Kształt, wyraz twarzy, już pal sześć z estetyką jeśli ich kształt jest źle dobrany skutki dla ogólnego wyglądu twarzy mogą okazać się tragiczne. A rzęsy długie i gęste zawsze były w cenie ale to co teraz robią sobie niektóre kobiety, te czarne firany są po prostu sztuczne i kiczowate. Generalnie co za dużo to niezdrowo. Zbyt gęste powodują optyczne przeciążenie twarzy. Czasem mniej znaczy więcej.

116

Ela210 napisał/a:

Ja polecam Sensum Mare algorich jak masz suchą skórę i jest zmęczona pod flirtami.
A najlepiej jakieś serum. Z olejkami bym uważała i super naturalnymi kosmetykami również lubią wysuszać olejki a naturalne uczulać ale trzeba próbować testować i wtedy zwykle znajduje się swojego ulubieńca.

Filtry nie chronią 100, sama używałam od 20 rz może i nie ma tych zmarszczek ale nie o zmarszczki chodzi a o całą konstrukcję a na to ma wpływ wiele różnych innych czynników. Czyli ćwiczenia na ciało, pilates, rozciąganie mięśni szyi i tak dalej i tak dalej smile

117

W dodatku lata 40 czy tam około to jeszcze nie jest dostatecznie stary wiek żeby się podniecać ale młodo wyglądam. Jak dojedziesz 80 i zachowasz młody wygląd to jest wyczyn. W dodatku zawsze, absolutnie zawsze ktoś kto chujowo wygląda wyskakuje z tekstem ,,ja młodo wyglądam, każdy mi to mówi,, i wtedy nie masz wyjścia bo z grzeczności nie zaprzeczysz i wpadasz w to jego/jej każdy. Nikt kto lekko i fajnie wygląda w dojrzałym wieku nie wyskakuje nigdy nigdzie z takim tekstem. To zmora pasztetów.

118

Karmaniewraca napisał/a:

W dodatku zawsze, absolutnie zawsze ktoś kto chujowo wygląda wyskakuje z tekstem ,,ja młodo wyglądam, każdy mi to mówi,, i wtedy nie masz wyjścia bo z grzeczności nie zaprzeczysz i wpadasz w to jego/jej każdy. Nikt kto lekko i fajnie wygląda w dojrzałym wieku nie wyskakuje nigdy nigdzie z takim tekstem. To zmora pasztetów.

Realia socjali temu kompletnie przeczą, bo od chuja masz filmików z poradami lub wywiadami z takimi ludźmi, aby podzielili się swoją "tajemnicą" młodego wyglądu. Jak np linkowany wcześniej przeze mnie Koreańczyk. Idź mu powiedz, że chujowo wygląda jak na 50ciolatka i żeby przestał się udzielać w internetach, bo jest pasztetem.

Każdy kto ma czym się chwalić - to się chwali. Leczenie swoich kompleksów i deprechy umniejszaniem innym tego nie zmieni. A sztuczna i nadmierna skromność jest zwyczajnie fałszywa.

119

Jack Sparrow napisał/a:
Karmaniewraca napisał/a:

W dodatku zawsze, absolutnie zawsze ktoś kto chujowo wygląda wyskakuje z tekstem ,,ja młodo wyglądam, każdy mi to mówi,, i wtedy nie masz wyjścia bo z grzeczności nie zaprzeczysz i wpadasz w to jego/jej każdy. Nikt kto lekko i fajnie wygląda w dojrzałym wieku nie wyskakuje nigdy nigdzie z takim tekstem. To zmora pasztetów.

Realia socjali temu kompletnie przeczą, bo od chuja masz filmików z poradami lub wywiadami z takimi ludźmi, aby podzielili się swoją "tajemnicą" młodego wyglądu. Jak np linkowany wcześniej przeze mnie Koreańczyk. Idź mu powiedz, że chujowo wygląda jak na 50ciolatka i żeby przestał się udzielać w internetach, bo jest pasztetem.

Każdy kto ma czym się chwalić - to się chwali. Leczenie swoich kompleksów i deprechy umniejszaniem innym tego nie zmieni. A sztuczna i nadmierna skromność jest zwyczajnie fałszywa.

Haha smiechłam. Ale ty typie nie jesteś znanym jutuberem który zarabia na dobrym wyglądzie tylko jakimś samotnym, smutnym, psującym innym wątku konusem to do kogo ty się porownujesz?

Jakie masz tutaj dla nas rady o których możemy nie wiedzieć aby wyglądać dobrze? Powtarzasz frazesy typu dieta, sport sen o czym każdy kto nawet nie interesuje się młodym wyglądem wie, bo bardzo trudno tego nie wiedzieć. A osteokorekcja, masaże twarzy, ćwiczenia na powięź, mobilność? Pewnie nawet nie jesteś w stanie połączyć tych rzeczy w jedną całość które mają wpływ więc z laski swojej skończ już bo nie wnosisz żadnej wartości, nawet zabawny nie jesteś to jest ten problem z tobą.

Również mogłabym powiedzieć wyglądam zajebiście dużo w to czasu inwestuje bo lubię i mogę, nie chodzi o medycynę estetyczną. Ale po co? Co mi to do że jakiś zjeb jacus to przeczyta. Wiem jak wyglądam, nie muszę biegać po forum i tłuc kilometrowych postów na swój temat. A czytam bo może jeszcze się czegoś dowiem ciekawego ale póki co nic takiego nie było więc są to powielane te rzeczy co wszędzie i okej, trudno. A ty jesteś zjebem i wszędzie gdzie się pojawiasz to jest to nudne, głupie i zwykle schematyczne nic nowego

120

dzięki za polecajki, może wypróbuję.
oczywiscie że owal sie nie utrzyma na samych kremach przeciwzmarszczkowych.

ale wiążąc to z tematem posta: Mam 55 lat, cały czas wyglądam nieżle, i znam wiele zwykłych kobiet które tez tak wyglądają, nie tylko Liz Hurley czy Salma Hayek, Rusin czy Cielecka smile ale:
jest luksusem to, że kiedyś mogę się przy moim partnerze zestarzeć normalnie, nie będę "seksi laską", ale starszą siwą Panią co o szpilkach może pomarzyć.
I oboje to zaakceptujemy po prostu- że taka faza życia.
na razie w taki trend nie idę, tym bardziej że wszystkie jego życiowe partnerki były sporo młodsze ode mnie, no może z wyjatkiem 1 żony z czasów studenckich smile więc On ma 61 lat i pierwszy raz ma do czynienia z babką menopauzalną . I męzczyzni w jego wieku tez wyglądają róznie- np Brad Pitt ma tyle samo lat co On i wygląda "perfetto" big_smile.
na pewno nie zrobię sobie twarzy jak Zeta Jones, mam nadzieje postarzeć się normalnie, bez ekscesów. Amen. To będzie luksus stac się normalną staruszką.

121

Karmaniewraca napisał/a:

Ale ty typie nie jesteś znanym jutuberem

Pracuję w branży okołozdrowotnej/beauty.

Jakie masz tutaj dla nas rady o których możemy nie wiedzieć aby wyglądać dobrze?

Dla ciebie mam jedną - zacznij leczyć depresję na poważnie.

A osteokorekcja, masaże twarzy, ćwiczenia na powięź, mobilność?

To teraz cofnij się do mojego posta, co tam mamy?

Jednak na stan skóry ogromny wpływ na też dieta, aktywność fizyczna i zabiegi typu masaż, sauna i podobne.

Skóra to nie tylko twarz i dekolt. A to co nazywasz frazesami to jest właśnie absolutną podstawą, do której wcale jakoś więcej nie trzeba, aby zachować zdrowie i witalność.

Również mogłabym powiedzieć wyglądam zajebiście

Możesz. To, że tego nie robisz nie jest kwestią tego jak mnie postrzegasz, ale jak postrzegasz samą siebie. Mnie to i tak nie obchodzi i nie mam najmniejszego zamiaru tego weryfikować. Poza tym nie chodzi o "zajebisty wygląd" tylko o "młody". To słowo klucz i nie wiem dlaczego ktoś tutaj te pojęcia zrównał. One nie są tożsame. Natomiast zauważalnym problemem ostatnich lat jest szybsze starzenie się ludzi z "gen z" w porównaniu do poprzednich pokoleń. I to nie jest kwestia przywileju którejkolwiek płci w związku tylko jest to problem cywilizacyjny, bo przekłada się na poziom ich ogólnego stanu zdrowia. Nie tylko wyglądu. Dzisiaj nawet nastolatki potrafią mieć choroby, które jeszcze pokolenie temu były zarezerwowane dla ludzi w wieku średnim lub wręcz podeszłym (np miażdżyca i nadciśnienie).

Nadmierne przykładanie uwagi do wyglądu (w celu ciągłej atencji) kiedy jest się w związku jest po prostu słabe i jest to brak szacunku do partnera. Kompletne odpuszczanie dbania o siebie "bo już jestem w związku i nie muszę" też dokładnie tym samym.

122

Jack Sparrow napisał/a:
Karmaniewraca napisał/a:

Ale ty typie nie jesteś znanym jutuberem

Pracuję w branży okołozdrowotnej/beauty.

Jakie masz tutaj dla nas rady o których możemy nie wiedzieć aby wyglądać dobrze?

Dla ciebie mam jedną - zacznij leczyć depresję na poważnie.

A osteokorekcja, masaże twarzy, ćwiczenia na powięź, mobilność?

To teraz cofnij się do mojego posta, co tam mamy?

Jednak na stan skóry ogromny wpływ na też dieta, aktywność fizyczna i zabiegi typu masaż, sauna i podobne.

Skóra to nie tylko twarz i dekolt. A to co nazywasz frazesami to jest właśnie absolutną podstawą, do której wcale jakoś więcej nie trzeba, aby zachować zdrowie i witalność.

Również mogłabym powiedzieć wyglądam zajebiście

Możesz. To, że tego nie robisz nie jest kwestią tego jak mnie postrzegasz, ale jak postrzegasz samą siebie. Mnie to i tak nie obchodzi i nie mam najmniejszego zamiaru tego weryfikować. Poza tym nie chodzi o "zajebisty wygląd" tylko o "młody". To słowo klucz i nie wiem dlaczego ktoś tutaj te pojęcia zrównał. One nie są tożsame. Natomiast zauważalnym problemem ostatnich lat jest szybsze starzenie się ludzi z "gen z" w porównaniu do poprzednich pokoleń. I to nie jest kwestia przywileju którejkolwiek płci w związku tylko jest to problem cywilizacyjny, bo przekłada się na poziom ich ogólnego stanu zdrowia. Nie tylko wyglądu. Dzisiaj nawet nastolatki potrafią mieć choroby, które jeszcze pokolenie temu były zarezerwowane dla ludzi w wieku średnim lub wręcz podeszłym (np miażdżyca i nadciśnienie).

Nadmierne przykładanie uwagi do wyglądu (w celu ciągłej atencji) kiedy jest się w związku jest po prostu słabe i jest to brak szacunku do partnera. Kompletne odpuszczanie dbania o siebie "bo już jestem w związku i nie muszę" też dokładnie tym samym.

No przecież musiałabym mieć dopiero depresję ostateczną, zaawansowana i nieuleczalna gdybym czytała wszystkie twoje wpisy. Wpadłam na pierwsze strony i już nabrudzone wysrywami jacka.
No ale już, nie chce mi się z tobą pisać co chciałam to powiedziałam na twój temat zresztą poraz kolejny.

Tak Ela zgadzam się, uważam że ogólnie luzie lepiej wyglądają i nie jest to ani wyjątek jeśli ktoś wygląda młodo w dojrzałym wieku ani jakieś wielkie osiągnięcie. Napewno również moda w tym pomaga, gładkie włosy, dobra stylowa. Gdyby ubrać się w te rzeczy z lat 80 to nawet 20 latki wyglądały wtedy po 40 stkę.

Mamy w tym zakresie naprawdę dobrze, wygląd, zwłaszcza młody wygląd przestaje być jakimś obszarem w którym któraś płeć wygrywa. I teraz kwestia czy określanie że wygląda się młodo jest adekwatne? Skoro absolutna i znakomita większość osób jakie znam 40+ i 50 + wyglądają młodo to czy określanie tego młodo jest na miejscu? Uważam,że niekoniecznie.  Obecnie 40 plus wyglądają zajebiście co może się równać z bardzo dobrze i mlodo, ale taki jest standard i ludzie muszę pozbyć się ze swojej mentalności obraz 40 letniego staruszka co raczej nie powinno być trudne i przyjąć że 40 letni ludzie po prostu tak wyglądają.

Bardzo lubię te czasy i to że mamy dostęp do takiej wiedzy i możemy z niej korzystać nawet z niektórych informacji całkiem za darmo

123

Skoro absolutna i znakomita większość osób jakie znam 40+ i 50 + wyglądają młodo to czy określanie tego młodo jest na miejscu? Uważam,że niekoniecznie.  Obecnie 40 plus wyglądają zajebiście co może się równać z bardzo dobrze i mlodo, ale taki jest standard i ludzie muszę pozbyć się ze swojej mentalności obraz 40 letniego staruszka co raczej nie powinno być trudne i przyjąć że 40 letni ludzie po prostu tak wyglądają.

To, że dzisiejsze 40 i 50 latki wyglądają lepiej niż ich rówieśnicy w latach 70tych i 80tych to żadne novum. To po prostu postęp cywilizacyjny. Obecne 20stolatki tak natomiast nie będą wyglądać, bo oni wyglądają starzej niż te 40-50 latki jak były w ich wieku. Świadczą o tym najlepiej statystyki zdrowia fizycznego i psychicznego.

124

Jack Sparrow napisał/a:

Skoro absolutna i znakomita większość osób jakie znam 40+ i 50 + wyglądają młodo to czy określanie tego młodo jest na miejscu? Uważam,że niekoniecznie.  Obecnie 40 plus wyglądają zajebiście co może się równać z bardzo dobrze i mlodo, ale taki jest standard i ludzie muszę pozbyć się ze swojej mentalności obraz 40 letniego staruszka co raczej nie powinno być trudne i przyjąć że 40 letni ludzie po prostu tak wyglądają.

To, że dzisiejsze 40 i 50 latki wyglądają lepiej niż ich rówieśnicy w latach 70tych i 80tych to żadne novum. To po prostu postęp cywilizacyjny. Obecne 20stolatki tak natomiast nie będą wyglądać, bo oni wyglądają starzej niż te 40-50 latki jak były w ich wieku. Świadczą o tym najlepiej statystyki zdrowia fizycznego i psychicznego.

Młody wygląd nie zależy od wieku, tylko od dbania o siebie, przede wszystkim.zdrowa dieta

125

Młody wygląd nie zależy od wieku,

Powiedz to modelkom. smile

126

Legat napisał/a:

Tam co innego i dziwię się,że jest tam limit wiekowy. Ja bym nie miała problemu zatrudnić jako modelki kobiety np 40 letniej która wygląda na 10 lat mlodsza

127

Jack Sparrow napisał/a:

To jak żadne novum to co się podniecasz że wyglądasz młodziej a tak naprawdę normalnie jak każdy dbający o siebie 40 latek? Myśl czasem zanim coś napiszesz

Jack Sparrow napisał/a:

Spróbuj sobie kosmetyków z tramellą. To taki grzyb. Działa lepiej niż kwas hialuronowy.

Jakąś konkretną firma? Widzę że price range jest od 30 do 300 zł.
Znasz kogoś kto to stosuje przy klimie i grzejnikach w pracy? O kwasie słyszałam też że ma być super ale zima bardziej wysusza niż nawilża. Na mnie działa jedynie jak jest nawilżone powietrze, czyli wtedy kiedy nawilżać kremem nie potrzeba hmm

Legat napisał/a:

W tej branży też jest problem z mobbingiem, molestowaniem itp więc naturalnym targetem są 20 latki z zapadłej dziury. Powiedz 35 latce że ma schudnąć 5kg na przyszły tydzień a jak jej słabo idzie niech przypudruje nosek... Takie gówno bez perspektyw można wciskać tylko komuś bez sociall base I młodemu. Plus głównym targetem fast fashion/big fashion  czyli 90% pracy modelek są nastolatki więc modelki muszą być w ich wieku.
W kampaniach premium - biżuteria, zegarki masz modelki w różnym wieku.

130 Ostatnio edytowany przez Jack Sparrow (2025-12-16 14:09:21)

Jakąś konkretną firma?

Moje doświadczenia są takie, że różnym ludziom odpowiadają różne firmy i składy z etykiet. Jedyna zasada, która się sprawdza w miarę uniwersalnie to im prostszy skład tym lepiej. Na pewno nie brałbym niczego z temu czy ogólnie z Chin, z Indii, ale i z USA itp, bo tam nie masz pewności czy skład z etykiety odpowiada prawdziwe. Jedynie z krajów o silnej kontroli jakościowej jak ogólnie UE, Japonia, Korea.

Ja stosowałem akurat suple. Mogę w ciemno polecić produkty z mycomedici czy solve labs. Ale tam gdzie się da, to kupuję grow kity grzybów i sam je hoduję i dodaję do jedzenia świeże albo suszę sobie na później. Lubię zabawy tego typu, ale to nie droga dla każdego.

Znasz kogoś kto to stosuje przy klimie i grzejnikach w pracy?

Tak. Z różnym skutkiem, bo jak zawsze skuteczność zależy od wielu czynników, a najbardziej od tego czy wogóle w pierwszej kolejności nawilżenie faktycznie jest potrzebne. Wiele osób myli nadwrażliwość i odwodnienie (organizmu) z brakiem nawilżenia, a to przekłada się na skuteczność.

O kwasie słyszałam też że ma być super ale zima bardziej wysusza niż nawilża. Na mnie działa jedynie jak jest nawilżone powietrze, czyli wtedy kiedy nawilżać kremem nie potrzeba hmm

Zima dla wielu jest problematyczna. Ja przy temperaturach w okolicy zera, szczególnie jeśli mam więcej przebywać na zewnątrz nie stosują niczego nawilżającego na dzień. Raczej idę w tłustsze kremy ochronne wtedy. Różnię reaguje na różne kosmetyki, a nawet potrafię zareagować skrajnie odmiennie na ten sam kosmetyk rok do roku. W sumie jedyne co mi się sprawdza zawsze tak samo na zimę to olej rycynowy. Dosłownie 2-3 krople. Szybko się wchłania i nie mam problemów żadnych, ani żadnej tłustej warstwy jak np po kremach na wazelinie czasem.

Karmaniewraca napisał/a:

To jak żadne novum to co się podniecasz że wyglądasz młodziej a tak naprawdę normalnie jak każdy dbający o siebie 40 latek? Myśl czasem zanim coś napiszesz

Bo wyglądam młodziej niż ta średnia.

Posty [ 66 do 130 z 195 ]

Strony Poprzednia 1 2 3 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Przywileje

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024