Przywileje - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Przywileje

Strony 1 2 3 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 1 do 65 z 195 ]

1 Ostatnio edytowany przez SmutnaDziewczyna007 (2025-12-14 01:15:01)

Temat: Przywileje

Czy myślicie, że możliwość nie dbania o wygląd to dla kobiet przywilej w związku?
Czy rodzaj trapu- jak się zapyscusz i przestaniesz malować do pracy to mniejsza szansa, że zdradzisz.
Co sądzicie o facetach którzy oglądają się za podstawionymi laskami, ale kiedy już są z kimś to najlepiej żeby partnerka nosiła hidżab. Czy to przejaw troski i głębi uczuć- liczy się charakter, czy kompleksy?
Co sądzicie o podpisywaniu się uroda swojej partnerki w sytuacjach towarzyskich?
Czy teraz hihg status signaling to iść na randkę w tshircie i jeansach- czyli tak.jak.kazdy koles, a odstawianie się i full makeup na miasto plus dbanie o figurę to przejaw podlegania patriarchatowi?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Przywileje

Smutna to naprawdę Ty ?

3

paslawek napisał/a:

Smutna to naprawdę Ty ?

Też się zdziwiłem wpisem.

4

Takie natężenie spierdolenia, że ja wysiadam.

5

Nic z tego nie czaję. Da się bardziej po polskiemu?
No chyba że weźmiemy poprawkę na datę i godzinę posta.

Smutna piłaś na smutno - nie pisz.

6

To sie porobiło.

7

Legat napisał/a:

To sie porobiło.

to się porobiła

Jedna literka, a ile zmienia. wink

8

SmutnaDziewczyna007 napisał/a:

Czy myślicie, że możliwość nie dbania o wygląd to dla kobiet przywilej w związku?
Czy rodzaj trapu- jak się zapyscusz i przestaniesz malować do pracy to mniejsza szansa, że zdradzisz.
Co sądzicie o facetach którzy oglądają się za podstawionymi laskami, ale kiedy już są z kimś to najlepiej żeby partnerka nosiła hidżab. Czy to przejaw troski i głębi uczuć- liczy się charakter, czy kompleksy?
Co sądzicie o podpisywaniu się uroda swojej partnerki w sytuacjach towarzyskich?
Czy teraz hihg status signaling to iść na randkę w tshircie i jeansach- czyli tak.jak.kazdy koles, a odstawianie się i full makeup na miasto plus dbanie o figurę to przejaw podlegania patriarchatowi?

Ojoj. Ale duzo wszystkiego

9 Ostatnio edytowany przez Tamiraa (2025-12-14 11:10:52)

Zazdrość o dobry wygląd to zazwyczaj domena kobiet, a mężczyźni nie chcą mieć partnerek zbyt wyzywająco ubranych i umalowanych na spotkaniach towarzyskich.

O to właśnie to!  Takie som chlopy do swoich dziewczyn mówią "ze maja się skromnie ubierac" a idzie jakas atrakcyjna dziewczyna to się za nią oglądajom. Później te ich dziewczyny za każdym razem wyglądają gorzej od tamtych obcych kobiet, a tamte obce baby wredne,bo baby som wredne i lubią rywalizowac ze sobom to się tylko glupio cieszom,że zawsze lepiej wygladajom. Ja sobie wypraszam wyglądać jak Kopciuch przy obcej babie

A kobieta to w życiu nie powinna się słuchać partnera/męża jak ma się ubierać. Jak mu się coś nie podoba,że ona idzie z nim atrakcyjnie ubrana z makijażem i inni się za nią ogladajom to niech zamknie oczy i nie będzie tego widział

11 Ostatnio edytowany przez Palec Boga (2025-12-14 11:16:25)

Tamiraa napisał/a:

Zazdrość o dobry wygląd to zazwyczaj domena kobiet, a mężczyźni nie chcą mieć partnerek zbyt roznegliżowanych na spotkaniach towarzyskich.

Gdzieś po sieci krążył nawet tekst, że kobiety ubierają się "lepiej" głównie dla innych kobiet wink.
Co do drugiej części wypowiedzi pełna racja. Jeżeli moja partnerka odczuwałaby nieodpartą pokusę pokazywania zbyt dużo innym facetom, to przestałaby tą partnerką być.

Palec Boga napisał/a:
Tamiraa napisał/a:

Zazdrość o dobry wygląd to zazwyczaj domena kobiet, a mężczyźni nie chcą mieć partnerek zbyt roznegliżowanych na spotkaniach towarzyskich.

Gdzieś po sieci krążył nawet tekst, że kobiety ubierają się głównie dla innych kobiet wink.
Co do drugiej części wypowiedzi pełna racja. Jeżeli moja partnerka odczuwałaby nieodpartą pokusę pokazywania zbyt dużo innym facetom, to przestałaby tą partnerką być.

Bo po części tak jest, kobiety lubią że sobą rywalizowac. Ja np nie mogła bym.wygladac jak Kopciuch ubrana na jakieś imprezie, spotkaniu itd, gdzie inne kobiety, by były ubrane atrakcyjnie. Później to wredne się cieszy,że zawsze lepiej przez to wygląda.

13

Jack Sparrow napisał/a:
Legat napisał/a:

To sie porobiło.

to się porobiła

Niby jaka?

14

wieka napisał/a:
Jack Sparrow napisał/a:
Legat napisał/a:

To sie porobiło.

to się porobiła

Niby jaka?

Jak zamienisz ostatnią literę słowa "porobiło" czyli "o" na literę "a" to masz "porobiła". Zdanie Legata sugeruje zamęt i chaos tematyczny. Moje - że Smutna pisze posty będąc pod wpływem substancji odurzających.

15 Ostatnio edytowany przez SmutnaDziewczyna007 (2025-12-14 12:42:42)

Na wykopie było wczoraj i mnie jakoś natchnęło i tak sobie wspominam. Kiedyś jak jechało się do.niemiec było widać ogromną różnicę. Polki zadbane, bez makijażu nawet po kartofle nie wychodziły, bez szpileczki, kiecki. Niemki wywalone kompletnie. Teraz to przeszło na Polskę - laski coraz częściej bez makijażu, buty na szpilce to może na sylwestra wszystkie w trepach albo adidasach. Nawet recepcjonistki i krlnerki- praca z wyglądem już bez makijażu.
Zastanawia mnie czy to nowy przywilej krajów bogatych, że kobiet olewają wygląd?
Jak laska na ulicy ma kozaki, włosy i makijaż, albo usta ostrzykiwane to na bank Ukrainka. Co drugi nowy salon beauty w mojej okolicy to Ukrainki, a Polki jakby mają to gdzieś.

Jak ktoś znajdzie na wykopie rant o babce z pixiecut to wyrzucajcie.

Palec Boga napisał/a:

Nie no weź. Dawaj. Ratujemy poziom forum filozofia chłopskiego rozumu.
Czy olanie wyglądu to dla kobiety przywilej i oznaka bogactwa?

17

Moda się zmieniła i to wszystko. Makijażu, zabiegów beauty i medycyny estetycznej jest więcej niż kiedykolwiek wcześniej. A to, że ogólnie kobiety są i tak co raz mniej zadbane to efekt cywilizacyjny. Także rośnie odsetek ludzi z nadwagą i nieruchawych, więc nawet jak babka dobrze się ubierze, to wciąż porusza się jak chłop w gumofilcach.

Poza tym współczesne pokolenie starzeje się jak mleko. Duży odsetek 20stek wygląda starzej niż 30stolatki. Ja mam okolice 40stki, a potrafię zginąć w tłumie studenciaków i odbiegam na zasadzie "późno koleś zaczął", a nie że mógłbym być ich rodzicem.

Julia life in UK napisał/a:

O to właśnie to!  Takie som chlopy do swoich dziewczyn mówią "ze maja się skromnie ubierac" a idzie jakas atrakcyjna dziewczyna to się za nią oglądajom. Później te ich dziewczyny za każdym razem wyglądają gorzej od tamtych obcych kobiet, a tamte obce baby wredne,bo baby som wredne i lubią rywalizowac ze sobom to się tylko glupio cieszom,że zawsze lepiej wygladajom. Ja sobie wypraszam wyglądać jak Kopciuch przy obcej babie

A kobieta to w życiu nie powinna się słuchać partnera/męża jak ma się ubierać. Jak mu się coś nie podoba,że ona idzie z nim atrakcyjnie ubrana z makijażem i inni się za nią ogladajom to niech zamknie oczy i nie będzie tego widział

Ale czemu rywalizują tylko wyglądem a nie kasa czy samochodem jak kolesie?

Jack Sparrow napisał/a:

Ja mam okolice 40stki, a potrafię zginąć w tłumie studenciaków i odbiegam na zasadzie "późno koleś zaczął", a nie że mógłbym być ich rodzicem.

Czyli że jednak z wyglądu jesteś wyraźnie starszy? Bez sensu. Późno czyli w okolicach 40.

20 Ostatnio edytowany przez Jack Sparrow (2025-12-14 12:56:11)

Przeczytaj to jeszcze raz. Z wyglądu jedynie trochę starszy, a i to nawet nie zawsze, bo nie mam siwych włosów nigdzie, ani zmarszczek.

Bo po części tak jest, kobiety lubią że sobą rywalizowac. Ja np nie mogła bym.wygladac jak Kopciuch ubrana na jakieś imprezie, spotkaniu itd, gdzie inne kobiety, by były ubrane atrakcyjnie. Później to wredne się cieszy,że zawsze lepiej przez to wygląda.

A ja na luzie. Ostatnio byłam na takim evencie. 20 minut przed wyjściem rozczesalsm włosy i założyłam świeża koszulę - czyli dokładnie tak jak 90% kolesi na tej imprezie. Trochę mi było szkoda lasek że zamiast bawić się, tańczyć co chwila poprawiały makijaż, miały buty na zmianę bo nie dawały rady w szpilkach. Czułam się super. Ostatni raz miałam taki luz w okolicach popijaw po maturze.

22 Ostatnio edytowany przez SmutnaDziewczyna007 (2025-12-14 13:12:48)

Jack Sparrow napisał/a:

Przeczytaj to jeszcze raz. Z wyglądu jedynie trochę starszy, a i to nawet nie zawsze, bo nie mam siwych włosów nigdzie, ani zmarszczek.

No ale to nie jest wątek o twoim skincare ale o kobietach. Jesteś kobietą?
Plus ty nie robisz ankiet " na ile wyglądam". Więc mogą myśleć że masz nawet 50+ tylko nie ubierają tego w konkretną liczbę.

23

Palec Boga napisał/a:

Robiąc drugi wykop? Czy wklepując "mundrości" z tik-toków?

Smutna nie no weź.
Stać Cię na więcej.

A co do podkręcania wyglądu, to i tak rano obudzę się nie obok namalowanej makijażem lalki, a obok naturalnie pięknej kobiety.
Więc dla mnie dziewczyna na pierwszą randkę może przyjść w t-shircie i jeansach plus trampki.
Ale dużo zależy, do czego ktoś tak naprawdę dąży i co jest dla niego ważne.

24 Ostatnio edytowany przez Samba (2025-12-14 13:13:18)

Zastanawia mnie czy to nowy przywilej krajów bogatych, że kobiet olewają wygląd?
Jak laska na ulicy ma kozaki, włosy i makijaż, albo usta ostrzykiwane to na bank Ukrainka. Co drugi nowy salon beauty w mojej okolicy to Ukrainki, a Polki jakby mają to gdzieś.

Chyba przywilej. To znaczy zauważam po sobie, że od kiedy ja się dorabiam, dorabia się mój mąż, mamy własne mieszkanie bez kredytu itp. to mam wywalone na to jak wyglądam na zewnątrz. Tak jakby kiedyś brak pieniędzy, po prostu biedę, przykrywać tanimi błyskotkami, bo to jedyne co się w pewnym etapie życia ma.

Inna sprawa, że wg mnie dziewczyna z dresie i w jordanach wygląda dużo lepiej, niż z brokatem i w szpilkach, w których nie umie chodzić, i wg mnie to dobrze, ze teraz jest moda (bo nie wiadomo czy to nie kwestia jednak mody i tego, co nam sklepy prooonują a nie bogactwa narodowego) na luźny styl. Jeszcze tylko te paznokcie jasno wskazują, że jesteśmy w Polsce albo na wschodzie, niestety.

25 Ostatnio edytowany przez SmutnaDziewczyna007 (2025-12-14 13:16:12)

Palec Boga napisał/a:
Palec Boga napisał/a:

Smutna nie no weź.
Stać Cię na więcej.

A co do podkręcania wyglądu, to i tak rano obudzę się nie obok namalowanej makijażem lalki, a obok naturalnie pięknej kobiety.
Więc dla mnie dziewczyna na pierwszą randkę może przyjść w t-shircie i jeansach plus trampki.

Ale to nie jest copy pasta. Tam była mowa o tym że kobieta jest bezczelna bo ostrzygła się na jeża i mężowi się nie podoba.
Plus łatwo krytykować ale ja nie widzę żebyś zakładał ciekawe tematy dla stałych użytkowników? Jak to takie proste to sam coś rozkręć.

26 Ostatnio edytowany przez Jack Sparrow (2025-12-14 13:18:01)

Jack Sparrow napisał/a:

No ale to nie jest wątek o twoim skincare ale o kobietach. Jesteś kobietą?

Wskazuję jedynie na zmianę mody i postępu cywilizacyjnego. To zjawisko nie dotyczy jedynie kobiet.

Plus ty nie robisz ankiet " na ile wyglądam". Więc mogą myśleć że masz nawet 50+ tylko nie ubierają tego w konkretną liczbę.

Regularnie studenci mgr biorą mnie za kolegę z roku jak bywam co jakiś czas na swojej uczelni. Także nie muszę robić ankiety skoro mnie pytają w jakiej mamy sali, albo jak mi poszło kolokwium.

Połowa tej kopiuj-wklejki z dupy dotyczy jedynie tego aspektu, że większość osób (bez względu na płeć) uważa, że strojenie się dla atencji nie wypada kiedy się już jest w związku.

Druga połowa dotyczy tego, że duża część osób nie potrafi być ze sobą szczera i zwyczajnie osiada i się zapuszcza. Ważne jest dla nich to, że nie są samotne, a że łączą się z kimś poniżej swoich oczekiwań, to uważają, że nie muszą się starać, bo i tak są przynajmniej o klasę wyżej (w swoim mniemaniu).

Samba napisał/a:

Chyba przywilej. To znaczy zauważam po sobie, że od kiedy ja się dorabiam, dorabia się mój mąż, mamy własne mieszkanie bez kredytu itp. to mam wywalone na to jak wyglądam na zewnątrz. Tak jakby kiedyś brak pieniędzy, po prostu biedę, przykrywać tanimi błyskotkami, bo to jedyne co się w pewnym etapie życia ma.

Mam podobne spostrzeżenia. Plus im dłużej jest się w fajnym związku, tym więcej masz poczucia że jestes ceniona jako człowiek i propaganda pt "ubierasz się dla siebie, żeby wyrazić siebie" jest debilna, oraz uświadamiasz sobie jak inny jest gust facetów od tego który był nam nastolatkom sprzedawany w BravoGirl i na MTV.

28

...... Kiedyś jak jechało się do.niemiec było widać ogromną różnicę. Polki zadbane, bez makijażu nawet po kartofle nie wychodziły, bez szpileczki, kiecki. Niemki wywalone kompletnie. Teraz to przeszło na Polskę - laski coraz częściej bez makijażu, buty na szpilce to może na sylwestra wszystkie w trepach albo adidasach. Nawet recepcjonistki i krlnerki- praca z wyglądem już bez makijażu.

Jak ktoś znajdzie na wykopie rant o babce z pixiecut to wyrzucajcie.

Niemki wcale nie są niezadbane. Może nie robią sobie rybich ust i sztucznych rzęs na potęgę, ale dbają o siebie i mit o tłustych, zaniedbanych Niemkach między bajki można włożyć. Nawet starsze panie potrafią się ubrać ze smakiem i włosy może nie ufarbowane na jakiś krzykliwy kolor, często już siwe, ale modnie ostrzyżone i z fajną fryzurką.
Co do noszenia "adidasów...
Sama takie noszę na co dzień big_smile Po prostu wygoda, łatwiejszy dostęp do fajnych modnych rzeczy sportowych i po prostu moda.

A propos mody: Ostatnio oglądałam zdjęcia ze ślubu syna znajomej i na zdjęciu ślubnym facet w eleganckim garniturze i w "adidasach", jeszcze dekadę temu nie do pomyślenia.. big_smile

Jack Sparrow napisał/a:

Regularnie studenci mgr biorą mnie za kolegę z roku jak bywam co jakiś czas na swojej uczelni. Także nie muszę robić ankiety skoro mnie pytają w jakiej mamy sali, albo jak mi poszło kolokwium.

No spoko. Tylko że to nadal offtop. Myślę że masz dobre geny ale i tak jesteś w mniejszości i ludzie totalnie widza kto jest w jakiej grupie wiekowej. Nie wiedze tego fenomenu 40 Latków którzy wyglądają jak 20.

30

Salomonka napisał/a:

A propos mody: Ostatnio oglądałam zdjęcia ze ślubu syna znajomej i na zdjęciu ślubnym facet w eleganckim garniturze i w "adidasach", jeszcze dekadę temu nie do pomyślenia.. big_smile

Też się zdarzało, ale w konkretnych kręgach.

A że moda jest obecnie pokurwiona to najlepiej widać po tych włochatych kapciach do ramonesek. Co kilkanaście lat jakaś spierdolina tego pokroju się pojawia i tyle. Tak jak była moda na dzwony, na ortalion i wiele innych.

Niemki nawet jak starają się o wygląd to są po prostu brzydkie. Brytyjki i Belgijki również. Te ładne to albo same są imigrantkami, albo jej rodzice.

31

7

Palec Boga napisał/a:

Smutna nie no weź.
Stać Cię na więcej.

Ale to nie jest copy pasta. Tam była mowa o tym że kobieta jest bezczelna bo ostrzygła się na jeża i mężowi się nie podoba.
Plus łatwo krytykować ale ja nie widzę żebyś zakładał ciekawe tematy dla stałych użytkowników? Jak to takie proste to sam coś rozkręć.

Nie wiem o co tam biega, na wykopie byłem dawno temu przez sekund kilka i do dzisiaj mam PTSD z tym związane. Tego się nie da odzobaczyć.
Smutna a Ty poczułaś, że masz tutaj jakąś misje do spełnienia? Jakaś mania o 1 w nocy z soboty na niedziele? big_smile big_smile big_smile
Rozkręcić mógłbym tylko burzę, a mi się nie chce tongue wink

32

Sądząc po tytule byłam pewna, że to będzie temat o czternastych emeryturach big_smile.

33

No spoko. Tylko że to nadal offtop. Myślę że masz dobre geny ale i tak jesteś w mniejszości i ludzie totalnie widza kto jest w jakiej grupie wiekowej. Nie wiedze tego fenomenu 40 Latków którzy wyglądają jak 20.

Pół roku albo rok temu był taki trend na youtube. To właśnie stąd powiedzenie, że młode pokolenie starzeje się jak mleko.

34

Jack Sparrow napisał/a:

Niemki nawet jak starają się o wygląd to są po prostu brzydkie. Brytyjki i Belgijki również. Te ładne to albo same są imigrantkami, albo jej rodzice.

Nieprawda, to znowu mit.

35

Salomonka napisał/a:
Jack Sparrow napisał/a:

Nieprawda, to znowu mit.

Jak nie jesteś lesbijką to nie zabieraj głosu smile

36

Jack Sparrow napisał/a:
Salomonka napisał/a:
Jack Sparrow napisał/a:

Nieprawda, to znowu mit.

Jak nie jesteś lesbijką to nie zabieraj głosu smile

Co ty wiesz o kobietach, Jack.... big_smile big_smile big_smile

37

Jack Sparrow napisał/a:

Nie dostrzegasz tego (słusznie, zresztą), ponieważ ten fenomen istnieje jedynie w umysłach tych, którzy nie potrafią pogodzić się z naturalnym procesem dojrzewania i starzenia się. 40 - latek  wyglądający jak 20 - latek to tak naprawdę 20 - latek, który zatrzymał się w rozwoju. Plisss

Salomonka, a nie uważasz że na zachodzie kobiety mniej seksualizuja swój wizerunek?

39

Salomonka napisał/a:

Miałem ich więcej niż ty smile

KoralinaJones napisał/a:
Jack Sparrow napisał/a:

Nie dostrzegasz tego (słusznie, zresztą), ponieważ ten fenomen istnieje jedynie w umysłach tych, którzy nie potrafią pogodzić się z naturalnym procesem dojrzewania i starzenia się. 40 - latek  wyglądający jak 20 - latek to tak naprawdę 20 - latek, który zatrzymał się w rozwoju. Plisss

No nie chciałam tak w niedzielę piłować Jacka ale myślę to samo smile

41

Jack Sparrow napisał/a:

).

mój syn też ma na roku 40-latka żonatego i dzieciatego, który dla awansu w pracy robi studia - jest z nim po imieniu. Ale bajki bajasz o swoim wyglądzie, w sam raz na święta.

42 Ostatnio edytowany przez Salomonka (2025-12-14 13:53:14)

Kolesie rywalizują też, kto ma lepszą "laskę", więc tu robią co mogą aby nie wypaść blado.

Pamiętam moją taką jedną wizytę u fryzjera w Polsce. To nie był taki zwyczajny fryzjer, tylko pewien "stylista", do którego trzeba było się zapisywać z wyprzedzeniem i to dużym. Siedziałam i czekałam na swoją kolej, obserwowałam jego pracę. Babka przede mną, na oko 25- 27 lat, chuda, z popalonymi od tlenienia wlosami, otrzymała nową fryzurę. Włosy facet jej przefarbował też na blond, ale taki cieplejszy miodowy i dziewczyna wyglądała o 100% lepiej niż gdy przyszla. Jednak gdy ona się zobaczyła... Takiej histerii u fryzjera nie widziałam nigdy wcześniej ani później. Darła się, że jak ona wygląda, że przecież już nie jest blondynką i co jej Jakiś Tam na to powie, będzie wściekły i wywali ją z domu big_smile

43

Salomonka, a nie uważasz że na zachodzie kobiety mniej seksualizuja swój wizerunek?

Zgadzam się. Choć gdy jest okazja, np. jakaś uroczystość czy bal z tym związany, to wtedy naprawdę potrafią zaszaleć. Na co dzień panuje moda na nieutrudnianie sobie życia. Dziewczyna w szpilkach za ladą w sklepie, albo pchająca wózek z dzieckiem jest właściwie nie do uświadczenia, chyba że byłaby to właśnie dziewczyna ze wschodu.

44

AquariusMist napisał/a:

mój syn też ma na roku 40-latka żonatego i dzieciatego, który dla awansu w pracy robi studia - jest z nim po imieniu.

I spoko. Jednak jakbym bardziej wyglądem przypominał z wieku osobę prowadzącą zajęcia, to nikt z niemca by mi nie wyjebał z tekstem "siema mordo" i nie pytał o moje wyniki kolosa. To jednak nie to samo. Nie na studiach dziennych. A że na niestacjonarnych pełno ludzi dokształcających się dla awansu to norma. Jak pracujesz na etacie na dziennie nie masz szansy. Nie z własną rodziną i dziećmi w tle.

Mogę pisać w nieskończoność, a złośliwościom nie będzie końca, a jak wyglądam i tak nie pokażę więc to bez sensu. Tym bardziej, że "okolice 40stki" to zakres 36-44, a nie 40+ z domyślnym "pod 50". Trent internetowy, że gen z starzeje się szybciej od milenialsów już był i już minął. Możecie sobie poszukać. Bo i wytłumaczeń tego zjawiska jest pierdylion.

Jestem męskim odpowiednikiem tej babki na końcu.

https://www.youtube.com/shorts/E6KT-mqLEuU

Trochę jak europejski odpowiednik tego:

https://www.youtube.com/shorts/35AbIX6E7vo

45

sam każdy się widzi w lepszym świetle niż jest. nie wierzę ci, bo nawet po Robercie Lewandowskim widać że bliżej mu 4 dych, niż dwudziestki. Syn jest na dziennych, FYI.

46 Ostatnio edytowany przez Jack Sparrow (2025-12-14 14:04:22)

Lewandowski jest wychudzony, wyeksploatowany i wygląda nawet starzej niż ma w rzeczywistości moim zdaniem. Wierzyć nie musisz. To twoja sprawa. A ja nie mam potrzeby jakiegoś szczególnego udowadniania.

Niemniej jednak wielu (starszych) ludzi wygląda jak ta babka z shorta i ten koreańczyk. To zjawisko (że młodsze pokolenie starzeje się szybciej) istnieje i zostało zauważone już kilka lat temu.

-edit - art sprzed jakiegoś czasu:

https://wwd.com/pop-culture/culture-new … 236494313/

47 Ostatnio edytowany przez SmutnaDziewczyna007 (2025-12-14 14:08:18)

Spoko Jacuś w internecie możesz być każdym.
Ja przykładowo odbieram niedługo Nobla.
Tu link: http./twojastarasueniemyje.trustme.com.pl

48

Przecież wiesz. Bo każda plec ma cechy porzadane z drugiej strony. Kasa czy samochod bedzie interesować bardziej babki, wygląd juz facetow. Oczywiście statystycznie, nie zawsze itd

49

Kurde,  Smutna big_smile Oplułam kawą laptop i jak go trafi przysłowiowy szlag, to dostaniesz rachunek za naprawę big_smile big_smile big_smile Gdzie go ew. przesłać?

A ja na luzie. Ostatnio byłam na takim evencie. 20 minut przed wyjściem rozczesalsm włosy i założyłam świeża koszulę - czyli dokładnie tak jak 90% kolesi na tej imprezie. Trochę mi było szkoda lasek że zamiast bawić się, tańczyć co chwila poprawiały makijaż, miały buty na zmianę bo nie dawały rady w szpilkach. Czułam się super. Ostatni raz miałam taki luz w okolicach popijaw po maturze.

Nie no ja na imprezach, spotkaniach tez zachowuje się na luzie,a nie latam po lazienkach poprawiac makijaz. Chodzilo o to,żeby nie wyglądać na takich imprezach skromnie,bo sie mezowi/partnerowi nie bedzie podobalo, ze ktos moze sie patrzeć, podczas,gdy na imprezie beda inne kobiety ubrane atrakcyjnie za ktorymi on będzie sie rozgladal... ja na imprezy tez przewaznie ubieram jeansy i jakis top, a makijazu nie nosze od 23 roku zycia z wyboru.

51 Ostatnio edytowany przez Jack Sparrow (2025-12-14 14:22:17)

Jak wszyscy. W co chcesz wierzyć to twoja sprawa. Tylko, że to nic nie zmienia w omawianym temacie, że młodzi ludzie obecnie często wyglądają starzej i są bardziej zaniedbani.

To zasadniczo nic odkrywczego. Obecnie ciężej o fajną, naturalną i szczerze atrakcyjną 20stkę (a nie porobioną) niż jak ja byłem w tym wieku.

Świat się zmienił. Zmieniły się trendy, zmieniła się moda, zmieniła się cywilizacja i jej skutki. Jest jak jest.

Paradoksalnie - o wiele łatwiej być obecnie atrakcyjnym facetem w moim wieku niż kiedykolwiek wcześniej. Standardy są wyższe niż kiedykolwiek, ale też jest mniejszy odsetek ludzi, którzy je spełniają. W efekcie wystarczy, że jest się wysportowanym. Bo i ilu masz teraz kolesi w wieku 35-45, którzy nie mieliby brzuszka?

20stolatki mają z kolei przejebane. Bo naturalna młodość za bardzo kojarzy się z dziecięcością, a to nie jest pociągające. Każda jedna robi się pod to samo kopyto mody i standardów "piękna" - i nastolatka i 40stka.

A wracając - podałaś tam przykład babki co ogoliła głowę. Takie zachowania są po prostu manipulacją.

52

Jack Sparrow napisał/a:
Salomonka napisał/a:

Nie rozumiem dlaczego się tak ośmieszasz.

Będziesz kobietą, to będziesz coś o nich wiedział naprawdę smile

53

Tamiraa napisał/a:
Jack Sparrow napisał/a:
Salomonka napisał/a:

Nie rozumiem dlaczego się tak ośmieszasz.

Będziesz kobietą, to będziesz coś o nich wiedział naprawdę smile

Tak, bo to logiczne, że trzeba być kobietą, żeby wiedzieć które są ładne.

Zejdź na ziemię, bo pierdolisz.

54 Ostatnio edytowany przez Julia life in UK (2025-12-14 14:19:21)

Jack Sparrow napisał/a:

Jak wszyscy. W co chcesz wierzyć to twoja sprawa. Tylko, że to nic nie zmienia w omawianym temacie, że młodzi ludzie obecnie często wyglądają starzej i są bardziej zaniedbani.

To zasadniczo nic odkrywczego. Obecnie ciężej o fajną, naturalną i szczerze atrakcyjną 20stkę (a nie porobioną) niż jak ja byłem w tym wieku.

Świat się zmienił. Zmieniły się trendy, zmieniła się moda, zmieniła się cywilizacja i jej skutki. Jest jak jest.

Paradoksalnie - o wiele łatwiej być obecnie atrakcyjnym facetem dla kogoś w moim wieku niż kiedykolwiek wcześniej. Standardy są wyższe niż kiedykolwiek, ale też mniejszy odsetek ludzi, którzy je spełniają. W efekcie wystarczy, że jest się wysportowanym. Bo i ilu masz teraz kolesi w wieku 35-45, którzy nie mieliby brzuszka?

20stolatki mają z kolei przejebane. Bo naturalna młodość za bardzo kojarzy się z dziecięcością, a to nie jest pociągające. Każda jedna robi się pod to samo kopyto mody i standardów "piękna" - i nastolatka i 40stka.

A wracając - podałaś tam przykład babki co ogoliła głowę. Takie zachowania są po prostu manipulacją.

To prawda zwłaszcza Anglikow 20 kilku latki wyglądają bardzo powaznie jak na swoj wiek,duzo tez robi nadwaga u nich, szybki wzrost teraz wielu gimnazjalistow jest wyzszych ode mnie,a ja wcale do niskich osob nie należe, bo mam sredni wzrost 165. To wszystko sprawia, że 20 kilku latki starzej wygladaja

55 Ostatnio edytowany przez KoralinaJones (2025-12-14 14:26:44)

Człowiek w wieku 40 lat nie może wyglądać jak 20-latek, bo proces dojrzewania fizycznego jest nieunikniony i ma swoje etapy big_smile.  Co najwyżej można wyglądać bardzo korzystnie jak na swój wiek metrykalny, ale w rzeczywistości "młody" czy "młodszy"  wygląd oznacza zazwyczaj kilka lat wstecz, maksymalnie 5, może 10 lat, ale nie więcej. Rysy twarzy się zmieniają, ogólnie zmieniamy się w naturalny sposób z wiekiem.

56 Ostatnio edytowany przez Palec Boga (2025-12-14 14:40:17)

Jack Sparrow napisał/a:

. Wierzyć nie musisz. To twoja sprawa. A ja nie mam potrzeby jakiegoś szczególnego udowadniania.

lol
Napisał facet, który nic innego nie robi przez ostatnie kilka wypowiedzi tylko udowadnia, że w wieku 40 lat wygląda jak 20 latek.

lol lol lol

Przecież z ciebie kompleksy wychodzą na kazdym kroku tutaj, teraz wlasnie doszedł potęzny na punkcie wyglądu.

KoralinaJones napisał/a:

Człowiek w wieku 40 lat nie może wyglądać jak 20-latek, bo proces dojrzewania fizycznego jest nieunikniony i ma swoje etapy big_smile.  Co najwyżej można wyglądać bardzo korzystnie jak na swój wiek metrykalny, ale w rzeczywistości "młody" czy "młodszy"  wygląd oznacza zazwyczaj kilka lat wstecz, maksymalnie 5, może 10 lat, ale nie więcej. Rysy twarzy się zmieniają, ogólnie zmieniamy się w naturalny sposób z wiekiem.

To prawda w wiekszosci przypadków. Chociaz ja znam taka kobiete z Malezji  ktora ma 45 lat,a wyglada jakby miała 20 dopiero strasznie mlodo wyglada,ona ma corke ma juz 19 lat a na zdjeciach to wyglada jakby to byly dwie siostry, a nie matka z córką  big_smile

Jack Sparrow napisał/a:

Paradoksalnie - o wiele łatwiej być obecnie atrakcyjnym facetem w moim wieku niż kiedykolwiek wcześniej. Standardy są wyższe niż kiedykolwiek, ale też jest mniejszy odsetek ludzi, którzy je spełniają. W efekcie wystarczy, że jest się wysportowanym. Bo i ilu masz teraz kolesi w wieku 35-45, którzy nie mieliby brzuszka?

Tak ale młodzi też o siebie dbają. 15 lat temu to kolesie wyglądali jak z memów "student potrafii". Teraz co drugi siłka, fryzura, modne ciuchy. Moim zdaniem 40 latek nie ma podjazdu do zadbanego 20 latka. Tak jak zawsze. Wyglądasz pewnie lepiej niż 20 latek 15 lat temu ale młodzi faceci dają radę. Na siłowni widzę kolesi w pełnym przekroju. 20 to jest jednak prime I to widać- witalność, ruchy, tego kremik nivea i ginko biloba nie przebije.

59

Palec Boga napisał/a:
Jack Sparrow napisał/a:

. Wierzyć nie musisz. To twoja sprawa. A ja nie mam potrzeby jakiegoś szczególnego udowadniania.

lol
Napisał facet, który nic innego nie robi przez ostatnie kilka wypowiedzi big_smile

lol lol lol

Przecież z ciebie kompleksy wychodzą na kazdym kroku tutaj, teraz doszedł ten na punkcie wyglądu.

Tak jacus, tak, wyglądasz jak 20 latek. Uhmmm.

Oczywiście. Niech ci będzie. Udowadniam coś, czego udowodnić się nie da, bo rozmawiam o zjawisku, którego jestem przykładem w wątku, który nie ja założyłem.

Każdy pisze ze swojej perspektywy i swojego doświadczenia oraz obserwacji własnego otoczenia. Jeśli w waszym otoczeniu są jedynie zaniedbani, zapuszczeni kolesie to pozostaje mi współczuć. Jeśli każda dziewczyna w wieku 20stu lat jest dla was atrakcyjna tylko dlatego, że jest młoda to też pozostaje mi współczuć.

Nie każdy facet w średnim wieku to brzuchaty janusz, który ma już bliżej jak dalej i nic mu się nie chce. I nie każda młódka jest z automatu laską 10/10 tylko dlatego, że jest młoda i ma sterczące cycki.

Salomonka napisał/a:

Kurde,  Smutna big_smile Oplułam kawą laptop i jak go trafi przysłowiowy szlag, to dostaniesz rachunek za naprawę big_smile big_smile big_smile Gdzie go ew. przesłać?

; ) po to jest forum no nie? Dla luzu i zabawy.

61 Ostatnio edytowany przez SmutnaDziewczyna007 (2025-12-14 14:43:34)

Jack Sparrow napisał/a:

Każdy pisze ze swojej perspektywy i swojego doświadczenia oraz obserwacji własnego otoczenia. Jeśli w waszym otoczeniu są jedynie zaniedbani, zapuszczeni kolesie to pozostaje mi współczuć.

W moim otoczeniu jest dużo mega zadbanych 20 latków. 40 nie ma podjazdu. Na pewno wyglądasz lepiej niż młodociany narkoman, ale teraz to już peron odjeżdża.

62

Palec Boga napisał/a:
Jack Sparrow napisał/a:

lol
Napisał facet, który nic innego nie robi przez ostatnie kilka wypowiedzi tylko udowadnia, że w wieku 40 lat wygląda jak 20 latek.

lol lol lol

Przecież z ciebie kompleksy wychodzą na kazdym kroku tutaj, teraz wlasnie doszedł potęzny na punkcie wyglądu.

Luz. Ich tutaj jest już dwóch big_smile. Pierwszy, wyglądający jak 20 - latek, to dobijający do 50 - tki Farmer big_smile.

Kolejny wątek miał być na luzie i ZNOWU wyszła terapia jednego z zakolaków których nie lubimy.

KoralinaJones napisał/a:
Palec Boga napisał/a:
Jack Sparrow napisał/a:

lol

lol lol lol

Luz. Ich tutaj jest już dwóch big_smile. Pierwszy, wyglądający jak 20 - latek, to dobijający do 50 - tki Farmer big_smile.

Ha ha za ktorym uganiaja sie studentki  big_smile big_smile

KoralinaJones napisał/a:
Palec Boga napisał/a:
Jack Sparrow napisał/a:

lol

lol lol lol

Biedne zakolaki. Od niedoboru owłosienia i testosteronu im się mózgi wstrzymują.

Posty [ 1 do 65 z 195 ]

Strony 1 2 3 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Przywileje

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024