Niski wzrost i depresja ,wypalenie damsko męskie . - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Niski wzrost i depresja ,wypalenie damsko męskie .

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 66 do 109 z 109 ]

Odp: Niski wzrost i depresja ,wypalenie damsko męskie .
Priscilla napisał/a:
Julia life in UK napisał/a:

No celowo pisze dla Ciebie właśnie po to,zebys za mna latala i komentowala big_smile

Hahahahaha... lol
No to pożartowaliśmy, pośmialiśmy się, a teraz będzie na poważnie. Ja to bym bardzo chciała znaleźć choć jeden wątek, w którym dzieje się coś ciekawego, a w którym Cię NIE ma roll

Przecież Ty wyskakujesz z lodówki, co znaczy, że za Tobą nie trzeba ganiać, bo Ty po prostu jesteś WSZĘDZIE, w każdym miejscu forum i w którykolwiek wątek się nie wejdzie, to tam jesteś, a jak ma się szczęście i Cię tam nie ma, to z niemal 100% prawdopodobieństwem za chwilę się pojawisz, a przy tym czy masz coś do powiedzenia, czy nie, to i tak naparzasz w klawiaturę, żeby wtrącić swoje trzy grosze.

Notabene już Ci zwracano uwagę, żebyś bez sensu nie komentowała każdego posta, bo to jest irytujące.

Sa takie tematy w których mnie nie ma-serio. A po to jest forum,zeby pisać kto gdzie chce. Chyba nie sądzisz, ze bede tylko pod własnymi tematami pisala - jak nie chcesz mnie widziec na forum tzn moich wpisow to zamknij oczy i nie czytaj , a każdego postu napewno nie komentuje

Zobacz podobne tematy :

67

Nie mówie za inne, ale jakoś na wzrost nigdy uwagi nie zwracałam, raczej z kim się dobrze czułam tongue Spotykałam się z facetem około 200cm i z takim 165cm.
Chociaż rozmiem, że można mieć różne kompleksy, tak nie rozumiem kompleksów facetów co mają 170 lub więcej, bo wtedy i tak mają na tyle aby być wyższymi od masy kobiet więc na luzie mogą przebierać w dziewczynach. Jak jest 155cm czy coś to rozumiem, że można mieć problem z kompleksem będąc facetem.

DariaPat napisał/a:

Nie mówie za inne, ale jakoś na wzrost nigdy uwagi nie zwracałam, raczej z kim się dobrze czułam tongue Spotykałam się z facetem około 200cm i z takim 165cm.
Chociaż rozmiem, że można mieć różne kompleksy, tak nie rozumiem kompleksów facetów co mają 170 lub więcej, bo wtedy i tak mają na tyle aby być wyższymi od masy kobiet więc na luzie mogą przebierać w dziewczynach. Jak jest 155cm czy coś to rozumiem, że można mieć problem z kompleksem będąc facetem.

Dokładnie masz racje

69 Ostatnio edytowany przez Student23 (2025-03-04 21:20:03)

DariaPat napisał/a:

nie rozumiem kompleksów facetów co mają 170 lub więcej, bo wtedy i tak mają na tyle aby być wyższymi od masy kobiet więc na luzie mogą przebierać w dziewczynach

Sorry ale nie...

Widzę to codziennie u siebie na uczelni, gdzie prawie każda panna ma 170-175.
One nie chcą gościa równego wzrostem, ma być wyraźnie wyższy o co najmniej 10 a najlepiej 15.
Czyli realnie 185-190. Dlaczego? Bo tylko tacy są dla nich męscy.
Taki mi wiele z nich mówiło w różnych luźnych rozmowach.

To jest sytuacja z pokolenia 20-25, moje 181 to jest takie minimum.
Oczywiście grupa średnio-starsza 35-50 wygląda zupełnie inaczej.
Wielu, jak nie większość wykładowców wygląda przy nas jak dzieci.

Student23 napisał/a:
DariaPat napisał/a:

nie rozumiem kompleksów facetów co mają 170 lub więcej, bo wtedy i tak mają na tyle aby być wyższymi od masy kobiet więc na luzie mogą przebierać w dziewczynach

Sorry ale nie...

Widzę to codziennie u siebie na uczelni, gdzie co druga panna ma 170-175.
One nie chcą gościa równego wzrostem, ma być wyraźnie wyższy o co najmniej 10 a najlepiej 15.
Dlaczego? Bo tylko tacy są dla nich męscy.
Taki mi wiele z nich mówiło w różnych luźnych rozmowach.

To jest sytuacja z pokolenia 20-25, moje 181 to jest takie minimum.
Oczywiście grupa średnio-starsza 35-50 wygląda zupełnie inaczej.
Wielu, jak nie większość wykładowców wygląda przy nas jak dzieci.

No ja mam 165 cm i duzo kobiet jest ode mnie nizsza, bo maja 150 cos tam ,co mnie osobiscie bardzo cieszy he wiem,ze jestem wredna big_smile

71 Ostatnio edytowany przez Alessandro (2025-03-04 21:49:01)

Kiepskiej baletnicy... big_smile

72 Ostatnio edytowany przez bagienni_k (2025-03-04 21:56:43)

Obecne pokolenie młodych, powiedzmy od 17 do 25 lat, jest wyraźnie wyższe od poprzedników. O ile wzrost faceta powyżej 1,85 m nikogo specjalnie nie dziwi, to już wiele dziewczyn robi wrażenie. W moim roczniku(87) spotkać kobietę o wzroście blisko 1,8 m było jak odnalezienie świętego Graala smile

73 Ostatnio edytowany przez Student23 (2025-03-04 23:08:33)

Znajoma (176) upolowała kiedyś strażnika miejskiego albo chyba strażaka (troszkę ponad 190) i tak mi powiedziała mniej-więcej:
"uwielbiam stawać na palcach żeby go pocałować i on się wtedy tak do mnie nachyla, to takie romantyczne".
Tyle w temacie smile

74

bagienni_k napisał/a:

Obecne pokolenie młodych, powiedzmy od 17 do 25 lat, jest wyraźnie wyższe od poprzedników. O ile wzrost faceta powyżej 1,85 m nikogo specjalnie nie dziwi, to już wiele dziewczyn robi wrażenie. W moim roczniku(87) spotkać kobietę o wzroście blisko 1,8 m było jak odnalezienie świętego Graala smile

Mam sąsiadkę, ma jakieś 35 lat i ponad 180 cm wzrostu. Oczywiście nie mamy na to wpływu, ale gdybyśmy mieli, to nie chciałabym być aż tak wysoka. Dla mnie idealny wzrost kobiety to ok. 168-172 cm, więcej już nie.

75 Ostatnio edytowany przez spioszeq (2025-03-05 10:42:10)

Priscilla napisał/a:

No celowo pisze dla Ciebie właśnie po to,zebys za mna latala i komentowala big_smile

Hahahahaha... lol
No to pożartowaliśmy, pośmialiśmy się, a teraz będzie na poważnie. Ja to bym bardzo chciała znaleźć choć jeden wątek, w którym dzieje się coś ciekawego, a w którym Cię NIE ma roll

Przecież Ty wyskakujesz z lodówki, co znaczy, że za Tobą nie trzeba ganiać, bo Ty po prostu jesteś WSZĘDZIE, w każdym miejscu forum i w którykolwiek wątek się nie wejdzie, to tam jesteś, a jak ma się szczęście i Cię tam nie ma, to z niemal 100% prawdopodobieństwem za chwilę się pojawisz, a przy tym czy masz coś do powiedzenia, czy nie, to i tak naparzasz w klawiaturę, żeby wtrącić swoje trzy grosze.

Notabene już Ci zwracano uwagę, żebyś bez sensu nie komentowała każdego posta, bo to jest irytujące.

Sama prawda do tego obnosi się że sobą jakby była pępkiem świata i chyba sama sobie próbuje w ten sposób wmówić, że jest szczęśliwa będąc samotną i bezrobotną gdzieś z dala od rodziny w obcym kraju.

76

Ja mam 160 cm, zawsze jestem najniższa i jakoś nie płaczę z tego powodu.
Jasne że chciałabym mieć 170 cm, ale co mam zrobić już nie urosnę, mogę jedynie schować się w domu i nie wychodzić, żeby nikt nie widział mojej ułomności.

minnie.89 napisał/a:

Ja mam 160 cm, zawsze jestem najniższa i jakoś nie płaczę z tego powodu.
Jasne że chciałabym mieć 170 cm, ale co mam zrobić już nie urosnę, mogę jedynie schować się w domu i nie wychodzić, żeby nikt nie widział mojej ułomności.

big_smile no ja jestem 5 cm wyzsza od Ciebie, a tak samo narzekam, ze mogla bym byc wyzsza.

spioszeq napisał/a:
Priscilla napisał/a:

Hahahahaha... lol

Sama prawda do tego obnosi się że sobą jakby była pępkiem świata i chyba sama sobie próbuje w ten sposób wmówić, że jest szczęśliwa będąc samotną i bezrobotną gdzieś z dala od rodziny w obcym kraju.

O juz zdazylas nick zmienic kolejny raz big_smile

79

Student23 napisał/a:

Znajoma (176) upolowała kiedyś strażnika miejskiego albo chyba strażaka (troszkę ponad 190) i tak mi powiedziała mniej-więcej:
"uwielbiam stawać na palcach żeby go pocałować i on się wtedy tak do mnie nachyla, to takie romantyczne".
Tyle w temacie smile

Nom, może i to romantycznie wygląda, ale zastanawiałbym się, czy to aby nie jest jedyne czy może główne kryterium decydujące o atrakcyjności takiego faceta. Przecież nawet owa "męskość" niekoniecznie wyraża się w samym wyglądzie czy fizyczności. Taki strażak czy inny postawny facet chyba jeszcze coś w sobie ma, że go dziewczyna wybrała, poza opcją, umożliwiającą jej pocałowanie go stojąc na palcach..

80

Tak, moim zdaniem masz rację.

Słyszałem też mnie więcej coś takiego:

"Ja jestem z tych mniejszych (panna w kategorii 165 - 170) więc bym chciała wysokiego min. 185 i żeby tak ważył z 90 kg żebym się czuła bezpieczna".

Nie znam się na dietetyce itd. ale 90 kg przy 185 cm to chyba już nadwaga jest, pewnie jakiś "brzuch piwny".

Student23 napisał/a:

Tak, moim zdaniem masz rację.

Słyszałem też mnie więcej coś takiego:

"Ja jestem z tych mniejszych (panna w kategorii 165 - 170) więc bym chciała wysokiego min. 185 i żeby tak ważył z 90 kg żebym się czuła bezpieczna".

Nie znam się na dietetyce itd. ale 90 kg przy 185 cm to chyba już nadwaga jest, pewnie jakiś "brzuch piwny".

Ja nigdy czegos takiego nie slyszalam

82 Ostatnio edytowany przez bagienni_k (2025-03-05 17:43:29)

Takie wypowiedzi świadczą o tym, jakby to wszystko, co związane jest z wyborem partnera, miało być skrajnie wykalkulowane. Potrzebuje dokładnych miar, powyżej której będzie się czuła bezpieczna, bo poniżej już nie jest? Absurdem tego jest oczywiście fakt, iż poczucie bezpieczeństwa na dłuższą metę ma się nijak do wzrostu, więc to są wyłącznie subiektywne odczucia. Jeśli tylko one decydują o wyborze partnera, to może rzeczywiście czas umierać...(żart)..
Mimo wszystko, te progi wzrostu w niektórych granicach wydają się zwyczajnie śmieszne.
BMI przy tych paramentrach wychodzi ponad 26, więc lekka nadwaga, chociaż i tak BMI nie jest raczej wiarygodnym wskaźnikiem kondycji. Bardziej liczy się czy to masa mięśni czy tkanki tłuszczowej.

83 Ostatnio edytowany przez Julia life in UK (2025-03-05 17:50:15)

bagienni_k napisał/a:

Takie wypowiedzi świadczą o tym, jakby to wszystko, co związane jest z wyborem partnera, miało być skrajnie wykalkulowane. Potrzebuje dokładnych miar, powyżej której będzie się czuła bezpieczna, bo poniżej już nie jest? Absurdem tego jest oczywiście fakt, iż poczucie bezpieczeństwa na dłuższą metę ma się nijak do wzrostu, więc to są wyłącznie subiektywne odczucia. Jeśli tylko one decydują o wyborze partnera, to może rzeczywiście czas umierać...(żart)..
Mimo wszystko, te progi wzrostu w niektórych granicach wydają się zwyczajnie śmieszne.
BMI przy tych paramentrach wychodzi ponad 26, więc lekka nadwaga, chociaż i tak BMI nie jest raczej wiarygodnym wskaźnikiem kondycji. Bardziej liczy się czy to masa mięśni czy tkanki tłuszczowej.

A czasem moze byc na odwrot wyrosniety facet,a tym bardziej umiesniony moze tez wzbudzac u niektorych kobiet poczucie strachu- zwlaszcza jezeli jest w zwiazku przemoc.  Ja bym właśnie nie chciala byc z takim.wyrosnietym jak to pozniej z takim seks miec? Calym cialem przygniecie to po człowieku  big_smile... dlatego ja bym wolala jak facet jest wyzszy oczywiscie, ale tak 170-175 cm max to fajnie wygląda,  bo nie ma ogromnej roznicy wzrostu, a,buty na obcasie nadal mozna ubierac tyle,ze nizsze

84

Ja bym właśnie nie chciala byc z takim.wyrosnietym jak to pozniej z takim seks miec?

są sposoby, takie pary jakoś muszą przecież "to" robić.

W ostatni weekend w parku widziałem na spacerze gościa z rodzaju 2-metrowców z dziewczyną , która wyglądała jak jego małe dziecko. Mogła mieć na oko ze 170.

Dziwne to było, Ludzie się patrzyli, ale takie pary czasem się zdarzają.

85

I odwrotnie. Ona wysoka, on niższy. I żyją, i mają się dobrze. W Polsce niektórzy ludzie na wszystko zwracają uwagę, bardzo niezdrową i wścibską uwagę.

Alessandro napisał/a:

I odwrotnie. Ona wysoka, on niższy. I żyją, i mają się dobrze. W Polsce niektórzy ludzie na wszystko zwracają uwagę, bardzo niezdrową i wścibską uwagę.

Dokładnie.  Każdy sobie wybiera kogo chce do zwiazku

87

U mnie była taka para ona była o głowę wyższa od niego i żyli sobie albo żyją nadal tak że można

88 Ostatnio edytowany przez Alessandro (2025-03-05 20:17:09)

Wzrost nie jest jedynym kryterium wyboru partnera, czego dowody mamy w realnym świecie.

Miklosza napisał/a:

U mnie była taka para ona była o głowę wyższa od niego i żyli sobie albo żyją nadal tak że można

Ja tez kiedys mialam nizszego chlopaka o jakies pol glowy jak chodzilam do szkoly jeszcze  big_smile

90

Wczoraj na imprezie pewna fajna pani powiedziała mi, że "no fajny jesteś, ale... ja lubię wysokich".

Wyjaśnienie:
Ja 181 cm
Ona 163 (bo pytałem później o to wprost)
A więc 18 cm różnicy, to chyba jednak całkiem sporo.

Także ten...
No naprawdę nie ma się co śmiać, prawdziwy facet zaczyna się od 185
i one to wiedzą big_smile
i nie zawahają się tego użyć big_smile

91

Student23 napisał/a:

Wczoraj na imprezie pewna fajna pani powiedziała mi, że "no fajny jesteś, ale... ja lubię wysokich".

Wyjaśnienie:
Ja 181 cm
Ona 163 (bo pytałem później o to wprost)
A więc 18 cm różnicy, to chyba jednak całkiem sporo.

Także ten...
No naprawdę nie ma się co śmiać, prawdziwy facet zaczyna się od 185
i one to wiedzą big_smile
i nie zawahają się tego użyć big_smile

Pozostaje pytanie, czy aby na pewno w kręgu Twoich zainteresowań jest ktoś z takimi kryteriami wyboru partnera do związku, ale to już sam sobie musisz na nie odpowiedzieć.

92

Jeśli dla kobiety o wzroście 1,63 m facet ponad 1,8 m jest za niski , to może rzeczywiście lepiej się z nią nie wiązać...

93

bagienni_k napisał/a:

Jeśli dla kobiety o wzroście 1,63 m facet ponad 1,8 m jest za niski , to może rzeczywiście lepiej się z nią nie wiązać...

Dla mnie to ta ka kobieta nie jest warta swieczki

94

Mam prawo do narzekania przecież jestem za niski .Jestem niski koniec i kropka .Będę miał z tym problem do końca życia.

niski1996 napisał/a:

Mam prawo do narzekania przecież jestem za niski .Jestem niski koniec i kropka .Będę miał z tym problem do końca życia.

No to sobie narzekaj Twój wybór,  tylko w czym to narzekanie Tobie pomoże? Tylko jeszcze zdoluje bardziej

96

Chciałbym mieć taki wzrost ale nie narzekam akurat na to nie mam z tym problemu  smile

97

No właśnie. To całe jojczenie sprawi, że urośniesz? Inni mają znacznie gorzej.

98

Najgorsza kara mnie spotkała ,że taki niski jestem.Nawet budując sylwetkę przez swój wzrost nigdy nie będę mieć  47-48 cm w bicepsie i obwodzie klatki piersiowej 130-135 cm.

99 Ostatnio edytowany przez Alessandro (2025-03-14 19:21:06)

Uważasz, że jak poużalasz się nad sobą to coś się zmieni w tym temacie? No, chyba, że lubisz tak siebie dołować.

100

Czy naprawdę Twój wzrost mówi o Tobie wszystko? Utożsamiasz się z nim? Mówi on o twoich cechach, wartości i co sobą reprezentujesz? Ja mam 150 cm i mam z tego powodu się tak zdołować, ze popadam w depresje? Nie, takie jest życie, że nie każdy wygląda tak jakby sobie to wymarzył. Ale to tylko wzrost. Co z twoim zdrowiem? Jaką masz pasje?

101

Madam-Mi napisał/a:

Czy naprawdę Twój wzrost mówi o Tobie wszystko? Utożsamiasz się z nim? Mówi on o twoich cechach, wartości i co sobą reprezentujesz? Ja mam 150 cm i mam z tego powodu się tak zdołować, ze popadam w depresje? Nie, takie jest życie, że nie każdy wygląda tak jakby sobie to wymarzył. Ale to tylko wzrost. Co z twoim zdrowiem? Jaką masz pasje?

On się juz tak 50 raz tu na forum uzala, ze jest niski, bo mu 3CM zabraklo do 180 cm big_smile

102

Ja bym się cieszył z takiego wzrostu ale ten mój nie jest zły  smile

103

Miklosza napisał/a:

To fajnie,ze chociaz swoj wzrost akceptujesz. Ja bym chciala byc wyzsza, ale juz sie przyzwyczailam

104

Miklosza napisał/a:

To fajnie,ze chociaz swoj wzrost akceptujesz. Ja bym chciala byc wyzsza, ale juz sie przyzwyczailam

Tak akceptuje jest tyle kobiet w moim wzroście i trochę mniejszych  smile

105

Miklosza napisał/a:
Miklosza napisał/a:

Tak wiem sporo kobiet ma 150 plus cm. Ja mam 165 cm i mogę spokojnie powiedzieć,że połowa kobiet jest niższa ode mnie, a druga połowa wyzsza i to samo moge powiedzieć na temat facetów  big_smile

106

Miklosza napisał/a:

Tak wiem sporo kobiet ma 150 plus cm. Ja mam 165 cm i mogę spokojnie powiedzieć,że połowa kobiet jest niższa ode mnie, a druga połowa wyzsza i to samo moge powiedzieć na temat facetów  big_smile

No widzisz  w tym się zgadzamy  big_smile

107

Miklosza napisał/a:
Miklosza napisał/a:

No widzisz  w tym się zgadzamy  big_smile

No tak wogole średni wzrost też jest ciekawy się człowiek czuje jak Alicja w Krainie Czarów raz jest wielkoludem, a ludziki takie malutkie, a innym razem to ludzie są wielkoludy.  Aż mnie sie zawsze przypomina jak Alicja raz była mala, a raz wielka big_smile

108

niski1996 napisał/a:

Najgorsza kara mnie spotkała ,że taki niski jestem.Nawet budując sylwetkę przez swój wzrost nigdy nie będę mieć  47-48 cm w bicepsie i obwodzie klatki piersiowej 130-135 cm.

W pełni się z Tobą zgadzam, najważniejszą wartością w życiu jest klata 135 cm i pal sześć, że mógłbyś wyglądać jak karykatura samego siebie. Grunt to centymetry, duuuuuuużo centymetrów roll

A tak w ogóle, to mógłbyś już przestać trollować wink

109

Priscilla napisał/a:
niski1996 napisał/a:

W pełni się z Tobą zgadzam, najważniejszą wartością w życiu jest klata 135 cm i pal sześć, że mógłbyś wyglądać jak karykatura samego siebie. Grunt to centymetry, duuuuuuużo centymetrów roll

xD

Posty [ 66 do 109 z 109 ]

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Niski wzrost i depresja ,wypalenie damsko męskie .

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024