Zycie w poligamii - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » RELIGIA - DUCHOWE POSZUKIWANIA » Zycie w poligamii

Strony Poprzednia 1 2 3 4 5

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 261 do 294 z 294 ]

261

Odp: Zycie w poligamii
wieka napisał/a:
Tamiraa napisał/a:

Do czytelników Julioopowieści: Autor/ka jest trollem i opowiada nieprawdziwe historie aczkolwiek stara się je przedstawić w ciekawy sposób. Wszyscy lubimy baśnie, romanse, które kończą się happy endem, urzeczywistnienie marzeń o wolności od pracy, egzotycznym księciu, którego stać na więcej niż jedną żonę, bogactwie. A wszystko to we współczesnej scenerii  czyli w Wielkiej Brytanii, raju dla niepracujących. Jedyne co autor/ka musi, to ubierać się jak muzułmanka, a przecież jakie to fascynujące dla niektórych czytelniczek. Jednak przede wszystkim autorka musi sławić religię księcia i wpajać posłuszeństwo dla muzułmańskiego mężczyzny. Wywiązuje się jak potrafi, wklejając religijne, skądinąd bez żadnego związku, fragmenty, nieważne jakie, żeby tylko odzwierciedlały jej religijność. Dalsze losy tej historii piszecie wy, drogie czytelniczki i czytelnicy. Piszcie więc, co wam wpadnie do głowy, nadajcie kierunek akcji. Autor/ka wybierze  najbardziej fascynujące rozwiązanie, przyciągające jak najwięcej czytelniczek i czytelników.
Pytajcie, podsuwajcie przeróżne hipotezy, miejcie wątpliwości, a zrobi się tak medialnie, że autor/ka założy jeszcze 150 podobnych tematów, w których każdy będzie mógł napisać, co o tym wszystkim myśli. cool  Szkoda tylko forum, no, ale wszystko przemija, a bajki są zawsze na czasie.

No tak i niedługo forum będzie tylko folwarkiem Julki, nikt nie będzie przychodził na  forum ze swoim problemem, bo każdy wątek będzie Julki, a nikt jak ona nie potrafi prowokować do dyskusji na tematy od czapy.

Nie martwcie sie.  Spokojnie kazdy tutaj bedzie mogl zakladac swoje tematy spojrz sama na strone glowna jest w niej wiele tematow innych,niz moje

Zobacz podobne tematy :

262

JuliaUK33 napisał/a:

Nie chcemy mieszkac u niego, bo to jednak jest lepiej miec kazdy swoje mieszkanie. A on po slubie wynajmie komus swoje mieszkanie chce wynajac jakies rodzinie,bo ma dosc duze mieszkanie i bedzie z tego dodatkowa kasa.

A wiesz, że jak się kłamie, to trzeba pamiętać, co się wcześniej mówiło/pisało?
Ja mam pamięć do szczegółów, a w tym miejscu Twoje historia się posypała roll

263

Priscilla napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

Nie chcemy mieszkac u niego, bo to jednak jest lepiej miec kazdy swoje mieszkanie. A on po slubie wynajmie komus swoje mieszkanie chce wynajac jakies rodzinie,bo ma dosc duze mieszkanie i bedzie z tego dodatkowa kasa.

Tak,a to ciekawe. W ktorym miejscu klamie? Pisalam juz dawno, ze dostalam mieszkanie z urzedu? Pisalam tez,ze Salma tez ma swoje mieszkanie z urzedu. Pisalam,ze moj partner tez ma wlasne mieszkanie... zatem pytam w ktorym miejscu klamie?

264

JuliaUK33 napisał/a:
Anna Renard napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

Ja nie pisze konkretnie o Tobie. A moj partner nie jest z pontonu urodzil sie w Anglii

Świnia może urodzić się w kurniku, aleg i tak będzie świnią. Nic z tego nie zmieni.

Powtarzasz sie. Muzulmanie to nie swinie, a Europa to nie kurnik big_smile

Masz rację, to porównanie uwłacza każdej świni.

265

JuliaUK33 napisał/a:
Priscilla napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

Tak,a to ciekawe. W ktorym miejscu klamie? Pisalam juz dawno, ze dostalam mieszkanie z urzedu? Pisalam tez,ze Salma tez ma swoje mieszkanie z urzedu. Pisalam,ze moj partner tez ma wlasne mieszkanie... zatem pytam w ktorym miejscu klamie?

Akurat w żadnym z tych trzech big_smile
Ale zgaduj dalej wink

266

Priscilla napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:
Priscilla napisał/a:

Akurat w żadnym z tych trzech big_smile
Ale zgaduj dalej wink

Nie bede zgadywac. Jezeli cos twierdzisz to udowodnij

267

JuliaUK33 napisał/a:

Jeżeli zechcę, to bez problemu udowodnię, ale na pewno nie na takie hasła jak Twoje.

268

Priscilla napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

Jeżeli zechcę, to bez problemu udowodnię, ale na pewno nie na takie hasła jak Twoje.

Juz dawno zauwazylam, ze nie potrafisz podac zadnych dowodow na swoje stwierdzenia. Nie piszesz nic konkretnie, tylko ogolnikami.

269

wieka napisał/a:
Tamiraa napisał/a:

Do czytelników Julioopowieści: Autor/ka jest trollem i opowiada nieprawdziwe historie aczkolwiek stara się je przedstawić w ciekawy sposób. Wszyscy lubimy baśnie, romanse, które kończą się happy endem, urzeczywistnienie marzeń o wolności od pracy, egzotycznym księciu, którego stać na więcej niż jedną żonę, bogactwie. A wszystko to we współczesnej scenerii  czyli w Wielkiej Brytanii, raju dla niepracujących. Jedyne co autor/ka musi, to ubierać się jak muzułmanka, a przecież jakie to fascynujące dla niektórych czytelniczek. Jednak przede wszystkim autorka musi sławić religię księcia i wpajać posłuszeństwo dla muzułmańskiego mężczyzny. Wywiązuje się jak potrafi, wklejając religijne, skądinąd bez żadnego związku, fragmenty, nieważne jakie, żeby tylko odzwierciedlały jej religijność. Dalsze losy tej historii piszecie wy, drogie czytelniczki i czytelnicy. Piszcie więc, co wam wpadnie do głowy, nadajcie kierunek akcji. Autor/ka wybierze  najbardziej fascynujące rozwiązanie, przyciągające jak najwięcej czytelniczek i czytelników.
Pytajcie, podsuwajcie przeróżne hipotezy, miejcie wątpliwości, a zrobi się tak medialnie, że autor/ka założy jeszcze 150 podobnych tematów, w których każdy będzie mógł napisać, co o tym wszystkim myśli. cool  Szkoda tylko forum, no, ale wszystko przemija, a bajki są zawsze na czasie.

No tak i niedługo forum będzie tylko folwarkiem Julki, nikt nie będzie przychodził na  forum ze swoim problemem, bo każdy wątek będzie Julki, a nikt jak ona nie potrafi prowokować do dyskusji na tematy od czapy.

Już jest, strach zamieszczać temat, żeby nie było o islamie.  Niedługo nie będzie miała kogo prowokować. Znajomości czasem nie wystarczą.

270 Ostatnio edytowany przez Priscilla (2024-08-08 21:09:27)

JuliaUK33 napisał/a:

Juz dawno zauwazylam, ze nie potrafisz podac zadnych dowodow na swoje stwierdzenia. Nie piszesz nic konkretnie, tylko ogolnikami.

Przeciwnie. Po prostu nader często oczekujesz powtarzania czegoś, co wcześniej zostało już co najmniej raz, a nierzadko kilka razy napisane, co traktuję jak zwykłą ignorancję.
Tym razem to nie ten przypadek, ale na pewno nie robi na mnie wrażenia hasło w typie "udowodnij mi", bo ono bardziej wywołuje efekt osła niż chęci udowadniania czegokolwiek. 

W każdym razie wprost sygnalizuję, że rozjechały Ci się fakty.

* edycja, bo pożarłam jeden wyraz wink

271

JuliaUK33 napisał/a:
Jack Sparrow napisał/a:

Nauka potwierdza Koran i to w wielu miejscach  to co Mohamet(pokoj niech bedzie z nim) uczyl setki lat temu, dzisiaj nauka i medycyna to potwierdzaja.

Acha. To jakiś przykład poproszę.

Juz pisalam w innym temacie, ale powtorze
Nauka ,a Koran
W sura Al Anbya pisze "wszystko co zyje jest z wody"(21:30) dopiero przy wynalezieniu mikroskopu udowodniono, ze wszystkie zywe istoty skladaja sie glownie z wody
Zelazo w meteorytach
Koran 57:25" zeslano zelazo z jego wielka sila i wieloma korzysciami dla ludzkosci "
Zelazo nie jest naturalne dla ziemii. Naukowcy twierdza, ze miliardy lat temu w ziemie uderzyly meteteoryty w ktorych znajdowalo sie zelazo

Spotkanie morz
Koran 55 19-20 " uwolnil dwa morza, spotykajac sie obok siebie miedzy nimi jest bariera"
Nauka odkryla, ze w miejscu w ktorych spotykaja sie dwa morza istnieje bariera, ktora je dzieli, co pomaga utrzymac wlasna temperature i zasolenie

HAHAHHAHAHAAA Robisz mi dzień. Bez kitu. big_smile

272

Jack Sparrow napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:
Jack Sparrow napisał/a:

Acha. To jakiś przykład poproszę.

Juz pisalam w innym temacie, ale powtorze
Nauka ,a Koran
W sura Al Anbya pisze "wszystko co zyje jest z wody"(21:30) dopiero przy wynalezieniu mikroskopu udowodniono, ze wszystkie zywe istoty skladaja sie glownie z wody
Zelazo w meteorytach
Koran 57:25" zeslano zelazo z jego wielka sila i wieloma korzysciami dla ludzkosci "
Zelazo nie jest naturalne dla ziemii. Naukowcy twierdza, ze miliardy lat temu w ziemie uderzyly meteteoryty w ktorych znajdowalo sie zelazo

Spotkanie morz
Koran 55 19-20 " uwolnil dwa morza, spotykajac sie obok siebie miedzy nimi jest bariera"
Nauka odkryla, ze w miejscu w ktorych spotykaja sie dwa morza istnieje bariera, ktora je dzieli, co pomaga utrzymac wlasna temperature i zasolenie

HAHAHHAHAHAAA Robisz mi dzień. Bez kitu. big_smile

Taka jest prawda

273

A w tej bajce były smoki i krasnoludki czy tylko czarnoskóre efy.

274

Anna Renard napisał/a:

A w tej bajce były smoki i krasnoludki czy tylko czarnoskóre efy.

To nie jest bajka. Prawde pisze, ze Islam jest Prawda

275

JuliaUK33 napisał/a:

Udowodnij to! big_smile

276

Priscilla napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

Udowodnij to! big_smile

Robie to, malo wam wkleilam dowodow? Co jeszcze chcecie?

277

JuliaUK33 napisał/a:
Priscilla napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

Udowodnij to! big_smile

Koran i cytaty wyjęte z kontekstu to nie dowody.

278

Lady Loka napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:
Priscilla napisał/a:

Udowodnij to! big_smile

W calosci wklejalam Koran to zrobiliscie mi syf na moim watku,wiec teraz jak chcecie dowodow to same sobie czytajcie Koran w calosci

279

JuliaUK33 napisał/a:
Lady Loka napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

W calosci wklejalam Koran to zrobiliscie mi syf na moim watku,wiec teraz jak chcecie dowodow to same sobie czytajcie Koran w calosci

Koran nie jest dowodem.

280

Lady Loka napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:
Lady Loka napisał/a:

Koran nie jest dowodem.

Oczywiscie, ze jest,bo potwierdza naukowe i medyczne fakty.  Potwierdza tez wydarzenia biblijne zwladzcza ST oraz fakty historyczne. Tylko trzeba czytac

281

Odwracasz kota ogonem.  To nauka może potwierdzić coś co jest ewentualnie zapisane w Biblii czy w Koranie. Żaden tekst religijny sam w sobie nie jest dowodem naukowym tylko materiałem źródłowym do badań. Według twojego rozumowania baśni Andersena są dowodem na istnieje syren, a komiks o kaczorze Donaldzie na istnienie gadającej kaczki, która prowadzi udane życie miłosne z inną kaczką.

Tylko żeby to zrozumieć trzeba mieć jakikolwiek wykształcenie, a ty go nie masz. Masz tylko sprany łeb.

282

JuliaUK33 napisał/a:
Lady Loka napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

Koran nie jest dowodem.

Oczywiscie, ze jest,bo potwierdza naukowe i medyczne fakty.  Potwierdza tez wydarzenia biblijne zwladzcza ST oraz fakty historyczne. Tylko trzeba czytac

Nie, nie jest. Pisalam Ci wczesniej, co byłpby dowodem. Koran nie może być dowodem prawdziwości Koranu.

283

Lady Loka napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:
Lady Loka napisał/a:

Koran nie jest dowodem.

Nie, nie jest. Pisalam Ci wczesniej, co byłpby dowodem. Koran nie może być dowodem prawdziwości Koranu.

A co bylo by dowodem? Oczywiscie, ze Koran jest dowodem ,bo potwierdza nauka. Dlatego tez wielu naukowcow przeszlo na Islam

284

JuliaUK33 napisał/a:
Lady Loka napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

A co bylo by dowodem? Oczywiscie, ze Koran jest dowodem ,bo potwierdza nauka. Dlatego tez wielu naukowcow przeszlo na Islam

Nie, Koran nie jest dowodem. Nie mozna buć dowodem potwierdzajacym samego siebie big_smile

Ja już Ci pisałam. Dowodem by bylo, gdyby w tekście naukowym padło stwierdzenie o Koranie.

To, ze Koran opisuje zjawiska fizyczne tym nie jest.

285 Ostatnio edytowany przez JuliaUK33 (2024-08-09 15:45:22)

Lady Loka napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:
Lady Loka napisał/a:

Nie, Koran nie jest dowodem. Nie mozna buć dowodem potwierdzajacym samego siebie big_smile

Ja już Ci pisałam. Dowodem by bylo, gdyby w tekście naukowym padło stwierdzenie o Koranie.

Jest, bo te zjawiska fizyczne potwierdza nauka np skad taki Mahomet (pokoj niech bedzie z nim) mogl wiedziec, ze dwa oceany sa podzielone bariera? Skoro z tego co wiem nigdzie nie wybral sie w zadna podroz statkiem, ani nikt z jego towarzyszy? On to wiedzial, a nauka odkryla setki lat pozniej. Potwierdzono, ze wody slone,stykaja sie ze slodkimi, a miedzy nimi jest bariera, ktora pomaga utrzymac ich wlasciwe zasolenie, temperature i sprawia, ze wody nie mieszkaja sie ze soba... prorok tez nie byl lekarzem,  mial zero wiedzy medycznej, a kobietom radzil karmic dzieci piersia przez 2 lata, teraz WHO zaleca to samo... tak moge jeszcze wymieniac.  Wielu naukowcow przeszlo na Islam. Jak juz naukowiec przechodzi i na Islam po przeczytaniu Koranu i badaniach naukowych to niewiem co jeszcze za dowody mam dac

286

JuliaUK33 napisał/a:
Lady Loka napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

Jest, bo te zjawiska fizyczne potwierdza nauka np skad taki Mahomet (pokoj niech bedzie z nim) mogl wiedziec, ze dwa oceany sa podzielone bariera? Skoro z tego co wiem nigdzie nie wybral sie w zadna podroz statkiem, ani nikt z jego towarzyszy? On to wiedzial, a nauka odkryla setki lat pozniej. Potwierdzono, ze wody slone,stykaja sie ze slodkimi, a miedzy nimi jest bariera, ktora pomaga utrzymac ich wlasciwe zasolenie, temperature i sprawia, ze wody nie mieszkaja sie ze soba... prorok tez nie byl lekarzem,  mial zero wiedzy medycznej, a kobietom radzil karmic dzieci piersia przez 2 lata, teraz WHO zaleca to samo... tak moge jeszcze wymieniac.  Wielu naukowcow przeszlo na Islam. Jak juz naukowiec przechodzi i na Islam po przeczytaniu Koranu i badaniach naukowych to niewiem co jeszcze za dowody mam dac

Julka, to nie są dowody, sorry.

287 Ostatnio edytowany przez Priscilla (2024-08-09 16:56:38)

JuliaUK33 napisał/a:

Już Ci pisałam, że wiedza w tamtym okresie była na wyższym poziomie niż możesz to sobie wyobrazić, a Ty dalej swoje.
Kojarzysz z "Faraona" scenę zaćmienia słońca? A kojarzysz, ile lat przed Chrystusem miało to miejsce?
Jeśli nie, to zapoznaj się z tematem i połącz kropki, potem dopiero na zasadzie analogi doszukuj się jakiejś magicznej wiedzy zapisanej w Koranie.
To NIE ta kolejność, że w Koranie coś zapisano, a dopiero potem nauka potwierdziła.

288

Julka przeczytaj Grę o tron to ci włosy dęba staną

289

Anna Renard napisał/a:

Tak Ty przeczytaj Koran to osiwiejesz ile w nim Prawdy

290

JuliaUK33 napisał/a:

Dlaczego "prawda" piszesz dużą literą? Od razu trąci jakimś sekciarstwem, bo prawda w naszym rozumieniu powinna być pisana małą.

291 Ostatnio edytowany przez Anna Renard (2024-08-10 08:49:30)

JuliaUK33 napisał/a:
Anna Renard napisał/a:

Wyobraź że czytałam całą Biblię i Koran. Przy bibli Koran jest beznadziejnie nudny i źle napisany. W bibli to chociaż jest jakaś akcja, coś dzieje. Jedno i drugie to zbiór fantazji plemion koczowniczych z Azji.  Do tego chrześcijanie i muzułmanie dużo zgapili od żydów.

292

Anna Renard napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:
Anna Renard napisał/a:

Wyobraź że czytałam całą Biblię i Koran. Przy bibli Koran jest beznadziejnie nudny i źle napisany. W bibli to chociaż jest jakaś akcja, coś dzieje. Jedno i drugie to zbiór fantazji plemion koczowniczych z Azji.  Do tego chrześcijanie i muzułmanie dużo zgapili od żydów.

Wyobraz sobie,ze NIE czytalas inaczej bys nie pisala takich glupot big_smile Biblia ciekawsza od Koranu ,gdzie przy Biblii masz nawet cale nudne rozdzialy, gdzie wymienia sie tylko imiona, cala ksiega powtorzonego prawa to w zasa powtorka Ksiegi Wyjscia. Przy  tym masa nudnych rozdzialow o tym jak skladac Bogu ofiary ze zwierzat. Koran jest duzo ciekawszy, lepiej i plynnej sie go czyta, ale co Ty mozesz wiedziec big_smile

293

Julia, czy Ty już byłaś z rewizytą u pierwszej żony swojego przyszłego męża?
Czym Cię ugościła?
A ślub ich kiedy będzie?
Nie czytałam ostatnio tego wątku bo piszesz tu głównie o islamie a ten temat mnie nie interesuje.

294

GloriaSoul napisał/a:

Julia, czy Ty już byłaś z rewizytą u pierwszej żony swojego przyszłego męża?
Czym Cię ugościła?
A ślub ich kiedy będzie?
Nie czytałam ostatnio tego wątku bo piszesz tu głównie o islamie a ten temat mnie nie interesuje.

Tak bede u niej w ten weekend,  slub maja na drugi piatek w meczecie

Posty [ 261 do 294 z 294 ]

Strony Poprzednia 1 2 3 4 5

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » RELIGIA - DUCHOWE POSZUKIWANIA » Zycie w poligamii

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024