różnica wieku ... - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » różnica wieku ...

Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 131 do 195 z 377 ]

131

Odp: różnica wieku ...
Halina3.1 napisał/a:
Farmer napisał/a:
Ela210 napisał/a:

No i co z tego, że u Pana 40 plus,  czy 50 plus upływ czasu widać?

niekiedy nie widać
wyglądam na max 28 lat, ostatnia 8-ka wyszła mi 3 lata temu

lol
Ile razy slyszalam od facetow przechwalanki, ze wygladaja na max iles tam lat. Nie, nie wygladali. Tak im sie wydaje ale czasu sie nie oszuka.

Ten wiek to nie mój wymysł.
Studenciary się za mną oglądają i to trochę żenujące jest, choć z drugiej strony ...

Zobacz podobne tematy :

132 Ostatnio edytowany przez zwyczajny gość (2024-02-18 18:36:07)

Halina3.1 napisał/a:

55 letni faceci to sa juz dziadersy i chocby sie zesrali z zapierania, to nic tego nie zmieni. Wcale nie wygladaja lepiej niz kobiety w tym wieku.
Chyba, ze kobieta zapusci sie, nosi rozmiar xxl i ubiera sie w garsonki oraz ma fryzure na kalafiora, to moze wyglada jak babcia ale zadbana kobieta wyglada po prostu jak dojrzala kobieta.

Tu nie chodzi o ubranie czy tuszę....to BIOLOGIA. Gospodarka hormonalna, budowa anatomiczna, mięśnie czy grubość skóry itp.
Choć dziwnym trafem nadwaga częściej panie dotyka smile
Kobiety 50+ to już fizycznie i mentalnie emerytki....działka, wnuki i zdrowaśki w kościele smile
Gdy facet jeszcze może i chce....to babcie z chcenia to tylko słoiki z truskawkami smile
I aby nie generalizować ....to czasem można trafić na zadbane perełki. Ale to rzadka rzadkość smile

blueangel napisał/a:

sciagnij sobie tindera i popatrz na tych "zadbanych" w wieku 30tki, a co dopiero 40tki. mieszkam zagranica i wolalabym Polaka, ale musialam dac kazdemu w lewo, bo kazdy jeden nie wie gdzie ejst fryzjer is klep z ciuchami, a nie lumpeks. o zaroscie nie wspomne. a teraz popatrz na kobiety. KAZDA o siebie dba. kosmetyki, makijaz, wlosy,  ciuchy. panowie, z czym do ludzi?.

Przepraszam, ale tinder to jakiś portal z odpadami....i każdy sobie wiek odejmuje....hahaha

133 Ostatnio edytowany przez Halina3.1 (2024-02-18 18:41:57)

zwyczajny gość napisał/a:
Halina3.1 napisał/a:

55 letni faceci to sa juz dziadersy i chocby sie zesrali z zapierania, to nic tego nie zmieni. Wcale nie wygladaja lepiej niz kobiety w tym wieku.
Chyba, ze kobieta zapusci sie, nosi rozmiar xxl i ubiera sie w garsonki oraz ma fryzure na kalafiora, to moze wyglada jak babcia ale zadbana kobieta wyglada po prostu jak dojrzala kobieta.

Tu nie chodzi o ubranie czy tuszę....to BIOLOGIA. Gospodarka hormonalna, budowa anatomiczna, mięśnie czy grubość skóry itp.
Kobiety 50+ to już fizycznie i mentalnie emerytki....działka, wnuki i zdrowaśki w kościele smile
Gdy facet jeszcze może i chce....to babcie z chcenia to tylko słoiki z truskawek smile
I aby nie generalizować ....to czasem można trafić na zadbane perełki. Ale to rzadka rzadkość smile

blueangel napisał/a:

sciagnij sobie tindera i popatrz na tych "zadbanych" w wieku 30tki, a co dopiero 40tki. mieszkam zagranica i wolalabym Polaka, ale musialam dac kazdemu w lewo, bo kazdy jeden nie wie gdzie ejst fryzjer is klep z ciuchami, a nie lumpeks. o zaroscie nie wspomne. a teraz popatrz na kobiety. KAZDA o siebie dba. kosmetyki, makijaz, wlosy,  ciuchy. panowie, z czym do ludzi?.

Przepraszam, ale tinder to jakiś portal z odpadami....i każdy sobie wiek odejmuje....hahaha

Ciekawe kiedy do fcetow dotrze, ze ta wasza gruba skora nie znaczy, ze nie widac na niej wieku. Wiek widac zarowno u mezczyzn jak i u kobiet. Zdarzaja sie ludzie co maja np mniej zmarszczek albo nie lysieja ale to rzadkosc. Wiekszosc wylysiala, siwa, wiek widoczny po dloniach czy szyi. Strzyka ich w kosciach, dostaja kontuzji przy byle pierdnieciu.
Kobietom dzialka i wnuki po 50tce ale facetom dokladnie to samo. Rybki, piwko i powtorki meczy z innymi dziadkami. W weekend grilek a w niedziele kosciol z zona.
Kazdy sie starzeje, nie wiem po co sie oklamywac.

134 Ostatnio edytowany przez Halina3.1 (2024-02-18 18:44:53)

Farmer napisał/a:
Halina3.1 napisał/a:
Farmer napisał/a:

niekiedy nie widać

lol
Ile razy slyszalam od facetow przechwalanki, ze wygladaja na max iles tam lat. Nie, nie wygladali. Tak im sie wydaje ale czasu sie nie oszuka.

Studenciary się za mną oglądają i to trochę żenujące jest, choć z drugiej strony ...

Ta na bank studenciary mysla, ze 45 letni chlop jest w ich wieku. A te z daddy issues sie ogladaja za kazdym dziadkiem, bo lubia lekko przeterminowane mieso.

135

Halina3.1 napisał/a:
Halina3.1 napisał/a:

Gdy facet jeszcze może i chce....to babcie z chcenia to tylko słoiki z truskawek smile

blueangel napisał/a:

Ciekawe kiedy do fcetow dotrze, ze ta wasza gruba skora nie znaczy, ze nie widac na niej wieku. Wiek widac zarowno u mezczyzn jak i u kobiet. Zdarzaja sie ludzie co maja np mniej zmarszczek albo nie lysieja ale to rzadkosc. Wiekszosc wylysiala, siwa, wiek widoczny po dloniach czy szyi. Strzyka ich w kosciach, dostaja kontuzji przy byle pierdnieciu.
Kobietom dzialka i wnuki po 50tce ale facetom dokladnie to samo. Rybki, piwko i powtorki meczy z innymi dziadkami. W weekend grilek a w niedziele kosciol z zona.
Kazdy sie starzeje, nie wiem po co sie oklamywac.

Stoi facet 50 letni lysy caly , brzuch jak beczka piwa, stare kalesony,tygodniowy zarost,zeby jak fortepian co drugi to czarny i sobie sie pyta "lustereczko powiedz przecie kto najprzystojnieszy jest na swiecie"

136

Halina3.1 napisał/a:

Każdy się starzeje....tyle, że u kobiet bardziej to widać, słychać i czuć smile Tak z 10 lat co najmniej...
Nie pomoże puder, róż kiedy panna ....

137 Ostatnio edytowany przez Karmaniewraca (2024-02-18 18:59:24)

Zwyczajny gość, piszesz takie brednie, że nawet trudno z tym polemizować, bo widać że nie miałeś w ostatnim czasie atrakcyjnej kobiety obok siebie a nie mówiąc już o tych 50 letnich. W moim otoczeniu taka 50 letnia kobieta, wygląda o 15 lat mniej niż jej mąż rówieśnik, robią sobie dodatkowe studia, podyplomowe, uczą się grać na instrumentach, dzieci odchowane kaska się zgadza więc jest więcej czasu na coś czego nie mogły zrobić będąc w wieku 20 lat. Super się na to patrzy, są dla mnie inspiracja. A Twoje opowieści, to sobie dalej tak wmawiaj.

Farmer, mieć powodzenie faktyczne, to jest ktoś cię realnie zarywa, a mieć powodzenie w swojej głowie bo ktoś się patrzy to dwie różne sprawy. Tak samo jak-  wyglądam młodo bo mi się wydaje, a wyglądam młodo bo realnie jest się tak odbieranym.

Facetom właśnie się to w głowie roi, że jakaś panna dłużej zostawi spojrzenie na nim to już się za nim oglądają.
Kiedyś jechałam pociągiem i jechał taki konduktor z wąsami, miałam 20 lat jechałam na zajęcia, przypominał mi gościa z takiej bajki chyba Pat i kot. No i się uśmiechnęłam bardziej do siebie a on do kolegi powiedział - taki stary jestem a młode dziewczyny wciąż się do mnie uśmiechają xD XD beka w chuj

138 Ostatnio edytowany przez blueangel (2024-02-18 19:17:03)

haha to jestem jak twoje znajome. 30, dzieciak odchowany i tez wrocilam na uczelnie, zapisalam sie na 2 kursy tancow latynoskich, robie wszystko to, o czym kiedys marzylam i ciagle wyprobuje cos nowego. xD a to dopiero poczatek smile mam tyle pomyslow, oby tylko czas byl smile

i slysze od znajomych to samo, ze je inspiruje smile

1:1 dlatego az sie usmiechnelam czytajac smile

139

Karmaniewraca napisał/a:

Zwyczajny gość, piszesz takie brednie, że nawet trudno z tym polemizować, bo widać że nie miałeś w ostatnim czasie atrakcyjnej kobiety obok siebie a nie mówiąc już o tych 50 letnich.

Tu nie ma co polemizować, to są FAKTY naukowo i medycznie potwierdzone. Poczytaj sobie w Internecie. Nie ma co zaklinać rzeczywistości. smile

A to, jak kto się starzeje to już jest sprawa indywidualna - uwarunkowana genetycznie i dbaniem o swoje zdrowie i wyglad.

140

Halina3.1 napisał/a:

Każdy się starzeje....tyle, że u kobiet bardziej to widać, słychać i czuć smile Tak z 10 lat co najmniej...

W twojej bance na pewno, w realnym swiecie smrodek wieku czuc dokladnie tak samo xd

141

Halina3.1 napisał/a:
Halina3.1 napisał/a:

W twojej bance na pewno, w realnym swiecie smrodek wieku czuc dokladnie tak samo xd

Taaaa, idzie grupa krzykliwych kobiet w wieku "z tylu liceum, z przodu muzeum" ....dziewczęta idziemy big_smile
Nie ma to jak dobre samopoczucie....

142

Halina3.1 napisał/a:

Taaaa, idzie grupa krzykliwych kobiet w wieku "z tylu liceum, z przodu muzeum" ....dziewczęta idziemy big_smile
Nie ma to jak dobre samopoczucie....

Czlowieniu, ale serio widzisz lepiej wyglądających facetów w okolicach 50 niż kobiety?
Ja nie, no i tu nie chodzi że ktoś ma wyglądać na 20. Ale nawet jeśli po obojgu widać wiek to faceci są jacyś w tym bardziej nieprzyjemni, zaniedbani.
Ty wciąż masz nabita czaszkę jakimiś przekonaniami, że faceci są bardziej przystojni z wiekiem. Ale skoro tyle kobiet nowi ci, że nie nie jesteście dla nas atrakcyjni bardziej niż nasi rówieśnicy, to ty wciąż że lepiej i lepiej.

Wiem, że chciałbyś abyśmy w to uwierzyli, nie to pokolenie smile

143

Karmaniewraca napisał/a:

Czlowieniu, ale serio widzisz lepiej wyglądających facetów w okolicach 50 niż kobiety?
Ja nie, no i tu nie chodzi że ktoś ma wyglądać na 20. Ale nawet jeśli po obojgu widać wiek to faceci są jacyś w tym bardziej nieprzyjemni, zaniedbani.
Ty wciąż masz nabita czaszkę jakimiś przekonaniami, że faceci są bardziej przystojni z wiekiem. Ale skoro tyle kobiet nowi ci, że nie nie jesteście dla nas atrakcyjni bardziej niż nasi rówieśnicy, to ty wciąż że lepiej i lepiej.

Kobieto, tak widzę smile Mamy regularne spotkania klasowe i naszego rocznika z liceum ....
Ja tam nie wiem co kobiety mają pod czaszką i jak oceniają facetów. Mogę mówić za siebie, kto mi się podoba i kto jest mną zainteresowany.
Ale możesz wierzyć w co chcesz....

144

Karmaniewraca napisał/a:

Kobieto, tak widzę smile Mamy regularne spotkania klasowe i naszego rocznika z liceum ....
Ja tam nie wiem co kobiety mają pod czaszką i jak oceniają facetów. Mogę mówić za siebie, kto mi się podoba i kto jest mną zainteresowany.

Mogłeś zacząć od tego, że podobają Ci się młodsze kobiety i już wiemy o czym mówimy. O podstarzalym gościu który będzie się pogardliwie wyrażał o kobietach w swoim wieku bo się ślini do młodszych.
A tak poza tym to:

Fakty : nie podobają nam się stare dziady bardziej niż nasi rówieśnicy, nigdy się nie podobali, przypadki gdy tacy podobają się młodym dziewczynom zostały omówione, dady Issues i tak dalej.

Faceci z forum : badania pokazują że się wam podobamy, wy nie wiecie co ma się wam podobać, my wam powiemy

my się wam podobamy.

XD

145 Ostatnio edytowany przez Zdruzgotana 2 (2024-02-18 20:37:47)

Mi się starsi nie podobają i nigdy nie podobali, uwielbiam rówieśników i zamierzam dbać o siebie wręcz obsesyjnie całe życie smile po prostu nasrali wam do głowy faceci że jesteście seksi w każdym wieku, to jest bzdura, pojedyncze przypadki kobiet może i się zainteresują takimi ale zazwyczaj mało urodziwe smile piękne kobiety szukają równolatków lub odrobinę starszych, chyba że leca na kasę i na nic więcej. Kobiety też lecą na celebrytów dlatego często różnice wielu widać w znanych związkach, natomiast janusze mają małe szanse xd

146

Karmaniewraca napisał/a:
Karmaniewraca napisał/a:

Mogłeś zacząć od tego, że podobają Ci się młodsze kobiety i już wiemy o czym mówimy. O podstarzalym gościu który będzie się pogardliwie wyrażał o kobietach w swoim wieku bo się ślini do młodszych.
A tak poza tym to:

Fakty : nie podobają nam się stare dziady bardziej niż nasi rówieśnicy, nigdy się nie podobali, przypadki gdy tacy podobają się młodym dziewczynom zostały omówione, dady Issues i tak dalej.

Faceci z forum : badania pokazują że się wam podobamy, wy nie wiecie co ma się wam podobać, my wam powiemy

my się wam podobamy.

XD

Dokladnie.
Facetom po prostu bardziej odwala na starosc i startuja do mlodszych takich ktorym moga zaimponowac. Kobieta ogarnieta i bez zadych problemow raczej nie zwroci na nich uwagi, bo nie musi. Kobietom nieogarnietym badz z deficytami moga imponowac suszone grzybki, bo latwiej jest wyrwac dziadka co juz ma jakies tam zaplecze, niz samej na cos zapracowac. A tym z przerownymi issues po prostu imponuja dojrzali, bo je to kreci, bo sie czuja zaopiekowane. Imo troche fujka.
Reszta woli grzmocic mlodszych, bo to jest po prostu przyjemniejsze dla oczu i w dotyku.

Mentalnie typ starszy o 10 lat i wiecej jest lata swietlne od mnie, jak stad do andromedy. Nie oszukujmy sie. A taki 50+ to juz w ogole jakby byl z innej epoki. Podejscie do wielu spraw, humor, ogolny sposob bycia to jest taka przepasc, ze nie da sie tego przeskoczyc. Umarlabym z cringu przy takim.

147

Podobac to sie moze facet z sercem i meskim charakterem.
Co ma wiek i wyglad do milosci? 

Sa fajni mlodzi i fajni starsi.  Zalezy czy sie zakochasz czy nie.

Moze byc mlody i piekny ale nudny i beznadziejny.

Chyba Wam sie cos pomylilo.

148

onaanna napisał/a:

Oceniscie ludzi po wygladzie i na sexowanie?

149

onaanna napisał/a:
onaanna napisał/a:

Zapomnialas sie przelogowac na drugie konto czy lubisz gadac sama ze soba?

150

Karmaniewraca napisał/a:

Do nikogo się nie ślinię, nikogo pogardliwie nie atakuje, stwierdzam jedynie obiektywne fakty, potwierdzone badaniami, że kobiety starzeją się szybciej i pewna różnica wieku w związkach jest wskazana. I tyle....

Karmaniewraca napisał/a:

Fakty : nie podobają nam się stare dziady bardziej niż nasi rówieśnicy, nigdy się nie podobali

Nam? Mów za siebie smile Mi też  stare baby się nie podobają smile

Karmaniewraca napisał/a:

my się wam podobamy.

Coś przeoczyłem? Były na forum jakieś badania?

151

Zwyczajny gość jesteś żałosny, oby żadna normalna kobieta nie stanęła na twojej drodze, pluje na takich zerowych mężczyzn xd jedyna wartość która jest dla ciebie naj to zgrabna dupa, a jak sflaczeje to co ci pozostanie ? typowy narcyz, miłość nie powinna się opierać na wyglądzie, tylko na innych tobie obcych wartościach żenada, żal mi takich typów

152

Halina3.1 napisał/a:
onaanna napisał/a:
onaanna napisał/a:

Tak. Pogadam ze soba.
To lepsze niz gadanie z emocjonalnymi 15 latkami.

153

Fakty co do starzenia sie obu plci sa takie :
"Men age faster than woman — and by their 50s, male bodies are as much as four biological years older than females of the same age, a study published in “The Journals of Gerontology: Series A” found. The gap is apparently evident in younger men and already exists in men in their 20s"
Takze panowie mozecie isc z placzem i bajeczki 20 latkom opowiadac

154

onaanna napisał/a:
Halina3.1 napisał/a:
onaanna napisał/a:

Tak. Pogadam ze soba.
To lepsze niz gadanie z emocjonalnymi 15 latkami.

Masz racje, rozemocjonowane 15 latki potrafia sie wypowiadac sensowniej, trudno byloby ci nadazyc.

155 Ostatnio edytowany przez Zdruzgotana 2 (2024-02-18 20:52:48)

Redpilowce nasrali facetom do mózgu że są bogami i mogą w każdym wieku mieć każdą, największe kłamstwo, chyba że jesteś Leonardo Di Caprio, Madonna również ma 30 lat młodszego xd to świadczy o tym że te osoby lecą jedynie na hajs, niezależnie od płci

156

Karmaniewraca napisał/a:

Do nikogo się nie ślinię, nikogo pogardliwie nie atakuje, stwierdzam jedynie obiektywne fakty, potwierdzone badaniami, że kobiety starzeją się szybciej i pewna różnica wieku w związkach jest wskazana. I tyle....

Karmaniewraca napisał/a:

Fakty : nie podobają nam się stare dziady bardziej niż nasi rówieśnicy, nigdy się nie podobali

Nam? Mów za siebie smile Mi też  stare baby się nie podobają smile

Karmaniewraca napisał/a:

my się wam podobamy.

Coś przeoczyłem? Były na forum jakieś badania?

Czuje się zażenowana tym, że muszę ten wpis tłumaczyć, rozkładać na czynniki pierwsze. Jeśli dalej nie kumasz, to ja już się poddaje. . Jesteś stary bałwan.

Badania na które się powołujesz, uznane są za nic nie warte gdyż fakty podane na tymże forum przez realne użytkowniczki świadczą, że wasza rzekoma starcza zajebistość imponuje tylko wam.

Nie wypowiadam się pogardliwie : mi też się stare baby nie podobają. Kurwa nie dość że jesteś zwyczajny aż piszczy, to nadzwyczajnie głupi, aż strach. Gościu, bez odbioru. Masz typowa dziaderska gadkę.

157

JuliaUK33 napisał/a:

Fakty co do starzenia sie obu plci sa takie :
"Men age faster than woman — and by their 50s, male bodies are as much as four biological years older than females of the same age, a study published in “The Journals of Gerontology: Series A” found. The gap is apparently evident in younger men and already exists in men in their 20s"
Takze panowie mozecie isc z placzem i bajeczki 20 latkom opowiadac

Nom, i tez fakt, ze kobiety zyja dluzej ale to tez faceci z forum staraja sie oczywiscie podwazyc.

A jeszcze jedno, jak mlodka bierze sobie dziada, to tez moze miec nadzieje dokladnie na to, ze dziadek szybciej kopnie w kalendzarz a jej zostanie spadek xd

158

Zdruzgotana 2 napisał/a:

Redpilowce nasrali facetom do mózgu że są bogami i mogą w każdym wieku mieć każdą, największe kłamstwo, chyba że jesteś Leonardo Di Caprio, Madonna również ma 30 lat młodszego xd to świadczy o tym że te osoby lecą jedynie na hajs, niezależnie od płci

Oczywiście, to takie smutne, gawedziarskie gadanie, co on by nie miał, ale aktualnie nie chce, kto się za nim nie ogląda (pewnie z ciekawości, że jakoś mało atrakcyjny typ lapczywie wlepia ślepia w ładna kobietę wiek dowolny) jak on to wspaniałe się nie starzeje, a baby to stare próchno hehe styl liceum z przodu muzeum hehhe. Blehh.

159

Zdruzgotana 2 napisał/a:

Zwyczajny gość jesteś żałosny, oby żadna normalna kobieta nie stanęła na twojej drodze, pluje na takich zerowych mężczyzn xd jedyna wartość która jest dla ciebie naj to zgrabna dupa, a jak sflaczeje to co ci pozostanie ? typowy narcyz, miłość nie powinna się opierać na wyglądzie, tylko na innych tobie obcych wartościach żenada, żal mi takich typów

Matko Boska smile
Piszemy o różnicy wieku, o tym co się komu podoba, o starzeniu się.... A nie o miłości i związku.
Skąd takie zacietrzewienie? Ataki ad personam.....Jakieś traumy?

160 Ostatnio edytowany przez Zdruzgotana 2 (2024-02-18 21:02:54)

Żadne traumy jestem młodą kobieta, ale kiedyś będę starsza i mam nadzieję że takich facetów będę omijać szerokim łukiem.

161

A  te reklamy, w ktorych konar nie płonie i chora prostata, to dla nikogo ha ha. Ej panowie, panowie, kogo wy oszukujecie.

162

Wystarczy zaznajomić się z obrzydliwymi redpilowskimi strona niż gdzie kobiety od pewnego wieku są już zwyczajnymi śmieciami. Jeżeli dla faceta wiek kobiety ma takie znaczenie to jest po prostu pustakiem.

163 Ostatnio edytowany przez onaanna (2024-02-18 21:10:49)

Kobiety zyja zazwyczaj zdrowie i higieniczniej, jedza mniej miesa i pija mniej alkoholu.  I zyja dluzej. 
To kobiety zazwyczaj odwiedzaja swoich schorowanych i zdziadzialych mezow w szpitalu. 
Takze rowiesnikow.
Tym tokiem myslenia wybierac trzeba mlodszego.

164

Zdruzgotana 2 napisał/a:

Jeżeli dla faceta wiek kobiety ma takie znaczenie to jest po prostu pustakiem.

Hmmm, cały czas usiłuje mi się tu udowodnić, że wiek faceta ma decydujące znaczenie smile Bo "wicie"....stary dziad, prostata, korzeń big_smile
Niezły szpagat big_smile

165

Ja zawsze z podziwem patrzę na mężczyzn którzy kochają swoje kobiety pomimo wieku czy innych deficytów, to jest prawdziwy mężczyzna z klasą, oczywiście mało ich ale są wink)

166

onaanna napisał/a:

Kobiety zyja zazwyczaj zdrowie i higieniczniej, jedza mniej miesa i pija mniej alkoholu.  I zyja dluzej. 
To kobiety zazwyczaj odwiedzaja swoich schorowanych i zdziadzialych mezow w szpitalu. 
Takze rowiesnikow.
Tym tokiem myslenia wybierac trzeba mlodszego.

Kobiety są silniejsze biologicznie....to fakt. Do tego nie pracują w niebezpiecznych i szkodliwych zawodach. I nie podejmują tylu ryzykownych zachowań....to wpływa na statystyczną długość życia.
Ale biologia jest biologią .... wystarczy wrzucić w Google. Tu nie ma tajemnic, nie ma co zaklinać rzeczywistości.
A miłość, związki to już zupełnie inna sprawa.

Zdruzgotana 2 napisał/a:

Wystarczy zaznajomić się z obrzydliwymi redpilowskimi strona niż gdzie kobiety od pewnego wieku są już zwyczajnymi śmieciami. Jeżeli dla faceta wiek kobiety ma takie znaczenie to jest po prostu pustakiem.

Przecież tu niektóre robią dokladnie to samo;)
Gdybym nie czytał takich wypowiedzi, nie wiedziałbym że można mieć aż tak skrzywioną psychę. Jedni i drudzy siebie warci.

168

Bajka123 napisał/a:

Temat już był wałkowany , ale chciałabym się odnieść do konkretnej sytuacji .  Otóż mam kolegę (obecnie 41 l) , kawaler dość majętny. Jakieś pięć lat temu poznał 15 lat młodszą dziewczynę , spotykał się z nią ok. rok po czym zaszła z nim w ciążę . Oprócz niej spotykał się równocześnie od kilku lat z inną kobietą w swoim wieku. Jak ta w ciąży dorwała jego telefon i zobaczyła ich rozmowy napisała do Pani X , że jak się nie odczepi od jej rodziny (jakiej rodziny ?) to namiesza jej w życiu. Oczywiście ta starsza od razu zerwała z nim kontakt bo też nie widziała o tej drugiej . Z braku laku kumpel po trzech miesiącach się oświadczył tej młodej która defacto już urodziła mu dziecko. Powiedzcie mi co myślicie , taki związek gdzie on ma 41 lat , ona 26 przetrwa ? zbudowany od razu na zdradzie ?

Skoro pięć lat temu spotkał tą młodszą, a ona po roku zaszła w ciążę, to znaczy, że są już ze sobą w związku cztery lata. Trudno przewidzieć jak im się ułoży przez kolejne 15 lat.
Różnica wieku nie przesądza o trwałości związku, bo związki równolatków też się rozlatują.
A życie to nie jest bajka, która ma nagradzać tą starszą a karać młodszą. Wszyscy będą żyli tak, jak sobie to życie poukładają. Wiek to tylko jedna ze składowych, która nie musi być najbardziej istotną.

169

Farmer napisał/a:
Halina3.1 napisał/a:
Farmer napisał/a:

niekiedy nie widać

lol

W dalszym ciągu w wieku 45 lat nie zmężniałeś?

170

KoralinaJones napisał/a:
Farmer napisał/a:
Halina3.1 napisał/a:

lol

Młodo się trzymam.
10 lat temu koleżanka się pytała czym farbuję włosy, bo siwych nie widać smile
Była bardzo zaskoczona odpowiedzią.

171

Halina3.1 napisał/a:

Ta na bank studenciary mysla, ze 45 letni chlop jest w ich wieku. A te z daddy issues sie ogladaja za kazdym dziadkiem, bo lubia lekko przeterminowane mieso.

Ubieram się bardziej na sportowo i to potrafi zmylić.
I niestety też trafiam na te z daddy issues, ale wtedy jest przynajmniej wesoło.

172 Ostatnio edytowany przez KoralinaJones (2024-02-18 22:24:54)

Farmer napisał/a:
KoralinaJones napisał/a:
Farmer napisał/a:

Młodo się trzymam.

Bez urazy, ale w wieku 45 lat wypadałoby w końcu wyglądać jak mężczyzna a nie jak chłoptaś.
Ale jak wolisz mogę do Ciebie mówić "Synku" big_smile.

173

Halina3.1 napisał/a:
onaanna napisał/a:
onaanna napisał/a:

Raczej to pierwsze.
Ciekawe które drugie konto to jej.
Zdruzgotana 2?

174

KoralinaJones napisał/a:
Farmer napisał/a:
KoralinaJones napisał/a:

Młodo się trzymam.

Bez urazy, ale w wieku 45 lat wypadałoby w końcu wyglądać jak mężczyzna a nie jak chłoptaś.

Może być mamuśka smile

175 Ostatnio edytowany przez KoralinaJones (2024-02-18 22:32:02)

Farmer napisał/a:
KoralinaJones napisał/a:
Farmer napisał/a:

Młodo się trzymam.

Może być mamuśka smile

Przykro mi ale ja wyglądam na 16 lat lol. Wiesz młodo się trzymam big_smile.

176

Farmer napisał/a:
Halina3.1 napisał/a:

Ubieram się bardziej na sportowo i to potrafi zmylić.
I niestety też trafiam na te z daddy issues, ale wtedy jest przynajmniej wesoło.

Co jest wesolego w czyichs problemach? To jest raczej smutne dla tych kobiet.

177

KoralinaJones napisał/a:
Farmer napisał/a:
KoralinaJones napisał/a:

Młodo się trzymam.

Wypadaloby. Widac jak facet probuje sie odmladac ubiorem i niekiedy komicznie to wyglada. Duzo bardziej sexy starsi faceci wygladaja w eleganckich ubraniach lub business casual moim zdaniem.

178

Zdruzgotana 2 napisał/a:

Jeżeli dla faceta wiek kobiety ma takie znaczenie to jest po prostu pustakiem.

Hmmm, cały czas usiłuje mi się tu udowodnić, że wiek faceta ma decydujące znaczenie smile Bo "wicie"....stary dziad, prostata, korzeń big_smile
Niezły szpagat big_smile

Nie tyle ma decydujace znaczenie co ma jest takim samym czynnikiem jak kazdy inny. I to nie tylko pod wzgledem wygladu ale tez mentalnosci, co szczegolnie widac po tym forum. Gdybym sobie teraz wybierala faceta i mialabym do wyboru dwoch gosci u ktorych pozostale cechy bylyby takie same, to wybralabym mlodszego. Obecnie faceci tak do 35 lat sa najlepiej dostosowani umyslowo do postepujacego spoleczenstwa, 40-45 to mocno zalezy od srodowiska i danej jednostki a 45- 50 i dalej to juz niestety mentalnie 19 wiek. A i wyglad gorszy, zaraz sie zacznie spac calkowicie.
2-3 lata roznicy jest optymalne, bo faceci wolniej sie rozwijaja. 5 lat roznicy jest akceptowalne, 8 to max. A powyzej tego to juz deczko geriatryczny zwiazek.

179

Mój jest ode mnie młodszy o rok a ja jestem fizycznie i psychicznie od niego młodsza xd naprawdę w dzisiejszych czasach można o siebie zadbać, pielęgnacja to podstawa oraz ćwiczenia.

180 Ostatnio edytowany przez JuliaUK33 (2024-02-18 23:18:05)

Mnie tylko zastanawia czemu ci co lataja  za 20 latkami nie wiedza, ze beda i tak na koncu latac za starszymi kobietami np taki 40 latek wyrwie 20 latke. To np za 10.lat on bedzie mial lat 50,a ona 30 nie daj Boze ona go zdradzi z mlodszym np takim co ma lat 40 lub 30 kilka to on juz wtedy co zrobi jako 50 latek, nadal bedzie sobie wyrywal 20 latki? No nie za bardzo. A nawet jak wyrwie to pewnie taka mloda poleci na jego kase. 10 lat minie on juz ma 60 lat,ona 30 i co? Ona zdradza takiego starego dziadka, a on zostaje sam jak palec i ostatecznie szuka sobie kobiety po 40 tce nawet po 50 tce i zyje sobie z nia szczesliwie do usranej smierci. I to jest moje proroctwo, ze tak skonczy kazdy 40 i 50 latek uganiajacy sie za mlodymi 20 latkami

181

Zdruzgotana 2 napisał/a:

lol Taaaak... Ileż razy faceci tu pisali że uczucie powinno się opierać na przymiotach wewnętrznych*... i ciężko było znaleźć tu lepszy przykład podwójnych standardów wink

*) NAPRAWDĘ wewnętrznych, a nie "wytrychów słownych" z rodzaju "zaradność" (czyli uniwersalnego kobiecego chwytu używanego wtedy kiedy kobieta ceni u faceta gruby portfel, ale brak jej nawet na tyle przyzwoitości by to oficjalnie przyznać wink

182

Halina3.1 napisał/a:
Farmer napisał/a:
Ela210 napisał/a:

No i co z tego, że u Pana 40 plus,  czy 50 plus upływ czasu widać?

niekiedy nie widać

lol

Halinka, Farmer ileś razy to już przypominał, ale akurat faktycznie są tacy, którzy wyglądają na więcej i na mniej. I to nie że mamusia im powiedziała że wyglądają na 15 lat mniej niż mają. Ja zawsze autentycznie wyglądałem na mniej niż miałem (kiedyś to było przekleństwo, zwłaszcza w robocie gdzie będący niżej fizole gówniarzy na tym stanowisku nie szanowali). Ale w niektórych sytuacjach to pomagało wink
Ot, taka ciekawostka: córa jakiś rok temu wyszperała moje zdjęcie, myślała że mam na nim tyle mniej więcej co ona (koło 18 lat); miałem wtedy 25...
Do dziś twarz gładka (mimo że kremów przeciwzmarszczkowych nie stosuję, a już na pewno nie regularnie; ze 3-4 razy na rok przeciągnę takowym dla facetów, jak akurat mi się przypomni), siwe włosy na skroni pojedyncze (gdybym chciał, to w kilka minut pęsetą byłbym w stanie zamienić to z powrotem w jednolitą czerń), a w tym roku będzie już 47. Taka uroda, żadnej w tym mojej zasługi wink

183 Ostatnio edytowany przez onaanna (2024-02-19 10:15:26)

Juz wielu 40 latkow to mentalni starcy. O niczym nie da sie pogadac.  Nic im sie nie chce. A co robic z takim? Jesli nie chce sie juz jak ja miec dzieci?

Bo jest i starosc  mentalna i fizyczna.

184

onaanna napisał/a:

Juz wielu 40 latkow to mentalni starcy. O niczym nie da sie pogadac.  Nic im sie nie chce. A co robic z takim? Jesli nie chce sie juz jak ja miec dzieci?

Znam takich. Ledwie 4 z przodu się pojawiła, a oni ciągle sypią tekstami, że oni to już mają bliżej niż dalej i że na coś trzeba umrzeć. Milion wymówek do wszystkiego. Tylko TV od poniedziałku do piątku i grill z wódeczką weekendami. Nic ponad to.

Ale i znam takich, co mając 50tkę tempo mają takie, że większość studentów przy nich wysiada.

185

Halina3.1 napisał/a:

Obecnie faceci tak do 35 lat sa najlepiej dostosowani umyslowo do postepujacego spoleczenstwa, 40-45 to mocno zalezy od srodowiska i danej jednostki a 45- 50 i dalej to juz niestety mentalnie 19 wiek.

O tak, tak.....społeczeństwo postępuje po równi pochyłej (przynajmniej cywilizacja europejska).....w dół. smile
Fura, skóra i komórka.....i Tik Tok....hahaha

Nauka i technika idzie do przodu, ale mądrość/głupota ludzi jest dokładnie taka sama jak 200 i 2000 lat temu big_smile

186 Ostatnio edytowany przez onaanna (2024-02-19 14:31:13)

Jack Sparrow napisał/a:
onaanna napisał/a:

Znam takich. Ledwie 4 z przodu się pojawiła, a oni ciągle sypią tekstami, że oni to już mają bliżej niż dalej i że na coś trzeba umrzeć. Milion wymówek do wszystkiego. Tylko TV od poniedziałku do piątku i grill z wódeczką weekendami. Nic ponad to.

Ale i znam takich, co mając 50tkę tempo mają takie, że większość studentów przy nich wysiada.

Niestety znam takich.  Co tydzien grill w ogrodku  i johny walker . Przysyla mnie jeszce  zdjecia z tego grilowania. Plus flaszka.  To ma kobiecie zaimponowac???
To wlasnie ten niezdrowy styl zycia.

Fajnie byloby poznac aktywnego faceta, a nie tylko do Grill i wodki. Nie znam niestety

187

Nowe_otwarcie napisał/a:
Halina3.1 napisał/a:
Farmer napisał/a:

niekiedy nie widać

lol

Halinka, Farmer ileś razy to już przypominał, ale akurat faktycznie są tacy, którzy wyglądają na więcej i na mniej. I to nie że mamusia im powiedziała że wyglądają na 15 lat mniej niż mają. Ja zawsze autentycznie wyglądałem na mniej niż miałem (kiedyś to było przekleństwo, zwłaszcza w robocie gdzie będący niżej fizole gówniarzy na tym stanowisku nie szanowali). Ale w niektórych sytuacjach to pomagało wink
Ot, taka ciekawostka: córa jakiś rok temu wyszperała moje zdjęcie, myślała że mam na nim tyle mniej więcej co ona (koło 18 lat); miałem wtedy 25...
Do dziś twarz gładka (mimo że kremów przeciwzmarszczkowych nie stosuję, a już na pewno nie regularnie; ze 3-4 razy na rok przeciągnę takowym dla facetów, jak akurat mi się przypomni), siwe włosy na skroni pojedyncze (gdybym chciał, to w kilka minut pęsetą byłbym w stanie zamienić to z powrotem w jednolitą czerń), a w tym roku będzie już 47. Taka uroda, żadnej w tym mojej zasługi wink

Tak,tak, jestes pewien, ze to nie mamusia ci mowi te komplementy? Zreszta co z tego jak mentalnie i tak daleko ci do mlodszych facetow. Tego nie oszukasz.

188

Nowe_otwarcie napisał/a:
Zdruzgotana 2 napisał/a:

lol Taaaak... Ileż razy faceci tu pisali że uczucie powinno się opierać na przymiotach wewnętrznych*... i ciężko było znaleźć tu lepszy przykład podwójnych standardów wink

*) NAPRAWDĘ wewnętrznych, a nie "wytrychów słownych" z rodzaju "zaradność" (czyli uniwersalnego kobiecego chwytu używanego wtedy kiedy kobieta ceni u faceta gruby portfel, ale brak jej nawet na tyle przyzwoitości by to oficjalnie przyznać wink

Na przyklad tutaj widac jak twoje podejscie do kobiet jest boomerskie, jak ktoras lubi zaradnosc to musi leciec na kase, bo to jest dla ciebie na pierwszym miejscu - kasa. I spoko, kady ma swoje preferecje ale mierzysz innych swoja miara.
Zaradnosci niekoniecznie musi oznaczac, ze ktos jest ponadprzecietnie majetny, np bananowcy szastajacy kasa tatusia sa bogaci a nie sa zaradni, nie?

189 Ostatnio edytowany przez Halina3.1 (2024-02-19 15:47:51)

Halina3.1 napisał/a:
Nowe_otwarcie napisał/a:
Zdruzgotana 2 napisał/a:

Na przyklad tutaj widac jak twoje podejscie do kobiet jest boomerskie, jak ktoras lubi zaradnosc to musi leciec na kase, bo to jest dla ciebie na pierwszym miejscu - kasa. I spoko, kady ma swoje preferecje ale mierzysz innych swoja miara.
Zaradnosci niekoniecznie musi oznaczac, ze ktos jest ponadprzecietnie majetny, np bananowcy szastajacy kasa tatusia sa bogaci a nie sa zaradni, nie?

Nie wspominajac o pogardliwym podejsciu do pracownikow fizycznych nizszego szczebla. To jest oblesnie januszowskie.
Zastanow sie jeszcze raz czy sie nie szanowali z powodu wygladu czy moze dlatego, ze wiedzieli ze masz kij w dupie i niczym wielkie panisko patrzysz na nich z gory jakby byli mrowkami?

Jako osoba chwile dopiero po studiach bylam w podobnej sytuacji i nie przypominam sobie zeby mnie fizyczni pracownicy nie szanowali. A nadzorowalam grupe 50 chlopa. Wiekszosc starsi lub duzo starsi ode mnie faceci.
Mniej szanowaly mnie stare dziady wyzej ode mnie, ktorym wydawalo sie, ze pozjadali wszystkie rozumy, byli mizoginami, mieli bol dupy, ze ja w tym wieku zaraz ich przescigne w karierze lub sinili sie do mnie a wiedzieli, ze nic z tego nie bedzie, bo wolalabym zjesc miske karaluchow niz chocby spojrzec na takiego. Do dzisiaj jak sobie przypomnej niektore ich seksistowskie, rasistowskie, homofobiczne, antysemickie czy ksenofobiczne "zarty" to mam ciary zenady...

190

Halina3.1 napisał/a:

Jako osoba chwile dopiero po studiach bylam w podobnej sytuacji i nie przypominam sobie zeby mnie fizyczni pracownicy nie szanowali. A nadzorowalam grupe 50 chlopa. Wiekszosc starsi lub duzo starsi ode mnie faceci..

Bo jesteś kobietą.

W męskim gronie 'młodego' trzeba ustawić i pokazać mu kolejność dziobania.

191

Jack Sparrow napisał/a:
Halina3.1 napisał/a:

Jako osoba chwile dopiero po studiach bylam w podobnej sytuacji i nie przypominam sobie zeby mnie fizyczni pracownicy nie szanowali. A nadzorowalam grupe 50 chlopa. Wiekszosc starsi lub duzo starsi ode mnie faceci..

Bo jesteś kobietą.

W męskim gronie 'młodego' trzeba ustawić i pokazać mu kolejność dziobania.

Dopisalam do oryginalnego posta jakie mialam traktowanie od boomersow.
Faceci na rowni ze mna tez raczej nie dawali mi popalic, jedynie wlasnie starsze osobniki ktore wariowaly przy spotkaniu kobiety tam gdzie zazwyczaj sa mezczyzni. Nie wiem jakos starsi ludzie tego nie potrafili ogarnac, zachowanie jak w przedszkolu.

192

Halina3.1 napisał/a:

Obecnie faceci tak do 35 lat sa najlepiej dostosowani umyslowo do postepujacego spoleczenstwa, 40-45 to mocno zalezy od srodowiska i danej jednostki a 45- 50 i dalej to juz niestety mentalnie 19 wiek.

O tak, tak.....społeczeństwo postępuje po równi pochyłej (przynajmniej cywilizacja europejska).....w dół. smile

Nauka i technika idzie do przodu, ale mądrość/głupota ludzi jest dokładnie taka sama jak 200 i 2000 lat temu big_smile

Tak, ten tik tok to najbardziej wplywa na cywilizacje. Terazniejszy postrach ludzi ktorzy nie nadazaja, wczesniej byl instagram, snapchat a teraz tt to najwieksze zlo tego swiata.

193

Halina3.1 napisał/a:

Do dzisiaj jak sobie przypomnej niektore ich seksistowskie, rasistowskie, homofobiczne, antysemickie czy ksenofobiczne "zarty" to mam ciary zenady...

I jeszcze faszystowskie  big_smile  big_smile  big_smile
Przy takiej ba...kobiecie najlepiej nic nie mówić...bo cokolwiek powiesz będzie użyte to przeciwko tobie .....hahaha
I jeszcze nie patrzeć, bo będzie to spojrzenie pełne nienawiści.
Omijać z daleka.....

194 Ostatnio edytowany przez JuliaUK33 (2024-02-19 16:18:15)

Halina3.1 napisał/a:
Halina3.1 napisał/a:

Tak, ten tik tok to najbardziej wplywa na cywilizacje. Terazniejszy postrach ludzi ktorzy nie nadazaja, wczesniej byl instagram, snapchat a teraz tt to najwieksze zlo tego swiata.

Tik toka to tylko raz obejrzalam z 10 filmikow coraz durniejsze te ludzie sie robia, najbardziej mnie wkurza, ze na wielu filimach tancza jak pojebani,a wogole tematy nie sa do tanca np jedna dziewczyna odpowiadala na pytania dotyczace rozwodu rodzicow i tanczyla przy tym krecac dooopa jak karuzela niewiem moze miala jakies 14 /15 lat I takie badziewie niestety coraz wiecej dzieci i mlodziezy oglada

195

Halina3.1 napisał/a:

Do dzisiaj jak sobie przypomnej niektore ich seksistowskie, rasistowskie, homofobiczne, antysemickie czy ksenofobiczne "zarty" to mam ciary zenady...

I jeszcze faszystowskie  big_smile  big_smile  big_smile
Przy takiej ba...kobiecie najlepiej nic nie mówić...bo cokolwiek powiesz będzie użyte to przeciwko tobie .....hahaha
I jeszcze nie patrzeć, bo będzie to spojrzenie pełne nienawiści.
Omijać z daleka.....

Tak, zapomnialam o fszystowskich a takie tez slyszalam. No jak maja walic takimi januszowymi pomyjami, to fakt, lepiej niech nic nie mowia. Wg takich ludzi jedynie te kwestie sa smieszne, biedne misie nie mogom zartowac z lesbijek, gejow, Zydow, grubasow i uchodzcow - przeciez to takie zabawne, boki zrywac. Kiedys to byly czasy i mozna bylo pierdolic co slina do pustego lba przyniesie i "nikt sie nie obrazal" a teraz to nie ma czasow i jakas Halina z neta krzywo sie paczy na biednego misia za jakze wysublimowany zarto o ciapatych z kebaba.
Daje slowo, faceci ktorych mlodosc przypadala na lata 80, 90 i 2000 maja zajebiscie denne poczucie humoru i smiesza ich rzeczy w korych moja generacja nie widzi nic smiesznego.

Posty [ 131 do 195 z 377 ]

Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » różnica wieku ...

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024