Ludzie dzis mialam wrazenie,ze zaraz umre - Netkobiety.pl
Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...
Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Posty [ 261 do 267 z 267 ]
261 Odpowiedź przez ABC50 2024-01-23 23:00:14 Ostatnio edytowany przez ABC50 (2024-01-23 23:00:50)
- ABC50
- Przyjaciółka Forum
- Nieaktywny
- Zawód: Facet
Odp: Ludzie dzis mialam wrazenie,ze zaraz umre
JuliaUK33 napisał/a:ABC50 napisał/a:Nigdy nie twierdzilem też że na węglach nie da się schudnąć. Są węgle mniej i bardziej zdrowe. Nie ma zdrowych diet. Wszystko może być niezdrowe w pewnych sytuacjach i zdrowe w innych. Grunt to znać zasady. Nie można jeść tak samo cały czas. Ludzki metabolizm nie działa w ten sposob. Potrzebuje różnorodności. Dlatego jakąkolwiek dieta będzie problematyczna na dłuższą metę. Bo sprowadza się do powtarzania tego samego.
Jak jem roslinnie dlugi czas....a co znaczy dla Ciebie roznorodnie? Bo ja tych samych posilkow kazdego dnia nie jem codzien inne
No ktoś na keto będzie miał problem z metabolizmem węgli. Po latach takiego czegoś można spodziewać się problemów. Tak samo jak nie je się tłuszczu przez lata. Można się spodziewać problemu z metabolizmem tłuszczu. Białek generalnie nie da się ominąć ale można też się wpakować jedząc za mało lub za duzo.
ABC50 napisał/a:JuliaUK33 napisał/a:ABC50 napisał/a:Nigdy nie twierdzilem też że na węglach nie da się schudnąć. Są węgle mniej i bardziej zdrowe. Nie ma zdrowych diet. Wszystko może być niezdrowe w pewnych sytuacjach i zdrowe w innych. Grunt to znać zasady. Nie można jeść tak samo cały czas. Ludzki metabolizm nie działa w ten sposob. Potrzebuje różnorodności. Dlatego jakąkolwiek dieta będzie problematyczna na dłuższą metę. Bo sprowadza się do powtarzania tego samego.
Jak jem roslinnie dlugi czas....a co znaczy dla Ciebie roznorodnie? Bo ja tych samych posilkow kazdego dnia nie jem codzien inne
No ktoś na keto będzie miał problem z metabolizmem węgli. Po latach takiego czegoś można spodziewać się problemów. Tak samo jak nie je się tłuszczu przez lata. Można się spodziewać problemu z metabolizmem tłuszczu. Białek generalnie nie da się ominąć ale można też się wpakować jedząc za mało lub za duzo.
Tluszcze jem w postaci nasion orzechow,awokado, oliwek takze tluszczy mi nie brakuje na roslinnej
263 Odpowiedź przez ABC50 2024-01-23 23:07:16 Ostatnio edytowany przez ABC50 (2024-01-23 23:08:54)
- ABC50
- Przyjaciółka Forum
- Nieaktywny
JuliaUK33 napisał/a:ABC50 napisał/a:JuliaUK33 napisał/a:Jak jem roslinnie dlugi czas....a co znaczy dla Ciebie roznorodnie? Bo ja tych samych posilkow kazdego dnia nie jem codzien inne
Tluszcze jem w postaci nasion orzechow,awokado, oliwek takze tluszczy mi nie brakuje na roslinnej
Możliwe ale to się okaże dopiero z czasem. Bo jedzenie 5% może też powodowac problemy. Przez sam fakt że przeładowuje się system w jedną stronę. Sama widzisz że jak glukoza ci schodzi to organizm sobie nie radzi. To jest właśnie wynik przeladowania węgli.
Podobnie mają ci co są na długim keto. Jak próbują odstawić i wprowadzać węgle to dostają gorączki, wysokiego cukru etc.
Tak właśnie kończy się ekstremistyczne podejście do stosunku węgla do tłuszczu w diecie. Organizm traci zdolności przełączenia się w na drugie paliwo. A przynajmniej płynnego przełączania się.
ABC50 napisał/a:JuliaUK33 napisał/a:ABC50 napisał/a:No ktoś na keto będzie miał problem z metabolizmem węgli. Po latach takiego czegoś można spodziewać się problemów. Tak samo jak nie je się tłuszczu przez lata. Można się spodziewać problemu z metabolizmem tłuszczu. Białek generalnie nie da się ominąć ale można też się wpakować jedząc za mało lub za duzo.
Możliwe ale to się okaże dopiero z czasem. Bo jedzenie 5% może też powodowac problemy. Przez sam fakt że przeładowuje się system w jedną stronę. Sama widzisz że jak glukoza ci schodzi to organizm sobie nie radzi. To jest właśnie wynik przeladowania węgli.
Podobnie mają ci co są na długim keto. Jak próbują odstawić i wprowadzać węgle to dostają gorączki, wysokiego cukru etc.
Tak właśnie kończy się ekstremistyczne podejście do stosunku węgla do tłuszczu w diecie. Organizm traci zdolności przełączenia się w na drugie paliwo.
No czyli jak jesc i co?
265 Odpowiedź przez ABC50 2024-01-23 23:12:05 Ostatnio edytowany przez ABC50 (2024-01-23 23:12:33)
- ABC50
- Przyjaciółka Forum
- Nieaktywny
JuliaUK33 napisał/a:ABC50 napisał/a:JuliaUK33 napisał/a:Tluszcze jem w postaci nasion orzechow,awokado, oliwek takze tluszczy mi nie brakuje na roslinnej
Tak właśnie kończy się ekstremistyczne podejście do stosunku węgla do tłuszczu w diecie. Organizm traci zdolności przełączenia się w na drugie paliwo.
No czyli jak jesc i co?
Docelowo jeść różnorodnie. Mieć okresy gdzie więcej tłuszczu a okresy gdzie więcej węgli. Tak jak w naturze. Organizm człowieka nie jest stworzony do ciągłej jednej skrajności. Co nie zmienia faktu iż u ciebie nic gwałtownego nie zrobisz bo pewnie organizm jest uzależniony. Najlepiej powoli robić zmiany. Nie biega się od razu maratonów. Tylko najpierw chodzi na spacery, później truchtem etc
ABC50 napisał/a:JuliaUK33 napisał/a:ABC50 napisał/a:Możliwe ale to się okaże dopiero z czasem. Bo jedzenie 5% może też powodowac problemy. Przez sam fakt że przeładowuje się system w jedną stronę. Sama widzisz że jak glukoza ci schodzi to organizm sobie nie radzi. To jest właśnie wynik przeladowania węgli.
No czyli jak jesc i co?
Docelowo jeść różnorodnie. Mieć okresy gdzie więcej tłuszczu a okresy gdzie więcej węgli. Tak jak w naturze. Organizm człowieka nie jest stworzony do ciągłej jednej skrajności. Co nie zmienia faktu iż u ciebie nic gwałtownego nie zrobisz bo pewnie organizm jest uzależniony. Najlepiej powoli robić zmiany. Nie biega się od razu maratonów. Tylko najpierw chodzi na spacery, później truchtem etc
To tak sprobuje robic
- Aaandrzej
- Na razie czysta sympatia
- Nieaktywny
JuliaUK33 napisał/a:Szlam z corka na poczte, a nagle zrobilo mnie sie dziwnie, szlam, ale jakos czulam, ze zaraz sie przewroce i umre. Nie mierzylam sobie cukru, mozliwe, ze mi spadl jesnak tym.razem nic nie mialam przy sobie zapomnialam glukozy,a takie uczucie trwalo ok 5 minut i samo przelazlo. Tez mieliscie cos takiego ze sobie idziecie gdzies albo cos robicie, dzien jest piekny, nic was nie martwi, a nagle was ogarnia jakas panika? Ja tak dzis mialam pierwszy raz i szczerze strach mnie przelecial jak nigdy od razu zmowilam wszystkie modlitwy swiata no serio dzis myslalam, ze to moje ostatnie chwile na ziemii. Czy to byl jakis atak paniki czy co? Tylko, ze ja akurat nie mialam powodow do paniki ,bylam wrecz spokojna, sobie rozmawialam z corka i nagle takie uczucie silnego strachu, ze zaraz padne na ziemie i umre? Ze zostawie corke na srodku nowej dzielnicy, ze bedzie sama beze mnie Wiecie co to moglo byc? Doslownie szlam i czulam jak nogi mnie sie uginaja w kolanach. Czyzby to byl moj pierwszy atak paniki albo jakis silny atak hipoglikemii ? Serio caly czas teraz mysle o tym jak sie czulam przez te 5 minut i teraz sie boje,ze to sie powtorzy
Bardzo możliwe, że nerwicowe - miałem podobnie. Kręcenie negatywnych scenariuszy, a szczególnie lęk antycypacyjny to mega mocne symptomy przemawiające za atakiem paniki.
Posty [ 261 do 267 z 267 ]
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Zobacz popularne tematy :
Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności
© www.netkobiety.pl 2007-2024