Wstydzę się własnego kraju? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NIEŚMIAŁOŚĆ, NISKA SAMOOCENA, KOMPLEKSY » Wstydzę się własnego kraju?

Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 66 do 130 z 323 ]

66

Odp: Wstydzę się własnego kraju?
MagdaLena1111 napisał/a:

Nie wiem, czy jesteś aż tak głupi, że nic nie rozumiesz, czy tylko udajesz idiotę?
Ale jak zadajesz pytanie to licz się z tym, że nie wszystkie odpowiedzi Ci się spodobają.

Czyli obrażanie innych ludzi to nie Twoja zasługa tylko moja bo zadałem pytanie?
Ja zadałem pytane ale czy to powód do obrażania?

MagdaLena1111 napisał/a:

Mnie wstyd za takich idiotów jak Ty, którzy nie dostrzegają, że jego rodak cwaniaczek pakuje mu do kraju kupę śmieci i szuka winnych gdzieś daleko, bo tak mu w tv powiedzieli. Polecam samodzielne myślenie.

Jesteś dorosła i nie potrafisz panować nad emocjami?
Tak cwaniak rodak i cwaniaki nie rodaki pakują nam tu śmieci - to prawda i należy ich łapać i karać.
Tylko co to ma wspólnego z tym że Niemcy nie zabierają śmieci pomimo tego że są do tego zobowiązane?
To że jakieś cwaniaki przywieźli te śmieci zwalnia to Niemcy z odpowiedzialności?
Jesteś aż tak...(i tu się powstrzymałem) że tego nie rozumiesz?

MagdaLena1111 napisał/a:

A Polaków idiotów, cwaniaczków i sprzedajnych toleruję, bo muszę. Tylko że tolerancja nie równa się aprobacie.

I co to ma wspólnego z moim pytaniem?

Zobacz podobne tematy :

67

MagdaLena1111 napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:
MagdaLena1111 napisał/a:

Oczywiście, że wszędzie są cwaniaczki. Choćby ten niemiecki cwaniaczek, który opchnął śmieci polskiemu cwaniaczkowi ;-)

I za te smieci niemiecki rzad powinien zaplacic Polsce odszkodowanie za zasmiecanie srodowiska.  Wogole zauwazylam, ze niemiecki rzad zaczal sie za duzo szarogesic w innych krajach europejskich-Polsce smieci podrzuca, a Wlochom nielegalnych imigrantow.

A dlaczego polski rząd nie potrafi rozprawić się z polskimi cwaniaczkami, którzy własnego kraju nie szanują i ściągają tu śmieci?

Bo mamy rząd niekompetentnych dyletantów, którzy nie potrafią realnie rozwiązywać problemów tylko hejtować na innych.

No i tu odpadłem.
Rząd winien bo Polak cwaniak i Niemiec cwaniak się ugadali i przez OTWARTĄ granicę przewieźli śmieci.
Czyli co ma rząd zrobić, zamknąć granicę?
I to ja nie myślę samodzielnie?

68 Ostatnio edytowany przez JuliaUK33 (2023-10-01 14:32:25)

maku2 napisał/a:
MagdaLena1111 napisał/a:

Nie wiem, czy jesteś aż tak głupi, że nic nie rozumiesz, czy tylko udajesz idiotę?
Ale jak zadajesz pytanie to licz się z tym, że nie wszystkie odpowiedzi Ci się spodobają.

Czyli obrażanie innych ludzi to nie Twoja zasługa tylko moja bo zadałem pytanie?

MagdaLena1111 napisał/a:

Mnie wstyd za takich idiotów jak Ty, którzy nie dostrzegają, że jego rodak cwaniaczek pakuje mu do kraju kupę śmieci i szuka winnych gdzieś daleko, bo tak mu w tv powiedzieli. Polecam samodzielne myślenie.

Tak cwaniak rodak i cwaniaki nie rodaki pakują nam tu śmieci - to prawda i należy ich łapać i karać.
Tylko co to ma wspólnego z tym że Niemcy nie zabierają śmieci pomimo tego że są do tego zobowiązane?
To że jakieś cwaniaki przywieźli te śmieci zwalnia to Niemcy z odpowiedzialności?

MagdaLena1111 napisał/a:

A Polaków idiotów, cwaniaczków i sprzedajnych toleruję, bo muszę. Tylko że tolerancja nie równa się aprobacie.

Niemcy rozpierdziela pol Europy albo nawet cala Europe przez te ich polityke pro imigracyjna,  te smieci to tylko wierzcholek gory lodowej ich szarogesienia sie

69

MagdaLena1111 napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:
MagdaLena1111 napisał/a:

Oczywiście, że wszędzie są cwaniaczki. Choćby ten niemiecki cwaniaczek, który opchnął śmieci polskiemu cwaniaczkowi ;-)

I za te smieci niemiecki rzad powinien zaplacic Polsce odszkodowanie za zasmiecanie srodowiska.  Wogole zauwazylam, ze niemiecki rzad zaczal sie za duzo szarogesic w innych krajach europejskich-Polsce smieci podrzuca, a Wlochom nielegalnych imigrantow.

A dlaczego polski rząd nie potrafi rozprawić się z polskimi cwaniaczkami, którzy własnego kraju nie szanują i ściągają tu śmieci?

Bo mamy rząd niekompetentnych dyletantów, którzy nie potrafią realnie rozwiązywać problemów tylko hejtować na innych.

Niestety, ale to przekrój naszego społeczeństwa, cechy mamy również niechlubne...
Nigdy nie umieliśmy się rządzić, a jaka by ustawa nie wyszła z rządu czy sejmu, to bubel prawny i to niezależnie od opcji rządzącej.
Rządzą interesy i intetersiki.
Bylejakość to też nasza cecha, choć wiadomo nigdy nic nie dotyczy wszystkich.
A ta nasza demokracja to sztuczny twór, niczym to referendum, takie bezsensowne pytania wymyślono, żeby odpowiedzi były oczywiste, zgodne z założeniem... kasa w błoto.

Czy to się orzekłada na miłość do ojczyzny... Chyba nie, bo to bardziej nasz kraj, nasza ziemia o tym świadczy.

70

maku2 napisał/a:
MagdaLena1111 napisał/a:

MagdaLena1111 napisał/a:

MagdaLena1111 napisał/a:

Obrażasz moją inteligencję tymi swoimi dyrdymałami i wymuszaniem na mnie auto cenzurowania się i poprawności. Żałosne są też te Twoje próby manipulowania i robienie z siebie ofiary, bo ktoś Ci wytknął Twoje ograniczenia i sianie dezinformacji, bo jak widać na powyższym obrazku sami ściągamy tu masowo śmieci od kilku lat.
Ruszaj głową i wymagaj od swojego rządu zamiast obcego, bo na swój masz wpływ.
Znajdź Polaczka, który przytachał tu górę śmieci i każ mu się tym zająć. Znaczy nie Ty, ale niech Twoi reprezentaci to robią zamiast wciąż tylko hejtować. Od gadania jeszcze nic się nie zmieniło i może Tobie wystarcza hejtowanie uprawiane przez ekipę rządzącą, ale ja oczekuję od nich realnych działań.

71

MagdaLena1111 napisał/a:

Warto zobaczyć, ile śmieci POZWOLONO wwieźć do Polski.

https://ciekaweliczby.pl/wp-content/uploads/2023/07/Odpady_przywiezione_do_Polski_2021.jpg

Pozwolono i tu uważam ze należy zabraniać wszelkich śmieci.
Tylko tu musisz się zastanowić czy piszemy o cwaniaczkach zrzucających śmieci nielegalnie, czy o legalnych firmach i przewozach.

72

wieka napisał/a:
MagdaLena1111 napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

Niestety, ale to przekrój naszego społeczeństwa, cechy mamy również niechlubne...
Nigdy nie umieliśmy się rządzić, a jaka by ustawa nie wyszła z rządu czy sejmu, to bubel prawny i to niezależnie od opcji rządzącej.
A ta nasza demokracja to sztuczny twór, niczym to referendum, takie bezsensowne pytania wymyślono, żeby odpowiedzi były oczywiste, zgodne z założeniem... kasa w błoto.

Czy to się orzekłada na miłość do ojczyzny... Chyba nie, bo to bardziej nasz kraj, nasza ziemia o tym świadczy.

Bo system jest do bani.

73

maku2 napisał/a:
MagdaLena1111 napisał/a:

Warto zobaczyć, ile śmieci POZWOLONO wwieźć do Polski.

https://ciekaweliczby.pl/wp-content/uploads/2023/07/Odpady_przywiezione_do_Polski_2021.jpg

Pozwolono i tu uważam ze należy zabraniać wszelkich śmieci.
Tylko tu musisz się zastanowić czy piszemy o cwaniaczkach zrzucających śmieci nielegalnie, czy o legalnych firmach i przewozach.

To dlaczego nie rozliczysz tej ekipy, która nawet 4-krotnie zwiększyła import śmieci do Polski?
Dlaczego pozwalasz żeby pisiory robiły w naszym kraju śmietnisko?

74

MagdaLena1111 napisał/a:

Obrażasz moją inteligencję tymi swoimi dyrdymałami i wymuszaniem na mnie auto cenzurowania się i poprawności.

Ja to nazywam kulturą osobistą. To że się kogoś z jakiegoś powodu uważa za idiotę nie oznacza że trzeba mu to mówić. I myślę że w życiu codziennym też tego nie robisz.

MagdaLena1111 napisał/a:

Żałosne są też te Twoje próby manipulowania i robienie z siebie ofiary, bo ktoś Ci wytknął Twoje ograniczenia i sianie dezinformacji, bo jak widać na powyższym obrazku sami ściągamy tu masowo śmieci od kilku lat.

I gdzie jest ta moja manipulacja? To Jack wspomniał o śmieciach to mu odpowiedziałem. To że od lat ściągamy śmieci to fakt i temu nie przeczyłem. Efekt co jakiś czas płoną wysypiska śmieci i z tym należy zrobić porządek zaczynając od zakazu wwozu śmieci albo uczynienia nieopłacalnym wwóz. Wspomniałem o śmieciach nielegalnie przywożonych do Polski z Niemiec i o tym że oni ich zabrać z powrotem nie chcą i to jest prawda a nie dezinformacja. Widzisz różnicę pomiędzy prawnie dozwoloną czynnością a przestępstwem?

MagdaLena1111 napisał/a:

Znajdź Polaczka, który przytachał tu górę śmieci i każ mu się tym zająć. Znaczy nie Ty, ale niech Twoi reprezentaci to robią zamiast wciąż tylko hejtować. Od gadania jeszcze nic się nie zmieniło i może Tobie wystarcza hejtowanie uprawiane przez ekipę rządzącą, ale ja oczekuję od nich realnych działań.

Nie polaczka tylko Polaka...lub Niemca.
Czyli rząd pomimo obowiązującego prawa ma się nie domagać od Niemiec zabrania śmieci?
A jeżeli tego cwaniaka nie złapią to ma udawać że tych śmieci nie ma czy też że nic z tym nie można zrobić bo Niemcy?

75

maku2 napisał/a:
wieka napisał/a:
MagdaLena1111 napisał/a:

Bo system jest do bani.

Jaki system... Za wszystkim stoją ludzie, to oni tworzą system.

76 Ostatnio edytowany przez MagdaLena1111 (2023-10-01 14:55:42)

OK, może się to Tobie nie podobać, ż nazywam rzeczy po imieniu, ale musisz to tolerować :-D
Dla mnie oznaką głupoty  jest niezauważanie, że ekipa rządząca aż 4-krotnie zwiększyła import śmieci do Polski a teraz uważa, że ktoś inny powinien rozprawić się z ich problemem. Jaką sieczkę trzeba mieć w głowie, żeby karmić się bajeczkę, że za Twoje zaniedbania i za Twoje decyzje odpowiada ktoś inny.
To oznaka idiotyzmu i ograniczeń. Tyle mam do powiedzenia.
Uważać się możesz za inteligenta, bo potrafisz krzyczeć i hejtować na innych za własne czyny, ale dla mnie jesteś tylko krzykaczem i hejterem z ograniczeniami w myśleniu przyczynowo-skutkowym.

77

MagdaLena1111 napisał/a:

OK, może się to Tobie nie podobać, ż nazywam rzeczy po imieniu, ale musisz to tolerować :-D
Dla mnie oznaką głupoty  jest niezauważanie, że ekipa rządząca aż 4-krotnie zwiększyła import śmieci do Polski a teraz uważa, że ktoś inny powinien rozprawić się z ich problemem. Jaką sieczkę trzeba mieć w głowie, żeby karmić się bajeczkę, że za Twoje zaniedbania i za Twoje decyzje odpowiada ktoś inny.
Uważać się możesz za inteligenta, bo potrafisz krzyczeć i hejtować na innych za własne czyny, ale dla mnie jesteś tylko krzykaczem i hejterem z ograniczeniami w myśleniu przyczynowo-skutkowym.

Tylko,ze jak wygra tusk to on zwiekszy, ale import nielegalnych imigrantow muzulmanskich. Pis ma swoje wady,ale duzo lepiej niech pis wygra wybory niz tusk i lewica

78 Ostatnio edytowany przez MagdaLena1111 (2023-10-01 15:06:34)

JuliaUK33 napisał/a:
MagdaLena1111 napisał/a:

Tylko,ze jak wygra tusk to on zwiekszy, ale import nielegalnych imigrantow muzulmanskich. Pis ma swoje wady,ale duzo lepiej niech pis wygra wybory niz tusk i lewica

Przecież pisiory wydały w ostatnim roku ponad 700 000 wiz. Nikt pisiorów nie przebije :-D

Przepraszam, nie wydali, tylko SPRZEDALI. Granica za zielone!

79

MagdaLena1111 napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:
MagdaLena1111 napisał/a:

Przecież pisiory wydały w ostatnim roku ponad 700 000 wiz. Nikt pisiorów nie przebije :-D

Przeciez to sa bzdury lewicy. No i gdzie niby jest tych 700 000 w Polsce? Tez nalezy rozroznic legalnych migrantow od nielegalnych.  Klamstwa tuska nie trzymaja sie kupy, gdyby pis wydawal az tyle wiz  wg PO nielegalnie to bez sensu bylo by stawianie muru i strazy na granicy polsko-bialoruskiej,  bez sensu bylo by tez robienie referendum.  Ale ja ci napisze po co bylo to wielkie klamstwo z wizami. Wlasnie po to,by ludzie nie glosowali na pis,by lewica zwiekszyla szanse na wygrana, a po wygranej to juz nie bedziecie slyszec w tv, ze macie nielegalnych migrantow, a wychodzicie z domow i 99.99% co widzicie to sami Polacy na ulicach-wy wyjdziecie z domu to co drugi bedzie muzulmanin na ulicach tak was tusk zalatwi

80

wieka napisał/a:
maku2 napisał/a:
wieka napisał/a:

Bo system jest do bani.

I tak ten system ci ludzie zbudowali. Pozwolono komunistom budować nową Polskę i mamy taki efekt.
Sędziowie nie do ruszenia, prokuratorzy nie do ruszenia, politycy nie do ruszenia...ludzie zbudowali ten system i ci ludzie dbają żeby on trwał bo z tego mają profity.

81

maku2 napisał/a:
wieka napisał/a:
maku2 napisał/a:

Bo system jest do bani.

I tak ten system ci ludzie zbudowali. Pozwolono komunistom budować nową Polskę i mamy taki efekt.
Sędziowie nie do ruszenia, prokuratorzy nie do ruszenia, politycy nie do ruszenia...ludzie zbudowali ten system i ci ludzie dbają żeby on trwał bo z tego mają profity.

Sedziowie to swiete krowy ostatnio jeden zabronil krytyki filmu holland.... to gdzie jest wolnosc slowa sie zapytuje?

82

MagdaLena1111 napisał/a:

OK, może się to Tobie nie podobać, ż nazywam rzeczy po imieniu, ale musisz to tolerować

Ja tam nie mam problemu z nazywaniem rzeczy po imieniu ale inwektywy można sobie darować.

MagdaLena1111 napisał/a:

Ja nie neguję coś co można sprawdzić, nie neguje faktu że śmieci przyjechało więcej.
Ale skoro prawnie Niemcy mają obowiązek zabrać te śmieci to dlaczego mamy się tego nie domagać?
Gdyby odwrócić rolę to nie domagaliby się od nas tego samego?
Przypominam że pisze o nielegalnych śmieciach.

MagdaLena1111 napisał/a:

Jaki krzyk, jakie czyny co chcesz mi dopisać?
Inteligentny czy nie ale rozróżniam śmieci legalnie sprowadzone od nie legalnie sprowadzonych.
A hejt właśnie Ty uprawiasz.

83

maku2 napisał/a:
wieka napisał/a:
maku2 napisał/a:

Bo system jest do bani.

Tu już przesadziłeś, komunizmem już nie da się zasłaniać, mamy też nieudolnych polityków obecnie, nepotyzm ma się dobrze, a sterowanie ręczne do której dąży władza ma się nijak do demokracji, a bliżej do autokratyzmu.

Zresztą nie ma co dyskutować o polityce, bo tu zawsze będą różne zdania, podobnie jak o wierze, bo politycy też mają swoich wyznawców big_smile

84

wieka napisał/a:
maku2 napisał/a:
wieka napisał/a:

Tu już przesadziłeś, komunizmem już nie da się zasłaniać, mamy też nieudolnych polityków obecnie, nepotyzm ma się dobrze, a sterowanie ręczne do której dąży władza ma się nijak do demokracji, a bliżej do autokratyzmu.

Zresztą nie ma co dyskutować o polityce, bo tu zawsze będą różne zdania, podobnie jak o wierze, bo politycy też mają swoich wyznawców big_smile

Na szczescie wiekszosc Polakow ma zamiar glosowac na PIS. To bardzo dobrze, bo jest duza szansa, ze tusk nie wygra tych wyborow

85

wieka napisał/a:
maku2 napisał/a:
wieka napisał/a:

Przesadzam?
A kto współtworzył Konstytucję?
Kto wymyślił magiczną linię i hasło że środowisko samo się oczyści?
Kto był pierwszym prezydentem Polski?
To wszystko służyło temu żeby komunizm nie był rozliczony...i nie został.
A nawet w nagrodę wysłaliśmy komuchów do Europarlamentu.

86

JuliaUK33 napisał/a:
wieka napisał/a:
maku2 napisał/a:

Na szczescie wiekszosc Polakow ma zamiar glosowac na PIS. To bardzo dobrze, bo jest duza szansa, ze tusk nie wygra tych wyborow

Ty to masz jakąś obsesję na temat Tuska, choć nie mieszkasz w kraju i masz blade pojęcie o polityce. Wierzysz w to, co ktoś Ci nakładzie do głowy.

87

wieka napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:
wieka napisał/a:

Ty to masz jakąś obsesję na temat Tuska, choć nie mieszkasz w kraju i masz blade pojęcie o polityce. Wierzysz w to, co ktoś Ci nakładzie do głowy.

Mam bardzo dobre pojecie o polityce.  I przypominam, ze nie mieszkamy w sredniowieczu, ze jak sie podrozowalo do innego kraju to na wiadomosc o ojczyznie czy rodzinie sie czekalo caly miesiac. Teraz mamy masowe srodki przekazu i wiedza o Polsce dociera do innych krajow w ciagu jednego dnia,wiec nie wiem po co to gadanie bez sensu "ze skoro ktos nie mieszka w Polsce to nic nie wie,wiec niech sie nie wypowiada "

88

JuliaUK33 napisał/a:
MagdaLena1111 napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

Przeciez to sa bzdury lewicy. No i gdzie niby jest tych 700 000 w Polsce? Tez nalezy rozroznic legalnych migrantow od nielegalnych.  Klamstwa tuska nie trzymaja sie kupy, gdyby pis wydawal az tyle wiz  wg PO nielegalnie to bez sensu bylo by stawianie muru i strazy na granicy polsko-bialoruskiej,  bez sensu bylo by tez robienie referendum.  Ale ja ci napisze po co bylo to wielkie klamstwo z wizami. Wlasnie po to,by ludzie nie glosowali na pis,by lewica zwiekszyla szanse na wygrana, a po wygranej to juz nie bedziecie slyszec w tv, ze macie nielegalnych migrantow, a wychodzicie z domow i 99.99% co widzicie to sami Polacy na ulicach-wy wyjdziecie z domu to co drugi bedzie muzulmanin na ulicach tak was tusk zalatwi

Bo pisiory to takie polskie Lukaszenki.
Tak jak Łukaszenka podrzucał nam, kasując za to zielone, uchodźców na polsko-białoruską granicę zieloną, tak my kasujemy Azjatów i Afrykańczyków i podrzucamy ich Amerykanom i Niemcom.
Pisiorowy minister, niejaki Czaputowicz więcej o tym opowiadał, więc polecam zainteresowanym.

Sęk w tym, że my niby z Amerykanami i Niemcami jesteśmy w jednym sojuszu :-O A Białoruś jest jawnie wrogo do nas nastawiona
Kto gorszy? Ktoś, kto udaje przyjaciela a podsuwa świnię, czy ktoś, kto nie kryje się z tym, że chce nam zrobić problemy?

89

MagdaLena1111 napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:
MagdaLena1111 napisał/a:

Tak jak Łukaszenka podrzucał nam, kasując za to zielone, uchodźców na polsko-białoruską granicę zieloną, tak my kasujemy Azjatów i Afrykańczyków i podrzucamy ich Amerykanom i Niemcom.
Pisiorowy minister, niejaki Czaputowicz więcej o tym opowiadał, więc polecam zainteresowanym.

Sęk w tym, że my niby z Amerykanami i Niemcami jesteśmy w jednym sojuszu :-O A Białoruś jest jawnie wrogo do nas nastawiona
Kto gorszy? Ktoś, kto udaje przyjaciela a podsuwa świnię, czy ktoś, kto nie kryje się z tym, że chce nam zrobić problemy?

Przeciez to sa wszystko bzdury opozycji a ty w to wierzysz.  Polska nikomu nikogo nie podrzuca to Niemcy same do siebie sobie zaprosili muzulmamskich nielegalnych imigrantow

90 Ostatnio edytowany przez MagdaLena1111 (2023-10-01 16:26:10)

JuliaUK33 napisał/a:
MagdaLena1111 napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

Przeciez to sa wszystko bzdury opozycji a ty w to wierzysz.  Polska nikomu nikogo nie podrzuca to Niemcy same do siebie sobie zaprosili muzulmamskich nielegalnych imigrantow

Ale to nasi kasowali setki tysięcy emigrantów za polskie wizy
Myślisz, ze Niemcy zazdroszczą nam, że Polaczek-cwaniaczk robił na nich biznes?
Podobnie Amerykanie? Myślisz, że są zadowoleni z tego, że pisiorowy minister podwoził im na granicę imigrantów, którym wcześniej sprzedał polską wizę?
Pewnie tak :-D
Wszyscy nas kochają pewnie za to, że tak się dzielimy imigrantami :-D

91 Ostatnio edytowany przez JuliaUK33 (2023-10-01 16:35:50)

MagdaLena1111 napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:
MagdaLena1111 napisał/a:

Podobnie Amerykanie? Myślisz, że są zadowoleni z tego, że pisiorowy minister podwoził im na granicę imigrantów, którym wcześniej sprzedał polską wizę?

Przeciez ta historyjka o wizach to jedna wielka propaganda i klamstwo. Jak tusk wygra wybory to wiecie co zrobi? Kaze strazy granicznej sie rozejsc na granicy polsko-bialoruskiej i bedzie chlebem i sola wital wszystkich nielegalnych imigrantow

92 Ostatnio edytowany przez MagdaLena1111 (2023-10-01 16:47:43)

JuliaUK33 napisał/a:
MagdaLena1111 napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

Przeciez ta historyjka o wizach to jedna wielka propaganda i klamstwo. Jak tusk wygra wybory to wiecie co zrobi? Kaze strazy granicznej sie rozejsc na granicy polsko-bialoruskiej i bedzie chlebem i sola wital wszystkich nielegalnych imigrantow

Hahahaha :-D
Pewnie dlatego, że to tylko pogłoska, to Niemcy wprowadzili kontrole na granicy z Polską :-D
Dlatego pewnie też doczekaliśmy się nawet wpisu w wiki o polskiej aferze wizowej: https://en.wikipedia.org/wiki/Polish_ca … sa_scandal

I pewnie dlatego rozpisują się o tym największe światowe agencje informacyjne :-D
https://www.politico.eu/article/poland- … -election/

https://www.euronews.com/my-europe/2023 … sa-scandal

https://www.bloomberg.com/news/articles … #xj4y7vzkg

93

MagdaLena1111 napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:
MagdaLena1111 napisał/a:

Pewnie dlatego, że to tylko pogłoska, to Niemcy wprowadzili kontrole na granicy z Polską :-D
Dlatego pewnie też doczekaliśmy się nawet wpisu w wiki o polskiej aferze wizowej: https://en.wikipedia.org/wiki/Polish_ca … sa_scandal

I pewnie dlatego rozpisują się o tym największe światowe agencje informacyjne :-D

Mamy kampanie wyborczą a Ty od razu wydajesz wyrok bez sprawdzenia czy to prawda?
Skąd te wyliczenia - 250000, 35000, 65000 wiz - gdzie te dokumenty które zliczyły te wizy?
Z tych linków co podałaś nie wynika że tak było ale że może być, nie lepiej poczekać z czymś konkretnym?

94

MagdaLena1111 napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:
MagdaLena1111 napisał/a:

Ja mam pytanie-gdzie jest to 700 000 nielegalnych imigrantow w Polsce? Taka liczbe muzulmanow latwo bylo by zauwazyc w Polsce, a jak sie wyjdzie na dwor to zapewne muzulmana ze swieczka szukac.... pytam,gdzie te setki tysiecy sie pochowalo w Polsce? Skoro jest ich tutaj tysiace w Polsce to ile razy do roku.ktokolwiek z was spotkal muzulmanina ,ale nie w tv tylko na osobnosci, ze widzial go na wlasne oczy? Bo widzisz jak tusk wygra to bedziesz widziala na zywo nielegalnych imigrantow na wlasne oczy,a nie tylko o nich slyszala w tv

95 Ostatnio edytowany przez MagdaLena1111 (2023-10-01 19:38:33)

maku2 napisał/a:
MagdaLena1111 napisał/a:

Mamy kampanie wyborczą a Ty od razu wydajesz wyrok bez sprawdzenia czy to prawda?
Skąd te wyliczenia - 250000, 35000, 65000 wiz - gdzie te dokumenty które zliczyły te wizy?
Z tych linków co podałaś nie wynika że tak było ale że może być, nie lepiej poczekać z czymś konkretnym?

A co za różnica czy pisiory przehandlowali za zielone tylko 250 000 wiz, czy ponad 700 000.
Faktem jest, że handel polskimi wizami się odbywał i nikt poważny tego nie kwestionuje. Bo ma to swoje reperkusje w relacjach międzynarodowych i zwyczajnie nas ośmiesza ten rząd aferzystów, co mnie zawstydza jako Polkę, a o wstydzie jest ten wątek.
A że pisiory chciałyby wyciszyć temat przed wyborami to jakoś mnie nie dziwi.zresztą oni wydają wyroki jak im jest wygodnie, bo np. ten chłopak od wypadku z Szydło od razu został uznany przez pisiory za winnego, dziwnie ginęły dowody w tej sprawie i takie tam, a jak znajomek spowodował wypadek, w którym ginie rodzina, to milczą i pozwalają mu zwiać z kraju. Żenada.

96

MagdaLena1111 napisał/a:
maku2 napisał/a:
MagdaLena1111 napisał/a:

A co za różnica czy pisiory przehandlowali za zielone tylko 250 000 wiz, czy ponad 700 000.
Faktem jest, że handel polskimi wizami się odbywał i nikt poważny tego nie kwestionuje. Bo ma to swoje reperkusje w relacjach międzynarodowych i zwyczajnie nas ośmiesza ten rząd aferzystów, co mnie zawstydza jako Polkę, a o wstydzie jest ten wątek.
A że pisiory chciałyby wyciszyć temat przed wyborami to jakoś mnie nie dziwi.zresztą oni wydają wyroki jak im jest wygodnie, bo np. ten chłopak od wypadku z Szydło od razu został uznany przez pisiory za winnego, dziwnie ginęły dowody w tej sprawie i takie tam, a jak znajomek spowodował wypadek, w którym ginie rodzina, to milczą i pozwalają mu zwiać z kraju. Żenada.

Jejku te wizy to bajka lewicy.

97

MagdaLena1111 napisał/a:

Chodzi o to czy rząd gada prawdę czy politycy PO.
Rząd gada o...coś koło 300 wizach (chyba) opozycja o kilkuset tysiącach. Wiemy że trzech gości (chyba) siedzi.
Ale ja chcę wiedzieć kto mnie wkręca. Czy handel tymi wizami był w takiej skali czy nie.
I tu pytanie - pisałaś że Polak cwaniak sprowadzał śmieci to dlaczego szukać winnego za granicą. Tu też cwaniaki(chociaż może nie Polacy) to dlaczego szukać winnego w rządzie...skoro cwaniaki...
Czy też chodzi konkretnie o jedną partię która musi być winna.

MagdaLena1111 napisał/a:

Faktem jest, że handel polskimi wizami się odbywał i nikt poważny tego nie kwestionuje.

Chodzi o wielkość tego handlu, bo podobno problem zaistniał za Sikorskiego - jaka jest prawda? Co nie zmienia faktu że jseśli to prawda to nasze służby nie popisały się. 

MagdaLena1111 napisał/a:

Bo ma to swoje reperkusje w relacjach międzynarodowych i zwyczajnie nas ośmiesza ten rząd aferzystów, co mnie zawstydza jako Polkę, a o wstydzie jest ten wątek.

Pod warunkiem że to prawda a nie kłamstwo. I to trzeba udowodnić, dlatego pytałem o kwity.

MagdaLena1111 napisał/a:

A że pisiory chciałyby wyciszyć temat przed wyborami to jakoś mnie nie dziwi.

Każdy rząd wycisza afery. Pytanie o ilu nie wiemy. I czy ta afera ma taki wymiar.

MagdaLena1111 napisał/a:

zresztą oni wydają wyroki jak im jest wygodnie, bo np. ten chłopak od wypadku z Szydło od razu został uznany przez pisiory za winnego

To nie politycy wydają wyroki a sądy a że sądy są bardzo nie halo...to co my mamy z tym zrobić?
I jeśli pamiętam facet został uznany za współwinnego a teraz startuje z list PO.

MagdaLena1111 napisał/a:

a jak znajomek spowodował wypadek, w którym ginie rodzina, to milczą i pozwalają mu zwiać z kraju. Żenada.

Mówisz o tym ostatnim głośnym wypadku?
Co do statystyk takie tam statystyki
https://tvn24.pl/biznes/z-kraju/afera-w … by-7346065
O takie konkrety pytam.

98 Ostatnio edytowany przez MagdaLena1111 (2023-10-01 21:35:38)

Dzizas, maku.
Rząd gada o 300 wizach, które konkretnie wskazali Amerykanie jako wydane dla osób z przeszłością kryminalna a które chciały wjechać do US. A ile ich było, to nwm czy kiedykolwiek się dowiemy.

Chodzi o to, że rząd ma rządzić tak, żeby nie hodować na własnej piersi cwaniaków, ale uniemożliwić im cwaniakowanie. A te dziady stworzyły warunki do funkcjonowania śmieciowych cwaniaczków w Polsce, którzy ściagają do nas śmieci, ale wymagają, żeby za nich ktoś posprzątał bałagan, który sami umożliwili i zrobili swoim nieudolnym rządzeniem. Po co nam rząd, którzy stwarza problemy i nie potrafi ich rozwiązywać, a zamiast tego szuka kozła ofiarnego, którego może obciążyć za własne zaniedbania? Udajesz, że tego nie rozumiesz, czy naprawdę nie rozumiesz, że wolę mieć rząd profesjonalistów od rządu nieudolnych i niekompetentnych kombinatorów?

99

MagdaLena1111 napisał/a:

Dzizas, maku.
Rząd gada o 300 wizach, które konkretnie wskazali Amerykanie jako wydane dla osób z przeszłością kryminalna a które chciały wjechać do US. A ile ich było, to nwm czy kiedykolwiek się dowiemy.

Chodzi o to, że rząd ma rządzić tak, żeby nie hodować na własnej piersi cwaniaków, ale uniemożliwić im cwaniakowanie. A te dziady stworzyły warunki do funkcjonowania śmieciowych cwaniaczków w Polsce, którzy ściagają do nas śmieci, ale wymagają, żeby za nich ktoś posprzątał bałagan, który sami umożliwili i zrobili swoim nieudolnym rządzeniem. Po co nam rząd, którzy stwarza problemy i nie potrafi ich rozwiązywać, a zamiast tego szuka kozła ofiarnego, którego może obciążyć za własne zaniedbania? Udajesz, że tego nie rozumiesz, czy naprawdę nie rozumiesz, że wolę mieć rząd profesjonalistów od rządu nieudolnych i niekompetentnych kombinatorów?

To sa wszystko bajki opozycji.  Wogole jak pis mogl sprowadzac tutaj setki tysiecy nielegalnych migrantow skoro
1. Maja postawiony mur na granicy i wojsko
2. Chca referendum
3. Sa przeciwni paktowi migracyjnemu
Po i lewica klamie jak wygraja to bedzie w Polsce to samo sie dzialo co teraz na Lameduzie  Francji i Szwecji

100

MagdaLena1111 napisał/a:

Dzizas, maku.

Panujemy nad emocjami - podoba mi się, tak trzymaj.

MagdaLena1111 napisał/a:

Ale te wizy mają być wydane, czyli są policzalne - przykład USA, tak?
Przecież równie dobrze można powiedzieć że wydano milion wiz - a po co się ograniczać - i wszystkie są wydane za kasę. Wygodne? Wygodne. Ale trzeba to udowodnić - chyba że samo oskarżenie wystarczy.
Przecież nie trzeba udowadniać setek tysięcy, wystarczy jeden tysiąc żeby rządowi zarzucić brak nadzoru.

MagdaLena1111 napisał/a:

Chodzi o to, że rząd ma rządzić tak, żeby nie hodować na własnej piersi cwaniaków, ale uniemożliwić im cwaniakowanie.

Oczywiście że tak, tylko czy to jest tak jak nam podają zależnie inaczej media? - o politykach opozycji nie wspominam bo tam wyrok już wydany. Co mnie nie dziwi.

MagdaLena1111 napisał/a:

A te dziady stworzyły warunki do funkcjonowania śmieciowych cwaniaczków w Polsce, którzy ściagają do nas śmieci, ale wymagają, żeby za nich ktoś posprzątał bałagan, który sami umożliwili i zrobili swoim nieudolnym rządzeniem.

Jak to szło...dzizas Magda...ja pisałem o śmieciach na lewo...

MagdaLena1111 napisał/a:

Po co nam rząd, którzy stwarza problemy i nie potrafi ich rozwiązywać, a zamiast tego szuka kozła ofiarnego, którego może obciążyć za własne zaniedbania?

Noo...dobre pytanie...problem w tym że każdy rząd składa się z ludzi...zawsze będzie jakiś problem...
A w tym przypadku Niemcy nie są kozłem ofiarnym.

MagdaLena1111 napisał/a:

Udajesz, że tego nie rozumiesz, czy naprawdę nie rozumiesz, że wolę mieć rząd profesjonalistów od rządu nieudolnych i niekompetentnych kombinatorów?

Ja też chcę, która partia to nam zapewni?

101

maku2 napisał/a:
MagdaLena1111 napisał/a:

Udajesz, że tego nie rozumiesz, czy naprawdę nie rozumiesz, że wolę mieć rząd profesjonalistów od rządu nieudolnych i niekompetentnych kombinatorów?

ŻADNA

102

wieka napisał/a:
maku2 napisał/a:
MagdaLena1111 napisał/a:

ŻADNA

Wieka, poszłaś w politykę smile

103

Tamiraa napisał/a:
wieka napisał/a:
maku2 napisał/a:

ŻADNA

Wieka, poszłaś w politykę smile

Nie, polityka od lat przestała mnie interesować a tu dyskusja o niej jest bezcelowa bo  bezwocna jak pisałam wyżej.
Choć słowo dorzucilam, bo zaczęło się niewinnie...

104

Pragnę zwrócić uwagę, że do USA może wjechać bez wizy obywatel polski, a nie posiadacz polskiej wizy.

Co do wycinek - mniej więcej raz na sto lat jest okres żniw drewna, z grubsza tyle rosną sosny, które dominują w krajowym drzewostanie. Nic nie stoi na przeszkodzie, żeby sobie kupić hektar ziemi niskiej klasy i ją sobie zalesić i zdobyć doświadczenie na temat pielęgnacji takiego lasu.

Śmieci - majątki dżentelmenów powiązanych z tym biznesem i ich najbliższych rodzin powinny zostać znacjonalizowane dla przykładu, żeby nikt nigdy więcej w ten sposób nie kombinował. Nie ma opcji , żeby służby nie wiedziały kto za tym stoi.

Jedni twierdzą, że sprzedają się emeryci za złotówki, inni twierdzą, że sprzedaliśmy się jako naród za europaciorki wink

105 Ostatnio edytowany przez Tamiraa (2023-10-02 07:53:02)

assassin napisał/a:

Pragnę zwrócić uwagę, że do USA może wjechać bez wizy obywatel polski, a nie posiadacz polskiej wizy.

Co do wycinek - mniej więcej raz na sto lat jest okres żniw drewna, z grubsza tyle rosną sosny, które dominują w krajowym drzewostanie. Nic nie stoi na przeszkodzie, żeby sobie kupić hektar ziemi niskiej klasy i ją sobie zalesić i zdobyć doświadczenie na temat pielęgnacji takiego lasu.

Śmieci - majątki dżentelmenów powiązanych z tym biznesem i ich najbliższych rodzin powinny zostać znacjonalizowane dla przykładu, żeby nikt nigdy więcej w ten sposób nie kombinował. Nie ma opcji , żeby służby nie wiedziały kto za tym stoi.

Jedni twierdzą, że sprzedają się emeryci za złotówki, inni twierdzą, że sprzedaliśmy się jako naród za europaciorki wink

Dzielenie nas na Polskę A i B  do niczego dobrego nie doprowadzi. Podczas gdy my się kłócimy, inni bez skrupułów to wykorzystają.
PS Kto nazywa swoich rodaków polaczkami, sam jest nim. Cwaniak to cwaniak czy niemiecki czy polski  czy jeszcze jakiś inny. Nie można nazywać Romów Cyganami, bo to obraźliwe, ale polaczki ok. smile

106

Tamiraa napisał/a:
Jack Sparrow napisał/a:
Tamiraa napisał/a:

Czy ty nie widzisz różnicy między Polakiem a Żydem? Między Polską a Izraelem? Jeśli tak, to ci powiem, że psy też tęsknią i równie dobrze, możesz je podać jako przykład smile

Gdyby ta pomoc naszych emigrantów wyglądała tak, jak to właśnie wygląda u Żydów w przypadku Izraela, to o tej pomocy można by wspomnieć. W naszych warunkach to najwyżej sentymentalne deklaracje bez poparcia czynami, bez istotnego, gospodarczego wpływu.

Jakbyś sobie życzył, żeby ta pomoc wyglądała?
Gdzie Izrael, a gdzie Polska?

Podobnie jak to miało miejsce w Japonii po 2 wojnie światowej, Korei Południowej (po ich wojnie), po utworzeniu państwa Izrael, w Irlandii po ich wejściu do UE. Zobacz, że oni zaczynali sumarycznie z podobnego (jak nie gorszego) pułapu, a zobacz, gdzie są obecnie te kraje.

107

maku2 napisał/a:
Jack Sparrow napisał/a:
maku2 napisał/a:

Nie pytałem o dumę ale skoro sam nie wiesz z czego możesz być dumny to cokolwiek napiszę nie będzie miało znaczenia bo Ty to odrzucisz.
Po prostu chcesz widzieć tylko negatywy.

A ja zapytałem ciebie - skoro tak kochasz, jest taki fantastyczny i jesteś z niego dumny......no to podaj przykład z czego tak się wyróżniamy na tle innych, aby to miało rzeczywiste odzwierciedlenie i wartość, a nie na zasadzie dyplomu za udział dla każdego.

Kolejny twój post.....i nic?

Ale Ty rozróżniasz wstyd od dumy? Czy ja pytałem o dumę?
Ja kocham Polskę i już. Ty kochasz za coś jak tego nie ma to nie kochasz.
Cokolwiek bym napisał i tak to skrytykujesz i znowu zostanę pisowcem.

Bo jesteś PISowcem. łykasz ich retorykę jak pelikan. Nie masz za grosz krytycznego myślenia.

Widzisz - pomimo tego, że ogólnie wstyd mi za nasz kraj, za to jak (nie)radzi sobie w polityce międzynarodowej, jak spierdolił szanse jaką nam dawała wojna na Ukrainie, jak spierdolił temat imigrantów (nie tylko z Ukrainy), jak niszczy naturę to jest kilka rzeczy, które napawają dumą. Ale to się nie równoważy.

108

maku2 napisał/a:

No i tu odpadłem.
Rząd winien bo Polak cwaniak i Niemiec cwaniak się ugadali i przez OTWARTĄ granicę przewieźli śmieci.
Czyli co ma rząd zrobić, zamknąć granicę?
I to ja nie myślę samodzielnie?

Miszczu - na przywóz śmieci potrzeba każdorazowego zezwolenia. Tu nie ma wolnej amerykanki, że ktoś coś tam sobie robi, 'bo tak'.

Proceder wygląda tak:

importuje się śmieci za zgodą odpowiednich organów, potem mniej lub bardziej legalnie się je składuje. Całość się ubezpiecza, a potem podpala. Zysk na czysto idzie w milionach. Podobnie było z Odrą - wydawano nadmierną ilość pozwoleń na zrzut odpadów (jeden z czynników).

To Jack wspomniał o śmieciach to mu odpowiedziałem. To że od lat ściągamy śmieci to fakt i temu nie przeczyłem.

Nie. Napisałeś w tonie "to złe Niemcy nam śmieci podrzucają'. A to gówno prawda, bo to my od nich importujemy na potęgę. I nie tylko od nich.

To jest to samo co tworzenie mogilników za PRL. Skupowaliśmy całą przeterminowaną chemię ze wszystkich państw Układu Warszawskiego i albo rozszczelniano wagony i puszczano taki skład przez kraj, albo pompowano bezpośrednio w ziemię (wspomniane mogilniki).

Przecież jak PiS rozmontował naszą zbrojeniówkę obecnie, to my się z tego nie wygrzebiemy przez najbliższe 50-100 lat. I nie jest tylko metafora, tylko to są tak daleko idące skutki zakupów (sprzęt) oraz jego finansowania czyli kredytów, których wzięliśmy w Korei tyle, że fizycznie zabrakło im płynności finansowej do finansowania naszych dalszych zakupów. Czaisz w ogóle jaka to skala jest?

109 Ostatnio edytowany przez MagdaLena1111 (2023-10-02 11:36:14)

maku2 napisał/a:
MagdaLena1111 napisał/a:

Na pewno nie obecna. Za dużo afer, za dużo przekrętów. Za dużo kolesiostwo. Za dużo upasania się pisiorow na pracy zwykłych ludzi.
Może i każda partia ma zakusy do wykorzystywania władzy, ale ta przekracza wszelkie granice, bo wie, że jej wyborcy łykają każdą bzdurę albo wystarczy im posypać srebrniki i się sprzedają.
Chcę zmiany i chcę szansy dla kogoś innego oraz rozliczenia tych, za których się wstydzę.

assassin napisał/a:

Radzę się doedukować, szczególnie można poczytać sobie jak niejaki Wawrzyk ekipy filmowe z Bollywood z polskimi wizami wprowadzał do stanów :-D

110 Ostatnio edytowany przez Elena_Lenu (2023-10-02 12:57:43)

Myślę, że ten temat jest nieprecyzyjnie sformułowany. Bo tu nie chodzi o wstydzenie się polskiego pochodzenia ogólnie (myślę, że raczej mało kogo to dotyczy) co wstydzenie się za konkretne działania Polaków, a w szczególności władzy. Zwyczajny smutek, oburzenie z ich powodu.

111

Jack Sparrow napisał/a:
Tamiraa napisał/a:
Jack Sparrow napisał/a:

Gdyby ta pomoc naszych emigrantów wyglądała tak, jak to właśnie wygląda u Żydów w przypadku Izraela, to o tej pomocy można by wspomnieć. W naszych warunkach to najwyżej sentymentalne deklaracje bez poparcia czynami, bez istotnego, gospodarczego wpływu.

Jakbyś sobie życzył, żeby ta pomoc wyglądała?
Gdzie Izrael, a gdzie Polska?

Podobnie jak to miało miejsce w Japonii po 2 wojnie światowej, Korei Południowej (po ich wojnie), po utworzeniu państwa Izrael, w Irlandii po ich wejściu do UE. Zobacz, że oni zaczynali sumarycznie z podobnego (jak nie gorszego) pułapu, a zobacz, gdzie są obecnie te kraje.

Problem w tym że my spędziliśmy pół wieku pod ruskim butem i nikt nam tego czasu nie odda.

112

Jack Sparrow napisał/a:
maku2 napisał/a:
Jack Sparrow napisał/a:

A ja zapytałem ciebie - skoro tak kochasz, jest taki fantastyczny i jesteś z niego dumny......no to podaj przykład z czego tak się wyróżniamy na tle innych, aby to miało rzeczywiste odzwierciedlenie i wartość, a nie na zasadzie dyplomu za udział dla każdego.

Kolejny twój post.....i nic?

Bo jesteś PISowcem. łykasz ich retorykę jak pelikan. Nie masz za grosz krytycznego myślenia.

Widzisz - pomimo tego, że ogólnie wstyd mi za nasz kraj, za to jak (nie)radzi sobie w polityce międzynarodowej, jak spierdolił szanse jaką nam dawała wojna na Ukrainie, jak spierdolił temat imigrantów (nie tylko z Ukrainy), jak niszczy naturę to jest kilka rzeczy, które napawają dumą. Ale to się nie równoważy.

Mógłbym napisać że jesteś PeOwcem, lewakiem itp.itd. że łykasz ich retorykę...tylko dokąd nas to doprowadzi?
Uważasz że masz rację a jak ktoś nie mówi jak Ty to jest pisowcem...to ma być to krytyczne myślenie?
W innym temacie wymienialiśmy się tabelkami, prognozami, publikacjami a i tak zostałem pisowcem bo nie chciałem przyznać Ci racji bo mnie nie przekonałeś...czyli moje myślenie musi być takie jak Twoje i dopiero wtedy nie będę pisowcem. Prawda?
A ja za Polskę się nie wstydzę, nawet za takie osoby jak Ty, wstydzić się nie mam zamiaru, które bezkrytycznie słuchają jednej sceny politycznej - bo w przeciwieństwie do Ciebie uważam że masz do tego prawo.

113

maku2 napisał/a:
Jack Sparrow napisał/a:
maku2 napisał/a:

Mógłbym napisać że jesteś PeOwcem, lewakiem itp.itd. że łykasz ich retorykę...tylko dokąd nas to doprowadzi?
Uważasz że masz rację a jak ktoś nie mówi jak Ty to jest pisowcem...to ma być to krytyczne myślenie?
W innym temacie wymienialiśmy się tabelkami, prognozami, publikacjami a i tak zostałem pisowcem bo nie chciałem przyznać Ci racji bo mnie nie przekonałeś...czyli moje myślenie musi być takie jak Twoje i dopiero wtedy nie będę pisowcem. Prawda?
A ja za Polskę się nie wstydzę, nawet za takie osoby jak Ty, wstydzić się nie mam zamiaru, które bezkrytycznie słuchają jednej sceny politycznej - bo w przeciwieństwie do Ciebie uważam że masz do tego prawo.

Dokladnie miedzy Pisem,a PO i lewica sa jeszcze inne partie polityczne,  mozna tez byc bezpartyjnym

114

Jack Sparrow napisał/a:

Nie. Napisałeś w tonie "to złe Niemcy nam śmieci podrzucają'.

O śmieciach sam pierwszy wspomniałeś a ja odpowiedziałem, teraz będziesz dopisywał?

Jack Sparrow napisał/a:

wszechobecnych śmieci

Napisałeś to w poście nr 32 a dopiero później ja do tego się odniosłem.

Jack Sparrow napisał/a:

Miszczu - na przywóz śmieci potrzeba każdorazowego zezwolenia. Tu nie ma wolnej amerykanki, że ktoś coś tam sobie robi, 'bo tak'. Proceder wygląda tak: importuje się śmieci za zgodą odpowiednich organów, potem mniej lub bardziej legalnie się je składuje. Całość się ubezpiecza, a potem podpala. Zysk na czysto idzie w milionach. Podobnie było z Odrą - wydawano nadmierną ilość pozwoleń na zrzut odpadów (jeden z czynników).

I za to odpowiadają odpowiednie organa w tym rząd.
Tylko ja pisałem o NIELEGALNYCH śmieniach które zalegają po lasach - chyba że twierdzisz że takich nie ma? - i o ich zabranie rząd zwrócił się do Niemiec, zgadza się?

Jack Sparrow napisał/a:

A to gówno prawda, bo to my od nich importujemy na potęgę. I nie tylko od nich.

A Ty czytasz co ja piszę czy lecisz sztampą?

Jack Sparrow napisał/a:

Przecież jak PiS rozmontował naszą zbrojeniówkę obecnie, to my się z tego nie wygrzebiemy przez najbliższe 50-100 lat.

I Ty piszesz o krytycznym mysleniu?
A wcześniejsze rządy nie likwidowały naszej zbrojeniówki, tylko i wyłącznie PIS? Mieliśmy dwa zakłady przemysłu lotniczego, jeden sprzedał PO, drugi PIS - zaprzeczysz?
Generalnie nic co Tobie napiszę Ciebie nie przekona ale, budujemy
- Kraba
- Raka
- niszczyciele min
- Groty
- umowa ramowa na Borsuka
- będziemy budować nowy czołg na licencji K2 - ale tu fakt ostrożnie
Jest tego więcej i myślę że o tym wiesz ale nie bardzo Ci to leży.

Jack Sparrow napisał/a:

I nie jest tylko metafora, tylko to są tak daleko idące skutki zakupów (sprzęt) oraz jego finansowania czyli kredytów, których wzięliśmy w Korei tyle, że fizycznie zabrakło im płynności finansowej do finansowania naszych dalszych zakupów. Czaisz w ogóle jaka to skala jest?

Sam się zastanawiam czy to sie dopnie.
Ale też zdaje sobie sprawę że wcześniejsze rządy - jak i pierwsze lata rządów PIS - nie referowały wojska i jego sprzętu.
Gdyby każdy rząd coś wnosił nowego do WP to bylibyśmy do przodu a tak naprawdę mieliśmy jedynie stary poradziecki sprzęt i żadnych zdolności np. przeciw lotniczych.
Uważasz że tak powinno pozostać?
Że powinniśmy patrzeć tylko na NATO bo oni nas obronią a szczególnie zrobi to Bundeswera?
Mamy nic nie robić?

115

MagdaLena1111 napisał/a:

Chcę zmiany i chcę szansy dla kogoś innego oraz rozliczenia tych, za których się wstydzę.

Problem w tym ze POPIS sumując rządzą Polską 18 lat. Kto realnie może wygrać z PIS żeby coś zmienić?
Która partia pogodzi zwaśniony naród?
Bo ja takiej partii nie widzę.

116

maku2 napisał/a:
MagdaLena1111 napisał/a:

Problem w tym ze POPIS sumując rządzą Polską 18 lat. Kto realnie może wygrać z PIS żeby coś zmienić?

Nie ma zadnego POPIS to wymysl konfy, zeby ludzie mysleli, ze pis I lewica to jest to samo i zeby, na konfe glosowac,a oni ,czyli pis i po maja zupelnie przeciwnie programy polityczne.

117

maku2 napisał/a:
MagdaLena1111 napisał/a:

Problem sam się rozwiąże, a w zasadzie rozwiąże go czas i biologia. Nie będzie Jarosława i Donalda, to obie partie najprawdopodobniej się rozpadną albo drastycznie zmienią, bo tylko tych 2 ludzi robi z nich to czym są. Reszta to tylko nędzne podróbki i aparatczycy.

118

Snake napisał/a:
maku2 napisał/a:
MagdaLena1111 napisał/a:

Problem sam się rozwiąże, a w zasadzie rozwiąże go czas i biologia. Nie będzie Jarosława i Donalda, to obie partie najprawdopodobniej się rozpadną albo drastycznie zmienią, bo tylko tych 2 ludzi robi z nich to czym są. Reszta to tylko nędzne podróbki i aparatczycy.

PIS wygra kolejne wybory tusk sam sobie strzelil samoboja tym marszem miliona serc, a konfa I reszta partii politycznych ma za malo glosow, by przebic PiS. Jedynie PO moze rywalizowac z Pisem,ale i tak pewnie przegra

119

Slyszeliscie,ze owsiak za pieniadze zebrane na chore dzieci sponsorowal kampanie wyborcza PO i lewicy? Tak wlasnie tusk dba o rodziny, ze nawet chorym dzieciom zabierze sprzed nosa

120

JuliaUK33 napisał/a:
maku2 napisał/a:
MagdaLena1111 napisał/a:

Nie ma zadnego POPIS to wymysl konfy, zeby ludzie mysleli, ze pis I lewica to jest to samo i zeby, na konfe glosowac,a oni ,czyli pis i po maja zupelnie przeciwnie programy polityczne.

To jeszcze raz - sumując czas rządów PO i PIS to rządzą Polską 18 lat - czy teraz rozumiesz?
To nie wymysł tylko suchy fakt.

121

Snake napisał/a:
maku2 napisał/a:
MagdaLena1111 napisał/a:

To prawda, tylko zanim to nastąpi to co oni zrobią ze społeczeństwa?

122

maku2 napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:
maku2 napisał/a:

To jeszcze raz - sumując czas rządów PO i PIS to rządzą Polską 18 lat - czy teraz rozumiesz?

Ale to sa osobne partie jedna przeciwienstwo drugiej, a nie zaden POPIS

123

maku2 napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:
maku2 napisał/a:

Nie ma zadnego POPIS to wymysl konfy, zeby ludzie mysleli, ze pis i lewica to jest to samo i zeby, na konfe glosowac,a oni ,czyli pis i po maja zupelnie przeciwnie programy polityczne.

Ale to sa osobne partie jedna przeciwienstwo drugiej, a nie zaden POPIS

124

maku2 napisał/a:

I Ty piszesz o krytycznym mysleniu?
A wcześniejsze rządy nie likwidowały naszej zbrojeniówki, tylko i wyłącznie PIS? Mieliśmy dwa zakłady przemysłu lotniczego, jeden sprzedał PO, drugi PIS - zaprzeczysz?
Generalnie nic co Tobie napiszę Ciebie nie przekona ale, budujemy
- Kraba
- Raka
- niszczyciele min
- Groty
- umowa ramowa na Borsuka
- będziemy budować nowy czołg na licencji K2 - ale tu fakt ostrożnie
Jest tego więcej i myślę że o tym wiesz ale nie bardzo Ci to leży.

Reszty nie chce mi się rozwijać, ale nawiążę do tego.

Dwa zakłady lotnicze to zbyt dużo na nasze potrzeby. Nie byliśmy w stanie zapewnić sensownej pracy. Dlatego miały być Caracale i ich produkcja w jednym z  zakładów, co absurdalnie storpedował PiS, bo miały być 'blak hołki', których.....nie ma. To raz.

Dwa - Krab to projekt jeszcze z czasów Szeremietiewa. Ma już PONAD 20 LAT. Tylko tam nigdy za wiele polskiego nie było, bo to brytyjski AS90 Braveheart, zaprojektowany w latach 80tych, a wdrożony do produkcji od 1992 roku. Polonizacja polegała na wprowadzeniu naszego oprogramowania i naszego podwozia. Podwozie oczywiście się nie sprawdziło i ostatecznie brytyjska wieża wylądowała na koreańskim podwoziu. Na szczęście, ostatecznie wyszło coś fajnego tylko PiS zamówione dla polskiej armii Kraby sprzedał Ukraińcom, a kupili koreańskie używki. Dużo gorsze.

Rak - ogólnie konstrukcja spoko tylko zapominasz o jednym - to jeden ze spóźnionych projektów towarzyszących wprowadzaniu Rosomaka i bieda zastępstwo dla Goździków, którymi z przyczyn oczywistych nigdy nie będą. Bo jedno to moździerz - drugie armatohaubica.

Cztery - niszczeciele min - nawet nie skomentuję. Najdroższa w historii świata korweta Gawron (i nie kłamię, kosztowała gdzieś pomiędzy 1,5-2 miliardy złoty). Sukces. Zakupy dla naszej MW to jest w ogóle zbrodnia nad zbrodniami względem naszych niemałych sumarycznie potrzeb w tej materii.

Groty - spoko. Jeden w miarę udany projekt. Podobnie jak miny z Bielmy, radiostacje i parę innych pierdół.

K2 - jak na warunki koreańskie to dobry czołg. Europejskie - nie. W porównaniu do leo 2A7 nie umywa się bardzo. A gdyby temat leonów ogarnąć od początku tak jak się powinno (tak jak to zrobili Grecy z ich licencyjną wersją leona) to dzisiaj nie bylibyśmy w takim gównie.

125

Jack Sparrow napisał/a:

Dwa zakłady lotnicze to zbyt dużo na nasze potrzeby.

Ale żaden w naszych rękach nie pozostał, prawda? I to jest wina PO i PIS.

Jack Sparrow napisał/a:

Nie byliśmy w stanie zapewnić sensownej pracy.

Bo nie było sensownych zamówień przez MON, bo nie było politycznej decyzji o dofinansowywaniu zakładów i ich rozwoju.

Jack Sparrow napisał/a:

Dlatego miały być Caracale i ich produkcja w jednym z  zakładów

Po 8 latach rządów PO mieli przed wyborami kupić 50 caracali...i to miało uratować polskie lotnictwo? Za mało, za późno.
To jest przykład na potwierdzenie moich słów ze co zmiana rządu to zmiana wizji WP, kupimy trochę tego, trochę tamtego(szczególnie przed wyborami)i będzie git.
Nie nie będzie, jeżeli po złości będziemy cieli plany poprzedników to nigdy nie zreformujemy wojska.

Jack Sparrow napisał/a:

co absurdalnie storpedował PiS, bo miały być 'blak hołki', których.....nie ma. To raz.

Czy słusznie czy nie ta ja tego nie wiem, wiem tyle co Ty - jak poczytam - dajesz wiarę słowom przeciwników PIS , ok. Ja jak słucham stron to nadal jestem po środku.
Co do black hawków - to jednak przesadzasz
https://defence24.pl/sily-zbrojne/black … nce24-news

Jack Sparrow napisał/a:

Dwa - Krab to projekt jeszcze z czasów Szeremietiewa. Ma już PONAD 20 LAT. Tylko tam nigdy za wiele polskiego nie było, bo to brytyjski AS90 Braveheart, zaprojektowany w latach 80tych, a wdrożony do produkcji od 1992 roku. Polonizacja polegała na wprowadzeniu naszego oprogramowania i naszego podwozia. Podwozie oczywiście się nie sprawdziło i ostatecznie brytyjska wieża wylądowała na koreańskim podwoziu. Na szczęście, ostatecznie wyszło coś fajnego tylko PiS zamówione dla polskiej armii Kraby sprzedał Ukraińcom, a kupili koreańskie używki. Dużo gorsze.

Czy ja pisałem o historii i pochodzeniu czy o produkcji?
I wskaż mi skąd czerpiesz wiedzę na temat sprzedaży wszystkich Krabów Ukrainie? Bo że część daliśmy i teraz realizujemy produkcję dla UK to wiem.

Jack Sparrow napisał/a:

Rak - ogólnie konstrukcja spoko tylko zapominasz o jednym - to jeden ze spóźnionych projektów towarzyszących wprowadzaniu Rosomaka i bieda zastępstwo dla Goździków, którymi z przyczyn oczywistych nigdy nie będą. Bo jedno to moździerz - drugie armatohaubica.

Ponownie - czy są produkowane i wdrażane do WP, czy nie?
Produkcja seryjna zaczęła się w 2016 początek rządów PIS - dlaczego PO nie wdrożyło produkcji? Chcieli kupić caracale a nasza produkcja już do doopy?
Ciekawe co wymyślisz.

Jack Sparrow napisał/a:

Cztery - niszczeciele min - nawet nie skomentuję.

Dlaczego nie? Bo musiałbyś coś dobrego napisać? Trzy zostały zbudowane i uwaga...jeden za czasów rządów PO. Czwarty jest w budowie.

Jack Sparrow napisał/a:

Najdroższa w historii świata korweta Gawron (i nie kłamię, kosztowała gdzieś pomiędzy 1,5-2 miliardy złoty). Sukces.

A co PIS ma z tym wspólnego...że po latach dokończyli budowę i wprowadzili go do służby?
Jak wiesz lubię porównywać, a zatem dlaczego przez osiem tal rządów PO tego nie zrobili? Jak dla mnie tam było brak decyzyjności - budujemy czy tniemy. Nijakość.
Ponownie potwierdza to co piszę - brak spójności w kolejnych rządach co do wizji WP.

Jack Sparrow napisał/a:

Groty - spoko. Jeden w miarę udany projekt. Podobnie jak miny z Bielmy, radiostacje i parę innych pierdół

Łał...tylko spoko? Spoko może być.

Jack Sparrow napisał/a:

K2 - jak na warunki koreańskie to dobry czołg. Europejskie - nie. W porównaniu do leo 2A7 nie umywa się bardzo. A gdyby temat leonów ogarnąć od początku tak jak się powinno (tak jak to zrobili Grecy z ich licencyjną wersją leona) to dzisiaj nie bylibyśmy w takim gównie.

Podobno ma być przebudowany do naszych potrzeb ale to wyjdzie w praniu.
Mieliśmy rząd bardzo dobrze odbierany przez Berlin dlaczego tego nie ogarnęli? A teraz ci fachowcy krytykują obecnych fachowców - polityka nic więcej.
Wolę posłuchać np. Wolskiego w tej sprawie niż polityków.

126

A co do zadłużenia coś tutaj o tym napisali
https://defence24.pl/polityka-obronna/j … ne-analiza

127 Ostatnio edytowany przez Jack Sparrow (2023-10-03 11:44:51)

No i ? Przecież ci sam pisałem o ogromnym zadłużeniu choćby w Korei. To sam to sobie teraz przeczytałeś. To są wszystko pieniądze, które wywędrują za granicę, ponieważ kupuje się bez przetargów i bez offsetu. O jakich kwotach mówimy to masz np w przypadku zakupów efów (https://defence24.pl/sily-zbrojne/offse … 6-wykonany)

Problem zadłużania, to jest dokładnie to. Inwestujemy w cudzy rozwój

https://defence24.pl/polityka-obronna/p … rugie-tyle

https://businessinsider.com.pl/wiadomos … ku/y0llfg3

128

Więc....skoro się nie wstydzisz, to z czego jesteś taki dumny w tym wypadku i w przypadku ogólnie Polski?

no nie wstydź się powiedzieć....

129

Jack Sparrow napisał/a:

Więc....skoro się nie wstydzisz, to z czego jesteś taki dumny w tym wypadku i w przypadku ogólnie Polski?

no nie wstydź się powiedzieć....

Już Ci odpowiedziałem jak u mnie jest...czyli czytasz pobieżnie.

130

Czyli "wiem, ale nie powiem, bo i tak się z tym nie zgodzisz. "

LOL

Posty [ 66 do 130 z 323 ]

Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NIEŚMIAŁOŚĆ, NISKA SAMOOCENA, KOMPLEKSY » Wstydzę się własnego kraju?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024