Chłopięca uroda - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 66 do 93 z 93 ]

66

Odp: Chłopięca uroda
bagienni_k napisał/a:

Chyba, że niektórzy aż tak bardzo emanują swoją "nibymłodzieńczośćią", że od razu odstraszają tongue

Mi też ktoś kiedyś powiedział, prawie, jak kończyłem 30 lat, że ma chłopięcą urodę big_smile Dlatego się nie golę smile

Mam takiego kolegę. On nawet PO 30 wygladał jakby miał dwadzieścia kilka. Ale on sie golił i jakoś amatorki na siebie miał. Nawet dziś ma wszystkie włosy i ubiera sie dość "młodo" i bardzo mu to pasuje. I żona chyba go strasznie pilnuje big_smile

Zobacz podobne tematy :

67

Dlatego warto nieco zapuścić nieco zarostu big_smile A np. Kamil Stoch?

68

bagienni_k napisał/a:

Dlatego warto nieco zapuścić nieco zarostu big_smile A np. Kamil Stoch?

On, według mnie, ma za ciężką szczękę, zbyt niski łuk brwiowy, za male oczy i za duży nos, by odbierać go jako chłopięcego. Chlopięcy mężczyzna ma raczej dosyć duże oczy, dobrze zarysowane kości policzkowe i raczej bardziej otwarty łuk brwiowy. Tak jak widzisz u Thimotee Chalmet.

69 Ostatnio edytowany przez Znerx (2022-03-09 01:33:32)

Beyondblackie napisał/a:

On, według mnie, ma za ciężką szczękę, zbyt niski łuk brwiowy, za male oczy i za duży nos, by odbierać go jako chłopięcego. Chlopięcy mężczyzna ma raczej dosyć duże oczy, dobrze zarysowane kości policzkowe i raczej bardziej otwarty łuk brwiowy. Tak jak widzisz u Thimotee Chalmet.

Jak to szło?
- szczęka chada,
- oczy węża,
- czoło wojownika,
- i uśmiech złodzieja z Bagdadu?

Toż to jest potwierdzenie tezy kolegi Krema. lol
tongue

dlaczego akurat gwiazdy k-popu?

Bo jak mówiłem... kojarzę ich jako "ładnych chłopców" i aferę z polskimi fankami. A jak są polskie fanki to i branie na ładnych chłopców musi być. Więc autor nie ma się co postarzać na siłę.

70

Znerx napisał/a:
Beyondblackie napisał/a:

Jak to szło?
- szczęka chada,
- oczy węża,
- czoło wojownika,
- i uśmiech złodzieja z Bagdadu?

Toż to jest potwierdzenie tezy kolegi Krema. lol
tongue

dlaczego akurat gwiazdy k-popu?

Bo jak mówiłem... kojarzę ich jako "ładnych chłopców" i aferę z polskimi fankami. A jak są polskie fanki to i branie na ładnych chłopców musi być. Więc autor nie ma się co postarzać na siłę.

Ale to guzik potwierdza tezy Kremika- wręcz przeciwnie. To dowodzi, ze nie trzeba mieć urody chada by się kobietom podobać. Taki Thimotee Chalmet ma wiele fanek, choć obiektywnie pisząc, zupełnie nie wygląda jak ci wszyscy modele z okładki zapodani przez Kremika.

71

Wychodzi na to, ze w dzisiejszych czasach to mężczyźni (chłopcy?) sa bardziej zafiksowani na wyglądzie zewnętrznym niz dziewczyny.
Albo moze to tylko specyfika tego forum;) Ilez można czytac, ze komus nie wychodzi, bo jest "za niski/za wysoki" "za chudy/za gruby" , itd. xD

Fajnie, jak ktos jest przystojny, ale tak naprawdę liczy się wnętrze (ale co ja tam wiem..).

72

Ja mam chłopięcą urodę - buźka 23 latka - mam 30 lat. Niewysoki, szczupły i to się dziewczynom nie podoba. Laski wolą facetów wysokich, dobrze zbudowanych, z pociągłą twarzą i poważnie wyglądających

73

Beyondblackie napisał/a:

Mnie to bardziej taki się podoba:

https://www.gq.com/story/timothee-chala … er-profile

Kanciaty jest z twarzy, a podobno takich nie lubisz big_smile

74

Kremik napisał/a:
Beyondblackie napisał/a:

Mnie to bardziej taki się podoba:

https://www.gq.com/story/timothee-chala … er-profile

Kanciaty jest z twarzy, a podobno takich nie lubisz big_smile

Aleś się przyczepił. Przecież on wcale nie przypomina tych Twoich chadów z podlóżną twarzą, wiecznym zarostem, oczami łowcy czy budowa pakera z siłowni. Do tego on nawet 1.80 m nie ma. A kobietom sie podoba.

75 Ostatnio edytowany przez jjbp (2022-03-09 13:20:55)

Chłopięca uroda może stanowić problem jak ktoś wygląda na 15 lat a nie na 23....

76 Ostatnio edytowany przez PanSowa (2022-03-09 15:27:21)

Niestety podobnie jak @Kremik
28 lat a dają mi raczej ~20, przez co mało która dziewczyna widzi we mnie faceta/mężczyznę
Poza tym w ogóle jestem brzydki, mam duża podłużna głowę, blada cerę, duże oczy( czasami uważają ze jestem przestraszony), nie widzę punktu swojej twarzy która uznał bym za atrakcyjna.

77

PanSowa napisał/a:

Niestety podobnie jak @Kremik
28 lat a dają mi raczej ~20, przez co mało która dziewczyna widzi we mnie faceta/mężczyznę

Nie bez powodu mówi się, że facet jest jak wino, im starszy tym lepszy.
Znam naprawdę wielu takich, którzy męskich rys nabywali z wiekiem. Może po prostu musisz poczekać?

78

Pan sowa a może to nie o typ urody chodzi tylko o to jak się z tą swoją chłopięca urodą nosisz? Może tak naprawdę lekka zmiana fryzury, zarostu, garderoby, sposobu poruszania i wypowiadania się, kilka kg mniej lub więcej by znacząco zmieniło aparycję? Jakby co nie mówię że wszystko to trzeba podrasować, tak naprawdę może jedna lub dwie rzeczy już by podkreśliły co trzeba smile

79

Trochę jestem zaskoczony, jak niektórzy wierzą w siłę sprawczą zmiany fryzury..Tam, gdzie się to da(pytanie w jakim kierunku?) czy garderoby.. Bo o ile np. dress code w pracy nie zmusza mnie do noszenia konkrentego ubioru, to cieżko się nagle na coś przerzucić, co niby przyciaga uwagę, ale niekoniecznie jest wygodne.

80 Ostatnio edytowany przez jjbp (2022-03-09 16:26:30)

Ale kto mówi o przyciąganiu uwagi? Ja sobie cenie wygodę przede wszystkim, nie spotka się mnie w szpilkach albo obcisłym kombinezonie. Ale na przykład wiem ze te same ciuchy w jednej kolorystyce podkreśla moja urodę, będę wyglądać młodo, promiennie, moja skóra i włosy "odżyją" a w innych kolorach będę wyglądać blado, szaro, starzej o kilka lat. A żadna ze mnie fashionistka, mało interesuje mnie moda i stanie przed lustrem.

To samo z fryzura - jedna wyszczuplili okrągła buzie, druga zaokrągli owalną, trzecia zakryje nieproporcjonalnie duże czoło.

To co natura dała w prezencie potrafi naprawdę odżyć w odpowiedniej oprawie smile Albo odwrotnie wink I u kobiet i u mężczyzn!

81 Ostatnio edytowany przez bagienni_k (2022-03-09 16:33:38)

Nigdy nie małem takich rozkmin smile Nie zastanawiałem się nad milionem korzyści, jakie to może przynieść smile Moim komfortem jest schludność, dobranie ubrania do aktualnie panujacej pogody czy jakieś osobiste preferencje, które niekoniecznie mogą być odbierane pozytywnie smile Ale mam na to wywalone smile
Z kolei zawsze staram się ubierać tak, aby zawsze góra i dół były innego koloru big_smile

82 Ostatnio edytowany przez jjbp (2022-03-09 17:21:09)

No a widzisz ja lubię zobaczyć promienną, rumianą buzie zamiast szarej mumii jak złapie gdzieś swoje odbicie w jakiejś szybie big_smile

Poza tym bagiennik Ty masz wywalone ALE przy tym nie masz problemów  z tym jak wyglądasz i komu się podobasz smile Autor wątku najwyraźniej ma. Także Tobie bym takich rad jak jemu nie dawała, tak samo jemu bym nie sugerowała tego co sugeruje wyżej gdyby był happy z tym jak się prezentuje.

83 Ostatnio edytowany przez bagienni_k (2022-03-09 17:35:22)

Ok, każdy widzi taką buzię, jaką chce ;P

W moim przypadku rodzaj miny zależy raczej od tego, co mnie czeka w danym dniu smile

Jeśli zaś Autor czuje się źle z sobą, to niech spróbuje coś zdziałać. Możę akurat w jego przypadku okaże się to pomocne..

84

jjbp napisał/a:

Pan sowa a może to nie o typ urody chodzi tylko o to jak się z tą swoją chłopięca urodą nosisz? Może tak naprawdę lekka zmiana fryzury, zarostu, garderoby, sposobu poruszania i wypowiadania się, kilka kg mniej lub więcej by znacząco zmieniło aparycję? Jakby co nie mówię że wszystko to trzeba podrasować, tak naprawdę może jedna lub dwie rzeczy już by podkreśliły co trzeba smile

Kolejny temat, kolejny autor i kolejny problem - brak powodzenia z powodu wyglądu. Ale zaraz pojawią się posty, że  to kwestia złego wizerunku i charakteru

BLACKPILL jest kluczem do zrozumienia reguł rządzących światem

85

Rumunski_Zolnierz napisał/a:

W dużym skrócie:

- wysoki - lepiej tak, ale mój partner ma 1,73 i mi to nie przeszkadza;
- gęste włosy - lepiej tak, ale bez większego znaczenia;
- białe i zdrowe zęby - oczywiście, to kwestia zadbania, istnieją dentyści;
- uśmiech złodziejaszka - odpychające, uznam go za buca i cwaniaka;
- czaszka wojownika - niby tak, ale przez rok leciałam na faceta z wyjątkowo cofniętą szczęką, poza tym ogólnie był wybitnie nieatrakcyjny, jeśli chodzi o wygląd;
- broda wikinga - wyjątkowo odpychające;
- opalenizna - bez znaczenia, póki nie wygląda sztucznie, wtedy - odpychające;
- tatuaż węża na szyi - odpychające;
- kryminalista - skreślające;
- kwadratowa szczęka - bez znaczenia, a jak wyjątkowo kwadratowa, to odpychające;
- szerokie barki i ramiona - lepiej, ale bez większego znaczenia;
- agresywny - troglodyta; dobre geny - ??? , zasoby, pieniądze - wystarczy samodzielny i ponoszący ~ połowę kosztów życia; niski głos - lepiej, ale wszystko do zaakceptowania; ciastek - co?.

Co za bzdury. Jedynym faktycznym "must have" są dla mnie zdrowe i jasne (niekoniecznie lśniąca biel, ale i nie żółte) zęby. Ale od tego są dentyści, to nie tak, że ktoś się rodzi ze słabymi zębami i nic z tym nie może zrobić.
Poza tym bawi mnie umieszczenie tego na liście tych strasznych - za wysokich - wymagań kobiet. Czyli że zdrowe zęby to jakaś fanaberia? Żeby nie było, że lecę tylko na chadów, mam się związać z typem, który o własne uzębienie nawet nie potrafi zadbać? Pewnie, w imię miłości dam się zarazić próchnicą. Sorry, ale to akurat jest obrzydliwe. Tak samo, jak odpada facet z nieleczoną grzybicą, tak odpada ten z obcą cywilizacją w jamie ustnej.

86

SaraS, to są oczywiste oczywistości. Wiele rzeczy wymienionych na tej liście jest albo zupelnie bez znaczenia albo wręcz skreślających od razu (nie wiem jaka normalna kobieta chce kryminalistę czy agresywnego prymitywa). Jak dla mnie to faktycznie jedynie stan uzębienia jest jakimś must have. Bujne włosy? Fajnie jak ma, ale jak nie, a reszta osobowości się zgadza, to to nie jest problem. A do tatuaży mam niesamowitą niechęć.

87

Mnie to ciekawi, czy incele, przepraszam, czy ci biedni uciśnieni panowie marzą o kobiecie z pożółkłymi, sczerniałymi gdzieniegdzie zębami, z których połowa jest do kanałowego; z próchnicą, początkami paradontozy i jakąś zgorzelą w ramach wisienki na torcie, nie wspominając już nawet o takich drobiazgach jak osad czy kamień. To jak, buzi - buzi?

88

SaraS napisał/a:

Mnie to ciekawi, czy incele, przepraszam, czy ci biedni uciśnieni panowie marzą o kobiecie z pożółkłymi, sczerniałymi gdzieniegdzie zębami, z których połowa jest do kanałowego; z próchnicą, początkami paradontozy i jakąś zgorzelą w ramach wisienki na torcie, nie wspominając już nawet o takich drobiazgach jak osad czy kamień. To jak, buzi - buzi?

Nie wiem jak inni mężczyźni, ale dbanie o higienę to dla mnie podstawa. Sam o to dbam, Niestety z tego co zauważyłem większość pań myje się tylko raz dziennie na wieczór. A rano po umyciu zębów od razu wskakują w ubrania. Przecież przez noc też człowiek się poci.

89

Ale wiesz, że średnio mężczyźni pocą się (pod względem objętości) ponad 2 razy bardziej niż kobiety? I że zaczynają pocić się szybciej/przy niższej temperaturze? wink Więc - w teorii - jeśli życzyłbyś sobie 2 pryszniców kobiety, to żebyś nie przekraczał tego samego pułapu "spocenia", powinieneś brać ten prysznic cztery razy. wink
I, żeby nie było, że ja się czymś zasłaniam, to ja najczęściej biorę 3 prysznice ze względu na treningi. Tak tylko w ramach ciekawostki napisałam. tongue

90

SaraS napisał/a:

https://i.imgflip.com/681azm.jpg

91

Warto też pamietać, że tendencja do pocenia się, jest też zmienna osobniczo smile Poza tym, jak się okazuje, istnieje szerego opinii lekarskich, którr wyraźnie wskazują szkodliwość codziennego, intensywnego mycia, szczególnie na florę bakteryjną skóry. Poza tym, co innego chłodna pora roku, co innego lato smile
Poza okresami, kiedy intensywnie pracowałem fizycznie czy w terenie, to normalnie nie zdarzyło mi się myć codziennie w przeciągu kilku dni. Mówimy tu oczywiście o dokładnym myciu i szorowaniu.

Z dentystą oczywiście pełna zgoda - sam niestety miałem się okazję przekonać. Do tego, poza chyba wszystkimi możliwymi poradami czy badaniami lekarskimi, jest wyjątkowo bolesne dla...portfela..

92

Uch... przeczytałem ten wątek, nabyłem szerokiej wiedzy na temat anatomii męskiej czaszki i paru innych nieprzydatnych do niczego informacji, ale nie mogę nie napisać do niektórych tutaj panów.... jakbyście tak rozejrzeli się wokół siebie - ilu widzicie, jak to określiliście, Chadów? Nie ma ich dużo, prawda? A wszyscy pozostali, o ile posiadają poczucie humoru, można z nimi porozmawiać na różne tematy, sami sterują swoim życiem jakoś nie mają problemów z kobietami - a są niscy lub wysocy, chudsi lub grubsi itd.
Dopóki nie dotrze do Was, że Wasz los jest tylko i wyłącznie w Waszych rękach, to będziecie babrać się w usprawiedliwianiu własnego lenistwa całą masą wymówek z dudy. Kompleksy można zwalczyć budując poczucie własnej wartości w oparciu o pracę nad sobą samym. Fakt - łatwiej zrzucić winę na czynniki "zewnętrzne" i voila, można użalać się całe życie - prawda?
Ile książek przeczytaliście przez ostatni rok (poza tanią sensacją)? Co wartościowego dla świata lub siebie zrobiliście? Jakie hobby rozwijacie (gry komputerowe i leżenie na kanapie się nie liczy)? Itd. itp.
Jak ktoś chce - znajdzie sposób. Jak nie - znajdzie wymówkę.
I piszę to w najgorszym momencie swojego życia (no może tuż po nim). Gdybym myślał tak jak Wy, to byłoby mi szkoda siebie samego.

93

Zaletą to raczej nie jest. W tym przypadku skupiłabym się na modelowaniu sylwetki, wtedy chłopięca uroda nie będzie przeszkadzać.

Posty [ 66 do 93 z 93 ]

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024