randkowanie/poznawanie przez internet - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZWIĄZEK NA ODLEGŁOŚĆ, MIŁOŚĆ PRZEZ INTERNET » randkowanie/poznawanie przez internet

Strony Poprzednia 1 4 5 6 7 8 32 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 326 do 390 z 2,046 ]

326 Ostatnio edytowany przez jakis_czlowiek (2022-02-18 00:32:19)

Odp: randkowanie/poznawanie przez internet
bagienni_k napisał/a:

Ja właśnie z Sympatią nie miałem tak złych przeżyć, ale żeby nie dostać żadnej odpowiedzi na 20 wiadomości??? Natomiast Tinder przez swoje zasady wyklucza dla mnie możliwość poznania kogokolwiek do dłuzszej znajomości, skoro przesuwa się tylko  palcem w jedną albo w drugą stronę.

Dokładnie 22 wiadomości wysłane, 0 odpowiedzi.
Dostałem co prawda 2 wiadomości od dziewczyn, mimo że sam nie wysłałem. Tylko że jedna z drugiego końca Polski, a druga dziewczyna niezbyt w moim typie.
I to tyle tongue Może kiedyś był to dobry portal. Teraz to już jest bliski śmierci.

No Tinder jest żałosny, ale póki co nie ma chyba nic lepszego niestety. No i można z niego korzystać za darmo (chociaż i tak mam premium^^). A większość portali randkowych każe sobie płacić nawet za możliwość PRZECZYTANIA/WYSYŁANIA WIADOMOŚCI - np. Sympatia xD

Zobacz podobne tematy :

327

Faktycznie na Sympatii trzeba było płacić, żeby pogadac. Ale ja pamiętam, że ja też się zastanawiałam czy większość kont jest fejkowa bo też za dużo odpowiedzi nie miałam

A tinder to tinder:) tam jest taki przemiał społeczny, że ja sama juz nie wiem co sądzić o tym. Chociaż wśrdó moich znajomych jest wielu, którzy z niego korzystają, albo kogoś poznali. Ja w ogóle nie wiedziałam, że jest taki portal jak Zaadoptuj faceta smile i siostra mojej koleżanki z pracy poznałąm tam faceta, wam powiem no normalny koleś, od roku sa małżeńśtwem, kupili wspólne mieszkanie, jeżdżą na wakacje, chyba im się wiedzie. Ale pamiętam, że jak usłyszałam tą nazwę to zdębiałam bo jakby powstał portal Zaadoptuj kobietę/facetkę to widzę jakie by było pospolite ruszenie.

328

a tak ostatnio włąśnie myślałam sobie w temacie poznawania innych ludzi, to pamiętam, że kiedys każdy miał jakąś paczkę znajomych, z którą się spotykał, wychodził na imprezy. Grupy się mieszały, wymieniały, łączyły, przyprowadzały członków rodziny, dalszych znajomych. Ludzie jakoś mieli naprawdę dużo możliwości poznania kogoś nowego. I na dodatek szybko można było taką osobę zweryfikować. Teraz zauważam, że jak młodzi mają grupkę znajomych to wolą sobie zakładać grupy na mess i tam pogadać, wszystko w czterech ścianach. Ja sama wielokrotnie byłam świadkiem sytuacji, kiedy na dworze piękna pogoda, piękne otoczenie, a dwójka ludzi spotyka się, wita i umawia na fejsa ...

Zresztą ciągle trąbią o dystansie, ostrozności itp, więc przestrzeń internetowa dla wielu jest najbezpieczniejsza formą poznawania innych, jeśli nie jedyną

329 Ostatnio edytowany przez jakis_czlowiek (2022-02-18 11:24:00)

LenaLu napisał/a:

Ja w ogóle nie wiedziałam, że jest taki portal jak Zaadoptuj faceta smile i siostra mojej koleżanki z pracy poznałąm tam faceta, wam powiem no normalny koleś, od roku sa małżeńśtwem, kupili wspólne mieszkanie, jeżdżą na wakacje, chyba im się wiedzie. Ale pamiętam, że jak usłyszałam tą nazwę to zdębiałam bo jakby powstał portal Zaadoptuj kobietę/facetkę to widzę jakie by było pospolite ruszenie.

Wiesz, założyłem tam konto. I usunąłem po 5minutach xD
1) Trzeba płacić, żeby widzieć/wysyłać wiadomości. Naganianie na $$$ aż bije po oczach.
2) Kont w moim otoczeniu jest chyba nawet mniej niż na Sympatii.

Co do tych portali, to zakładam, że gdybym mieszkał w większym mieście, to by było dużo łatwiej coś konkretnego znaleźć. A że mieszkam w takim < 200k ludzi, to też nie ma jakoś dużo wyboru.

330 Ostatnio edytowany przez bagienni_k (2022-02-18 11:38:31)

Tylko moim zdaniem Sympatia dawała chociaż możliwości na rozwinięcie się jakiejś dłuższej znajomości, bo jeśli komuś zależy to możę spróbować i zapłacić za ten kredyt.
Natomiast już sam fakt, żę wybiera się kogoś tylko po tym, jak wygląda, przesuwając palcem w jedną albo w drugą stronę, nie zadając sobie żadnego trudu, aby nawet przeczytać coś o tej osobie, wywołuje u mnie zwyczajny wstręt..

331

bagienni_k napisał/a:

Tylko mom zdaniem Sympatia dawała chociaż możliwości na rozwinięcie się jakiejś dłuższej znajomości, bo jeśli komuś zalezy to możę spróbować i zapłacić za ten kredyt.
Natomiast już sam fakt, żę wybiera się kogoś tylko po tym, jak wygląda, przesuwając palcem w jedną albo w drugą stronę, nie zadając sobie żadnego trudu, aby nawet przeczytać coś o tej osobie, wywołuje u mnie zwyczajny wstręt..

Mnie też to odstręczło na początku, tym bardziej, że ja jestem nieufna i raczej mówiłam sobie, że większość zdjęć to ściema:) a zreszta ja zawsze mam problem z okresleniem czy mi się podoba czy nie:) więc zawsze wchodzę w informacje i zazwyczaj jest tak, że jak fajne zdjęcie to brak opisu albo minimum i klops.

332

LenaLu napisał/a:

a tak ostatnio włąśnie myślałam sobie w temacie poznawania innych ludzi, to pamiętam, że kiedys każdy miał jakąś paczkę znajomych, z którą się spotykał, wychodził na imprezy. Grupy się mieszały, wymieniały, łączyły, przyprowadzały członków rodziny, dalszych znajomych. Ludzie jakoś mieli naprawdę dużo możliwości poznania kogoś nowego. I na dodatek szybko można było taką osobę zweryfikować. Teraz zauważam, że jak młodzi mają grupkę znajomych to wolą sobie zakładać grupy na mess i tam pogadać, wszystko w czterech ścianach. Ja sama wielokrotnie byłam świadkiem sytuacji, kiedy na dworze piękna pogoda, piękne otoczenie, a dwójka ludzi spotyka się, wita i umawia na fejsa ...

Zresztą ciągle trąbią o dystansie, ostrozności itp, więc przestrzeń internetowa dla wielu jest najbezpieczniejsza formą poznawania innych, jeśli nie jedyną

Taką mamy erę, nie będzie inaczej. To się zaczyna już w szkole, a potem tylko rozwija.

Mimo wszystko trzeba wyjść do ludzi, żeby kogoś poznać. Teraz było trudniej, bo maseczki, praca zdalna, wichury i ulewy, ale niedługo wiosna, wydłużą się spacery z psem, zmieni się nastrój, wszyscy się trochę odkryją i może to jest właśnie ta szansa. Ja mam w okresie letnim więcej wolnego, a u mnie to jest klucz do wszystkiego, bo w ciągu roku jest niewiele dni, kiedy nie pracuję i kiedy w ogóle moje myśli idą w tym kierunku.

333

bagienni_k napisał/a:

Tylko moim zdaniem Sympatia dawała chociaż możliwości na rozwinięcie się jakiejś dłuższej znajomości, bo jeśli komuś zależy to możę spróbować i zapłacić za ten kredyt.

Ale co ty nie przesuwasz lapcem nawet jak idziesz przez ulice?
Jak już było mówione ze atrakcyjność fizyczna przyciąga ludzi do siebie ewentualnie dłuższa znajomość ale to pod warunkiem czestych spotkań i też dystansu do siebie.
No tak jak ktoś napisał osoby nie chcą się wychylić i też pomoc szczęsciu by stowrzyć coś wspaniałego z kimś tylko czekają aż ktoś zrobi to za nich.
I się potem czyta nieszczęscia ludzki jakie można tutaj przeczytać w szczególnosci zal mi tu facetów jak się czyta jakiem mają problemy.

No i też w moim odczuciu problem jest to ze ludzie w zwiażku czy też w małżeństwie swoim egoizmem zamiast skupić się naswojej  relacji z partnerem skakają z kwiatka na kwiatek nie dająć osobą samotnym szans na poznanie kogoś( to tak samo jak hieny byle jak najwicej się nachapać:P ).

334

Jakiś czlowieku nie przesadzaj z tym miastem, tak naprawdę to mieszkasz w wielkiej aglomeracji, dużo ludzi, dojechać komunikacja można w wiele miejsc tongue

335

lody miętowe napisał/a:

Jakiś czlowieku nie przesadzaj z tym miastem, tak naprawdę to mieszkasz w wielkiej aglomeracji, dużo ludzi, dojechać komunikacja można w wiele miejsc tongue

Oj tam, daj pomarudzić tongue Sprawdzam w odległości ~30km ode mnie. Na Sympatii nic ciekawego nie ma. Zaadoptuj Faceta też podobnie było. Na Tinderze jest znacznie lepszy wybór, ale znowu ciężko mieć tą parę^^

336

Człowieku i jak poszukiwania??

337

Galerida cristata napisał/a:

Człowieku i jak poszukiwania??

xD

338

Powiem tak: pierdolę to xD

2 miesiące minęły, wypróbowane 3 portale. Nawet nie doszło do żadnej próby umówienia się z kimś na spotkanie, bo nie ma na to szans. Więc daję se z tym spokój. Konto na Tinderze może zostawię i będę wchodził raz na jakiś czas.

Nikt nie mówił, że każdy musi sobie na tym świecie kogoś znaleźć^^ Ewentualnie trzeba szukać w inny sposób, ale niezbyt to widzę.

339 Ostatnio edytowany przez rossanka (2022-03-02 11:51:09)

jakis_czlowiek napisał/a:

Powiem tak: pierdolę to xD

2 miesiące minęły, wypróbowane 3 portale. Nawet nie doszło do żadnej próby umówienia się z kimś na spotkanie, bo nie ma na to szans. Więc daję se z tym spokój. Konto na Tinderze może zostawię i będę wchodził raz na jakiś czas.

Nikt nie mówił, że każdy musi sobie na tym świecie kogoś znaleźć^^ Ewentualnie trzeba szukać w inny sposób, ale niezbyt to widzę.

Myślę, po doświadczeniach wielu lat, że to się ma zdarzyć samo, a nie, że będziesz szukał na portalu X czy Y. To tak nie działa. Uczucie zdarzy się albo i nie.
Na świecie będą osoby, które sobie w końcu żyją z kimś i isoby, które pozostaną same. Czysty przypadek. To nie zależy od wyglądu, charakteru czy sposobu bycia( mało to nieatrakcyjnych mężatek, albo takich z okropnym charakterem, czy z jedynym zainteresowaniem- plotkami w pracy, a po pracy M jak miłość i zakupy w Pepco).
To tyle z moich obserwacji.

340

rossanka napisał/a:

Myślę, po doświadczeniach wielu lat, że to się ma zdarzyć samo, a nie, że będziesz szukał na portalu X czy Y. To tak nie działa. Uczucie zdarzy się albo i nie.

Jasne, ale zawsze można jakoś temu lekko pomóc^^ Tylko widocznie u mnie to tak nie działa, więc trzeba chyba liczyć na ten przypadek w normalnym życiu.

341

rossanka napisał/a:

Jasne, ale zawsze można jakoś temu lekko pomóc^^ Tylko widocznie u mnie to tak nie działa, więc trzeba chyba liczyć na ten przypadek w normalnym życiu.

A wiesz, że z perspektywy czasu jak tak sobie przypominam, te moje koleżanki, które tak zawzięcie szukały, co rusz logowały się na portalach, bywały w klubach, chodziły na zorganizowane wycieczki sby poznać kudzi- jak na ironię losu, katami były same. Niektóre są same do dziś.
A mężatki,czy żyjące w luźnym zwiazku- te l, które znam, mężczyzn swoich, dosłownie wszystkie,poznały w bardzo banalny sposób, przysłowiowo kupując pietruszkę w osiedlowym warzywniaku. I nie szukały.
Jak niektóre z nich pytałam jak to się stało, odpowiedz była tylko jedna: nie wiem, nie szukałam, samo przyszło i juz.

342

rossanka napisał/a:

Jak niektóre z nich pytałam jak to się stało, odpowiedz była tylko jedna: nie wiem, nie szukałam, samo przyszło i juz.

Wiesz, tylko że w w moim przypadku takie "samo przyszło" się raczej nie wydarzy. Więc pewnie bym czekał do śmierci, bo w moim życiu nie tworzę sytuacji, które by to umożliwiły.

- nie jestem imprezowy, nie chodzę do żadnych klubów ani na imprezy do znajomych (bo i tak nie miałby kto mnie zaprosić xD)
- nie jestem typem człowieka, co podrywa nieznane osoby
- sporty jakie uprawiam nie są z tych, w których można spotkać dziewczyny: piłka nożna u dziewczyn nie jest zbyt popularna, a bieganie to raczej samotny sport
- praca odpada, bo pracuję zdalnie. A nawet jak pracowałem normalnie, to też nic z tego nie było^^
- itp.

Chociaż informuję, że dzisiaj może uda mi się spotkać z jedną dziewczyną z Tindera, bo się umówiliśmy na wieczór. Jestem dość sceptycznie nastawiony, ale jakiś progres to zawsze jest^^

343

rossanka napisał/a:

Wiesz, tylko że w w moim przypadku takie "samo przyszło" się raczej nie wydarzy. Więc pewnie bym czekał do śmierci, bo w moim życiu nie tworzę sytuacji, które by to umożliwiły.

- nie jestem imprezowy, nie chodzę do żadnych klubów ani na imprezy do znajomych (bo i tak nie miałby kto mnie zaprosić xD)
- nie jestem typem człowieka, co podrywa nieznane osoby
- sporty jakie uprawiam nie są z tych, w których można spotkać dziewczyny: piłka nożna u dziewczyn nie jest zbyt popularna, a bieganie to raczej samotny sport
- praca odpada, bo pracuję zdalnie. A nawet jak pracowałem normalnie, to też nic z tego nie było^^
- itp.

Chociaż informuję, że dzisiaj może uda mi się spotkać z jedną dziewczyną z Tindera, bo się umówiliśmy na wieczór. Jestem dość sceptycznie nastawiony, ale jakiś progres to zawsze jest^^

Daj znać jak było.
Sam widzisz jak jest, jeden znajdzie nie wiedziec kiedy,
A drugi musi szukać i się naszukac.

344 Ostatnio edytowany przez lody miętowe (2022-03-04 18:51:21)

Super jakiś czlowieku że sie udało umówić na randkę smile także grzecznie się zachowuj, wstydu nam nie narób tongue powodzenia smile

345

lody miętowe napisał/a:

Super jakiś czlowieku że sie udało umówić na randkę smile także grzecznie się zachowuj, wstydu nam nie narób tongue powodzenia smile

Raczej bym to nazwał spotkaniem zapoznawczym tongue

346

Zwał jak zwał, oby wieczór był udany smile

347

Kropla drąży skałę smile

348

Plusy spotkania:
- dziewczyna nie uciekła
Minusy:
- brak wspólnych tematów do rozmowy, przez co 50% czasu było wypełnione przez ciszę
- dość mocno się stresowałem i jąkałem

Podsumowanie: Podziękowaliśmy sobie i się rozeszliśmy tongue Ogólnie mogło być gorzej.

349

Jeśli gdziekolwiek pada słowo "Tinder" to rozbieżności i rozczarowania mnie nie dziwią...

350

bagienni_k napisał/a:

Jeśli gdziekolwiek pada słowo "Tinder" to rozbieżności i rozczarowania mnie nie dziwią...

Nie było żadnych rozbieżności i rozczarowań. Wiedziałem przed spotkaniem już, że może być problem z rozmową xD

351

Pytanie brzmi, dlaczego zdecydowałeś się w takim razie na spotkanie? big_smile

352

bagienni_k napisał/a:

Pytanie brzmi, dlaczego zdecydowałeś się w takim razie na spotkanie? big_smile

A czemu nie? Zawsze mogłem się mylić.

353

Pierwsze koty za ploty, nie pyklo, trudno. Im więcej bedziesz miał kontaktu z płcią przeciwna i więcej rozmawiał, tym lepiej, nabierzesz wprawy pewnej i kolejne spotkania nie będą już takie stresujące. Także każde doświadczenie cos nam daje, nawet jak nie kończy się sukcesem. Na codzień się jąkasz? A jak wyobrażenie z rzeczywistością? tongue

354 Ostatnio edytowany przez jakis_czlowiek (2022-03-04 23:37:38)

lody miętowe napisał/a:

Pierwsze koty za ploty, nie pyklo, trudno. Im więcej bedziesz miał kontaktu z płcią przeciwna i więcej rozmawiał, tym lepiej, nabierzesz wprawy pewnej i kolejne spotkania nie będą już takie stresujące. Także każde doświadczenie cos nam daje, nawet jak nie kończy się sukcesem. Na codzień się jąkasz? A jak wyobrażenie z rzeczywistością? tongue

Zawsze lekko się jąkałem, ale teraz to jest mało zauważalne raczej. Ale wzmaga mi się to, gdy próbuję rozmawiać i się stresuję. Ale jak poczuję się pewniej, to wtedy mi przechodzi.

Nie nastawiałem się na sukces. Wiedziałem w co się pakuję i spodziewałem się dokładnie takiego przebiegu spotkania^^ Wiedziałem jak reaguję na stres i że brak mi pewności. Wiedziałem też, że będzie ciężko znaleźć wspólny temat. Jedyną niewiadomą była dziewczyna. Ale na szczęście była spoko.

355

To źle że nie nastawiałes się na sukces, z takim podejściem szanse na to żadne. Troszkę podejście trzeba zmienić, więcej pewności siebie, taki ostatni przecież nie jestes tongue tylko się nie podlamuj tym spotkaniem, po prostu nie pasowaliscie do siebie i tyle, skoro tematów wspólnych nie było. Gdyby były to i stres by zszedł wink

356

Wychodzi na to, że szedłeś jak na ścięcie...

357

lody miętowe napisał/a:

To źle że nie nastawiałes się na sukces, z takim podejściem szanse na to żadne. Troszkę podejście trzeba zmienić, więcej pewności siebie, taki ostatni przecież nie jestes tongue tylko się nie podlamuj tym spotkaniem, po prostu nie pasowaliscie do siebie i tyle, skoro tematów wspólnych nie było. Gdyby były to i stres by zszedł wink

Czemu miałbym się podłamywać xD Ja tam jestem zadowolony.

Ja tam wolę zakładać, że coś się nie uda (co nie znaczy, że do tego dążę). Bo jak się uda, to się pozytywnie zaskoczę. A jak nie, to nic się nie stanie^^

358

Jakis_czlowiek po prostu cieszy się, że w ogóle udało mu się umówić z kimkolwiek, to jego pierwszy mały sukces. Po nitce do kłębka, a proces potrafi być długi, zanim się już na dobre wkręci i pozna metody na okazywanie większej uwagi. Jako stary tinderowy (i nie tylko) wyjadacz służę radą (oczywiście nie ma już mnie na portalach od dłuższego czasu, ale doświadczenie zostało).

359

Screwdriver napisał/a:

Jakis_czlowiek po prostu cieszy się, że w ogóle udało mu się umówić z kimkolwiek, to jego pierwszy mały sukces. Po nitce do kłębka, a proces potrafi być długi, zanim się już na dobre wkręci i pozna metody na okazywanie większej uwagi. Jako stary tinderowy (i nie tylko) wyjadacz służę radą (oczywiście nie ma już mnie na portalach od dłuższego czasu, ale doświadczenie zostało).

Wydaje mi się, że aktualnie nic mi ten tinder już nie da. Mam premium, ale i tak like'i wpadały dopiero gdy użyję boosta (i to w sumie jakoś 1 like na boost), więc to już totalnie jest bez sensu. Normalny like ostatnio chyba z 2-3 tyg temu mi wpadł. Więc widzę tylko taką opcję, żeby usunąć konto i założyć na nowo. Ale wtedy mogę dostać perm bana xD

360

Screwdriver napisał/a:

Wydaje mi się, że aktualnie nic mi ten tinder już nie da. Mam premium, ale i tak like'i wpadały dopiero gdy użyję boosta (i to w sumie jakoś 1 like na boost), więc to już totalnie jest bez sensu. Normalny like ostatnio chyba z 2-3 tyg temu mi wpadł. Więc widzę tylko taką opcję, żeby usunąć konto i założyć na nowo. Ale wtedy mogę dostać perm bana xD

Bana? Ja tam miałam że 3 konta. Jedno, po jakimś czasie zlikwidowałam. Za jakieś pół roku wróciłam pod nowym kontem ale też potem zlikwidiwalam. Ostatnio byłam tam jakiś rok temu, może z tydzień. I też zlikwidowałam. W sumie bez sensu był powrót tam.
Bana nigdy nie miałam.

361 Ostatnio edytowany przez jakis_czlowiek (2022-03-06 00:12:54)

rossanka napisał/a:

Bana nigdy nie miałam.

Znaczy się jak po jakimś czasie to jest ok. Ale podobno bana można zarobić jeśli bym usunął konto, a potem je założył na nowo chwilę później. Ludzie specjalnie usuwają i zakładają nowe konto, bo w pierwszym dniu, czy dwóch, jest najłatwiej o pary^^ A potem algorytm uwala. I Tinder stara się to ograniczyć.

362

rossanka napisał/a:

Bana nigdy nie miałam.

Znaczy się jak po jakimś czasie to jest ok. Ale podobno bana można zarobić jeśli bym usunął konto, a potem je założył na nowo chwilę później. Ludzie specjalnie usuwają i zakładają nowe konto, bo w pierwszym dniu, czy dwóch, jest najłatwiej o pary^^ A potem algorytm uwala. I Tinder stara się to ograniczyć.

A to może, nie wiem. Wracałam po dosyć długim czasie.

363

Plusy spotkania:
- dziewczyna nie uciekła
Minusy:
- brak wspólnych tematów do rozmowy, przez co 50% czasu było wypełnione przez ciszę
- dość mocno się stresowałem i jąkałem

Podsumowanie: Podziękowaliśmy sobie i się rozeszliśmy tongue Ogólnie mogło być gorzej.

Powiem tak super, że zdobyłeś takie doświadczenie. To, że wam się rozmowa nie kleiła może być wypadkową różnych emocji. I wcale nie takich, że nie nadawaliście na tych samych falach.
To, że się stresowałeś i podszedłeś do tego poważnie to tylko na plus dla Ciebie. Trzymam kciuki.

364

rossanka napisał/a:

Bana nigdy nie miałam.

Ja kiedyś wyłapałam bana za to, że kilku użytkowników mnie zgłosiło, że jestem trollem. Nie mogłam się zalogować na swoje konto, a okazało się, że zostałam zgłoszona tylko dlatego, że nie odpisywałam na wiadomości. No kurde... O co tu chodzi

365 Ostatnio edytowany przez jakis_czlowiek (2022-03-06 17:22:32)

LenaLu napisał/a:

Ja kiedyś wyłapałam bana za to, że kilku użytkowników mnie zgłosiło, że jestem trollem. Nie mogłam się zalogować na swoje konto, a okazało się, że zostałam zgłoszona tylko dlatego, że nie odpisywałam na wiadomości. No kurde... O co tu chodzi

Najlepsze jest to, że Tinder w sumie nie przewiduje opcji odwołania się od bana, jeśli jest permanentny. Więc zwykle jak dostajesz, nawet bezzasadnie, to masz problem^^ A jeśli już, to dość mocno jest to utrudnione.

Taka jedna rzecz, co mnie ostatnio zaciekawiła: Tinder umożliwia opcję przeniesienia zakupionego premium na nowe konto, jeśli stare zostało usunięte. Haczyk w tym, że trzeba podać kod, który jest wysyłany w mailu przy zakupie tego premium. A większość ludzi usuwa maile, więc kod się traci. A Tinder nie umożliwia opcji przypomnienia kodu^^ I wysyłanie maili do supportu podobno nic nie daje.

Straszna maszyna do zarabiania $$$.

366

Najlepsze jest to, że Tinder w sumie nie przewiduje opcji odwołania się od bana, jeśli jest permanentny. Więc zwykle jak dostajesz, nawet bezzasadnie, to masz problem^^ A jeśli już, to dość mocno jest to utrudnione.

No właśnie, a problem później jest taki, że nie możesz się zalogować do swojego konta i nawet zdjęć usunąć. Ja pisałam przez tydzień maile i dopiero po jakimś czasie uzyskałam dostęp

367 Ostatnio edytowany przez jakis_czlowiek (2022-03-14 23:16:54)

Chyba osiągnąłem maks tego, co się da na Tinderze w mojej okolicy zrobić w moim przypadku xD Od tygodnia nawet nie ma za bardzo komu dać like'a^^ Więc chyba pozostanie jedyna opcja, czyli reset konta, ewentualnie całkowicie dać sobie spokój na jakiś czas z tą apką.

368

Chyba osiągnąłem maks tego, co się da na Tinderze w mojej okolicy zrobić w moim przypadku xD Od tygodnia nawet nie ma za bardzo komu dać like'a^^ Więc chyba pozostanie jedyna opcja, czyli reset konta, ewentualnie całkowicie dać sobie spokój na jakiś czas z tą apką.

ć.
Jedyne co ci mogę poradzić to jak czujesz taką frustrację i rezygnację to odstaw tego Tindera na jakiś czas, żeby się zdystansować. Może kolejne podejście będzie lepsze bo będziesz wiedział czego się spodziewać i się nie nastawisz.
Ostatnio w poprzednim telefonie odkryłam skriny swojego konta na tinderze. Nie wiem czy Cię to pocieszy, ale spróbuję, miałam wtedy około 150 matchy w ciagu kilku dni (sic!),  wydawało by się super liczba i co, rozmowę przeprowadziłam z może 15 osobami, rozmowa, która przeniosła się na mess 5 osób, spotkania 2 i o jednym wolałabym całkiem zapomnieć.

Ale jesteś na tyle młody i chyba jeszcze nie zwichrowany, że nie rezygnuj całkiem smile

369 Ostatnio edytowany przez jakis_czlowiek (2022-03-16 00:07:30)

LenaLu napisał/a:

Jedyne co ci mogę poradzić to jak czujesz taką frustrację i rezygnację to odstaw tego Tindera na jakiś czas, żeby się zdystansować. Może kolejne podejście będzie lepsze bo będziesz wiedział czego się spodziewać i się nie nastawisz.
Ostatnio w poprzednim telefonie odkryłam skriny swojego konta na tinderze. Nie wiem czy Cię to pocieszy, ale spróbuję, miałam wtedy około 150 matchy w ciagu kilku dni (sic!),  wydawało by się super liczba i co, rozmowę przeprowadziłam z może 15 osobami, rozmowa, która przeniosła się na mess 5 osób, spotkania 2 i o jednym wolałabym całkiem zapomnieć.

Ale jesteś na tyle młody i chyba jeszcze nie zwichrowany, że nie rezygnuj całkiem smile

No taki urok Tindera... Większość osób, co z tej apki korzysta nie jest warta zachodu. Ja w ciągu 2 miesięcy może z 30 par.

Zrobię se przerwę, a potem może wrócę.

370 Ostatnio edytowany przez jakis_czlowiek (2022-03-17 00:50:25)

LenaLu napisał/a:

Tak sobie myślę, że chyba jednak lepiej będzie całkowicie zrezygnować.

Mam masę problemów z sobą, z którymi sobie nie radzę, więc tym bardziej nie zasługuję na to, żeby mieć dziewczynę. Po co ktoś ma z mojej winy być takim czymś obarczany? W sumie jestem pewien, że jakbym nawet znalazł dziewczynę, to by mnie rzuciła zaraz, bo by nie wytrzymała z kimś takim. No i też raczej nie dorosłem psychicznie do tego i zwyczajnie bym nie podołał.

Może za kilka lat będę miał większą szansę kogoś znaleźć, ale na dzisiaj to nie jest możliwe. Do tego czasu muszę popracować nad psychiką, zrobić prawko, kupić mieszkanie, itp., bo bez tego w moim wieku nie ma szans.

Tutaj jedynie to chyba do psychiatry trzeba iść. Jeśli to w ogóle coś pomoże na taki przypadek jak mój.

371

LenaLu napisał/a:

Tak sobie myślę, że chyba jednak lepiej będzie całkowicie zrezygnować.

Mam masę problemów z sobą, z którymi sobie nie radzę, więc tym bardziej nie zasługuję na to, żeby mieć dziewczynę. Po co ktoś ma z mojej winy być takim czymś obarczany? W sumie jestem pewien, że jakbym nawet znalazł dziewczynę, to by mnie rzuciła zaraz, bo by nie wytrzymała z kimś takim. No i też raczej nie dorosłem psychicznie do tego i zwyczajnie bym nie podołał.

Może za kilka lat będę miał większą szansę kogoś znaleźć, ale na dzisiaj to nie jest możliwe. Do tego czasu muszę popracować nad psychiką, zrobić prawko, kupić mieszkanie, itp., bo bez tego w moim wieku nie ma szans.

Tutaj jedynie to chyba do psychiatry trzeba iść. Jeśli to w ogóle coś pomoże na taki przypadek jak mój.

Jeśli rzeczywiście tak uważasz to uważam, że to bardzo rozsądne i uczciwe podejście. Pobyt na portalach randkowych często pogłębia już istniejące problemy, jakie masz ze sobą. Wiąże się to z odrzuceniem, frustracją i niskim poczuciem własnej wartości. Rzeczywiście jak sobie odpuścisz, postawisz na własny rozwój i komfort psychiczny to zobaczysz, że sam zmienisz podejście.

I nie pisz, ze na coś nie zasługujesz bo każdy z nas zasługuje na to co najlepsze, tylko czasem musi na to poczekać, albo nad tym popracować:)

372

Nie podoba mi się to, co napisałem, ale chyba innej opcji nie ma...

Może wrócę tu za 10 lat z tematem "40 lat i cały czas sam" xD

373 Ostatnio edytowany przez cześka8 (2022-03-17 17:04:13)

jakisczlowieku.... wiem ze kolo sie zamyka, bo masz problem znalezc dziewczyne bo .. jak powyzej, ale ... nie poddawaj się bo wlasnie znalezienie tej bratniej duszy moze rozwiąze wiekszosc problemow (bo nie bedziesz tak skupiac sie na tym co z Toba nie tak) - wiem , wiem.. nadal nie wiadomo jak te osobe znalexc... nie jest to proste, byleby nie tracic nadziei i nie zamykac się na innych (nie mowie o psychoterapeutach bo sama chodze i.. nie wiem po co, pogadam sobie i tylko tyle.. ).. ponizej troche podobny temat... tylko troche.... apropo 10 lat...
https://www.netkobiety.pl/t32848.html

374

Tak, znam ten temat. Aż tak zdołowany jak autorka tamtego tematu na szczęście nie jestem. Różnica jest jeszcze taka, że ona jak zakładała temat, to miała 10 lat mniej niż ja^^ U mnie to powoli ostatni dzwonek, żeby coś zmienić.

Nie mam zamiaru się zamykać, po prostu póki co szukanie ograniczę do minimum i mam nadzieję, że przestanę o tym myśleć.

375 Ostatnio edytowany przez jakis_czlowiek (2022-03-17 22:08:14)

Mały update: zapisałem się do psychiatry. W sumie wątpię, czy to coś pomoże, ale co mi tam... Wizyta za miesiąc.

Teraz oficjalnie będę mógł mówić, że jestem szurnięty i mam potwierdzone xD

376

Tak, znam ten temat. Aż tak zdołowany jak autorka tamtego tematu na szczęście nie jestem. Różnica jest jeszcze taka, że ona jak zakładała temat, to miała 10 lat mniej niż ja^^ U mnie to powoli ostatni dzwonek, żeby coś zmienić.

Nie mam zamiaru się zamykać, po prostu póki co szukanie ograniczę do minimum i mam nadzieję, że przestanę o tym myśleć.

To farmazon, ale daj sobie czas. Z tego co piszesz sam nie jesteś gotowy i wydaje ci się, że ta druga połówka uleczy cię z wielu przypadłości. Tak niestety nie jest i możesz pokaleczyć bardziej siebie i tą drugą osobę. A wtedy rzeczywiście będzie Ci trudniej kogoś znaleźć bo będziesz juz miał większego zadziora.

Naprawdę chłopie jesteś młody i będzie dobrze smile Jutro jest robacza pełnia, zapal białą świeczkę, odmów intencję, może akurat to twój czas.

377 Ostatnio edytowany przez jakis_czlowiek (2022-03-17 22:28:44)

LenaLu napisał/a:

To farmazon, ale daj sobie czas. Z tego co piszesz sam nie jesteś gotowy i wydaje ci się, że ta druga połówka uleczy cię z wielu przypadłości. Tak niestety nie jest i możesz pokaleczyć bardziej siebie i tą drugą osobę. A wtedy rzeczywiście będzie Ci trudniej kogoś znaleźć bo będziesz juz miał większego zadziora.

Naprawdę chłopie jesteś młody i będzie dobrze smile Jutro jest robacza pełnia, zapal białą świeczkę, odmów intencję, może akurat to twój czas.

Czas sobie już daję od kilkunastu lat^^ I ciężko w wieku 30 lat nie myśleć o tym. Przypominam, że ja nawet nigdy żadnego bliskiego kontaktu z dziewczynami nie miałem, a gdzie tu mówić o związku.

Ogólnie sam nie wiem co o tym myśleć. Z jednej strony wiem, że gdybym się lekko postarał, to dałbym radę. Z drugiej strony... boję się, że te moje problemy przechyliłyby szalę i zrujnowały wszystko.

A i ja nigdzie chyba nie pisałem, że oczekuję, że mnie ktoś z czegoś wyleczy. Ja dobrze wiem, że problemy nagle nie znikną. Bardziej widzę jako coś w rodzaju impulsu, który mnie popchnie/odblokuje coś we mnie, przez co będzie mi łatwiej popracować nad sobą, bo zwyczajnie będę miał motywację.

I chyba odchodzimy od tematu i robimy lekki burdel^^

378

Cały czas piszemy o randkowaniu w sieci i związanych z tym problemami i jest ok smile
A tak szczerze to wiem o co chodzi, masz dopiero 30 lat, ale tobie się wydaje, że już tak duzo czasu minęło a ty nie zdążyłeś jeszcze niczego przeżyć. Nie dziwię ci się, ale niestety takie czasy, samotność to plaga.
Ale ja wierzę, że Tobie się uda wink

379

Czytam ten watek i to jest troche smutne. Rozumiem dokladnie problemy ze soba. Tez mam wizyty u psychologa. Mam nadzieje, ze pomoga. Niedobre jest to, ze musisz czekac.

380

W każdym razie mam nadzieję, że nie skończę tak jak pisał Rumuński, czy ktoś. Że jak dobije do 30stki, to zacznie chodzić na prostytutki xDD

381

A nawet jakbyś chodził, jeśli miałoby to pomóc to ja uważam, że nie jest to nic złego. Jeśli chodzi o prostytucję to ludzie za bardzo to demonizują, ale wszechobecne porno nikogo nie bulwersuje, ba każdy dorosły człowiek uważa to za normalne.

382

LenaLu napisał/a:

A nawet jakbyś chodził, jeśli miałoby to pomóc to ja uważam, że nie jest to nic złego. Jeśli chodzi o prostytucję to ludzie za bardzo to demonizują, ale wszechobecne porno nikogo nie bulwersuje, ba każdy dorosły człowiek uważa to za normalne.

Ta, kolejna rzecz do kolekcji, co w przyszłości by skreślała mnie w oczach potencjalnej dziewczyny tongue Nie mówiąc już o tym, że łatwo złapać coś w gratisie na całe życie. To raczej nie dla mnie.

383

No wiem o co ci chodzi, nie miałbyś się czym chwalić:) Ale nie zastanawiaj się co mogłoby Cię skreślić u potencjalnej partnerki
Ale tak całkiem serio to szybciej możesz złapać syfa od przypadkowej panny z tindera niż od pracownicy dobrego lokalu, ale niestety w Polsce trudno o to.

384 Ostatnio edytowany przez jakis_czlowiek (2022-03-18 19:52:10)

LenaLu napisał/a:

Ale nie zastanawiaj się co mogłoby Cię skreślić u potencjalnej partnerki

Czemu nie? Właśnie chyba powinienem. Żeby znaleźć dziewczynę, to muszę mieć czym ją zainteresować. Ja nie mam czym. Mam zamiast tego masę rzeczy, przez co byłbym od razu skreślony. Więc nie stać mnie na dodawanie kolejnej pozycji do listy xD

Są relacje pośrodku, typu FWB, ale tutaj też najpierw trzeba wzbudzić jakiekolwiek zainteresowanie, więc też nawet jakbym chciał, to nie ma szans.

385

LenaLu napisał/a:

Ale nie zastanawiaj się co mogłoby Cię skreślić u potencjalnej partnerki

Czemu nie? Właśnie chyba powinienem. Żeby znaleźć dziewczynę, to muszę mieć czym ją zainteresować. Ja nie mam czym. Mam zamiast tego masę rzeczy, przez co byłbym od razu skreślony. Więc nie stać mnie na dodawanie kolejnej pozycji do listy xD

Są relacje pośrodku, typu FWB, ale tutaj też najpierw trzeba wzbudzić jakiekolwiek zainteresowanie, więc też nawet jakbym chciał, to nie ma szans.

Czytałam Twoje posty, dla mnie piszesz normalnie i do rzeczy, nie wiem więc gdzie lezy problem. Może za szybko odpuszczasz?

386

Myślę podobnie do rossanki, piszesz normalnie, z sensem. Myslę, że po prostu jesteś już bardzo sfrustrowany i nakręcony na to, że nikogo nie masz i nie potrafisz tego zmienić. Ale kijem rzeki nie zawrócisz. U mnie też są taki momenty i aż czuję jak mnie wewnętrznie rozsadza. Po prostu odpuść na jakiś czas, ale nie wierz w te pierdoły, ze jak odpuścisz to życie samo się ułoży i nagle spotkasz tą jedyną. Po prostu jak odpuścisz to może coś dostrzeżesz, trochę się uspokoisz, nabierzesz dystansu.

387

No ale mój sposób pisania nie ma nic do rzeczy. Nie spotkam nikogo tylko dlatego, że potrafię pisać z sensem xD Może to mieć później jakieś znaczenie, gdy już kogoś poznam. Ale najpierw trzeba poznać...

Mając 30 lat to jest praktycznie jak wygrać w totka, żeby przez ten czas żadna dziewczyna nigdy nie okazała nawet minimum zainteresowania, nawet się nie uśmiechnęła, czy coś. Wiem, że to moja wina, bo jestem introwertykiem, nie potrafię podejść i zagadać, nie chodzę tam gdzie jest najwięcej dziewczyn, czyli np. do klubów. Ale nadal kurde były studia, praca, itp. Zawsze byłem niewidoczny dla otoczenia, chyba że było trzeba w czymś pomóc. Więc problem jest i nie zniknie nagle magicznie. Najpierw muszę spróbować pozbyć się tych iluś rzeczy, przez które praktycznie każda dziewczyna by mnie skreśliła. Np.:

Niektóre rzeczy do poprawy, żeby w ogóle mieć szansę kogoś poznać:
- pewność siebie, u mnie jest poniżej 0
- umiejętność zagadywania, aktualnie brak - nie mam problemu podejść i spytać się o coś co potrzebuję, ale nigdy nie byłbym w stanie spytać się o numer, czy coś
- ciekawe tematy do rozmowy, u mnie z tym ciężko
- wygląd - włosy, ubiór
- zacząć chodzić na imprezy, do klubów
- zacząć uprawiać inny sport, bo piłka nożna/bieganie niezbyt się do tego nadaje, żeby kogoś poznać

Niektóre  rzeczy do poprawy, które potem by miały znaczenie, żeby móc potem rozwinąć znajomość:
- zrobić prawko
- posiadać mieszkanie (kupić/wynająć), aktualnie wynajmuję tylko pokój
- wygląd, np. łopatki, żeby nie straszyć ludzi
- pójść na siłownię
- nigdy nie byłem na wakacjach, zagranicą - z tego co widzę, to dziewczyny też dość niechętnie patrzą na takich ludzi
- błędne koło -> brak związków - jak dziewczyna usłyszy, że w wieku 30 lat ktoś nigdy nawet dziewczyny nie pocałował, to zapali jej się czerwona lampka

Jest w cholerę rzeczy do poprawy, a czasu coraz mniej^^

388

O cholercia, to teraz trzeba na wakacje wyjeżdżać i to jeszcze zagranicę, żeby miec większe powodzenie? Serio? Łoooo matko, to się porobiło.
Zmiany jasne, tak, ale dla siebie przede wszystkim. Jak np.nie lubisz klubów to sie zmuszać do takich miejsc? Albo siłownia, jak się piłkę lubi albo bieganie, no chyba że dodatkowo a nie zamiast, to tez trzeba lubić.
Na pewno wieksza pewność siebie, nawet po tych krótkich wpisach tutaj zaważyłam że Ci jej brakuje i niskie poczucie wartości, za slabo się oceniasz i cenisz, zdecydowanie wink

389 Ostatnio edytowany przez jakis_czlowiek (2022-03-19 18:37:04)

lody miętowe napisał/a:

O cholercia, to teraz trzeba na wakacje wyjeżdżać i to jeszcze zagranicę, żeby miec większe powodzenie?

Znaczy się chodzi mi o to, że jak ktoś po prostu spędza czas na miejscu, to trochę źle to wygląda. Dziewczyna może uznać, że ten ktoś nie lubi aktywności, jest niezaradny życiowo, jest pracoholikiem, itp. No i teraz sporo ludzi jeździ gdzieś, więc osoba, co nie jeździ nigdzie, to trochę dziwak. Z mojej poprzedniej pracy na 20 osób byłem chyba jedyny, sądząc po rozmowach, co nigdy nigdzie nie jeździ. No i jak ktoś jednak gdzieś był, to od razu to ciekawiej wygląda.

Może zły przykład, ale co tam: na Tinderze z 50% dziewczyn chwali się tym gdzie były. Więc same też tego oczekują od drugiej strony. I miałem dwie rozmowy, gdzie padło pytanie, czy gdzieś jeżdżę. Jak odpisałem, że nie, to następowała cisza po drugiej stronie xD Mimo że było trochę innych zainteresowań wspólnych.

Chociaż u mnie działa to tak, że ja bym chętnie gdzieś jeździł, ale po prostu nie mam z kim, a samemu mi się nie chce.

lody miętowe napisał/a:

Zmiany jasne, tak, ale dla siebie przede wszystkim. Jak np.nie lubisz klubów to sie zmuszać do takich miejsc? Albo siłownia, jak się piłkę lubi albo bieganie, no chyba że dodatkowo a nie zamiast, to tez trzeba lubić.

Nigdy nie byłem w żadnym klubie, ogólnie nie potrafię się bawić. Może trochę związane z tym, że w domu rodzice mi mówili, że jak się jest dorosłym, to już nie wypada się bawić (wypada tylko: studia, praca i założenie rodziny)^^ Więc to się już nie zmieni i raczej imprez nigdy nie polubię. Chociaż to chyba najlepsze miejsce, gdzie najłatwiej kogoś poznać.
Co do siłowni - nigdy nie byłem, ale pewnie by to pomogło trochę poprawić wygląd.

lody miętowe napisał/a:

Na pewno wieksza pewność siebie, nawet po tych krótkich wpisach tutaj zaważyłam że Ci jej brakuje i niskie poczucie wartości, za slabo się oceniasz i cenisz, zdecydowanie wink

No to jest w sumie u mnie najważniejszy punkt do poprawy. Ale nie za bardzo widzę szansę na to. Jak psychoterapeuta nie pomoże, to nikt nie pomoże. Właśnie największy wpływ ma to, że nigdy żadna dziewczyna się mną nie zainteresowała. Więc może jeśli terapeuta by mi pomógł pogodzić się z tym, to może by mi to poczucie wartości tak mocno nie spadało.
Druga rzecz: dla mnie w życiu istnieją tylko porażki, a nie ma takiego czegoś jak sukces - zawsze słyszałem, że dobre oceny, studia, praca, itp. to jest mój obowiązek. Że nie mam być taki jak inni, tylko lepszy. Więc jeśli np. mi coś w pracy nie wyjdzie, to jest to moja wina, bo nawalam. Ale jak w pracy mi idzie bardzo dobrze, to już to nie ma dla mnie znaczenia, bo tak powinno być i tyle (przecież po to pracuję, żeby wykonywać to dobrze). I tu też terapeuta potrzebny. Mógłbym wypisać całą listę moich porażek, ale lista z rzeczami, które mi w życiu wyszły, którymi mogę się pochwalić, byłaby pusta.

390 Ostatnio edytowany przez lody miętowe (2022-03-19 19:28:55)

Chyba faktycznie przyda Ci się przepracować pewne kwestie z terapeuta/psychologiem, bo to co piszesz jest niepokojące i przykre po prostu. Rodzice Ci kiepskie rzeczy wpoili, choćby z tą zabawa w pewnym wieku, życie to nie tylko praca i obowiązki, przyjemności są także bardzo ważne i wiek nie na tu nic do rzeczy. Kwestia kobiet, no tak, jeśli swoją wartość i pewność siebie budowałeś i budujesz w oparciu o zainteresowanie, a w sumie brak , że strony kobiet to teraz jest jak jest. Twoja wartość jako człowieka nie zależy od ilość kobiet w Twoim życiu. Ale rozumiem, że to może boleć i wprawiać w przygnębienie. Moze nawet nie zauważyłeś, że jakaś kobieta była tobą zainteresowana? Tak, jak ktoś o sobie myśli tak jak Ty, to takich rzeczy może nie zauważyć, nie wierzy że to jest realne i szczere.
Edit: nie jesteś w życiu perfekcjonista?

Posty [ 326 do 390 z 2,046 ]

Strony Poprzednia 1 4 5 6 7 8 32 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZWIĄZEK NA ODLEGŁOŚĆ, MIŁOŚĆ PRZEZ INTERNET » randkowanie/poznawanie przez internet

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024