30lat i cały czas sam - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony Poprzednia 1 6 7 8 9 10 459 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 456 do 520 z 29,783 ]

456

Odp: 30lat i cały czas sam
Kremik napisał/a:

A co mogę zrobić aby być atrakcyjniejszy? Pójść na siłownię? big_smile Kilka stron wcześniej pisałyście, że to nie jest przez kobiety wymagane, tylko najważniejsza jest głowa. Same sobie zaprzeczacie, albo inaczej gubicie się już w swych kłamstwach.

To Ty napisałeś. Ja tylko zapytałam co zrobiłeś, aby stać się atrakcyjniejszym dla kobiet, a przecież na siłowni atrakcyjność nie zaczyna się i nie kończy, jest jeszcze całe spektrum możliwości.
Zapytałam, bo mam nieodparte wrażenie, że Ty jedynie jęczysz jaki świat jest zły i się w nim po swojemu urządzasz, a przy tym nie robisz NIC, aby cokolwiek zmienić. 

Jeśli zaś chodzi o pana ze zdjęcia, co to niby nic nie zrobił, to ja widzę, że wykonał ogrom pracy, aby prezentować się tak, jak się prezentuje.

Zobacz podobne tematy :

457

A co mam zrobić by stać się atrakcyjny? Ryja nie zmienię, wzrostu też nie?

Kobiety mają makijaż i już wygląd poprawiony

Ale słucham Sołtysie, w jaki sposób Twoim zdaniem można zwiększyć atrakcyjność będąc nieciekawym fizycznie facetem?

458

Kremik napisał/a:

Sorry, ale kobieta nie potrzebuje mieć sylwetki strongmenki by podobać się facetom. Kobiety nie potrzebują mięśni by być atrakcyjne

Nie, strongmenką być nie musi, ale ladne posladki, plaski brzuch, zgrabne nogi i ramiona WYMAGAJĄ treningu silowego i odpowiedniego poziomu tkanki tluszczowej.
https://grybow.pl/2021/03/wiosenne-wyzw … olakowska/

Ponownie się pytam: co Ty zrobileś w celu poprawienia swojej sylwetki?

459

Kobietom jest łatwiej uzyskać atrakcyjną sylwetkę bo prościej jest zeszczupleć niż zbudować czystą masę. Dziewczyna poćwiczy, unika kalorycznych posiłków i to jej wystarczy. A facet musi bardzo dbać o dietę. Nie dość, że trzeba sporo czasu przeznaczyć na przygotowywanie posiłków, to jeszcze idzie na to w uj kasy.
Dlaczego mój kolega ćwiczący 4 razy w tygodniu nie ma zdaniem znajomych atrakcyjnej sylwetki, a nawet usłyszał, że powinien zapisać się na siłownię?
Bo nie ma specjalnej na masę diety. Na śniadanie je kanapki, obiad normalny klasyczny schabowy czy coś w tym stylu, kolacja jajecznica, albo kanapki.

Kobiety trenując i jedząc to samo co on będą miały atrakcyjną bo szczupłą sylwetkę. A on jest chuderlakiem

460 Ostatnio edytowany przez Kremik (2021-12-15 17:33:11)

Beyondblackie napisał/a:
Kremik napisał/a:

Sorry, ale kobieta nie potrzebuje mieć sylwetki strongmenki by podobać się facetom. Kobiety nie potrzebują mięśni by być atrakcyjne

Nie, strongmenką być nie musi, ale ladne posladki, plaski brzuch, zgrabne nogi i ramiona WYMAGAJĄ treningu silowego i odpowiedniego poziomu tkanki tluszczowej.
https://grybow.pl/2021/03/wiosenne-wyzw … olakowska/

Ponownie się pytam: co Ty zrobileś w celu poprawienia swojej sylwetki?

Nadal tłumaczę, że kobietom wystarczy TRENING BEZ SPECJALNEJ DIETY - TYLKO UNIKAĆ KALORYCZNYCH POSIŁKÓW,
Natomiast faceci muszą mieć specjalną dietę bo inaczej nie będzie wyników

ja biegam, gram w nogę dla własnej przyjemności ale nie chodzę na siłownię bo mnie to nie kręci. A ciekawe czy wy 15-20 lat temu byłyście aktywne fizycznie, czy dopiero jak weszła moda na bycie fit chciałyście być Cooooooooool i zaczęłyście chodzić na siłownię

461

Kremik napisał/a:

Unikać niezdrowego jedzenia, nie obżerać się - mega trudne zadanie smile

Powiedzmy otwarcie, kobiety mają więcej praw od mężczyzn w Polsce, a do tego na rynku matrymonialnym są na wygranej pozycji

Wiesz, że jak kobieta chce schudnąć, to nie obżeranie się kończy się nie ładną sylwetką, a zwisającą skórą? smile

462

Kremik napisał/a:

Nadal tłumaczę, że kobietom wystarczy TRENING BEZ SPECJALNEJ DIETY - TYLKO UNIKAĆ KALORYCZNYCH POSIŁKÓW,

ja biegam, gram w nogę dla własnej przyjemności ale nie chodzę na siłownię bo mnie to nie kręci. A ciekawe czy wy 15-20 lat temu byłyście aktywne fizycznie, czy dopiero jak weszła moda na bycie fit chciałyście być Cooooooooool i zaczęłyście chodzić na siłownię

Ja ćwiczę od kiedy bylam nastolatką. Na studiach chodzilam na siłkę  i trenowalam wolne ciężary big_smile Dziś mam 44 lata i ciągle ćwiczę. Zapewniam Cię, że wyliczona dieta z dużą ilością białka jest jedynym sposobem by osiagnąć rezultaty- 30% ćwiczenia, 70% dieta.

463 Ostatnio edytowany przez Kremik (2021-12-15 17:40:59)

Beyondblackie napisał/a:
Kremik napisał/a:

Ja ćwiczę od kiedy bylam nastolatką. Na studiach chodzilam na siłkę  i trenowalam wolne ciężary big_smile Dziś mam 44 lata i ciągle ćwiczę. Zapewniam Cię, że wyliczona dieta z dużą ilością białka jest jedynym sposobem by osiagnąć rezultaty- 30% ćwiczenia, 70% dieta.

Same białko to też za mało musi być odpowiednio węgli jako paliwo i tłuszczy. Dopiero wtedy kiedy makro są zbalansowane można mieć efekty.
Kolega od 3 lat ćwiczy na siłowni, ale z tego co słyszałem jego dieta wygląda tak: śniadanie kanapki, obiad typowo polski schabowy, mielone, kolacja jajecznica lib kanapki.
Nie ma specjalnej diety na masę. Przez to chociaż widać, że ręce ma wyćwiczone, barki lekko zaokrąglone, to jest chudy.
Od jednej dziewczyny usłyszał, że powinien zapisać się na siłownię. Przypomnę on od lat ćwiczy

464 Ostatnio edytowany przez jjbp (2021-12-15 17:50:34)

Od jednej dziewczyny coś słyszał - to niezbyt dowód na to że wygląda słabo. Bo jedna dziewczyna coś mu powiedziala. Pani prezydent populacji kobiecej przemówiła

465

Kremik, to kolega NIE MA POJĘCIA o diecie na masę. W takiej diecie liczy sie nie tylko surplus kaloryczny, ale również poziom bialka. Chcesz efektów, to od 1,5-2g na kilogram ciala. Raczej trudno to osiagnąć kanapką i schabowym.

466

Beyondblackie napisał/a:

Kremik, to kolega NIE MA POJĘCIA o diecie na masę. W takiej diecie liczy sie nie tylko surplus kaloryczny, ale również poziom bialka. Chcesz efektów, to od 1,5-2g na kilogram ciala. Raczej trudno to osiagnąć kanapką i schabowym.

Kolega zarabia 3200 na rękę. Raczej trudno o specjalną dietę z takim budżetem. Ale chętnie się dowiem co Ty byś mu poleciła.

No i czy serio, skoro ja gram w nogę i biegam, ale nie chodzę na siłownię muszę zacząć by podobać się dziewczynom?

467

No właśnie my się staramy od X strony przekazać że nie musisz. To Ty uważasz ze musisz bo inaczej każda Cię odrzuci, nie my.

468 Ostatnio edytowany przez Beyondblackie (2021-12-15 18:03:11)

https://www.fabrykasily.pl/diety/dieta- … -miesniowa

PS. Nie reklamuje, to tylko przyklad.

PS2. Ale ani kolega ani Ty nie musisz. Tylko, że jak Wam tak bardzo wygląd przeszkadza, to cos z tym zróbcie.

469

5 posiłków, kiedy to przygotować i jeszcze wcisnąć w siebie big_smile

Nie powiecie mi, że kobiety też mają taką kombinacyjną dietę by dobrze wyglądać

To jest niefait. Kobieta wystarczy, że je normalnie śniadanie, obiad, kolację, unika fastfoodów i słodyczy i już ma atrakcyjną sylwetkę, a facet musi tak bardzo się męczyć

470 Ostatnio edytowany przez GangOlsena (2021-12-15 18:06:09)

Bzdura. Trzeba wziąć pod uwagę szereg innych czynników m.in. takich jak - tryb życia, uwarunkowania genetyczne, różnego rodzaju zaburzenia zdrowotne (w tym hormonalne) stałe lub przejściowe, do tego budowę ciała.

471 Ostatnio edytowany przez jjbp (2021-12-15 18:07:29)

Poczytaj o co poniektórych bieliźnianych pokazach mody gdzie dziewczyny nawet nie mogą pić ileś godzin przed, nie mówiąc o jedzeniu (ale ostre treningi mają dalej być). I tyle w temacie mitu "nie jesc fast foodów i uprawiać Pilates raz w tygodniu"

472

By trening zapewnił mężczyźnie korzyści w postaci atrakcyjnej sylwetki, ów musi dobrze się odżywiać, wcinając po 4-5 posiłków dziennie. Kobieta nie potrzebuje specjalnej diety, wystarczy że je zdrowo. To jest takie niesprawiedliwe, że szkoda nawet o tym pisać.

Poza tym kiedyś kobiety nie wymagały od mężczyzn wysportowanej - czytaj zrobionej na siłowni, sylwetki. A obecnie tego wymagają.

Co więcej facet, który nie ćwiczy, acz nie ma otyłości brzusznej, jest w oczach pań zaniedbany, tylko dlatego że nie trenuje.

I co niby kobiety nie wybrzydzają?

W dodatku jeśli facet nie jest z twarzy pociągły i nie jest wysoki to nawet super sylwetka nie zwiększy zainteresowania płci przeciwnej

A właśnie gdzie podział się Sołtys, miała napisać o sposobach zwiększenia atrakcyjności

473

Nie, stary, jako kobieta muszę wciągać odpowiednich pięć posilków dziennie i jestem na diecie ketogenicznej. Także nie jęcz. Chcesz rezultatów, musisz sie dyscyplinować.

474

Co Ty masz z tą pociągłą twarzą?

Naczytałeś się czegoś na ten temat? Ma być jakaś szczególnie atrakcyjna?

475

Ma bo pociągła twarz jest dla kobiet atrakcyjna, taka wąska, prostokątna. Okrągłe nie są przez kobiety postrzegane jako seksowne.

No i co mogę zrobić by zwiększyć swoją strakcyjność? Tylko nie piszcie o siłowni xD

476

Ewidentnie wbiłeś sobie do głowy jakieś hasła i schematy.

477

Nie, po prostu wiem co podoba się kobietom. Panie lubią gdy męska twarz jest pociągła, wchodząca w prostokąt - od dołu uszu do brody

478 Ostatnio edytowany przez GangOlsena (2021-12-15 18:27:48)

Poddaję się big_smile Nie jestem w takim razie panią big_smile

Oczu blask. Spojrzenie. Uśmiech. Tembr głosu. To rozumiem. Ale że niby geometria twarzy.

479

To ja chyba kobieta nie jestem, bo lubie i okrągle i trójkatne i prostokątne. W zalezności od tego jak twarz jest zorganizowana.

480

Tacy się nie podobają

https://i.pinimg.com/474x/6e/12/a6/6e12 … 342e28.jpg

https://www.menshairstyletrends.com/wp- … 0x1024.jpg

a ci się podobają

http://www.mens-hairstyle.com/wp-conten … -Faces.jpg

https://i.ytimg.com/vi/Z4419mzLsig/maxresdefault.jpg

kobiety lubią mężczyzn z wąskimi policzkami

481

Kremik napisał/a:

Ma bo pociągła twarz jest dla kobiet atrakcyjna, taka wąska, prostokątna. Okrągłe nie są przez kobiety postrzegane jako seksowne.

No i co mogę zrobić by zwiększyć swoją strakcyjność? Tylko nie piszcie o siłowni xD

Weź młotek i w twarz z jednej i z drugiej strony to może zrobi Ci się bardziej pociągła...

482

Nie, ostatnie zdjęcie absolutnie nie. Wręcz przeciwnie. Niemęska twarz. Wąską, szczupła i delikatna.

483 Ostatnio edytowany przez paslawek (2021-12-15 18:43:03)

kurde to ja jestem kobietą jak Kopernik ? smile

484

Lady Loka napisał/a:
Kremik napisał/a:

Weź młotek i w twarz z jednej i z drugiej strony to może zrobi Ci się bardziej pociągła...

Albo pod prasę.

485

Lady Loka napisał/a:
Kremik napisał/a:

Wczoraj patrząc w lustro biłem się po ryju, bo nie mogę znieść tego okrągłego kształtu twarzy. Mimo, że jestem chudy to nie jestem na twarzy pociągły i prostokątny

486

Kremik napisał/a:

Nie, po prostu wiem co podoba się kobietom. Panie lubią gdy męska twarz jest pociągła, wchodząca w prostokąt - od dołu uszu do brody

Mój syn nie ma okrągłej twarzy, ale nie ma też kwadratowej szczęki. Ma za to ładną, a przede wszystkim fajną z charakteru dziewczynę. Zdecydowana większość jego kolegów nijak nie jest podobna do tych z Twoich fotek, a jednak też są w związkach.
Przeleciałam właśnie po twarzach znajomych i znam tylko kilku mężczyzn w typie tych, których pokazujesz, w tym mój dentysta i jego brat big_smile, całą reszta mimo to nie narzeka na samotność. Tu Twoja teoria pada na pysk.

I błagam, przestań wreszcie wypowiadać się jak wyrocznia co podoba się kobietom, a co jest dla nich nieatrakcyjne, bo tego nie możesz wiedzieć.

487

Kopernik była kobietą big_smile

488

Chciałbym mieć twarz pociągłą, prostokątną jak oni

https://i.pinimg.com/originals/d6/15/e7 … 180a9f.jpg

https://i.pinimg.com/originals/b6/e6/70 … f46927.jpg

zamiast tego mam coś takiego jak ten

https://i.dailymail.co.uk/i/pix/2015/03 … 469357.jpg

słabo zarysowana linia szczęki, brak widocznych kości policzkowych, słowem lipa w uj

zamiast mieć męską budzącą grozę twarz, to wzbudzam sympatię

mógłbym iść na polityka, ale nie na uwodziciela ;/

489

Wiesz ile ja bym chciała w sobie zmienić, jakbym mogła to sobie jak w sklepie wybrać? Niestety nie da się i na tym między innymi polega dojrzałość, żeby zaakceptować się takim, jakim się jest i eksponować swoje atuty, a każdy jakieś ma.

Edit:
Mnie się ten mężczyzna z ostatniego linka bardzo podoba. Wolałabym go od tego z drugiego, który wygląda mało przyjemnie. Oczywiście można się pomylić, ale mamy tylko zdjęcia, aby móc je ocenić.

490

Olinka napisał/a:

Wiesz ile ja bym chciała w sobie zmienić, jakbym mogła to sobie jak w sklepie wybrać? Niestety nie da się i na tym między innymi polega dojrzałość, żeby zaakceptować się takim, jakim się jest i eksponować swoje atuty, a każdy jakieś ma.

Kobiecie łatwo powiedzieć bo nawet gdy nie jest atrakcyjna z wyglądu i tak kogoś znajdzie. A nieatrakcyjny facet zawsze dla dziewczyn będzie 0

Kobiety mają łatwiej, to jest takie niesprawiedliwe. Założyłem konto na tinderze mało atrakcyjnej laski a rozchwytywana bardziej niż przecietny koleś na 2 koncie

491 Ostatnio edytowany przez GangOlsena (2021-12-15 18:44:30)

Kremik napisał/a:

mógłbym iść na polityka

O! Władza to podobno najsilniejszy z afrodyzjaków tongue  Jeszcze jakbyś słabo wymawiał "r" to wszystkie Twoje big_smile

492

Olinka, Sołtysie jakie są niby sposoby zwiększenia atrakcyjności?

493

Kremik napisał/a:

Z-ca Sołtysa.

Przestać beczeć w kołnierz.

494

Ten to miał rwanie znaczy powodzenie a ta szczena

https://i.sadistic.pl/pics/1ae0eed01c09.jpg

495

Kremik napisał/a:

Można wypracować sobie fajny styl (fryzura, ubiór itd), robić w życiu coś ciekawego, być oczytanym i ciekawym w rozmowie, a przede wszystkim mieć pozytywny stosunek do życia i innych ludzi. Jeśli cokolwiek sprawia problem, zawsze można skorzystać z pomocy specjalistów.

496

Olinka napisał/a:
Kremik napisał/a:

Można wypracować sobie fajny styl (fryzura, ubiór itd), robić w życiu coś ciekawego, być oczytanym i ciekawym w rozmowie, a przede wszystkim mieć pozytywny stosunek do życia i innych ludzi. Jeśli cokolwiek sprawia problem, zawsze można skorzystać z pomocy specjalistów.

I tu wracamy do punktu wyjścia.

497

Tylko, że ja ze swoimi gabarytami mam poważny problem z zakupem ciuchów. Dla wielu producentów nie istnieję - od 175 rozmiarówka. Sorry Olinka ale wrzucasz same ogólniki - robić coś ciekawego. Ale co to da, skoro dziewczyna i tak ze mną nie pogada, nie da mi szansy? Mieć pozytywny stosunek do innych ludzi. Ok dziewczyny uważają mnie za coś gorszego, wielokrotnie dały mi to odczuć, ale pewnie mam mieć pozytywny do nich stosunek.
Ciekawym w rozmowie? A bo rozmowa się liczy. Wkleiłem link z badaniami, z których jasno wynika, że wygląd jest najważniejszy.

A fryzura w niczym mi nie pomoże bo inni też ją mają plus do tego wzrost, lepszą budowę ciała, pociągłą twarz

498

Co Ty za bzdury pleciesz! Dwaj pierwsi są mega przystojni- nie w moim typie- ale chlopaki wymiatają.

Ty masz jakąś obsesję.

499

Kobiety zwracają uwagę na czynniki, których nie idzie zmienić - twarz, wzrost

a bez tego nawet najlepsza fryzura, najmodniejsze ubrania i wdrapania się na szczyt Everestu nie pomoże

500 Ostatnio edytowany przez jjbp (2021-12-15 19:01:36)

Kremik a powiedz tak szczerze - próbowałeś coś podrasować, czy jedynie mówisz z góry że to nic nie da?

501

A co mam kombinować? Kupiłem sporo ubrań, ale wszystkie są na mnie za duże i za szerokie. Poszedlem do krawca, to stwierdził, że większości nie ma sensu zmieniać bo są zdecydowanie zbyt duże. Więc fajne, modne ciuchy odpadają.

Fryzura, nie lubię pędzla na głowie, po prostu klasyczny fryz i tyle.

Robienie ciekawych rzeczy, nie wiem co Sołtys miała na myśli. Jednak jeśli dziewczynom się nie spodobasz facet z wyglądu to nie będą ciekawe tego co robi w czasie wolnym

502

Kremik napisał/a:

Kobiety zwracają uwagę na czynniki, których nie idzie zmienić - twarz, wzrost

a bez tego nawet najlepsza fryzura, najmodniejsze ubrania i wdrapania się na szczyt Everestu nie pomoże

Kobiety zwracaja uwage na RÓŻNY wzrost i RÓŻNE typy twarzy.

Dlatego, to co Ty uważasz za mega przystojne, jest niekoniecznie atrakcyjne w oczach kobiety. Jakim cudem np. ktos taki jak Timothee Chalmet ma branie?

Tak, na marginesie, to co pokazaleś jako podobnego do Ciebie, to bardzo atrakcyjny facet.

503

Kremik z tymi ciuchami wybacz ale troche Ci ciężko uwierzyć. Mój facet jest dość niski i na spokojnie kupuje ciuchy w normalnych sklepach, bez żadnego krawca.

504 Ostatnio edytowany przez jjbp (2021-12-15 19:09:00)

Dubel

505 Ostatnio edytowany przez jjbp (2021-12-15 19:08:46)

Dubel

506

Ja mam tylko 167 cm, nie uwierzę że Twój mężczyzna jest mojego wzrostu. Mam krótkie rączki, chudy nadgarstek, słowem wszystkie cechy beta faceta

507 Ostatnio edytowany przez jjbp (2021-12-15 21:51:02)

Ma ok 170 cm, może nawet kapke niżej więc jest między Wami max 3 cm różnicy. Tak wiec mówimy o naprawdę porownywalnym wzroście. Także ja te Twoje argumenty niskiego faceta dość dobrze mogę odnieść do realiów, a przynajmniej takich które znam od bardzo bliskiej osoby

508

Polecam obejrzeć https://www.youtube.com/playlist?list=P … 0MHp12VTQE i sie oduczyc stereotypów.

509

Wygląd jest najważniejszy na tinderze. Tyle, że jak już kogoś wyrwiesz na wygląd, to wypadałoby z tą osobą jakoś rozmawiać, w końcu na samym wyglądzie nie pociągniesz kilkudziesięciu lat relacji.
I tu się zaczną schody.

510

Polecam obejrzeć
https://www.youtube.com/playlist?list=P … 0MHp12VTQE i sie oduczyc stereotypów.

511

Kremik napisał/a:

Tylko, że ja ze swoimi gabarytami mam poważny problem z zakupem ciuchów. Dla wielu producentów nie istnieję - od 175 rozmiarówka.

To szukaj u innych producentów albo postaw na elastyczne materiały. Teraz moda jest tak różnorodna, że naprawdę jest w czym wybierać.

Kremik napisał/a:

Sorry Olinka ale wrzucasz same ogólniki - robić coś ciekawego.

Przecież nie dam Ci gotowej recepty, bo to musi być coś, co TOBIE będzie się podobać i TOBIE sprawiać frajdę.
WArto, aby było to coś, co spowoduje, że opowiadając o tym innym od razu staniesz się ciekawszy. To może być cokolwiek, byleby Cię w dobrym kierunku rozwijało.

Kremik napisał/a:

Ale co to da, skoro dziewczyna i tak ze mną nie pogada, nie da mi szansy?

Jak pozbędziesz się balastu zakompleksionego desperata i przestaniesz wysyłać do otoczenia sygnały, że bardzo, ale to bardzo żądny jesteś kontaktu z dziewczynami, które od razu dostają łatkę "potencjalnej partnerki", to zaczniesz rozmawiać z kobietami w zupełnie niezobowiązujący sposób. Wtedy będziesz miał szansę pokazać, że jesteś fajnym facetem i że warto bliżej Cię poznać. Niestety z Twoim nastawieniem długa droga przed Tobą i jeszcze cięższa praca.

Kremik napisał/a:

Mieć pozytywny stosunek do innych ludzi.

Do ludzi, do świata. Przecież po ulicy nie chodzą same młode kobiety. Po prostu zacznij się do innych uśmiechać, zagadywać w przyjazy sposób. Są ludzie, którzy roztaczają wokół siebie pozytywną aurę i ta aura przyciąga, także kobiety.

Kremik napisał/a:

Wkleiłem link z badaniami, z których jasno wynika, że wygląd jest najważniejszy.

Nie kręćmy się w kółko, bo to do niczego nie prowadzi.

Kremik napisał/a:

A fryzura w niczym mi nie pomoże bo inni też ją mają plus do tego wzrost, lepszą budowę ciała, pociągłą twarz

Nie spróbujesz, to się nie przekonasz.

512

Przepraszam,że tak się wtrącę w dyskusję.Ja zbudowałem sylwetkę podciągając się na drążku,robiąc pompki i pływając,ale tylko w sezonie letnim.Żadnej siłowni ani tam wymyślnej diety nie stosowałem.

513

Olinka wybacz jednak nie podałaś żadnych konkretów. Takie puste frazesy - stań się pewny siebie, wyjdź do ludzi, prowadzą donikąd.

Proszę abyś rozszerzyła swoją wypowiedź, podając przykłady

Mój krewny, jest tylko rok młodszy, a od zawsze cieszył się sporym powodzeniem. Był nieśmiały, wstydzi się rozmów przez telefon. Jednak i tak już w wieku 16 lat znalazł pierwszą dziewczynę.

Jest mniej wygadany ode mnie, do tego bywa gburowaty, ale na powodzenie nie narzeka. Dlaczego?

188cm wzrostu, czarne, gęste włosy, pociągła twarz, kwadratowa szczęka i przypakowana sylwetka.

Ale pewnie mi napiszecie, że swoje powodzenie zawdzięcza charakterowi. Dodam, że gdy jego bracia nie mieli co jeść, bo w jego domu rodzinnym się nie przelewało, to się nie podzielił z rodzeństwem swoimi zakupami - pracował, ale się do ogniska domowego nie dokładał. Jedynie co to sam kupował sobie jedzenie. Złoty ma charakter, nie ma co. Jego przykład pokazuje, że wygląd jest dla kobiet najważniejszy

514

Ale o jakie konkrety Ci chodzi? To tak nie działa. Zresztą kiedy podajemy przykłady, to je cały czas zbijasz, a teraz nagle twierdzisz, że chcesz konkretów? Nawet na psychoterapii nie wręcza się gotowych recept, bo sam musisz wypracować własną drogę poprzez samoświadomość. Każdy z nas jest inny, każdy ma inne problemy, a ja z całą swoją intuicją nie znam Cię na tyle, aby dokładnie powiedzieć co akurat u Ciebie mogłoby zaskoczyć i zadziałać - jaka pasja, jaki styl ubioru czy fryzura. Ile mogłyśmy, tyle zostało napisane.

Moim zdaniem słowo klucz to jest szeroko pojęty samorozwój i na pewno nie jest nim przetrzepywanie Internetu w poszukiwaniu informacji dotyczących zarysu szczęki atrakcyjnej dla kobiet, bo to raczej uwstecznia, a Ciebie dodatkowo dołuje. Weź też pod uwagę, że prawdziwe poczucie własnej wartości pochodzi z wewnątrz, a nie z zewnątrz, co Ty niestety praktykujesz.

Wciąż też nie rozumiem dlaczego na siłę szukasz przykładów w typie swojego krewnego, a zupełnie pomijasz mężczyzn przeciętnych (oczywiście Twoim zdaniem), którzy mają powodzenie. Z drugiej strony tak szczerze: zależy Ci na znalezieniu partnerki czy na byciu rozchwytywanym?

515

Olinka, bo tu nie o konkrety chodzi, ale o komfort użalania się nad sobą. Po to by coś ze sobą zrobić trzeba mieć odwagę zaryzykować i wlożyć wysiłek w to. Lepiej jednak jest się chować za czymś czego zmienić się nie da i psioczyć na caly świat, a szczególnie na kobiety.

Tutaj moglabyś podac przykłady mnóstwa mężczyzn, którzy sylwetkę zbudowali w domu z uzyciem domowych ciężarów i drążka, a on Ci i tak powie, że się nie da. Mogłabyś pokazać jak latwo jest zlożyć podstawową garderobę, która uatrakcyjnia, a on Ci powie, że się nie da. Moglabyś nawet wskazać dobrego barbera, to też się dowiesz, ze się nie da.

516

Konkrety, czyli to, że Kremik chce instruktaż postępowania, a tego od nikogo nie dostanie.

517

GangOlsena napisał/a:

Konkrety, czyli to, że Kremik chce instruktaż postępowania, a tego od nikogo nie dostanie.

No, ale ja mu nawet konkrety dałam, przynajmniej sylwetkowe, to sie obraził, że za czesto i za dużo jeść by musiał, a to taki przecież wysiłek...

518

paslawek napisał/a:

Ten to miał rwanie znaczy powodzenie a ta szczena

https://i.sadistic.pl/pics/1ae0eed01c09.jpg

1,69 m
Magiczna kombinacja cyferek we wzroście zdradza dlaczego wink

Jego kolega i uczeń miał 1,75 big_smile

519

Beyondblackie napisał/a:

Olinka, bo tu nie o konkrety chodzi, ale o komfort użalania się nad sobą. Po to by coś ze sobą zrobić trzeba mieć odwagę zaryzykować i wlożyć wysiłek w to. Lepiej jednak jest się chować za czymś czego zmienić się nie da i psioczyć na caly świat, a szczególnie na kobiety.

Nie mam żadnych wątpliwości, że jest, jak napisałaś wink. To dlatego ze dwa razy stwierdziłam, że Kremik po swojemu się urządza, filtrując treści, które dają mu komfort, że nic nie musi robić, bo "to przecież i tak nic nie da", a inne zbija. Na nasze zapytania co robi w tym kierunku, aby stać się bardziej atrakcyjnym, bardzo się ślizga lub zupełnie je pomija, a teraz prosi o konkrety, też zapewne po to, aby kolejno zacząć je negować.

W gruncie rzeczy to jest nawet zabawne dla obserwatora z boku, że można być tak bardzo na "nie" i oczekiwać gotowych recept po to tylko, aby z nimi polemizować.

Beyondblackie napisał/a:

Tutaj moglabyś podac przykłady mnóstwa mężczyzn, którzy sylwetkę zbudowali w domu z uzyciem domowych ciężarów i drążka, a on Ci i tak powie, że się nie da. Mogłabyś pokazać jak latwo jest zlożyć podstawową garderobę, która uatrakcyjnia, a on Ci powie, że się nie da. Moglabyś nawet wskazać dobrego barbera, to też się dowiesz, ze się nie da.

Otóż to. Podałam mnóstwo przykładów z mojego otoczenia młodych mężczyzn, którzy nie są modelami z okładek (tylko ci zdaniem Kremika mają szansę na związek), a jednak mają dziewczyny, żony, nierzadko dzieci, to przeczytałam, że na pewno są atrakcyjni, a tylko ja tak piszę, a już na pewno mają brzydsze od siebie dziewczyny. No nie da się tego czytać big_smile.

Swoją drogą mój syn zbudował sylwetkę samodzielnie trenując kalistenikę - na drążkach w miejskim parku, na siłowni tylko ją podtrzymuje. Zwraca uwagę na to co je, ale bez wariactwa, żadnych pięciu posiłków, a pizza i piwko też wjeżdżają na stół. Kalistenikę trenuje z kolegami, mają nawet na tym polu jakieś sukcesy. Da się? Da, ale trzeba chcieć.

520

Kremik napisał/a:

Tak, dowalanie dziewczynom.

Jeśli prawda Was boli to nie nasza wina.

Czy mogę wstawić kilka screenów z portali randkowych gdzie dziewczyna napisała "za wysokie progi dla ciebie" a była mocno otyła i z twarzy też nie żadna atrakcyjna? A może pokazać screena, gdzie średnia dziewczyna z wyglądu oznajmiła, że spotkała się na tinderze z facetem, poszła z nim do łóżka i nie czuła się wykorzystana bo był BARDZO PRZYSTOJNY I SAMA CHCIAŁA Z NIM SEKSU.

Jakoś przeciętnym facetom bardzo atrakcyjne kobiety do łóżka się nie pchają, a w odwrotną stronę to działa. Więc nie wmawiajcie mi że kobiety mniejszą zwracają uwagi na wygląd

Ja nie wmawiam. Jeśli chodzi o seks, to dla mnie mężczyzna ma być przystojny. Jeżeli nie wydaje mi się  przystojny, to po co iść z nim do łóżka? To nielogiczne.

Posty [ 456 do 520 z 29,783 ]

Strony Poprzednia 1 6 7 8 9 10 459 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024