Shinigami napisał/a:Sytuacja dfx755 jest o tyle ciekawa, że on wprost piszę, że "jest chujem" i szczerze traktuje te kobiety nie jako partnerki tylko dużo bardziej przedmiotowo, a najgorsze jest to, że to działa.
Tak, to co robi dfx755 dziala. Tylko zauwaz, ze to dziala zapewne tylko na okreslony rodzaj kobiet, a po drugie przede wszystkim dziala tylko w przypadku relacji krotkoterminowej/wyrwania kogos na sam seks. Stabilnego zwiazku z kobieta, ktora naprawde cie pokocha, z ktora bedziesz mogl zalozyc rodzine w taki sposob nie zbudujesz.
Wszyscy tak najeżdżają na ten redpill, a jednak jest w nim trochę prawdy. Dla większości mężczyzn przynajmniej tych, których ja znałem najlepszy typ kobiety kojarzy się z aniołem, z piękną i opiekuńczą istotą, która samą obecnością daje ukojenie. Z kolei dla kobiet jest na odwrót, facet powinien być bardziej jak demon. Nieprzewidywalny, nie pozwalający na żadną kontrolę, wywołujący nawet skrajne emocje. Oczywiście to wszystko dotyczy tylko moich osobistych obserwacji i jest mocno uogólnione ale chyba wiecie o co chodzi.
Owszem. Kobiety lubia jak facet jest demonem. Tyle, ze on ma byc tym demonem w okreslonych sytuacjach, a nie przez caly czas. Nie jest sztuka byc skurwysynem albo skrajnie cieplym misiem. Sztuka jest potrafic odpowiednio sie zachowac w stosunku do kobiety w odpowiednim do tego momencie. Ludzie nie sa w wiekszosci skrajnosciami, ale posiadaja rozne cechy w mniejszym lub wiekszym natezeniu. Natomiast bycie na ogol stabilnym, troskliwym i spokojnym wcale nie musi wykluczac umiejetnosci flirtu, budoeania w kobiecie napiecia seksualnego i nawet bycia demonem w sypialni.
Gary napisał/a:Kobieta może być padnięta po evencie, a mężczyzna nie może.
Przyznam, ze tez tego nie rozumiem. Dlaczego niby kobieta ma prawo byc po czyms dla niej meczacym zemczona i padnieta, a mezczyzna nie? Czy mezczyzna w przeciwienstwie do kobiety to ma byc jakis robot?
Jak na portalu randkowym kobieta prześle zdjęcie swojej cipki mężczyźnie, to on będzie chciał z nią seksu. Faceci myślą, że jak prześlą penisa kobiecie, to ona będzie chciała z nimi seksu. To nie działa.
Nie wiem. Moze dziwny jakis jestem, ale bylem osobiscie w takiej sytuacji i na mnie to zadzialalo odrzucajaco.
Ogolnie kobieta, ktora oferuje od razu darmowy seks obcemu facetowi, ktorego w ogole nie zna dziala na mnie odpychajaco, a jak dostalem fotke cipy to juz tym bardziej.
Kobieta szuka bezpieczeństwa. Miły gość bezpieczeństwa nie daje.
Pytanie tylko co rozumiesz poprzez "mily gosc". Bo jezeli mily gosc to prostu spokojny, ogarniety, stabilny, troskliwy facet to jak najbardziej moze dac bezpieczenstwo. Zapewni bo zawsze przy tej kobiecie bedzie, zapewni jej opieke gdy trzeba i ona nie bedzie sie bac, ze on nagle z jej zycia zniknie i zostawi ja sama z problemem.
Jednoczesnie niestabilny, nieprezwidywalny, czesto nieogarniety i majacy kobiete w dupie badboy (na ktorego mimo wszystko wiele zwykle zaburzonych kobiet leci) raczej bezpieczenstwa nie zapewnia. Bo jak moze zapewnic bezpieczenstwo ktos kto moze i wie jak z toba grac, zapewnia ci zasrzyk gigantycznych emocji, ale tak naprawde ma cie kompletnie gdzies i w kazdej chwili moze nawet nagle zniknac z twojego zycia?