A co jak macie rację? Co jeśli teoria blackpilla to bzdury? Ok jest poparta badaniami, ale to że większość kobiet woli wysokich nie znaczy, że część z nic nie spotka się z niskim. Co jeżeli tylko tracę czas na coś co jest bezsensu? Gdybym czas na czytanie wykopu poświęcił na naukę czegoś innego już dawno posiadłbym nową umiejętność, przeczytał więcej książek itp. Tak sobie myślę, skoro blackpillowe treści wpędzają mnie w koszmarne samopoczucie, to zamiast emanować energią, gasnę. Czytanie blackpilla niczego nie zmieni, a mógłbym ten czas spędzić miło, np obejrzeć jakiś serial, poczytać interesującą książkę czy nawet w coś pograć.
Z drugiej strony czytanie blacpilla powoduje uczucie ulgi. Mam wrażenie, że jako niski facet jestem odbierany przez wszystkich jako ten gorszy, a w świecie incelii czuję się, że nie jestem osamotniony. Jednak też należy oddać, że w grupie diskordowej nie da się z nimi merytorycznie pogadać. Wyzywają Polki, kłócą się między sobą, każdy z nich zachowuje się jak egoista, nie obchodzi ich zdanie drugiego, tylko chcą oni gadać i mieć rację. Szukałem znajomych, ale żaden z tych kolesi się nie nadaje. Nawet ci co są mojego wzrostu. Poza ubolewaniem nad wzrostem, nie mamy wspólnych tematów
W sumie tak sobie myślę, że tym blackpillem wyrządziłem sobie krzywdę. No ale też sporo wyjaśnia dlaczego nie mam dziewczyny - słaba linia, szczęki, niski wzrost, wątła postura
W wieku 23 lat na jednym z Wrocławskich osiedli w poniedziałek o godzinie 9 czekałem na kolegę. Zaczepił mnie starszy facet krzycząc, że powinienem iść do szkoły, a nie wagarować. Gdy oznajmiłem mu, że jestem studentem i zajęcia mam o 12, wytłumaczył, że myślał, że chodzę do szkoły bo nie jestem rosły.
Gdy jakiś czas temu zawitałem do krawca. Facet stwierdził, że sporo zmian trzeba przeprowadzić w koszulce bo jestem malutki i drobniutki.
Kiedy z kolegą odwiedziłem barbera, on siedział na fotelu i wspomniałem, że też chętnie zapuściłbym brodę, mężczyzna zajmujący się brodą kolegi odparł, że ja źle bym w brodzie wyglądał bo źle licealista wygląda z brodą.
Nawet nie wiecie jak przykro się słucha podobnych komentarzy
Blackpill wyjaśnia takie zachowania - ocenianie po wyglądzie i czuję, że to oni są źli, prymitywni, a nie że ja jestem zły