30lat i cały czas sam - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony Poprzednia 1 27 28 29 30 31 459 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 1,821 do 1,885 z 29,786 ]

1,821

Odp: 30lat i cały czas sam

Nie widziałem niskiego młodego faceta (do 30 lat) idącego za rękę z dziewczyną.
Widziałem łysych, spasionych mężczyzn, z niezbyt piękną twarzą, ale byli wysocy i masywni. Widziałem też dziewczynę przypominającą z urody E.G z wystąpienia w 94 na Eurowizji, u boku chudego, przeciętnego z twarzy faceta. Tylko że miał około 190.

Nie widuję niskich z dziewczynami. Za to pełno par gdzie on wysoki, ze zrobioną brodą, modną fryzurą idzie za rękę z dziewczyną sięgającą mu do ramienia.

Naprawdę sądzisz, że dziewczyny obchodzi charakter i zainteresowania nieatrakcyjnego fizycznie faceta?
Osobowości oraz pasji nie ma się wypisanej na twarzy. Sądzisz, że dziewczyny chcą w ogóle rozmawiać z kurduplami by przekonać się jaki mają charakter? Nie. Na tinderze ile razy miałem sytuacje - na fejku czada, że z dziewczyną rozmowa trwała w najlepsze, komentowała, że się jej dobrze ze mną rozmawia, że jestem interesujący. Potem padało pytanie o wzrost, a gdy podałem 165. Para została usunięta.

W realu nie jestem widoczny dla dziewczyn. Bawiłem się w pua i mi nie wychodziło. Dziewczyny nie były zainteresowane.
Nie mów, że nad charakterem trzeba pracować. Jakoś czady nad nim nie pracują, a mają mnóstwo randek. Bywają egoistami, zarozumialcami, a jednak i tak im się udaje.

Sama byś się z kurduplem nie umówiła, a radzisz - pracuj nad charakterem. To jest śmieszne. Charakter jest najmniej ważny, bo w necie odrzucały mnie kobiety po podaniu informacji o wzroście. Natomiast w realu od początku widząc, że jestem niski byłem niechciany. Niezależnie co się powie dziewczyny są nastawione na nie.

Zaraz napiszesz, że Twój jakiś kolega jest niski i znalazł dziewczynę. Ok 1 niskiemu się udało, a miliony niskich mężczyzn odnosi porażki. Poza tym ów niski znajomy nie wybrał pewnie dziewczyny, tylko zdecydował się na zasadzie 1 lepsza - ta, albo żadna bo inne nie wykazały zainteresowania. Co jest w tym złego, spytasz. A czy sama chciałabyś związać się z 1 lepszym? No nie. Wybierasz, przebierasz, marudzisz. A taki niski facet myślisz, że ma jakiś wybór?

Poza tym gdyby akurat nie trafił na obecną dziewczynę pewnie czytałby wykop

I jeszcze jedno. Nie jest tak, że mój brak dziewczyny jest spowodowany przez marudzenie. Bo w realu tego nie robię. Tylko marudzę z powodu braku powodzenia

Zobacz podobne tematy :

1,822

Już w samym powyższym poście wymieniłam dwóch, zatem liczenie się kłania i to na absolutnie podstawowym poziomie, ale prawda jest taka, że przeleciałam myślami po moich znajomych i chyba tylko jeden spośród niskich, w sumie nie wiem z jakiego powodu, jest singlem. Niemniej wysokich też ten problem nie ominął, a są całkiem niczego sobie.

Raz jeszcze powtórzę, że zrobisz co zechcesz, to jest Twoje życie i sam je kreujesz.

1,823

Kremik napisał/a:

I jeszcze jedno. Nie jest tak, że mój brak dziewczyny jest spowodowany przez marudzenie. Bo w realu tego nie robię. Tylko marudzę z powodu braku powodzenia

Kremiku kochany, każdy z nas rodzi sie z większymi lub mniejszymi szansami na udane życie, to ze świat nie jest sprawiedliwy pewnie wiesz. Jedni nie musza sie starać, drudzy muszą, a trzeci marudzą. Każdy ma szanse na związek, tylko niektórzy muszą sie bardziej postarać. Co to za frajda kiedy kobiety lgną do mężczyzny który nie musi nic robić. Nie będę Cię okłamywał ze wygląd nie ma znaczenia i ze najważniejsze jest serce bo nie żyjemy w XIX wieku - romantyzm i inne dyrdymały. Uważam ze wygląd jest ważny ale ważniejsze dla kobiet jest podejście do życia, poczucie bezpieczeństwa, hierarchia społeczna (tak, atrakcyjniejsi maja zazwyczaj wyższa). Brzmisz trochę jakbyś się poddał kiedy przestałeś rosnąć. Wzrostem nie możesz rywalizować, znajdź inna płaszczyznę. Żyjemy w dość próżnych czasach gdy niestety sprzedaje się coś innego niż wartości czy to co ktoś ma do powiedzenia. Tak wiem, przykłady gdy znam kogoś niskiego, kto ma fajna kobietę Cię nie interesują. Zarób milion dolarów a miłość znajdzie Cię sama (pół żartem pół serio). Ja jestem dość wysoki a tez nie mam stałej partnerki, pocieszałem Cię?

1,824 Ostatnio edytowany przez Znerx (2022-01-14 21:04:16)

Kremik napisał/a:

Szkoda, że zwykły wysoki Janek z sąsiedztwa ma dziewczynę, ale żeby pokazać, że niski ją ma trzeba wskazać na sławnego aktora smile

W okresie 2002-2005 nie był chyba jeszcze taki sławny, a ona miała już wtedy na koncie kilka wyreżyserowanych i uznanych przez krytyków spektakli. Więc nie sądzę żeby padała na kolana, niczym jakaś Julka z Koziej Wólki - co to dopiero do Warszawy przyjechała wink, przed aktorem który grywał głównie epizody w serialach i role drugoplanowe.

1,825 Ostatnio edytowany przez Kremik (2022-01-14 21:10:26)

Olinka, tylko czy to nie jest i tak z góry przesądzone? Dziewczyny wybierają, nie faceci. Kiedy pójdę do pubu, kobiety będą oczekiwały flirtu z wysokimi mężczyznami. Gdy wykonam pierwszy krok, oleją mnie bo nie zainteresowane. To trochę jak zakupami. Idziesz po seler, a ktoś wciska Tobie żurawinę, której nie potrzebujesz. Poznając pannę na portalu randkowym jestem zmuszony skakać przez rzucane obręcze. Gdy nie spełnię któregoś z warunku, od razumnie odrzuci. Wina leży po stronie kobiet, które mają ogromne wymagania i co raz mocniej wybrzydzają.

Podobno kiedyś gdy facet w miarę wyglądał i był fajny z charakteru miał powodzenie.  Podejrzewam, że o takich parach wspomniałaś. Dzisiaj dziewczyny o wiele więcej wymagają od faceta z wyglądu. Gdy ktoś mocno odbiega od przyjętego kanonu piękna z góry jest odrzucany. W dodatku przeciętnej dziewczynie łatwiej o atrakcyjną sylwetkę niż średniemu facetowi.

Panna 160/60kg wagi łatwiej zgubi 5kg i wysmukli sylwetkę niż facet 175 ważący 68kg zbuduje konkretną masę mięśniową. Facet twarzy nie zmieni, a kobieta makijażem owszem. Poza tym dziewczyna się umaluje, widzi w lustrze że stała się atrakcyjna i już jej wymagania szybują w górę bo uważa, że skoro jest atrakcyjna to należy się jej atrakcyjny partner. Problem w tym że ona jest atrakcyjna za sprawą makijażu. Bez niego wygląda słabiej

Myślę, że gdyby nie weszła moda na dbanie o siebie i kobiety nie ćwiczyłyby tak jak to ma miejsce obecnie, słabiej by się malowały to przeciętni mężczyźni mieliby znacznie większe szanse. Tak było według moich badań jeszcze 20-25 lat temu. Zwykły facet na luzie mógł chodzić na randki. A teraz by mieć powodzenie trzeba wyglądać atrakcyjnie

Radzisz abym pracował nad charakterem. To kobiety są popsute, nie ja. Poza tym zapytam. Co da mi praca nad charakterem skoro dziewczyny z góry mnie skreślają, nie chcąc mnie poznać? Przypomina to radę studentowi na 1 roku - ucz się przedmiotów z 2 semestru. On przyswaja sobie materiał z 2 semestru, ale co z tego skoro oblewa wszystko w semestrze 1.

1,826 Ostatnio edytowany przez Beyondblackie (2022-01-14 21:32:01)

Móglbyś cos zmienic i poczuć sie lepiej ale NIE CHCESZ. Bo latwiej siedzieć na Wykopie i użalać sie z innymi samozwańczymi przegrywami, zamiast zająć sie swoim zdrowiem psychicznym, które leży i kwiczy. Niestety jesteś jak otyly gościu, który siedzi na kanapie wpie*dalajac czipsy i na rzeka, że to wina kobiet, które są wybredne, a jemu tak trudno w życiu.

1,827

Zdrowie psychiczne? Dajcie mi 180 to przyjdzie samo. Gdyby wysokiemu kolesiowi zabrać 20cm od razu jego samoocena wyraźnie by zmalała.

1,828 Ostatnio edytowany przez Beyondblackie (2022-01-14 21:46:15)

Po raz setny Ci powtarzam, że nie jesteś wcale odpychajacy ze wzgl. na wzrost, ale z powodu swoich schiz, które sie z Ciebie wylewają. Uważasz, że terapia Ci nie pomoże? No to spróbój, i wtedy dopiero będziesz wiedział. Takie gdybanie w banie jest o kant d*py roztrzaść.

Przepraszam, jak jesteś chory, to też sie sam diagnozujesz i stwierdzasz, ze nie warto iśc do lekarza?

1,829

Kremik napisał/a:

Zdrowie psychiczne? Dajcie mi 180 to przyjdzie samo. Gdyby wysokiemu kolesiowi zabrać 20cm od razu jego samoocena wyraźnie by zmalała.

I tak wkoło Macieju, następne 30 stron mamy zapewnione smile Gdybyś ty chociaż maił szansę z milimetr urosnąć od tego biadolenia, to byłby w tym jakiś sens..A tak mamy telenowele mydlaną pod tytułem : Wredne baby nie chcą Kremika.

1,830

Salomonka napisał/a:
Kremik napisał/a:

I tak wkoło Macieju, następne 30 stron mamy zapewnione smile Gdybyś ty chociaż maił szansę z milimetr urosnąć od tego biadolenia, to byłby w tym jakiś sens..A tak mamy telenowele mydlaną pod tytułem : Wredne baby nie chcą Kremika.

Wykop jest przepelnionymi takimi Kremikami, którzy z obiektywnej obserwacji, po prostu maja spore problemy ze sobą- depresja, niskie poczucie wartości, trudnosci w nawiązywaniu relacji z innymi ludźmi, skrajny introwertyzm, jakies spektrum autyzmu- ale zamiast szukać specjalistycznej pomocy, wolą wyżywac sie na kobietach i taplać w swojej nędzy.

1,831

Salomonka napisał/a:
Kremik napisał/a:

Niech pisze, ja czytam to do snu zamiast książki.

1,832

Napiszcie gdzue jest moja wina w następujących sytuacjach:

rozmawiam z dziewczyną na czacie. Rozmowa trwa w najlepsze, jest ok. Po godzinie dziewczyna pyta o wzrost. Odpisuję, a ona komentuje, że jestem niski i urywa kontakt.

Korespondowałem z pannami na tinderze. Wszystko było w porządku do czasu pytania o wzrost. Potem dziewczyny przestawały się odzywać, nierzadko kasując parę.

W realu dziewczyny mnie nie zauważają. Nawet gdy do nich podchodziłem nie czułem zainteresowania.

Z powyższych sytuacji jasno wynika, że nie charakter, a wzrost stanowi problem. I to nie dla mnie, a dla kobiet. Czy zmiana przekonań coś da? Jasne, że nie. Skoro dziewczyny mnie nie chcą, odrzucają, uznają za gorszego, nieatrakcyjnego, to moje nastawienie nie odgrywa najmniejszej roli. To one mnie nie chcą i w ich głowie znajduje się silna niechęć do niskich mężczyzn. Moje podejście niczego nie zmieni

Skoro tak, to daj sobie spokój z kobietami.
Nie urośniesz.
I jeśli jest tak jak piszesz, nie będziesz miał żadnej.
Dlaczego zatem ciągniesz ten temat?
To Ci i tak nic nie da.

1,834

To mnie uspokaja

1,835

Cała prawda - https://swiadomosc-zwiazkow.pl/kobiety- … eta-placi/

big_smile
I wszystko jasne.

1,837

Przeczytaj tekst, potem się z niego śmiej. Autor ma wiele racji

Kremik napisał/a:

Przeczytaj tekst, potem się z niego śmiej. Autor ma wiele racji

Ktoś Cię już tu rozszyfrował.

1,839

Kremik napisał/a:

Napiszcie gdzue jest moja wina w następujących sytuacjach:

rozmawiam z dziewczyną na czacie. Rozmowa trwa w najlepsze, jest ok. Po godzinie dziewczyna pyta o wzrost. Odpisuję, a ona komentuje, że jestem niski i urywa kontakt.

Korespondowałem z pannami na tinderze. Wszystko było w porządku do czasu pytania o wzrost. Potem dziewczyny przestawały się odzywać, nierzadko kasując parę.

W realu dziewczyny mnie nie zauważają. Nawet gdy do nich podchodziłem nie czułem zainteresowania.

Z powyższych sytuacji jasno wynika, że nie charakter, a wzrost stanowi problem. I to nie dla mnie, a dla kobiet. Czy zmiana przekonań coś da? Jasne, że nie. Skoro dziewczyny mnie nie chcą, odrzucają, uznają za gorszego, nieatrakcyjnego, to moje nastawienie nie odgrywa najmniejszej roli. To one mnie nie chcą i w ich głowie znajduje się silna niechęć do niskich mężczyzn. Moje podejście niczego nie zmieni

Nie umiesz się sprzedać, napisz: „Cześć, mam 165cm, jeżeli nie czujesz się na siłach żeby zostać moją karlicą, daj mi znać zanim się w Tobie zakocham”. Zaoszczędzisz czas i zwiększysz efektywność.

1,840

i zobaczcie, nieznajomi kolesie, a mają poglądy podobne do moich

w obecnych czasach bycie facetem nieatrakcyjnym jest przegraną walką o samice, status społeczny czy szacunek ludzi. Tak tak, tu o wszystkim decyduje biologia, walka genów

inteligencja same w sobie w większości przypadków nie są żadnym ale to żadnym afrodyzjakiem dla kobiet mimo, że wiele z nich będzie uparcie twierdziło, że tak nie jest.

Pożądanie seksualne to jeden z najprymitywniejszych naszych odruchów a kobiety z reguły dużo trufniej niż mężczyźni oddzielają owo pożądanie od tak zwanej miłości. Dla większości mężczyzn to jasne jak słońce, że chęć przespania się z kimś i chęć bycia z kimś to dwie zupełnie inne sprawy, dlatego też mężczyzna może mieć kochankę jednocześnie nie chcąc zupełnie odejść od żony. Nie usprawiedliwiam takiego zachowania, po prostu stwierdzam co wynika z moich obserwacji i doświadczeń. Z tego powodu kobieca miłość częściej jest dużo bardziej prymitywna

Kobiety praktycznie nigdy nie są uznawane za brzydkie. W tym jest ta dysproporcja, że 20% kobiet maksimum jest uznawanych za brzydkie, a tylko 20% mężczyzn za atrakcyjnych. I tu nie liczymy oczywiście czegoś takiego jak waga, a rzeczy absolutnie nie do zmiany.

Kilka komentarzy pod tekstem. W jaki sposób wyjaśnicie, że różni ludzie dochodzą do identycznych wniosków?

1,841

Rózni, podobnie rozpartoleni, goście dochodzą do tych samych wniosków. Fucking eureka. Jak się zgromadzi kilku schizofreników razem, to tez dochodzą do tych samych urojeń.

Blackpill jest kompletną bzdurą.

1,842

A nie pomyślałaś, że mogą mieć rację? Pigułka oparta jest na badaniach. Eksperymenty na portalach randkowych to potwierdzają. Zachowanie kobiet da się prosto opisać. Gdy facet atrakcyjny to lgną do niego. A kiedy facet nie jest wysoki, ma okrągłą twarz nie odpiszą na wiadomość lub będą pisały zdawkowo, w realu na niego nawet nie spojrzą

1,843

Kremik napisał/a:

W jaki sposób wyjaśnicie, że różni ludzie dochodzą do identycznych wniosków?

To nie są żadne logiczne wnioski tylko chore teorie wyssane z palca niedowartościowanych mizoginistów, takie kólko wzajemnej adoracji. Równie dobrze podobne pytanie można zadać np. na temat płaskoziemców: Jak to możliwe, że różni ludzie dochodzą do identycznego wniosku, że ziemia jest płaska jak deska? No jak to możliwe?

1,844

No to ja chyba kobietą nie jestem, bo w zyciu takich kompletnych bzdur nie bralam pod uwagę. Albo jestes interesujący, inteligentny i masz to cos, albo splywaj, bez wzgledu na wzrost czy szczękę.

1,845 Ostatnio edytowany przez Panna Szlachetnego Rodu (2022-01-14 23:02:21)

Kremik napisał/a:

A nie pomyślałaś, że mogą mieć rację? Pigułka oparta jest na badaniach. Eksperymenty na portalach randkowych to potwierdzają. Zachowanie kobiet da się prosto opisać. Gdy facet atrakcyjny to lgną do niego. A kiedy facet nie jest wysoki, ma okrągłą twarz nie odpiszą na wiadomość lub będą pisały zdawkowo, w realu na niego nawet nie spojrzą

Nie mają racji, ponieważ portale randkowe nie są reprezentatywne dla zachowań kobiecych.

Ty masz bardzo ograniczone pole do weryfikacji tych zachowań, stąd niekompletne, wybiórcze i mylne wnioski.

1,846

Autorowi trzeba przyznać rację w jednym: symptomatyczne jest to, że ktoś kogoś olewa po dłuższej rozmowie, pytając się o takie rzeczy, które raczej prędzej widać w realu. Jeśli na profilu nie ma podanych szczegółów, to dlaczego nagle miła rozmowa ma się urwać, hak od cięcia nożem z powodu jednej rzeczy? Nie musi dojść przecież do spotkania, ale skoro TAKA reakcja ma miejsce to już naprawdę dużo mówi o tej stronie "niby" wybierającej.
Kto w ogóle, tak nagle ni stąd ni zowąd, wali takimi pytaniami, jak choćby o wzrost, w czasie kiedy toczy się niby to przyjemna rozmowa? Jeśli dla kogoś wzrost jest aż tak ważny, to może prędzej dowie się o tym na SAMYM POCZĄTKU..

bagienni_k napisał/a:

Kto w ogóle, tak nagle ni stąd ni zowąd, wali takimi pytaniami, jak choćby o wzrost, w czasie kiedy toczy się niby to przyjemna rozmowa? Jeśli dla kogoś wzrost jest aż tak ważny, to może prędzej dowie się o tym na SAMYM POCZĄTKU..

Dokładnie, o tym samym pomyślałam.

1,848

To nie są teorie wyssane z palca. Dlaczego tak wielu niskich cofnięto żuchwowych kolesi jest samotnych, a wysocy z twarzą przypominającą prostokąt mają lasek na pęczki?

1,849 Ostatnio edytowany przez Panna Szlachetnego Rodu (2022-01-14 23:12:39)

Kremik, zachodzę w głowę, co motywuje tutaj użytkowników, w  tym mnie big_smile do kontynuowania rozmowy z Tobą.

1,850

Panna Szlachetnego Rodu napisał/a:

Kremik, zachodzę w głowę, co motywuje tutaj użytkowników, w  tym mnie big_smile do kontynuowania rozmowy z Tobą.

Zainteresowanie problemami psychologicznymi.

1,851

Kremik napisał/a:

To nie są teorie wyssane z palca. Dlaczego tak wielu niskich cofnięto żuchwowych kolesi jest samotnych, a wysocy z twarzą przypominającą prostokąt mają lasek na pęczki?

Nie wierzę ze to nie jest trolling tongue.

Beyondblackie napisał/a:

Zainteresowanie problemami psychologicznymi.

Biorąc pod uwagę zainteresowaniu użytkowników, z pewnością tak.

1,853 Ostatnio edytowany przez Kremik (2022-01-14 23:17:51)

mascie screena. Dziewczyna i to mocno z urody przeciętna spytała co lubię robić w czasie wolnym. Odpisałem, a ona spytała o wzrost. Potem usunęła parę

https://i.imgur.com/8LxIZgn.png

1,854

Psycholog Na Niby napisał/a:
Kremik napisał/a:

Akurat tutaj jestem w stanie przyznać na plus Kremikowi bo faktycznie kształt czaszki/szczęki ma bardzo duży wpływ na atrakcyjność aczkolwiek on podchodzi do tego zero-jedynkowo co jest moim zdaniem szkodliwe.

Kremik napisał/a:

mascie screena. Dziewczyna i to mocno z urody przeciętna spytała co lubię robić w czasie wolnym. Odpisałem, a ona spytała o wzrost. Potem usunęła parę

https://i.imgur.com/8LxIZgn.png

W co celujesz, to masz.

1,856

Dziewczyna wyglądała mocno przeciętnie, do tego nadwaga

1,857 Ostatnio edytowany przez Panna Szlachetnego Rodu (2022-01-14 23:23:38)

Kremik napisał/a:

Pewnie gdzieś na jakimś forum założyła temat "faceci lubią TYLKO szczupłe, jest to UDOWODNIONE NAUKOWO" big_smile tongue

1,858

Rumunski_Zolnierz napisał/a:
Kremik napisał/a:

Akurat tutaj jestem w stanie przyznać na plus Kremikowi bo faktycznie kształt czaszki/szczęki ma bardzo duży wpływ na atrakcyjność aczkolwiek on podchodzi do tego zero-jedynkowo co jest moim zdaniem szkodliwe.

No dokładnie, albo masz kwadratowa szczękę albo zostajesz incelem.

1,859

Gęstość włosów i ich kolor, brak zakoli, odpowiedni kształt czaszki (zwłaszcza szczęki), proste białe zęby, zmrużone oczy, szeroki tors, wyrzeźbiona sylwetka, odpowiedni wzrost, barwa głosu, kolor skóry itp. - To wszystko ma bardzo duży wpływ na atrakcyjność mężczyzn i tego się będę trzymał.

Lecz z własnych obserwacji wiem, że to nie robi całej roboty.

Ja słyszałem nie raz od kobiet, że jestem bardzo wysoki a mimo tego w całym swoim życiu miałem 0 przyjaciółek/związków.

Kremik połknął 10 czarnych pigułek i już z tego nie wyjdzie, po prostu.

1,860

Żołnierz a ja mam cofniętą żuchwkę

jak ten po lewej

https://i1.wp.com/david-durden.pl/wp-co … &ssl=1

1,861

Kremik napisał/a:

Co nie znaczy, że nie była narcystyczna księżniczką. Takie się zdarzają w każdych gabarytach i fizjonomii. Widocznie podświadomie w takie celujesz.

1,862

Gęstość włosów i ich kolor, brak zakoli, odpowiedni kształt czaszki (zwłaszcza szczęki), proste białe zęby, zmrużone oczy, szeroki tors, wyrzeźbiona sylwetka, odpowiedni wzrost, barwa głosu, kolor skóry itp. - To wszystko ma bardzo duży wpływ na atrakcyjność mężczyzn i tego się będę trzymał.

Atrakcyjność to nie tylko wygląd.

1,863

Atrakcyjność to głównie wygląd poczytaj artykuł

https://swiadomosc-zwiazkow.pl/kobiety- … eta-placi/

1,864

Kremik napisał/a:

Zdrowie psychiczne? Dajcie mi 180 to przyjdzie samo.

Ja mam jakieś 185 a jestem wykolejony psychicznie.

Kremik napisał/a:

jak ten po lewej

Przykro mi ale nie klikam w randomowe linki big_smile

1,865

Kurczę pomału mi się robią zakola, trochę mnie wystraszyliście chłopaki big_smile. Chyba dołączę do klubu.

Atrakcyjność to nie tylko wygląd.

Żart z tego tematu big_smile

1,867

Żart z tego tematu big_smile

Idzie się tu nabawić kompleksów big_smile

1,868

Kremik napisał/a:

jak ten po lewej

Jakie bzdury nam serwujesz, to głowa mała. Przecież chłopak ze zdjęcia nie ma żadnej cofniętej żuchwy, ma ją po prostu słabo zarysowaną big_smile. Na kolejnych fotkach jego żuchwa ani o centymetr nie poszła do przodu, za to skóra pod brodą... a jakże, z tym, że w górę!

1,869

Olinka ma tyłozgryz

1,870

Od siebie tylko dodam, że każdy kij ma dwa końce.

Kremik spójrz na to z innej strony.
Idziesz sobie ulicą i widzisz dwie kobiety

Pierwsza ma 20 lat, szczupła figura, śliczna buzia, duże oczy, kształtne usta, włosy długie i gęste.
Ubrana bardzo gustownie i kobieco a zapach jej perfum wymieszany z naturalną wonią sprężystej skóry sprawia, że nogi uginają się mimowolnie.

Druga ma 50 lat, 25 kg nadwagi, tłuste włosy i żółtawe zęby, do tego trzyma wymiętoloną siatkę z biedronki, która jest atrakcyjniejsza niż jej twarz po 30 latach palenia najtańszych papierosów. Ubrana w worek po kaszubskich kartoflach.

Pytanie

O której dziewczynie byś fantazjował? Z którą chciałbyś stworzyć jakąś relację?
Z przyjemną studentką czy z babcią, którą życie przeorało na lewą stronę?

Odpowiedź jest oczywista. My mężczyźni kierujemy się podobnymi schematami co kobiety względem nas. Nie możesz się gniewać na świat za to, że trawa jest zielona, a kobiety szukają dobrych genów, albo bierzesz prawdę na klatę albo miałczysz na forum przez 32 strony.

1,871

Ale wygląd to tez kwestia wyboru, można ćwiczyć, chodzić do dentysty, myć włosy. Bez przesady.

1,872

Żołnierz nie masz racji. To o czym piszesz jest kwestią zadbania o siebie. Wybacz ale kobiety zwracają uwagę na cechy, których nie idzie naprawić, a mężczyźni jeśli już to na ogólne zadbanie

Zresztą próbowałeś mi udowodnić, że faceci też są wzrokowcami. Piszesz, że każdy kij ma dwa końce. W takim razie parafrazując Twoją wypowiedź:

jeden facet ma ładnie przyciętą brodę, ułożone włosy, schludne ubranie i do tego użył ładnych perfum. A obok idzie 50 letni, spasiony facet w brudnej od jajka koszulce, śmierdzący bo od kilku tygodni się nie mył. Kto będzie atrakcyjniejszy?

Twoje porównanie było słabe. Bo wziąłeś pod uwagę czynnik, na który ma się wpływ i do którego można przyrównać faceta. W pigułce o to chodzi, że kobiety zwracają na męskie cechy, na które nie ma się wpływu.

Kobieta w każdym wzroście może się mniej lub bardziej podobać. Ale facet?

Kremik jest niezniszczalny.

Pytanie za 100 punktów. Czy my też? big_smile

1,874

Kremik napisał/a:

Olinka ma tyłozgryz

Na moje oko urojony, ale nawet jeśli ma, to takie wady z powodzeniem można (i należy) leczyć.

Kremik jest niezniszczalny.

Pytanie za 100 punktów. Czy my też? big_smile

Też sobie to pytanie zadaję big_smile.

1,875

Olinka leczyć? Wiesz, że leczenie to operacja za 20 tysięcy? Do tego grozi pełno powikłań, z utratą wzroku na czele. Nazywasz to wadą, a jeszcze do nie dawna twierdziłaś, że to bez znaczenia. A teraz nagle wada. Czyli zmieniłaś zdanie, czy wtedy ściemniałaś?

1,876

ja mam jak ten z lewej

https://i.redd.it/7otyhprkbyz11.jpg

Kremik napisał/a:

ja mam jak ten z lewej

https://i.redd.it/7otyhprkbyz11.jpg

Ja też mam fatalny profil tongue

Ale tak się składa że prosto w oczy nie patrzy się z profilu big_smile

1,878

Kremik, bardziej chodziło mi o to, że my faceci też zwracamy uwagę na wygląd tak samo jak kobiety względem nas.
Tu nie chodziło o cechy na które mamy wpływ czy też nie (50tka za nic w świecie nie zamieni się w 20stkę mimo iż młodsze = atrakcyjniejsze, więc nie ma wpływu na to na co zwracają uwagę faceci)

Prawdziwą sztuką w życiu jest branie na klatę i akceptowanie praw natury takimi, jakimi są w rzeczywistości.