ChuopskiChłop napisał/a:To jest naprawdę smutne, jak przez ten okres jesteś omijany, a potem nagle, po 30 sobie przypominają o twoim istnieniu. Czujesz się gorzej niż zero. To jest taki plaskacz w twarz, dostajesz akt łaski ze strony jakiejś kobiety która ileś tam lat wcześniej nawet by na ciebie nie spojrzała, bo nie zostałeś obdarzony genetyką chada.
Prawdę mówiąc zaczynacie mi się mylić, ale Ty zdaje się jeszcze nie masz 35 lat, więc skąd możesz wiedzieć, jak to jest dostać rzeczony akt łaski od kobiety, która wcześniej podobno nawet by na Ciebie nie spojrzała? I skąd możesz wiedzieć, że nie spojrzałaby, jeśli założyć, że nigdy wcześniej się na siebie nie natknęliście?
Potrafisz mi na te pytania odpowiedzieć?
ChupskiChłop napisał/a:Taki mam przez to wszystko wewnętrzny żal...wiedziałem że świat nie jest sprawiedliwy, ale serio czuję się po prostu oszukany.
Gdybyś mógł zastanowić się i dokładnie sprecyzować, do kogo i o co masz ten żal, to być może dojdziesz do wniosku, że to jest zupełnie nieracjonalne.
Ktoś tu wcześniej wspomniał, a ja powtórzę, że osób takich jak Ty jest mnóstwo - z trudnym dzieciństwem, z trudnymi przeżyciami, po ciężkich chorobach (lub nadal chorujących), z różnego rodzaju traumami na koncie, a jednak nie wszyscy, zwłaszcza będąc w gruncie rzeczy w wieku, kiedy jeszcze wszystko jest przed nimi/Wami, brzmią jak stare zgredy.
ChuopskiChłop napisał/a:I tak, masz rację pora zagrać w inną grę. Tą komputerową, bo tylko tam tacy jak ja mogą czuć się jak ludzie, a nie untermenschen.
Uwierz, że Ty nie jesteś przegrany, Ty przez swoje zgorzknienie dopiero masz ogromną szansę przegrać swoje życie. Warto przy tym pamiętać, że ludzie nie lubię otaczać się takimi osobami, bo to najczęściej bywa zwyczajnie toksyczne. Pomyśl nad tym.
Wielki plus za to, że wprost potrafiłeś przyznać się do zazdrości. Wbrew pozorom powiedzieć o tym głośno i wprost wcale nie jest tak łatwo.
Herne napisał/a:To...czego oczekujesz? 
Herne napisał/a:hmmmm...To...czego oczekujesz od tego forum? 
Też się tego w końcu chętnie dowiem, ale obawiam się, że szybciej wygram w Lotto, pomimo że... nie gram
.