30lat i cały czas sam - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony Poprzednia 1 171 172 173 174 175 459 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 11,181 do 11,245 z 29,787 ]

11,181

Odp: 30lat i cały czas sam
Rumunski_Zolnierz napisał/a:

Jestem osobą z niepełnosprawnością, którą mam stwierdzoną przez orzecznictwo i lekarzy.
Przez prawie całe moje życie kobiety śmiały się ze mnie i drwiły z mojej osoby, ubliżały mi itp. Nawet po dzień dzisiejszy potrafią dawać mi ostro czadu nawet chociażby na tym forum, przykład: Koralina.

Niepełnosprawność, którą mam jest brzemieniem, które będę nosił do końca swoich dni.

Niepełnosprawność nie jest usprawiedliwieniem homofobii, rasizmu, mizoginii i zwyczajnego buractwa.
Poza tym jesteś chamski wobec innych i teraz będziesz płakał, że inni Ci nie dają taryfy ulgowej?

Zobacz podobne tematy :

11,182

Olinka napisał/a:

Rumunski, Ty nie tylko jesteś homofobem, mizoginem, ale też rasistą. Jak na jedną osobę, to bardzo dużo, że sądzisz?

Stek bzdur.

Przecież Olinka pisze sensownie. Jeszcze dosłownie przed chwilą sam tak twierdziłeś big_smile.

11,183

Olinka nie odpowie mi na tamto pytanie, w sumie kto chciałby się kumplować z taką niepełnosprawną osobą, którą jestem.

11,184

Bardzo szkoda, że nie pamiętasz o swojej niepełnosprawności kiedy ubliżasz innym.

11,185

A mnie to nikt nie wyzywał?

Moralność Kalego.

11,186

Rumun, uważasz że fakt tego że jakieś kobiety podle cie potraktowały ze względu na twoja niepełnosprawność, daje ci jakieś uprawnienia do tego aby takie bzdury wygadywać o kobietach? O polkach?

11,187 Ostatnio edytowany przez Rumunski_Zolnierz (2023-01-21 23:13:34)

Szeptuch napisał/a:

Rumun, uważasz że fakt tego że jakieś kobiety podle cie potraktowały ze względu na twoja niepełnosprawność, daje ci jakieś uprawnienia do tego aby takie bzdury wygadywać o kobietach? O polkach?

Może być w tym jakaś zależność, nie zaprzeczę.

R_ita2 napisał/a:

Ja w twoim kierunku nie skierowałam ani jednej inwektywy.

R_ita2 napisał/a:

To dalej on jest w czarnej dupie z życiem

11,188 Ostatnio edytowany przez KoralinaJones (2023-01-21 23:13:40)

Nikt Cię tu nie obraża a jedynie ocenia Twoje zachowanie, które właśnie jest obrażaniem innych przez Ciebie. Zgadzam się z Olinką co do kwestii rasizmu. Przejawiasz zawoalowane cechy poglądów rasistowskich.

To nie pierwsza rozmowa z Tobą która przybiera taki obrót. Zawsze ten sam schemat. Bronisz się swoją niepełnosprawnością. Ohyda.

11,189

Rozwodnik.
Nieudacznik.
Impotent

No gdyby mi to ktoś inny powiedział... big_smile

11,190

KoralinaJones napisał/a:

Zgadzam się z Olinką co do kwestii rasizmu. Przejawiasz zawoalowane cechy poglądów rasistowskich.

Nie jestem rasistą, sam jako biały facet chciałem mieć kobietę z Azji.

KoralinaJones napisał/a:

Bronisz się swoją niepełnosprawnością. Ohyda.

Nie będę Ci wysyłał swojego orzeczenia o niepełnosprawności, aby coś Ci udowodnić.

11,191 Ostatnio edytowany przez KoralinaJones (2023-01-21 23:23:26)

KoralinaJones napisał/a:

Zgadzam się z Olinką co do kwestii rasizmu. Przejawiasz zawoalowane cechy poglądów rasistowskich.

Nie jestem rasistą, sam jako biały facet chciałem mieć kobietę z Azji.

KoralinaJones napisał/a:

Bronisz się swoją niepełnosprawnością. Ohyda.

Nie będę Ci wysyłał swojego orzeczenia o niepełnosprawności, aby coś Ci udowodnić.

Ależ ja Ci wierzę. Wydaje Ci się że to Cię usprawiedliwia. Ohyda. Mało tego! Ty jesteś przekonany, że na tej podstawie masz przyzwolenie na takie zachowanie jakie prezentujesz. Obrzydliwie.

11,192

KoralinaJones napisał/a:

Wydaje Ci się że to Cię usprawiedliwia. Ohyda. Mało tego! Ty jesteś przekonany, że na tej podstawie masz przyzwolenie na takie zachowanie jakie prezentujesz. Obrzydliwie.

Nie twierdzę tak, wkładasz mi do ust Twoje słowa, ja tego nie napisałem.

11,193 Ostatnio edytowany przez KoralinaJones (2023-01-21 23:29:31)

KoralinaJones napisał/a:

Wydaje Ci się że to Cię usprawiedliwia. Ohyda. Mało tego! Ty jesteś przekonany, że na tej podstawie masz przyzwolenie na takie zachowanie jakie prezentujesz. Obrzydliwie.

Nie twierdzę tak, wkładasz mi do ust Twoje słowa, ja tego nie napisałem.

Tak się zachowujesz. Wcześniej czy później Twoje zaczepki kończą się stwierdzeniem o Twojej niepełnosprawności. Niestety,  żadna niepełnosprawność, nawet bardzo ciężka której przecież i tak nie masz, nie stawia Cię w pozycji uprzywilejowanej względem zachowania wobec innych osób. Jakoś nie przeszkadza Ci w prowokowaniu wyzwisk.

Także, będziesz prowokował i zaczepiał, będziesz w odpowiedzi zbierał bęcki. Tak jest skonstruowany ten Świat.

11,194

Rumuński: "kobiety mi ubliżają"

Tymczasem Rumuński:
- jesteś dla mnie nikim, powietrzem.
- dziecko będzie dumne z takiej mamy
- Rozwodnik.
Nieudacznik.
Impotent
- Wy dalej pierdolicie głupoty
- Polka kocha Tureckiego rogala, śniadego księcia.
- po prostu jesteś stronniczą Polką, hipokrytką i manipulatorką.
- nie udało Ci się założyć rodziny, nie masz dzieci i męża.
- uda Ci się w końcu zostać matką?
- nie zostałaś babcią mimo iż bardzo tego chciałaś?
- Rossanka Ale dlaczego do jasnej ku**y nie podobają Ci się czarnoskórzy i Turcy?
- Dwulicowość Polki.
- Córka byłaby zadowolona z takiego tatusia
- Lepiej zamij się wychowywaniem córki bo wyrośnie z niej kolejna (tutaj bardzo niecenzuralne słowo usunięte przez autora)
- Ja pierdolę ale porada
- Kolejna debilna porada
- Chcę wiedzieć czy jesteś łatwa czy też nie
- dziadziuś ,,na strzała" się odpalił
- dlatego nigdy nie zbudujesz normalnej i ciepłej relacji z kobietą?
- ilu facetom dałaś się przemiziać przez ten czas?
- Pewnie przez te prawie 10 lat dała przelizać i przemacać się jakiemuś samcowi

11,195

Mnie też wyzywano!!!

11,196

Mnie też wyzywano!!!

My też jesteśmy niepełnosprawni!

11,197

Tylko, że ja naprawdę jestem niepełnosprawny a Ty teraz odstawiasz teatrzyk.

11,198

Umysłowo ? Bo to by było wytłumaczenie.

11,199

Jeżeli Twoja niepełnosprawność sprawia, że nie potrafisz pojąć pewnych konwenansów społecznych i nie rozumkesz, jaką reakcję dostaniesz w odpowiedzi na swoje działanie, to może powinieneś być ubezwłasnowolniony i mieć prawnego opiekuna, który by Ci takie rzeczy tłumaczył?

11,200

Lady Loka napisał/a:

Jeżeli Twoja niepełnosprawność sprawia, że nie potrafisz pojąć pewnych konwenansów społecznych i nie rozumkesz, jaką reakcję dostaniesz w odpowiedzi na swoje działanie, to może powinieneś być ubezwłasnowolniony i mieć prawnego opiekuna, który by Ci takie rzeczy tłumaczył?

To jest już niepotrzebny przytyk w moją stronę.

11,201

Misinx napisał/a:

Umysłowo ? Bo to by było wytłumaczenie.

Właśnie nie, a wydaje mu się, że w związku z tym wszystko mu wolno. Bezkarnie. Bez konsekwencji.

11,202 Ostatnio edytowany przez Lady Loka (2023-01-21 23:42:21)

Lady Loka napisał/a:

To jest już niepotrzebny przytyk w moją stronę.

To nie jest przytyk.
Z tego co pamiętam, masz niedosłuch i wadę wymowy. Jeżeli nie masz do tego niepełnosprawności umysłowej, to w żaden sposób nie ma usprawiedliwienia dla tekstów, którymi tu w nas rzucasz.

A jeżeli masz tak mocną niepełnosprawność, że nie zdajesz sobie sprawy, że to, co tu piszesz odbije się w Twoją stronę, to powinieneś mieć osobę, która by Cię w internecie nadzorowała. I przy okazji tłumaczyła, dlaczego pewne rzeczy, które piszesz, są traktowane w ten, a nie inny sposób, skoro sam tego nie rozumiesz i teraz biegasz z płaczem, że ktoś Cię obraża, chociaż sam rzucasz teksty, za które w realu dostałbyś z liścia. Wielokrotnie.

11,203

Nie wiesz jaki mam kod niepełnosprawności dlatego też nie masz możliwości, aby wysuwać takie tezy w moim kierunku.

11,204

Nie wiesz jaki mam kod niepełnosprawności dlatego też nie masz możliwości, aby wysuwać takie tezy w moim kierunku.

Jesteś jak 5 latek, który sypnął piaskiem w oczy koledze, po czym poszedł się schować za spódnicą matki. Tylko zamiast za matką, chowasz się teraz za niepełnosprawnością.
To dopiero postawa prawdziwego faceta big_smile

11,205

Pisałeś że masz lekki niedosłuch.

11,206 Ostatnio edytowany przez Rumunski_Zolnierz (2023-01-21 23:59:35)

Loka A co jest postawą prawdziwej kobiety po 2 tygodniach znajomości?

11,207

Loka A co jest postawą prawdziwej kobiety po 2 tygodniach znajomości?

Hah big_smile
I już wracamy do starych nawyków. Lecisz już płakać do starej dobrej niepełnosprawności czy jeszcze poczekasz, aż ktoś Ci dowali porządnie?

11,208

rakastankielia napisał/a:

Nie no, w porównaniu z R to faktycznie nawet murzyn z wioski na zadupiu w Afryce wygrałby charakterem.

Popatrz w lustro.
Od kilku ładnych miesięcy, prawie codziennie cały czas wałkujesz, że już pewnie nie masz możliwości poznana kobiety bo większość zajęta itd. chlip chlip.
Przecież Ty jesteś większym płaczkiem niż ja, który wspomni o swoim kawalerstwie raz na jakiś czas, a Ty co chwile ciśniesz temat.

Chłopczyku, uspokój się grzecznie, ok?

Ja przynajmniej nie piszę głupot o obcokrajowcach i innych tego typu incelskich teorii.

11,209

No ale dalej jesteś w punkcie wyjścia big_smile

11,210

Szkoda, że w takim razie nie chciałabyś podzielić się ze mną swoimi rozwiązaniami. Bardzo byłbym ciekawy, aby je usłyszeć bo to naprawdę ciekawe w jaki sposób można by przerwać to niekończące się zapętlenie.
Szanuje Twoją decyzję.

Kiedy się dzieliłam, zresztą jak wielu z nas, to nie wydawałeś się być nimi zainteresowany. Być może po prostu Ci nie odpowiadały (w końcu nie musiały), być może były zbyt trudne w realizacji, a być może tak przyzwyczaiłeś się do swojej roli ofiary, że w gruncie rzeczy nie chcesz już niczego zmieniać.
To być może, a na pewno, to dawno przekroczyłeś granicę, za którą wciąż wywołujesz sympatię i życzliwość, co za tym idzie chęć niesienia wsparcia także. Nie dziw się zatem, że na pewnym etapie człowiek nie ma już ochoty próbować, a tym bardziej walczyć z wiatrakami i naiwnie wierzyć, że coś drgnęło. Zresztą zwrotów akcji w Twoim wydaniu pamiętam co najmniej kilka, po czym bardzo szybko wracałeś się stare tory. Moim zdaniem wystarczy.

P.S.
Widzę, że po swojej stronie masz już chyba tylko... Tadzia. Biorąc pod uwagę Twoje początki na forum, to zrobiłeś prawdziwy postęp - z fajnego, sympatycznego i naprawdę ogarniętego młodego faceta przeistoczyłeś się w kogoś, z kim zupełnie nie ma się ochoty obcować, nawet wirtualnie.

11,211

Olinka, jak najbardziej rozumiem, że nie masz ochoty, by odpowiedzieć na moje wcześniejsze pytanie, szanuję to gdyż nie ma przymusu, aby odpowiadać na to, na co nie ma się ochoty, prawda?

Warto również dodać, że Ty też nie jesteś bez skazy, jak ktoś po mnie ciśnie jak po burym psie to piszesz rzeczy typu ,,zrobiłeś mi dzień" ale jak jest w drugą stronę to nagle włącza się moralizator, strasznie słabe.

11,212

jak jest w drugą stronę to nagle włącza się moralizator, strasznie słabe

Podwójny standard.

11,213

gman98v2 napisał/a:

Podwójny standard.

Dokładnie tak jest.

11,214

gman98v2 napisał/a:

Podwójny standard.

Dokładnie tak jest.

Podobnie było, jak napisałem w swoim temacie, że dziewczynie, co chciała się wyżalić (zrobić ze mnie tampon emocjonalny, wrzucić do friendzona) powiedziałem, by żaliła się temu, co ją ruchął. To zaczeły się ataki na mnie.

11,215

gman98v2 napisał/a:

dziewczynie, co chciała się wyżalić (zrobić ze mnie tampon emocjonalny, wrzucić do friendzona) powiedziałem, by żaliła się temu, co ją ruchął. To zaczeły się ataki na mnie.

Przechodziłem kiedyś przez coś takiego na studiach, jedna dziewczyna po zerwaniu z chłopakiem zrobiła sobie ze mnie tampon emocjonalny, pisała o 23:00 na fejsie o tym swoim chłopaku, jak się teraz czuje itp.
Po jakimś czasie wrócili do siebie a ja zostałem odstawiony nie na boczny tor a na złomowisko smile

Dlatego uważam, że dobrze zrobiłeś.

11,216

Warto również dodać, że Ty też nie jesteś bez skazy, jak ktoś po mnie ciśnie jak po burym psie to piszesz rzeczy typu ,,zrobiłeś mi dzień" ale jak jest w drugą stronę to nagle włącza się moralizator, strasznie słabe.

Dżizas, ile razy masz jeszcze zamiar wyciągnąć ten fakt, że śmiałam się zaśmiać, kiedy Tobie nie było do śmiechu???
Ja oczywiście raz jeszcze powtórzę, że udajesz, że nie wiesz o co chodzi, bo łatwiej wyjąć z całości coś, co możesz wykorzystać przeciwko drugiej osobie (typowa manipulacja), udając przy tym, że drugiej części, tej mniej wygodnej, w której pewne rzeczy skrytykowałam, a równocześnie opisałam, jak widziałam całe zajście, już nie było. Pomijając, że do tej pory uważam, że choć forma nie była najlepsza, to wtedy zwyczajnie sobie zasłużyłeś, po prostu dostałeś tylko to, co sam zasiałeś.

Rany, Rumunski, jaki Ty jesteś toksyczny! Zdajesz sobie z tego sprawę???

11,217

Rumunski_Zolnierz, chciała ze mnie zrobić "bufor", gdyby z Chadem nie wyszło. Nie mówiąc już o tych dwóch samotnych matkach, co "przypomniały sobie" o mnie. No ktoś musi nasienie Chada wychować.

11,218 Ostatnio edytowany przez Lady Loka (2023-01-22 13:30:08)

gman98v2 napisał/a:

Rumunski_Zolnierz, chciała ze mnie zrobić "bufor", gdyby z Chadem nie wyszło. Nie mówiąc już o tych dwóch samotnych matkach, co "przypomniały sobie" o mnie. No ktoś musi nasienie Chada wychować.

Czekaj, masz te teorie stąd, że jedna dziewczyna chciała Cię potraktować jak plaster i się wygadać? big_smile
Czy któraś z nich przywiązała Cię do kaloryfera i powiedziała, że teraz masz robić na nią i dziecko? Zabrała Ci możliwość decydowania o sobie? Zabrała Ci wypłatę?

Brałeś pod uwagę to, że jesteś tak denny, że na nic innego się nie nadajesz? Przecież jak się patrzy na Ciebie tutaj, to to całkowicie logiczne, że nie da się z Tobą stworzyć normalnego i zdrowego związku, więc w sumie czego oczekujesz? Tylko desperatki będą po Ciebie sięgać.

11,219

Lady Loka napisał/a:

stąd, że jedna dziewczyna chciała Cię potraktować jak plaster i się wygadać

Wielu facetów to samo potwierdzi. smile

Lady Loka napisał/a:

Czy któraś z nich przywiązała Cię do kaloryfera i powiedziała, że teraz masz robić na nią i dziecko? Zabrała Ci możliwość decydowania o sobie? Zabrała Ci wypłatę?

Nie, ale przeraża mnie selekcja kobiet, kto ma być biologicznym ojcem, a kto "frajerem" by pokochał jak swoje.

Lady Loka napisał/a:

Brałeś pod uwagę to, że jesteś tak denny, że na nic innego się nie nadajesz

Wreszcie niechcący wygadałaś się, że nadaje się na beciaka, by pokochał jak swoje, a w tym czasie matka dziecka będzie nawiązywać kolejne niezobowiązujące przygody na boku.

Lady Loka napisał/a:

Tylko desperatki będą po Ciebie sięgać

Desperatki, to dopiero 30/30+, jak zrozumieją że kot i wino, to za mało.

11,220

Rany, jak Wy uwielbiacie taplać się w swojej krzywdzie! Po sto razy przywoływać te same sytuacje, obrazki, rozpamiętywać je, przytaczać, rozkładać na czynniki pierwsze. Czytając Was odnosi się wrażenie, że jedno krzywe spojrzenie lub niefortunnie sformułowane zdanie, jest w stanie wywołać u Was traumę. To naprawdę nie jest normalne.

11,221 Ostatnio edytowany przez paslawek (2023-01-22 13:49:36)

Desperatki i to jeszcze takie co mają zapędy
wychowywać cudzą spermę z potencjalnie dysfunkyjnych,toksycznych rodzin,rozwydrzonych zasrańców
roszczeniowych niby idealistów kanapowo fotelowych,z całą gamą lęków,oporem,pławiących się w "glorii" bycia ofiarą losu ,czerpących z tego inspiracje do racjonalizowania swojego odcięcia od życia,kobiet traktowanych jak dyżurny wróg i źródło nieszczęścia.
Osobiście stronię od mruków a kto jest nieasertywny wobec kobiet bardzo czesto jest po prostu nieasertywny tak w ogóle .
Widocznie tak wygodnie w pokrętny sposób zyć.

11,222

gman98v2 napisał/a:
Lady Loka napisał/a:

Lady Loka napisał/a:

Nie, ale przeraża mnie selekcja kobiet, kto ma być biologicznym ojcem, a kto "frajerem" by pokochał jak swoje.

Lady Loka napisał/a:

Wreszcie niechcący wygadałaś się, że nadaje się na beciaka, by pokochał jak swoje, a w tym czasie matka dziecka będzie nawiązywać kolejne niezobowiązujące przygody na boku.

Lady Loka napisał/a:

Nawet na beciaka się nadajesz tylko dla tych, które są wybitnie zdesperowane.
I akurat ja bym Ci dziecka pod opieką w życiu nie zostawiła. Ale prawda jest taka, że do zdrowego związku się nie nadajesz.

11,223

Olinka napisał/a:

Czytając Was odnosi się wrażenie, że jedno krzywe spojrzenie lub niefortunnie sformułowane zdanie, jest w stanie wywołać u Was traumę. To naprawdę nie jest normalne.

Olinka napisał/a:

Zgadzam się z tym co napisałaś, a teraz zagadka dla Ciebie:
Skąd to się u nas bierze, że jesteśmy tacy (jak to same napisałyście) ,,zakompleksieni" i ,,toksyczni"? albo, że mamy te nasze ,,traumy" itp.?

Czy wzięło się to stąd, że w którąś środę wstaliśmy rano i stwierdziliśmy, że takimi się staniemy bo nudzi nas już to fajnie ułożone i szczęśliwe życie?
Czy może po prostu od wiele lat napierdalano w nas z każdej strony i przez kilka dekad kobiety gardziły nami jak zdechłymi padlinami przy drodze, przez co staliśmy się takimi a nie innymi osobami?

Jak myślisz, która opcja?

gman98v2 napisał/a:

Czyli po prostu byłeś na orbicie, standardowa procedura. Mi kiedyś jedna dziewczyna przez prawie 2 lata obiecywała związek i trzymała mnie na orbicie, jak znalazła sobie Chada (o czym mnie poinformowała) to wtedy zghostowała mnie tak, że przestała mi już odpisywać, przez niecałe 2 lata byłem na orbicie a ja debil wierzyłem, że to może być jakieś uczucie haha lol

Ja nadaję się tylko do tego, aby walić mnie w mordę i pluć na mnie smile

11,224

Nie chce mi się teraz rozkładać Ciebie na czynniki pierwsze, ale zadam Ci pytanie: sądzisz, że jakakolwiek jest usprawiedliwieniem dla paskudnego zachowania, które od dłuższego czasu uskuteczniasz?

11,225

Olinka napisał/a:

Czytając Was odnosi się wrażenie, że jedno krzywe spojrzenie lub niefortunnie sformułowane zdanie, jest w stanie wywołać u Was traumę. To naprawdę nie jest normalne.

Olinka napisał/a:

Skąd to się u nas bierze, że jesteśmy tacy (jak to same napisałyście) ,,zakompleksieni" i ,,toksyczni"? albo, że mamy te nasze ,,traumy" itp.?

Z braku umiejętności nawiązywania relacji, nieciekawej i odpychającej osobowości prowadzącej do alienacji w konsekwencji wywołującej efekt rozżalenie i szukania winnych tego stanu w otoczeniu.

11,226

Olinka napisał/a:

Nie chce mi się teraz rozkładać Ciebie na czynniki pierwsze, ale zadam Ci pytanie: sądzisz, że jakakolwiek jest usprawiedliwieniem dla paskudnego zachowania, które od dłuższego czasu uskuteczniasz?

Poczekaj chwilę, to znowu wbije w tony "bo ja jestem niepełnosprawny".

11,227

Rumun
Która opcja?
Myślę że taka: Spotkałeś kilka złych kobiet, i projektujesz ich zachowanie na WSZYSTKIE kobiety, zwłaszcza się czepiłeś polek.
A teraz uwaga: SPORO ludzi których spotkałem na swojej drodze, zwłaszcza rodzina czy w trakcie kariery zawodowej to byli podli,źli,zawistni ludzie, dosłownie ludzie skurwiele.
Tak kobiety jak i mężczyźni.
Gdybym szedł tą samą droga co ty, to teraz bym twierdził że WSZYSCY ludzie są żli,  a tak nie jest.

Gman:
Odpowiem ci jako "frajer" co pokochał jak swoje:
Żadna kobieta, tym bardziej samotna matka, nie chciała by mieć z tobą nic wspólnego.

11,228

Lady Loka napisał/a:
Olinka napisał/a:

Powoli zmierza w tą strone,ale najpierw jeszcze trochę badań i statystyk z wykopalisk i głupkowatych komentarzy,za tydzień abarot to ssmo i uniki, wszystko po to żeby nie rozwiązać  swojego problemu,ba nawet go nie widzieć.

11,229

Rumunski_Zolnierz, jest po prostu nauczka, jak od razu nie widać zainteresowania, to nie marnować czasu na taką.

Lady Loka napisał/a:

. Ale prawda jest taka, że do zdrowego związku się nie nadajesz

Kobiety po karuzeli, po przygodzie z badboyem również. Współczuję dzieciom takiej matki.

Szeptuch napisał/a:

Odpowiem ci jako "frajer" co pokochał jak swoje

Współczuję Ci.

11,230

Gman, czemu nie rozejrzysz się za kobietą bez dziecka?

11,231

gman98v2 napisał/a:
Lady Loka napisał/a:

Lady Loka napisał/a:

Lady Loka napisał/a:

Lady Loka napisał/a:

Co wybierasz:
Mieć 30 lat i mieszkać z kotem

Czy

Mieć 30 lat i mieszkać o sypiać z kimś, z kim nie chcesz mieszkać i sypiać?

11,232

Rumun, domyślam się, skąd wzięła się Twoja obsesja na punkcie obcokrajowców. Też kiedyś byłem na tym etapie. Ale to, że znasz kilka kobiet w związkach z obcokrajowcami czy to, że ktoś na jakimś zagranicznym forum napisze, że Polki są łatwe i wymienia Polskę w jednym rzędzie z Tajlandią jako świetny cel turystyki seksualnej, nie oznacza, że każda Polka leci na obcokrajowców. W internecie różne rzeczy można pisać, a to, że jakaś kobieta ma partnera z zagranicy, nie oznacza od razu, że gardzi Polakami i z żadnym by się nie związała. W każdym narodzie są różne kobiety o różnych preferencjach, więc nie ma podstaw do takiej generalizacji. A akurat kobietom z tego forum szczególnie nie mam nic do zarzucenia. Są naprawdę fajne, kulturalne, wyważone i cierpliwe.

11,233

Lady Loka napisał/a:

No tak, manipulacje to on akurat ma opanowane niemal do perfekcji. Na szczęście nie wszyscy się na to nabierają, a nawet ci, którzy początkowo ulegali, już się wyraźnie uodpornili.

(...) Ale to, że znasz kilka kobiet w związkach z obcokrajowcami czy to, że ktoś na jakimś zagranicznym forum napisze, że Polki są łatwe i wymienia Polskę w jednym rzędzie z Tajlandią jako świetny cel turystyki seksualnej, nie oznacza, że każda Polka leci na obcokrajowców. W internecie różne rzeczy można pisać, a to, że jakaś kobieta ma partnera z zagranicy, nie oznacza od razu, że gardzi Polakami i z żadnym by się nie związała. W każdym narodzie są różne kobiety o różnych preferencjach, więc nie ma podstaw do takiej generalizacji.

Nie wygrasz, Rumunski wie lepiej od nas samych wink. Dla niego wszystkie Polki są niewiele warte. Nie rozumiem tylko, dlaczego tak utyskuje, że żadna go nie chce, bo przecież - kierując się logiką - powinien być z tego stanu rzeczy bardzo zadowolony.

11,234

gman98v2 napisał/a:

Rumunski_Zolnierz, jest po prostu nauczka, jak od razu nie widać zainteresowania, to nie marnować czasu na taką.

Lady Loka napisał/a:

Kobiety po karuzeli, po przygodzie z badboyem również. Współczuję dzieciom takiej matki.

Szeptuch napisał/a:

Współczuję Ci.

Ja współczuję tym, którzy Cię znają w realu znajomości z Tobą.
Rzadko idzie spotkać tak toksycznego faceta.

11,235

gman98v2 napisał/a:

Lady Loka napisał/a:

Szeptuch napisał/a:

Współczuję Ci.

Na pewno ? Może to kolejne fałszywe wyobrażenie i skutki życia pseudoideologią z wadliwą percepcą?

11,236

R_ita2 napisał/a:

Rumun, domyślam się, skąd wzięła się Twoja obsesja na punkcie obcokrajowców. Też kiedyś byłem na tym etapie. Ale to, że znasz kilka kobiet w związkach z obcokrajowcami czy to, że ktoś na jakimś zagranicznym forum napisze, że Polki są łatwe i wymienia Polskę w jednym rzędzie z Tajlandią jako świetny cel turystyki seksualnej, nie oznacza, że każda Polka leci na obcokrajowców. W internecie różne rzeczy można pisać, a to, że jakaś kobieta ma partnera z zagranicy, nie oznacza od razu, że gardzi Polakami i z żadnym by się nie związała. W każdym narodzie są różne kobiety o różnych preferencjach, więc nie ma podstaw do takiej generalizacji. A akurat kobietom z tego forum szczególnie nie mam nic do zarzucenia. Są naprawdę fajne, kulturalne, wyważone i cierpliwe.

A uchylisz rąbka tajemnicy, co to za powód tej obsesji na punkcie obcokrajowców? Bo napisałeś, że też byłeś na tym etapie, a nie napisałeś skąd się wzięła. Chyba, że masz na myśli to co napisałeś, że np. na forach zagranicznych się tak pisze. Np. taka Turcja też uchodzi za kierunek seks turystyczny ale tam Panie jeżdżą na Panów, a im w to graj, i jakoś mój mąż nie bierze do siebie opinii, że o Turkach czyta, że to męskie dziwki lecące na wszystko co się rusza big_smile Ot, gorąca krew big_smile

No właśnie z tego, że naczytałem się takich głupot, co w połączeniu z brakiem powodzenia doprowadziło do takiego myślenia. Ale już się z tego wyleczyłem.

Wiem, że o Turkach krążą takie opinie, no ale jak w każdym narodzie, nie wszyscy tacy są smile przy czym w temacie seksturystyki Turcja jest przeciwieństwem Polski, bo do Turcji przyjeżdżają kobiety dla przystojnych mężczyzn, a do Polski mężczyźni dla ładnych kobiet tongue

11,237

Nie wpychałbym Włodka (jakiegoś _człowieka) w ramiona Rumuna,Burzowego,gmana i nie wrzucał do jednego z nimi worka.
Jest różnica i nie wszystko stracone u niego.
Walka o jego duszę trwa,pomimo że bywa marudny,tylko on szuka w sobie a nie na zewnątrz źródeł problemów w przeciewieństwie do w/w wykopistów.

11,238

R_ita2 napisał/a:

To dobrze, że się wyleczyłeś : ) Ty masz w mojej opinii Raka potencjał na całkiem fajnego i ciekawego chłopaka, jak byś tylko trochę wyluzował i przewartościował parę rzeczy.

Co konkretnie masz na myśli, pisząc "przewartościować parę rzeczy"?

Jeśli chodzi o wyluzowanie, to kiedyś byłem, ale teraz nie wiem, czy potrafię... Tak bardzo mi zależy na tym, żeby nie być dłużej samotnym, że skupiam się tylko na tym.

11,239

Wiem, że o Turkach krążą takie opinie, no ale jak w każdym narodzie, nie wszyscy tacy są smile

Mam sąsiadów Turków. Rodzina jest dosyć liczna, ale wszyscy są bardzo kulturalni, przynajmniej na zewnątrz, uczynni, nie wchodzą w konflikty, nie dam na nich złego słowa powiedzieć. Niestety podczas jednej z rozmów senior rodu wprost się przyznał, że wiele razy mu wytykano, że nie jest u siebie. Ja tego nie rozumiem - ludzie spokojni, prowadzą własną, rodzinną firmę, z której działalności korzysta lokalna (i nie tylko) społeczność, uczciwie płacą podatki, nikomu nie dokuczają, a mimo to są tacy, którzy czują się lepsi i to tylko dlatego, że tutaj się urodzili.

Tak bardzo mi zależy na tym, żeby nie być dłużej samotnym, że skupiam się tylko na tym.

To Cię może gubić, bo przypuszczalnie wysyłasz do otoczenia sygnały świadczące, że jesteś już bardzo zdesperowany.

11,240

Olinka napisał/a:

Mam sąsiadów Turków. Rodzina jest dosyć liczna, ale wszyscy są bardzo kulturalni, przynajmniej na zewnątrz, uczynni, nie wchodzą w konflikty, nie dam na nich złego słowa powiedzieć. Niestety podczas jednej z rozmów senior rodu wprost się przyznał, że wiele razy mu wytykano, że nie jest u siebie. Ja tego nie rozumiem - ludzie spokojni, prowadzą własną, rodzinną firmę, z której działalności korzysta lokalna (i nie tylko) społeczność, uczciwie płacą podatki, nikomu nie dokuczają, a mimo to są tacy, którzy czują się lepsi i to tylko dlatego, że tutaj się urodzili.

Też tego nie rozumiem. Jeśli ktoś przyjeżdża do Polski pracować, uczy się języka i wdraża się w społeczeństwo, to nie ma znaczenia, skąd pochodzi... Dla mnie takie osoby są mile widziane.

To Cię może gubić, bo przypuszczalnie wysyłasz do otoczenia sygnały świadczące, że jesteś już bardzo zdesperowany.

Możliwe. Ale też to nie jest tak, że jedyne, co robię, to na siłę szukam dziewczyny czy znajomych. Staram się robić, to co lubię i przy okazji poznawać ludzi, ale średnio wychodzi. Zresztą, postaw się w mojej sytuacji. Nawet, jak gdzieś jadę na wycieczkę, niby jest fajnie, zwiedzam nowe miejsca, ale i tak za każdym razem pojawia się myśl, że fajnie by było zabrać tu dziewczynę. I ta myśl znowu mnie dobija i nie potrafię się wyluzować, bo cały czas o tym myślę. Jakbyście od zawsze byli samotni, też byście nie potrafili się wyluzować...

11,241

Też tego nie rozumiem.
Ale to jest na całym świecie.
Ludzie potrafią sie mordować za to tylko,że ten kibicuje innej drużynie piłkarskiej.
A co tu mówić o człowieku z innym kolorem skóry/wyznaniem czy narodowości
Straszne to jest, jak bardzo jeszcze prymitywni ludzie potrafią byc.
Ludzie szukają rozwiązania paradoksu Fermiego w tym że nie osiągnęliśmy jeszcze odpowiedniego poziomu technologicznego.
A moim zdaniem nie osiągnęliśmy jeszcze odpowiedniego poziomu inteligencji emocjonalnej.

11,242

R_ita2 napisał/a:

No właśnie o tym piszę... (pogrubiony fragment) takim podejściem odstraszasz. Żadna dziewczyna nie chce dźwigać takiego ciężaru na swoich barkach. Nie chce desperata, który upatruje w niej szczęścia swojego życia/wybawienia od złego losu. Jesteś pełen i wartościowy już sam. Rozumiesz o co mi chodzi? Nie śledzę aż tak dokładnie waszych wątków, by teraz cytować Twoje wypowiedzi, ale bije z nich desperacja.

Rozumiem, ale to nie jest do końca tak. Kiedyś nie miałem takiego podejścia, a było dokładnie tak samo. Zresztą nie postrzegam kobiety jako źródła szczęścia czy wybawienia, nie oczekiwałbym od niej, że będzie ze mną spędzać 24/7. Po prostu mam potrzebę bliskości drugiej osoby i z każdym dniem mam coraz bardziej dość samotności. Mimo to nie szukam na siłę.

11,243

R_ita2 napisał/a:

Olinko z racji męża Turka, znam wielu Turków, fakt, że ja mam do czynienia z młodymi mężczyznami, są nieco zbyt ekspresyjni i narwani, ale mają złote serca i każdemu by pomogli. A też każdy jeden na koncie ma wiele doświadczeń rasizmu i odczuwania, że nie są u siebie. Nie zrażają się mimo to, lubią nasz kraj i powtarzają, że serdeczności i dobrego nastawienia jest więcej i na tym się skupiają, na negatywnej energii nie ma co smile Rasiści byli, są i będą.

I słusznie. Moi sąsiedzi wśród nas czują się akceptowani, przynajmniej tak twierdzą, a ja nie widzę powodu, by z samego faktu pochodzenia narażać ich na ostracyzm, ale ludzie są różni i często kosztem przyjezdnych samym sobie usiłują poprawić samopoczucie. Jeśli ktoś niczego nie osiągnął, ma kompleksy, to znajduje sobie najbardziej prymitywne sposoby, by to odczucie jakoś złagodzić, choćby poczuć się "lepszym" tylko dlatego, że jest "u siebie", a ktoś inny nie.

Możliwe. Ale też to nie jest tak, że jedyne, co robię, to na siłę szukam dziewczyny czy znajomych. Staram się robić, to co lubię i przy okazji poznawać ludzi, ale średnio wychodzi. Zresztą, postaw się w mojej sytuacji. Nawet, jak gdzieś jadę na wycieczkę, niby jest fajnie, zwiedzam nowe miejsca, ale i tak za każdym razem pojawia się myśl, że fajnie by było zabrać tu dziewczynę. I ta myśl znowu mnie dobija i nie potrafię się wyluzować, bo cały czas o tym myślę. Jakbyście od zawsze byli samotni, też byście nie potrafili się wyluzować...

Nie znam Cię, nie miałam możliwości obserwować, w jaki sposób się zachowujesz, dlatego napisałam, że to MOŻE Cię gubić. To co jednak zauważyłam, a z czego osoby zdesperowane często nie zdają sobie sprawy, to ich nadmierna uprzejmość, kontrola nad tym, co mówią, aby przypadkiem kogoś nie urazić, szybkie wybieganie do przodu, kiedy kogoś poznają. Lubią też osaczać, są bardzo przewrażliwieni i ogromnie przeżywają, kiedy ktoś, kto potencjalnie miał dać szczęście, zaczyna im się wymykać.
Pomyśl, czy przypadkiem któreś z tych zachowań nie jest Ci bliskie.

11,244 Ostatnio edytowany przez gman98v2 (2023-01-22 17:30:32)

rossanka napisał/a:

Co wybierasz:
Mieć 30 lat i mieszkać z kotem

Czy

Mieć 30 lat i mieszkać o sypiać z kimś, z kim nie chcesz mieszkać i sypiać?

To pierwsze, gdyż nie jestem zainteresowany kobietę po karuzeli i być opcja na dalsze lata.

Lady Loka napisał/a:

Ja współczuję tym, którzy Cię znają w realu znajomości z Tobą.
Rzadko idzie spotkać tak toksycznego faceta.

Znajomi nigdy nie skarżyli się na mnie, jedynie paru byłych znajomych przeszkadzało, że jestem milczkiem.

11,245

Olinka napisał/a:

Olinka napisał/a:

Czy wzięło się to stąd, że w którąś środę wstaliśmy rano i stwierdziliśmy, że takimi się staniemy bo nudzi nas już to fajnie ułożone i szczęśliwe życie?
Czy może po prostu od wiele lat napierdalano w nas z każdej strony i przez kilka dekad kobiety gardziły nami jak zdechłymi padlinami przy drodze, przez co staliśmy się takimi a nie innymi osobami?

A mogły dobić... A tak to zostawiły w lesie...

Posty [ 11,181 do 11,245 z 29,787 ]

Strony Poprzednia 1 171 172 173 174 175 459 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024