niepodobna napisał/a:Snake napisał/a:ajena napisał/a:Tu nie chodzi o wiarę, tylko o czyste fakty. Mówimy o chorobie, która zabija całe miasteczka, dziesiątkuje, a ciała wrzucane są do rowów, bez ceremonii czy pogrzebów. Ten wirus nie zabije całej planety, ale wielu wartościowych ludzi. Bogactwo tu nie ma znaczenia. Możesz być prezydentem albo bezdomnym. Dla wirusa to nie ma żadnego znaczenia.
Przykro mi ale to już wygląda na urojenia, tu nie dyskusja ze mną ale jakiś specjalista jest potrzebny.
Mnie przeraża ten stopień podatności na manipulację, ludzkość jest chyba zgubiona, bynajmniej nie z powodu covida.
Widzisz, to anty-covidowcy manipulują, nie naukowcy. Jakbyś chciała poznać prawdę, to byś ją poznała. Ale nie chcesz. Skoro nie chcesz, to może nie warto mówić takich rzeczy?
Ela210 napisał/a:część chyba spora nie szczepi się bo nie lubi.
Takim podejściem można kogoś potencjalnie legalnie "zamordować". Jakaś masakra.
niepodobna napisał/a:Bzdury o chipach w szczepionce
W takie rzeczy nawet stare babcie już nie wierzą. Mamy XXI wiek. Zastanów się.
Snake napisał/a: Stały kontakt z wirusem, który występuje w niewielkich ilościach...
Haha... jakbyś miał nad tym jakąkolwiek kontrolę (każdy człowiek), to ja rozumiem takie gadanie. Ale teraz to nieźle dowaliłeś.
Może daj sobie spokój z tym "Snake". Jak się nie znasz, to nie mów takich głupot, bo mogą zaszkodzić innym.
Weź na wstrzymanie. Nie jesteś naukowcem. Więc nie ma co gadać. Nikt Cię do niczego nie zmusza, ale nie szkódź przynajmniej innym osobom, bo to może kosztować kogoś życie. Nie czas, nie pieniądze, które można zdobyć - tylko życie i zdrowie, którego nie da się kupić.
Gdyby rząd nic nie robił, to byłoby to samo co w Indiach lub podobych krajach.
Dwa, masa ludzi nie byłaby w stanie iść do pracy. Tak więc, paraliż i chaos w kraju i tak by nastąpił, tylko inny (znacznie poważniejszy). I znacznie więcej ludzi, by umarło.
A w Polsce i Europie, życie to jedna z największych wartości.
Chyba, że popierasz Korwina-Mikke, który mówił, że "ludzkie życie" nie powinno mieć takiej wartości? Ponieważ to doprowadzi do "upadku zachodu".