Szczepionka na COVID-19, skorzystacie? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Szczepionka na COVID-19, skorzystacie?

Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 196 do 260 z 393 ]

196

Odp: Szczepionka na COVID-19, skorzystacie?
ajena napisał/a:

Sprawdzałem nawet teraz, klikałem na "nie" i cały czas podaje mi ten sam adres, to samo miejsce. Data się tylko zmienia (o jeden dzień), ale miejsce (i też na pewno rodzaj szczepionki) się nie zmienia. Wyskakuje mi ciągle to samo, więc teraz mówię "NIE". Chyba najgorsza metoda w takim razie (wnioskuję według Twojej odpowiedzi). SMS to raczej loteria, to co się trafi.

Wejdź w takim razie na swoje IKP (Internetowe Konto Pacjenta) i tam swobodnie wybierzesz, które szczepionki Cię interesują oraz gdzie i kiedy chcesz się zaszczepić. Dodatkowo nawet jeśli już dokonasz rezerwacji terminu, w każdej chwili bez problemu będziesz mógł go odwołać i dokonać zmiany.
Na ile się orientuję, jest to metoda, która daje najwięcej swobody wyboru i możliwości.

Zobacz podobne tematy :

197

Olinka napisał/a:
ajena napisał/a:

Sprawdzałem nawet teraz, klikałem na "nie" i cały czas podaje mi ten sam adres, to samo miejsce. Data się tylko zmienia (o jeden dzień), ale miejsce (i też na pewno rodzaj szczepionki) się nie zmienia. Wyskakuje mi ciągle to samo, więc teraz mówię "NIE". Chyba najgorsza metoda w takim razie (wnioskuję według Twojej odpowiedzi). SMS to raczej loteria, to co się trafi.

Wejdź w takim razie na swoje IKP (Internetowe Konto Pacjenta) i tam swobodnie wybierzesz, które szczepionki Cię interesują oraz gdzie i kiedy chcesz się zaszczepić. Dodatkowo nawet jeśli już dokonasz rezerwacji terminu, w każdej chwili bez problemu będziesz mógł go odwołać i dokonać zmiany.
Na ile się orientuję, jest to metoda, która daje najwięcej swobody wyboru i możliwości.

Zdecydowanie najlepsza opcja przez IKP, jak ktos nie ma wystarczy założyć profil zaufany przez bankowość online smile. IKP się w ogóle przydaje - jest tam cała historia zabiegów, wizyt lekarskich, recept, szczepień. A co do kowida - fajna opcja można wybrać zarówno miejsce w sensie punkt szczepień, jak i miasto, rodzaj szczepionki, godziny smile

198

KoloroweSny napisał/a:

Zdecydowanie najlepsza opcja przez IKP, jak ktos nie ma wystarczy założyć profil zaufany przez bankowość online smile. IKP się w ogóle przydaje - jest tam cała historia zabiegów, wizyt lekarskich, recept, szczepień. A co do kowida - fajna opcja można wybrać zarówno miejsce w sensie punkt szczepień, jak i miasto, rodzaj szczepionki, godziny smile

Precyzując dodam, że IKP mamy wszyscy, ale żeby się na nie dostać, trzeba potwierdzić swoją tożsamość i właśnie do tego jest nam potrzebny profil zaufany albo dowód osobisty z warstwą elektroniczną.

199

Ja też już zaszczepiona 1 dawką Moderny i jedyne, co mi było to lekki stan podgorączkowy (który nawet nie był szczególnie uciążliwy).

200

Hej wszystkim. My z mężem 4 dni temu zaszczepiliśmy się Pfizerem pierwszą dawką. Ręka mnie boli do dziś, pierwszej nocy nie mogłam spać bo serio tak mnie bolała. Na drugi dzień byłam lekko rozbita, ale może to było spowodowane kiepską nocą. Dziś mnie boli gardło ale tłumaczę sobie że to pewnie osłabienie po szczepionce spowodowało, że mogło mnie gdzieś nawet przewiać.Tak czy siak żyjemy smile

201 Ostatnio edytowany przez ajena (2021-05-21 11:49:35)

Olinka napisał/a:
KoloroweSny napisał/a:

Precyzując dodam, że IKP mamy wszyscy, ale żeby się na nie dostać, trzeba potwierdzić swoją tożsamość i właśnie do tego jest nam potrzebny profil zaufany albo dowód osobisty z warstwą elektroniczną.

Mam e-dowód, ale okazuje się, że mój model smartphona nie obsługuje aplikacji xD Mimo że obsługuje NFC. Wchodzę na konto banku - utworzenie profilu zaufanego nie możliwe. Trzeba będzie udać się do banku, żeby najpierw profil zaufany utworzyć.

202

ajena napisał/a:

Mam e-dowód, ale okazuje się, że mój model smartphona nie obsługuje aplikacji xD Wchodzę na konto banku - utworzenie profilu zaufanego nie możliwe. Trzeba będzie udać się do banku, żeby najpierw profil zaufany utworzyć.

No taaak, przecież nie może być zbyt prosto big_smile.

Zależy, w którym banku masz konto, bo faktycznie niestety nie wszystkie dają taką możliwość. Możesz jednak założyć profil zaufany i w ciągu 14 dni potwierdzić swoją tożsamość w jednym z punktów znajdujących się na liście, zwykle są to oddziały ZUS i US. Ja swój profil zakładałam za pośrednictwem mBank, ale już moja mama musiała się pofatygować do oddziału ZUS, bo jej bank nie dawał takiej możliwości. Swoją drogą zakładałam dla niej profil (mama nie obsługuje komputera) właśnie po to, żeby potem wybrać dla niej szczepionkę i termin jej przyjęcia wink.

203

Olinka napisał/a:
ajena napisał/a:

Mam e-dowód, ale okazuje się, że mój model smartphona nie obsługuje aplikacji xD Wchodzę na konto banku - utworzenie profilu zaufanego nie możliwe. Trzeba będzie udać się do banku, żeby najpierw profil zaufany utworzyć.

No taaak, przecież nie może być zbyt prosto big_smile.

Zależy, w którym banku masz konto, bo faktycznie niestety nie wszystkie dają taką możliwość. Możesz jednak założyć profil zaufany i w ciągu 14 dni potwierdzić swoją tożsamość w jednym z punktów znajdujących się na liście, zwykle są to oddziały ZUS i US. Ja swój profil zakładałam za pośrednictwem mBank, ale już moja mama musiała się pofatygować do oddziału ZUS, bo jej bank nie dawał takiej możliwości. Swoją drogą zakładałam dla niej profil (mama nie obsługuje komputera) właśnie po to, żeby potem wybrać dla niej szczepionkę i termin jej przyjęcia wink.

Ja otworzyłam profil zaufany po potwierdzeniu w ZUS-ie.

204

Ja mam zamiar zapisać się w tym tygodniu, ale wciąż nie jestem przekonana.

205

Monika1980PL napisał/a:

Będą dawać milion złotych na zachętę, bo zdaje się widmo przestraszliwej choroby nie działa wystarczająco...

206 Ostatnio edytowany przez ajena (2021-05-25 23:08:55)

Snake napisał/a:
Monika1980PL napisał/a:

Będą dawać milion złotych na zachętę, bo zdaje się widmo przestraszliwej choroby nie działa wystarczająco...

Ta choroba zabiła miliony już, mimo szczepionek i wszystkich restrykcji. Nie wiem ile, by zabiła w średniowieczu? Nawet nie chcę tego wiedzieć.

Dlatego raczej traktuj to jako poważne zagrożenie i się edukuj. Zainteresuj się może wirusologią i innymi chorobami zakaźnymi, w tym niektórymi bakteriami, totalnie pomijając kwestie koronawirusa. Może to pomoże zrozumieć zagrożenie dla życia wielu osób?

Przecież wiele patogenów, to właściwie broń biologiczna, globalnie chyba bardziej groźna niż broń atomowa, może nawet bardziej niż broń chemiczna - właśnie dlatego, że działa globalnie, a nie lokalnie.

Nie wiem też, dlaczego wiele osób traktuje grypę jako zwykłe przeziębienie? To zupełnie co innego itd. Przecież zabiła więcej niż jakikolwiek koronawirus. Wystarczy nowy groźny szczep i będzie znowu to samo. A wirusy grypy mutują każego roku. Dzieci sobie może z tym wirusem poradzą, ale dorośli? Hiszpanka głównie zabijała od 20 - 40 roku życia. Dziwne, co?

Jednak są patogeny, z którymi nawet młode dzieci sobie nie poradzą. Może to jeszcze nie empidemia, ale jednak trzeba pamiętać, że to nie żarty.

207

ajena napisał/a:

Ta choroba zabiła miliony już, mimo szczepionek i wszystkich restrykcji. Nie wiem ile, by zabiła w Średniowieczu? Nawet nie chcę tego wiedzieć.

To okropne, wręcz straszne..., a nie czekaj! Przecież w średniowieczu przez Europę (w inne miejsca nie wnikam) przetaczały się co jakiś czas prawdziwe epidemie chorób przy których Covid-19, to małe Miki. Gdzie umierało w niektórych miejscach i połowa społeczeństw. A co by im zrobił Covid-19? Niewiele lol Z prostego powodu, że w średniowieczu niewiele osób dożywało do wieku, w którym Covid-19 realnie stanowi zagrożenie. Tak w odróżnieniu od szeregu innych chorób, które zabijają wszystkich jak leci.

ajena napisał/a:

Dlatego raczej traktuj to jako poważne zagrożenie i się edukuj.

Ojej i dlatego mówisz, że po roku tej strasznej pandemii, kiedy każdy już mógł kilkanaście miesięcy doświadczać JAK BARDZO JEST STRASZNA trzeba olbrzymich kampanii medialnych, celebrytów sportu i kultury żeby przekonać ludzi do zaszczepienie przeciwko tej STRASZNEJ CHOROBIE. Ba! Trzeba ludzi straszyć, że nie jak tego nie zrobią, to nie puści ich się na wakacje, że nie wsiądą do komunikacji publicznej, że nie wejdą do restauracji. Ba! Trzeba ich przykupywać wizją wygranej w szczepionkową loterię! TO SĄ JAJA JAK BERETY! Dziś minister Dworczyk: co dwutysięczna osoba dostanie PIŃCET ZŁOTYCH! Do wygrania większe sumy aż do miliona. Samochody! Inne granty! Ludzie, na co czekacie?

208 Ostatnio edytowany przez ajena (2021-05-25 23:41:11)

Snake napisał/a:
ajena napisał/a:

Ta choroba zabiła miliony już, mimo szczepionek i wszystkich restrykcji. Nie wiem ile, by zabiła w Średniowieczu? Nawet nie chcę tego wiedzieć.

To okropne, wręcz straszne..., a nie czekaj! Przecież w średniowieczu przez Europę (w inne miejsca nie wnikam) przetaczały się co jakiś czas prawdziwe epidemie chorób przy których Covid-19, to małe Miki. Gdzie umierało w niektórych miejscach i połowa społeczeństw. A co by im zrobił Covid-19? Niewiele lol Z prostego powodu, że w średniowieczu niewiele osób dożywało do wieku, w którym Covid-19 realnie stanowi zagrożenie. Tak w odróżnieniu od szeregu innych chorób, które zabijają wszystkich jak leci.

ajena napisał/a:

Ojej i dlatego mówisz, że po roku tej strasznej pandemii, kiedy każdy już mógł kilkanaście miesięcy doświadczać JAK BARDZO JEST STRASZNA trzeba olbrzymich kampanii medialnych, celebrytów sportu i kultury żeby przekonać ludzi do zaszczepienie przeciwko tej STRASZNEJ CHOROBIE. Ba! Trzeba ludzi straszyć, że nie jak tego nie zrobią, to nie puści ich się na wakacje, że nie wsiądą do komunikacji publicznej, że nie wejdą do restauracji. Ba! Trzeba ich przykupywać wizją wygranej w szczepionkową loterię! TO SĄ JAJA JAK BERETY! Dziś minister Dworczyk: co dwutysięczna osoba dostanie PIŃCET ZŁOTYCH! Do wygrania większe sumy aż do miliona. Samochody! Inne granty! Ludzie, na co czekacie?

Covid-19 to właśnie taka choroba jak w średniowieczu i gdyby nie te wszystkie kroki, to zabiłaby tyle ludzi co Hiszpanka dokładnie 100 lat temu. Z czasem... może kilka lat różnicy, ale jednak.

Tak, skoro ludzie nie mają swoich rozumów, to trzeba jakoś ich przekonać. Inaczej nigdy nie wygramy z pandemią, a co za tym idzie ofiarami tej wojny (a tym samym z restrykcjami i powrotem do normalnego życia). Bo nawet na nie jednej wojnie tylu ludzi nie zginęło co teraz.

Aha, i jeszcze jedna bardzo ważna rzecz. Wiesz czemu w starożytności i średnowieczu tylu ludzi nie dożywało? Ano właśnie, przez bakterie i wirusy - patogeny ich wkańczały. Wtedy nie było szczepionek niestety, ani wiedzy na ten temat - jedynie niewidzialny wróg. Ludzie myli się w stawach pełnych patogenów i wirusów (kleszczy, komarów, robaków itd.) - nie istotne czy to grypa i coś innego. Wiele matek, co ja mówię, dzieci nie dożywały 5 roku życia - właśnie przez takie wirusy jak koronawirus (każdy wirus jest troszkę inny, ale gdy ludzie umierają, jakie ma to znaczenie, jak się nazywa dany patogen?)

Nawet w Bibli czy historycznych zapisach o tym mowa - o trendowatych oraz innych nieznanych chorobach. Przecież dziś trąd jest wyleczalny - kiedyś umierało miliony. Tu nie chodzi o politykę, bo rządy na całym świecie reagują bardzo podobnie.

Nawet nie czytam dokładnie, to co napisałeś, bo po prostu to są jakieś bzdury niezwiązane z tematem, który poruszam. Wali mnie, co ktoś powiedział, polityka, i inne abstrakcje.

------

Dlatego raczej traktuj to jako poważne zagrożenie i się edukuj. Zainteresuj się może wirusologią i innymi chorobami zakaźnymi, w tym niektórymi bakteriami, totalnie pomijając kwestie koronawirusa. Może to pomoże zrozumieć zagrożenie dla życia wielu osób?

209 Ostatnio edytowany przez assassin (2021-05-26 00:17:55)

ajena napisał/a:
Snake napisał/a:
ajena napisał/a:

ajena napisał/a:

Covid-19 to właśnie taka choroba jak w średniowieczu i gdyby nie te wszystkie kroki, to zabiłaby tyle ludzi co Hiszpanka dokładnie 100 lat temu. Z czasem... może kilka lat różnicy, ale jednak.

Tak, skoro ludzie nie mają swoich rozumów, to trzeba jakoś ich przekonać. Inaczej nigdy nie wygramy z pandemią, a co za tym idzie ofiarami tej wojny (a tym samym z restrykcjami i powrotem do normalnego życia). Bo nawet na nie jednej wojnie tylu ludzi nie zginęło co teraz.

Aha, i jeszcze jedna bardzo ważna rzecz. Wiesz czemu w starożytności i średnowieczu tylu ludzi nie dożywało? Ano właśnie, przez bakterie i wirusy - patogeny ich wkańczały. Wtedy nie było szczepionek niestety, ani wiedzy na ten temat - jedynie niewidzialny wróg. Ludzie myli się w stawach pełnych patogenów i wirusów (kleszczy, komarów, robaków itd.) - nie istotne czy to grypa i coś innego. Wiele matek, co ja mówię, dzieci nie dożywały 5 roku życia - właśnie przez takie wirusy jak koronawirus (każdy wirus jest troszkę inny, ale gdy ludzie umierają, jakie ma to znaczenie, jak się nazywa dany patogen?)

Nawet w Bibli czy historycznych zapisach o tym mowa - o trendowatych oraz innych nieznanych chorobach. Przecież dziś trąd jest wyleczalny - kiedyś umierało miliony. Tu nie chodzi o politykę, bo rządy na całym świecie reagują bardzo podobnie.

Nawet nie czytam dokładnie, to co napisałeś, bo po prostu to są jakieś bzdury niezwiązane z tematem, który poruszam. Wali mnie, co ktoś powiedział, polityka, i inne abstrakcje.

------

Z tym że życie nawet kilkudziesięciu milionów ludzi z punktu widzenia całej populacji ludzkiej jest..... uwaga, uwaga.... nieistotne wink Co więcej dla populacji jest lepiej, gdy słabsze osobniki odpadną. Brutalne..? I co z tego, tak działa selekcja.

A tak na marginesie, strasznie jojczysz Waść.

210 Ostatnio edytowany przez ajena (2021-05-26 00:22:49)

Z tym że życie nawet kilkudziesięciu milionów ludzi z punktu widzenia całej populacji ludzkiej jest..... uwaga, uwaga.... nieistotne wink Co więcej dla populacji jest lepiej, gdy słabsze osobniki odpadną. Brutalne..? I co z tego, tak działa selekcja.

Słabsze osobniki? Dla patogena nie jest to istotne. Popularne kleszcze robią krzywdę dzieciom i dorosłym, więc kto tu ma być "słabszy". Młodziak czy stary? Patogeny nie mają nic wspólnego z "selekcją'. Człowieku, wytłumacz, skąd Ty takie głupoty bierzesz?

Ja tylko odpowiadam na straszne "jojczenie". To duża różnica!

211

ajena napisał/a:

Słabsze osobniki? Dla patogena nie jest to istotne. Popularne kleszcze robią krzywdę dzieciom i dorosłym, więc kto tu ma być "słabszy". Młodziak czy stary? Patogeny nie mają nic wspólnego z "selekcją'. Człowieku, wytłumacz, skąd Ty takie głupoty bierzesz?

Podtrzymuję... Jojczysz.

212 Ostatnio edytowany przez ajena (2021-05-26 00:28:02)

assassin napisał/a:
ajena napisał/a:

Podtrzymuję... Jojczysz.

OK, mogę? Nie masz wytłumaczenia, więc żegnam, jeśli pozwolisz.

213

ajena napisał/a:
assassin napisał/a:
ajena napisał/a:

Podtrzymuję... Jojczysz.

OK, mogę? Nie masz wytłumaczenia, więc żegnam, jeśli pozwolisz.

Jojczenie zacząłeś od covidu, zresztą Snake celnie Cię wypunktował. A teraz mi tu z kleszczami wjeżdżasz... litości...

214

ajena napisał/a:

Uwaga, uwaga! Mamy tu chyba żywy dowód ofiary propagandy, która serio w nią uwierzyła!
Covid-19, to choroba, która nawet według oficjalnej propagandy pandemicznej zabija coś ponad 2% zakażonych. Wskaźnik wyliczony dla oficjalnie wykrytych zakażeń i wszystkich zgonów, gdzie zmarły miał choćby tylko pozytywny wynik testu PCR. Gdzie gros tych zgonów, to ludzie w wieku powyżej 70 lat i chorzy na wiele innych chorób.
Gdyby nie te wszystkie kroki (nie wiem jakie ale pewnie jakieś), to choroba ta zabiłaby statystycznie pomijalnie więcej i są na to dowody wink
Po prostu Covid-19 dla ludzkości jako populacji gatunku homo sapiens nie ma żadnego znaczenia. O przepraszam, jednak jakieś ma, tzn. polepsza stan systemu ubezpieczeń emerytalnych, bo mniej emerytów, to lepsza sytuacja ZUS. Przykre ale prawdziwe.

ajena napisał/a:

O w mordę...

ajena napisał/a:

Aha, i jeszcze jedna bardzo ważna rzecz. Wiesz czemu w starożytności i średnowieczu tylu ludzi nie dożywało? Ano właśnie, przez bakterie i wirusy - patogeny ich wkańczały.

Ha, ha, niestety ale to tak jak dzisiaj. Tyle, że dawniej przede wszystkim umierało się będąc dzieckiem. Jeśli przeżyło się dzieciństwo, to już było w miarę spoko. Przede wszystkim zaś umierało się przez niedożywienie i brak warunków sanitarnych, które należy rozumieć jako picie nieprzegotowanej wody i pokarmów nie przetworzonych. Dlatego dawniej rozsądny człowiek pił piwo albo wino, a nigdy wodę. Dlatego orientowano się, że spożywanie surowych warzyw i owoców może spowodować chorobę i śmierć. Tak więc milowym krokiem dla bezpieczeństwa milionów ludzi było gotowanie wody i przetwarzanie żywności. No i jak zawsze piwo...

215 Ostatnio edytowany przez ajena (2021-05-28 21:07:37)

Snake napisał/a:
ajena napisał/a:

Uwaga, uwaga! Mamy tu chyba żywy dowód ofiary propagandy, która serio w nią uwierzyła!

ajena napisał/a:

Tak, skoro ludzie nie mają swoich rozumów, to trzeba jakoś ich przekonać. Inaczej nigdy nie wygramy z pandemią, a co za tym idzie ofiarami tej wojny (a tym samym z restrykcjami i powrotem do normalnego życia). Bo nawet na nie jednej wojnie tylu ludzi nie zginęło co teraz
O w mordę...

Dokładnie. Trzeba nie mieć rozumu, aby nie wierzyć, że Covid nie zabija w milionach, mimo wszystkch restrykcji.

ajena napisał/a:

Aha, i jeszcze jedna bardzo ważna rzecz. Wiesz czemu w starożytności i średnowieczu tylu ludzi nie dożywało? Ano właśnie, przez bakterie i wirusy - patogeny ich wkańczały.

Ha, ha, niestety ale to tak jak dzisiaj. Tyle, że dawniej przede wszystkim umierało się będąc dzieckiem. Jeśli przeżyło się dzieciństwo, to już było w miarę spoko. Przede wszystkim zaś umierało się przez niedożywienie i brak warunków sanitarnych, które należy rozumieć jako picie nieprzegotowanej wody i pokarmów nie przetworzonych. Dlatego dawniej rozsądny człowiek pił piwo albo wino, a nigdy wodę. Dlatego orientowano się, że spożywanie surowych warzyw i owoców może spowodować chorobę i śmierć. Tak więc milowym krokiem dla bezpieczeństwa milionów ludzi było gotowanie wody i przetwarzanie żywności. No i jak zawsze piwo...

Nie do końca. W tamtych czasach cięzko było dożyć 30-40 lat. To był nie lada sukces. Rak, patogeny, zanieczyszczenia, układ krwionośny, stres i wojny. Nie było nic wiadomo o niczym - co to cholesterol, trójglicerydy, glukoza, wirusy, bakterie i setki innych...

Nie wiem też, dlaczego wtedy piwo miałoby być lepsze? Przecież tam też jest woda? Ludzie po prostu myli się w brudnej wodzie pełnej zarazków, wirusów czy bakerii.

Ale czekaj no... której propagandy? To że Covid-19 to fikcja? Daj sobie spokój i posłuchaj zwykłych ludzi, którzy są uprzedzeni, bo umarło im 3 osoby w rodzinie na Covid. Dziś takich różnych historii jest już tysiące w samej Polsce. Więc czyja propaganda? Jak możesz, to mi wyjaśnij, bo nie wiem, o czym Ty tutaj w ogóle mówisz? Może powiedz to tym zykłym ludziom i rodzinom, których spotkała ta tragedia?

assassin napisał/a:

Jojczenie zacząłeś od covidu, zresztą Snake celnie Cię wypunktował. A teraz mi tu z kleszczami wjeżdżasz... litości...

To ja go wypunktowałem. Coś Ci się pomyliło big_smile A na kleszcze jednak warto uważać, bo tez mogą zniszczyć Ci życie. I do tego nawet Covida nie potrzeba.
---------------------------
Oczywiście, że skorzystam ze szczepionki. Jendak preferuję szczepionki RNA. O czym już wcześniej mówiłem. Osobiste zdanie, więc nie będę o tym mówił. Mimo, że mam swoje argumenty. Każdy ma dostęp do informacji i mediów, więc niech sam wybiera. Cieszę się, że jest taka możliwość.

--------

Dziś obwinia się za to Chiny, ale co gdyby wirus wyszedł z Hiszpanii - tak jak sto lat temu Hiszpanka (od Hiszpańskich ptaków). Albo z Polski? Od "polskich" ptaków? Polskie ptaki też potrafią przenosić wirusy. Dlatego nie lubię takiego przypisywania. Też nie sądzę, aby jakiś wirus był wojną gospodarczą czy polityczną. Wtedy mogłoby to działać w obie strony. A tak się jednak nie dzieje.

216

ajena napisał/a:

Nie do końca. W tamtych czasach cięzko było dożyć 30-40 lat. To był nie lada sukces. Rak, patogeny, zanieczyszczenia, układ krwionośny, stres i wojny. Nie było nic wiadomo o niczym - co to cholesterol, trójglicerydy, glukoza, wirusy, bakterie i setki innych...

Nie wiem też, dlaczego wtedy piwo miałoby być lepsze? Przecież tam też jest woda? Ludzie po prostu myli się w brudnej wodzie pełnej zarazków, wirusów czy bakerii.

Zasadniczo na przyszłość zdecydowanie polecałbym unikać wypowiadania się na tematy o których nie ma się bladego pojęcia. Taka darmowa i forumowo-przyjacielska rada, do której stosowanie pozwoli nie robić z siebie publicznie ignoranta.
Po pierwsze musisz się zdecydować albo przedwczesne umieranie w wieku 30-40 lat albo problem raka, cholesterolu, trójglicerydów itd. lol Owszem, można umrzeć na raka w wieku 18 lat ale statystycznie rak staje się jedną z głównych przyczyn śmierci tak po 50/60-tce. No i zapewniam cię, że ostatnim czym musiał się martwić 30-40 latek w średniowieczu przy jego diecie, to cholesterol i trójglicerydy lol
Niska średnia wieku w średniowieczu i podobnych epokach brała się z dużej śmiertelności niemowląt i dzieci co załatwiano płodząc duże ilości dzieci. Kiedy jednak dożyłeś wieku sprawnego i nie dałeś się zabić w jakiejś wojnie, nie padłeś ofiarą zarazy, nie umarłeś z głodu, czytaj w miarę zarabiałeś, to miałeś szansę dożyć sędziwego wieku jak i na nasze warunki. To co wówczas zabijało głównie, to ciężka, wieloletnia praca i wieczne niedożywienie. Polecam poczytać albo zapytać kogoś ze wsi w wieku 80-90 lat co to przednówek...
Ha, ha mycie się w brudnej wodzie przyczyną zgonów? Dobre sobie! Woda nieprzegotowana szkodzi tylko i wyłącznie gdy jest spożywana lub służy do mycia ale PRODUKTÓW ŻYWNOŚCIOWYCH głównie warzyw i owoców spożywanych na surowo.
A z tym piwem, to już zaprawdę paradne. Naprawdę nie wiesz dlaczego piwo zawierające wodę było zdrowe, a sama woda już nie?
No dobra, nie będę się znęcał. To się nazywa FERMENTACJA. Powstały w jej wyniku napój (i nie tylko) nie sprzyja rozwojowi wielu bakterii przenoszących się drogą pokarmową, a zwykła woda już tak. Dlatego picie piwa, wina było wówczas zdrowe i bezpieczniejsze niż wody, szczególnie z ujęcia typu woda stojąca jak staw czy jezioro.

ajena napisał/a:

Ale czekaj no... której propagandy? To że Covid-19 to fikcja? Daj sobie spokój i posłuchaj zwykłych ludzi, którzy są uprzedzeni, bo umarło im 3 osoby w rodzinie na Covid. Dziś takich różnych historii jest już tysiące w samej Polsce. Więc czyja propaganda? Jak możesz, to mi wyjaśnij, bo nie wiem, o czym Ty tutaj w ogóle mówisz? Może powiedz to tym zykłym ludziom i rodzinom, których spotkała ta tragedia?

To może porozmawiaj z ludźmi, których bliscy nie doczekali zwykłej operacji, zwykłej diagnozy raka, choroby wieńcowej itd., bo nagle okazało się, że najważnieszą chorobą świata jest infekcja, która uśmierca realnie na poziomie zjadliwej grypy, a reszta won!

217 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2021-05-28 22:21:52)

ale co ma piernik do wiatraka? przeciez to że rak jest nadal grożny w żaden sposób nie wpływa na zagrozęnie Covidem- a to że specjalistyczne szpitale przekształcono na Covidownie to zasługa rządu, który jeszcze niedawno ochoczo popierałeś na forum razem z Dudosławem najlepszym władcą.
wiec o co krzyk.
Szpital w Prokocimiu po 2 miesiącach od otwarcia stał się Covidownią, gdzie zwożono ludzi z całego województwa by na prowincji widziano jak pierwszi sekretatarze walczą z wirusem. a na protesty dyrekcji oskarżano ich o niegospodarność.
to jest chyba najnowocześniejszy szpitak w PL do leczenia nietypowych schorzeń .

łaskawie nie będę szukać w temacie o koronie Twoich wypowiedzi na tę informację bo pisałam rok temu, bo to moze być przykre dla Ciebie czytać co wtedy pisałeś. sorry.

218

A szukaj, chętnie sobie przypomnę.

219

jeszcze czego. cały wątek poniżej.

220

Szkoda, lubię się czytać.

221 Ostatnio edytowany przez ajena (2021-05-30 21:30:11)

Snake napisał/a:
ajena napisał/a:

Zasadniczo na przyszłość zdecydowanie polecałbym unikać wypowiadania się na tematy o których nie ma się bladego pojęcia. Taka darmowa i forumowo-przyjacielska rada, do której stosowanie pozwoli nie robić z siebie publicznie ignoranta.
Po pierwsze musisz się zdecydować albo przedwczesne umieranie w wieku 30-40 lat albo problem raka, cholesterolu, trójglicerydów itd. lol Owszem, można umrzeć na raka w wieku 18 lat ale statystycznie rak staje się jedną z głównych przyczyn śmierci tak po 50/60-tce. No i zapewniam cię, że ostatnim czym musiał się martwić 30-40 latek w średniowieczu przy jego diecie, to cholesterol i trójglicerydy lol
Niska średnia wieku w średniowieczu i podobnych epokach brała się z dużej śmiertelności niemowląt i dzieci co załatwiano płodząc duże ilości dzieci. Kiedy jednak dożyłeś wieku sprawnego i nie dałeś się zabić w jakiejś wojnie, nie padłeś ofiarą zarazy, nie umarłeś z głodu, czytaj w miarę zarabiałeś, to miałeś szansę dożyć sędziwego wieku jak i na nasze warunki. To co wówczas zabijało głównie, to ciężka, wieloletnia praca i wieczne niedożywienie. Polecam poczytać albo zapytać kogoś ze wsi w wieku 80-90 lat co to przednówek...
Ha, ha mycie się w brudnej wodzie przyczyną zgonów? Dobre sobie! Woda nieprzegotowana szkodzi tylko i wyłącznie gdy jest spożywana lub służy do mycia ale PRODUKTÓW ŻYWNOŚCIOWYCH głównie warzyw i owoców spożywanych na surowo.
A z tym piwem, to już zaprawdę paradne. Naprawdę nie wiesz dlaczego piwo zawierające wodę było zdrowe, a sama woda już nie?
No dobra, nie będę się znęcał. To się nazywa FERMENTACJA. Powstały w jej wyniku napój (i nie tylko) nie sprzyja rozwojowi wielu bakterii przenoszących się drogą pokarmową, a zwykła woda już tak. Dlatego picie piwa, wina było wówczas zdrowe i bezpieczniejsze niż wody, szczególnie z ujęcia typu woda stojąca jak staw czy jezioro.

ajena napisał/a:

To może porozmawiaj z ludźmi, których bliscy nie doczekali zwykłej operacji, zwykłej diagnozy raka, choroby wieńcowej itd., bo nagle okazało się, że najważnieszą chorobą świata jest infekcja, która uśmierca realnie na poziomie zjadliwej grypy, a reszta won!

Oj tam, chcesz mnie tam "znegować" tutaj, a sam troszkę gadasz w cały świat w sumie. Nię winię Cię za to w sumie, bo nie musisz być ekspertem w tych dziedzinach.

1. Nie decyduję o niczym. Patogeny wkańczały młodych i starszych, ale nie wykluczały innych chorób.
2. Starożytna lub sredniowieczna dieta była strasznie niezdrowa. Nie jeden król przez to umarł na serce. Sam sprawdź jak to było. Czysta historia.
3. To czy byłeś ofiarą "zarazy" nie zawsze zależało od wieku, tylko od okresu w jakim żyłeś i "szczęścia". Tak, do 5 roku umierało najwięcej z powodu wirusów. Z resztą matki też tak 50 na 50 przeżywały poród ze względu na patogeny i zarazki. Sprawdź to dokładnie, zanim coś powiesz. Jak nie było pandemii, to pewnie pożyłeś dłużej (o ile przeżyłeś pierwsze 5 lat po pordzie) Jednak nie dłużej niz średnio 40/50 lat z przyczyn naturalnych. Dziś ludzie odrzywiają się jak najlepiej, a jak przyjdzie korona to ich potrafi zabić. Sprawdż to.
4. Mycie się w brudnej wodzie potrafisz negować? Wiesz, nie neguję Twoich argumentów, ale głupotą jest negowanie moich. Ja w 21 wieku widziałem przypadki śmierci nawet dzieci z powodu kontaktu z daną bakterią  (wirusem) w wodzie - do tego jeszcze przekazaną przeż psa rodzinnego, który wszedł do rzeki, później dziecko dotykało. I umarło.

Aha, i wciąż czekam. Na czym polega ta "propaganda"?

222

Wybacz ale wybiorę tylko co większe bzdury.

ajena napisał/a:

2. Starożytna lub sredniowieczna dieta była strasznie niezdrowa. Nie jeden król przez to umarł. Sam sprawdź jak to było. Czysta historia.

Chyba już nic zabawniejszego dziś nie przeczytam, choć tyż prowda, że dzień się kończy.
Wyrabiać sobie zdanie na temat diety średniowiecznej na podstawie tego co jadł jakiś król, to zaiste mistrzostwo świata! Zaprawdę jeśli do tej pory była, to dla ciebie wiedza tajemna, to przeciętny mieszkaniec średniowiecznej Europy nie jadał jak król lol Problemem przeciętnego mieszkańca średniowiecznej Europy było niedożywienie. Chroniczne. Uwydatniające się w tzw. przednówku czyli przejściu zimy w wiosnę kiedy kończyły się zapasy z zeszłego roku, a nie było jeszcze co zebrać, bo nawet szczaw jeszcze nie wyrósł. Wtedy biedniejsi po prostu umierali z głodu i było to zjawisko znane jeszcze w XX wieku. Niedożywienie. Zapamiętaj.   

ajena napisał/a:

4. Mycie się w brudnej wodzie potrafisz negować? Wiesz, nie neguję Twoich argumentów, ale głupotą jest negowanie moich. Ja w 21 wieku widziałem przypadki śmierci nawet dzieci z powodu kontaktu z daną bakterią  (wirusem) w wodzie - do tego jeszcze przekazaną przeż psa rodzinnego, który wszedł do rzeki, później dziecko dotykało. I umarło.

Tak, bo nie raz i nie dwa "myłem się w brudnej wodzie". Jak widać żyję! Z czasów dzieciństwa pamiętam, że nie uważaliśmy sezonu pływackiego w pobliskiej rzece za otwarty dopóki nie spłynęła nią jakaś zdechła świnia. O jej, jak my to przeżyliśmy...

223 Ostatnio edytowany przez ajena (2021-05-30 21:44:22)

Snake napisał/a:

Wybacz ale wybiorę tylko co większe bzdury.

ajena napisał/a:

2. Starożytna lub sredniowieczna dieta była strasznie niezdrowa. Nie jeden król przez to umarł. Sam sprawdź jak to było. Czysta historia.

Chyba już nic zabawniejszego dziś nie przeczytam, choć tyż prowda, że dzień się kończy.
Wyrabiać sobie zdanie na temat diety średniowiecznej na podstawie tego co jadł jakiś król, to zaiste mistrzostwo świata! Zaprawdę jeśli do tej pory była, to dla ciebie wiedza tajemna, to przeciętny mieszkaniec średniowiecznej Europy nie jadał jak król lol Problemem przeciętnego mieszkańca średniowiecznej Europy było niedożywienie. Chroniczne. Uwydatniające się w tzw. przednówku czyli przejściu zimy w wiosnę kiedy kończyły się zapasy z zeszłego roku, a nie było jeszcze co zebrać, bo nawet szczaw jeszcze nie wyrósł. Wtedy biedniejsi po prostu umierali z głodu i było to zjawisko znane jeszcze w XX wieku. Niedożywienie. Zapamiętaj.   

ajena napisał/a:

Tak, bo nie raz i nie dwa "myłem się w brudnej wodzie". Jak widać żyję! Z czasów dzieciństwa pamiętam, że nie uważaliśmy sezonu pływackiego w pobliskiej rzece za otwarty dopóki nie spłynęła nią jakaś zdechła świnia. O jej, jak my to przeżyliśmy...

Gadasz o biednych, którzy nie mieli co jeść. A ja mówię o tych bogatych, którzy mieli co jeść. Znowu mówisz, o czymś innym.

Myłeś się w wodzie, która nie miała takich patogenów jak ten pies czy dziecko. To jest loteria i ryzyko na własną odpowiedzialność.

Na czym polega ta "propaganda światowa"? Hmm... może wyjaśnisz?

224 Ostatnio edytowany przez Snake (2021-05-30 21:55:34)

ajena napisał/a:

Myłeś się w wodzie, która nie miała takich patogenów jak ten pies czy dziecko. To jest loteria i ryzyko na własną odpowiedzialność.

Okropne! 2 lata temu piłem wodę bezpośrednio z mało reprezentacyjnego, leśnego źródełka. Moje dziecko piło. Żyjemy, hurra!

ajena napisał/a:

No ja nie wiem, to ty wierzysz w jakąś straszliwą chorobę, która zdziesiątkuje ludzi, spustoszy planetę, będzie Sodoma i Gomora jak nie będziemy dezynfekować wszystkiego, nosić rękawiczek, nosić maseczki, nie wychodzić z domów, szczepić się.
Widzisz dziś na przykład jeden uczony idiota w stacji TVN grzmiał, że ten kto nie pośle swoich dzieci na szczepienie przeciw Covid-19 jest w zasadzie zbrodniarzem.
Dzieci, które w 99,999 % przechodzą Covid-19 bezobjawowo lub w rodzaju przeziębienia mają się szczepić eksperymentalnymi szczepionkami, przy których w ich wieku szansa na złapanie jakiegoś NOP jest zdecydowanie większa niż ciężkoobjawowa postać Covid-19. To jest właśnie propaganda, która od rana do nocy wylewa się z każdej stacji telewizyjnej.

ajena napisał/a:

Gadasz o biednych, którzy nie mieli co jeść. A ja mówię o tych bogatych, którzy mieli co jeść. Znowu mówisz, o czymś innym.

Rozumiem, że o standardach życia w Zimbabwe czy Somalii, a nawet w Piotrkowie Trybunalskim orientujesz się na podstawie stylu życia Bila Gates'a?

225 Ostatnio edytowany przez ajena (2021-05-30 22:04:59)

Snake napisał/a:
ajena napisał/a:

Okropne! 2 lata temu piłem wodę bezpośrednio z mało reprezentacyjnego, leśnego źródełka. Moje dziecko piło. Żyjemy, hurra!

ajena napisał/a:

No ja nie wiem, to ty wierzysz w jakąś straszliwą chorobę, która zdziesiątkuje ludzi, spustoszy planetę, będzie Sodoma i Gomora jak nie będziemy dezynfekować wszystkiego, nosić rękawiczek, nosić maseczki, nie wychodzić z domów, szczepić się.
Widzisz dziś na przykład jeden uczony idiota w stacji TVN grzmiał, że ten kto nie pośle swoich dzieci na szczepienie przeciw Covid-19 jest w zasadzie zbrodniarzem.
Dzieci, które w 99,999 % przechodzą Covid-19 bezobjawowo lub w rodzaju przeziębienia mają się szczepić eksperymentalnymi szczepionkami, przy których w ich wieku szansa na złapanie jakiegoś NOP jest zdecydowanie większa niż ciężkoobjawowa postać Covid-19. To jest właśnie propaganda, która od rana do nocy wylewa się z każdej stacji telewizyjnej.

Tu nie chodzi o wiarę, tylko o czyste fakty. Mówimy o chorobie, która zabija całe miasteczka, dziesiątkuje, a ciała wrzucane są do rowów, bez ceremonii czy pogrzebów. Ten wirus nie zabije całej planety, ale wielu wartościowych ludzi. Bogactwo tu nie ma znaczenia. Możesz być prezydentem albo bezdomnym. Dla wirusa to nie ma żadnego znaczenia.

Dziś już miliony ludzi wzięło szczępionki. Na grypę brało jeszcze więcej milionów. Nikt nie łapał NOP. Nie chcesz to nie. Myj się w brudnych wodach pełnych robaków i patogenów. Nikt Ci nie broni. Ale na własną odpowiedzialność. Szkoda mi będzie tylko Twoich dzieci, jak coś pójdzie nie tak.

226

ajena napisał/a:

Tu nie chodzi o wiarę, tylko o czyste fakty. Mówimy o chorobie, która zabija całe miasteczka, dziesiątkuje, a ciała wrzucane są do rowów, bez ceremonii czy pogrzebów. Ten wirus nie zabije całej planety, ale wielu wartościowych ludzi. Bogactwo tu nie ma znaczenia. Możesz być prezydentem albo bezdomnym. Dla wirusa to nie ma żadnego znaczenia.

Przykro mi ale to już wygląda na urojenia, tu nie dyskusja ze mną ale jakiś specjalista jest potrzebny.

227

Snake napisał/a:
ajena napisał/a:

Przykro mi ale to już wygląda na urojenia, tu nie dyskusja ze mną ale jakiś specjalista jest potrzebny.

Mnie przeraża ten stopień podatności na manipulację, ludzkość jest chyba zgubiona, bynajmniej nie z powodu covida.

228 Ostatnio edytowany przez ajena (2021-05-30 23:32:32)

Snake napisał/a:
ajena napisał/a:

Dokładnie. Szaleńców anty-covidowych nie brakuje. Tylko jakiś psychiatra może im pomóc. Nawet żaden rząd się nie sprzeciwia, również z opozycji, wszystkie lewicowe, centrowe, czy prawicowe media o tym bębnią. Nawet nie walczą ze sobą. Bo wszyscy kierują się najnowszą wiedzą medyczną, a nie polityczną.

Ale szkoda mi takich ludzi. To może spotkać każdego. Tyle że głupi ma znacznie mniejsze szanse niż ten, co się chroni.

229

ajena napisał/a:

Dokładnie. Szaleńców anty-covidowych nie brakuje. Tylko jakiś psychiatra może im pomóc. Nawet żaden rząd się nie sprzeciwia, również z opozycji, wszystkie lewicowe, centrowe, czy prawicowe media o tym bębnią. Nawet nie walczą ze sobą. Bo wszyscy kierują się najnowszą wiedzą medyczną, a nie polityczną.

Ale szkoda mi takich ludzi. To może spotkać każdego. Tyle że głupi ma znacznie mniejsze szanse niż ten, co się chroni.

No ba! Dziś rano czytałem najnowszy wyrzyg wiedzy medycznej, że wszyscy do szczepienia co 2 miesiące lol Najlepsze jest to co pan ekspert raczył był przekazać między wierszami. Otóż przyznał, że w przypadku kontaktu z wirusem przede wszystkim znaczenie ma ilość wirusów jakie przyjmiemy. Wspomniał o tym w kontekście tego, że po zaszczepieniu kontakt z niewielkimi ilościami wirusa jest pozytywnym zjawiskiem, bo działa na układ odpornościowy przypominająco. Coś jak kolejna dawka szczepionki. Uśmiałem się przy tym serdecznie, bo pisałem o tym dawno temu, że najzdrowsze dla populacji, to stały kontakt z wirusem, który występuje w niewielkich ilościach. Zbyt małych aby doprowadzić do ciężkiej infekcji ale pobudzających nasze układy odpornościowe do wytwarzania przeciwciał. To właśnie uniemożliwiono przez psychozę dezynfekowania wszystkiego co popadnie, przez noszenie rękawiczek, przez nakaz noszenia bzdurnych maseczek w w bzdurnych okolicznościach.
A koleżanka o pewnie psychiatrów nasłała by na większość społeczeństwa, które pandemię od dawna ma zwyczajnie w nosie.

230

Zaszczepilam się wlasnie 2 dawką  Moderny i dalszych nie planuję. 

Tym razem uczucie oberwania deską  w głowę  trwało  pół  godziny,  widocznie  organizm się szybko zorientował że to już było.

231

Wszczepili mi dziś czipy Pfizera, ale przerażający był gość w autobusie, który zaczepiał współpasażerów, trochę podpytując o szczepionkę - na koniec skwitował, że on się nie da zaszczepić, bo nie lubi.
Nawet nie silił się na jakąkolwiek dyskusję czy wymówkę. Po prostu nie lubi.

232

Szczepiłem się Moderną tydzień temu. Raz, jeden dzień miejsce szczepionoki lekko bolało a potem już niczego nie odczuwałem..

233

BlackOxyde napisał/a:

Wszczepili mi dziś czipy Pfizera, ale przerażający był gość w autobusie, który zaczepiał współpasażerów, trochę podpytując o szczepionkę - na koniec skwitował, że on się nie da zaszczepić, bo nie lubi.
Nawet nie silił się na jakąkolwiek dyskusję czy wymówkę. Po prostu nie lubi.

Ale po co dyskusje czy wymówki? To jest (przynajmniej powinna być) wolna decyzja każdego człowieka, czy chce się zaszczepić, a już szczególnie preparatem w trakcie badania (wszystkie szczepionki są w 3 fazie testów, dopuszczone do użycia warunkowo). Piszesz trochę tak, jakby gość musiał się tłumaczyć.

Bzdury o chipach w szczepionce są wypuszczane właśnie po to, żeby zdyskredytować jak najbardziej zasadne pytania o bezpieczeństwo preparatów  - przez wrzucenie ludzi, którzy je zadają, do jednego wora z "szurami", co w szczepionce szukają chipa.

234 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2021-06-02 07:55:04)

ja nikogo nawet w rodzinie nie namawiam bo nie chce by ktoś miał do mnie pretensje.
ale też nie komentuję argumentów które podają ludzie anty- bo niektórzy podają takie, że ręce opadają- bynajmniej nie są to pytania o bezpieczeństwo.
ja świadomie nazywam Modernę szczipionką bo właściwie to jest przeprogramowanie organizmu a nie szczepienie i sprawa jest przemyślana za porzeciw,
Nie ma co traktować szczepiących się jak tych co nic nie przemyśleli w temacie- a tych co nie- że toz powodu przemyślenia skutków ubocznych.

część chyba spora nie szczepi się bo nie lubi i ma prawo do tego albo się boi po prostu, boi się nawet szukać informacji. całkiem też możliwe że wiele osób nie rozumie informacji jak działa szczepionka i żaden wstyd- a rząd nie daje tych informacji dostepnych by mogli świadomie tę decyzję podjąć- tylko agituje za, fora antyszczepionkowe często też są odporne na wiedzę- więc mnie ludzie pytający w autobusie nie dziwią.

jak rząd w takiej sytuacji jak teraz karałby za nieszczepienie to ja bym w takim kraju nie chciała żyć.
co do paszportów szczepionkowych też mam wątpliwosci, i mam nadzieję że to tylko w tym roku będzie.

oczywiście gdyby była apokalipsa typu umieraja ludzie na ulicach to byłaby inna historia- ale wtedy szczepionki nie chcielliby nieliczni.

nie rozumiem po co namawia sie na szczepienia na wschodzie, a w Krakowie ludziom odwołuje terminy bo nie ma szczepionki, zamiast lepiej ją dystrybuować.

235

niepodobna napisał/a:

Ale po co dyskusje czy wymówki?

Bo dobrze mieć jakiś argument dla swoich decyzji, nie tylko emocje, jeśli chodzi o zdrowie i bezpieczeństwo innych. Oczywiście to tylko jakiś losowy gość z autobusu, więc w żadne rozprawy i tak byśmy nie weszli, ale takich ludzi jest z pewnością o wiele więcej, więc posłużył jako przykład. To, co napisałaś jestem w stanie przyjąć i zrozumieć.

236

BlackOxyde napisał/a:
niepodobna napisał/a:

Ale po co dyskusje czy wymówki?

Bo dobrze mieć jakiś argument dla swoich decyzji, nie tylko emocje, jeśli chodzi o zdrowie i bezpieczeństwo innych. Oczywiście to tylko jakiś losowy gość z autobusu, więc w żadne rozprawy i tak byśmy nie weszli, ale takich ludzi jest z pewnością o wiele więcej, więc posłużył jako przykład. To, co napisałaś jestem w stanie przyjąć i zrozumieć.

Losowemu gosciowi z autobusu wystarczy powiedziec "szczepie sie" albo "nie szczepie sie" i to powinno zamknac dyskusje.

237 Ostatnio edytowany przez ajena (2021-06-02 17:00:09)

niepodobna napisał/a:
Snake napisał/a:
ajena napisał/a:

Mnie przeraża ten stopień podatności na manipulację, ludzkość jest chyba zgubiona, bynajmniej nie z powodu covida.

Widzisz, to anty-covidowcy manipulują, nie naukowcy. Jakbyś chciała poznać prawdę, to byś ją poznała. Ale nie chcesz. Skoro nie chcesz, to może nie warto mówić takich rzeczy?

Ela210 napisał/a:

część chyba spora nie szczepi się bo nie lubi.

Takim podejściem można kogoś potencjalnie legalnie "zamordować". Jakaś masakra.

niepodobna napisał/a:

Bzdury o chipach w szczepionce

W takie rzeczy nawet stare babcie już nie wierzą. Mamy XXI wiek. Zastanów się.

Snake napisał/a:

Stały kontakt z wirusem, który występuje w niewielkich ilościach...

Haha... jakbyś miał nad tym jakąkolwiek kontrolę (każdy człowiek), to ja rozumiem takie gadanie. Ale teraz to nieźle dowaliłeś.

Może daj sobie spokój z tym "Snake". Jak się nie znasz, to nie mów takich głupot, bo mogą zaszkodzić innym.

Weź na wstrzymanie. Nie jesteś naukowcem. Więc nie ma co gadać. Nikt Cię do niczego nie zmusza, ale nie szkódź przynajmniej innym osobom, bo to może kosztować kogoś życie. Nie czas, nie pieniądze, które można zdobyć - tylko życie i zdrowie, którego nie da się kupić.

Gdyby rząd nic nie robił, to byłoby to samo co w Indiach lub podobych krajach.

Dwa, masa ludzi nie byłaby w stanie iść do pracy. Tak więc, paraliż i chaos w kraju i tak by nastąpił, tylko inny (znacznie poważniejszy). I znacznie więcej ludzi, by umarło.

A w Polsce i Europie, życie to jedna z największych wartości.

Chyba, że popierasz Korwina-Mikke, który mówił, że "ludzkie życie" nie powinno mieć takiej wartości? Ponieważ to doprowadzi do "upadku zachodu".

238 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2021-06-02 17:38:13)

wchodzenie tak głęboko w sferę wolności osobistych nie przysłużyłoby się niczemu dobremu.
mozesz kogoś przekonywać, ale nie zmuszać.
To samo dotyczy zresztą innych delikatnych sfer. Zawsze trzeba patrzeć czy nie wylewa sie dziecka z kąpielą, tak robią wszelkiej maści fundamentaliści.

Jeżeli jakimś działaniem wyrządzasz więcej zła niz dobra, początkowe idee tracą szlachetność.
a dla wierzących: "po owocach ich poznacie"

nie ma co gdybać nadejdzie pażdziernik i się wyda- szaleje wirus czy nie?
jak szaleje to po kim: szczepionych czy nieszczepionych
i albo utylizacja szczepionek- albo kolejka za nimi. Dozyjemy to zobaczymy

jeszcze coś:

nie lubię
boję się
szczepię się- bo jak powiedział Zagłoba do Heleny:
- Mogę Waści ufać?
- A masz co lepszego?

i dla bojących się igły: ukąszenie komara bardziej boli niż to.

239

ajena napisał/a:

Ha, ha, no i jak tu dyskutować z kimś, kto nie tylko najwidoczniej wierzy ale i powtarza tępą propagandę.
Gdyby polski rząd nic nie robił, to byłoby to samo co w Indiach!!! Łaaał!!!
Czyli umarłoby 26 osób na każde 100 tysięcy mieszkańców, tak? Bo tyle zmarło w Indiach. Gdyby ten rząd nic nie robił tak?
No to oznacza, że epidemia Covid-19 kosztowałaby w Polsce życie przez okres kilkunastu miesięcy ok. 10 tysięcy osób. A zmarło? 73856!!!
To znaczy, że w Polsce dzięki odpowiedzialnym działaniom rządu zmarło 193 osoby na każde 100 tysięcy mieszkańców.
Według Ajeny, gdy rząd nic nie robił, to zmarłoby 26 osób na każde 100 tysięcy mieszkańców. Jak w Indiach...
Żeby Ajena zrozumiał/ła wytłumaczę łopatologicznie: w Polsce dzięki temu, że rząd coś robił zmarło 7,42 razy więcej ludzi niż w Indiach, bo tam się tak sprawnie nie działa jak w Polsce.

240

Snake napisał/a:
ajena napisał/a:

Ha, ha, no i jak tu dyskutować z kimś, kto nie tylko najwidoczniej wierzy ale i powtarza tępą propagandę.
Czyli umarłoby 26 osób na każde 100 tysięcy mieszkańców, tak? Bo tyle zmarło w Indiach. Gdyby ten rząd nic nie robił tak?
No to oznacza, że epidemia Covid-19 kosztowałaby w Polsce życie przez okres kilkunastu miesięcy ok. 10 tysięcy osób. A zmarło? 73856!!!
To znaczy, że w Polsce dzięki odpowiedzialnym działaniom rządu zmarło 193 osoby na każde 100 tysięcy mieszkańców.
Według Ajeny, gdy rząd nic nie robił, to zmarłoby 26 osób na każde 100 tysięcy mieszkańców. Jak w Indiach...
Żeby Ajena zrozumiał/ła wytłumaczę łopatologicznie: w Polsce dzięki temu, że rząd coś robił zmarło 7,42 razy więcej ludzi niż w Indiach, bo tam się tak sprawnie nie działa jak w Polsce.

Snake, czytam i aż nie wierzę, że można być takim fanatykiem, takim ograniczonym fanatykiem.
Bądź sobie jak lubisz, ale ty naprawdę szkodzisz ludziom. Nie wiem skąd bierzesz swoje wiadomości, już ci to kiedyś pisałam. Trzepiesz jak z kapelusza danymi o których nikt oprócz ciebie nie slyszał i bronisz tego swojego punktu widzenia jak żólw wyschniętej skorupy praprzodka.
Dzięki Bogu, że tacy jak ty wyżywają się na podobnych forach, bo gdyby oddano władzę w ich ręce, to mielibyśmy politykę płaskoziemców.
Jak z tego wynika, coś za coś.. Jesteś tutaj, czujmy się bezpieczni, bo nie ma cię gdzie indziej.
Naprawdę nie masz nic innego do roboty, niż udowodniać całemu światu, że się pomylił?

241

Czytałem te dane o których pisze Snake. Są jak najbardziej dostępne. A jeśli chodzi o Indie to patrząc tylko na podawane wskaźniki to rzeczywiście można pomyśleć, że dzieje się tam nie wiadomo co,tylko tam jest miliard 300 mln ludzi.Jesli weźmie się przeliczy nawet te setki tysięcy ludzi,,zarażonych " i weźmie się ich liczebność,to tak naprawdę mają mniej  przypadków Covidowych niż było w porywach u nas. Gdyby w całym naszym pięknym kraju działały od początku przychodnie tak jak ta w Przemyślu, to nie byłoby tyłu przypadków śmiertelnych. Ale rzeczywiście rząd zadbał o nasze zdrowie teleporadami.

242

Salomonka napisał/a:

Snake, czytam i aż nie wierzę, że można być takim fanatykiem, takim ograniczonym fanatykiem.
Bądź sobie jak lubisz, ale ty naprawdę szkodzisz ludziom. Nie wiem skąd bierzesz swoje wiadomości, już ci to kiedyś pisałam. Trzepiesz jak z kapelusza danymi o których nikt oprócz ciebie nie slyszał i bronisz tego swojego punktu widzenia jak żólw wyschniętej skorupy praprzodka.
Dzięki Bogu, że tacy jak ty wyżywają się na podobnych forach, bo gdyby oddano władzę w ich ręce, to mielibyśmy politykę płaskoziemców.
Jak z tego wynika, coś za coś.. Jesteś tutaj, czujmy się bezpieczni, bo nie ma cię gdzie indziej.
Naprawdę nie masz nic innego do roboty, niż udowodniać całemu światu, że się pomylił?

Przecież to są oficjalne dane, dostępne dla każdego państwa. Nie wiedziałaś? Uwierzyłaś w to co mówią w telewizji, że w Indiach jest jakiś pogrom? Oczywiście, w Indiach zmarło ogólnie jakoś z powodu Covid-19 400 tysięcy ludzi ale to jest państwo, które ma miliard trzysta milionów mieszkańców. Dlatego do porównania sytuacji w różnych państwach służy przeliczenie ilości zakażeń/zgonów na 100 tysięcy mieszkańców. Według tego wskaźnika, to w Polsce była TRAGICZNA SYTUACJA, a nie w Indiach.
Może warto się wyrwać z Matrixa? Na początek wyłącz telewizor...

243

Morfeusz1 napisał/a:

Czytałem te dane o których pisze Snake. Są jak najbardziej dostępne. A jeśli chodzi o Indie to patrząc tylko na podawane wskaźniki to rzeczywiście można pomyśleć, że dzieje się tam nie wiadomo co,tylko tam jest miliard 300 mln ludzi.Jesli weźmie się przeliczy nawet te setki tysięcy ludzi,,zarażonych " i weźmie się ich liczebność,to tak naprawdę mają mniej  przypadków Covidowych niż było w porywach u nas. Gdyby w całym naszym pięknym kraju działały od początku przychodnie tak jak ta w Przemyślu, to nie byłoby tyłu przypadków śmiertelnych. Ale rzeczywiście rząd zadbał o nasze zdrowie teleporadami.

Morfeusz, zależy jakie dane i z jakich żródeł się czerpie.
Szkoda, że nie można takiego Snake do Indii wysłać, skoro tak mu odpowiadają statystyki tego kraju. Poprawiłyby się w Polsce, o jednego ale zawsze smile

244

Salomonko
to sa oficjalne dane, w 5 min je znajdziesz smile  Snake podaje wszystko na talerzu.

245

mallwusia napisał/a:

Salomonko
to sa oficjalne dane, w 5 min je znajdziesz smile  Snake podaje wszystko na talerzu.

Mallwusia, znasz to powiedzenie o statystyce? Ja i mój pies statystycznie mamy po trzy nogi. Też masz to podane na talerzu. Jeszcze trzeba mieć rozum i wiedzieć, co i gdzie czytać, aby się nie dać oszołomić. Jak zwykle ten temat jest dla specyficznych ludzi i niech tak zostanie. Używajcie sobie:) Póki się tu wyżywacie, jest nadzieja że nie macie czasu szkodzić gdzie indziej. smile

246

Hahaha wyluzuj Salomonko big_smile Najgorszy na odporność jest stres.

247

mallwusia napisał/a:

Nic innego nie wymyśliłaś? Słabe smile

248

Salomonka napisał/a:

Mallwusia, znasz to powiedzenie o statystyce? Ja i mój pies statystycznie mamy po trzy nogi. Też masz to podane na talerzu. Jeszcze trzeba mieć rozum i wiedzieć, co i gdzie czytać, aby się nie dać oszołomić. Jak zwykle ten temat jest dla specyficznych ludzi i niech tak zostanie. Używajcie sobie:) Póki się tu wyżywacie, jest nadzieja że nie macie czasu szkodzić gdzie indziej. smile

Przyznaję, że od lat zadziwia mnie to zjawisko. Internet, to jeden z najwspanialszych wynalazków. Drugi, to wyszukiwarka internetowa. Kopalnia wiedzy, tylko brać i korzystać.
Przy tym statystyki dotyczące Covid-19 obecnie podawane są na talerzu jak dla idiotów. Są podpięte do wyszukiwarek. Są specjalistyczne portale prowadzące porównania z różnych dziedzin życia, w tym i dla Covid-19. To jest 5 minut korzystania z internetu. Tak dla odmiany zamiast przeglądania nowego fasonu sukienki...

249 Ostatnio edytowany przez assassin (2021-06-02 23:51:43)

Snake napisał/a:
ajena napisał/a:

Nie poradzisz skoro ta sama propaganda idzie w głównych stacjach TV i radiowych. Nikomu się nie chce szukać twardych danych, a żeby je zinterpretować, to już w ogóle Himalaje wysiłku dla niektórych wink

250 Ostatnio edytowany przez Morfeusz1 (2021-06-03 00:20:13)

Salomonka napisał/a:
Morfeusz1 napisał/a:

Morfeusz, zależy jakie dane i z jakich żródeł się czerpie.
Szkoda, że nie można takiego Snake do Indii wysłać, skoro tak mu odpowiadają statystyki tego kraju. Poprawiłyby się w Polsce, o jednego ale zawsze :)

Salomonko, myślę, że warto poszukać różnych informacji i przemyśleć wszystko na spokojnie.Zostawmy Indie, to jest kraj o bardzo dużych różnicach społecznych. Sięgnij po dane np. śmiertelne w Szwecji i porównaj je do Polski, biorąc pod uwagę prawie 4 krotność ludności w Polsce. Mimo że praktycznie nie blokowali się i tak są na plus. My w same dziurawe tarcze władowaliśmy około 300 mld. Snake zaszczepił Jonsonem się z powodów o których kiedyś pisał. Nie jest totalnie anty, ale wydaje mi się, że nie ulega jedynej słusznej propagandzie i dostrzega niedomagania systemu. I nie dotyczy to tylko Polski. Same paszporty Covidove to jakiś poroniony pomysł, przecież osoby zaszczepione mogą być też nosicielami. A mimo wszystko nie wlicza się ich do liczby osób np. na weselu. To jeden wielki bezsens.

Assassin
,, Nie poradzisz skoro ta sama propaganda idzie w głównych stacjach TV i radiowych. Nikomu się nie chce szukać twardych danych, a żeby je zinterpretować, to już w ogóle Himalaje wysiłku dla niektórych "
Przecież i to jest do odszukania ile poszczególna stacja radiowa czy też telewizyjna dostała kasy za emisję tzw. spotów reklamowych ze strony rządu. Na tą jednakową narrację poszły grube miliony zł.

251 Ostatnio edytowany przez niepodobna (2021-06-03 00:28:06)

Morfeusz1 napisał/a:

Same paszporty Covidove to jakiś poroniony pomysł, przecież osoby zaszczepione mogą być też nosicielami. A mimo wszystko nie wlicza się ich do liczby osób np. na weselu. To jeden wielki bezsens.

I nie tylko to. Przebycie choroby do 180 dni wstecz też ma uprawniać do certyfikatu, a przecież można ponoć zachorować drugi raz mimo przejścia covida, a już na pewno można być nosicielem. Nie jest pewne, jak długo utrzymuje się odporność po zachorowaniu, i nie ma gwarancji, że ktoś się nie zaraził w ciągu tych 180 dni. Dlaczego akurat tyle?

252

Dlaczego akurat tyle? Moim zdaniem rzucali kostkami i taki czas wygrał smile Z tego co gdzieś czytałem zarażonych po 1 szczepieniu było ponad 70 tyś,  po drugim szczepieniu blisko 10 tyś. Assassin już jakiś czas temu wrzucił oficjalny komunikat ze stron szpitali z wybrzeża o testowaniu przed przyjęciem na oddział, bo szczepionka nie zabezpiecza przed byciem nosicielem. Dlatego też piszę, że to się nie trzyma niczego z sensem.

253 Ostatnio edytowany przez ajena (2021-06-03 06:41:50)

Snake napisał/a:

Przyznaję, że od lat zadziwia mnie to zjawisko. Internet, to jeden z najwspanialszych wynalazków. Drugi, to wyszukiwarka internetowa. Kopalnia wiedzy, tylko brać i korzystać.
...

assassin napisał/a:

Nie poradzisz skoro ta sama propaganda idzie w głównych stacjach TV i radiowych. Nikomu się nie chce szukać twardych danych, a żeby je zinterpretować, to już w ogóle Himalaje wysiłku dla niektórych

Snake napisał/a:

Przerażasz mnie troszkę. To Ty siejesz propagandę. Tylko dać Ci narzędzia i kolejny cmentarz. Fajnie, siedzisz sobie przed komputerkiem w bezpiecznej norze i się mądrujesz. Zachowujesz się, jak taki "globalista", a nie człowiek. Liczy tylko statystyki, co się opłaca, ilu umrze, ilu urodzi się w tym czasie itp. (abstrakcja na ekranie, nie rzeczywistość i cierpienie, ktore Cię otacza.) Jesteś jak Korwin-Mikke, który ludzkie życie w dupie ma. I do tego kara śmierci.

Internet to jeszcze potężniejsze i bardziej niebezpieczne narzędzie niż TV. Dokładnie, wyszukiwarki są "zaprojektowane dla idiotów". Sam to powiedziałeś. Ale to nie ten wątek.

254

Salomonka napisał/a:
mallwusia napisał/a:

Słabe to jest wyzywanie od szkodników i oszołomów bez rozumu smile
Snake Ci podaje gotowe, zweryfikowane informacje, podziwiam, że mu się tak chce.

A przy tym sam się zaszczepił !

255 Ostatnio edytowany przez ajena (2021-06-03 07:28:18)

mallwusia napisał/a:
Salomonka napisał/a:
mallwusia napisał/a:

Słabe to jest wyzywanie od szkodników i oszołomów bez rozumu smile
Snake Ci podaje gotowe, zweryfikowane informacje, podziwiam, że mu się tak chce.

A przy tym sam się zaszczepił !

Snake jest pionkiem. Jak Ty czy ja. Dane pochodzą od gigantów, a "wyszukiwarki są dla idiotów". TV to propaganda", a Internet dla idiotów." Na jedno wychodzi. Cytaty = Snake.

Poza tym, info w Internecie bywa zbieżne i każdy pisze, co tylko chce. Wyszukiwarki i algorytmy kierują się "interesem" czy "biznesem", niekoniecznie rzetelnymi informacjami. Jak zawsze.

Kogo Ty słuchasz? "Kąpałem się w brudnej rzece i nic mi nie było" Wow, ale argument. A ja "piłem brudną wodę w rzece" i też nic mi nie było. Do czasu. "Bardzo mądre, wow".

Za kilkadziesiąt lat świat już totalnie odleci. Każdy wolny człowiek będzie gadał takie głupoty, że aż żal. Z jednej strony progres, a z drugiej totalny, patologiczny regres. Jak w średniowieczu się czuję.

Ja pierdzielę, jak można podawać Internet za coś "wartego uwagi", skoro najgorsza patologia ze średniowicza (w tym bachory i dzieciaki) potrafią tam zarabiać miliony dolarów z niczego. Staggering! Czy to gierki komputerowe, filmy, polityka, vlogi o pryszczach itd. Zero prawdziwej nauki. Totalne dno i poziom. Masakra! Świetne źródło informacji - tylko trzeba jeszcze wiedzieć, jak z tego korzystać.

W Internecie, Snake, wiesz, co się najlepiej sprzedaje? Nie nauka. Zgadłeś. Patologia i polityka, rozrywka, którą tak dzieciaki lubią.

256 Ostatnio edytowany przez Snake (2021-06-03 08:20:19)

Ha, ha moja analityczna zdolność oddzielania ziarna od plew tłumaczy mi powyższe wypowiedzi Salomonki i Ajeny na język polski: "Cholercia, nie mam żadnych kontrargumentów żeby obalić to co pisze Snake. To przynajmniej jak robi to 99 % ludzi w takich sytuacjach dowalę mu personalnie. Ooo! Jeszcze dobiję go argumentem - jak jesteś taki mądry, to jedź do Indii!"
Szczególnie ten wyjazd do Indii jest przezabawny, bo to ten sam argument co "jak jesteś taki mądry, to zostań wolontariuszem w szpitalu covidowym"!
Widocznie Salomonka i Ajena czerpiąc swoje informacje z jedynie słusznej telewizji przegapili na przykład chyba dwa odnotowane przeze mnie przypadki, gdy do programu telewizyjnego zaproszono Polaków mieszkających w Indiach. Dziennikarz na wstępie produkuje się, przedstawia widzom obraz horroru jaki dzieje się w Indiach po czym oddaje głos gościowi, a ten z lekkim zaskoczeniem relacjonuje "ale o co chodzi"? No umierają ludzie ale to jest olbrzymi ludnościowo kraj. Trzeba te dane odnosić proporcjonalnie do ilości ludności. Tak mówi gość, a mina dziennikarza bezcenna lol Najgorsze nastąpiło potem jak ta Polka mieszkająca w Indiach delikatnie ale jednak wyśmiała tą relację grozy o trupach palonych na ulicach. Drogi panie redaktorze ale przecież tutaj się tak robi od wieków, taka tradycja. Palili, palą i będą palić. No i to był chyba pierwszy ale na pewno ostatni raz kiedy tych ludzi zaproszono do telewizji lol
Janek Pospieszalski w reżimowej telewizji zrobił jeden wyważony program o pandemii, gdzie zaprosił gości, którzy odbiegają zdaniem od linii rządowej i co? No Janek nie ma już programu w telewizji i nie ma co jeść...
Taka jest wasza pandemiczna rzeczywistość i wasze pandemiczne oczekiwania. Jak ktoś nie kracze razem z wami, to wysłać go do Indii, zabrać mu pracę, nałożyć foliową czapeczkę...

A tak odnośnie brudnej wody, to taką może piją ciemniaki z miasta. Woda ze źródła jeśli ślady wokół nie wskazują, że w tym miejscu mają swój wodopój zwierzęta nadaje się do picia. Nie pijemy jeśli podejrzewamy, że to również wodopój zwierząt, ponieważ zwierzątka nie będąc tak mądre jak człowiek tam, gdzie piją również się załatwiają. No dobra, nie oszukujmy się. Część ludzi również nie jest taka mądra wink Jeśli jednak ktoś mimo wszystko nie chce ryzykować, to wystarczy mieć ze sobą nadmanganian potasu i sobie wodę odkazić. Oczywiście w naczyniu, a nie źródełku wink A co kąpania w brudnej wodzie, to o dziwo ja i całe moje pokolenie przeżyliśmy o dziwo bez szwanku lata kąpania się w stawach, gliniankach, jeziorach, rzekach. No, może komuś zdarzyło się utopić lol

257 Ostatnio edytowany przez ajena (2021-06-03 08:35:29)

Snake napisał/a:

Ha, ha moja analityczna zdolność oddzielania ziarna od plew tłumaczy mi powyższe wypowiedzi Salomonki i Ajeny na język polski: "Cholercia, nie mam żadnych kontrargumentów żeby obalić to co pisze Snake. To przynajmniej jak robi to 99 % ludzi w takich sytuacjach dowalę mu personalnie. Ooo! Jeszcze dobiję go argumentem - jak jesteś taki mądry, to jedź do Indii!"
Szczególnie ten wyjazd do Indii jest przezabawny, bo to ten sam argument co "jak jesteś taki mądry, to zostań wolontariuszem w szpitalu covidowym"!
Widocznie Salomonka i Ajena czerpiąc swoje informacje z jedynie słusznej telewizji przegapili na przykład chyba dwa odnotowane przeze mnie przypadki, gdy do programu telewizyjnego zaproszono Polaków mieszkających w Indiach. Dziennikarz na wstępie produkuje się, przedstawia widzom obraz horroru jaki dzieje się w Indiach po czym oddaje głos gościowi, a ten z lekkim zaskoczeniem relacjonuje "ale o co chodzi"? No umierają ludzie ale to jest olbrzymi ludnościowo kraj. Trzeba te dane odnosić proporcjonalnie do ilości ludności. Tak mówi gość, a mina dziennikarza bezcenna lol Najgorsze nastąpiło potem jak ta Polka mieszkająca w Indiach delikatnie ale jednak wyśmiała tą relację grozy o trupach palonych na ulicach. Drogi panie redaktorze ale przecież tutaj się tak robi od wieków, taka tradycja. Palili, palą i będą palić. No i to był chyba pierwszy ale na pewno ostatni raz kiedy tych ludzi zaproszono do telewizji lol
Janek Pospieszalski w reżimowej telewizji zrobił jeden wyważony program o pandemii, gdzie zaprosił gości, którzy odbiegają zdaniem od linii rządowej i co? No Janek nie ma już programu w telewizji i nie ma co jeść...
Taka jest wasza pandemiczna rzeczywistość i wasze pandemiczne oczekiwania. Jak ktoś nie kracze razem z wami, to wysłać go do Indii, zabrać mu pracę, nałożyć foliową czapeczkę...

A tak odnośnie brudnej wody, to taką może piją ciemniaki z miasta. Woda ze źródła jeśli ślady wokół nie wskazują, że w tym miejscu mają swój wodopój zwierzęta nadaje się do picia. Nie pijemy jeśli podejrzewamy, że to również wodopój zwierząt, ponieważ zwierzątka nie będąc tak mądre jak człowiek tam, gdzie piją również się załatwiają. No dobra, nie oszukujmy się. Część ludzi również nie jest taka mądra wink Jeśli jednak ktoś mimo wszystko nie chce ryzykować, to wystarczy mieć ze sobą nadmanganian potasu i sobie wodę odkazić. Oczywiście w naczyniu, a nie źródełku wink A co kąpania w brudnej wodzie, to o dziwo ja i całe moje pokolenie przeżyliśmy o dziwo bez szwanku lata kąpania się w stawach, gliniankach, jeziorach, rzekach. No, może komuś zdarzyło się utopić lol

Tak, to dokładnie w stylu Platformy, tylko oni robią to samo w Internecie. I do tego kradną pieniądze podatników. Taka mała różnica.

Kąpanie w brudnej wodzie przenosi zarazki w podobny sposób do obiegu poprzez ręce, palce itd. Podrapiesz się po nosie, dotkniesz ust itp. itd. Żałosne, że takie rzeczy trzeba dorosłemu człowiekowi tłumaczyć.

Snake został już dawno obalony, tylko jeszcze o tym nie wie.

Ktoś kto nie odpowiada na pytania czy argumenty? Daj sobie spokój. Mówisz, to co Ci pasuje. A to co nie pasuje, to już zupełnie omijasz.

Cały post poświęcił Indiom w polskiej telewizji. Daj spokój z TV. Człowieku, to Internet robi propagandę, nie TV.

Poza tym, ten wątek nie dotyczy mediów. Cały czas atakujesz TV, a Platforma robi jeszcze gorsze rzeczy na ulicach. Co za hipokryzja. Wszystko opłacone, w tym Lewica na ulicach - też opłacona. Na tym ruchu to ucierpi każdy - nawet feministki. Poziom dno.

258

ajena napisał/a:

Kąpanie w brudnej wodzie przenosi zarazki w podobny sposób do obiegu poprzez ręce, palce itd. Podrapiesz się po nosie, dotkniesz ust itp. itd. Żałosne, że takie rzeczy trzeba dorosłemu człowiekowi tłumaczyć.

O matko! Jak ja przeżyłem dzieciństwo? Wychodzi na to, że mój stary, to niezły kawał zbrodniarza był zabierając mnie i braci co roku na 2 tygodnie pod namiot nad jeziorem. Uwaga! Srało się w krzakach, bo sławojkę dopiero później postawiono. Dla ułatwienia procesu dedukcji objaśnię, że oznacza to, że przez 2 tygodnie robiliśmy kupkę w wyznaczonym miejscu lasku, zakopując ją łopatką. Potem szliśmy opłukać rączki do jeziorka (albo i nie ha, ha), a potem pałaszowaliśmy chlebuś z konserwą turystyczną lol A potem do wody! I cały dzień w tej brudnej wodzie aż wracaliśmy po dwóch tygodniach brązowi.
Uwaga! Tak, czasem trafiła się sraczka lol

259 Ostatnio edytowany przez ajena (2021-06-03 08:52:54)

Snake napisał/a:
ajena napisał/a:

O matko! Jak ja przeżyłem dzieciństwo? Wychodzi na to, że mój stary, to niezły kawał zbrodniarza był zabierając mnie i braci co roku na 2 tygodnie pod namiot nad jeziorem. Uwaga! Srało się w krzakach, bo sławojkę dopiero później postawiono. Dla ułatwienia procesu dedukcji objaśnię, że oznacza to, że przez 2 tygodnie robiliśmy kupkę w wyznaczonym miejscu lasku, zakopując ją łopatką. Potem szliśmy opłukać rączki do jeziorka (albo i nie ha, ha), a potem pałaszowaliśmy chlebuś z konserwą turystyczną lol A potem do wody! I cały dzień w tej brudnej wodzie aż wracaliśmy po dwóch tygodniach brązowi.
Uwaga! Tak, czasem trafiła się sraczka lol

OMG, ale to to ma do rzeczy? Znowu nie na temat.

Tam nie było konkretnych patogenów. Nie było korony, wąglika, trądu i tysiące innych groźnych...

260

ajena napisał/a:

OMG, ale to to ma do rzeczy? Znowu nie na temat.

No tak, nie ma to jak dokonać samooceny, że do tematu o szczepionce na Covid-19 wrzuciło się wyssane z brudnego paluch teorie o mętnej wodzie z patogenami lol

ajena napisał/a:

Tam nie było konkretnych patogenów. Nie było korony, wąglika, trądu i tysiące innych groźnych...

O matko! Czyli co, szczęściarz jestem? To które zbiorniki wodne omijać, bo w wakacje pewnie zdarzy się gdzieś wykąpać w terenie?

Posty [ 196 do 260 z 393 ]

Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Szczepionka na COVID-19, skorzystacie?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024