Witam serdecznie. Chciałabym prosić jeszcze o poradę. Kilka miesięcy miałam częste biegunki , piłam tam zioła, brałam prebiotyki i było okej. Ale teraz niestety długie , częste wizyty w toalecie , bulgotanie w brzuchu , i wgl nie mogę się załatwić, na noc biorę 2x tabletki Solievo i średnio jest
biorę również prebiotyki ale nie pomaga , mam dietę lekką, i piję aloes ale też nie pomaga. Dodam , że zauważyłam te zmiany po covid jak przechodziłam dosyć cieżko bo prawie miesiąc spędziłam w łóżku. Co mogę jeszcze zrobić/ podziałać bo trochę już jestem tym zmęczona ... Pozdrawiam ciepło
Co na to lekarz?
Co na to lekarz?
jak byłam u mojej lekarki rodzinnej , powiedziłam jej o moich problemach. Najpierw kazała mi być przez jakiś czas na diecie , ruch , nawodnienie. Ale to wszytko stosuję już ok 3 tygodni i jakoś nie ma poprawy , te zaparcia dalej mam.
Sama zaparcia to co innego niż przemiennie biegunki i zaparcia. Może by należało zrobić badania w kierunku zjd.
Co do samych zaparć, to dieta powinna zawierać dużo błonnika, chleb pełnoziarnisty, suszone śliwki, owsianka z dodatkami, jogurty naturalne.
Miałam bóle brzucha po antybiotyku, może nie tak, żeby siedzieć w toalecie ciągle, ale dokuczliwe, więc dieta raczej lekkostrawna, dużo zup i płynnych potraw, gotowane warzywa. W twoim przypadku poszłabym jeszcze do lekarza po odpowiednie skierowania.
biorę również prebiotyki ale nie pomaga , mam dietę lekką, i piję aloes ale też nie pomaga. Dodam , że zauważyłam te zmiany po covid jak przechodziłam dosyć cieżko bo prawie miesiąc spędziłam w łóżku. Co mogę jeszcze zrobić/ podziałać bo trochę już jestem tym zmęczona ... Pozdrawiam ciepło
Jeżeli leki doraźne nie pomagają to pędzić trzeba do lekarza.kiedy miałaś covida? Zrozumiałam że ostatnio.jezeli tak możliwe że są to powikłania ale przyczyn tak naprawdę może być mnóstwo.Mozliwe że się strulas jedzeniem.czy przyjmujesz leki oprócz tych na dolegliwości?być może to skutek uboczny
A na tą chwilę zamiast aloesu zaparz miętę i wypij bądź rumianek, szałwia jest to lek naturalny nawet jeśli nie pomoże to również nie zaszkodzi