Kiedy dojrzewaja panowie? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Kiedy dojrzewaja panowie?

Strony Poprzednia 1 46 47 48 49 50 92 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 3,056 do 3,120 z 5,918 ]

3,056 Ostatnio edytowany przez Piegowata'76 (2021-05-31 15:13:44)

Odp: Kiedy dojrzewaja panowie?

Może teraz się okrutnie  skompromituję, ale przyznam że nie mam pojęcia o co chodzi ze Smoleńskiem i z parówkami.  na bakier jestem z tymi wieściami ze świata. gościa ze zdjęcia też jakoś nie mogę skojarzyć.
Adela, poszłam na kompromis między własnymi przekonaniami a tradycją  oraz oczekiwaniami nieżyjącego już taty syna.  tata był "kościołowy" a mnie nie przeszkadzało towarzyszenie w praktykach.  sama Nawet miałam pewien Zryw ale po pewnym czasie doszłam do wniosku że to jednak nie moje

Zobacz podobne tematy :

3,057

Swego czasu wszyscy mieli niezłą bekę z Antka, bo takimi wyjaśnieniami zwyczajnie się skompromitował..

3,058 Ostatnio edytowany przez lody miętowe (2021-05-31 15:18:54)

Współczuję ajko, mój jakiś czas temu był na czyszczeniu i bolało go jak cholera, powiedział, że woli już leczenie zębów big_smile no też mu bardzo poharatali dziąsła i prędko na coś takiego to się nie zdecyduje.

Z tym bierzmowaniem to tyle, że jak nie pójdziesz to później problem jak się chce wziąć ślub kościelny, bez sakramentu bierzmowania Ci nie dadzą, no chyba że coś się zmieniło. Ja nie byłam, na szczęście nie muszę sobie tym głowy zawracac, bo ślubu kościelnego nie planuje. Ale jakbym miała sobie wybrać 3 imię to byłaby to na pewno Antonina, Julia bądź Zuzanna, zawsze te imiona mi się podobały i szkoda mi było że nie mam któregoś z nich. Moje średnio mi się widzi, ale zgodnie że znaczeniem/tłumaczeniem mówią że do mnie pasuje big_smile Jestem Justyna smile

Edit: Piegusku, naprawdę nie wiesz kto jest na fotce? To A.Macierewicz, w świecie polityki znana osobistość big_smile

3,059

Proroczy "Miś", cudak Jackowski może zazdrościć.

3,060

Tekst z parowkami z Misia bawi mnie za każdym razem big_smile

3,061

Rozumiem, Piegusie. Bardziej tradycja. Ja też w taku sposób o tym myślę i uważam że większość ludzi tak robi tylko sami nie wiedzą dlaczego i tłumaczą to dobie jakimś " żeby mama\babcia\teściowie nie byli rozczarowani.

3,062

No tak o Macierewiczu trudno nie usłyszeć, a jednak na fotce nie poznałam.
ja z polityki i polityków to jestem ciemnota kosmiczna

3,063 Ostatnio edytowany przez Ajko (2021-05-31 17:28:03)

I jak Miętusko mamy się do ciebie teraz zwracać. Justyna, Dżasta, Justa, czy dalej Lody miętowe smile? No ja z tymi imionami zawsze mam dylemat. Kiedyś w podstawówce, mieliśmy koleżankę o imieniu Hermenegilda (imię wymyslone, na wszelki wypadek, gdyby świat okazał się mały). Po jakimś czasie wydało się, że imię to używali jej bliscy, a w papierach miała Kunegunda. Nauczycielka rozkazała nam mówić do niej tym 2 imieniem. Nie mogłam się przestawić, mówiłam do niej tymi 2 imionami na raz. Brakowało mi by konkretnie powiedziała, które chce bym używała. Jej to było obojętne.

3,064 Ostatnio edytowany przez bagienni_k (2021-05-31 15:45:14)

W mojej bliskiej rodzinie zdecydowanie przeważa bogobojność,(chociaż sam jestem niepraktykujący) smile , dlatego nikt właściwie nie nosi imion spoza tych najpopularniejszych, wziętych z Biblii. Jakbym miał zamienić swoje, to ewentualnie pierwsze zamieniłbym na któreś z dwóch pozostałych smile

3,065

Ajko, na forum niech zostanę już tym miętusem czy lodami big_smile przypomniałaś mi moja ciocie, ja dopiero po wielu latach dowiedziałam się, że imię Wioleta to nie jej pierwsze imię, wszyscy i wszędzie się do niej tak zwracają, ale w papierach ma inaczej, po prostu jej pierwsze imię się nie podoba, aż tak.

Teraz hit, mojemu młodszym bratu chcieli dac  po pradziadku Stefan big_smile wybiłam im to z glowy, brat do tej pory jest mi za to wdzięczny big_smile

A jakie masz te kolejne imiona bagiennik? Jeśli to nie tajemnica? Mnie się Twoje podoba smile

3,066

Żadna tam tajemnica smile Piotr i Paweł - sami święci smile Chociaż przez pierwsze raz ktoś się spytał, czy nie mam żdowskich korzeni a moi pradziadkowie pochodza z głębokich kresów..

3,067

To u Wilka to samo, rodzina religijna to i imiona też biblijne, na drugie ma Paweł big_smile pierwsze inne, ale nie będę ujawniać, w jego roczniku mega popularne. Mój brat, ten od Stefana big_smile też ma na imię jak Ty, chociaż później doszło że też średnio bo wszystkie zwierzaczki dookoła, roznej maści, często tak ludzie nazywali big_smile

3,068

Kojarzę ten okres, kiedy moim imieniem nazywano wszystkie istsoty czworonożne smile No cóż, dziwne uczucie, ale jakoś przebolałem..W sumie Stefan całkiem niezłe imię smile

3,069

W Rosji córki nazywały sie po imieniu ojca (nie wiem, chyba Jest tak cały czas). Na przykład Natasza Aleksandrowna ( ojciec aleksandr). Idąc tym tropem wyszło mi, (jakze uroczo) Zenobia.
Jak jakaś bakteria smile

3,070

Oj, biolodzy są na tyle dziwnymi ludźmi, że nie zdziwiłbym się, jakby małżeństwo nadało swojej córce imię, jak np Eszerichia big_smile tongue Chociaż lepsze to, niż Salmonella smile

3,071

lody miętowe napisał/a:

Jestem Justyna smile

Bardzo prześlicznie ,ładne imię smile
ale ja się do Miętusa już przyzwyczaiłem .Znam z forum jeszcze jedną Justynę też fajna dziewczyna i obecnie szczęśliwa mam nadzieję.
Do naszego Lucka mimo że chyba znam jego większość imion też się przyzwyczaiłem i Lucek to po prostu Lucek.
Syl ma bardzo tajemniczy nick ciekawe jak ma na imię ? smile

3,072 Ostatnio edytowany przez Misinx (2021-05-31 18:10:52)

Eeehh i właśnie się dowiedziałem, że mój home office się kończy od następnego poniedziałku. Fak - jak mawiają Rosjanie. I komu to przeszkadzało ? big_smile Może jeszcze będzie ta 4 fala... Cholera kalendarz sobie chyba jakiś muszę kupić do biura, bo tam mam same z zeszłego roku lol

3,073 Ostatnio edytowany przez R_ita (2021-05-31 18:21:28)

adela 07 napisał/a:

W Rosji córki nazywały sie po imieniu ojca (nie wiem, chyba Jest tak cały czas). Na przykład Natasza Aleksandrowna ( ojciec aleksandr). Idąc tym tropem wyszło mi, (jakze uroczo) Zenobia.
Jak jakaś bakteria smile

Tak, raczej cały czas smile nie tylko córki, synowie też. Do dzisiaj w Rosji funkcjonują i nadaje się imiona odojcowskie, ale nie są one nazwiskiem, są umieszczane między imieniem i nazwiskiem smile dla przykładu: Wołodymyr OŁEKSANDROWYCZ Zełeński smile Ja mam akurat drugie imie po babci Рита - Rita. W sumie jak mój ojciec urodziłby się w Rosji to pewnie by był Stanisław Viktorowich (odojcowskie) i NAZWISKO smile

3,074 Ostatnio edytowany przez lody miętowe (2021-05-31 18:30:59)

Przynajmniej nie zdziczejesz Misinx w tej chałupie i do ludzi wyjdziesz big_smile zdrowotne już ok? Pępuszek już lepiej wygląda? big_smile

Dzięki paslawku za miłe słówko, to "też" tongue

Nick Adeli pasuje mi do niej jak ulał, nie wiem czemu w sumie, imię pewnie inne, a i się domyślam czemu taki wybrała, ale jak dla mnie mogłaby mieć tak naprawdę na imię big_smile

To już wiemy dlaczego Rita to Rita na forum big_smile
Miałam już wcześniej zapytać, kiedy masz termin, to już chyba niedługo? smile

3,075 Ostatnio edytowany przez adela 07 (2021-05-31 18:36:56)

Misinx- weź co Ty gadasz! Ruszysz siedzenie trochę, dobrze Ci to zrobi smile
Dżizas, nie teraz! Jużlepiej na zimę.

Justyna- bardzo mi się to imię podoba . I lubiłam Justynę Orzelską. I piękna była.

Możecie mi wzyscy mówić Adela. Tak bym się ochrzciła. A kojarzy mi się z przedwojennymi filmami, starą hrabinią albo młodziutką pokojówlą. Taki retro sentyment.

3,076 Ostatnio edytowany przez Misinx (2021-05-31 18:45:14)

lody miętowe napisał/a:

Przynajmniej nie zdziczejesz Misinx w tej chałupie i do ludzi wyjdziesz big_smile zdrowotne już ok? Pępuszek już lepiej wygląda? big_smile

Dzięki paslawku za miłe słówko, to "też" tongue

Nick Adeli pasuje mi do niej jak ulał, nie wiem czemu w sumie, imię pewnie inne, a i się domyślam czemu taki wybrała, ale jak dla mnie mogłaby mieć tak naprawdę na imię big_smile

Jak siedzę sam w pokoju, to gdzie tam do ludzi wyjdę big_smile Dalej będę zdziczały. Tyle, że trzeba będzie znowu wcześniej wstawać, jechać itd. Eee...

Pępuszek dalej siwy. On już dobre lata ma niestety za sobą.

adela 07 napisał/a:

Justyna- bardzo mi się to imię podoba . I lubiłam Justynę Orzelską. I piękna była.

Masz na myśli wersję książkową, czy filmową ? big_smile

3,077 Ostatnio edytowany przez paslawek (2021-05-31 18:59:52)

Ajko napisał/a:

Proroczy "Miś", cudak Jackowski może zazdrościć.

a propos Misia

to też lubię

3,078

Wiedziałem big_smile

3,079 Ostatnio edytowany przez paslawek (2021-05-31 19:00:27)

Misinx napisał/a:

Wiedziałem big_smile

ten dzień musiał nadejść  usunę spoko   smile

3,080

Latynosi to dopiero mają ciekawe nazwiska i imiona smile Sporo miejsca muszą mieć w dowodzie big_smile

3,081 Ostatnio edytowany przez bagienni_k (2021-05-31 19:27:38)

dubel

3,082

bagienni_k napisał/a:

Latynosi to dopiero mają ciekawe nazwiska i imiona smile Sporo miejsca muszą mieć w dowodzie big_smile

Roberto Agustín Miguel Santiago Samuel Trujillo Veracruz

3,083

lody miętowe napisał/a:

OD 17.05 jesteśmy w trójkę.

Bagienniku, ja nie pamiętam tej zasady ich nazwisk, w sensie latynosów. Że ojciec ma dwa człony (pierwszy ojca i pierwszy matki), matka tak samo ma dwa człony i dziecko dostaje po pierwszy człon od każdego?

3,084 Ostatnio edytowany przez paslawek (2021-05-31 19:47:47)

R_ita napisał/a:
lody miętowe napisał/a:

OD 17.05 jesteśmy w trójkę.

"Trzy rzeczy zostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka."
i dopiero teraz się dowiadujemy ? ,trochę przyznam się niezwykłe uczucie mam, znając Twoją historię - cieszę się smile moja córka też jest z maja smile
wszystkiego najlepszego Rito
jak tatuś ?
ona czy on ?

3,085 Ostatnio edytowany przez Misinx (2021-05-31 19:15:48)

No to Rita gratulacje smile

Pasławek, tatuś to zazwyczaj jest on tongue

3,086

Przyłączam się do gratulacji smile

Justyna i Jan z "Nad Niemnem" to jedne z moich ulubionych postaci w literaturze. A jaka piękna miłość big_smile No takiego "janka" to ja w życiu szukałam właśnie.

Ta piosenka co to paslawek wstawił i usunął też mi się z naszym Misinxem kojarzy, ale to fajne przecież jest big_smile

3,087

lody miętowe napisał/a:

Justyna i Jan z "Nad Niemnem" to jedne z moich ulubionych postaci w literaturze. A jaka piękna miłość big_smile No takiego "janka" to ja w życiu szukałam właśnie.

Ta piosenka co to paslawek wstawił i usunął też mi się z naszym Misinxem kojarzy, ale to fajne przecież jest big_smile

Ale jak się pozestawia różne rzeczy informacje z forum to nigdy nic nie wiadomo lepiej zachować cząstkę anonimowości ,a i tak mimo to dostaję się dziwne czasem wiadomości na priv przez forum trochę ostrożności nie zawadzi .

3,088

Brawo Rita! smile Gratulacje! smile Czemu tak późno się dowiadujemy? tongue

Latynosi nie dość, że często uzywają normalnie dwóch imion to jeszcze dodatkowo nosza oba nazwiska i po matce i po ojcu. Niezła kombinacja smile

3,089

lody miętowe napisał/a:

Która piosenka?
Rito - gratulacje smile

3,090

Misinx napisał/a:

No to Rita gratulacje smile

Pasławek, tatuś to zazwyczaj jest on tongue

no niby tak ,a ja tak z emocji smile

3,091

paslawek napisał/a:

"Trzy rzeczy zostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka."
i dopiero teraz się dowiadujemy ? ,trochę przyznam się niezwykłe uczucie mam, znając Twoją historię - cieszę się smile moja córka też jest z maja smile
wszystkiego najlepszego Rito
jak tatuś ?
ona czy on ?

No bo ja tylko chciałam o tych imionach odojcowskich, bo lubię takie rzeczy, a nie wam się w kafejkę wcinać swoją osobą big_smile
Tak, tatuś to ON, tak jak Misinx mówi big_smile

A na serio- córka, córka smile I dziękuję. A tatuś oszalał. Ze szczęścia oczywiście. Poziom zaangażowania we wszystkim przy małej to kosmos smile ale też przy mnie, bo po cesarce to tak średnio ze mną było do czterech dni. Dla niego wszystko jest takie łatwe, oczywiste i naturalne, jest totalnie z nami i dla nas, no i Paslawku dużo się wzrusza i nie może się napatrzeć na nią. A ja na nich. Ostatnio jak podsłuchałam jak tam sobie szeptał do niej "że co ten jej tata robił jak nas nie było, a no głupoty same robił" to sama się wzruszyłam. Więc jak widzisz paslawku oboje jesteśmt emocjonalne bestie, może z nas jeszcze schodzą zawirowania. Jeszcze do końca tego tygodnia z nami będzie, wiec korzystam z chwil dla siebie, a on się naciesza smile

3,092 Ostatnio edytowany przez paslawek (2021-05-31 20:16:11)

R_ita napisał/a:

A na serio- córka, córka smile I dziękuję. A tatuś oszalał. Ze szczęścia oczywiście. Poziom zaangażowania we wszystkim przy małej to kosmos smile ale też przy mnie, bo po cesarce to tak średnio ze mną było do czterech dni. Dla niego wszystko jest takie łatwe, oczywiste i naturalne, jest totalnie z nami i dla nas, no i Paslawku dużo się wzrusza i nie może się napatrzeć na nią. A ja na nich. Ostatnio jak podsłuchałam jak tam sobie szeptał do niej "że co ten jej tata robił jak nas nie było, a no głupoty same robił" to sama się wzruszyłam. Więc jak widzisz paslawku oboje jesteśmt emocjonalne bestie, może z nas jeszcze schodzą zawirowania. Jeszcze do końca tego tygodnia z nami będzie, wiec korzystam z chwil dla siebie, a on się naciesza smile

Miałem po urodzeniu córki dokładnie takie same objawy jak Twój mężczyzna smile uważaj na niego za miesiąc dwa chodzi mi o to żeby jadł i spał  w miarę regularnie.

takie kafejki są otwarte dla wszystkich przecież .

3,093 Ostatnio edytowany przez adela 07 (2021-05-31 20:17:19)

ZAJEBISTE jest co piszesz o córeczce i ojcu. Wzruszyłam się. Tym bardziej że wiem ile pracy mieliście po drodze.
P.s. Właśnie. Wcinaj się bez obaw.

3,094

Córeczki to są tatusiów smile Proste.

3,095

Miło czytać, że się wszystko dobrze ułożyło smile Tatuś się spełnia smile

3,096 Ostatnio edytowany przez R_ita (2021-05-31 21:10:44)

Dziękuję Wam bardzo. Ja nie wiedziałam, że w ogóle można czuć takie rzeczy, a w moim przypadku to też tyle rzeczy w sobie odblokować. To jest niesamowite ile ja mam w sobie łagodności i delikatności, jak się okazało. Chciałabym by nam się ułożyło. W sensie dalej układało. Nasza w tym głowa, co nie? Podobno.
Paslawku co masz dokładnie na myśli z tym jedzeniem i spaniem? To coś w kontekście problemów natury uzależnień i leczenia czy tatowego przeciażenia z racji pracy zawodowej plus zachłyśniecia nową rolą?

3,097 Ostatnio edytowany przez paslawek (2021-05-31 21:21:37)

R_ita napisał/a:

Dziękuję Wam bardzo. Ja nie wiedziałam, że w ogóle można czuć takie rzeczy, a w moim przypadku to też tyle rzeczy w sobie odblokować. To jest niesamowite ile ja mam w sobie łagodności i delikatności, jak się okazało. Chciałabym by nam się ułożyło. W sensie dalej układało. Nasza w tym głowa, co nie? Podobno.
Paslawku co masz dokładnie na myśli z tym jedzeniem i spaniem? To coś w kontekście problemów natury uzależnień i leczenia czy tatowego przeciażenia z racji pracy zawodowej plus zachłyśniecia nową rolą?

tak halt jest ważny a po takiej euforii przyjść może trudniejszy czas zmęczenie, jeżeli się pewne sprawy zlekceważy,tyle że w tym działa też sama natura ochrania trochę człeka, nie strasz się , że zaraz chłopak będzie mieć totalny jakiś nawrót - niekoniecznie, raczej może mieć spadek energii po prostu.
Euforie są fajne potrzebne ale to spory wydatek energetyczny dla organizmu.

3,098 Ostatnio edytowany przez R_ita (2021-05-31 21:51:03)

Tak myślałam, że o to chodzi. Tak, ja mam to z tyłu głowy, mamy też rozmowę o tym za sobą i ogólnie o tego typu rzeczach. Plus jest chyba taki, że on jest wylewny i nazywa swoje stany, tak jak uzgadnialiśmy. Pozostaje mi mieć nadzieje, że to co mówiłam, czy pamięta o sobie i żeby pamiętał o sobie i żeby siebie za to gorsze i słabsze nie obwiniał i nie brał za dużo na siebie bo przecież ja wiem jak jest, no i że trudno ale to też jest nasze i niech sygnalizuje jak będzie spad tak jak dotąd to robił, to że faktycznie będzie to robił. No tak, jest to część naszego życia i będzie. Dziękuję pasławku za nakreśnie tego, bo faktycznie może mi to gdzieś tam potem w nawale obowiązków umykać. Więc liczę na dalszą wylewność, chyba teraz tylko tyle mogę. Ale już tu nie zaśmiecam tym tematem smile bo podobno trzeba widzieć szklankę do połowy pełną a nie pustą, ale też nie udawać, że wypełniona po brzegi. Bo co wyzwań przed nami stoi to stoi.

3,099 Ostatnio edytowany przez paslawek (2021-05-31 22:02:43)

To dobre podejście właściwie najlepsze,wiele rzeczy spraw dzieje się jakby samo chociaż nie sam bo jest wynikiem zadbania w sensie naturalnie i swobodnie .To wcale nie musi być wszystko takie doskonałe i wzorcowe .
Trzymajcie się .

W Adeli i Lucka kafejce jak widzisz jest pełna dowolność tematów od zupy kalafiorowej po egzystencjalne rozterki .

3,100 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2021-05-31 22:38:41)

Rita gratulacje:)
Piękne czasy się przypominają.
Widzę  że używasz na forum drugiego imienia,  jak ja.
Moje forumowe jest po babci też  .

3,101

R_ita napisał/a:

Tak, raczej cały czas smile nie tylko córki, synowie też. Do dzisiaj w Rosji funkcjonują i nadaje się imiona odojcowskie, ale nie są one nazwiskiem, są umieszczane między imieniem i nazwiskiem smile dla przykładu: Wołodymyr OŁEKSANDROWYCZ Zełeński smile Ja mam akurat drugie imie po babci Рита - Rita. W sumie jak mój ojciec urodziłby się w Rosji to pewnie by był Stanisław Viktorowich (odojcowskie) i NAZWISKO smile

To nie rosyjski zwyczaj ale znany ogólnie w słowiańszczyźnie i u nas też w pewnej formie funkcjonował. Generalnie chodziło o to, że nazwisko było pewną formą rodową czy urzędową, a lokalnie Janka określało to, ze był synem Antoniego.
Ja zaś mam imię rzymskie, nawet, a co tam, cesarskie.

3,102

Elu, Tobie także dziękuję smile

Snake, tak to oczywiście zwyczaj ogólnie w słowiańszczyźnie, nie tylko Rosji, choć z tego co pamiętam to w Związku Radzieckim stosowany też z urzędu w republikach związkowych w językach innych niż słowiańskie, w azerskim czy gruzińskim. Bo teraz to już chyba tylko urzędowo zachowało się w Rosji właśnie, Białorusi, Ukrainie i Bułgarii. Cała reszta to co najwyżej obyczajowo, ale nie z urzędu, bo u Serbów, Bośniaków czy Macedończyków to już chyba nie funkcjonuje. Oczywiście popraw mnie, jeśli się mylę.

3,103 Ostatnio edytowany przez adela 07 (2021-06-01 09:08:48)

Przypomniała mi się Konopielka.
Jak chłopak zapytany jak się nazywa odpowoedział " No, Kaziuków" (po ojcu Kazimierzu) a żona musiała sprawdzić w papierach bo nie wiedziała " Całe życie myślama, że Bartoszko , a tu Bartosiewicz"

3,104

Dien dobry

Z "Konopielki"to jeden tekst na stałe wszedł do użycia u mnie a mianowicie cytuję : "coś taki zadowolony jakbyś skwarke lizał ?" smile

Miłego dnia

3,105 Ostatnio edytowany przez Misinx (2021-06-01 10:45:26)

adela 07 napisał/a:

Przypomniała mi się Konopielka.
Jak chłopak zapytany jak się nazywa odpowoedział " No, Kaziuków" (po ojcu Kazimierzu) a żona musiała sprawdzić w papierach bo nie wiedziała " Całe życie myślama, że Bartoszko , a tu Bartosiewicz"

Uwielbiam "Konopielkę" big_smile Rewelacyjny film. Majchrzak, Seniuk... wszyscy są tam super big_smile

A ja byłem właśnie u kontroli. Wszystko jest ok. Nie było jeszcze wyników z histopatologii, co ja odbieram, że wciąż wyceniają moje skradzione karaty big_smile Widocznie muszą być cenne. Ale szwy mi usunęli i od jutra już nie muszę się zalepiać smile

3,106

Co macie dla swoich pociech??

3,107

kwiaty i pewien drobiazg ozdobę czyli coś z biżuterii

3,108 Ostatnio edytowany przez adela 07 (2021-06-01 13:44:39)

U mnie też coś w ten deseñ - kolczyk w nosie.

3,109 Ostatnio edytowany przez Piegowata'76 (2021-06-01 13:57:06)

Mój to chyba już nie dziecko: na kasę leci, zero romantyzmu wink Wręczę więc symboliczny banknocik i kawałek ciasta z galaretką kupię, bo piec mi się nie chce.
W pracy dzisiaj pani dyrektor miała gest i poczęstowała ciastem swoje "dzieci" smile
Moja mama jak co roku przysłała mi życzenia, a zaczęła od: "Staruszko..." wink

P.S. Rito, dołączam się i ja do serdecznych gratulacji.

3,110

Rita witam waszą córeczkę. Wszystkiego najlepszego dla waszej dzielnej 3 smile.

Ponieważ jestem słabo romantyczną osobą, to ja zawsze kasiorę daję synowi i siostrzenicy. Wydaje mi się, że to najlepszy sposób by sobie mogli sprawić to co naprawdę chcą.
Jak jestem na miejscu to jeszcze z synem czasem sobie idziemy na jakieś fajne żareło. Kiedys była u nas wspaniała lodziarnia 4D, ale niestety zlikwidowano ją. Nie rozumiem dlaczego, bo były tam tłumy. To była nasza tradycja. Jak były okazje, syn nie musiał chodzic do szkoły i szlismy sobie własnie do lodziarni 4D.
Ponoć jest jeszcze w Krakowie. Naprawdę wam zazdroszczę Krakowiaki.

3,111

Na czym polega 4D w lodziarni?

3,112

Adelo to była nazwa lodziarni. W swoim asortymencie mieli lody do wafelka w gałkach na wynos, ale też lody w pucharach. Były wspaniale skomponowane. Na zdjęciu moje ulubione. Ale za nimi tęsknię. Widzę czasami wygladające identycznie w innych knajpach, ale to są tylko słabe podróby.

https://i.imgur.com/NaTb2FJ.png

3,113

Kurde, zamiast "podróby", przeczytałam "podroby" i ruszyły mi durnowate skojarzenia ze zdjęciem big_smile

Znajomy przysłał mi wiadomość: "Dziecięcej, dzikiej radości" - piękne, wysyłam i do Was!

Swoją drogą, gdy myślę, co najpiękniejszego mi się w życiu przytrafiło, to stanowczo macierzyństwo. Bez dwóch zdań.

3,114

Ja już mam starego chłopa w domu, a nie dziecko big_smile Ale poleciał dzisiaj dziadków odwiedzić. Że niby troskliwy wnuczek wink Hehehe...

Kurde, chyba się zakochałem wink Zacząłem oglądać "Outlandera" i ta aktorka od głównej roli jest taka ładna. Ma taka klasyczną urodę, bez dopalaczy big_smile Kobietom to się pewnie podoba ten koleś co go leczyła na początku. Ja dopiero drugi odcinek oglądam.

3,115 Ostatnio edytowany przez Piegowata'76 (2021-06-01 15:12:52)

A ja to wreszcie mam telewizję, ale padniecie ze zgrozy, gdy Wam opowiem, co do tej pory pooglądałam - ze zmienną systematycznością:
"M jak miłość", "Kozacka miłość", "Mała matura", a wczoraj leciała wieczorem "Krawcowa z Barcelony", pierwszy odcinek, gdy wieczorem składałam w "salonie" ciuchy z prania big_smile
Ta krawcowa - ładna dziewczyna. I te urocze przedwojenne sukienki...

3,116

Dziękuję Piegusko i nawzajem smile
O tak, dla mnie mój syn, był jak anioł, którego pojawienie się (mimo, że nie byłam na to gotowa) totalnie mnie zmieniło.
Piegusko z tymi pomyłkami to ja mam często. Ostatnio napisane było gdzie na kobietach origami, a ja czytam orgiami lol
Misinx a zauroczył cię wygląd, czy postać, którą gra?

3,117

Piegowata'76 napisał/a:

A ja to wreszcie mam telewizję, ale padniecie ze zgrozy, gdy Wam opowiem, co do tej pory pooglądałam - ze zmienną systematycznością:
"M jak miłość", "Kozacka miłość", "Mała matura", a wczoraj leciała wieczorem "Krawcowa z Barcelony", pierwszy odcinek, gdy wieczorem składałam w "salonie" ciuchy z prania big_smile
Ta krawcowa - ładna dziewczyna. I te urocze przedwojenne sukienki...

Ja jak mam dostęp to ciągle ogladam programy o urządzaniu wnętrz, np "Cudotwórcy", Szelągowską itp
Mój chłopina za to serialowy, nawet miał epizod z "Modą na sukces". Lubi te dziwne  seriale paradokumentalne. Żeby nie było ambitne realizacje też lubi lol

3,118 Ostatnio edytowany przez Misinx (2021-06-01 15:54:37)

Ajko napisał/a:

Dziękuję Piegusko i nawzajem smile
O tak, dla mnie mój syn, był jak anioł, którego pojawienie się (mimo, że nie byłam na to gotowa) totalnie mnie zmieniło.
Piegusko z tymi pomyłkami to ja mam często. Ostatnio napisane było gdzie na kobietach origami, a ja czytam orgiami lol
Misinx a zauroczył cię wygląd, czy postać, którą gra?

No na razie to głównie wygląd, bo dopiero jestem na 2 odcinku. Chociaż charakter postać też ma, skoro była pielęgniarką w czasie II Wojny. Na pewno twarda kobieta. Serial się zaczyna jak grzebie w ranie jakiemuś żołnierzowi. To nie robota dla "mientkich".

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcT7mZFAAc-Le_qPYSo_xoaEmqbo-gX1IPDVMw&usqp=CAU

https://d1qxviojg2h5lt.cloudfront.net/images/01CKRXA34GFQ8C8F6GGG1JGK12/CaitrionaBalfe400.png

3,119

Oboje z bohaterów Outlandera to ciacha.
Claire śliczna, piegi ma i piękne włosy. I jest bardzo naturalna.

3,120 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2021-06-01 16:33:00)

Heh Outlander smile świetny serial połknęłam za jednym zamachem przez tydzień w któryś lockdown.  smile
Po prostu przeniosłam się do starej Szkocji wszystkie serie dobre A to się rzadko zdarza. .
No i od tej pory z sympatią  patrzą  na rudych.
O Angielkach ktoś kiedyś powiedział że nie ma tam wielu pięknych kobiet, ale jak już któraś jest to jest to zajebista uroda.
Piękna jest też Rosamunde Pike i Eva Green.
Serial ma takie naturalistyczne sceny z dawnego życia, że byłam zachwycona.
No i militarne  są dopracowane.

Posty [ 3,056 do 3,120 z 5,918 ]

Strony Poprzednia 1 46 47 48 49 50 92 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Kiedy dojrzewaja panowie?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024