Po raz kolejny Polkom usiłuje się odebrać ich prawa - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » STYL ŻYCIA I SPOŁECZEŃSTWO KOBIECYM OKIEM » Po raz kolejny Polkom usiłuje się odebrać ich prawa

Strony Poprzednia 1 7 8 9 10 11 38 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 521 do 585 z 2,447 ]

521

Odp: Po raz kolejny Polkom usiłuje się odebrać ich prawa

AloneWOlf, widać, że czytasz po łebkach.

Zobacz podobne tematy :

522 Ostatnio edytowany przez bagienni_k (2020-10-28 20:03:24)

AloneWolf90 ciesz się, że nie wchodzą Ci z butami do Twojego domu i nie mówią w obcym dla siebie miejscu, jak ma żyć ktoś, kto w tym miejscu mieszka smile
Mówię to jak najbardziej szczerze, bez ironii, bo akurat mam takich nawiedzonych w dalszej, na szczęście rodzinie. Mówię tu również jako prawie były katolik, choć właściwie niepraktykujący. Religia niestety aż zbyt jaskrawo nie widzi różnych odcieni szarości, lecz jedynie czarno-biały świat, nawet kiedy kobieta będzie zmuszona do usunięcia dziecka z uwagi na zagrożenie jej życia. I sorry, ale z tą wiedzą, kiedy jest świadoma tego, że może umrzeć i jedyne, co jej nakazuje urodzić to prawo boskie, to ja zwyczajnie wysiadam..Kościół zakłada, że taka kobieta z pewnością lepiej przeżyje śmierć już narodzonego dziecka niż usunięcie tejże ciąży, chociaż w sumie KK mało obchodzi to, co dana kobieta odczuwa.

523

KasiaDol1976 napisał/a:

Prawda jest taka, że księża, zakonnice, fundacje pro life interesują się taką rodziną tylko do czasu, aż ono się urodzi. Potem się po cichu zwijają ze zrealizowanym poczuciem misji bo dziecko ZYJE (nie, ono nie żyje, ono wegetuje i czeka na śmierć). A rodzina zostaje sama...

Mam pytanie...

1. 6 tydzień ciąży, wykryto wadę płodu
2. 3 miesiąc ciąży, wtedy dopiero wykryto wadę płodu
3. po urodzeniu -- to już wiadomo że dziecko jest niepełnosprawne

W punkcie 1. można zakładać, zgodnie ze swoją wiarą, że to jeszcze nie człowiek, czyli to tylko przerwanie ciąży. NIe zabija się i aborcja nie jest straszna. 

W punkcie 2. raczej trzeba zakładać, że płód jest już człowiekiem. Kobieta decyduje się na przerwanie ciąży.

Punkt 3. po urodzeniu dziecka -- dlaczego ta kobieta, która zdecydowałaby się na usunięcie ciąży, to po urodzeniu decyduje się opiekować dzieckiem przez 40 lat? Dlaczego nie odda tego dziecka, które mogła wcześniej usunąć jako aborcję ciąży, tym księżom i zakonnicom?

(*) to niekoniecnzie moje poglądy, ale zadaję pytanie...

524 Ostatnio edytowany przez AloneWolf90 (2020-10-28 20:12:57)

bagienni_k napisał/a:

AloneWolf90 ciesz się, że nie wchodzą Ci z butami do Twojego domu i nie mówią w obcym dla siebie miejscu, jak ma żyć ktoś, kto w tym miejscu mieszka smile

Tylko to jest mieszkanie po dziadku w innym mieście i nikt poza mną tam nie mieszka.... Mieszkanie jest jak to rodzice mówią moje i zachęcają mnei do napraw, ale ja głupi nie jestem, gdy nie brak wsparcia drugiej połowy do wyprowadzki na neutralny grunt (tu płacę tylko opłaty) to bym się dawno stąd wyprowadził i rodzice sami by sobie dwa mieszkania utrzymywali....

Dla mnie wolność jest bezcenna

Bagienny i jeszcze odnośnie tego co napisałeś dosłownie moi rodzice mówią tak jak napisałeś, że świat jest czarno biały nie ma odcieni szarości. big_smile Dlatego jak jesteś przeciw Pis i kościołowi to jest lewakiem i głosujesz na KO. big_smile Ci ludzie wszędzie przeszczepiają tą czarno-białość, gdzie w polityce ni ma mowy o biało-czarnych partiach, w Polsce wszystkie to odmiany szarości...

I nie wytłumaczysz takim, że zbiór liczb naturalnych to nie jest pełny zbiór. big_smile big_smile

525

Symbi napisał/a:

Ech, żeby tylko...

Misinx napisał/a:

No i kolejna odpowiedź z d...
Moim subiektywnym zdaniem oczywiście smile

No nic Tobie na to nie poradzę. Ku mej bezgranicznej rozpaczy nie jestem Kaszpirowskim. Jedni rodzą się z myśleniem analitycznym, a inni nie. Jest to cecha osobnicza ale można ją szkolić. Jego brak nie jest wadą, a na pewno nie w sensie przesłanki eugenicznej.

526

Snake napisał/a:
Symbi napisał/a:

Ech, żeby tylko...

Misinx napisał/a:

No i kolejna odpowiedź z d...
Moim subiektywnym zdaniem oczywiście smile

No nic Tobie na to nie poradzę. Ku mej bezgranicznej rozpaczy nie jestem Kaszpirowskim. Jedni rodzą się z myśleniem analitycznym, a inni nie. Jest to cecha osobnicza ale można ją szkolić. Jego brak nie jest wadą, a na pewno nie w sensie przesłanki eugenicznej.

No gdyby mi to ktoś inny powiedział... big_smile

527

Gary napisał/a:

Punkt 3. po urodzeniu dziecka -- dlaczego ta kobieta, która zdecydowałaby się na usunięcie ciąży, to po urodzeniu decyduje się opiekować dzieckiem przez 40 lat? Dlaczego nie odda tego dziecka, które mogła wcześniej usunąć jako aborcję ciąży, tym księżom i zakonnicom?

Różnie bywa, zależy od tej konkretnej kobiety. Mogą sie zrodzić jakieś uczucia które likwidują chęć oddania, albo "co ludzie powiedzą".

528

Nie pamiętam, która to z pań się "martwiła" o sondaże Konfederacji po tej aferze z aborcją. No to najświeższy sondaż Kantar sporządzony na zlecenie Wyborczej w dniach 26-27 października. Wyborcy zdecydowani:
- PiS 29,9% (-10,5)
- PO 27,6% (-3,9)
- PL_2050 20,7% (+10,6)
- KONFEDERACJA 9,2% (+3,6)
- Lewica 9,2% (+1,3)
- nowePSL 3,4% (-1,1)

Faktycznie wzrost notowań o 60 % masakrycznie zaszkodzi Konfie... Lewica guzik zarobiła na aferze. Stracił bardzo PiS i ha, ha PO. Ludzie jako pierwsze miejsce ucieczki typują Hołownię czyli gościa deklarującego się jako umiarkowanego katolika. Tak jak dziś rozmawiałem z żoną o Bosaku, że "ulica" tak po nim jedzie i o jej (żona). Ja jej na to - po pierwsze, nie ważne co mówią, ważne że nie mylą nazwiska. Po drugie im więcej "ulica" pyszczy na Bosaka tym większa jest jego pozycja na prawackiej stronie barykady. Z każdą głupawą przyśpiewką uśmiech Krzysztofa jest coraz szerszy...

529

AloneWolf, ja zaś odnoszę wrażenie, że każdy kto ma krytyczne zdanie na temat Strajku Kobiet, jest uważany za przeciwnika aborcji i wyznawcę PiS.

530

Pierwsza dama po raz kolejny milczy, w żaden sposób nie odnosząc się do sprawy. Za to głos zabrała córka prezydenta, Kinga. Moim zdaniem jej wydane dziś oświadczenie jest głosem rozsądku, jest wyważone i przedstawia spojrzenie na temat większości protestujących i popierających protest kobiet. 

Kinga Duda napisał/a:

W ostatnich dniach na ulicach polskich miast odbywają się protesty. Rozumiem oburzenie kobiet wywołane wyrokiem TK z 22 października. Jednak dyskusja, która pierwotnie dotyczyła wyroku, wydaje się aktualnie buntem przeciwko wszystkiemu. Część protestujących ucieka się do działań skrajnych, na które nie można wyrażać zgody – akty przemocy, niszczenie mienia, kościołów, obrażanie osób, które nie podzielają poglądów skrajnej grupy protestujących. Wyrażanie poglądów w sposób agresywny i obraźliwy, nawołujący do łamania prawa przez jakąkolwiek osobę czy stronę sporu nie może być akceptowane.

Uważam, że moje przemyślenia i poglądy to moja prywatna sprawa i nie mam obowiązku dzielenia się z nimi z opinią publiczną. Chociaż nie jestem sędzią, politykiem, parlamentarzystą, a co za tym idzie, nie mam wpływu na kształt prawa w Polsce, to jednak jako młoda kobieta, która być może kiedyś będzie matką, postanowiłam, w ramach pewnego wyjątku, przedstawić moje stanowisko w sprawie wyroku TK. Mam bowiem poczucie, że osoby myślące podobnie do mnie nie są wystarczająco reprezentowane w tym sporze.

Nie potrafię w pełni postawić się w sytuacji, w jakiej znajduje się kobieta, która oczekując dziecka, dowiaduje się, że stwierdzono u niego ciężkie i nieodwracalne uszkodzenie albo nieuleczalną chorobę zagrażającą jego życiu. Wierzę, że zgodnie z moimi osobistymi przekonaniami, ja nie zdecydowałabym się na przerwanie ciąży. Nie uważam jednak, że inne kobiety mają myśleć i działać w taki sam sposób jak ja. Każdy człowiek ma wolną wolę. Rozwiązanie istniejące dotychczas dawało możliwość wyboru. Wybór, a nie przymus. Kobieta mogła, ale nie musiała z tego prawa korzystać. W sprawie tak niewyobrażalnie trudnej, jak wizja urodzenia dziecka, które może umrzeć minuty czy godziny po porodzie, decyzja o kontynuacji lub przerwaniu ciąży powinna być pozostawiona kobiecie i podjęta zgodnie z jej własnym sumieniem, jej systemem wartości, z jej własnymi przekonaniami. Bo to ta kobieta mierzy się z konsekwencjami swojej decyzji do końca życia.

Zawsze uważałam istniejący dotychczas swoisty kompromis aborcyjny za rozsądne rozwiązanie. Jak każdy kompromis i ten miał to do siebie, że nie był idealny i nie był zadowalający ani dla zwolenników zupełnie nieograniczonej aborcji, ani dla obrońców życia. Jednak przez 27 lat stanowił wyważone i akceptowalne dla większości społeczeństwa rozwiązanie kwestii legalnego przerywania ciąży. Nie mogę zatem pogodzić się z konsekwencjami, jakie niesie ze sobą wyrok TK. Wydaje mi się, że posłowie, którzy w Polsce stanowią prawo, powinni jak najszybciej znaleźć rozsądne i kompromisowe rozwiązanie obecnej sytuacji, które mogłoby zakończyć spór wywołany wyrokiem. 

531

Prezydent i jego żona też już się wypowiedzieli.

532

Snake napisał/a:

Nie pamiętam, która to z pań się "martwiła" o sondaże Konfederacji po tej aferze z aborcją. No to najświeższy sondaż Kantar sporządzony na zlecenie Wyborczej w dniach 26-27 października. Wyborcy zdecydowani:
- PiS 29,9% (-10,5)
- PO 27,6% (-3,9)
- PL_2050 20,7% (+10,6)
- KONFEDERACJA 9,2% (+3,6)
- Lewica 9,2% (+1,3)
- nowePSL 3,4% (-1,1)

Faktycznie wzrost notowań o 60 % masakrycznie zaszkodzi Konfie... Lewica guzik zarobiła na aferze. Stracił bardzo PiS i ha, ha PO. Ludzie jako pierwsze miejsce ucieczki typują Hołownię czyli gościa deklarującego się jako umiarkowanego katolika. Tak jak dziś rozmawiałem z żoną o Bosaku, że "ulica" tak po nim jedzie i o jej (żona). Ja jej na to - po pierwsze, nie ważne co mówią, ważne że nie mylą nazwiska. Po drugie im więcej "ulica" pyszczy na Bosaka tym większa jest jego pozycja na prawackiej stronie barykady. Z każdą głupawą przyśpiewką uśmiech Krzysztofa jest coraz szerszy...

I Twój rozumiem też smile Dostrzegam ekscytację w czcionce big_smile

533

Właśnie córka prezydenta powiedziała DOKŁADNIE to, o co w tym wszystkim chodzi smile

534

Symbi napisał/a:

Tak ta "błyskotliwa" wypowiedź przejdzie do historii smile

535

paslawek napisał/a:
Symbi napisał/a:

Tak ta "błyskotliwa" wypowiedź przejdzie do historii smile

Wypowiedź "warta" tej kasy jaką płacimy na utrzymanie tej parki wink Mnie łzy wzruszenia zalały oczy.

536

"Krystyna Pawlowicz podpisała się pod identycznym wnioskiem do TK w poprzedniej kadencji i powinna być wyłączona z orzekania. W każdym innym procesie w sądzie powszechnym w takiej sytuacji wyrok byłby podwazony . Nie można być sędzią we własnej sprawie"

Ciekawe co z tym będzie - pewnie nikt nic nie zauważy i znowu jakoś to będzie
albo że to nieistotne .

537

paslawek napisał/a:

"Krystyna Pawlowicz podpisała się pod identycznym wnioskiem do TK w poprzedniej kadencji i powinna być wyłączona z orzekania. W każdym innym procesie w sądzie powszechnym w takiej sytuacji wyrok byłby podwazony . Nie można być sędzią we własnej sprawie"

albo że to nieistotne .

Skoro Ty zauważyłeś to inni też zauważą smile

538

Misinx napisał/a:
paslawek napisał/a:

albo że to nieistotne .

Skoro Ty zauważyłeś to inni też zauważą smile

Ja zauważyłem tylko że ktoś to zauważył smile
Na przykład posłanka Ula Pasławska (podobieństwo nicku i nazwiska jest całkiem przypadkowa )

539

Tak a propos męskiego wsparcia dla protestujących kobiet. Z moich znajomych najbardziej medialnie lansuje się na tych protestach facet, który zostawił żonę z trójką dzieci. Na mediach społecznościowych lansuje się w pierwszy szeregu protestów z nową, młodą dupą jako wybitny wojownik o prawa kobiet. Podstarzały działacz lewicowy, który wywołuje reakcję alergiczną u mojej małżonki z czasów kiedy jeszcze działali w jednej komórce. Takżeten...

540

Pasławek, przecież to nie Pawłowicz była zaskarżana, tylko zgodność ustawy z Konstytucją.

541 Ostatnio edytowany przez paslawek (2020-10-28 23:48:49)

Symbi napisał/a:

Pasławek, przecież to nie Pawłowicz była zaskarżana, tylko zgodność ustawy z Konstytucją.

To nie chodzi o to, chodzi o to że udział Pawłowicz w TK jest w pewien sposób problematyczny
bo jest/była jakby oskarżycielką a brała udział w TK jako sędzia.

Pasławska o Pawłowicz - "Powinna być wyłączona ze składu orzekającego"

"Jej zdanie podziela konstytucjonalista, prof. UW Ryszard Piotrowski. - Ta sytuacja powinna spowodować wyłączenie sędziego od orzekania w tej sprawie - ocenił w rozmowie z polsatnews.pl dr hab. Ryszard Piotrowski"

542

Z tego jednak, co przytoczyłeś, wynika, że to był inny, choć podobny wniosek.

543

Tak poza tym coś nie pykło z "to jest wojna!" i z pokojowymi kibolami. W wielu miejscach odbyło się prawackie rozganianie manifestacji i jest na to bogaty materiał filmowy. Łza się kręci w oku na widok porad jakich udzielają sobie manifestanci "w razie czego poproś o pomoc policję". Zaraz, jaką policję? Przecież to je..... psy, jak jeszcze przed chwilą skandowano, nie? Czy na wojnie prosi się o pomoc je..... psa? Hm... No i standard komentarzowy, nie godzi się bić kobietę. Zaraz, przecież ta kobieta poszła na wojnę, została uliczną bojowniczką, to o co kaman?

544

Symbi napisał/a:

Z tego jednak, co przytoczyłeś, wynika, że to był inny, choć podobny wniosek.

Mowa w zacytowanym fragmencie jest o identycznym wniosku a nie podobnym i to jest właśnie podobno jakiś problem.

545 Ostatnio edytowany przez Symbi (2020-10-28 23:55:03)

Tym niemniej nadal nie ten sam wniosek. Formalnie to dużo znaczy.
Snake, mnie rozbawiła pewna ranna celebrytka. Wojna, to muszą być ranni.

546 Ostatnio edytowany przez Olinka (2020-10-29 00:53:34)

Podziwiam...

[edycja moderatorska - bez względu na okoliczności i język ulicy nasz regulamin obowiązuje bez zmian]

https://pbs.twimg.com/media/Elccc8bWMAMhQZT?format=jpg&name=900x900

No i panie protestujące - trzeba się  zdecydować. Czy to jest wojna! Czy to jest "na kobietę rękę podnosisz?!"
Bo wychodzi na to, że kilkunastu facetów przegania wielokrotnie liczniejszą demonstrację. Kartonowa wojna...

547

Coś Ci peron odjeżdża, Snejk.
Przesłanka ze względu na płeć to jest, wtedy kiedy przewlekle chorym dzieckiem trzeba sie opiekować. Wśród rodziców z przewlekle chorymi dziećmi jest znacznie wyższy odsetek samotnych matek. Ciekawe dlaczego.

W temacie  agresywnych bezmózgów rzucających się na ludzi - aż łza się w oku kręci jak kogoś obruszają napisy na kościołach , flagi na pomnikach i nieładny język, ale jak dochodzi do aktów fizycznej przemocy, to hehe głupie baby chciały to mają za swoje.

548

Czarna Kotka napisał/a:

W temacie  agresywnych bezmózgów rzucających się na ludzi - aż łza się w oku kręci jak kogoś obruszają napisy na kościołach , flagi na pomnikach i nieładny język, ale jak dochodzi do aktów fizycznej przemocy, to hehe głupie baby chciały to mają za swoje.

No w końcu ”to jest wojna”. Na wojnie ofiary w ludziach to normalka…

549

To idź, Szakisz, pokibicuj jak kogoś biją.

550

Czarna Kotka napisał/a:

Ja nikomu nie kibicuje. Bardziej patrzę z zażenowaniem na to, jak same wcisnęłyście Naczelnikowi mandat społeczny do tego by was spacyfikowano, na wszelkie możliwe sposoby.

551

Teraz nagle różnica pomiędzy ludźmi krzyczącymi, wymachujacymi transparentami i robiącymi napisy na kościołach, a tymi, którzy je za to fizycznie atakują, zacznie się zacierać, co? Jest rozróba, będzie pacyfikacja.
Pacyfikować można to bydło, które się rzuca na ludzi.

552 Ostatnio edytowany przez MagdaLena1111 (2020-10-29 07:03:29)

szakisz napisał/a:
Czarna Kotka napisał/a:

Ja nikomu nie kibicuje. Bardziej patrzę z zażenowaniem na to, jak same wcisnęłyście Naczelnikowi mandat społeczny do tego by was spacyfikowano, na wszelkie możliwe sposoby.

Ach przestań.
Naczelnik jak zwykle cynicznie odwrócił kota ogonem i zrobił z ludzkiego sprzeciwu wobec jego decyzji ogłoszonej ustami Julii Przyłębskiej, która to decyzja pchnęła na ulice tysiące ludzi, jakiś rzekomy atak na kościoły.
Wiadomo, że przy takiej liczbie osób demonstrujących i przy tak wielkim wzburzeniu ludzi zawsze znajdą się tacy, którzy wyskoczą z jakimiś głupimi pomysłami, ale to tylko incydenty. Już słyszałam, że gdzieś młodzież zmywała z budynku kościoła gorszącą treść.
Zatem szakisz to, że jakaś grupa baranów na wezwanie Naczelnika zwietrzyła okazję do zrobienia zadymy też mnie nie dziwi, bo mamy w kraju dobrze rozpoznane środowiska, które wystarczy zawołać, ale to nie norma dla wszystkich.

Zresztą naczelnik tak właśnie myśli o ludzie w ogóle, że wystarczy ich zawołać, bo już np. obwinia opozycję za wysłanie ludzi na ulicę. Zatem jemu albo się w głowie nie mieści, że ludzie spontanicznie skrzyknęli się w reakcji na jego decyzję o ograniczaniu im praw, albo uważa ludzi za bezwolny, bezmyślny, bezuczuciowy wór, który coś robi tylko jak mu się wskaże drogę. Trzeba nie mieć za grosz wyobraźni, albo uważać ludzi za stado baranów, jeśli nie wzięło się pod uwagę, że reakcją na zdeprecjonowanie godności i pozbawienie ludzi podmiotowości, nie będzie właśnie opór i chęć przeciwstawianie się decyzjom, które robią z ludzi bezwolne matoły. Nawet w czasie w pandemii.
Wbrew temu, co tu piszą co niektórzy wielce oburzeni prawem wyboru, osoby demonstrujące swoje niezadowolenie i domagające się dla siebie praw, to głównie zwolennicy życia i jednocześnie zwolennicy wyboru. Bo to zupełnie inna sytuacja, gdy mam możliwość wyboru i wybieram, że urodzę  dziecko chore lub dziecko, którzy umrze zaraz po porodzie niżli bycie do tego przymuszonym.
Po prostu ludzie są jednocześnie moralnie przeciwni aborcji i zwolennikami wolnego wyboru w tej kwestii.
A żeby rodziło się więcej dzieci i było mniej aborcji wystarczy edukować społeczeństwo seksualnie, udostępnić środki antykoncepcyjne, stworzyć przyjazne warunki do rodzenia i wychowywania dzieci, szczególnie zatroszczyć się o dzieci wymagające troski.
Ale można też zabraniać wolności wyboru w imię własnego światopoglądu i traktować ludzi jak bezwolne matoły, wyzywać od zabójców tych, którzy są za prawem wyboru, zaniechać edukacji seksualnej, bo to świństwa, utrudniać dostęp do antykoncepcji, obniżać standardy okołoporodowe a po porodzie traktować dziecko jak sprawę tej, która powołała na świat.
To jednak ma swoją cenę w postaci buntu i nieposłuszeństwa obywatelskiego, które właśnie obserwujemy.

553 Ostatnio edytowany przez Winter.Kween (2020-10-29 07:48:19)

Symbi napisał/a:

Czarna Kotka, proponuję zabić Olę (ironia). Co za różnica, czy zabijemy płód w łonie matki, czy już po urodzeniu wzorem Rzymian strącimy niemowlę ze skały.
Winter, mnie nie rusza ta historia. W naszym prawie nadal jest dopuszczalna aborcja w przypadku zagrożenia życia lub zdrowia matki.

Narazie, narazie jest dopuszczalna.

Ostatecznie prawdziwej roznicy nie ma pomiedzy zyciem kilka tygodni w meczarniach bo jest sie zarabiscie zdeformowanym, a zrzuceniem ze skaly. I tu pocierpi i umrze i tam pocierpi i umrze. Dla dzieciaka roznicy nie ma za wielkiej.
Wiec dobrym tropem idziesz.
Tez nie bardzo widze dlaczego jakis plod ma byc wazniejszy ode mnie? Bo on krocej zyje? To jak ktos starszy jest ode mnie to jest mniej wazny i moge go wykorzystac? A moze zmusic moja matke by mi oddala nerke w razie w? Przeciez jest moja matka, a ja dzieckiem i musi mi oddac: Krew, szpik, nerke by podtrzymac moje zycie. Przeciez ja jako dziecko jestem wazniejsza.
Czy tylko to sie liczy jak ktos jest plodem i nie ma jeszcze swiadomosci?

Ja rozumiem jak ktos mysli, ze aborcja to cos zlego. Jednak nie jest Twoim miejscem bys mowila kto powinien byc wazniejszy.
Mamy prawo zabic innych w obronie wlasnej, poniewaz jest zrozumialym, ze czlowiek WLASNE zycie ma prawo stawiac na pierwszym miejscu i chronic je za wszelka cene.
Tak i tutaj. Zdrowie cierpi na ciazy, ciaza jest obciazajaca dla organizmu i pozbycie sie jej to zachowanie zdrowia i autonomii fizycznej. To jest dla mnie wazniejsze, poniewaz mowa o moim ciele i moim zyciu.
Twoja morlanosc nie jest lepsza od mojej. Twoje sentymenty do plodu nie sa wazniejsze od moich. W szczegolnosci, ze mowa nie jest o TWOJEJ ciazy, tylko cudzej.

Czesto uzywane slowa: Wybiera za dziecko.
Sa idiotyzmem. Oczywiscie, ze wybiera za dziecko. Tak samo jak wybieram za rodzica jezeli ma demencje, wybiera za mnie maz jezeli jestem nieprzytomna. Maz moze mnie od maszyny odlaczyc jezeli jest moj mozg martwy, a serce bije. Dzieciak nie ma co wybierac bo wybor laczy sie ze swiadomoscia, a plod swiadomosci nie posiada i jako, ze zostanie usuniety to nie bedzie posiadac.

Cala afera to dwie rzeczy:
Ludzie sie boja smierci
Ludzie wymyslaja falszywe porownania i wyolbrzymiaja znaczenie zycia ludzkiego

Jednak przede wszystkim: Ludzie mysla, ze smierc to kara lub cos najgorszego w zyciu. Gdzie nie jest ani tym ani tamtym.

554

Czarna Kotka napisał/a:

W sumie tak. Wczoraj widziałem pana, który skierował panią we właściwym kierunku ze słowami "wyp......". Okazało się, że hasło to jest bardzo uniwersalne!

555

WinterKween, nie doczytałaś mojej wyraźnej opinii na temat aborcji. Nie zamierzam się powtarzać. Nie wiem, jaki obraz masz tego strajku, ale to już przerosło sprzeciw wobec samego orzeczenia TK.
Co do antykoncepcji, to nie wiem o co chodzi, bo od lat jest dostępna, na pewno, bo korzystam i korzystałam przez całe dorosłe życie; różne środki, same prezerwatywy kupisz w każdym miejscu, czy to na stacji paliw, czy to w aptece, czy w dyskoncie. Moim zdaniem strajkującym chodzi o to, żeby były one gratis.

556 Ostatnio edytowany przez Belzebiusz (2020-10-29 10:56:00)

Kościół Kościołem, ale co tym "protestantom" Polska Walcząca zrobiła? roll
Jarosław Pierwszy, przy całej mojej antypatii do jego osoby, to jednak arcystrateg i genjusz wojenny.
Tzw. umiarkowana konserwa, która póki co stanowi większość w naszym łez padole ma coraz więcej wody na młyn, a Jarek będzie tym młynem kręcił. Lewi dostali prezent od losu, ale jak zwykle udaje im się to całkiem umiejętnje przepierniczyć. A J.P. to przewidział i sie cieszy zacierając swoje małe rączki z nieobciętymi, kocimi pazurkami tongue

557

Belzebiusz napisał/a:

Kościół Kościółem, ale co tym "protestantom" Polska Walcząca zrobiła? roll
Jarosław Pierwszy, przy całej mojej antypatii do jego osoby, to jednak arcystrateg i genjusz wojenny.

No jak Hitler big_smile Do pierwszego Stalingradu.

558

Misinx napisał/a:
Belzebiusz napisał/a:

Ech, gdyby to trwało tylko 3 lata...

559

Belzebiusz napisał/a:
Misinx napisał/a:
Belzebiusz napisał/a:

Ech, gdyby to trwało tylko 3 lata...

Myślę, że nasz mały właśnie dotarł do "Wołgi" wink

560 Ostatnio edytowany przez Bill.Garret (2020-10-29 12:17:03)

Właśnie w Nicei islamski terrorysta  zabił kilka osób, jednej kobiecie uciął głowę.
Kiedy protesty kobiet przed meczetami   w obronie swoich praw ? Kiedy malowanie sprayem na murach meczetów , rzucanie kamieniami, i wykrzykiwanie hasła „wy****lać” ?

561 Ostatnio edytowany przez Symbi (2020-10-29 12:33:44)

A w Holandii drugi raz padł wniosek o przymusową antykoncepcję dla pewnych grup kobiet. O takie rozwiązania chodzi?

562

Bill.Garret napisał/a:

Właśnie w Nicei islamski terrorysta  zabił kilka osób, jednej kobiecie uciął głowę.

Dodajmy, że w katolickim kościele, zdekapitowana kobieta modliła się w środku, a mężczyzna, to strażnik kościelny.
Niech teraz ktoś choć napluje w kierunku kościoła, to znaczy idiota bez elementarnego wyczucia czasu.
Info dla maszerujących po naszej pięknej stolicy. Dziś na całe województwo mazowieckie jest 9 sztuk wolnych respiratorów. Lokalnie podobnie więc już dziś wyczerpane są możliwości ratowania was ale spoko. Pocieszająca informacja jest taka, że przez najbliższe dni nie przekroczymy raczej ok. 60 tysięcy zakażeń dziennie. Tyle jest testów...

563

Winter.Kween napisał/a:
Symbi napisał/a:

Czarna Kotka, proponuję zabić Olę (ironia). Co za różnica, czy zabijemy płód w łonie matki, czy już po urodzeniu wzorem Rzymian strącimy niemowlę ze skały.
Winter, mnie nie rusza ta historia. W naszym prawie nadal jest dopuszczalna aborcja w przypadku zagrożenia życia lub zdrowia matki.

Narazie, narazie jest dopuszczalna.

Ostatecznie prawdziwej roznicy nie ma pomiedzy zyciem kilka tygodni w meczarniach bo jest sie zarabiscie zdeformowanym, a zrzuceniem ze skaly. I tu pocierpi i umrze i tam pocierpi i umrze. Dla dzieciaka roznicy nie ma za wielkiej.
Wiec dobrym tropem idziesz.
Tez nie bardzo widze dlaczego jakis plod ma byc wazniejszy ode mnie? Bo on krocej zyje? To jak ktos starszy jest ode mnie to jest mniej wazny i moge go wykorzystac? A moze zmusic moja matke by mi oddala nerke w razie w? Przeciez jest moja matka, a ja dzieckiem i musi mi oddac: Krew, szpik, nerke by podtrzymac moje zycie. Przeciez ja jako dziecko jestem wazniejsza.
Czy tylko to sie liczy jak ktos jest plodem i nie ma jeszcze swiadomosci?

Ja rozumiem jak ktos mysli, ze aborcja to cos zlego. Jednak nie jest Twoim miejscem bys mowila kto powinien byc wazniejszy.
Mamy prawo zabic innych w obronie wlasnej, poniewaz jest zrozumialym, ze czlowiek WLASNE zycie ma prawo stawiac na pierwszym miejscu i chronic je za wszelka cene.
Tak i tutaj. Zdrowie cierpi na ciazy, ciaza jest obciazajaca dla organizmu i pozbycie sie jej to zachowanie zdrowia i autonomii fizycznej. To jest dla mnie wazniejsze, poniewaz mowa o moim ciele i moim zyciu.
Twoja morlanosc nie jest lepsza od mojej. Twoje sentymenty do plodu nie sa wazniejsze od moich. W szczegolnosci, ze mowa nie jest o TWOJEJ ciazy, tylko cudzej.

Czesto uzywane slowa: Wybiera za dziecko.
Sa idiotyzmem. Oczywiscie, ze wybiera za dziecko. Tak samo jak wybieram za rodzica jezeli ma demencje, wybiera za mnie maz jezeli jestem nieprzytomna. Maz moze mnie od maszyny odlaczyc jezeli jest moj mozg martwy, a serce bije. Dzieciak nie ma co wybierac bo wybor laczy sie ze swiadomoscia, a plod swiadomosci nie posiada i jako, ze zostanie usuniety to nie bedzie posiadac.

Cala afera to dwie rzeczy:
Ludzie sie boja smierci
Ludzie wymyslaja falszywe porownania i wyolbrzymiaja znaczenie zycia ludzkiego

Jednak przede wszystkim: Ludzie mysla, ze smierc to kara lub cos najgorszego w zyciu. Gdzie nie jest ani tym ani tamtym.

Własnie. Kiedyś był czas, że odwiedzałam codziennie hospicjum. I doszłam po tamtym okresie do wniosku, że w niektórych przypadkach, jak już naprawdę niewiele da się zrobić, takie na siłę utrzymywanie przyżyciu to pomyłka medycyny, to nie tak ma wyglądać. To była prawdziwa agonia, te charczenia, łąpanie oddechu, bóle, wycie, na przemienne tracenie i odzyskiwanie świadomości, gdzie przeszłość myliła się z terażniejszością, takie balansowanie na granicy, ale utrzymywanie lekami jeszcze tego zycia wyrywającego się w niebyt na  siłę tu na ziemi. Nie mówiąc już o cierpieniach rodzin, bliskich. Nie wiem, wielu smierć widzi jako jedynie coś złego, ale w pewnych przypadkach jest to wybawienie.
Tak samo widzę te zdeformowane płody, które mają się urodzić, bo tak, bo każdy ma prawo do życia, ale nie sprecyzowane jest do jakiego życia. Dożycia i zaraz jego zakończenia, czy do życia w chorobie, bólu przez pół roku czy 5 lat?
Bo co niektórzy to sobie chyba wyobrażają to tak, ze ok, rodzi się małe dziecko uśmiechnięty ZD, albo dziecko bez nerek, czy z mózgoem na wierzchu czy niezdolne do samodzielnej egzystencji (co już stwierdzono w życiu płodowym), a dalej będzie sobie żyło otoczone miłością kochającej rodziny, cóż z tego, ze któtko, może rok, może dzień, no ale sie urodzi.
Za dużo mam w otoczeniu takich przypadków, rodziny nie tryskają optymizmem, a potem jak to dziecko umiera w wieku kilku lat jest rozpacz, bo rodzice, czy sama matka, jednak się psychicznie już z nim zdążyli związać (chociaż wiedziały, jaki może być najlepszy czas przeżycia). Jednocześnie gdzieś w głebi pojawia się też ulga, ale człowiek jej do soebie nie chce dopuścić , bo to by znaczyło, ze cieszy się, ze jego dziecko już nie żyje. Czy rodziny są objęte potem odpowiednią opieką psychologiczną - no nie bardzo.

I nadal nikt się nie zadeklarował, czy sam adoptowałby dorosłe "dziecko" z Downem, albo dziecko takie jak Ola, które leży, nie mówi, nie chodzi, nie ma więzi z rodzicami i nie ma z nim kontaktu.

564

Nie wiem czy zauważyliście, ale podczas protestów nie ma w ogóle transparentów KONSTYTUCJA. O co chodzi, o co chodzi...?

565 Ostatnio edytowany przez Misinx (2020-10-29 15:05:35)

Bill.Garret napisał/a:

Kiedy protesty kobiet przed meczetami   w obronie swoich praw ? Kiedy malowanie sprayem na murach meczetów , rzucanie kamieniami, i wykrzykiwanie hasła „wy****lać” ?

lol No musicie drogie panie jechać do tej Nicei lol Nie rozczarujecie przecież Garreta ? lol

Snake napisał/a:

Nie wiem czy zauważyliście, ale podczas protestów nie ma w ogóle transparentów KONSTYTUCJA. O co chodzi, o co chodzi...?

A Ty nadajesz sprzed jakiegoś kościoła ? big_smile

566

Misinx napisał/a:
Bill.Garret napisał/a:

lol No musicie drogie panie jechać do tej Nicei lol Nie rozczarujecie przecież Garreta ? lol

Eeeetam. Lepiej wysłać tam polskich duchownych, żeby zamiast mierzyć z giwery do protestujących kobiet i policjantów, zajęli się prawdziwym zagrożeniem.

567

MagdaLena1111 napisał/a:
Misinx napisał/a:
Bill.Garret napisał/a:

Eeeetam. Lepiej wysłać tam polskich duchownych, żeby zamiast mierzyć z giwery do protestujących kobiet i policjantów, zajęli się prawdziwym zagrożeniem.

No, ale duchowni gendera szukają. Są zajęci big_smile

568 Ostatnio edytowany przez tyafu (2020-10-29 16:00:56)

Bill.Garret napisał/a:

Musisz to pytanie zadac na francuskim forum. Nie ma w Polsce za duzo meczetow.

569

No w Polsce to akurat nie Islam wchodzi do polityki z buciorami. Robi to KK. Stosunek do aborcji w krajach islamskich jest różny, zależy od kraju. Swoją drogą, Muzułmański Związek Religijny poparł Czarny Protest, co można różnie interpretować (sama im nie wierzę że względu na stosunek tej religii do praw kobiet) ale jednak.

570 Ostatnio edytowany przez Czarna Kotka (2020-10-29 16:07:30)

Snake napisał/a:

Za to nagle powoływanie się na konstytucję zrobiło się popularne po drugiej stronie. Ty rzeczywiście trollujesz, Snake. Nie odnosisz się do najważniejszych poruszanych tematów, tylko znajdujesz jakieś poboczne, często zupełnie od czapy skojarzenie, byle kontrowersyjne i te stronę idziesz.

571

Czarna Kotka napisał/a:
Snake napisał/a:

Za to nagle powoływanie się na konstytucję zrobiło się popularne po drugiej stronie. Ty rzeczywiście trollujesz, Snake. Nie odnosisz się do najważniejszych poruszanych tematów, tylko znajdujesz jakieś poboczne, często zupełnie od czapy skojarzenie, byle kontrowersyjne i te stronę idziesz.

Pewnie, że trolluje. Uwielbia to smile

572

Ochydna, uwaczajaca godnosci kobiet i ich chorych dzieci ustawa. Przecież to jest normalne torturowanie ludzi. Przeczytalam parę pierwszych stron i aż mi się wlos zjerzył od postów Lawinii i Snakea.

WYBÓR nie pójścia na badania prenatalne czy urodzenia chorego dziecka powinien WYŁĄCZNIE leżeć w gestii rodziców, a przede wszystkim kobiety, na której barki spadnie przede wszystkim wychowywanie tego dziecka. Zmuszanie jej na siłę do świadomego rodzenia głęboko uposledzonego małego czlowieka jest jakimś kompletnym diabolizmem i z chrześćijaństwem grzyba ma wspólnego. A już cieszenie sie z tego, że bedzie chodzic 9 miesięcy z brzuchem, w którym wie, że jest płód w wadami letalnymi, któremu zamiast wózka, trumnę bedzie kupować, to jest szczyt sadyzmu.

Jak se pomyślę co siedzi w glowie takiej Godkowej, to mi szatan nie straszny, bo chyba go o glowę przebija.

573

Pyszki z Pisu i okolic zupełnie nie kumają ze nie chodzi już tylko o czarny protest i prawa kobiet. To był zapalnik. Teraz chodzi o wszystko, o cała te pokraczna nieudolność. Jestem ciekawa czy teraz nagle pani Madzia Odorek zrobi się bardziej lewicowa jeśli dzięki temu będzie mogła bardziej błyszczeć.

574

Misinx napisał/a:

A Ty nadajesz sprzed jakiegoś kościoła ? big_smile

Nie no, ja za leniwy jestem żeby gdzieś sterczeć aczkolwiek monitoruję sytuację. U nas tylko w poniedziałek gównażeria próbowała podejść pod katedrę. Dostali odpór mentalny i już nie chodzą. Natomiast u mnie na wsi problemu nie ma i nie może być. Kościół jest za ogrodzeniem, w uczęszczanym miejscu. Zbudowali go własną pracą i pieniędzmi miejscowi, bo poprzedni, stary się spalił. Tylko samobójca przychodziłby tu rzucać czymś w ten kościół, jak też w proboszcza, którego każdy zna i szanuje. Natomiast od momentu jak prezes się zreflektował i własne szeregi wysłał pod kościoły, to jest trochę niezręcznie. W nieznanym towarzystwie można być wziętym za bojówkę prezesa, a to trochę obciach. Niemniej wożę w bagażniku taki tam niezbędnik. Na wszelki wypadek lol

Czarna Kotka napisał/a:

Faktycznie, głupi ja zapomniałem, że cała sprawa w ogóle nie ma nic wspólnego z Konstytucją. To wszystko co w niej napisane, to łeż i aby dym w oczy. No chyba, że sprawa nie dotyczy aborcji, związków nie hetero itp. ale jakichś tam kompetencji i trójpodziałów. Wtedy Konstytucja jest bardzo ważna i każdy wyciera nią sobie gębę. Teraz za to jest tak zabawnie, że żadna stacja tv nie próbuje chyba zapytać co sądzi o sprawie były pan prezydent Lech. Ten bowiem nabrał osobliwego zwyczaju noszenia koszulek z napisem Konstytucja i dziś byłoby to chyba zbyt śmiałe i prowokacyjne lol
Nie martwiłbym się czy ja trolluje, bo najbardziej pół społeczeństwa i opozycję trolluje prezes Jarosław. Nie zdziwiłbym się, gdyby robił to złośliwie. Nie ma nic śmieszniejszego jak Schetyna ogłaszający z mądrą miną apel, aby rząd nie publikował orzeczenia TK. Ten sam Grześ, który odliczał dni nie publikowania orzeczenia TK przez rząd Beci. W studiach wolnych mediach normalnie zabijają się o kamerę i mikrofon konstytucjonaliści gotowi udowodnić, że kwestia aborcji jest zgodna z konstytucją. Walka była tak zacięta, że obecnie wszyscy są w stanie nie nadającym się do przedstawienia na wizji i fonii...

Czarna Kotka napisał/a:

Pyszki z Pisu i okolic zupełnie nie kumają ze nie chodzi już tylko o czarny protest i prawa kobiet. To był zapalnik. Teraz chodzi o wszystko, o cała te pokraczna nieudolność. Jestem ciekawa czy teraz nagle pani Madzia Odorek zrobi się bardziej lewicowa jeśli dzięki temu będzie mogła bardziej błyszczeć.

Nieeeee, zupełnie tego nie kumają. Nieeee....
Ja bym skorzystał z dzisiejszej wypowiedzi Baćki. Panie, które ogłosiły organizację niemalże rządu na emigracji powinny wpaść do niego na wizytę. Jako głowy i ręce nowego państwa. Baćka jak widać poczucie humoru ma więc na pewno by je przyjął.

575

576

Na protestach najwiecej jest młodzieży licealnej z puszkami piwa.
W czasie kiedy dziennych przypadków COVID było kilkaset, wszyscy siedzieli w domach.
Teraz kiedy jest 20 tysięcy dziennie, ćwiczenia z ulicznych taktyk organizowanych przez Warszawskie Biennale z dotacji ratusza,  są wcielane w życie.
Podobno największa rzeź będzie na przełomie Listopada i Grudnia, a do wiosny połowa populacji będzie zakażona.
Współczynnik umieralności obecnie to ok. 1,5%.
Czyli do wiosny polegnie ok. 200 000 z nas.

Nawet to, ze kurs BTC zbliża się do 12 kEUR przestaje cieszyć sad
A dla protestujących prawo do aborcji przestanie być ich podstawowym prawem.

577

Bill.Garret napisał/a:

A dla protestujących prawo do aborcji przestanie być ich podstawowym prawem.

Oj, oni po prostu zrealizują aborcję pourodzeniową. Częściowo na sobie, częściowo na swoich bliskich i znajomych. Na szczęście nikt im nie odebrał prawa wyboru takiej decyzji, więc niech się bawią. Przynajmniej póki tchu im nie brakuje... Być może nie wiedzą, że odebrane im będzie prawo do godnego pochówku, bo gminy już wyznaczają tereny pod masowe groby. Do takich wrzuca się spychaczem hurtem w zaplombowanych trumnach, a może już i z trumnami będą sobie dawać spokój tylko w kilku szczelnych workach?

578 Ostatnio edytowany przez Olinka (2020-10-30 00:22:32)

Beyondblackie napisał/a:

Ochydna, uwaczajaca godnosci kobiet i ich chorych dzieci ustawa. Przecież to jest normalne torturowanie ludzi. Przeczytalam parę pierwszych stron i aż mi się wlos zjerzył od postów Lawinii i Snakea.

Jak se pomyślę co siedzi w glowie takiej Godkowej, to mi szatan nie straszny, bo chyba go o glowę przebija.

[napastliwe, osobiste wycieczki - edycja moderatorska]
Jaka ustawa???!!! W Polsce nikt nie zakazuje badań prenatalnych, ba są polecane....
Ale spoko, 90% protestujących nie ma pojęcia przeciw czemu protestuje....

579 Ostatnio edytowany przez authority (2020-10-30 00:06:57)

Celowe było wprowadzenie wyroku TK w momencie ogłoszenia Polski czerwoną strefą teraz co mało kto zauważył z telewizji oraz portali internetowych chyba nikt wykonuje się ponad 3,5 razy tyle testów co poprzednio....
Nie było spadków spadku więc to jeszcze jest 1 fala pandemii a nie 2. Rząd doskonale wiedział jakie wtedy były manifestacje a mimo to Kaczyński zdecydował się na wykorzystanie trybunału w takim momencie jeszcze aferał prokurator Świączkowski (polecam archiwalne numery tygodnika NIE)bezczelnie grozi i namawia prokuratorów do aresztowania organizatorów marszu. Kaczyński zapomina że według dwóch sondaży 73% i 74% respondentów jest przeciw zaostrzeniu kompromisu aborcyjnego.
Czyli wyborcy PIS po części też są wkurzeni. I to nie jest TYLKO protest kobiet a protest RODZIN. Który facet będzie chciał żyć w białym małżeństwie (tak w praktyce wygląda życie z kobietą wychowującą takie upośledzone dzieci czy być świadkiem śmierci dziecka szybkiej albo wolnej często w  męczarniach po urodzeniu)

580

Szef gabinetu ministra Czarnka, Jarosław Brzózka:
Koniec chowania głowy w piasek. Czas na chrześcijańską ofensywę kulturalną. Kobiety powinny znać swoje miejsce w szeregu.

Zbigniew Dolata, poseł PiS:
Całą ta zgraja pod moim biurem przypomina małpy w ZOO... Oj, zagalopowałem się... One mają znacznie większy iloraz inteligencji (i tu trzy rozbawione do płaczu emotki).

Takie właśnie mamy podwójne standardy. Pozwolę też sobie przypomnieć, że obecny język publicznej debaty został zapoczątkowany przez PiS-owską "śmietankę", czyli samego naczelnika, premiera M.M., poseł Pawłowicz, Lichocką z jej wymownym gestem i kilku innych z tego "zacnego" środowiska. Kiedy jednak do nich zaczyna się przemawiać dokładnie w ten sam sposób, to nagle pojawia się wielkie oburzenie, że nie uchodzi. Czyżby zapomniano, że przykład idzie z góry? W tym miejscu warto też przypomnieć, że ostatnia pięciolatka to nic innego jak dzielenie społeczeństwa i szczucie nienawiścią, a że kto sieje wiatr, ten zbiera burzę...

To, czego ja się obawiam, to że właśnie taki sposób prowadzenia "dialogu" wejdzie już na stałe i do powszechnego użycia, choćby dlatego, że dopiero wzmocnienia stają się słyszalne.

581

A ja zacytuję fragment orędzia marszałka Grodzkiego:
Masowe protesty narodu to sygnał, że rządzący utracili rząd dusz Polek i Polaków. Próby dyskredytowania zachowań naszych rodaków to droga donikąd, a straszenie użyciem wszystkich sił do stłumienia manifestacji jest tylko oznaką słabości władz, co w finalnym efekcie przyśpieszy ich upadek.

W tych protestach nie chodzi już o aborcję. Chodzi o to że wszyscy są zmęczeni. Wiele grup zawodowych pogardą, policja byciem wycieraczką władzy, kobiety byciem ludźmi drugiej i trzeciej kategorii. 5000 policjantów na kwarantannach i L4. Pozostali raczej bronią demonstracji niż je tłumią. Kaczor chce wyprowadzić wojsko na ulicę. Zobaczymy czy żołnierze będą walczyć przeciwko swoim żonom, matkom córkom. Komendant główny policji już odmówił rozkazowi użycia rozwiązań siłowych, grozi podaniem się do dymisji. Ilu jest żołnierzy którzy zdecydują się na ich użycie? Kto będzie chciał zostać Kiszczakiem XXI wieku?

582 Ostatnio edytowany przez zwyczajny gość (2020-10-30 07:58:45)

Olinka napisał/a:

Takie właśnie mamy podwójne standardy. Pozwolę też sobie przypomnieć, że obecny język publicznej debaty został zapoczątkowany przez PiS-owską "śmietankę", czyli samego naczelnika, premiera M.M., poseł Pawłowicz, Lichocką z jej wymownym gestem i kilku innych z tego "zacnego" środowiska. Kiedy jednak do nich zaczyna się przemawiać dokładnie w ten sam sposób, to nagle pojawia się wielkie oburzenie, że nie uchodzi. Czyżby zapomniano, że przykład idzie z góry? W tym miejscu warto też przypomnieć, że ostatnia pięciolatka to nic innego jak dzielenie społeczeństwa i szczucie nienawiścią, a że kto sieje wiatr, ten zbiera burzę...

No właśnie....to są podwójne standardy. Miesiącami się kogoś po kostkach kopie.....a jak w końcu nie wytrzyma to podnosi się larum, oburzenie.....jak on mógł. To straszne, jaki język .....
Można kogoś nienawidzić....ale niektórzy jeszcze pamiętają kto pierwszy rozpoczął przemysł pogardy.
Pamiętamy "dorżniecie watahy" (Sikorski), pamiętamy "strącenie szarańczy" (Schetyna), pamiętamy "je...ać PIS (Frasyniuk) czy mohery Tuska. Mógłbym więcej....ale pewnie moderacja by wycięła.
A poniżej wyrywki z mowy miłości posła Niesiołowskiego......Olinka nie bądź zaślepiona.
https://youtu.be/aggDGlusAEY

583

zwyczajny gość napisał/a:

Jaka ustawa???!!! W Polsce nikt nie zakazuje badań prenatalnych, ba są polecane....

Orzeczenie, ustawa- zwal jak zwał- wszystko ochydne.

Co z tego, że rodzice w badaniu prenatalnym dowiedzą się, że ich dziecko będzie poważnie chore, upośledzone czy wręcz ma wadę letalną, jak to ciążę kobieta będzie ZMUSZONA donosić? Ty sobie w ogóle wyobrażasz ogrom tej traumy? Sama decyzja o urodzeniu dziecka z problemami zdrowotnymi na całe życie to jest jazda bez trzymanki, a co dopiero wiedza, że nosi się w sobie przyszłego trupa, przechodzenie przez poród po to tylko by urodzić noworodka, który umrze w męczarniach zaraz potem, to jest poziom tortur, którego chyba żaden facet nie zrozumie.

Co jest oczywiste, to orzeczenie służy tylko i wyłącznie, żeby prawicowe mohery czuły się dobrze. Bo dzieciątko żyje, nieważne, że krótko, w totalnych męczarniach, ale żyje, a kobietom się dokopie. Niech znają wartość cierpienia, bo to "uświęca". To jest łamanie praw człowieka- nazwijmy to po imieniu.

584 Ostatnio edytowany przez zwyczajny gość (2020-10-30 09:19:24)

Beyondblackie napisał/a:
zwyczajny gość napisał/a:

Orzeczenie, ustawa- zwal jak zwał- wszystko ochydne.

Co z tego, że rodzice w badaniu prenatalnym dowiedzą się, że ich dziecko będzie poważnie chore, upośledzone czy wręcz ma wadę letalną, jak to ciążę kobieta będzie ZMUSZONA donosić? Ty sobie w ogóle wyobrażasz ogrom tej traumy? Sama decyzja o urodzeniu dziecka z problemami zdrowotnymi na całe życie to jest jazda bez trzymanki, a co dopiero wiedza, że nosi się w sobie przyszłego trupa, przechodzenie przez poród po to tylko by urodzić noworodka, który umrze w męczarniach zaraz potem, to jest poziom tortur, którego chyba żaden facet nie zrozumie.

Co jest oczywiste, to orzeczenie służy tylko i wyłącznie, żeby prawicowe mohery czuły się dobrze. Bo dzieciątko żyje, nieważne, że krótko, w totalnych męczarniach, ale żyje, a kobietom się dokopie. Niech znają wartość cierpienia, bo to "uświęca". To jest łamanie praw człowieka- nazwijmy to po imieniu.

Na Boga, trzeba mieć pojęcie o czym się mówi!!!!  Bo inaczej dyskusja jest bez sensu. I sprowadza się do wylewania żali na wszystko i wszystkich.
Trybunał Konstytucyjny jedynie stwierdził, że Ustawa aborcyjna w CZĘŚCI jest niezgodna z Konstytucją. I z tym się zgadzają WSZYSCY prawnicy i ci z prawa i ci z lewa. Bo po prostu LEWICA pisząc Konstytucję i Ustawę stworzyła BUBLA prawnego. Normalna koleją rzeczy jest teraz POPRAWINIE Ustawy lub zmiana Konstytucji.

Tylko, że z podjudzenia opozycji wylało szambo. Anarchiści + motłoch rzucił się na PiS i Kościół.
Teraz to merytoryczna dyskusja już nie ma sensu.

Miejmy pojęcie o czym mówimy. Ciężko uszkodzonych płodów jest w Polsce kilka, kilkanaście rocznie na 320 tysięcy urodzeń. Aborcje dotyczą w zdecydowanej większosci dzieci z zespołem Downa.
Pytanie - czy dzieci z niepełnosprawnością mają prawo do życia czy nie. Według wielu nie....bo tylko piękne i mądre mają prawo żyć....bo te inne mogą być traumą dla rodziców.
Zresztą już coś takiego było.....eugenika w III Rzeszy.

P.S. I jeszcze najlepsze, prof. Rzepiński (były prezes TK, antypisowiec) stanął w obronie Trybunału Konstytucyjnego.
Piekło zamarzło .....

585 Ostatnio edytowany przez MagdaLena1111 (2020-10-30 09:24:14)

Nie, No pewnie zwyczajny, przewróciło się babom w głowie i wielu facetom zresztą też, że chcą mieć wolność wyboru, czy poświęcać siebie, swoje ciało i swoje życie dla straconej sprawy.
Doczytaj sobie statystyki, bo kolejny raz bredzisz.

Posty [ 521 do 585 z 2,447 ]

Strony Poprzednia 1 7 8 9 10 11 38 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » STYL ŻYCIA I SPOŁECZEŃSTWO KOBIECYM OKIEM » Po raz kolejny Polkom usiłuje się odebrać ich prawa

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024