Po raz kolejny Polkom usiłuje się odebrać ich prawa - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » STYL ŻYCIA I SPOŁECZEŃSTWO KOBIECYM OKIEM » Po raz kolejny Polkom usiłuje się odebrać ich prawa

Strony Poprzednia 1 15 16 17 18 19 38 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 1,041 do 1,105 z 2,447 ]

1,041

Odp: Po raz kolejny Polkom usiłuje się odebrać ich prawa

Ale Marsz Niepodległości zabija i zaraz naukowcy z UW, to udowodnią.

Zobacz podobne tematy :

1,042 Ostatnio edytowany przez MagdaLena1111 (2020-11-06 12:26:43)

Bill.Garret napisał/a:
MagdaLena1111 napisał/a:

To tak odnośnie sprawdzania i weryfikowania różnych informacji, które pojawiają się w przestrzeni publicznej, wczoraj premier naszego kraju, znany jako Mateuszek Kłamczuszek,, dwukrotnie przez sąd skazany za kłamstwa, kłamał po raz kolejny. Otóż stwierdził podczas konferencji prasowej, że protesty wg naukowców UW znacząco przyczyniają się do wzrostu zachorowań na covid, a dzisiaj pracownica iCMM UW dementowała te informacje - ich model tego nie uwzględnia.
Co więcej wskazała ona, że nie ma to wpływu na zachorowania, jeśli 95% osób biorących udział w spacerach ;-) nosi maseczki, a zdjęcia pokazują, że wyśmienita większość uczestników protestów maseczki nosi.

a.

Można by powiedzieć , że każdy polityk ma swojego oblubienca/oblubienicę wśród naukowców smile

Wczoraj cytowałem za agencja Reutersa, że naukowcy z Uniwersytetu Stanford stwierdzili, że kampania Trumpa prowadzona poprzez wiece spowoduje wzrost zakażeń o 30 tys. i w konsekwencji spowoduje smierć 700 osób.

Przytoczona przez Ciebie scenka radosnego  deklamowaniu manifestu politycznego w zatłoczonym metrze przez uczestników protestu, wskazywałaby raczej na poprawność osadu naukowców ze Stanford niż pracownicy ICMM UW.

Bill, Słodka Czarodziejko ;-)
Sęk w tym, że Kłamczuszek powołał się na konkretny ośrodek badawczy, nawet konkretne liczby podawał, a tenże ośrodek badawczy temu zaprzeczył. To raz

A jak spojrzysz na zdjęcia z wieców Trumpa, to tam ani nie są zachowane dystanse, ani jego uczestnicy maseczek nie nosili, więc mnie te doniesienia naukowców ze Stanford zupełnie nie dziwią, a wręcz wydają się jak najbardziej logiczne. To po drugie.

Nie wiem, czy celowo manipulujesz, ale nie mieszaj jabłek z ziemniaki, jak chcesz mieć w koszyku tylko owoce ;-)

Snake, to teraz się okaże, czy i w jakiej liczbie spontanicznie zwołają się w dobie pandemii chłopcy z ONR ;-)

1,043 Ostatnio edytowany przez Bill.Garret (2020-11-06 12:46:27)

@MagdaLena1111 smile
Co do manipulacji - zręcznie pominąłaś wątek o deklamacji politycznej tłumu w wagonie metra smile.

Zapomniałem - wyborcy Trumpa to przecież głupi plebs.

BTW .
Czytałem program Bidena.
Brakuje w nim tylko 500+ smile

1,044 Ostatnio edytowany przez MagdaLena1111 (2020-11-06 13:01:58)

Bill.Garret napisał/a:

@MagdaLena1111 smile
Co do manipulacji - zręcznie pominąłaś wątek o deklamacji politycznej tłumu w wagonie metra smile.

Bo to było nagranie z metra. Ludzie dzisiaj też wybierają ten środek komunikacji. On nijak ma się do wieców i marszów.

Do PS.
Nie chodzi o programy, ale o szczucie ludzi, tworzenie wrogów i podjudzanie do walki. Brak odpowiedzialności. Ale to strategia populistów, bardzo szkodliwa dla narodu.
Dzisiaj wszyscy się dziwimy, jak Niemcy poszli walczyć z całym światem, zabijać Żydów, Cyganów, osoby homoseksualne i wiele innych narodów. Ano właśnie tak. Tworzysz obok świata realnego, świat wrogów, którzy Tobie zagrażają, chcą Cię zniszczyć, zabrać Twój świat i musisz się przed nimi bronić, walczyć z nimi. Tak jak w hitlerowskich Niemczech była propaganda, tak my mamy tubę propagandową w postaci odpowiednich mediów. To ograny schemat, tym razem wykorzystywany w polityce wenętrznej przez populistów. Ale nie tylko na gruncie wewnętrznym, bo na zewnątrz też są wrogowie, którzy na nas czyhają, tam Chiny, tu UE.

1,045 Ostatnio edytowany przez Bill.Garret (2020-11-06 14:55:36)

PIS wcale nie jest oryginalny w tym dzieleniu społeczeństwa. Przynajmniej od Marksa/Engelsa a potem tych którzy się na nim wzorowali - Mussolini, Lenin , Hitler, Stalin aż po początek lat 90 XX w. ( wróg klasowy, kontrrewolucja, reakcja , burżuazja, imperialistyczny podżegacze wojenni , Żydzi vs awangarda społeczeństwa ,etc.)
Obecnie agresywny feminizm stara się również wprowadzać podobne podziały ( podobieństwa do komunizmu : walka klas - wojna płci, burżuazja - biali hetero mężczyźni, społeczeństwo bezklasowe - społeczeństwo androgyniczna, punkty za pochodzenie społeczne - parytet płciowy, wyzysk klasowy - wykorzystywanie kobiet, postęp dziejowy ( nieuchronny upadek kapitalizmu) - nieuchronny upadek patriarchatu, reakcja - ciemnogrod etc.)

Zaprawdę, powiadam Ci :
- nie Kaczyński był pierwszy,  ani nie będzie  Ci on ostatni. sad

Odpisanie potrzeby szukania sojuszników by zwyciężyć a nie wrogów by walczyć - słowa skierowane do walczącej posłanki przez Monike Jaruzelską ( moje uznanie dla jej klasy )

Jeszcze o zapędzeni się polityków na przykładzie tej pani poseł :
- rozumie bunt obecnych studentów, bo sama na studiach protestowała przeciwko komunie .
? Ta pani skończyła studia w 1997 roku , wtedy jeszcze protestowano przeciwko komunie ??? smile

No, przynajmniej wtedy nie trzeba było mieć do tego odwagi.
Można było swobodnie sobie pokrzyczeć tak jak teraz krzyczeć „to jest wojna” wiedząc, że czołgi stoją i stać będą daleko.

1,046 Ostatnio edytowany przez Bill.Garret (2020-11-06 15:40:53)

MagdaLena1111 napisał/a:
Bill.Garret napisał/a:
MagdaLena1111 napisał/a:

To tak odnośnie sprawdzania i weryfikowania różnych informacji, które pojawiają się w przestrzeni publicznej, wczoraj premier naszego kraju, znany jako Mateuszek Kłamczuszek,, dwukrotnie przez sąd skazany za kłamstwa, kłamał po raz kolejny. Otóż stwierdził podczas konferencji prasowej, że protesty wg naukowców UW znacząco przyczyniają się do wzrostu zachorowań na covid, a dzisiaj pracownica iCMM UW dementowała te informacje - ich model tego nie uwzględnia.
Co więcej wskazała ona, że nie ma to wpływu na zachorowania, jeśli 95% osób biorących udział w spacerach ;-) nosi maseczki, a zdjęcia pokazują, że wyśmienita większość uczestników protestów maseczki nosi.

a.

Można by powiedzieć , że każdy polityk ma swojego oblubienca/oblubienicę wśród naukowców smile

Wczoraj cytowałem za agencja Reutersa, że naukowcy z Uniwersytetu Stanford stwierdzili, że kampania Trumpa prowadzona poprzez wiece spowoduje wzrost zakażeń o 30 tys. i w konsekwencji spowoduje smierć 700 osób.

Przytoczona przez Ciebie scenka radosnego  deklamowaniu manifestu politycznego w zatłoczonym metrze przez uczestników protestu, wskazywałaby raczej na poprawność osadu naukowców ze Stanford niż pracownicy ICMM UW.

Bill, Słodka Czarodziejko ;-)
Sęk w tym, że Kłamczuszek powołał się na konkretny ośrodek badawczy, nawet konkretne liczby podawał, a tenże ośrodek badawczy temu zaprzeczył. To raz

A jak spojrzysz na zdjęcia z wieców Trumpa, to tam ani nie są zachowane dystanse, ani jego uczestnicy maseczek nie nosili, więc mnie te doniesienia naukowców ze Stanford zupełnie nie dziwią, a wręcz wydają się jak najbardziej logiczne. To po drugie.

Nie wiem, czy celowo manipulujesz, ale nie mieszaj jabłek z ziemniaki, jak chcesz mieć w koszyku tylko owoce

„W związku z negatywną opinią Sanepidu, nie wyrażam zgody na organizację 11 listopada zgłoszonego Marszu Niepodległości. Opinia inspekcji sanitarnej, o którą również wystąpił wojewoda, wskazuje na trudną sytuację epidemiczną, szczególnie w Warszawie i na całym Mazowszu" - poinformował na swoim profilu na Facebooku Rafał Trzaskowski.„

Pogubiłem się ...  czy to Mateusz jest kłamczuszkiem,  czy Trzaskowski tak jak i ja manipulantem ??

1,047 Ostatnio edytowany przez tyafu (2020-11-06 15:34:15)

MagdaLena1111 napisał/a:

to teraz się okaże, czy i w jakiej liczbie spontanicznie zwołają się w dobie pandemii chłopcy z ONR ;-)

Na razie prezydent Trzaskowski, na podstawie opinii sanepidu, nie wyraza zgody na Marsz Niepodleglosci, natomiast naczelny chlopiec Robert zacheca wszystkich do uczestnictwa w Marszu z zachowaniem zasad bezpieczenstwa pandemicznego.
No I pewnie sie zbiora, przejda, policja bedzie sie bacznie przygladac I tyle. A... jeszcze po marszu bedzie przerzucanie liczbami. Narodowcy podadza, ze bylo ich 100 tys, ratusz ze 10, policja ze 20 ...

1,048

Nie ma co liczyć że którykolwiek samorządowiec  wyda taką decyzję na podstawie której Ziobro  może wszcząć śledztwo o narażenie obywateli.

1,049

Ela210 napisał/a:

Nie ma co liczyć że którykolwiek samorządowiec  wyda taką decyzję na podstawie której Ziobro  może wszcząć śledztwo o narażenie obywateli.

Nie w tym rzecz ale prezydent miasta stołecznego, który zapowiada brak zgody na MN ze względu na zagrożenie epidemiczne i robi to stojąc wśród tysięcy "spontanicznych" manifestantów nie wygląda poważnie. Przy czym ostatnie trzy słowa, to z mojej strony kulturalny eufemizm wobec garści raczej mało pochlebnych określeń, po części niecenzuralnych.

1,050

A co ma powiedzieć. Idźcie sobie?
Marsz pójdzie na nielegalny i tyle tak jak protesty. Nikt swojej głowy nie złoży w ofierze podpisując się pod zgodą. 
Jak będzie mądry  to da więcej tramwajów i częściej.

1,051

Odpowiedzialny polityk, a nawet człowiek, który ma kalendarz na ścianie nie poszedłby robić sobie fotki z manifestantami. Sorki ale to po prostu ustawia Trzaskowskiego w jednym szeregu z Mateuszkiem i jego "nie trzeba się już bać". Uwaga, mnie to nie przeszkadza, bo na Trzaskowskiego zagłosowałem tylko i wyłącznie w II turze na zasadzie byle nie Duda. W pełni zdając sobie sprawę jaki to śliski gość. Natomiast z taką opozycją, to już nie wiem co PiS musi zrobić żeby przegrać.

1,052 Ostatnio edytowany przez assassin (2020-11-06 20:20:13)

Snake napisał/a:

Odpowiedzialny polityk, a nawet człowiek, który ma kalendarz na ścianie nie poszedłby robić sobie fotki z manifestantami. Sorki ale to po prostu ustawia Trzaskowskiego w jednym szeregu z Mateuszkiem i jego "nie trzeba się już bać". Uwaga, mnie to nie przeszkadza, bo na Trzaskowskiego zagłosowałem tylko i wyłącznie w II turze na zasadzie byle nie Duda. W pełni zdając sobie sprawę jaki to śliski gość. Natomiast z taką opozycją, to już nie wiem co PiS musi zrobić żeby przegrać.

Nic nie musi. Jak Stary nie przestanie upierać się na durne piątki, to po prostu się rozleci..

1,053

Ela210 napisał/a:

A co ma powiedzieć. Idźcie sobie?
Marsz pójdzie na nielegalny i tyle tak jak protesty. Nikt swojej głowy nie złoży w ofierze podpisując się pod zgodą. 
Jak będzie mądry  to da więcej tramwajów i częściej.

No a czy wirusowi, bo tym się  podpiera i zapiera Pan RT, status officialny zbiegowiska robi różnicę? Sorry Ela, ale to już nawet nie jest śmieszne. To jest żałosne.

1,054

assassin napisał/a:

Nic nie musi. Jak Stary nie przestanie upierać się na durne piątki, to po prostu się rozleci..

Świetne podsumowanie roku, choć do końca jeszcze niespełna 2 miesiące. Pół Polski nadzieję pokłada w tym, że PiS się samo rozleci, bo znikąd innej nadziei...

szakisz napisał/a:

No a czy wirusowi, bo tym się  podpiera i zapiera Pan RT, status officialny zbiegowiska robi różnicę? Sorry Ela, ale to już nawet nie jest śmieszne. To jest żałosne.

Oczywiście, że żałosne. Prezydent mojego miasta zakazywał kilka zgromadzeń z pełną świadomością, że przegra w odwołaniu. Tylko to był wyrachowany zabieg zrzucenia z siebie odpowiedzialności za przebieg zgromadzeń. Patrzcie, to sąd zezwolił, co ja miałem do gadania. Nikt do niego nie miał pretensji, bo zakazywał zgromadzeń z rożnych opcji, a na żadnej z nich sam nie latał. Żałosność RT polega na tym, że zobaczył te kobitki i od razu poleciał się lansować w ich świetle. Jak szło na noże o parę setek tysięcy głosów, to puszczał oko do narodowców. To takie coś co będzie się podlizywać do każdego jak widzi w tym interes. Tak na marginesie, zdaje się, że Strajk Kobiet całkowicie przykrył start nowej inicjatywy politycznej pana RT. Ktoś, coś słyszał?

Co jest jeszcze żałosne? Ano pod siedzibą PiS odbywa się właśnie protest przedsiębiorców tracących dochody w wyniku zakazów rządowych, jest Konfederacja, muzyka, nagłośnienie. Co oglądam w głównej stacji informacyjnej Polski? Wspominki jakie to ładne protesty kobiety i społeczeńśtwo urządzało 2 tygodnie temu...

1,055

Snake napisał/a:

Pół Polski nadzieję pokłada w tym, że PiS się samo rozleci, bo znikąd innej nadziei...

Tylko co z tego?
Jak do władzy dojdą ludzie pokroju Nowaka, Rabieja, Spurek + nieśmiertelny Czarzasty.

Przecież ci ludzie przez prawie rok roll nie ogarnęli nawet sensownego wypunktowania rządu za wszelkie pandemiczne wpadki.
Bo takie kwiatki, jak rządania Budki, z połowy października to sorry.

1. Co najmniej 5 miliardów złotych na fundusz walki z pandemią. Kwota ta powinna zostać przeznaczona na działania antycovidowe - na szczepionki, dla personelu  i na potrzebny sprzęt medyczny.
2. Domagamy się testowania wszystkich obywateli. Żądamy 100 tysięcy testów dziennie, bo to właśnie jest liczba, która pozwoli oddzielić osoby chore od zdrowych.
3. Żądamy szczepionek przeciwko grypie. Oczekujemy, żeby rząd, w trybie natychmiastowym zakupił 10 milionów szczepionek. Będą one gwarancją, że osoby najbardziej potrzebujące dostaną tę niezbędną dla nich szczepionkę.
4. Oczekujemy, że każdy obywatel będzie miał nieograniczony dostęp do ochrony zdrowia. Każdy musi mieć prawo do skorzystania ze służby zdrowia, szczególnie Ci, którzy są poważnie chorzy, nie tylko na COVID. Zabiegi pacjentów są zbyt często przekładane.
5. Domagamy się natychmiastowej informacji o stanie polskiej służby zdrowia. Chcemy rzetelnej analizy, jak przygotowani jesteśmy na drugą falę pandemii.

To można powiedzieć tylko w******laj.

1,056

Ha, ha sklepy meblowe czytając właśnie opublikowane o 19-tej rozporządzenie dowiedziały się, że od jutra są zamknięte. Idźta coś o aborcji jeszcze pokrzyczeć...

1,057

Pewnie jakiś konkurent Ikei dał w łapę roll

Sieć IKEA poinformowała, że zamyka 11 swoich sklepów w Polsce. Wszystko przez zmianę treści rozporządzenia wprowadzającego nowe restrykcje od soboty 7 listopada. W ostatniej chwili ujęto w nim sklepy meblowe, których w projekcie dokumentu nie było

Przecież to jest to samo co z piątką dla zwierząt. Jak nagle, zupełnie nie wiadomo lol dlaczego, z zakazu uboju koszernego/halal zniknęły kurczaki. Czysty przypadek...

Mogę sprzedać obozowi rządowemu pomysł na repolonizację handlu. cool
Wystarczy przebadać na covid wszystkich pracowników spożywczych sieciówek/dyskontów. Nie uwierzę, że wśród pracowników każdego punku nie znajdzie się choć jeden z covidem. Wtedy tylko wszystkich co mieli styczność, czyli całą załogę, wysyłamy na kwarantannę.

1,058

Znerx napisał/a:

Pewnie jakiś konkurent Ikei dał w łapę roll

To go wydymali, bo wszystkie sklepy meblowe od jutra zamknięte do odwołania.

1,059

assassin napisał/a:
Snake napisał/a:

Piątka i aborcja eugeniczna są porównywalne z podwyższeniem wieku emerytalnego i likwidacja OFE.
Wtedy pogrążyła się Platforma, a teraz podobnie pogrąża się PIS.
Ale... kiedy popatrzy się na ich potencjalnych następców to przypomina się aforyzm Leca:
- kiedy znalazłem się na dnie, usłyszałem pukanie z dołu sad

1,060 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2020-11-07 09:48:14)

porównania nietrafne.
Rząd Tuska podjął niefajne niepopularne decyzje dla  ratowania budżetu i wziął na siebie skutki.  Czy słuszne czy nie to inna bajka.
a 5 i sprawy światopoglądowe w tym momencie zwłaszcza nie miały żadnego ogólnokrajowego uzasadnienia tylko zadymę.
skutki niestety opłakane nie tylko dla rządu Pisu, bo umówmy się że oni się tam już ustawili na lata.

1,061 Ostatnio edytowany przez MagdaLena1111 (2020-11-07 13:42:12)

Dla mnie to też porównanie nietrafione, co do treści. Bo w przypadku działań związanych z wiekiem emerytalnym i OFE, to ludzie po prostu poczuli się oszukani, a w przypadku niemal całkowitego zakazu aborcji i piątki Kaczyńskiego, to były wystąpienia przeciwko wolnościom.
W Polsce wydarzyła się rzecz ohydna. Pokazała się najbardziej skrajny i radykalny, taki zamordystyczny odłam prawicy skumany z kościołem i organizacjami typu Ordo Iuris, więc duża część społeczeństwa mówi zamordystom NIE. Zaczęli widzieć, jakie to niebezpieczne, gdy do władzy dopychają się radykałowie, którzy chcą torturować kobiety, nie liczą się z innym światopoglądem i przymusem narzucają swoją skrajną i radykalną wizję świata.

Jedno, co łączy PIS teraz i PO wtedy, to właśnie utrata zaufania do władzy, teraz jest już równia pochyła dla PIS.Wystarczy poczekać. Ale protesty się jeszcze nie skończyły. Nikt nie może sobie pozwolić, żeby dzień w dzień wychodzić na ulice. Będą kolejne kroki, będą kolejne protesty.

1,062 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2020-11-07 14:04:56)

Dla mnie wielkim rozczarowaniem była postawa polskich mężczyzn, nawet tu na forum.
Nie wiedziałam że mają takie "nadmniemanie" o własnej inteligencji, mając kobiety za niekumate i nie wiedzące po co wychodzą  na ulicę.
"Daj chłopaka, nie Polaka"  no sorry, robi się aktualne.
Pewnie są od tego wyjątki, ale to wyjatki.

co do rządu Tuska to ich ośmiorniczki wydają się śmiechu warte w porównaniu do tego co wyprawia obecny rząd.

1,063 Ostatnio edytowany przez Snake (2020-11-07 14:18:24)

Warto odnotować, że minął termin ULTIMATUM jakie Rada Konsultacyjna SK dała rządowi do dymisji. Ktoś widział jakieś zwarte kolumny maszerujące na siedzibę władz? Wisłą płynie już Aurora? Upss, przepraszam ale obecne władze Gdańska wpuściłyby w górę Wisły tylko SMS Schleswig-Holstein...

1,064

Ale przecież dużo mężczyzn protestowało razem z kobietami. Chociaż w powszechnym brzmieniu, to kobiety protestują.
Osobiście mnie cieszy, że wśród znajomych, którzy byli za Konfą, nikt się nie utrzymał z poparciem dla nich. Widzę to zagubienie u nich, szczególnie jednego, bo opcji brak, ale najważniejsze, że do nich dotarło, że liberalizm gospodarczy to nie wszystko, że wolność w osobistych, intymnych wyborach to też wielka wartość, że nie można stawiać siebie ponad innymi ludźmi i siłą wymuszać, aby ich najintymniejsza decyzje pozbawione były w ogóle ich wpływu.

1,065

MagdaLena1111 napisał/a:

że wolność w osobistych, intymnych wyborach to też wielka wartość, że nie można stawiać siebie ponad innymi ludźmi i siłą wymuszać, aby ich najintymniejsza decyzje pozbawione były w ogóle ich wpływu.

Tylko, że to nic nie zmienia. Przesuniesz tylko punkt w którym coś jest narzucone, bo zawsze jest narzucone. 
No chyba, że dysponujesz obiektywnym, nieobalanym argumentem.

Nawet definicja wolności na zasadzie: możesz robić co chcesz, jak długo nie wchodzisz w "wolność" komuś innemu. Tylko, że o ile po drugiej stronie nie masz nieboszczyka to można się kłócić o wszystko.

1,066

Znerx, luknij jeszczecraz na fragment, który zacytowałeś z mojej wypowiedzi. Nie jest tam mowa o wolności w ogóle, ale o wolności do najbardziej osobistych, najintymniejszych decyzji danych osób, których to dotyczy. Chodzi o to, żeby nie robić za strażnika cudzego sumienia w kwestiach stricte światopoglądowych i żeby skrajni radykałowie nie robili tu państwa kościelnego, opartego na fundamentalistycznych założeniach.

1,067 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2020-11-07 14:50:06)

Jak niejaki poseł Dziambor oznajmił W TV że uratowaliśmy setki żyć, to nie mogłam załapać jakimi ścieżkami biegnie taka myśl.

Tak się składa, że niezależnie od pogladów filozoficzno, religijno moralnych dziecko poczęte jest nierozerwalnie związane z jego matką.
I jak komuś się wydaje że ma na to jakiś wpływ poza przykuciem takiej kobiety do skały i trzymaniem jej parę miesięcy to jest niespełna rozumu.
Dziecko urodzone mozna od rodziców oddzielić, prawnie pozbawić rodzica opieki czy inne rzeczy, co do których wszyscy sie zgadzają.

w innej sytuacji nie da się tego zrobić bez gwałtu na innej osobie, w tym wypadku kobiecie. Więc powinno się to jej pozostawić, jej sumieniu.
.
A częscią moralności i inteligencji jest przewidsywanie skutków własnych działań.
Zaspokajanie własnego sumienia, czy uznania w oczach takich czy innych autorytetów kosztem gwałtu na innych ludziach jest dla mnie złem. I nigdy w historii nie prowadziło do niczego dobrego.

czytajcie Biblię, a nie kazania Rydzyka.:)

1,068 Ostatnio edytowany przez MagdaLena1111 (2020-11-07 14:55:39)

Tak, też doszłam do wniosku, że Dziambor zupełnie stracił kontakt z rzeczywistością :-D
A wiesz to mój prawie-sąsiad, więc sentyment mieliśmy.

On chyba myśli, że mieszkamy w zamkniętym kraju, gdzie każdy z szacunku do fundamentalistycznych radykałów robi tak, jak oni chcą. Halo, Panie Dziambor, wystarczy przekroczyć Polską granicę, żeby znaleźć się w świecie wolnych ludzi :-D Jedno co ratujecie, to swoje złudzenia, że można poprzez brudne prawne zagrywki zarządzać cudzym sumieniem.

1,069

MagdaLena1111 napisał/a:

On chyba myśli, że mieszkamy w zamkniętym kraju, gdzie każdy z szacunku do fundamentalistycznych radykałów robi tak, jak oni chcą. Halo, Panie Dziambor, wystarczy przekroczyć Polską granicę, żeby znaleźć się w świecie wolnych ludzi :-D Jedno co ratujecie, to swoje złudzenia, że można poprzez brudne prawne zagrywki zarządzać cudzym sumieniem.

Dokładnie to samo mówili protestujący przeciw zakazowi hodowli norek i uboju rytualnego. Zakaz ma ponoć uratować ileś tam zwierzątek, tymczasem hodowcy bydła po prostu wyślą je żywcem za którąś granicę tylko po to żeby tam poderżnięto im niehumanitarnie gardła. Zwierzątka nie ocaleją, a jeszcze pomęczą się w transporcie. Tak jak wozi się teraz konie do Włoch na ubój. Tak, tak, nie żyjemy w zamkniętym kraju...

Tak z ciekawostek jak ktoś ma córkę (syna zresztą też) albo sam jest świeżo upieczonym lekarzem wybierającym się na specjalizację, to PiS znalazł sposób na ustawienie mu życia na długie lata. Unieważniono ostatni nabór na specjalizacje i uruchomiono ponownie. Niby ten sam nabór ale na nowych zasadach. Teraz to wojewoda będzie decydował jaką specjalizację podejmie młody lekarz i gdzie ją podejmie. W imię walki z epidemią i oczywiście zgodnie z zapotrzebowaniem zgłaszanym przez szpitale. Nie mają już znaczenia wyniki egzaminów i takie tam bzdety. Jest zapotrzebowanie na anestezjologa w Pcimiu, to żegnajcie marzenia o specjalizacji z chirurgii w stolicy... I to po taniości, bo lekarz skierowany decyzją wojewody do walki z epidemią musi dostać 200 % wynagrodzenia i nie może być skierowany na dłużej niż 3 miesiące. Lekarz skierowany na specjalizację dostaje tyle ile wynika z tabeli płac, lokum musi sobie sam zorganizować i specjalizacja trwa parę lat.
Takie tam bzdety nie warte wychodzenia na ulicę...

1,070

A tak odnośnie już samych protestow to w ostatnich latach w wielu krajach - zarówno europejskich jak i np.USA coraz więcej jest strajków oraz związanych z tym zamieszek. Mam wrażenie, że ludzie po prostu chcą wojny, "krwi", tak jakby nie mieli gdzie wyladować tego napięcia. Tak dosłownie mam wrażenie, że ludzie mają ochotę na rebelię - niezależnie już od "postulatów". Sztuka też jest przecież bardziej wulgarna, motyw przemocy jest "w modzie" itp. Jak na moje oko to ludziom się już trochę w głowach pop***dolilo. Oczywiście o wojnie ciekawie czyta się w podręcznikach i łatwo rzuca hasłami dopóki nie ponosi się za to konsekwencji, ale - według mnie - nastroje takie są.

1,071

gracjana1992 napisał/a:

A tak odnośnie już samych protestow to w ostatnich latach w wielu krajach - zarówno europejskich jak i np.USA coraz więcej jest strajków oraz związanych z tym zamieszek. Mam wrażenie, że ludzie po prostu chcą wojny, "krwi", tak jakby nie mieli gdzie wyladować tego napięcia. Tak dosłownie mam wrażenie, że ludzie mają ochotę na rebelię - niezależnie już od "postulatów". Sztuka też jest przecież bardziej wulgarna, motyw przemocy jest "w modzie" itp. Jak na moje oko to ludziom się już trochę w głowach pop***dolilo. Oczywiście o wojnie ciekawie czyta się w podręcznikach i łatwo rzuca hasłami dopóki nie ponosi się za to konsekwencji, ale - według mnie - nastroje takie są.

Wygrali demokraci w jueseju, wniosek - jakaś głupia wojna jest kwestią czasu. O ile poprzedni prezydent trzymał się od konfliktów militarnych z daleka, o tyle deep state, jak za Obamy, będzie parł do zabawiania świata.

1,072 Ostatnio edytowany przez gracjana1992 (2020-11-07 20:44:28)

assassin napisał/a:
gracjana1992 napisał/a:

Wygrali demokraci w jueseju, wniosek - jakaś głupia wojna jest kwestią czasu. O ile poprzedni prezydent trzymał się od konfliktów militarnych z daleka, o tyle deep state, jak za Obamy, będzie parł do zabawiania świata.

No tak domagają się wojny, ale są tylko mocni w słowach, bo jak przyjdzie co do czego to płaczą i udają poszkodowanych. Nawet na tych strajkach oglądałam filmik gdzie nazisci zaczęli ich atakować i już był płacz - no ale kto idzie z transparentami "to jest wojna"? Choćbym nie wiem jak chciała w sposób logiczny zrozumieć ich to nie potrafię. Tam za grosz logiki nie ma.

1,073

assassin napisał/a:

Pisałem wczoraj o lasce co została członkiem Rady Konsultacyjnej Strajku Kobiet, bo jej chłopak ustąpił jej miejsca. Za chwilę będziemy mieli pierwszą prezydent USA kobietę, bo jej szef ustąpi miejsca lol. Kto wierzy, że Biden dożyje końca swojej kadencji albo będzie w stanie pełnić urząd? Nic do gościa nie mam, ma imponujący życiorys ale chyba Amerykanie pozazdrościli Sowietom Breżniewa wink W całej tej sytuacji, to mnie najbardziej przeraża.

1,074 Ostatnio edytowany przez MagdaLena1111 (2020-11-07 23:15:48)

Snake napisał/a:
MagdaLena1111 napisał/a:

Dokładnie to samo mówili protestujący przeciw zakazowi hodowli norek i uboju rytualnego. Zakaz ma ponoć uratować ileś tam zwierzątek, tymczasem hodowcy bydła po prostu wyślą je żywcem za którąś granicę tylko po to żeby tam poderżnięto im niehumanitarnie gardła. Zwierzątka nie ocaleją, a jeszcze pomęczą się w transporcie. Tak jak wozi się teraz konie do Włoch na ubój. Tak, tak, nie żyjemy w zamkniętym kraju...

Dlatego, jak już wspominałam, popierałam protesty rolników i przedsiębiorców w sprawie 5 Kaczyńskiego.
Sens ma wpływanie na popyt, a nie ograniczanie podaży w jednym miejscu, bo przeniesie się w inne.
Dlatego też pisałam, że jak się stworzy odpowiednie warunki:
1) w celu zapobiegania niechcianym ciążom, czyli edukacja seksualna i dostęp do antykoncepcji,
2.) do rodzenia, bo pogarszanie standardów okołoporodowych nie działa zachęcająco,
3.) do wychowywania dzieci, szczególnie wymagających szczególnej troski.
To problem sam się rozwiąże w dużej mierze.
Poprzez zamordystyczne zakazy i mieszanie się ludziom w najbardziej intymne sprawy, niewiele się osiągnie, oprócz buntu.
Warto sprawdzić w słowniku, co oznacza „reaktancja” ;-)

PS
Jestem przekonana, że gdyby Trump miał u siebie odpowiednik TVPis, to wygrałby wybory.
PS2
A nie poczekaj, tam są wolne media, nie podporządkowane władzy i dziennikarze, którzy szanują siebie i cenią sobie wolność słowa bardziej niż prymitywną propagandę.

1,075

Które media są "wolne" według Ciebie?

1,076 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2020-11-08 01:05:20)

gracjana1992 napisał/a:

Takie co nie mówią że gość jest bohaterem bo nie boi się  deszczu a tak naprawdę nie ma kto mu parasola podać.
I takie co nadają na żywo całość  imprezy każdego kandydata. Tyle wystarczy.

1,077 Ostatnio edytowany przez gracjana1992 (2020-11-08 11:16:37)

Ela210 napisał/a:
gracjana1992 napisał/a:

Takie co nie mówią że gość jest bohaterem bo nie boi się  deszczu a tak naprawdę nie ma kto mu parasola podać.

Konkretnie które? W Polsce.

1,078 Ostatnio edytowany przez assassin (2020-11-08 11:06:49)

Ela210 napisał/a:
gracjana1992 napisał/a:

No to w ueseju nie ma wolnych mediów wink

Mam na myśli drugą część Twojej wypowiedzi.

1,079

Pisałam o Polsce. Nie śledzę tak dokładnie amerykańskich by się wypowiadać.
Trudno mi uwierzyć że żadne nie pokazywały spotkań wyborczych w sensie całych przemówień obu kandydatów.
Jeśli tak to powinni się uczyć od TVN.
Bo niezależnie od komentarzy po. A te były wiadomo jakie. Oba przemówienia w danym dniu były pokazywane.
Na TVP w całości na żywo tylko Duda.
Czy CNN nie pokazywał spotkań Trumpa na żywo? Dziwne by to było.

1,080

Ela210 napisał/a:

Trudno mi uwierzyć że żadne nie pokazywały spotkań wyborczych w sensie całych przemówień obu kandydatów.
Bo niezależnie od komentarzy po. A te były wiadomo jakie. Oba przemówienia w danym dniu były pokazywane.

Aha - czyli TVN wolne i obiektywne media smile
Bez komentarza.
Kto tu jest zmanipulowany?

1,081 Ostatnio edytowany przez assassin (2020-11-08 12:37:50)

Ela210 napisał/a:

Wszystkie główne stacje wspierające kontrkandydata Trumpa, prawie jednocześnie przerwały nadawanie przemówienia prezydenckiego. Zaś portale społecznościowe jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki obcięły zasięgi jego i ludzi z jego otoczenia. Zresztą to samo fb, google i twitter wyprawiają w Polsce.

Zaś bliżej tematu wątku, gdyby na czele kobiecych protestów nie znaleźli się po raz kolejny ci sami wariaci/tki, to może odniosłyby jakiś skutek.

1,082 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2020-11-08 12:57:11)

No sorry. Mówimy o kampanii. A nie o żenującym przemówieniu powyborczym które jak widać uznano za kompromitację na cały świat.
Jest takie stwierdzenie że jak jedna osoba mówi Ci żeś pijany można olać. Ale jak wszyscy to połóż się spać.

I tak w ogóle to spory off top  robimy

1,083 Ostatnio edytowany przez MagdaLena1111 (2020-11-08 13:00:16)

gracjana1992 napisał/a:

To proste. Te, które nie są w pełni, pod każdym względem zależne od ekipy rządzącej/ugrupowania politycznego, więc nie muszą działać pod ich dyktando.

1,084

MagdaLena1111 napisał/a:
gracjana1992 napisał/a:

To proste. Te, które nie są w pełni, pod każdym względem zależne od ekipy rządzącej/ugrupowania politycznego, więc nie muszą działać pod ich dyktando.

Myślisz, że jeśli ktoś nie jest pod dyktandem rządzących to już nie jest pod dyktandem nikogo? lol lol

1,085

Ela210 napisał/a:

No sorry. Mówimy o kampanii. A nie o żenującym przemówieniu powyborczym które jak widać uznano za kompromitację na cały świat.
Jest takie stwierdzenie że jak jedna osoba mówi Ci żeś pijany można olać. Ale jak wszyscy to połóż się spać.

Po tym co odpierniczają "wolne media wolnego świata" nie powiem już złego słowa o pisowskiej doktrynie posiadania kontroli nad silnymi, publicznymi mediami. To znaczy, że to ma sens wiedziałem od początku ale uważałem, że jest to trochę na wyrost. Okazuje się jednak, że warto mieć media, które nie wyłączą transmisji z przemówienia urzędującej głowy państwa. Przychylam się do zdania, że ch... do tego wolnym mediom co mówi dajmy na to taki prezydent USA. Media są od tego żeby na miejscu mieć kamery, mikrofony i sygnał żeby udostępnić to odbiorcom. Ci zaś mają własne oczy, uszy i mózgi żeby oceniać przekaz jaki otrzymali. Tymczasem właśnie obudziliśmy się na dobre w świecie, w którym "wolne media" będą decydować jakie informacje do nas będą docierać. I to jest najistotniejsza informacja z wyborów prezydenckich w USA. Jeszcze łaskawie możemy ją przetrawić w swoich głowach.

Tymczasem jak donoszą media kończy się okres folgowania manifestacjom Strajku Kobiet. W Lublinie organizatorki ostatniego kilkusetosobowego marszu same poprosiły ludzi o rozejście z obawy, że za moment policja zrobi to siłowo. Policja zaangażowała duże siły, w momencie kiedy demonstracja zaczęła się rozrzedzać policjanci przystąpili do masowego spisywania jej uczestników, wystawiania mandatów i kierowania spraw do sądu. Z Krakowa widziałem, że tam policja aktywnie blokowała zwartymi szeregami manifestacji możliwość przemieszczania się.

1,086 Ostatnio edytowany przez gracjana1992 (2020-11-08 17:51:21)

Poza tym - pragnę zauważyć - że za rządów PO TVP była pro PO - TVPO wink Zapraszani byli głównie posłowie PO. Jak słusznie zauważył Patryk Jaki - gdyby nie TVP (obecnie) to ludzie już w ogóle nie mieliby dostępu do informacji nie zalanych lewicowa propaganda. Za czasów PO wszytskie media "należały" do nich.

A co do aborcji, proszę wypowiedź wspomnianego wyżej Patryka Jakiego. Mądrego to zawsze dobrze posłuchać

https://youtu.be/pJD0XTUiayM

A tak btw to ginekolog kazał mojej mamie mnie usunąć, ponieważ jeśli tego nie uczyni to po prostu umrze (miała bardzo duze komplikacje przy wcześniejszym porodzie oraz zbyt szybko zaszła w następną ciążę ze mną). Ja żyję, mama żyje smile

1,087 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2020-11-08 19:32:39)

Komplikacje przewidywane przy porodzie nie są przesłanką do aborcji tylko robi się cesarkę.
Wiele koleżanek z takimi przewidywaniami miala  zaplanowane cesarki i nigdy nie spotkałam się z tym by z takiego powodu ktoś miał proponowaną  aborcję

A jak się Gracjano wypowiadasz na tematy polityki to się trochę zaintetesuj: Kaczyński ogłosił kiedyś bojkot wszystkich telewizji z wyjątkiem rydzykowych mediów. dlatego nie przychodzili.
Kompromitujesz się troszkę smile dokładnie jak Trump i jak Duda z gratulacjami udanej kampanii.
Poza tym Telewizja Trwam i telewizja Republika są dostępne w każdej kablówce. A radio Maryja gra w każdym domku.
O sorki. na Republice teraz telezakupy. Bo Państwo poszli pracować za wielkie pensje w państwowej TV.  Jakby to była ich republika2 smile
Poza tym jest jeszcze Internet.
Więc nie przesadzaj.

1,088 Ostatnio edytowany przez gracjana1992 (2020-11-08 22:04:44)

Ela210 napisał/a:

Komplikacje przewidywane przy porodzie nie są przesłanką do aborcji tylko robi się cesarkę.
Wiele koleżanek z takimi przewidywaniami miala  zaplanowane cesarki i nigdy nie spotkałam się z tym by z takiego powodu ktoś miał proponowaną  aborcję

A jak się Gracjano wypowiadasz na tematy polityki to się trochę zaintetesuj: Kaczyński ogłosił kiedyś bojkot wszystkich telewizji z wyjątkiem rydzykowych mediów. dlatego nie przychodzili.
Kompromitujesz się troszkę smile dokładnie jak Trump i jak Duda z gratulacjami udanej kampanii.
Poza tym Telewizja Trwam i telewizja Republika są dostępne w każdej kablówce. A radio Maryja gra w każdym domku.
O sorki. na Republice teraz telezakupy. Bo Państwo poszli pracować za wielkie pensje w państwowej TV.  Jakby to była ich republika2 smile
Poza tym jest jeszcze Internet.
Więc nie przesadzaj.

Co do mojej mamy to nie będę przedstawiać wszystkich szczegolow, ale fakt jest taki, że lekarz powiedział, że będą odwiedzać ja na cmentarzu i chyba wiedział, że istnieje coś takiego jak cesarka, nie?:) Zresztą wczesniejsza ciąża również była przez cesarkę i było baaardzo kiepsko.

Wszytskie główne media tv w Polsce były pro-lewackie - Polsat,TVN, TVP. I teraz, gdy choć jedna telewizja się z tego wyzwoliła to już lewakom przeszkadza - bo przecież ten monopol im się podobał. Dlatego, gdy PiS objal władze to pierwsze co wywalil tych lewaków - Tadle, Kretów itp. Jeśli chodzi o Internet to również jest podział - takie wp, Onet - wiadomo, że lewackie. Jeśli takie podstawy tu trzeba tłumaczyć i ktoś się będzie z tym spierac to raczej wy się osmieszacie.

1,089

gracjana1992 napisał/a:

Poza tym - pragnę zauważyć - że za rządów PO TVP była pro PO - TVPO wink Zapraszani byli głównie posłowie PO. Jak słusznie zauważył Patryk Jaki - gdyby nie TVP (obecnie) to ludzie już w ogóle nie mieliby dostępu do informacji nie zalanych lewicowa propaganda. Za czasów PO wszytskie media "należały" do nich.

Takiej propagandy, jaka jest teraz w
TVP to nawet za PO nie było. Goebbels by się nie powstydził...

1,090

Ewika99 napisał/a:
gracjana1992 napisał/a:

Takiej propagandy, jaka jest teraz w
TVP to nawet za PO nie było. Goebbels by się nie powstydził...

Myślę, że TVN przebija smile

1,091

Ela210 napisał/a:

Elu i naprawdę nie potrafisz pomyśleć o żadnym potencjalnym powodzie do przerwania ciąży z uwagi na komplikacje przy WCZEŚNIEJSZYM porodzie, które mogą wpłynąć na życie matki?

Tak, zdarzają się takie sytuacje, że poród był na tyle ciężki, że kobieta powinna odczekać odpowiednią ilość czasu zanim zajdzie w kolejną ciążę, żeby ciąża i kolejny poród nie były potencjalne śmiertelnie niebezpieczne.
Po cesarkach przecież też powinno się poczekać, aż lekarz się zgodzi, bo blizna będzie w odpowiednim stanie i wystarczająco zaleczona.

Tu nie chodzi o to, że kolejny poród miałby być powikłany tongue

Moja mama miała taką sytuację. Była na tyle ciężka i powikłana sytuacja, że powiedzieli jej, żeby więcej dzieci już nie miała. I nie ma.

1,092

gracjana1992 napisał/a:

wypowiedź wspomnianego wyżej Patryka Jakiego. Mądrego to zawsze dobrze posłuchać

W jednej wypowiedzi Patryk Jaki I " madry" - odwaznie …

gracjana1992 napisał/a:

Wszytskie główne media tv w Polsce były pro-lewackie - Polsat,TVN, TVP. I teraz, gdy choć jedna telewizja się z tego wyzwoliła to już lewakom przeszkadza - bo przecież ten monopol im się podobał. Dlatego, gdy PiS objal władze to pierwsze co wywalil tych lewaków - Tadle, Kretów itp. Jeśli chodzi o Internet to również jest podział - takie wp, Onet - wiadomo, że lewackie. Jeśli takie podstawy tu trzeba tłumaczyć i ktoś się będzie z tym spierac to raczej wy się osmieszacie.

Jako symbol zepsucia TVP podajesz Kreta I Tadle … goscia od pogody I jakas panienke niewiadomo-od-czego …. czyli co? Prognoza pogody byla zmanipulowana przez lewakow ?

Co jest lewackiego w Polsacie (o TVN nie pytam, to dla prawakow symbol zla I zmanipulowania) ?

1,093

tyafu napisał/a:

Co jest lewackiego w Polsacie (o TVN nie pytam, to dla prawakow symbol zla I zmanipulowania) ?

W tej chwili Polsat, to jedyna stacja, którą da się oglądać. Nie mam przyzwyczajenia i zawsze jak trafię na ich programy informacyjno - publicystyczne, to jestem zdziwiony, że jednak można. Muszę chyba przestawić swoje przyzwyczajenia. Z TVN-u rzecz jasna wink bo mnie TVP 1-2 nie odbiera. TVP Info mam ale oglądam tylko transmisje defilady WP, bo jako jedyni transmitują ją w akceptowalny sposób.

1,094

Ela210 napisał/a:

p0lki i Julki też za bardzo nikt rozsądny nie chce, bo po co komu taka?
Ja wiem, że obecnie Simpów jest masa, ale daj sobie Elu spokój.

1,095 Ostatnio edytowany przez Bill.Garret (2020-11-09 11:25:09)

tyafu napisał/a:

Polsat zwietrzył swoją szanse zgodnie z zasada „gdzie dwóch się bije tam trzeci korzysta” i zaczęli podawać informacje bez „bazy ideologicznej”  i ich oglądalność skoczyła w górę.  Rzadko oglądam regularny program TV, ale jeżeli już się zdarzy to Polsat.
TVN i TVP biją się między sobą o palmę pierwszeństwa w manipulacji i skłócaniu ludzi.

Protest zawędrował na Giewont.
Zawisł tam baner z piorunem i napisem „Przemoc domowa to nie tradycja”.
Czyli kolejne zawłaszczenie problemu przemocy, w tym przemocy domowej przez kobiety.
Potwierdza to słuszność mojej oceny, że wsparcie tego protestu przez mężczyzn byłoby czynem masochistycznym.
Jak ktoś to lubi to proszę bardzo.
Ale niech nie liczy na nic więcej niż moment zadowolenia smile

1,096

Bill.Garret a brakuje to Simpów na świecie, którzy są w stanie mówić tylko o toksycznej męskości?
Strajk Kobiet to organizacja kabaret.

1,097

Bill.Garret napisał/a:

Polsat zwietrzył swoją szanse zgodnie z zasada „gdzie dwóch się bije tam trzeci korzysta” i zaczęli podawać informacje bez „bazy ideologicznej”  i ich oglądalność skoczyła w górę.  Rzadko oglądam regularny program TV, ale jeżeli już się zdarzy to Polsat.

W weekend trafiłem na Polsacie na jakiś program o Covidzie i byłem szczerze zdumiony, że można rzeczowo, bez histerii.
Podobnie na tygodniu robiłem trasę po Polsce i radio mi co jakiś czas łapało różne lokalne stacje. W jednej z takich stacyjek posłuchałem sobie rozmowy ze zwykłym lekarzem z jakiegoś prowincjonalnego szpitala. Prowincjonalny dziennikarz z prowincjonalnym lekarzem przekazali mi więcej normalnej, rzeczowej wiedzy na temat epidemii niż kurna topowe media informacyjne kraju.

1,098

Jak chodzi o pluralizm to prawda. Polsat od lat się na tym polu pozytywnie wybijał.

1,099 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2020-11-09 12:36:38)

Lucyfer666 napisał/a:
Ela210 napisał/a:

Ja nie wiem co to Simp..:)

A..coś doczytałam. To się mylisz. Ja akurat wychowałam się w środowisku silnych mężczyzn chociażby z racji wykonywanego zawodu. Nawet lekarzy pielęgniarki i dentystów miałam w mundurze i Panów.
Dla mnie mężczyzna nie ma bronić swojej kobiety w takich podstawach jak jej samostanowienie również.

1,100

Ela210 napisał/a:
Lucyfer666 napisał/a:
Ela210 napisał/a:

Ja nie wiem co to Simp..:)

A..coś doczytałam. To się mylisz. Ja akurat wychowałam się w środowisku silnych mężczyzn chociażby z racji wykonywanego zawodu. Nawet lekarzy pielęgniarki i dentystów miałam w mundurze i Panów.
Dla mnie mężczyzna nie ma bronić swojej kobiety w takich podstawach jak jej samostanowienie również.

Simp to wazeliniarz, tak w skrócie, z tego co zrozumiałem wink

1,101

A to Lucyferowi trochę wazeliny by się przydało bo dziewczyna pomysli że kolczasty smile

1,102

Masakra, jak się to czyta.
Odrealniony świat.
Jakby pomiędzy bialorycerzowaniem a zamordystą, traktującym kobiety jak bezrozumne i bezuczuciowe worki nie było miejsca na normalnych facetów.

1,103 Ostatnio edytowany przez Lucyfer666 (2020-11-09 13:10:48)

MagdaLena1111 napisał/a:

Odrealniony świat.
Jakby pomiędzy bialorycerzowaniem a zamordystą, traktującym kobiety jak bezrozumne i bezuczuciowe worki nie było miejsca na normalnych facetów.

Oczywiście, że są wink
Zwykle jednak wolą obserwować jednych i drugich w chocholim tańcu. wink
To są te głosy rozsądku.

Ela210 napisał/a:

A to Lucyferowi trochę wazeliny by się przydało bo dziewczyna pomysli że kolczasty smile

Ale kolców to ja się nie wstydzę Elu. Wobec mnie nie warto mieć żadnych większych nadziei.
Już swoją wazelinę zużyłem w swoim czasie i cytując "Nie warto było"

1,104

MagdaLena1111 napisał/a:

Odrealniony świat.

smile
Takie zachowanie, empatia wobec kobiet jest od wieków oczekiwana, pochwalana i dzięki niemu agresywny feminizmu tak łatwo znalazł społeczna akceptację, eliminując resztki empatii wobec mężczyzn.

- 97% ofiar  śmiertelnych wypadków w pracy to mężczyźni - ci by było gdyby te 97% ofiar to byłby kobiety ?
- powstałyby specjalne programy, nadzwyczajne środki, raporty rządowe, ustawy, konwencje międzynarodowe mające na celu obronę życia kobiet.

- w 2018 roku Boko Haram uprowadziło ponad 200 dziewczynek żeby uczynić z nich niewolnice seksualne .
- w reakcji na ten bestialski czyn, media całego świata natychmiast wyraziły oburzenie, pierwsza dama USA poprowadziła akcje protestacyjną a politycy zachodni głośno protestowali, komentowali ten brutalny akt.
Ale - te samo Boko Harum każdego dnia porywa chłopców żeby zrobić z nich niewolników, przymusowych żołnierzy którzy giną albo w walce albo sprzeciwiając się walce. Mężczyźni są mordowani w swoich  domach - i media ignorują te informacje, są za mało interesujące dla odbiorców, politycy nie maja czasu na akcje podobne jak w przypadku porwanych dziewczynek.

To tylko dwa porównania, można by przytoczyć ich na niezłe opracowanie.

Wytłumaczenie tej luki w empatii wobec cierpienia mężczyzn jest dosyć proste  - ludzie zwykli sobie cenić życie kobiet bardziej niż życie mężczyzn.

Tak było od wieków - kobiety i dzieci były zawsze chronione przez mężczyzn, w celu przetrwania gatunku.
Smierć, cierpienie mężczyzny było od zawsze znacznie mniej warte niż smierć, cierpienie kobiety.
Geniusz agresywnego feminizmu polega właśnie na tym , że wykorzystało  to co już istniało na korzyść kobiet, udając że sprzeciwia się wszystkiemu temu co do tej pory społeczeństwo oferowało kobietom, przedstawiając mężczyzn jedynie jako sprawców kobiecych nieszczęść.
Ta luka w empatii wobec mężczyzn jest obecnie standardem.

1,105 Ostatnio edytowany przez MagdaLena1111 (2020-11-09 14:48:12)

Tak jest Bill, niech te agresywne feministki skończą z tym żądaniem empatii wobec kobiet.
Widział to kto, żeby traktować kobiety jak samorządny podmiot, który jest zdolny do myślenia i odczuwania a w związku z tym potrafi podejmować własne decyzje?
Straszne rzeczy jakieś tu piszemy o wolności i prawach, skoro tylko zamordyzm i przymus trzeba stosować, nieprawdaż?

Dla mnie ta dyskusja mija się z celem.

Posty [ 1,041 do 1,105 z 2,447 ]

Strony Poprzednia 1 15 16 17 18 19 38 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » STYL ŻYCIA I SPOŁECZEŃSTWO KOBIECYM OKIEM » Po raz kolejny Polkom usiłuje się odebrać ich prawa

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024