Po raz kolejny Polkom usiłuje się odebrać ich prawa - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » STYL ŻYCIA I SPOŁECZEŃSTWO KOBIECYM OKIEM » Po raz kolejny Polkom usiłuje się odebrać ich prawa

Strony Poprzednia 1 11 12 13 14 15 38 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 781 do 845 z 2,447 ]

781 Ostatnio edytowany przez assassin (2020-11-01 17:20:03)

Odp: Po raz kolejny Polkom usiłuje się odebrać ich prawa
Socjallibertarianin napisał/a:

.....

Człowiek inteligentny najpierw przeczytałby uważnie i zastanowił się, czy może część tego co wstawia nie jest stekiem bzdur oderwanych od rzeczywistości. Serio polecam pomyśleć wink

To samo się tyczy do ludzi, którzy bezrefleksyjnie uznają wszystko za pewnik.

edit W sumie po co ja się tu w ogóle produkuję.

Zobacz podobne tematy :

782 Ostatnio edytowany przez gracjana1992 (2020-11-01 17:21:37)

10) Afera z budową gazoportu w Świnoujściu oraz dostawami gazu z Kataru

11) Afera z budową elektrowni atomowej (od 5 lat trwa “wybieranie” jej lokalizacji, a kasa dla zarządów specjalnych spółek leci)

12) Afera z opóźnieniem publikacji przez Rządowe Centrum Legislacji ustawy o rajach podatkowych

13) Grabież Polakom połowy oszczędności emerytalnych zgromadzonych w OFE (153 mld zł)

14) Wydłużenie obowiązku pracy (wieku emerytalnego) o 7 lat u kobiet i 2 lata u mężczyzn

15) Rozrost biurokracji (sto tysięcy nowych etatów)

16) Drastyczny wzrost zadłużenia kraju (z 530 mld zł do blisko 1 bln zł)

17) Podniesienie VAT-u na wszystko

18) Podwyższenie o 1/3 składki rentowej (ZUS) dla przedsiębiorców

19) Zamrożenie na 8 lat kwoty wolnej od podatku, kwot uzyskania przychodu oraz progów podatkowych

20) Podniesienie akcyzy na paliwo

21) Likwidacja ulg podatkowych (budowlana, internetowa)

22) Zmniejszenie o 1/3 zasiłku pogrzebowego

23) Wprowadzenie nowego podatku paliwowego – tzw. opłaty zapasowej

24) Nałożenie na Lasy Państwowe haraczu w postaci podatku od przychodu (a nie dochodu!)

25) Prace nad wprowadzeniem podatku smartfonowego i tabletowego

26) Prace nad wprowadzeniem podatku audiowizualnego

27) Przyjęcie zabójczego dla polskiej gospodarki pakietu klimatycznego

28) Zgoda na wprowadzenie do Polski GMO

29) Przyjęcie ustawy o ograniczeniu dostępu obywateli do informacji publicznej

30) Przyjęcie ustawy o ograniczeniu wolności zgromadzeń

31) Przyjęcie ustawy o “bratniej pomocy” (tzw. ustawa 1066)

32) Spuszczenie w sejmowym klozecie kilku milionów podpisów złożonych pod obywatelskimi inicjatywami referendalno-ustawodawczymi

33) Utajnienie raportu o nieprawidłowościach w ZUS do jakich doszło w latach 2008 – 2013

34) Próba nocnej zmiany Konstytucji RP, która umożliwiłaby sprzedaż Lasów Państwowych

35) Doprowadzenie do tragicznego stanu publicznej służby zdrowia (czekanie po kilka lat na wizytę u lekarza specjalisty)

36) Podpisanie z Rosją niekorzystnej umowy gazowej (najdroższy gaz w Europie)

37) Blisko 3-letni paraliż legislacyjny w sprawie wydobywania gazu łupkowego

38) Drenaż Funduszu Rezerwy Demograficznej

39) Wyprzedaż majątku narodowego za ponad 65 mld zł (w tym spółek strategicznych takich jak Azoty Tarnów);

40) Ograniczenie potencjału militarnego

41) Brak przemyślanej i suwerennej polityki zagranicznej

42) Wszechobecny nepotyzm i kolesiostwo (tysiące stanowisk opłacanych z publicznej kasy dla platformianych kolesi

I co tak będziemy kopiować z internetu?

Olinka
Czekam na jakieś merytoryczne argumenty a nie ataki ad personam typu "jesteś zmanipulowana przez PiS" - ja specjalnie odbiłam piłeczkę w Twoją stronę żeby pokazać jak niewiele warty jest taki "argument".

Napisalam jak to wygląda z mojej perspektywy, wy możecie nadal poklepywać się po plecach i wmawiać sobie, że wszyscy myślą tak jak wy. No jednak nie wszyscy i pamiętajcie o tym. Bo w tym.kraju jest już czas, że to z lewakami trzeba walczyć o wolność wyboru, wolność do własnych opinii. To wy tyranizujecie spolecznestwo, bo ma być po waszemu. A jak ktoś myśli inaczej to jest zmanipulowany przez tv. Żyjecie w bańce. Jak wam tak wygdonie to ok, ale wlasnie, gdy przychodzą wybory to przychodzi otrzeźwienie, z jednak nie wszyscy myślą tak jakbyście tego chcieli i jak próbujecie wszystkim wmówić.

783

gracjana1992 napisał/a:

Napisalam jak to wygląda z mojej perspektywy, wy możecie nadal poklepywać się po plecach i wmawiać sobie, że wszyscy myślą tak jak wy. No jednak nie wszyscy i pamiętajcie o tym. Bo w tym.kraju jest już czas, że to z lewakami trzeba walczyć o wolność wyboru, wolność do własnych opinii. To wy tyranizujecie spolecznestwo, bo ma być po waszemu. A jak ktoś myśli inaczej to jest zmanipulowany przez tv. Żyjecie w bańce. Jak wam tak wygdonie to ok, ale wlasnie, gdy przychodzą wybory to przychodzi otrzeźwienie, z jednak nie wszyscy myślą tak jakbyście tego chcieli i jak próbujecie wszystkim wmówić.

Pozwolę sobie zauważyć, że to obecny rząd w duecie z KK usiłuje innym narzucać jak mają żyć, w co wierzyć, kogo kochać i na domiar złego zarządzać ich sumieniami. To również ten rząd wraca do praktyk z czasów PZPR - jeśli nie jesteś z nami, to jesteś przeciwko nam. Tyle w tym temacie.

Edit:

gracjana1992 napisał/a:

42) Wszechobecny nepotyzm i kolesiostwo (tysiące stanowisk opłacanych z publicznej kasy dla platformianych kolesi.

O mało mi to nie umknęło!
Zastanawiam się jak to możliwe, że w zestawieniu ze skalą nepotyzmu i kolesiostwa w wykonaniu PiS ktoś ten punkt mógł mieścić na liście afer PO. Toż to jak podłożenie się cool.

A podobno to miała być dobra zmiana. <chlip, chlip>

784

Olinka napisał/a:

Ups, trochę to trwało i Socjallibertarianin mnie uprzedził. Mimo wszystko listy 272 afer PiS ze swojego posta nie będę już usuwać - może w końcu do niektórych dotrze jak różna jest to skala.

Można do 272!!!!!!! afer PiS dorzucić kilka następnych:
273) Brak przygotowania do jesiennej fali pandemii koronawirusa
274) Afera z przeszukaniem mieszkania Giertycha w celu usunięcia niewygodnych dowodów na członków rządu. Być może w tle zamach na adwokata
275) Zamknięcie cmentarzy za pięć 12ta 

Jest pewnie więcej big_smile

785

Olinka napisał/a:
gracjana1992 napisał/a:

Pozwolę sobie zauważyć, że to obecny rząd w duecie z KK usiłuje innym narzucać jak mają żyć, w co wierzyć, kogo kochać i na domiar złego zarządzać ich sumieniami. To również ten rząd wraca do praktyk z czasów PZPR - jeśli nie jesteś z nami, to jesteś przeciwko nam. Tyle w tym temacie.

To są Twoje projekcje.
Rząd jest od tego aby rządzić ale nikt nie mówi 'LGBT wy***rdalac". Ja nie krzyczę też do ludzi głosujących na KO , jeb** KO itp. Obrażacie moje poglądy polityczne tymi słowami (j***c, w****), taka ta wasza "wolność". HIPOKRYCI

786

To nie są projekcje, ale uważne obserwacje tego, co dzieje się wokół mnie.

gracjana1991 napisał/a:

taka ta wasza "wolność".
HIPOKRYCI

Widzę, że jak brakuje argumentów, to zaczyna się obrażanie.

787

Olinka napisał/a:
gracjana1991 napisał/a:

taka ta wasza "wolność".
HIPOKRYCI

Widzę, że jak brakuje argumentów, to zaczyna się obrażanie.

A jak to inaczej nazwać jak ktoś głosi jedne slogany, hasła "wolność" itp. a postępuje zupełnie inaczej i tyranizuje (obraża wulgarnymi słowami) tych co myślą inaczej? Jak nazwać taka osobe?

Dyskusja kręci się już w kółko, napisałam co sądzę a i tak każdy zrobi co zechce.
Ja wodze błędy obecnej władzy, widzę błędy opozycji i dlatego daleko mi do bycia zaślepiona. Według was natomiast KO jest bez skazy. No i ok. Sami oceńcie kto jest zmanipulowany.

788 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2020-11-01 17:44:22)

Ale ktoś Ci zabraniał krzyczeć z kibolami: T..matole Twój rząd obalą kibole.  smile było to 6 lat temu jak Ci nie odpowiadało coś mogłaś.
6 lat później musztarda po obiedzie.

789

Ela210 napisał/a:

Ale ktoś Ci zabraniał krzyczeć z kibolami: T..matole Twój rząd obalą kibole.  smile było to 6 lat temu jak Ci nie odpowiadało coś mogłaś.
Coś 6 lat później musztarda po obiedzie.

I co zniżać się do poziomu tego rynsztoku?
Ja gardzę agresja fizyczna i słowna, niezależnie kto je wygłasza.

790

Gracjano, dlaczego zwracając się do mnie używasz zaimka w liczbie mnogiej? Dlaczego po raz kolejny usiłujesz przypisać mi coś, co w moich postach na pewno się nie pojawiło? Coś Ci się przypadkiem nie pomyliło?

791 Ostatnio edytowany przez gracjana1992 (2020-11-01 17:48:23)

Olinka napisał/a:

Gracjano, dlaczego zwracając się do mnie używasz zaimka w liczbie mnogiej? Dlaczego po raz kolejny usiłujesz przypisać mi coś, co w moich postach na pewno się nie pojawiło? Coś Ci się przypadkiem nie pomyliło?

Czyli rozumiem, że nie utożsamiasz się z tymi wulgarnymi sloganami?
Mam na myśli wszytskich tych którzy te slogany wyglaszają dlatego w liczbie mnogiej.

792 Ostatnio edytowany przez MagdaLena1111 (2020-11-01 17:55:07)

Olinko, masz naprawdę dużo cierpliwości, ale to nie ma sensu.
Ona tu przyszła z misją, a nie żeby dyskutować.

szakisz napisał/a:
MagdaLena1111 napisał/a:

Bo dla wielu zabranie im praw, to wywołanie wojny. O wolność zawsze trzeba było walczyć, więc to rodzaj walki.

I okej. To jest wszystko jak najbardziej git. Popieram koncept. Tylko problem jest taki, że pod wolność każdy sobie podstawi co innego. My jesteśmy tu. Tam jest rząd. Nasz wròg. Każdy kto ich popiera jest naszym wrogiem. Przy czym "popiera" też każdy rozumie jak chce. Po drugiej stronie  - atakują naszą wiarę, coś co jest dla nas ważne. Niszczą pomniki, dewastują świątynie Skoro to jest wojna, to czy w imię wolności można pobić, skopać? Czy w imię wolności można zabić? W sensie jeśli ktoś tu nie widzi zapędów do bardzo krwawej narracji to polecam zerknąć na historię poprzedniego stulecia.

Wszyscy, którzy się tu wypowiedzieli zgodnie potępili akty wandalizmu i przemoc, więc tu chyba mamy konsensus :-)

Ludzie nie atakują wiary, atakują instytucję KK, który miesza się w prywatne sprawy ludzi poprzez konszachty z władzą.
Póki co nie jesteśmy kalifatem, żeby żyć wg zasad jakiejkolwiek wiary. Jesteśmy państwem świeckim i ponoć demokratycznym, a nie wyznaniowym, więc się nie dziw, że ludzie protestują przeciwko ingerencji KK w ich prywatne, najbardziej intymne i delikatne sprawy.

793

MagdaLena1111 napisał/a:

Olinko, masz naprawdę dużo cierpliwości, ale to nie ma sensu.
Ona tu przyszła z misją, a nie żeby dyskutować.

Bo Ty wiesz po co ja tu przyszłam. Wypowiadaj się za siebie, bo w moich myślach nie czytasz.

794

gracjana1992 napisał/a:
Olinka napisał/a:

Czyli rozumiem, że nie utożsamiasz się z tymi wulgarnymi sloganami?
Mam na myśli wszytskich tych którzy te slogany wyglaszają dlatego w liczbie mnogiej.

A na jakiej podstawie twierdzisz, że się z tym utożsamiam? To jest właśnie projekcja własnych uprzedzeń.

Napisałam, że zdecydowanie nie popieram, mało tego, nie zgadzam się na zaostrzenie ustawy, że rozumiem ten gniew, rozumiem dlaczego wybrano taką formę, że popieram obecne protesty, że jestem w grupie protestujących, ale już nie podoba mi się na przykład niszczenie kościołów czy obrażanie czyichś uczuć religijnych, nawet jeśli w pełni zgadzam się, że to KK ponosi sporą część winy za obecny stan rzeczy. Nigdzie też nie wspomniałam, że publicznie wykrzykuję jakieś wulgaryzmy. Może tak, a może nie, rzecz w tym, że Ty tego nie wiesz, a mimo to wcale Ci to nie przeszkadza, by uznać, że tak właśnie jest. 

Wczoraj będąc u mamy miałam (nie)przyjemność obejrzeć główne wydanie wiadomości TVP. Tam robią dokładnie to samo - zgodnie z ich przekazem wszyscy przeciwnicy zaostrzenia ustawy popierają agresję i obraną przez liderki ruchu Strajk Kobiet linię walki. To jest duże uproszczenie i nie tędy droga, a jednak z określonego powodu bardzo dla obozu władzy wygodna.

To dlatego m.in. napisałam, że wśród osób, które nie zgadzają się na opublikowanie orzeczenia TK, są przedstawiciele różnych światopoglądów, grup społecznych i politycznych sympatii. Przecież są tam również osoby z otoczenia i elektoratu PiS, w tym wierzące. Wrzucanie wszystkich do jednego worka to jest jakieś nieporozumienie.

795 Ostatnio edytowany przez bagienni_k (2020-11-01 18:24:47)

Powiem szczerze, że ta lista afer(czy "afer" - jak kto woli) za czasów PiS-u wygląda imponująco, choć może i sporo z nich jest na mniejszą skalę..Akurat kilka, z którymi miałem okazję się bliżej zapoznać, nie ma raczej podstaw finansowych a prędzej ideologiczne..

796 Ostatnio edytowany przez gracjana1992 (2020-11-01 18:56:04)

Ok. W takim razie to nie było do Ciebie (jeśli nie wykrzykujesz tych wulgaryzmów - nie wiem czemu robisz z tego tajemnice).

797 Ostatnio edytowany przez szakisz (2020-11-01 19:12:52)

MagdaLena1111 napisał/a:

Wszyscy, którzy się tu wypowiedzieli zgodnie potępili akty wandalizmu i przemoc, więc tu chyba mamy konsensus :-)

Potępili, ale czy na pewno? Zazwyczaj się to konstrukcje zdaniowe w stylu: nie popieram tego typu agresji, ale... I w tym miejscu następuje cała litania na temat tego jaki to PiS zły i niedobry. Nie wiem, jak ty. Kiedy ja widzę sformułowanie "nie popieram agresji ale..." to już mi się zapala czerwona lampka. Tak jakby ostanie 5 lat partii z którą się nie zgadzamy, daje nam niejako taryfę ulgową w manifestowaniu swojej agresji i wku*wienia w najbardziej zdziczały i prymitywny sposób. Tego typu zbitki wyrazowe widać nie tylko tu. Słychać je także z ust czołowych polityków opozycji w ich oficjalnych wystąpieniach.

798

szakisz napisał/a:
MagdaLena1111 napisał/a:

Potępili, ale czy na pewno? Zazwyczaj się to konstrukcje zdaniowe w stylu: nie popieram tego typu agresji, ale... Nie wiem, jak ty. Kiedy ja widzę sformułowanie "nie popieram agresji ale..." to już mi się zapala czerwona lampka. Tak jakby ostanie 5 lat partii z którą się nie zgadzamy, daje nam niejako taryfę ulgową w manifestowaniu swojej agresji i wku*wienia w najbardziej zdziczały i prymitywny sposób. Tego typu zbitki wyrazowe widać nie tylko tu. Słychać je także z ust czołowych polityków opozycji w ich oficjalnych wystąpieniach.

Stronniczy jesteś, skoro myślisz, że tylko jedna strona wiedzie prym. Wulgaryzacja zaczęła się już kilka lat temu i tylko postępuje. Dokąd to zmierza, to się okaże.

Ludzie tutaj wstawiają „ale” po słowach potępienia dla wandalizmu, bo czują, że tej drugiej stronie już się tak nazbierało, że właściwie nikogo to nie dziwi. Brak zdziwienia nie oznacza braku potępienia.

A swoją drogą dostaję dzisiaj mnóstwo filmików z niedzielnych spacerów, wypraw rowerowych, gdzie ludzie wymieniają „pozdrowienia” ***** ***. Zrobił się z tego pewien kod sprzeciwu wobec PIS. Sama byłam na spacerze i też słyszałam to kilkukrotnie. Zobaczymy, czy wejdzie na stałe do słownika.

799 Ostatnio edytowany przez Snake (2020-11-01 19:19:14)

Właśnie obejrzałem sobie co tam młode pokolenie publikuje w sieci w ramach swojego oburzenia. Nie wrzucę linka, bo może ktoś z dzieckiem przed forum siedzi ale zaczynam rozumieć, że można zostać homoseksualistą z wyboru. Albo zaprzysiąc celibat plus śluby czystości. Tak poza tym te "julki" pewnie nie ogarniają, że na większość z tego co mówią jest paragraf, a w sieci nie ma incognito. Ludzie to zgłaszają więc pewnie w ciągu paru dni będzie wjazd na chatę o 6 rano. Zabiorą panience smartfona, a to już dopiero akt uciemiężenia. Jest też filmik jak taka "julka" właśnie rzuca się i przeklina przestrasznie, bo policja ją zapakowała do radiowozu i co najgorsze smartfona zabrała. Najśmieszniejszy jest flegmatyzm funkcjonariuszy, pewnie nie raz zdarzało im się zamykać wariata więc co im tam rozhisteryzowana małolata.

O matko, gdzie ja żyję?! Pisałem obok, że dziś zaliczyłem długi spacer w lesie i było tam multum ludzi. Zupełnie nam nie znanych. Matek z dziećmi, małżeństw, rodzin. Jedyne co wymienialiśmy między sobą mijając się, to "dzień dobry". Znaczy, że nie spudłowałem z miejscem zamieszkania...

800 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2020-11-01 19:19:41)

No to szczerze powiem że niezależnie od elitarnosci  środowiska w Krakowie się po prostu klnie.  I nie jest to wyraz agresji tylko po prostu wzmocnienie wyrazu. gdy potrzeba.
Na ogół ludzie tu są mocno wyluzowani. Ale jak się wkurzają to raczej otwarcie.
Więc słowa które poplynęly z krakowskiego rynku mnie nie szokują. W sumie wiele już obelg od PiS na ich przemarszach tu i wiecach bo kochają to miasto wysłuchaliśmy.

801 Ostatnio edytowany przez gracjana1992 (2020-11-01 19:23:51)

Ela210 napisał/a:

No to szczerze powiem że niezależnie od elitarnosci  środowiska w Krakowie się po prostu klnie.  I nie jest to wyraz agresji tylko po prostu wzmocnienie wyrazu. gdy potrzeba.
Na ogół ludzie tu są mocno wyluzowani. Ale jak się wkurzają to raczej otwarcie.
Więc słowa które poplynęly z krakowskiego rynku mnie nie szokują. W sumie wiele już obelg od PiS na ich przemarszach tu i wiecach bo kochają to miasto wysłuchaliśmy.

No a np. homofoby dla wzmocnienia przekazu mówią "peda*y wypier***" na to też jest poparcie w takim razie?
Słaba argumentacja...

Od razu zaznaczam, że nie popieram homofobów - jakby co.

802

Ela, też mam wrażenie, że mieście nikt się nie obawia, co ludzie powiedzą.

803

Gracjana nudzisz się?
Jak powstanie partia homo  i będzie  się rządzić jak PiS. To zasłuży na takie hasła też.:) i nie będzie to oznaka homofobii tylko wezwanie do szybkiego oddalenia się rządu.

804 Ostatnio edytowany przez gracjana1992 (2020-11-01 20:08:51)

Ela210 napisał/a:

Gracjana nudzisz się?
Jak powstanie partia homo  i będzie  się rządzić jak PiS. To zasłuży na takie hasła też.:) i nie będzie to oznaka homofobii tylko wezwanie do szybkiego oddalenia się rządu.

Sratytaty
Dajecie przyzwolenie na mowę nienawiści.
Cieszę się, że rządzi PiS a nie tacy ludzie smile
Jestem dumna z tego kraju, że dobrze wybrał.

805

Dodam jeszcze jedną aferę związaną z PIS (mam nadzieję, że nie była wymieniona wcześniej - nie chce mi się tej całej listy czytać, za długa wink) - rozwalenie radiowej Trójki...

806

gracjana1992 napisał/a:

A to nie Ty coś pisałaś o protestującej hołocie? <pytanie retoryczne>

gracjana1992 napisał/a:

Ok. W takim razie to nie było do Ciebie (jeśli nie wykrzykujesz tych wulgaryzmów - nie wiem czemu robisz z tego tajemnice).

Skąd pomysł, że robię? Po prostu nie widzę powodu dlaczego miałabym się ze wszystkiego spowiadać. Uważam, że to jest moja prywatna sprawa i publicznie piszę dokładnie tyle, ile uważam za stosowne. Natomiast nie znoszę i przeciwko temu będę się bronić oraz buntować, kiedy ktoś zaczyna mnie obrażać tylko dlatego, że coś mu się wydaje.
Dokładnie tak samo jest, gdy ktoś usiłuje odebrać mi moje nienaruszalne prawa czy narzucać własne zdanie.

807

Masz rację - tylko kulturalni ludzie zachowują się w ten sposób.  big_smile żadna hołota.

808 Ostatnio edytowany przez Olinka (2020-11-02 13:24:35)

No to jak się cieszysz że rządzą to się ciesz smile [treść poniżej oczekiwanych standardów]

809 Ostatnio edytowany przez Olinka (2020-11-02 13:26:13)

[treść poniżej oczekiwanych standardów]

810 Ostatnio edytowany przez bagienni_k (2020-11-01 20:46:47)

Osobiście nigdy nie popieram rozwiązań siłowych, wspomaganych brutalnością czy wandalizmem.
Zastanawiać się można, dlaczego w takim razie ludzie nie protestują pokojowo czy nie podejmują innych środków, tylko uciekają się do rozwiązań siłowych?
Może ten gniew czy rozgoryczenie zbierają się z czasem, albo decyzje podejmowane przez rządzących wydają się tak absurdalne, że ludzie nie widzą innego wyjścia. Pewnie dużą rolę odgrywa też fakt, że pewne grupy tak bardzo różnią się w podstawowych poglądach na życie, że te z przeciwnej strony barykady wydają się im tak obce, że wręcz niedopuszczalne. Akurat spośród ludzi, których znam(rodzina, znajomi, przyjaciele) mam dość szerokie spektrum światopoglądowe, od skrajnego prawa po skrajne lewo smile Nigdy jakoś specjalnie się nie starliśmy, bo akurat łączy nas co innego( z każdą z tych grup a bywa że i z obiema). Wiadomo jednak, że dla jednych czy dla drugich pewne wartości czy poglądy wydają się być na tyle istotne, że nie widzą innego wyjścia, jak sprzeciwić się w ten właśnie sposób. Poza tym, czy mamy tratować WSZYSTKICH, którzy wzięli udział w protestach tak samo? Jedni nieśli transparenty, inni okazywali agresję czy demolowali kościoły. Pytanie, czy mam obie grupy wsadzać do jednego worka? Pewnie obu chodzi o to samo, ale emocje u jednych wzięły kontrolę nad rozsądkiem.

811

Oto główne postulaty Rady Konsultacyjnej, przedstawione na konferencji prasowej:
1. Skończenie z "piekłem kobiet" - oprócz aborcji, chodzi tu także o kwestię przemocy, alimenty.

2. Wspieranie osób LGBT.

3. Tworzenie świeckiego państwa, w tym usunięcie religii ze szkół.

4. Służby państwowe mają pozostać służbami państwowymi, a nie partyjnymi.

5. "Prawdziwe instytucje, prawdziwi rzecznicy".

6. Zaradzenie katastrofie klimatycznej.

7. Zaradzenie katastrofie w ochronie zdrowia związanej z pandemią.

8. Poprawa edukacji.

9. Rozprawienie się z bojówkami "faszyzującymi".

10. "Odśmieciowienie" rynku pracy'

11. Reanimacja psychiatrii

12. Prawdziwe wsparcie dla osób z niepełnosprawnościami.

13. "Stop propagandzie i dezinformacji"

Ad.1 Łaaał, facet zamykany na telefon kobiety i zrzutka facetów na alimenciarza?
Ad.6 Pojechali... wybory Miss World, to chyba gdzie indziej i hmm...
Ad.9 Lewackie mogą zostać, a nawet pewnie dostaną parasol ochronny?
Ad.10 Pracodawcy płaczą ze szczęścia, a i wielu pracobiorców też, bo przecież więcej zarobią, nie?
Ad.11 Perełka ale zrozumiała. Każda przyszła władza zaczyna od zabezpieczenia sobie lokum.

812

Te postulaty to gimnazjalista był w stanie napisać.
To towarzystwo z dnia na dzień bardziej samo siebie ora wink
Oj Pani Marta Lemin potrafi w rewolucje...

813 Ostatnio edytowany przez Snake (2020-11-01 21:47:37)

Lucyfer666 napisał/a:

Te postulaty to gimnazjalista był w stanie napisać.

A niby kto pisał? lol
Moja rozsądna porada dnia. Wywalić ten cały aparat u steru i dać tam paru ogarniętych facetów. Tylko nie tych z ciamajdanu. No to może by coś z tego było, a tak prezes wie co robi. Zamknąć tą "rewolucję" teraz, to byłaby zbrodnia. Jaka by się zrodziła legenda o potężnym i mądrym ruchu zdławionym przez satrapę. A tak wystarczy pozwolić im tylko dalej działać.
Uwaga, uwaga - panie dały rządowi 7 dni na zabranie pieniędzy Kościołowi i TVP, i przekazanie ich służbie zdrowia. 7 dni..., a potem co?

814 Ostatnio edytowany przez Cyngli (2020-11-01 22:55:57)

Linkuję to w tej formie bo nie znalazłam kopii poza fb.
nieregulaminowy link
Gdyby link usunięto, jest to film z dwójką dzieci na profilu Polska Katolicka, opisany zdaniem "W Pasymiu, małym Pasymiu, wielki wstyd - też maja swój zlot czarownic aborcjonistki"

Btw Szakisz, odnosząc się do eksperymentu myślowego jednym człowiekiem podpiętym do drugiego - co z tego, że znaleźli się w tym położeniu nie z własnej woli? Każda ciąża jest w własnej woli, choroby płodu są z własnej woli? Jak wyjedziesz mi teraz że jak się nie jest gotowym na dziecko to trzeba było nóg nie rozkładać, to parsknę śmiechem. Co Wy macie niektórzy z tym traktowaniem ciąży jako kary czy nauczki.

815

gracjana1992 napisał/a:
Ela210 napisał/a:

Gracjana nudzisz się?

Sratytaty
Cieszę się, że rządzi PiS a nie tacy ludzie smile
Jestem dumna z tego kraju, że dobrze wybrał.

Nie dobrze wybrał, tylko znudziło się jedno zło u steru, to wybrał drugie, by chociaż mor... twarze zmienić w Sejmie i tv, skoro nic innego  w tym kraju zmienić się nie da... Na lepsze, oczywiście.
A tak w ogóle jeśli chodzi o nasza władzę, to zupełnie bez znaczenia, czy w lewo, czy w prawo. Jedni drugich warci.

816 Ostatnio edytowany przez szakisz (2020-11-01 23:52:47)

Czarna Kotka napisał/a:

Btw Szakisz, odnosząc się do eksperymentu myślowego jednym człowiekiem podpiętym do drugiego - co z tego, że znaleźli się w tym położeniu nie z własnej woli? Każda ciąża jest w własnej woli, choroby płodu są z własnej woli? Jak wyjedziesz mi teraz że jak się nie jest gotowym na dziecko to trzeba było nóg nie rozkładać, to parsknę śmiechem. Co Wy macie niektórzy z tym traktowaniem ciąży jako kary czy nauczki.

No kobiety chyba nie są wiatropylne, nie? big_smile Wbrew pozorom ten element przymusu jest bardzo ważny, wręcz kluczowy z punktu widzenia etycznego i prawnego. Dlatego celowo przytoczyłem przykład niewolnictwa. Innym przykładem jest np. sutenerstwo czy stręczycielstwo, gdzie z cudzego ciała wynosi się np. korzyści majątkowe.  W obu tych przypadkach istotny jest element tego, że osoba poszkodowana nie jest w stanie stanowić sama o sobie.

Bądźmy jednak kreatywni i dopiszmy koniec tej historii. Adam pozywa szpital za bezprawne podłączenie go do innego człowieka. Robi się afera na cały kraj. Przebieg procesu relacjonują wszystkie największe telewizje Myślisz, że dla sądu jest istotne to, czy Adam by się zgodził czy nie? Nie, istotne będzie to, że szpital użył jego ciała bez jego zgody.

817 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2020-11-02 00:02:27)

Tylko że w tej historii  nie chodziło o pozew za wykorzystanie ciała. Tylko o dylemat moralny człowieka co zrobić dalej na co się zgodzić czy nie zgodzić. I z podłączenia człowieka do człowieka czy np. przetoczenia krwi  bo przeciez on mogl wyjść  wiec po co taki drastyczny przyklad..to szpital moglby sie jakoś wybronić. Ale z przetrzymywania na siłę juz nie. Czyli chodzi o wybór potem.
Równie dobrze mógł się świadomie zgodzić. A potem zrezygnować?

818

Ela210 napisał/a:

Tylko że w tej historii  nie chodziło o pozew za wykorzystanie ciała. Tylko o dylemat moralny człowieka co zrobić dalej na co się zgodzić czy nie zgodzić. I z podłączenia człowieka do człowieka czy np. przetoczenia krwi  bo przeciez on mogl wyjść  wiec po co taki drastyczny przyklad..to szpital moglby sie jakoś wybronić. Ale z przetrzymywania na siłę juz nie. Czyli chodzi o wybór potem.
Równie dobrze mógł się świadomie zgodzić. A potem zrezygnować?

Szakisz dokładnie wcześniej napisał, że sytuacje są nieadekwatne, bo owa wesoła historyjka w żaden sposób nie jest do porównania z zjawiskiem zapłodnienia i ciąży.
Natomiast próba połączenia takiego jest fikołkiem logicznym, którego nie warto nawet rozpatrywać.

819

Długo nie trzeba było czekać żeby panie zaczęły się brać za czuby...

OSK właśnie ogłosiło skład Rady Konsultacyjnej. Kto i według jakiego klucza wybierał osoby do tego gremium - nie wiemy. Jednak wiemy, że ten klucz - poza nielicznymi wyjątkami - jest na tyle wyśrubowany, że nie ma w nim miejsca dla reprezentantek większości z nas. Gdzie kobiety z mniejszych miast i wsi? Gdzie związkowczynie? Gdzie osoby, które mówią publicznie o swoim doświadczeniu aborcji? Gdzie osoby z niepełnosprawnościami? Gdzie osoby pracujące seksualnie czy osoby wykonujące pracę opiekuńczą? Powiemy za siebie - nie widzimy w tej radzie swojej reprezentacji. Miejsca masy krytycznej, która zdecydowała o sukcesie obecnych protestów - osoby z mniejszych miejscowości, pracowniczki, aborcyjne działaczki - zajęli panowie. Wygodnie? "Szklany sufit", "szybka winda" i "lepka podłoga" dotyczy jak widać nie tylko naszego doświadczenia w pracy i w domu, ale też ruchów protestu. TO JEST PROBLEM! Domagamy się otwarcia Rady Konsultacyjnej na kandydatki zgłaszane przez ruchy społeczne i 100% obecności kobiet w radzie. Precz z dziadami!

Ale tak w ogóle, parę lat jestem na tym forum i jestem w 100 % przekonany, że wy, kobiety z tego forum czujecie zażenowanie taką reprezentacją waszych interesów. Rozumiem, że głupio to przyznać ale nie martwcie się. W wielu przypadkach facetom nie lepiej się szczęści.

820 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2020-11-02 00:40:22)

Jak któryś  z Panów czuję się zagubiony w temacie solidarności kobiecej to spieszę poinformować że samice mogą się gryźć i mieć konflikty ale mają solidarność jajników i w większej sprawie mocno się jednoczą. A dotyczy to właśnie takich dylematów związanych z ciązami i przemocą wobec kobiet.  Polecam serial wielkie klamstewka jeśli ktoś chce zgłębić temat.
Nie czujecie tematu i nie rozumiecie że w pewnych bazowych sprawach kobiety nie będą się kłócić. I nie są takie jak faceci by musiały sobie wybrać przywódcę stada i go słuchać  jako samce beta smile czy podgryzające alfy czekające na swoją kolej. smile

Lucyfer  przecież nie chodzi bo zjawisko zapłodnienia i czyjąś wolę w tym. tylko dylemat wyboru tutaj..żadnego fikolka logicznego tu nie widzę... Ale zostawmy. Późno już.

821 Ostatnio edytowany przez Morfeusz1 (2020-11-02 00:51:23)

Trochę jedno mnie dziwi. Rząd PiS bardzo pochwalał to co się dzieje na Białorusi, przecież tam ludzie wyszli na ulicę protestować . Jak Polki protestują to prokuratura szuka już paragrafów, 8 lat więzienia dla organizatorów bo epidemia. Warto doczytać dalej, nawet wspieranie, popieranie też ma być karane rok czy dwa. Czy to nie hipokryzja?. Gracjano może zamiast tvp info coś innego? Są też media niezależne, samemu tylko trzeba zastanowić się co się widzi.

822

Morfeusz1 napisał/a:

Trochę jedno mnie dziwi. Rząd PiS bardzo pochwalał to co się dzieje na Białorusi, przecież tam ludzie wyszli na ulicę protestować . Jak Polki protestują to prokuratura szuka już paragrafów, 8 lat więzienia dla organizatorów bo epidemia. Warto doczytać dalej, nawet wspieranie, popieranie też ma być karane rok czy dwa. Czy to nie hipokryzja?. Gracjano może zamiast tvp info coś innego? Są też media niezależne, samemu tylko trzeba zastanowić się co się widzi.

Wosia warto traktować tak poważnie, jak panią Lempart (a może już Lemin) wink

823

A tu się, Elu, z Tobą nie zgodzę. Akurat to faceci są bardziej solidarni, według mnie. W sumie to szkoda, że kobiety "nie potrzebują" żadnej przywódczyni. Może by wreszcie ktoś jasno i klarownie zdefiniował, czy to chodzi jeszcze o aborcję ze względu na wady płodu, czy o obalenie rządu. Jeśli o to drugie to wsparcie facetów, jak i ogólnie innych grup społecznych powinno byc raczej mile widziane.

824 Ostatnio edytowany przez Lucyfer666 (2020-11-02 00:57:51)

Ewika99 napisał/a:

A tu się, Elu, z Tobą nie zgodzę. Akurat to faceci są bardziej solidarni, według mnie. W sumie to szkoda, że kobiety "nie potrzebują" żadnej przywódczyni. Może by wreszcie ktoś jasno i klarownie zdefiniował, czy to chodzi jeszcze o aborcję ze względu na wady płodu, czy o obalenie rządu. Jeśli o to drugie to wsparcie facetów, jak i ogólnie innych grup społecznych powinno byc raczej mile widziane.

Obecnie OSK robi wszystko, żeby stracić wsparcie wink
Właśnie wykopali środowiska liberalne, a ten stan postępuje. Szybko to rewolucja swoje dzieci zjada...
Głupota lewicy jest proporcjonalna do jej krótkowzroczności patrząc na zwroty akcji ostatnich dni, w tym pobicie ludzi z Partii Libertariańskiej wink

825 Ostatnio edytowany przez Ewika99 (2020-11-02 01:00:45)

Morfeusz1 napisał/a:

Co wolno uciśnionemu narodowi, tego nie wolno narodowi, który teoretycznie narzekać nie powinien... Białoruś walczy o wolność, a my co? 13,14-stki, inne takie i jeszcze narzekać czelność mamy...??

826 Ostatnio edytowany przez Lucyfer666 (2020-11-02 01:04:43)

Ewika99 napisał/a:
Morfeusz1 napisał/a:

Co wolno uciśnionemu narodowi, tego nie wolno narodowi, który teoretycznie narzekać nie powinien... Białoruś walczy o wolność, a my co? 13,14-stki, inne takie i jeszcze narzekać czelność mamy...??

Ewika99, ale należy zrozumieć, że od wielu lat główny przekaz był taki, że gonimy zachód. Mało kto zajął się tematyką sprawowania państwa opiekuńczego i konsekwencje tego modelu (z resztą prawdopodobnie z racji COVID upadłego).
PiS w 2015 roku na te nurty zagrał + ogromne środki dali na interakcje w sieci. Dlaczego to drugie wspominam. Według dzisiejszych wyników badań PiS właśnie stracił tę strefę przekazu.
Czy ktoś z was pamięta tzw. Plan Morawieckiego i potem sprawdzał co zrealizowano? smile No właśnie...

827

Lucyfer666 napisał/a:
Ewika99 napisał/a:

Obecnie OSK robi wszystko, żeby stracić wsparcie ;)
Właśnie wykopali środowiska liberalne, a ten stan postępuje. Szybko to rewolucja swoje dzieci zjada...
Głupota lewicy jest proporcjonalna do jej krótkowzroczności patrząc na zwroty akcji ostatnich dni, w tym pobicie ludzi z Partii Libertariańskiej ;)

Ech, pogubić się idzie, kto z kim i o co... No ale co się dziwić. Dożyliśmy czasów, w których policja ramię w ramię z kibolami kościoły obstawia. W sumie nic tak nie łączy Polaków jak wspólny wróg :D. Żeby nie było - nie popieram ataków na kościoły. Dla mnie różnica jest atak na kler, a atak na wiarę. Z czego nie wszyscy sobie chyba zdają sprawę... Reasumujacy:zrobił się taki misz-masz, że człowiek w końcu nie wie, za czym protestuje i z kim, przeciwko komu... Dlatego, chociaż mentalnie wspieram, to jednak błyskawicy na profilowymnie mam. :D

828

Lucyfer666 napisał/a:
Morfeusz1 napisał/a:

Wosia warto traktować tak poważnie, jak panią Lempart (a może już Lemin) wink

Lempart, osoba bardzo chyba ugrywajaca pod siebie. Chyba lepiej by było aby protest był pokojowy, za dużo dzieciaków, flag kolorowych. Łatwo odbić teraz piłkę, rozmyć, pokazywać zamalowane kościoły.

829 Ostatnio edytowany przez Ewika99 (2020-11-02 01:37:38)

Morfeuszu, jeśli celem protestu jest powrót do kompromisu aborcyjnego - to fakt, za dużo flag, wulgaryzmów, obrażających transparentów. Jeśli natomiast celem jest obalenie rządu, to wprost przeciwnie :jeszcze więcej kolorowych flag, proponuję, by dołączyli jeszcze górnicy, nauczyciele (na lekarzy chyba nie ma co liczyć po ostatnich podwyżkach),  wyznawcy Latającego Potwora Spaghetti, i kto tam może. No ale to kobiety muszą się w końcu zdecydować i określić. W sumie PiS jz i tak ma posprzątane, jeśli chodzi o następne wybory, no ale może akurat się uda i wcześniej one się odbędą... W sumie to opozycja chyba wyniuchała szansę na odsunięcie PISu od władzy i do końca będą podburzać, macic i skłócać różne grupy społeczne z PISem. Nie, źle! - to PiS sam skłócił się z już chyba większą połowa Polski, opozycja tylko będzie od nowa i od nowa podpalać przygaszający żar...

830 Ostatnio edytowany przez Socjallibertarianin (2020-11-02 01:49:35)

Protest jest spontaniczny. Ja też szedłem z własnym postulatem. Jak aresztują organizatorki to wylosujemy nowe i nowe i nowe im bardziej PIS będzie atakował tym gorzej dla niego wink
Jak trzeba to sam stanę na czele protestu.  Słowo aborcja eugeniczna pojawiło się dopiero w 2010 roku w USA wprowadzone przez amerykanów był naładować emocjami ten wyraz bo przecież użycie normalnego określenia zabronienie urodzenia dziecka z ciężką wadą fizyczną brzmi inaczej tak samo nowomowa obrończy życia. A użycie aborcja eugeniczna to wyraz postulatu feministki która była przeciwna przymusowym aborcją którą wymyślił brat Karola Darwina a która wsparły różne ruchy narodowe a późniejszy am Hitler.  Zwolennikiem eugeniki był cały polski ruch narodowy w tym znany i kochany przez narodowców Roman Dmowski. Chytry dwa razy traci. PIS liczył ze w dobie pandemii naród odpuści.

831

Ewika99 napisał/a:

Morfeuszu, jeśli celem protestu jest powrót do kompromisu aborcyjnego - to fakt, za dużo flag, wulgaryzmów, obrażających transparentów. Jeśli natomiast celem jest obalenie rządu, to wprost przeciwnie :jeszcze więcej kolorowych flag, proponuję, by dołączyli jeszcze górnicy, nauczyciele (na lekarzy chyba nie ma co liczyć po ostatnich podwyżkach),  wyznawcy Latającego Potwora Spaghetti, i kto tam może. No ale to kobiety muszą się w końcu zdecydować i określić. W sumie PiS jz i tak ma posprzątane, jeśli chodzi o następne wybory, no ale może akurat się uda i wcześniej one się odbędą... W sumie to opozycja chyba wyniuchała szansę na odsunięcie PISu od władzy i do końca będą podburzać, macic i skłócać różne grupy społeczne z PISem. Nie, źle! - to PiS sam skłócił się z już chyba większą połowa Polski, opozycja tylko będzie od nowa i od nowa podpalać przygaszający żar...

Tylko geniusz lub skończony debil bez instynktu samozachowawczego pchałby się obecnie do władzy. Jako że geniuszy mamy deficyt, to czarno takie rozwiązanie widzę...

832

Ewika99 napisał/a:

Przecież odsunięcie od władzy jest na rękę PiS. Covid wykończył funkcjonowanie państwa, służbę zdrowia i finanse. Ludzie nie mają zaufania do instytucji państwa. Nic tylko bałagan zostawić i niech nowa ekipa się z tym użera i niepopularne decyzje wykonuje.
Co gorsza SK to zbiór czerwonych pasożytów, a większość z tłumu nawet nie ma pojęcia pod jakie postulaty się podpina.

833

Morfeusz1 napisał/a:

. Gracjano może zamiast tvp info coś innego? Są też media niezależne, samemu tylko trzeba zastanowić się co się widzi.

Nastepny, który wie lepiej co ogladam big_smile media niezależne? Masz na myśli lewacki TVN? hahah. Ojoj - jeśli ktoś mówi to co wy chcecie usłyszeć to jest mediami niezależnymi i obiektywnymi, nie? big_smile Najbliżej obiektywizmu ma chyba Polsat.

834 Ostatnio edytowany przez rossanka (2020-11-02 10:39:20)

Ewika99 napisał/a:

PiS  coś przebakiwal o ograniczeniu 500plus. Docelowo pewnie pomału wycofuje się z tego programu zważywszy, że 500lus miało zachęcić do rozmnazania. A okazało się, że w tych latach urodziło się jeszcze mniej dzieci.
A teraz zabrać 500plus i nakazać rodzic wszystko jak leci, nawet jak płód  nie przypomina czlpwieka-faktycznie polityczny geniusz.
Co do wulgaryzmów protestujacych-to juz tsk jest, ze niektorzy kulturalnego języka nie rozumieją  więc trzeba do nich ostro.
Słabo wyglądałby protest typu:przepraszamy, mamy mała sugestię, nie za bardzo chcemy rodzic ,gdy z góry wiadomo, że od nie przeżyje bo nie płuc i nerek  może możnaby wtedy jednak usunąć bardzo prosimy.
A wtedy rzadzacy uśmiechnie się i powie, drogie Panie niech Panie sobie nie sprzątają tym swoich slicznych główek
Dobrze robią. Jeszcze trochę to antykoncepcji zakarzą.
A jeszcze co do pani G. To ona nie tylko przeciwko jakiejkolwiek aborcji czy za zmuszanie do rodzenia z gwałtów, ale ina też przeciwna in vitro i gejom i lesbijkom.

835

gracjana1992 napisał/a:
Morfeusz1 napisał/a:

. Gracjano może zamiast tvp info coś innego? Są też media niezależne, samemu tylko trzeba zastanowić się co się widzi.

Nastepny, który wie lepiej co ogladam big_smile media niezależne? Masz na myśli lewacki TVN? hahah. Ojoj - jeśli ktoś mówi to co wy chcecie usłyszeć to jest mediami niezależnymi i obiektywnymi, nie? big_smile Najbliżej obiektywizmu ma chyba Polsat.

Na Youtube są kanały pokazujące czasem rzeczy których nie zobaczysz w telewizji, ciekawe wywiady z ludźmi którzy nie mają szans na wystąpienia w TVN czy Polsatosie.
W piątek policja zatrzymała Martę Rozmysłowicz, miała przemawiać na proteście , 3 zatrzymania auta a za ostatnim kajdany i gleba. Takiego upolitycznienia policji ja nie pamiętam.

836

Morfeusz1 napisał/a:
gracjana1992 napisał/a:
Morfeusz1 napisał/a:

Na Youtube są kanały pokazujące czasem rzeczy których nie zobaczysz w telewizji, ciekawe wywiady z ludźmi którzy nie mają szans na wystąpienia w TVN czy Polsatosie.
W piątek policja zatrzymała Martę Rozmysłowicz, miała przemawiać na proteście , 3 zatrzymania auta a za ostatnim kajdany i gleba. Takiego upolitycznienia policji ja nie pamiętam.

Ja się dziwię , że władza obchodzi się tak łagodnie z tymi wulgarnymi protestującymi, którzy często noszą transparenty zyczace albo grożące śmiercia np.Kaczynskiemu. Na jego miejscu już dawno bym ich zamknęła. Ale on chyba faktycznie wie co robi -jako doświadczony polityk wie, że tymi wrzaskami i wulgaryzmami oni sami siebie ośmieszają - wręcz czeka aż jeszcze bardziej się rozochoca żeby jeszcze bardziej było widać co to za poziom.

837

Morfeusz1 napisał/a:
gracjana1992 napisał/a:
Morfeusz1 napisał/a:

Za komuny tak bylo. W sumie mam czasami dejavu. I te przemowy i te odwracanie kota ogonem ;D
Za demonstracje można było pójść do paki A na generała slowa głośno nie można było powiedzieć. W Tv propaganda jak teraz w tv publicznej.
Pamiętam jak upadł komunizm, ludzie nie mogli wyjść z szoku , bo partia wydawała się być nie do ruszenia.
Jak widać nic wiecznie nie trwa.
PiS przypomina mi tamtejszych komunistów z zachowania. Jota w  jote.

838

gracjana1992 napisał/a:
Morfeusz1 napisał/a:
gracjana1992 napisał/a:

Ja się dziwię , że władza obchodzi się tak łagodnie z tymi wulgarnymi protestującymi, którzy często noszą transparenty zyczace albo grożące śmiercia np.Kaczynskiemu. Na jego miejscu już dawno bym ich zamknęła. Ale on chyba faktycznie wie co robi -jako doświadczony polityk wie, że tymi wrzaskami i wulgaryzmami oni sami siebie ośmieszają - wręcz czeka aż jeszcze bardziej się rozochoca żeby jeszcze bardziej było widać co to za poziom.

Ale kogo on ma zamykać, nastolatki, matki z dziećmi czy emerytki?  Faktycznie wrog:D tylko policja i wojsko w głupiej sytuacji, bo w marszach ich żony, dziewczyny,matki, córki. Do swoich mają strzelać czy co?

839 Ostatnio edytowany przez Snake (2020-11-02 10:56:46)

rossanka napisał/a:

Faktycznie wrog:D tylko policja i wojsko w głupiej sytuacji, bo w marszach ich żony, dziewczyny,matki, córki. Do swoich mają strzelać czy co?

No nie wiem, jest w sieci taki aktualny filmik, nieznakowany radiowóz z włączoną dyskoteką, na której wyświetlał się manifest polityczny obsady radiowozu: ***** stare *****!

Tak poza tym manifest proklamacyjny słusznych żądań SK był uroczy w przekazie. Jak słusznie ktoś zauważył panie w tych maseczkach wyglądały toczka w toczkę jak każda porządna organizacja terrorystyczna ogłaszająca swoje żądania. Co prawda nie ogłosiły, że chcą aby im podstawić samolot na lotnisko z walizką pieniędzy ale w końcu, to się jeszcze rozwija...

840

rossanka napisał/a:
gracjana1992 napisał/a:
Morfeusz1 napisał/a:

Ale kogo on ma zamykać, nastolatki, matki z dziećmi czy emerytki?  Faktycznie wrog:D tylko policja i wojsko w głupiej sytuacji, bo w marszach ich żony, dziewczyny,matki, córki. Do swoich mają strzelać czy co?

Na to co robią są paragrafy.
Ale masz rację Morawiecki powiedział " w strajkach biorą udział nastolatki dlatego nie będziemy karać ich mandatami..." Oni po prostu traktują strajkujących jak rozwrzeszczone dzieci. Nikt poważnie już ich nie traktuje.

841

gracjana1992 napisał/a:
rossanka napisał/a:
gracjana1992 napisał/a:

Ale masz rację Morawiecki powiedział " w strajkach biorą udział nastolatki dlatego nie będziemy karać ich mandatami..." Oni po prostu traktują strajkujących jak rozwrzeszczone dzieci. Nikt poważnie już ich nie traktuje.

I to ich zgubi.

842

rossanka napisał/a:

I to ich zgubi.

Dlatego za parę dni SK ogłosi bombę atamową - całkowitą prohibicję na seks w domach i na ulicach! To załamie morale mężczyzn ostatecznie i sami obalą prezesa!

843

rossanka napisał/a:
gracjana1992 napisał/a:
rossanka napisał/a:

I to ich zgubi.

Lewicowców zgubiła zachłanność. Gdyby zostali przy postulacie zmiany decyzji Trybunalu i stworzyli strajk bez tych wszystkich wulgaryzmow itp. to mieli szansę coś ugrac
A tak znow się ośmieszyli. Siła i agresja wiele się nie ugra. Ludzie "ze srodka" dlatego odcięli się od tych strajków. Opozycja popełnia ciągle ten sam błąd i paradoksalnie sprawia, że elektorat PiS jeszcze się umacnia.

844

gracjana1992 napisał/a:
Morfeusz1 napisał/a:
gracjana1992 napisał/a:

To jest łagodność? Zatrzymanie na rozkaz bez podania dlaczego, bez podstawy prawnej  https://youtu.be/M4IAJ6Qstso  .

845

gracjana1992 napisał/a:
rossanka napisał/a:
gracjana1992 napisał/a:

I to ich zgubi.

Lewicowców zgubiła zachłanność. Gdyby zostali przy postulacie zmiany decyzji Trybunalu i stworzyli strajk bez tych wszystkich wulgaryzmow itp. to mieli szansę coś ugrac
A tak znow się ośmieszyli. Siła i agresja wiele się nie ugra. Ludzie "ze srodka" dlatego odcięli się od tych strajków. Opozycja popełnia ciągle ten sam błąd i paradoksalnie sprawia, że elektorat PiS jeszcze się umacnia.

No właśnie .

Posty [ 781 do 845 z 2,447 ]

Strony Poprzednia 1 11 12 13 14 15 38 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » STYL ŻYCIA I SPOŁECZEŃSTWO KOBIECYM OKIEM » Po raz kolejny Polkom usiłuje się odebrać ich prawa

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024